Aktív témák
-
g@bo
nagyúr
megoldódott a problémám,
- sőt jobb lett nekem.
kijelenthetem azt, hogy a garanciális ügyintézés, és hozzáállás korrekt , volt, ( E- ) köszönet érte. -
g@bo
nagyúr
sz (10-e), cs, p, szo, va, h, k, sz, cs, p, szo, va, h, k, sz.
15. nap. :( -
Savanya
addikt
Kicserélték már? Nekem igen ,érdekes módon ABIT-ot küldött a nagyker mivel Gigabyte nem volt .
-
g@bo
nagyúr
ez a hiteles adat honnan van hogy tőlünk 10* annyi mint mondjuk Németországból??
vannak olyan országok is, ahol a felhasználók olyan biost próbálnak ráaplikálni egy alaplapra, mely nem is ahoz a tipushoz készült.
ez a megjegyzés már megint mire vonatkozik??
lépjünk már túl a bios próblémán. bármilyen alaplapra integrált kiegészítő tönkremehet ( hang, lan, io vezérlők etc..) ahol a kedves vevő ugyanolyan hévvel meggyanusitható hogy számdékosan kárt okozott, mint ennél a sarkallatos bios problémánál ami kissé túl van lihegve, pl. egy foglalatba lévő bios cseréje 5 perc, bakker. a Gigabyte hüjesége is ha felületszereli.
pl. alaplapi hang --> biztos nem a szabványos pci órajelet kapta, mono jackdugót dugtál bele, rövidre zártad, csavarhúzóval piszkáltad...
el tudom képzelni hogy hazánk fiai szándékosan olyan trükkökkel vágják haza az alkatrészeket, ahol nem bizonyitható a szándékosság, és tuti a csere. mintegy utazva arra hogy az adott terméktípus már nem kapható, igy esetleg 1:1-ben vagy minimális ráfizetéssel jobbat kaphat.
de Én nagyon örülnék már a ''régi'' alaplapomnak is... :) -
A TAHÓ
csendes tag
válasz
CharlieDrop #49 üzenetére
Nos igen, helyes a felvetés....ez a gyártók sara is, igaz nem gondolták, hogy vannak olyan országok is, ahol a felhasználók olyan biost próbálnak ráaplikálni egy alaplapra, mely nem is ahoz a tipushoz készült.
Pl:Chaintech 7NJL Apogee. Mivel ezen alaplapot elég nehéz rábírni, hogy a barton magos amd-vel is menjen, láttunk már ilyen alaplapon a Zenith, verzió bios-át.
Ez csak egy példa volt, el sem tudjátok képzelni, miket nem láttunk már.
Itt mindenki ért a szám. tech.-hez, ugyanúgy mint a focihoz, és a politikához.
Ülj fel egy buszra, és hallgasd néha végig, miről beszélnek a skacok, ha éppen a szám.tech. kerűl szóba.
Ne magatokból induljatok ki.....
Az ötlet a gyártóktól jó, hisz olyan rohamosan fejlődik a szám.tech., hogy bios-t tényleg kénytelen vagy frissíteni, és a lehetőleg legegyszerűbb megoldást próbálták megvalósítani.....azaz netről le....alaplapra fel.
Csakhogy, ebből a térségből 10x annyi alaplap megy vissza bios hibával a gyártókhoz, mint mondjuk Németországból.
Hogy miért?
Nos arról egy regényt lehetne írni.... -
g@bo
nagyúr
válasz
CharlieDrop #49 üzenetére
:DD
ha a mi...alban vennéd, ott megtapasztalnád hogy mikor érvényes a garancia, egyik ékes pontja az 1 oldalas ( mikor nem érvényesithető a gari ) dokumentációnak az, hogy ha nem az általuk kijelölt szakszerviz -- számlával--helyezi üzembe/javijjja/piszkálja az adott alkatrész, akkor.... :O -
CharlieDrop
veterán
Csak az az 1 kérdés merül fel bennem, hogy ha a BIOS frissítés közben behal az alaplap, az nem garanciális, mert a felhasználó saját felelőségére teszi, akkor mi a fenéért van ilyen lehetőség? Nem úgy, mint régen, hogy ha tényleg bajod volt, akkor szervízbe kellett vinni az ilyet?
-
g@bo
nagyúr
hát gigabyte lapot hivatalosan ha jól tudom csak a chs hoz be. aztán meg ki tudja...
hát a jövőhét, nem az azutáni mert 15 nap ( és nem 15 munkanap) .
8ip1000L v1.0 az alaplap típusa,
ha a pro változat lett volna akkor talán nem lett volna gond, mert az dual-bios. de ha már single-bios a bios a gigának is lehetett volna annyi esze hogy nem felületszereli hanem tokba rakja. -
A TAHÓ
csendes tag
válasz
GigabyteFan #46 üzenetére
Üdv!
Azt, had ne áruljam el, hogy melyik importőrtől származik az alaplap(nekünk is meg kell élni valamiből:))
Azt, hogy melyik verziós az alaplap, meg kell néznem a boltban, de asszem a sima volt. Az alaplap borzalmasan húzható, de CPU függő is a dolog.
Üdv -
A TAHÓ
csendes tag
Üdv!
Úgy gondolom, hogy a bios tartalmaz még, időpontot illetve verzió számot is, valamint nem azt mondtam,hogy a bios nem dögölhet meg magátol is.
Mivel az információ külső, tehát az importőrtől származik, nem kívánok erről részletes vitát nyitni, míg nem leszek ezen ismeret teljes birtokában.
A nevem pedig egy számomra ismeretlen személytől ''kaptam'', ki ezen jelzővel illetett, egy teljesem más ügyből kifolyólag. Meg kell jegyeznem, hogy ''névadóm'', sem az ügyet, sem engem nem ismert.
Megítélesem szerint az uniós csatlakozás után, minden bizonnyal erősödnek az ügyfelek jogai ( ami nem probléma, a hazai szám.tech. forgalamazók eljárásait figyelembe véve, had ne említsek neveket), bizonyos területeken, valamint az általad említett cég, egyike lesz azoknak, aki el fog tünni a hazai piacról.
Szerintem.
Üdv mindenkinek! -
biker
nagyúr
volt ugye az nf7-es lapokban egy széria, ami save&exitre behalt...
nem fogadta el a my.... gariba, de pézé belesütöttek egy uj bios-t, és mehet a lap, és ez volt 20perc.
amugy kedves kolléga (a neved kiirása félreérthető lenne) max azt láthatod egy EPROM vagy EEPROM-ban, hogy nem jó a program.
azt soha, semivel nem lehet egyik félnek sem bebizonyítani, hogy írási próba történt.
ha saját mentése közben rontott el valamit, akkor is azt látod egy epromolvasóban, hogy a tartalom hibás, de nem tartatalmaz a program olyan bejegyzést, ami azt bizonyítja, hogy írási, külső írási parancs érkezett. -
A TAHÓ
csendes tag
Kedves kisgabo!
Mint láthattad, semmi gyanusítgatást nem írtam (távol áll tőlem), pusztán a tényeket közöltem. Az írásomban, talán nehéz volt felfedezni, de kizárólag a jobbítás szándékai voltak felfedezhetőek(legalábbis én annak szántam).
A Te esetedre mindössze egy mondatot fordítottam, a többi a teszt eredményekre,
illetve a jövőbéli esetleges problémák megelőzésére szolgált.
Tehát írásom inkább információt tartalmazott, mint légből kapott feltételezéseket!
Én is annak örülök, hogy a probléma megoldása folyamatban van, hisz ez mindkettőnk elemi érdeke.
Üdv! -
g@bo
nagyúr
nos megismétlem. mivel értek valamit a számitógépegkez, és rakok is össze bőven belőlük van némi tapasztalatom ( talán a szakmám, de nem árulom el). A bios hogy megsült e vagy sem, nemtudom, bizonyitsd be milyen módón sérült meg, flashelésnél, vagy sima save&exit, vagy egyszerűen a gép bekapcsolaásakor, tehát szakszerű vagy szakszerűtlen használat mellett.
Mivel jómagam is intézek garis cseréket, ismerek jónéhány hibát, és a garanciális ügyintézést. Ha a biost Én sütöttem volna meg, és alantas egyén lennék!! akkor nem viszem vissza így ----> nem teszek tönkre egy terméket, hogy jobbat kapjak mert már kifutott széria pl., szóval nem ''égett'' bioszzal viszem vissza, hanem teljes sötétséggel. ehhez elég egy piezzo.... és 2 szál drót, vagy egyébb elvetemült megoldás.
szóval kéretik mellőzni a gyanúsítgatást
az a bios save&exit alkalmával ment tönkre. szerintem. és nem barbárkodással.
amennyiben a probléma megoldódott szerintem ne boncolgassuk tovább a témát. -
A TAHÓ
csendes tag
Nos szerény véleményünk szerint (mivel mindkét alaplapot teszteltuk az elmúlt 2-3 nap során), az MSI alaplap egyáltalán nem engedett semmilyen húzást, viszont rendkívül stabíl. Ellentétben a Gigabyte alaplappal melybe egy 2.4 Ghz CPU volt természetesen 800FSB-vel, és egy Cooler Master AERO 4 coolerrel, 3,2Ghz-en ment STABIL-an. Itt kell megjegyeznem, hogy a CPU box-os verzió volt, ami nem mindegy.
kisgabó! telefonálni én próbáltam, hogy az importőr elfogadta az alaplapot garanciába, és bios írásra kerűl sor a terméknél. Azt is meg kell jegyeznem, hogy megállapítást nyert, hogy a bios megvolt sütve, ennek ellenére meg fog oldódni a dolog.
Itt kell megjegyeznem, hogy a külföldi gyártóknál feltünt, hogy a kelet-európai országokba irányuló (mondhattam volna Balkánt is) alaplapokból, jóval több érkezik vissza hozzájuk garanciába, mint más, tőlünk nyugatabbra fekvő államokból! A százalékos eltérések drasztikusak!!!!
Éppen ezért a gyártók (nem mindegyik), eljutatott egy olyan kártyát az importőröknek (azon belűl a szervízeknek) amely a PCI-ba való helyezéskor, rögtön jelezni fogja, hol a hiba, illetve a biossal minden rendbe van-e.
Amennyiben valaki biost ír, saját felelőségére teszi, ezt egyébként az írásnál, mindenki egy ''elfogadom'' kattintással szentesíti.
Namármost, ha valaki nem fogja tudni igazolni, (mondjuk egy cégtől való számlával),hogy az alaplap szakszerűen volt bios íráson, a garanciát elég nehéz lesz érvényesíteni. Tehát arra kérek mindenkit, ne sajnálja azt a 2-3 ezer Ft-ot, és írassa meg a biost egy céggel, és kérjen számlát. Innentől az adott cég a felelős, az esetleges hibákért!!!
Üdv mindenkinek! -
Apika
addikt
Na ez úgy néz ki, hogy megoldódott. Gratula! :C
-
g@bo
nagyúr
:C
de jó hogy másnak nincs ilyen gondja... -
g@bo
nagyúr
aha. :) logikus.
ennyi erővel a tönkrement alaplapi hang, hálókártya stb. is problémás lehet, ugyanis meggyanúsithatnak hogy az alaplapi hang a nem szabványos pci órajel vagy a rosszul bekötött kábelek miatt, a lan szintén hasonló lamerkedés eredményeként ment tönkre. nem beszélve pl, hogy volt döglött agp buszos p4 lapom, amit azonnal cserélt a nagyker ( juventus) és nem azzal tökölt, hogy biztos 2* agps vúdú 3-al vágtam haza.
hozzááláás kérdése. -
g@bo
nagyúr
áp.
-
Koko14
csendes tag
Hi!
Vettem egy 5.1-es SoundBlaster hangkártyát, és nem tudom letiltani az integrált kártyát!
Az alaplapom típusa:
ECS P4S5A/DX+
Segítsetek!
Üdv.:
Koko -
Savanya
addikt
15 nap ./sok lenne az a 15 munkanap ,mikor 1hónap a max. javitási idő/
Érdemesebb lett volna dualbios-os Gigabyte-t venni inkább,mert az olcsóbb verziónál nem mükődik a bioshelyreállitó hiába irja ki az elején (F9-cel aktiválható volna).Viszont megérte volna az a 3eft a plussz bios-ért . -
g@bo
nagyúr
up.
micsoda passzivitás... :( -
g@bo
nagyúr
up.
15 nap vagy 15 munkanap a garanciális ügyintézés ideje? -
g@bo
nagyúr
nos a kisker szerint a bios hiba nem garanciális probléma.
ugyanis ha a felhasználó pl. frissités ( vagy egyéb tevékenység ) alkalmával ''tönkreteszi'' a bioszt, az egyéni szociális problémakörbe tartozik és nem garanciába. az alaplap a disztribútorhoz ment vissza, most az ő döntésük jön, 15 nap múlva.
megjegyzem nem frisssités, hanem save&exit alkalmával feküdt ki a drága.
erről mi a véleményetek??
valóban nem lehet az alaplapon a bios közelébe menni?? pl. állitgatni benne, mert ha tönkremegy az a felhasználó hibája?
az újabb -- korszerűbb -- biosok tartalmaznak olyan funkciót, ami pl. hibás frissités vagy bármilyen esemény alkalmával, ami valamilyen sérülést idéz/het elő a bios-ban újrainditás után lemezről frissiti annak tartalmat. Tehát ha eme funkció nem üzemel, akkor az alaplap hibátlannak tekinthető e?
:( -
g@bo
nagyúr
upppp.
-
turho
addikt
Apróneten alaplap rovatban szokták hirdetni a bios-chip pótlást és egyéb javításokat.
-
Apika
addikt
Bios égető emberrel nem vettél még fel kapcsolatot?
-
g@bo
nagyúr
segitsetek.
egy biosz túra után ( kikapcsoltam a HT-et, és levettem volna az órajelet ) ment bios beállitások.... nem indult többet a gép.
helyette van:
award bootblock bios v1.0 (c) 2000
felirat. gyártottam rendszerlemezt ( autoexec/flash/bios ) de nem bootol róla, a c: meghajtón is keres, de semmilyen trükkel nem olvasta és frissitette a biost.
most akkor mi van?
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- DDR4 RAM modulok
- Msi Mpg Z590 Gaming Plus Eladó!!!
- Corsair Vengeance LPX 16GB (1x16GB) DDR4 3000MHz C15 - eladva Pál úr kollégának, értékelésre vár
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest