- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Tesztpadon az exynosos Galaxy Z Flip7 FE
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
Aktív témák
-
Zsiba
senior tag
Ha két videókártyát hasonlítasz össze, akkor két almát hasonlítasz... Lehet, hogy külsőre mindegyik gyönyörű piros, de belül az egyik kukacos... no mindegy.
''Kevert mód és FP32 közti képminőségről.'' Oké, alig van köztük különbség, szinte észrevehetetlen... de ez nem jelent semmit, amíg az ember nem tudja, hogy az fp32 valójában milyen. Lehet, hogy lehetne 2*, 3* ilyen jó. Ez olyan, mintha kiraknál két képet: egy 70 és 69%-os tömörítettségű jpg-et, ami ugyanazt ábrázolja. Nem veszel észre különbséget és a képet simán jónak is ítélheted... De ha mellé teszed a tömörítetlen képet mindjárt más a helyzet.
Az nem érdekel melyik kép melyik, de attól még szerintem hozzászólhatok, hiszen képminőségről is szól a topic, nem csak arról, hogy tippeljek... -
-
Zsiba
senior tag
Idézet tőled: ''Ha nem vetted volna észre, ez a téma a képminőségről szól.''
Akkor döntsd el miről szól...
Nekem tök mindegy melyik kép, melyik, nem érdekel. De ha a képminőségről szól, akkor bizony érvényes a hozzászólásom, mert ez a két kép így nem mond semmit. Ahhoz bizony összehasonlítási alap kell... -
steveetm
őstag
''Az FX-eknél nem (csak) a képminőség a probléma, hanem hogy a sajnálatosan elb@szott architectura miatt lassú.'' Tényleg? És te ezt honnan tudod? Biztos hogy úgy van ahogy gondolod?''
Miért, te tudod hogy jó? Indokold akkor. Én több okfejtést láttam már hogy miért rossz, győzz meg hogy jó.
A példád meg nemjó, mint lentebb írtam jpg vel mi értelme bármi ilyesmit is tesztelni?
Üdv.: steveetm -
Cathfaern
nagyúr
Attól félek, hogy tévedtem. A módszeremmel volt baj.
A jó módszer: van egy képkorrekciós eszköz a Photoshopban, neve ''határérték''. Summa summárum 2 szinűvé alakítja a képet. Na most ha a ''határérték szintje''-t mindkét esetben ugyanarra állítjuk, akkor egy teljesen azonos képnél ugyanazt kell látnunk az átalakítás után (több képpel kipróbálva). Viszont az szóban forgó képek esetén nem ugyanazt kapjuk! Nem azt mondom, hogy hatalmas a különbség, de mégis egyértelmű.
Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Eldurvul a Nova Lake-kel az Intel-féle hibrid dizájn
- Bittorrent topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hálózati / IP kamera
- Temu
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- 30+ típus!!! Lenovo Thinkpad X1 Carbon, Thinkbook, 2-in-1 Workstation, Yoga, 5-14.gen. Ultra 7!!!
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest