- iPhone topik
- WayteQ blog: Megérkezett az x995 androidos GPS
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Aktív témák
-
A TAHÓ
csendes tag
válasz
CharlieDrop #49 üzenetére
Nos igen, helyes a felvetés....ez a gyártók sara is, igaz nem gondolták, hogy vannak olyan országok is, ahol a felhasználók olyan biost próbálnak ráaplikálni egy alaplapra, mely nem is ahoz a tipushoz készült.
Pl:Chaintech 7NJL Apogee. Mivel ezen alaplapot elég nehéz rábírni, hogy a barton magos amd-vel is menjen, láttunk már ilyen alaplapon a Zenith, verzió bios-át.
Ez csak egy példa volt, el sem tudjátok képzelni, miket nem láttunk már.
Itt mindenki ért a szám. tech.-hez, ugyanúgy mint a focihoz, és a politikához.
Ülj fel egy buszra, és hallgasd néha végig, miről beszélnek a skacok, ha éppen a szám.tech. kerűl szóba.
Ne magatokból induljatok ki.....
Az ötlet a gyártóktól jó, hisz olyan rohamosan fejlődik a szám.tech., hogy bios-t tényleg kénytelen vagy frissíteni, és a lehetőleg legegyszerűbb megoldást próbálták megvalósítani.....azaz netről le....alaplapra fel.
Csakhogy, ebből a térségből 10x annyi alaplap megy vissza bios hibával a gyártókhoz, mint mondjuk Németországból.
Hogy miért?
Nos arról egy regényt lehetne írni.... -
A TAHÓ
csendes tag
válasz
GigabyteFan #46 üzenetére
Üdv!
Azt, had ne áruljam el, hogy melyik importőrtől származik az alaplap(nekünk is meg kell élni valamiből:))
Azt, hogy melyik verziós az alaplap, meg kell néznem a boltban, de asszem a sima volt. Az alaplap borzalmasan húzható, de CPU függő is a dolog.
Üdv -
A TAHÓ
csendes tag
Üdv!
Úgy gondolom, hogy a bios tartalmaz még, időpontot illetve verzió számot is, valamint nem azt mondtam,hogy a bios nem dögölhet meg magátol is.
Mivel az információ külső, tehát az importőrtől származik, nem kívánok erről részletes vitát nyitni, míg nem leszek ezen ismeret teljes birtokában.
A nevem pedig egy számomra ismeretlen személytől ''kaptam'', ki ezen jelzővel illetett, egy teljesem más ügyből kifolyólag. Meg kell jegyeznem, hogy ''névadóm'', sem az ügyet, sem engem nem ismert.
Megítélesem szerint az uniós csatlakozás után, minden bizonnyal erősödnek az ügyfelek jogai ( ami nem probléma, a hazai szám.tech. forgalamazók eljárásait figyelembe véve, had ne említsek neveket), bizonyos területeken, valamint az általad említett cég, egyike lesz azoknak, aki el fog tünni a hazai piacról.
Szerintem.
Üdv mindenkinek! -
A TAHÓ
csendes tag
Kedves kisgabo!
Mint láthattad, semmi gyanusítgatást nem írtam (távol áll tőlem), pusztán a tényeket közöltem. Az írásomban, talán nehéz volt felfedezni, de kizárólag a jobbítás szándékai voltak felfedezhetőek(legalábbis én annak szántam).
A Te esetedre mindössze egy mondatot fordítottam, a többi a teszt eredményekre,
illetve a jövőbéli esetleges problémák megelőzésére szolgált.
Tehát írásom inkább információt tartalmazott, mint légből kapott feltételezéseket!
Én is annak örülök, hogy a probléma megoldása folyamatban van, hisz ez mindkettőnk elemi érdeke.
Üdv! -
A TAHÓ
csendes tag
Nos szerény véleményünk szerint (mivel mindkét alaplapot teszteltuk az elmúlt 2-3 nap során), az MSI alaplap egyáltalán nem engedett semmilyen húzást, viszont rendkívül stabíl. Ellentétben a Gigabyte alaplappal melybe egy 2.4 Ghz CPU volt természetesen 800FSB-vel, és egy Cooler Master AERO 4 coolerrel, 3,2Ghz-en ment STABIL-an. Itt kell megjegyeznem, hogy a CPU box-os verzió volt, ami nem mindegy.
kisgabó! telefonálni én próbáltam, hogy az importőr elfogadta az alaplapot garanciába, és bios írásra kerűl sor a terméknél. Azt is meg kell jegyeznem, hogy megállapítást nyert, hogy a bios megvolt sütve, ennek ellenére meg fog oldódni a dolog.
Itt kell megjegyeznem, hogy a külföldi gyártóknál feltünt, hogy a kelet-európai országokba irányuló (mondhattam volna Balkánt is) alaplapokból, jóval több érkezik vissza hozzájuk garanciába, mint más, tőlünk nyugatabbra fekvő államokból! A százalékos eltérések drasztikusak!!!!
Éppen ezért a gyártók (nem mindegyik), eljutatott egy olyan kártyát az importőröknek (azon belűl a szervízeknek) amely a PCI-ba való helyezéskor, rögtön jelezni fogja, hol a hiba, illetve a biossal minden rendbe van-e.
Amennyiben valaki biost ír, saját felelőségére teszi, ezt egyébként az írásnál, mindenki egy ''elfogadom'' kattintással szentesíti.
Namármost, ha valaki nem fogja tudni igazolni, (mondjuk egy cégtől való számlával),hogy az alaplap szakszerűen volt bios íráson, a garanciát elég nehéz lesz érvényesíteni. Tehát arra kérek mindenkit, ne sajnálja azt a 2-3 ezer Ft-ot, és írassa meg a biost egy céggel, és kérjen számlát. Innentől az adott cég a felelős, az esetleges hibákért!!!
Üdv mindenkinek!
Aktív témák
Hirdetés
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Keresünk dokkolókat
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest