- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen GPS-t vegyek?
- Magisk
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Aktív témák
-
dev89
tag
válasz
GeniusHU #597 üzenetére
Szia!
Úgy néz ki talán nincs vele probléma, hanem a 220-as kábel ahol be van kötve a mélynyomóba ott van egy kis "csavar" ami meglazult, gondolom a rezgéstől. Nos ez idáig feszes volt úgy hogy finoman körömmel visszacsavartam feszesre és működik szépen.
Valószínű csak ez volt vele a gond.
Egyébként ez milyen "csavar" ott, mi a feladata neki?
-
hellboy20ger
csendes tag
válasz
GeniusHU #567 üzenetére
Szia
Van egy olyan kérdésem hogy a házimozim trafója nagyon melegszik és már korábban megírtam akusztika szivacsot tettem bele és a trafó környékén is van. Attól félek hogy a túlságosan nagy hőtől meg fog gyulladni a szivacs. Ha tennék bele egy 12V-os hűtő ventit és a trafóra kötném el fogja még azt is bírni??? -
0805
tag
válasz
GeniusHU #553 üzenetére
Sziasztok!
És ha azt csinálnám h ez az alaplapom van és most a Genius Sp hf1250x az RCA csatira van kötve a Z4 mélynyomóját pedig 3,5mm jackel rádugnám a narancs szinü hangkimenetre.
Ugy elvileg még ütösebb lenne v nem?
Gondolom egyszere küldi a jeleket az Rca-n és audio kimeneteken...
Azért gondoltam így mivel ha a két sima geniust kötném rá a Z4-re akkor szerintem a föhangszóró nélkül elég gyengécske jelet kapna,mvel a föhangszóróba erösitö vagy mi van v nem?? -
malisonX
aktív tag
-
fenergie84
addikt
válasz
GeniusHU #497 üzenetére
Szia GeniusHU!
Van egy Genius 5000 5.1-em.
Ma észre vettem, mikor bekapcsoltam filmnézéshez, hogy búg. Nem hangosan, de érezhetően. Ha felveszem a hangerőt nem erősödik.
Eddig ezt nem tapasztaltam, nagyon ritkán van használva, van mikor havi szinten 2-3alkalmat, akkor is egy két film erejéig. 2007. decemberében vásárolta, majd 2008. júliusában gariztatnom kellett, mert a elromlott a bemeneti oldala és cserélve lett (vagy 2hónapot vártam rá).
A kérdésem az lenne, hogy szerinted mi a probléma és hogyan lehet orvosolni?
Debrecenben lakom, és a kisker ahol vettem megszűnt, most teljesen tanácstalan vagyok.
Előre is köszönöm a válaszod!
Üdv. -
válasz
GeniusHU #483 üzenetére
tv-mp3-game ez a marketing.
1 db stereo bemenet van rajta.
Ha oda bekötöm a zöld kivezetést a hangkártyából (ezt tettem), akkor mint már kétszer írtam a 2db első és a mélynyomó szól csak.Ha nem a nagykerből kapták úgy, akkor ők nem mondtak nekem igazat, én azt írtam le önnek, amit nekem a telefonba mondtak.
Ergo - mondjuk ki - akkor rossz, és gariztatnom kell?!
-
válasz
GeniusHU #479 üzenetére
Semmi baj, köszönöm a választ
!
Mit jelent "bármelyik stereóra" kötni?!
1. aux bemenet van a mélyládán, ha oda kötöm, akkor szól a mélynyomó (center nem), és az első 2 hangszóró.Nem cseréltem össze őket szerintem, de ahogy mondod az mind1 is, pláne hogy a hangkari jól szólaltatja meg őket az 5.1 tesztben ha 5.1re kötöttem be.
Ajándék volt, nekem van másfajta (nem Genius), azon úgy szól, ha auxra kötöm, akkor szól az összes (surround gombal állíthatom).
A hangkártya egy integrált RTL8111C.
Ha jól értelmezem, akkor auxon kellene szólni az összes hangszórónak igaz?!
Mert nekem fura, hogy a mély szól csak a magas nem (a két első mellett).Arról nem beszélve, hogy futár hozta, és mikor megláttam nem szántam volna visszaküldeni, mert olyan gány csomagban érkezett, amit 10x kibontottak, 10x visszacsomagoltak (doboz egyik tartó füle eltörve), fel is hívtam a boltot, hogy mit gondolnak, ők azt mondták így kapták a nagykertől.
Mit csináljak?!
-
_-Pitya-_
csendes tag
válasz
GeniusHU #471 üzenetére
És milyen az a minimálisan jó külső usb hangkártya amit érdemes nézegetni? Mert gondolom van olyan ami többet ront mint amennyit javít.
Pár percem volt szétnézni és vannak ezek a "jó-nevű" ~USB hangkártya 3D Virtual 5.1~ es dolgok, ezek nekem jók, vagy valami komolyabb kell mint pl a~
Creative Sound Blaster Surround 5.1~. Hirtelen ilyeneket találtam. De ha van valakinek tapasztalata hogy mi az ami megfelel a célnak, az kérem hogy egy néhány típust mondjon. Köszi -
törölt tag
válasz
GeniusHU #470 üzenetére
Nemcsak játékokkal próbáltam, a legnagyobb baj az, hogy a vezérlőpultban a játékezközök beállításánál ahol a force feedback efektusokat lehet(ne) tesztelni ahelyett, hogy jobbra húzna, balrahúzna stb. minden efektnél összevissza rázkódik és ugrál. Ez pedig nem játékfüggő ugyebár. XP és VISTA alatt is ugyanez a helyzet, pedig más OS más driver...
-
Enton
addikt
válasz
GeniusHU #429 üzenetére
Hali!
Nekem is hasonló lenne a problémám. Csak az enyém SW-HF 5000-es.
Szombaton még rendesen működött a hangfal, aztán vasárnap este hazaértem.
Kapcsolnám be, de semmi, meg se mozdul.
Na mondom király!
Hátulja megnéz, kábelek megnéz semmi hiba.
Utána kitekrem a bizosítékot, hát ici-picit fekete volt.
Haver hozott át mindenféle és méretű biztosítékot, 3.15A-es kell bele, de sajna mindegyiket szétsütötte.
3A-4A -ig próbáltunk 3db-ot, különböző konektorban.
Áramszünetről nem tudok, hogy lett volna, másnak nem lett baja ami abban az elosztóban volt.Tudnál mondani rá valami árat, hogy kb mennyibe fájna ez nekem ha elküldeném hozzátok szervízbe?
Előre is kösz a választ. -
arw
csendes tag
válasz
GeniusHU #415 üzenetére
Szia! Elméletileg garis de mivel Pécs a vásárlás helye viszont mi Szolnokon lakunk ezért a gari a távolság miatt elmarad. Közben szétkaptam és a sajátom tápját átdugtam és azzal is ugyanazt csinálja. Tehát ezért a táp kizárható. Csináltam fotót is de én nem látok semmi hibára utalót, a nagy kondinál levő barnás valami az enyémben is van ugyanott, gondolom ez nem hiba inkább valami ragasztó mert a "jó" készülékben még a kábeleken is van belőle. Szóval továbbra is kérdezném ilyenkor mivan? Írtam a szervizes emailre még nem jött semmi (meddig van szabin?). Cserélitek a nyákot, mennyibe kerül egy ilyen lap? Egyben van a hangerő meg többi szabályzóval, vagy esetleg javítható ez az áramkör?
-
Nunder
őstag
-
Kis zöld izé
senior tag
válasz
GeniusHU #402 üzenetére
Tudom, hogy segítő topic.
Azért mondtam el a véleményemet.
Tényleg segítő szándék volt bennem. Köztudott, hogy a Genius Sound Maker Value és Live kártyákon C-Media 8738-as DX8-as chip van, ami ugye nem a legjobb, ezért gondoltam, hogy javaslom a srácnak kerülje el.
Valamint az 5100-as sem fog "jól teljesíteni" 50m2-en. Szubjektív kinek mi a jó 75dB jel/zaj viszony és ennyire satnya teljesítmény adatok melett.
Ez nem kritizálás csak segítségnyújtás volt a részemről is.Üdv!
-
-
gaspi
csendes tag
válasz
GeniusHU #363 üzenetére
Köszi a választ!
A gond csak annyi, hogy ehhez a kártyához 2001-ben adott ki utoljára drivert a Genius. Már a Vistához sem adtak ki csak ott még elindult Xp kompatibilis módban bár a gameportot már nem kezelte. Driver fejlesztés csak a Sound Maker Value kártyákhoz történt azt meg egyik Windows se fogadja el ehhez a kártyához. Ezek szerint valószínű hogy egy JÓ hangkarit dobhatok ki nagyívbe mert a gyártó nem foglalkozik már vele??? -
roland21
csendes tag
válasz
GeniusHU #337 üzenetére
máshol jo a mikrofonom.ugyanis ha erösitön hangot adok akkor hallom a hangom,és a fejesen is.csak a skype és az msn videohivásnál nem hallanak.és ami az msn en van az a zöld oszlop,amiben fel-le mozogni kellene ha beszélek.az sem mozog.sem nekem sem a partneremnek.ezért nem tudom h mi lehet a probléma.azért köszi mindent.csáo
-
Core2duo6600
veterán
válasz
GeniusHU #312 üzenetére
Hogy importör - e vagy sem, azt nem tudom, de akkoriban náluk volt a legolcsobb az egész országban, amikor erre rákérdeztem, akkor azt mondta a manusz, hogy azért, mert ők az importör.
Ez volt az a bolt, megtaláltam :
http://www.ehd.hu/ -
baluhell
tag
válasz
GeniusHU #301 üzenetére
Köszönöm, de úgy néz ki a hobby elektronikai topikban már sikerült kideríteni a srácoknak...legalábbis 2 lehetségesre szűkült az IC-k száma. vagy TDA2003 vagy 2030...
itt találsz képeket esetleg ha megtudnád mondani pontosan melyik kéne azt megköszönném -
medvezsolt
senior tag
válasz
GeniusHU #252 üzenetére
köszi szépen, nézegetem majd az oldalt . A win7 az sokban hasonlít a Vistához, azért gondoltam használom azt a drivert. Aztán kiderült mégse jó:S
reméltem van már alatta mükődő driver. hisz a Win7 Rc már kinn van ..Egyébként elképzelhető, hogy mivel régi modell a webcamom,nem is lesz hozzá win7 driver?
-
Pako_VF
csendes tag
válasz
GeniusHU #244 üzenetére
Szia!
Köszönöm a válaszod. Igen azóta már kipróbáltam a régi gépemmel és ott nem kapcsol ki, működik és még állítgatni sem kellett semmit. Annak örülök, hogy nem a bill-el van gond, csak sajnos a problémám nem oldódott meg, a mostani gépemmel ugyan úgy nem működik. Más USB-s billentyűzetet sem merek venni, mert ezek után valószínű, hogy az is kikapcsolna.
-
-
gergokee
csendes tag
válasz
GeniusHU #153 üzenetére
Elmondom az egészet:
A lényeg hogy egy xboxot akarok venni, és az xbox audio jele dolby sorrund, tehát ezt dekódolni kell(mivel ki akarom tenni a genius 5.1-ére), ezért két opciot tudok megoldásként:
1. veszek egy erősítőt és abból kötöm tovább a geniusra de ez kicsit mint már előző hsz.-emben írtam gázos a nagy jel kis jel probléma miatt. De sajnos erre csak most jöttem rá miután már megvettem az erősítőt.
2.másik megoldás ha veszek egy olyan hangkártyát amin van optikai audio in és analógon ki tudja adni a genius -ra, ezért kinéztem a soundblaster titanium-ot.Tehát kérdésem az müködnének-e ezek a megoldások, illetve melyik tűnik jobbnak?
A genius 5.1 -et meg semmiképp nem akarom lecserélni...Mivel drága lenne egy új hangfalrendszer... -
kispéé
senior tag
válasz
GeniusHU #135 üzenetére
Szia!
Nem újkorától lett ilyen pár hetes korában vettem észre,hogy ha a tekerőt egy pár milliméterrel visszább tekertem (mintha holtjátéka lenne) akkor felugrott a hangerő és erősen szólt, ezt egy ideig csinálta, egyszer fogtam és gyorsan elkezdtem oda-vissza fél-fél centit tekergetni és azóta abbahagyta és a halkabb módon szól. Az árra továbbra is kíváncsi vagyok, mégis mennyire lenne költséges, aztán kicserélni próba-szerencse alapon.Köszönöm! -
netburger932
csendes tag
válasz
GeniusHU #125 üzenetére
Köszi azért.
Épp ma délután hívott fel a szervíz és aztmondta hogy a bemeneti cuccos szált el úgyhogy az kb 9600 lenne azt mondta hogy vigyem az eredeti forgalmazóhoz (mert nem töletek vettem és nem is attól aki tőletek szerezte be)
Nah mind1 köszi szépen mindent és tök frankó a szervizetek (korrekt emberek dolgoznak nálatok)
Amúgy azért akartam hozzátok vinni mert eléggé bonyolult lenne visszavinni az eredeti szervizébe. Ez egy jó lecke volt számomra hogy máskor nemleszek türelmetlen meg kapzsi és inkább megveszem kétezerért drágábban de biztos boltba ahol tudom hogy egyszerű a garanciázása.
-
juniorka
csendes tag
válasz
GeniusHU #103 üzenetére
Igen az okés jó a vista meg minden szeretem is de amikor kihúztam visszadugtam érzékelte mondtam jó zeneprogram off aztán újra be de semmi változás.Ezért fordultam hozzátok. 5.1-re van állítva minden engedélyezve ami a futásához szükséges de basszusból a hátsókból meg a centerből nem jön hang
-
Szerintem nyugodtan elmondható, hogy ha valaki valamit matat a hangrendszeren, azaz rá csatlakoztat, vagy onnan levesz valamit akkor a rendszert ki kell kapcsolni.
Főleg ha 5000-ese van és az első szériás! (súgták)
Sőt olyat is tapasztaltam, hogy ha pl ki volt húzva a 230-ból hosszabb időre, majd bedugjuk nem szabad kapásból bekapcsolni, várni kell vele kb fél percet (gondolom a kondik miatt) mert ha nem előfordulhat az, hogy bekapcsoláskor nem lesz hang, vagy durran. Ezek mind tapasztalatok. -
5000-esnél nagyon az eszembe véstem, hogy nem csípi a ki húzást majd bedugást a 230-ba, főleg ha ezt relatív gyorsan tesszük mert pl átdugjuk egyik "konnektorból" a másikba! Nem is szoktam kikapcsolni stand by-ból! Az aki pedig épp az aktív csatornán próbál eszközt cserélni az a rendszer "életével" játszik! Ha meg épp áramszünet van amikor az ember 50%-os hangon hallgatja az fizikailag fájdalmas durranással jár!
U.I.: Lazítsunk a hangnemem uram! Túl hivatalos!
-
cool82
csendes tag
Igen 3jack-AC3 kábellel van összekötve a számítógéppel.
Összeköttem a hangfalszetett a dvd-vel 2ch és AC3-ban is csak a center és a sub szól csak, szerintem az output csatlakozásnál ment ki valami ahol a hangszórók csatlakozank. A hangszóró kábeleket is kicseréltem és ígyis csak a center csatlakozba hajlandóak szólni ha átrakoma helyükre a Rear R,F v. Front R,F semmi ezért gondolom hogy az output részen lehet valami problem. Azért próbáltam így ki hogy kiszürjem nem e ac3 kábel a bünös a számítógéppel való összekötetés során, de nem mert ugyaz a helyezet ha dvd összekötés után is. Amúgy a hangszabályzó rendesen müködik, és normálisan szól a center és a sub is csak a többi nem.
-
Sok sok olyan jelenséget tudnának sokan ide zúdítani amire senki nem tudna választ adni miért jött elő. Pl amikor a távirányító adja a jelet és le sem lehet lőni, amint elemet kap nyomatja.
Amúgy megjavult, nyáron volt már ilyen vele, akkor a következőt kellett művelni mint most is: Kikapcs, hangerőszabot megfogjuk és azt képzeljük h sony nem lesz baja, majd vadul csavarjuk mindkét irányba ütközésig, közbe vadul benyomjuk a potit befelé.
De megjavul.
Maxtreme! Nem nem, ez másnak tudható be. Sima csatorna váltás gyorsan ide oda.Magamba kicseréltem a biztosítékot, mert kiment a tegnapi kis baromsága miatt.
-
fero02
nagyúr
Hi!
Megkaptam a privit, köszönöm szépen!
Tolmácsolom majd a gazdi felé. Ha esetleg oda kerül a sor, akkor postáról lehetne szó? 300km út lenne nekem felmenni és emiatt elég gazdaságtelen lenne. Természetesen előre utalnám az árát.
Viszont egy megerősítő választ kérnék arra vonatkozóan, h a panel cserével a bekapcsolást követő állapotjelző felvillanások és a hangerőszabályzó poti témája megoldódik.
Üdv!
Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- Bitcoin miner Bitmain Antminer S9 S9I 13.5 - 14 Th 1250W eladó
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest