- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Magisk
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
Aktív témák
-
dnacrew
tag
amugy van valakinek Geforce Fx 5900 Ultra kártyája? Mert érdekelne személyes vélemény.
-
Raymond
titán
-
KZT
tag
Ennek a vitának nincs semmi értelme.
Aki ért hozzá az Atit vesz és nem kell problémáznia semilyen MM vagy FP32 mód miatt,mindíg jó minőségben lesz része.
Aki meg FX-et vesz,az meg magyarázhatja akárhogy,attól még nem lesz jobb. -
rogers
aktív tag
Nicsak, már megint FreeM topic :) Ez a kedves társtag is úgy lesz PH! addikt még a végén, hogy állandóan provokálja a többi tagot. De sebaj. Kell a változatosság.
Na megnéztem én is a képeket, nincs túl jó monitorom, őszintén szólva az első linknél (5,6) nem látok semmi különbséget, a másodiknál (3,4) egyértelműen a 4-es gyengébb, vhogy tompább a tónus és kicsit jobban elmosódott.
Azért tényleg jó lenne, ha nem JPG-ket kellene nézni, mert a JPG tömörítés azért elég sokat el tud venni a képből, inkább vmi eredeti tartalmat 100%-an megőrző formátumban kéne feltenni, még akkor is, ha úgy picit nagy lesz a mérete ugyebár.
Az is érdekelne, hogy konkrétan milyen program állította elő őket.
A FreeM-től pedig azt is szívesen megkérdezném, hogy ugyan írja már le számunkra, hogy Ő miben látja a mixed mode és az fp32 üzemmódok közötti különbséget technikai szinten. Lehet masszívan szakmai szöveget írni, DE nem linkre gondolok, mert én is olvastam már jópár eszmefuttatást, hanem FreeM saját értelmezésére és magyarázatára!
Amúgy bár lehet erről a dologról itt vitatkozni, de sztem grafikus kártyák esetében, főleg ebben a Gef Fx témában azért nem állóképeken kellene vitatkozni, hanem inkább játékélményen, de ez messzire vezet... -
KZT
tag
Az összehasonlítást úgy kell érteni,hogy meg lehetne nézni azt,hogy:
1.A kevert mód mennyivel szebb,rondább mint más kártyákon az FP24.
2.Az FP32 mód mennyivel szebb,rondább mint más kártyákon az FP24. -
Bandit21
addikt
Az arcitektúra különbségei, teljesítmény témához adalék:
[L]http://techreport.com/reviews/2003q3/radeon-9800xt/index.x?pg=10[/L] -
Zsiba
senior tag
Ha két videókártyát hasonlítasz össze, akkor két almát hasonlítasz... Lehet, hogy külsőre mindegyik gyönyörű piros, de belül az egyik kukacos... no mindegy.
''Kevert mód és FP32 közti képminőségről.'' Oké, alig van köztük különbség, szinte észrevehetetlen... de ez nem jelent semmit, amíg az ember nem tudja, hogy az fp32 valójában milyen. Lehet, hogy lehetne 2*, 3* ilyen jó. Ez olyan, mintha kiraknál két képet: egy 70 és 69%-os tömörítettségű jpg-et, ami ugyanazt ábrázolja. Nem veszel észre különbséget és a képet simán jónak is ítélheted... De ha mellé teszed a tömörítetlen képet mindjárt más a helyzet.
Az nem érdekel melyik kép melyik, de attól még szerintem hozzászólhatok, hiszen képminőségről is szól a topic, nem csak arról, hogy tippeljek... -
koxminator
senior tag
magyarázhatsz neki, csak fújja a hülyeségeit, más topikban már kiosztották, de nem tanul belőle :C
-
FreeM
aktív tag
Nem. Kevert mód és FP32 közti képminőségről. Benne van a téma nevében is. Csak el kellett volna olvasni.
''Nekem tök mindegy melyik kép, melyik, nem érdekel.'' Ha nem érdekel, akkor minek szólsz hozzá?
''Ahhoz bizony összehasonlítási alap kell''. Látom agresszívan erőlteted a témától való eltérést. OK. Akkor mondjál nekem olyan nem nVidia által gyártott grafikus hardvert, ami tud ilyen értelemben vett kevert módú ill. FP32 artimetikát használó pixel shader programokat feldolgozni. No, azzal lehetne pontosan összehasonlítani. Ha bármi mással hasonlítod össze, akkor az alma a körtével lesz összehasonlítva. -
-
Zsiba
senior tag
Idézet tőled: ''Ha nem vetted volna észre, ez a téma a képminőségről szól.''
Akkor döntsd el miről szól...
Nekem tök mindegy melyik kép, melyik, nem érdekel. De ha a képminőségről szól, akkor bizony érvényes a hozzászólásom, mert ez a két kép így nem mond semmit. Ahhoz bizony összehasonlítási alap kell... -
-
steveetm
őstag
''Az FX-eknél nem (csak) a képminőség a probléma, hanem hogy a sajnálatosan elb@szott architectura miatt lassú.'' Tényleg? És te ezt honnan tudod? Biztos hogy úgy van ahogy gondolod?''
Miért, te tudod hogy jó? Indokold akkor. Én több okfejtést láttam már hogy miért rossz, győzz meg hogy jó.
A példád meg nemjó, mint lentebb írtam jpg vel mi értelme bármi ilyesmit is tesztelni?
Üdv.: steveetm -
Zsiba
senior tag
Az a baj ezzel a két képpel, hogy akár fordítva is gondolkodhatnánk... Tehát nem a mixed mode olyan jó, hogy alig marad el az fp32-től, hanem akár azt is feltételezhetnénk, hogy fp32 is annyira szar az FX-ben, hogy alig jobb, mint a mixed mode... Szóval kéne legalább Radeon kép is, vagy akár matrox v. S3, stb ugyanerről, hogy igazi összehasonlítási alap legyen. Addig ez a két kép semmit nem jelent.
-
KZT
tag
Ez melyik driverrel készült?Azzal amélyik érzékeli,ha képlopás van és addig átvált minőségi módba?
-
FreeM
aktív tag
válasz
h4ndsp1k3n #30 üzenetére
Miért is?
-
zetecR
addikt
De most igazából nem mindegy?
Az FX-eknél nem (csak) a képminőség a probléma, hanem hogy a sajnálatosan elb@szott architectura miatt lassú. -
Cathfaern
nagyúr
Attól félek, hogy tévedtem. A módszeremmel volt baj.
A jó módszer: van egy képkorrekciós eszköz a Photoshopban, neve ''határérték''. Summa summárum 2 szinűvé alakítja a képet. Na most ha a ''határérték szintje''-t mindkét esetben ugyanarra állítjuk, akkor egy teljesen azonos képnél ugyanazt kell látnunk az átalakítás után (több képpel kipróbálva). Viszont az szóban forgó képek esetén nem ugyanazt kapjuk! Nem azt mondom, hogy hatalmas a különbség, de mégis egyértelmű. -
csudri
őstag
Még mindig ezen görcsöltök? Inkább valami állat/ember/táj kellene az összehasonlításhoz, nem egy csempézett fal!
-
e-biza
őstag
válasz
Cathfaern #17 üzenetére
mivel csinálod az összehasonlitást :) én csak annyit tudok megtenni,hogy 1600% os felbontásban megnézem a fontosabb pixeleket a sarkokban. pl a világosabb pixeleket megnézem hol vannak. és PONT UGYANOTT. EZ LEHET FAKE. Sajnos nem elég bizonyiték egy oldal amin van 2 azonos kép. Adják ki a programot amivel csinálták (GPL alatt, Opensource-ként)
-
FreeM
aktív tag
Hogy megkönnyítsem a dolgotokat :))
-
FreeM
aktív tag
válasz
koxminator #11 üzenetére
Azokat hiába nézegetem, ugyanis tudtommal még nem adtak ki képernyőfotókat amin a képeket össze lehetne vetni.
Ha nem vetted volna észre, ez a téma a képminőségről szól. -
csudri
őstag
válasz
koxminator #11 üzenetére
Mi a f*sz van itt? Újonc osztja az újoncot? Menjetek aludni gyerekek! :D
-
koxminator
senior tag
kedves főokoska freem, ajánlok valamit: nézegesd csak a HL2 eddig kiadott benchmarkjait, hogy a drágalátos fx kártyáid hogy szerepelnek mixed mód alatt az ati 9800 dx9 módja ellenében!
-
e-biza
őstag
a gond azal van,hogy jpg :)) png-t akarok.. amúgy elvileg ha kétszer lerendereled u.azt az 1 darab képet, akkor pixelre pontosan u.azt kell kpnod nemde?
-
Chapell
aktív tag
A 2 kép full ugyanaz, legalábbis a különbség csak a képen lévő 5-ös és 6-os szám között van :)
-
FreeM
aktív tag
Sokféle eszme és mégtöbb téveszme kering az FX-ek ún. kevert módjával (mixed-mode) kapcsolatban. Egyesek előszeretettel modják, hogy bizony a mixed mód komoly képminőségcsökkenéssel jár (noha még esetleg sosem láttak FX-et, és néha még azt sem tudják mi is az a mixed-mode :))
Aktív témák
Hirdetés
- Intel ARC B580, 2 év gyári garancia! Számlával, garancialevéllel, gyári dobozában!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ASUS RTX 3070 8GB GDDR6 ROG STRIX Eladó!
- MSI RTX 2080 GAMING X TRIO 8GB GDDR6 Videokártya!
- Csere-Beszámítás! MSI Suprim X RTX 3080 10GB Videokártya!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Update 07.07. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Robbanj a jövőbe egy új Ryzen 7 5800X-szel! Kamatmentes rèszletre is!!
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest