Új hozzászólás Aktív témák
-
NTonee
veterán
alaplap csere megvolt (maradt R1), sata interposer cserélve, a probléma maradt. Intel 530 SSD+WD Black HDD bekerül a gépbe, akkor megpusztul az egész. Random disk read error, bootnál megáll, vagy ha mégis rendesen bebootol, akkor a hdd működése akadozik (eldobálja). Az eseménynaplót is telefossa vezérlési hibákkal a port1-re és port0-ra is vonatkozóan.
Kivettem az amúgy sata3 6gbps 7200rpm-es wd black vinyót és beraktam a helyére egy kukás, de még éppen élő sata2 5400-as seagate-et, erre megszűnt port1-re a hiszti. Port0-ra (SSD) viszont még így is ment a nyafogás. Visszaraktam a wd black-et, újra folyamatos a hiba.
Hasra ütés alapján átállítottam biosban AHCI módról Raid-re, újratelepítettem a windowst és meglepi, működik mindkét meghajtó hiba nélkül. Nincs disk read error, normálisan bootol, üres az eseménynapló is. Viszont így fele sebességen mennek. Ahci-ben 6gbps-et ír a hwinfo mindkét eszközre, raid esetén 3gbps-et.
A poén kedvéért most a mélynyomó nem szól.(#5273) Jazz: A G751 nem is fél millával drágább, csak 120-150 ezerrel és alapból normális hűtése van.
-
Jazz
veterán
-
conqver
aktív tag
Win alól ment de beszartam kicsit mert a flash után újraindult párszor.......táp ki, gép leállt és amikor újraindítottam fasza lett
-50mV CPU
A panel szép kék a szokásos design, hang nem jóAW klasszisokkal jobb X-fi 3 dob rajta keveset de a Klipsch+Dynaudio alatt van!
Összerakás minősége hibátlan.
Maga a gép tiszta műanyag (kicsit kopogós) , ez érződik a súlyán.
Vékonyabb, nem annyira robosztus mint az AW.
Palmrest kicsit csúszásgátló kivitel, nem szedi össze annyira az ujjlenyomatot.
USB portok baloldalon vannak, nem akadályozzák az egér használatot (jobbkezeseknek előny). -
deuscreator
csendes tag
Uhh, 2-3 évet saccolsz neki? Az elég zord. Miből gondolod, hogy ennyire riherongy a minősége?
Ez is a BGA megoldásból fakad? Elválik a nyáktól a komponens a hőingástól vagy valami egyéb probléma? 2-3 év egy Dell/Alienware de úgy kb akármilyen laptoptól vállalhatatlan..
Magyarul ebben az árkategóriában (kb 1500 USD-ig) 970M-el nincs más opcióm és ez is szar?
Sic transit gloria mundi..
Köszi az inputokat!
-
wanted5
őstag
ha már nekem ritkán adatik meg az utazgatás más országokba, legalább a gépet elküldöm magam helyett, az is valami
ha visszajön kínából beszervezem egy világ körüli útra is, hiszen mi másért vettem volna gamer notebookot, minthogy megmutassam neki hogy milyen is a nagy világ? -
Muerte
Topikgazda
Ja,azt meg elfelejtettem hogy most azért omlik össze mert a Rapid storage eleve raid-be akarja indítani,állítsd először vissza bios-ból ahci-ra,mentsd le a cuccaid ami kell és aztán mehet raidbe a telepítés,de még az sem 100% hogy menni fog mert nem egyformák a vinyók.A rapid storage egy felesleges progi,csak fogja a gépet,bios-ból mindent be tudsz állítani.
-
Mike...
tag
A hűtést össze tudtam hozni a kártyával, rendesen felfekszik rá azzal nincsen gond.
Amíg az említett amd oldalról letöltött driver nincs feltéve, addig a hőfok is normális 45 fok körüli.
Driver problémának néz ki a dolog, legalább is a tünetek alapján.
Akkor jobban járnék ha egy 680m-et vennék ez helyett? -
Mike...
tag
Muerte75: ment privi neked, de beírom ide is:
Sürgősen meg kellene oldanom egy dolgot, mert holnap utazom külföldre huzamosabb időre, és vinném a gépet is.
A szitu:
van egy Alienware M15x R2-es gépem, gyárilag GTX260m-el, hibátlan a gép.
Vettem bele egy clevo féle HD6990m kártyát, bele is tettem, és a következő áll fent:
a hűtés mindig maxon megy, de olvastam hogy ez így szokott lenni, és beállítható a hwinfo-val, szóval ez nem gáz.
A driverekkel van gondom. Amíg nincs driver a gépen, a gpu hőfoka normális, 45-48 fok.
Leszedtem a gyári amd honlapról a menüben kiválasztható hozzá való drivert, feltettem, fel is ismerte a kártyát 6900 series-ként, viszont a felbontást nem engedi maxig (fullHD) állítani csak 1600x vmennyi-ig.
Letöröltem a drivert, és leszedtem az mxm upgrade oldaon lévő 6970m-hez valót, azzal is hasonló a helyzet, csak ott 1400x1050 a max felbontás. A kártya hőfoka sima win7 64 bit alatt ha fent van vmelyik driver, 60-65 fok.
Mitől lehet ez, amikor elvileg ez gond nélkül kellene hogy menjen a gépben?
Bios-t frissítettem a gyári legfrissebbre, ami A09, de ezzel se változott semmi. -
wanted5
őstag
hát majd kiderül, hogy mit mond a bolt is..
meg az az igazság hogy félek a javítástól, főleg a magyar szerviztapasztalatok miatt, mert mondjuk megcsinálják azt a hibát, de lesz valami új, vagy kihagynak belőle valamit, vagy összekarcolják, vagy rosszul, hézagosan rakják össze.. stbbevallom, utálom azt a fajta megközelítést amit most mondok: "max addig cserélgetem, amíg egy jót nem kapok"
mert miután kicserélték, nyilván azt a gépet újra el fogják adni, persze javítva, de ilyen alapon ki tudja, lehet az én gépem is már egy cserélt darab
szóval hiába nem tetszik ez a fajta vásárlói felfogás, én is élni fogok velejah, egyébként köszönök minden tippet, tanácsot, segítséget és hozzászólást
-
wanted5
őstag
elvileg lennie kell lehetőségnek a cserére
nem tudom igazából mi baja lehet, még ha cserélve is lesz, szeretném tudni akkor is, mert ha legközelebb hasonlóval találkozok jobban tudnék reagálni...
meg hát ugye, csak nem egy olcsó dologról van szó, és eléggé spórolni kellett hogy végre egy ilyen gép birtokába kerüljünk, ezért pedig hibátlan terméket szeretnék átvenni
meg még most apró hiba, de lehet 1 év múlva meg már sokkal nagyobb lesz, ennek a gépnek pedig nem csak a garancia lejártáig van tervbe véve a használata, hanem minimum 3-4 évig
-
wanted5
őstag
nem változott semmi, ugyanúgy hallatszott, akkor lehet mégse venti?
konkrétan játék közben lehet hallani, de amint egy alt+tab, ki az asztalra akkor megszűnik... határozottan a jobb felső sarka felől jön
esetleg a tápellátással lenne valami gond?igencsak az lesz, hogy vagy csere vagy elállás és pénz vissza... már jelentettem emailben a hibát a boltnak, hétfőn pedig amint nyitnak hívom őket..
gyakorlatilag a 24 órát nem töltötte be a gép és már nem tökéletes, ezért semmiféle javításról nem akarok hallani, csak csere
-
wanted5
őstag
változott a helyzet:
most terhelés alatt ad ki folyamatosan egy nem túl hangos érdekes hangot, ugyanúgy a jobb felső széle felől lehet hallani
de ha leteszem a tálcára a programot akkor azonnal abbahagyja, vagy ha kihúzom a tápkábelt akkor is megszűnikén ventilátor csapágyazásra gyanakszok, de persze nem vagyok annyira hozzáértő, úgyhogy nem biztos
ma írtam egy emailt az ügyfélszolgálatnak, hétfőn pedig hívom őket, hogy ki kéne cserélni a cuccot
-
conqver
aktív tag
Egyre szimpatikusabb az MSI!
XMG (clevo) gépem volt, németektől rendelve 4-éve!
Most a gyenge HUF miatt felejtős!
Lehet inkább kivárom a nyarat vagy többet még a GTX 980M ára lemegy.
A felsőkategóriás I7 4900MQ-t vagy fölötti CPU-val szerelt újabb szériás gépeket arany árban mérik -
Dehogynem, de ez a hajó már elment...
Ki kell ilyenkor deríteni, hogy tálcás (OEM) proci, vagy dobozos.(1 vagy 3 év gari)
Ha OEM akkor kell a manufacturer és nála lehet érvényesíteni a garanciát, ő továbbítja a retail vagy közvetlen az Intel felé.
Szóval ez utóbbi elég szopó és sok idő is. -
-
rendzso
tag
Ezek nagyon hardcore gépek. ilyen csúcsteljesítményre azért nincs szükségem. Maradjunk annyiban, hogy elfogadható hűtéssel, jó anyagból. Nekem nem fontos a full graf. Olvasás után egy 850m már kielégítené az igényeim. De egy 860m már teljesen biztos. Ilyesmivel szerelt olcsóbb gépek nem ajánlottak? A hütéssel is arra gondolok, hogy haverokkal össze szoktunk ülni lanozni. Ez egy egész napos-estés üzemet takar. Ha ezt birja már oké.
-
rendzso
tag
300 az már azért istenes összeg
Azt hiszem a kisebb teljesítménnyel is megelégednék. A g580 után tuti előrelépés
Ahogy nézegettem a webshopokat, az asusnak az n551-esei, a g551-esei, illetve a lenovonak az y-os gépei tűntek jó vételnek. Ahogy visszaolvastam itt úgy látom a lenovo hűtését nem nagyon dicsértétek
Viszont ahogy láttam az asusból 200-250 között lehet kapni i5 4200h 4-8gb ram gt850m-gt860m. Köreitekben ezek mennyire ajánlott gépek? Mondjuk az hozzá tartozik, hogy nem igényelem az ultra beállításokat. És ahogy olvastam ezek a chipek már képesek a fHD-ra ha nem is max beállításokkal. Hűtés és minőség terén mi a tapasztalat?
Illetve ha érdemes használtak iránt nézelődni, akkor mit keressek? -
-
-
NTonee
veterán
Persze, jogos, amit írsz. Ha el akarok adni valamit, akkor az a minimum, hogy részletesen leírom a hirdetésbe, hogy miféle szerkezet. Egy normális hirdetés elolvasása után nem kell kotorászni a neten.
Csak mellékes megjegyzésnek szántam, hogy a google legelső találatán ott vannak a gép specifikációi. -
ldave
félisten
Köszi a tippeket! ecomputers.ltd, ez a cég így elsőre egész jónak tűnik.
Az Internal UK/Irish (QWERTY) Keyboard-on megvan a í-t leszámítva minden gomb?
-
Angel2014
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Macbook Air M2 8/256 100% akku
- MACBOOK PRO 2021 14.2" M1 PRO (8/14 mag 16GB 500GB, 14 ciklussal, Üzletből ,. garanciával
- Apple MacBook Pro Retina 13" 2020 i5-10.gen 16GB/512GB SSD, Nagyon jó akku, Garancia, üzletből
- Dell Latitude 5521 - FullHD érintőkijelző, i7-11850H (16 szál), 32GB DDR4, 500GB NVME, Geforce MX450
- Új Lenovo LOQ - i7 13650, RTX 4060 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest