- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen GPS-t vegyek?
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Fotók, videók mobillal
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Milyen okostelefont vegyek?
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
MaxxDamage #59817 üzenetére
Persze, ha meg van rá a lehetőséged
Ramból sohasem lehet elég a gépben.... -
rstwingo
tag
válasz
MaxxDamage #59781 üzenetére
Nekem a Helios 300-ba gyárilag az üres slotnál felvolt csavarozva egy hütő öntapadós gappal , igy mikor betettem az Evo970-t kapot is hütést , igaz nem tudom mennyit ér az az alu lap neki
-
válasz
MaxxDamage #59784 üzenetére
Igen láttam, am gyarto szerint 70 fokig jo vagy
-
válasz
MaxxDamage #59781 üzenetére
Én a laptopba végig tettem, még alulra is. 😂
-
válasz
MaxxDamage #59776 üzenetére
, egy bordával, vagy akár csak thermal paddal is jobb lesz sokkal.
-
FőDudu
veterán
válasz
MaxxDamage #59772 üzenetére
-
válasz
MaxxDamage #59772 üzenetére
Az 51 fok, az evonak tökéletes.😀
-
törölt tag
válasz
MaxxDamage #59764 üzenetére
Örül is a pofám, nem tervezem lecserélni egy darabig.
Megyek is belakni, megint.
Viszont ha már úgyis itten írogatok, köszönöm minden kedves fórumtársnak a segítséget, aki tanácsot/segítséget nyújtott.
-
törölt tag
válasz
MaxxDamage #59760 üzenetére
Hopp-hopp! Azt írta az Acer, hogy ugye nem csináltak semmit. Nem a frászt nem!!! Először is a BIOS-ban a model name-t átírták NG PH517-51-ről Predator PH517-51-re. Na, ezután kértem, hogy történjen meg a CPU alulfeszelése, mert XTU-ban nekem nincs lehetőségem arra, hogy ezt módosítsam. Milyen érdekes, ez is megtörtént, a core voltage offset -0,125 értéken van (gyárilag anno is ezen volt alapból). Jé de érdekes. Mr. Bean figyel ám b*sszák meg.
-
hito
nagyúr
válasz
MaxxDamage #59727 üzenetére
Igen, ezzel feltétlenül kell kezdeni valamit záros határidőn belül
Jól tudjuk mi (illetve ki) lesz a megoldás
Na az a nem gyenge => full terhelésnél 60fok alatt
-
válasz
MaxxDamage #59699 üzenetére
Mert a NiMh akku. Az első generáiós Prius-okban is ilyen van. Gyengébbek mint a LiIon de agyoncsaphatatlanok.
-
sh4d0w
félisten
válasz
MaxxDamage #59693 üzenetére
Köszönöm
-
sh4d0w
félisten
válasz
MaxxDamage #59686 üzenetére
Az a Battery Pack Utility honnan szerezhető be?
-
Ubul86
őstag
válasz
MaxxDamage #59688 üzenetére
hát, nem is értem, miért nem lehet kivenni mostanság az akkukat teljes szétszedés nélkül a gépekben, csak néhányban
régebben mindig ki volt véve korábbi gépeimben ha nem használtam -
hito
nagyúr
válasz
MaxxDamage #59688 üzenetére
Ez az akksi élettartam egy nagy talány. Hallottam már mindent, meg annak az ellenkezőjét is. Egyre inkább azt gondolom, hogy itt nincsenek tények, csak hitbéli meggyőződések, amik akkumulátor minőség/szerencse/véletlen/csillagok együttállása nyomán alakultak ki.
Régen divat volt 1-2 gyártónál, hogy tettek a kasztni megbontása nélkül nem kivehető akksis notijaikra egy dedikált gombot, ami lekapcsolta az akkumulátort (nem töltötte, nem használta, olyan volt mintha benne se lett volna). Na ez nagyon hasznos volt azoknak, akik leginkább tápról használták a gépet. Heti 1x feltöltötte (mert ugyebár az is kinyírja az akksit ha sokat áll használat nélkül) és meg volt oldva évekre az akksi kérdés. Nem tudom ez miért nem alap manapság, kötelezővé tenném
-
Ubul86
őstag
válasz
MaxxDamage #59686 üzenetére
hát, nekem kb 1 év alatt kétszer ha lement annyi alá, amúgy 99%-ban töltőn van
azóta 20%-ot romlott aida szerint -
sh4d0w
félisten
válasz
MaxxDamage #59681 üzenetére
Attól függ. Ha tervezed bármikor is használni akkuról, akkor állandóan le kell meríteni, viszont ha bent az akku és hálózatról megy, akkor állandóan magas töltöttségi szinten lesz, ami nem tesz neki jót.
-
echterion
nagyúr
válasz
MaxxDamage #59648 üzenetére
Nem jó.
-
echterion
nagyúr
válasz
MaxxDamage #59614 üzenetére
Bezony, az még sok is játékra, érdemi fps veszteséget én nem tapasztaltam még 3,5 GHz-en hajtva a procit, sztem te se fogsz. Nincs is kedvem delideltetni a procit, mert minek. Hogy legyen egy jobb benchmark eredmény? Mert ennél több értelme az én szokásaim alapján számomra nincs.
-
echterion
nagyúr
válasz
MaxxDamage #59608 üzenetére
-
motifator
senior tag
válasz
MaxxDamage #59608 üzenetére
Egy kis olvasnivaló, 5,1 GH-z en többet kortyol a 10700K ebben a tesztben, mint egy i9 10900K [link] Ezt már nem biztos, hogy tolerálja a gép.
-
motifator
senior tag
válasz
MaxxDamage #59599 üzenetére
Nem tudom hol láttad, hogy 5,1GHz -en ketyegett az összes mag, a linkelt beállítások egyike sem ezt mutatja. Ráadásul az sem biztos, hogy stabilan tudná egy mezei cpu. Esetleg ha silicon lottery 10700K lenne, akkor 4 mag 5,0 GHz + 4 mag 5,1GHz-at tud stabilan.
Benchmark pontokra hajtasz?
A clevo control center szerintem tök felesleges, ha van obsidian. -
FőDudu
veterán
válasz
MaxxDamage #59599 üzenetére
Az 51x szorzo (Turbo) az ido limites. Es leginkabb 1 maggal tudjak.
Azaz van valami BIOS vagy egyeb beallitas ami idejeig mehet az 51x.
Nalam tan 56s, talan 'turbo boost power time window' vagy hasonlo neven talalod peldaul az Intel Extreme Tuning Utilityben.
47-48 fole nehezen tudod vinni, mert akkor mar iszonyatos hot termel a proci - szoval nagyon komoly hutes kell hozza...
Nekem tan 48 a gyari all core. Es ebbol 47x amit tartosan bir durvan terhelve...
-
rstwingo
tag
válasz
MaxxDamage #59594 üzenetére
Nem tudom ezt láttad-e
Remove Clevo Control Center's CPU OC component completely (X170SM-G) [link]
-
FőDudu
veterán
válasz
MaxxDamage #59596 üzenetére
Rendes shutdown utan merj.
Hatha ugy varial ahogy a Throttlestop - azaz direktben irja a CPU regisztereit.A TS fejlesztoje leirta nekem, hogy azokat a regisztereket csak a teljes leallitas torli - meg ujraindulaskor is megmarad(hat)nak a beallitasok.
-
FőDudu
veterán
válasz
MaxxDamage #59594 üzenetére
Es ez a progi valami INI fajlban tarolja a dolgait vagy registryben?
Visszatoltotted az elozo (windows) beallitasait?Valami mas - en a windows beallitasaira tippelek.
Lehet mas a power management GUID-ja aztan nem aktivalja a megfelelo profilt. -
FőDudu
veterán
válasz
MaxxDamage #59592 üzenetére
No de a CC Performance modja az megfelel a Windows-os 'High Performance' modnak?
Megnezted? Atvaltja? Marmint a CC Performance modja eseten mit mutat az akku ikonra jobb klikkel kattintva a Mobility Center?Mert Balanced modban kar merni. Az nem arra valo. Ott az akkuidore meg a halksagra megy ra.
-
FőDudu
veterán
válasz
MaxxDamage #59578 üzenetére
Ez egy Power Profil - siman torolheted a windowsban ha nem az az aktiv.
Amugy nem kell hasznalnod - de desktop kategorias gepeknel szoktak ezt javasolni.Ott van alul a torles...
-
válasz
MaxxDamage #59578 üzenetére
-
válasz
MaxxDamage #59562 üzenetére
A "default" Intel AHCI driver-t ne telepítsd, mert akkor kilövöd a szoftveres Clevo Control-t
Meg kell várni, míg lesz "nyitott" BIOS az X170-esre, utána lehet majd kigyomlálni az oprendszer alól Clevo-s cuccokat -
FőDudu
veterán
válasz
MaxxDamage #59562 üzenetére
Ha a Bios-ban csinaltad meg a RAID0 konfigot, akkor onnantol nem letja direktben a meghajtokat, csak az Intel? vezerlon at. Ezet nem megy fel a Samsung NVME driver.
-
FőDudu
veterán
válasz
MaxxDamage #59535 üzenetére
Lehet a Clevo progija es a Windows Power management szintjei nincsenek osszehangolva.
Ugye Razer eseten is a Synapse progi valtja a Windows profilokat is.A Throttlestop is valami hasonlot csinal.
-
FőDudu
veterán
válasz
MaxxDamage #59532 üzenetére
Most egyebkent hasznat vettem volna tobb memorianak - nekialltam osszehasonlitani a NAS-on es az USB vinyokon tarolt menteseket. Na ott a 120GB-os mentest vagy 15 percig hasonlitgatta...
Egyik az USB-rol (TB3 dokkoloba dugva), masik a NAS-rol. Mindketto 1 kabelen a gepbe. Osszehasonlitas pedig a memoriaban. Halistennek egyeztek.
Eleg hamar betelt a 16GB memoria, de a gep nem erezte meg.
Minden ment tovabb, nem akadozott. -
FőDudu
veterán
válasz
MaxxDamage #59532 üzenetére
Nincs semmifele driver vagy vezerlo progiban beallitas ami piszkalja a BOOST-ot?
Windowsban engedelyezheted az Ultimate Performance profilt (egy parancssoros utasitas)
(powercfg -duplicatescheme e9a42b02-d5df-448d-aa00-03f14749eb61)Hwinfo mit mond amikor elinditod a Cinebench-et?
Az elejen csucs sebesseghez kozeli frekin kellene mennie - nem maxon mert ez AVX utasitasokat hasznal es nem nyomatja ki maxra...En ugy nezegettem meg az undervolt hatasat, hogy a CB kb kozepetol beallt egy kb fix frekire.
Nalam az elejen 3,3GHz volt - ezt az optimalizaciokkal felnyomtam 3,8GHz-re.
Az sem csoda, de sokkal jobb lett.Igy a CBR20 3300 helyett lett 4100. Az ~25% javulas a semmi aran.
Es ez stock gep, nem lett atpasztazva. Csak kapott 110mV Cache es 250mV Core UV-t.GPU-ra meg nem volt idom, az 28000 korul van 3dmark11 alatt a gyari beallitasokkal.
MSI afterburnert probaltam, de nem volt idom kisakkozni a szukseges gorbet... -
FőDudu
veterán
válasz
MaxxDamage #59527 üzenetére
A prociddal lehet valami...
Az en 3dmark 11 es TS eredmenyeim majdnem elerik, pedig ez csak 10875H3Dmark11 Physics nalam 16K.
TS CPU nalam 9,9K.Az pedig a 45W vs 125W procinal eleg fura....
A tied joval jobb lehetne. -
válasz
MaxxDamage #59515 üzenetére
Sz@rni nincs időm, most, hogy meglengették a lezárást: kitört a hisztéria
-
kdavid23
aktív tag
válasz
MaxxDamage #59515 üzenetére
Ahogy a kiafiam mondja "pofi vagy "
...
Örölök, hogy tetszik a gép! -
válasz
MaxxDamage #59464 üzenetére
Király vagy!
Maga uram, ha nincs Olgád! -
Gawamatsu
senior tag
válasz
MaxxDamage #59486 üzenetére
Ez nem szoftveres raid lett így?
Az Windows re-install esetén ugrik, nem? -
MaxxDamage
félisten
válasz
MaxxDamage #59464 üzenetére
-
válasz
MaxxDamage #59429 üzenetére
Nabasszus! Ettől nem lettem okosabb
Van valahol olyan, hogy AHCI, Intel RST Optaine, RAID választási lehetőség? -
válasz
MaxxDamage #59427 üzenetére
Kérlek rakj fel képeket a BIOS-ról
Ha itt az NVMe beállításba bemész akkor mit ír ki?
-
válasz
MaxxDamage #59425 üzenetére
Köszönöm, bár én inkább a "brutál szop@s" jelzővel illetném
-
kdavid23
aktív tag
válasz
MaxxDamage #59398 üzenetére
Jó gép!
-
válasz
MaxxDamage #59408 üzenetére
Összejött a RAID végül?
-
válasz
MaxxDamage #59403 üzenetére
De az enyém csak max 110W fogyasztásra tervezett egy megfelelő laposban. Az majd a jövő mivel nem vagyok teljesítményileg maximalista, csak álmodozó aki nem szeret mindent lecserélni. Enged a belső késztetéseinek, akkor is ha szív miatta sokat.
-
FőDudu
veterán
válasz
MaxxDamage #59404 üzenetére
Nekem a cpu es gpu egyutt nincs annyi.
-
FőDudu
veterán
válasz
Szep eredmeny!
200w GPU, te jo isten... -
válasz
Majdnem ugyanaz a vga-nk, csak majdnem. Most nem az MSI csak a vga.
-
2018
senior tag
válasz
MaxxDamage #59368 üzenetére
Ugyan már, a bmw-t amit holnap veszek én se sokáig fogom kimélni mert nem arra való hanem a kemény drift-re meg hogy nyomjad neki ami a csövön kifér ha van hely hozzá. Ugyanigy a te géped is arra született hogy gyötörjed és oczzad amit csak bir.
Köszi a választ, amúgy mire megvetted ezt a géped már van clevo gép modulos rtx 3080-al is.
-
2018
senior tag
válasz
MaxxDamage #59360 üzenetére
A majdnem 11k timespy nekem is megvan 3080al úgy hogy baszó a járdalapod.
24469 a physx score nekem firestrike ban úgy hogy a procid is baszó.
-
2018
senior tag
válasz
MaxxDamage #59308 üzenetére
Valami játék tesztet futtatnál rajta vagy csak szoft poresz lesz itt a járdalapodról?
Pl metro rtx presettel fhd. Tessék használni.
-
válasz
MaxxDamage #59352 üzenetére
Persze, van erre egy külön ablak.
-
FőDudu
veterán
válasz
MaxxDamage #59352 üzenetére
Milyen celre kell a raid 0?
Probaltam olyan gepet ami az uj PCIe 4.0 SSD-vel van szerelve - az tud kb 6k/5k sebesseget (MB/s), normal esetben nem erezni a gyorsasagot egy 3K sebessegu SSD-hez kepest.
Masolas, nagy fajlokkal muveletek ahol merheto a kulonbseg - de ez max csucsra jaratott gepeknel jelentos (4K video vagas 24/7), a tobbinel elveszik a napi semmitevesben az elony.
Mert ugye a hattertar az ido nagyon nagy reszeben nincs rendesen kihasznalva.
-
válasz
MaxxDamage #59317 üzenetére
Mer te még fiatal vagy és élénk a fantáziád, de majd eljön az a kor is
-
motifator
senior tag
válasz
Megalománia
Ez a gép továbbra is a top nálam.
#59320 Mikulásbá Mielőbbi gyógyulást kívánok
-
válasz
MaxxDamage #59317 üzenetére
Mert van saját ugyebár.
Grat a géphez, akkor most neked van itt a legnagyobb .......Remélem ti jól vagytok, én most vagyok "Covid alatt"! Valószínű ez már a legújabb variáns valamelyike. Engem is meglepett, hogy mennyire gyorsan jött, agresszívan, úgy leveret mint vak a poharat.Átestem pár dolgon, de ilyen kemény nyavalyát még nem pipáltam.
Kórházba nem kerültem-még-remélem nem fogok, csak remélem, hogy a nehezén túl vagyok-de itt sosem lehet tudni állítólag.
Ha sokáig nem jelentkezek, elmentem. (rontani a statisztikát) -
echterion
nagyúr
válasz
Akkor lesz hely Attila kecskeporesz-gyűjteményének.
-
válasz
Ugye RAID 0-t csináltál? 🤔👍
-
válasz
MaxxDamage #59306 üzenetére
Volt benne SSD csavar?
Oszt én meg jól le lettem lejmolva -
vakablak93
őstag
válasz
MaxxDamage #59307 üzenetére
Igazi szörnyeteg az egyszer biztos, de ahogy kinéz, a legjobb fajtából
Csak kíváncsiságból, az x170-en is van direkt hűtőrács az SSD-k felett?
Illetve ezek mennyire fűtenek, na meg a PCH-nak 3 Nwme mennyire fűt be egyszerre? -
MaxxDamage
félisten
válasz
MaxxDamage #59306 üzenetére
-
rstwingo
tag
válasz
MaxxDamage #59245 üzenetére
Szép gép,amit nagyon irigylek az a hangrendszer, az az XFi biztos jol szol,látni a kis mélynyomot is az alján.
Igazán nem is értem ,hogy az ilyen 6-800 ezres gépekbe miért nem lehet rendes hangrendszert beépiteni -
kdavid23
aktív tag
válasz
MaxxDamage #59267 üzenetére
Ott a driver pack mellékelve, meg az obsidian updater+fan controll licence gratisznak...szóval nem lesz rám szükséged...
-
motifator
senior tag
válasz
Gratula az erőműhöz
Nagyon jól néz ki, van benne kraft potenciál, ehhez képest a többi csak napkollektor.
#59250 Fődudu Ebben is van szolid RGB, csak nem olyan hivalkodó.
-
válasz
MaxxDamage #59271 üzenetére
Nem tudom miről van szó, kérlek fényképezd le.
-
válasz
MaxxDamage #59267 üzenetére
Minden ami kell a boldogsághoz a D meghajtón van
-
kdavid23
aktív tag
válasz
A csomagolásomra panaszod nem lehet (gyári minden)
Csak használni kéne már...
HAJRÁ MAGYAROK! -
válasz
Lehet én sem tudnék azonnal tovább lépni. Felbontanék valamit ünnepelni és úgy maradnék.
-
FőDudu
veterán
válasz
Szep darab!
Viszont legalabb nem RGB csilivili - nelkule is latszik, hogy van benne ero.
Pontosan mi a konfigja? -
Darth_Revan
veterán
válasz
Látom nálad is van aki szereti a hímzett terítőt
Használd egészséggel
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz
Csinos gép, kellemes használatot hozzá.
-
Ubul86
őstag
válasz
vagány
-
FőDudu
veterán
válasz
MaxxDamage #59233 üzenetére
Es miert adtak hozza csavarokat?
-
válasz
MaxxDamage #59233 üzenetére
Én nem tudom, hogy hogy bírod ki addig?
-
válasz
MaxxDamage #59193 üzenetére
Még nem is használtad, de már a tuningon járt az eszed
-
válasz
MaxxDamage #59191 üzenetére
Azért én már elkezdenék gyúrni egy 3080-as MXM 3.1b-re
és egy 10900K-ra, mert egy ilyen gépbe i9 dukál
-
ricogsm
őstag
válasz
MaxxDamage #59188 üzenetére
Na jah
-
válasz
MaxxDamage #59100 üzenetére
Ennyi, kéremszépen
! Nem kell ehhez atomfizikusnak lenni, de a buta jutyúber nem jutott el eddig 👍🤗
-
Speedy007
őstag
válasz
MaxxDamage #59073 üzenetére
Van hozzá 920M-s 2GB-s VGA ha jól olvastam ezt a maga korában szerintem jó indulattal lehetett annak nevezni
-
Darth_Revan
veterán
válasz
MaxxDamage #59016 üzenetére
Windows asztalon is látható, csak ott nem olyan feltűnő
Játékot nem javaslok tesztelésre, mivel a megjelenített képtől függ, hogy mennyire látható, így ha csak nem tudod biztosra, hogy annál a bizonyos jelenetnél tuti látható overshoot hiba (ha van), akkor lehet, hogy hamisan jónak bélyegzed meg annak ellenére, hogy lehet, hogy csak azért nem látod, mert nem jó körülmények között teszteled. Főleg hirtelen sötét-világos átmenetnél látható gyors mozgás esetében fehér overshoot (néha fekete) amely során hibásan jelenik meg a textúra és korona adódik hozzá a textúra széléhez.
Legegyszerűbb teszt erre a célra az UFO Test: [link]
Itt különféle színű hátterek előtt mozognak ufók:
Normális IPS panel esetében ha nincs Overdrive, akkor így néz ki a mozgó ufó mind a három háttérnél:
A kép picit mosódik, mivel az IPS nem képes 1 ms válaszidőre, ezért a pixeleknek kell egy kis idő, amíg frissülnek. Játék alatt ez gyakorlatilag úgy néz ki, mintha motion blur lenne bekapcsolva vagyis gyors kamera forgatásnál picit mosódik a kép. Ez teljesen normális. Én még a régi IPS panelek esetében, ahol a gray to gray válaszidő 20 ms volt (pl P775TM1-G-ben levő 144 hz AUO IPS panel) is teljesen elfogadhatónak tartottam, viszont a mostani jobb IPS panelek esetében (Pl az új ROG G733QS-ben levő 5 ms válaszidős Sharp panel) már szinte észrevehetetlen.
Viszont ahogy engem zavar a corona hiba miatt hibásan megjelenített textúra, vannak emberek akiket valami betegség miatt a nagyon enyhe motion blur is zavar és akár hányingerük is lehet tőle.
Ennek javítására találták ki az overdrive-t, aki nagyobb feszültséget ad a LED diódáknak és ezzel gyorsítják őket, így gyorsabban váltanak színt és csökken a válaszidő.
Jól beállított overdrive mellett közel így néz ki az UFO mind a három háttérnél:
Jelentősen javult az elmosódás, így a motion blur hatás is csökken játék alatt. Viszont ahogy egy CPU vagy VGA tuningnak is lehetnek egy idő után kellemetlen velejárói (pl túl nagy vga memória OC mellett villog a kép), itt is vannak "mellékhatások". Jól beállított overdrive mellett, mint ahogy a fenti képen is látni ugyan nehezen, de nagyon enyhe corona effekt már látható. Viszont a hiba mértéke itt jelentéktelen és max az látja aki nagyon érzékeny szemmel rendelkezik vagy tudja, hogy hol mit kell figyelni
Viszont sokaknak még ez se elég, úgyhogy van egy további opció, amely során a fentihez képest még több feszültséget kap a LED dióda:
A kép még élesebb lett, azonban a szemmel látható corona effekt már olyan mértékű lett, hogy max egy vakond nem látja. Azért van 3 háttér az UFO teszten, mert egyes háttérnél kevésbé látható, tehát játék alatt is valahol kevésbé látható, valahol pedig mint ahogy a képen is látni, simán kiszúrható fehér csík (vagy fekete) jelenik meg a textúra szélén. Személy szerint ez engem jobban zavar, mint az enyhe motion blur mint ami pl az OLED TV-den is látható gyors mozgásnál.
Legtöbb asztali monitornál ezt a overdrive beállítási lehetőséget az opcióknál 3 kategóriába sorolják: OFF, Normal (vagy medium) és Extreme.
Extreme beállítást szinte egy monitor szakértő se javasol így vagy OFF vagy normal/medium a javasolt, mivel a corona overshoot miatt az Extreme beállítás nagyobb "kárt okoz", mint ami haszna van.Nos a probléma viszont az, hogy laptop kijelzők esetében csak 2 beállítási lehetőség van: OFF és Extreme. És a gond az, hogy ez BIOS szinten van tárolva, ami sok laptop esetében nem hozzáférhető. Ha a gyártó OFF beállításon hagyja (pl Clevo P775TM1-G), akkor nincs gond, ha viszont Extreme módot kapcsol (pl Cleco X170SM1-G, Clevo P775DM1-G, ASUS GL703GS) ott már nagy baj van mivel a fent látható fehér csík jelenik meg a textúrák szélén és mivel BIOS-ba van beégetve az opció (amit el is rejtenek), így nem lehet kikapcsolni. Tapasztalatom szerint soha, senki nem adott ki az évek alatt BIOS frissítést ahol ezt a kezdeti bekapcsolt Overdrive opciót kikapcsolták volna.
A felhasználóbarátabb gyártók, mint pl az Acer, MSI és ASUS felismerték, hogy ez gáz és a szoftverükbe (Dragon Center, Predator Sense, Armoury Crate) már építettek opciót, hogy ki lehessen kapcsolni az overdrive-t. G733QS esetében ki is próbáltam és valóban műkődik a gomb, tehát nem csak "placebo" és tényleg lehet az overdrive-t irányítani. A G733QS is produkál corona effektet (megjegyzem, jelentőseb kisebb mértékűt, mivel az alap válaszideje is sokkal jobb, mint az X170-ben levő panelé), amit viszont lehetett korrigálni.
Megmondom őszintén az overshoot korrigálásán kívül én nem láttam semmi különbséget, teljesen értelmetlennek tartom ennél a panelnél az overdrive funkciót, hisz 5 ms válaszidőből csinál 3 ms-t...na puffAzon túl, hogy hibás textúrákat okoz, semmi hasznát nem láttam, kikapcsolt overdrive mellett is ugyanolyan éles volt a kép mozgásnál, maximum mérőműszerrel lehetne megmondani a különbséget.
Laptop esetében totál felesleges az Overdrive jelenlegi paneleknél, egy nagyon jó IPS panel (mint az említett Sharp) még overdrive nélkül is tűéles mozgásnál.
Max arra jó már itt az overdrive, hogy Vér Pistike extrém kántör sztrájk játékos be tudja magának dumálni, hogy 2 ms-el jobb válaszidő miatt fog tudni lealázni mindenkit a de_dust pályánNagy jelentősége nálad nincs, mivel TV-n fogod használni, de kíváncsiságból nézd meg a fentiek alapján az UFO tesztet, hogy mennyire látod az overdrive okozta korruptálódást
Próbáld ki 60 és 240 hz-en is, elvileg 60 Hz-en nem megy az overdrive. -
válasz
MaxxDamage #59024 üzenetére
B@szod! Kibontom és rátaposom neked, hogy boldog legyél!!
-
válasz
MaxxDamage #59016 üzenetére
Néztem én mindenféle online monitorb@sztató szoftverrel (kis autó, repkedő ufó) de igazából csak akkor láttam valami akadást meg árnyékszerűséget, ha átállítottam 60Hz-re a monitort, különben 240Hz-en olyan folyékony volt a kép, mintha előben pálcikás bábelőadást néztem volna autókkal-ufókkal
-
válasz
MaxxDamage #59012 üzenetére
Engem meg b@sztattál, hogy nézzem a ghosting-ot
-
Darth_Revan
veterán
válasz
MaxxDamage #58983 üzenetére
Jó választás, remek gép
Hűtés és hőmérséklet téren kiváló és a hangszóró is remek. Eszem ágában se lett volna visszakuldeni de sajnos én azon kevesek közé tartozom akiket zavar az overdrive hibaHasználd egészséggel
-
echterion
nagyúr
válasz
MaxxDamage #58983 üzenetére
Jó választás volt (talán a legjobb a jelenlegi helyzetben).
Mikor hozod a pöttyöket? -
kdavid23
aktív tag
válasz
MaxxDamage #58967 üzenetére
Nézd milyen kis filigrán
az x170sm-g az Msi gt-k mellett...
-
echterion
nagyúr
válasz
MaxxDamage #58846 üzenetére
Tudtam, hogy valaki előkapja őt is a kalapból.
Egyik kedvenc filmem amúgy, könnyed, nem kell túlgondolni. -
gurus
aktív tag
válasz
MaxxDamage #58797 üzenetére
-
Ubul86
őstag
válasz
MaxxDamage #58764 üzenetére
persze, én csak teszteltem
lehet nem 3 rétegűt kellett volna rátenni, hanem csak 1 rétegűt?
-
Ubul86
őstag
válasz
MaxxDamage #58762 üzenetére
néztem én is az oxidra, ugyanez, minden ok vele, halk is. Ennél a laptop terhelés alatt jóval hangosabb is tud lenni
bár az is igaz, hogy ha meg netezek a gépen, akkor a ventik alig mennek a laptopban, és az halkabb mint a padviszont az tényleg igaz, hogy rátettem egy papírzsebkendőt, nem nagyon mozgatta meg, pedig maxon van. Nem tudom, mekkora elvárásnak kéne lennie ez ügyben
(csak valahol valaki írta hogy meg se mozgatta a pzs-t az oxidon, mondom kipróbálom már
)
-
Ubul86
őstag
válasz
MaxxDamage #58757 üzenetére
hm, az a Serioux NCP025 a legjobb? fura ilyen árral
-
FőDudu
veterán
válasz
MaxxDamage #58625 üzenetére
Az az erosen LMBTQ szinezetu app micsoda?
Kesesek olyan appot ami hofokot es egyebet tud a tray ikonon megjeleniteni.
Tudtok ilyenrol?Nem akar rendesen mukodni a power profil...
Restart utan beragad 4,5GHz kornyeken a proci, majd a power profilt 'el' es 'visszavaltva' mar jol megy 2,3GHz es alatta. (marmint balancedrol power saverre es utana vissza balancedre).Probalok rajonni mi okozza.
Aztan olyan szepsegek nincsenek, mint 'Power button & lid' - szoval jelenleg nincs 'Lid Close Action' (amire beallitanam a Sleepet, mint Mac esetn volt). Szoval meg van tennivalo - lehet huzok ra egy clean installt.
A bios buheralast kitokoltem - mar tudom windows alol flashelni a biost.
Nem kell tobbe a hardveres programozo.Afuwinguix64.exe kiolvassa, amibcp5 editalja, fptw64.exe visszirja.
Reboot utan ott a modositas.Amugy az undervolt es a cpu teljesitmeny limitalasa eleg jol bejott. Package TDP 2-20 W kozott mozog terhelestol fuggoen. A gep pedig hideg, hangja sincs. A palmrestnel kezmeleg, ott ahol az SSD van - Hwinfo szerint 36-40 fok kozott mozog. Az nem hinnem, hogy sok.
-
motifator
senior tag
válasz
MaxxDamage #58625 üzenetére
Alapesetben nem meglepő, kezelésbe kell venni a technikát. A 1080 ráadásul még falánkabb, mint a clevo 2080.
-
válasz
MaxxDamage #58470 üzenetére
És posta? Ne már
Én egyébként simán felmennék és dumálnék vele. Tőle vettem volna bármit.
-
válasz
MaxxDamage #58468 üzenetére
Köszönöm! Én is kívánom neked mihamarább legyen egy neked tetsző új lapos a háznál.
-
gago1975
őstag
válasz
MaxxDamage #58310 üzenetére
Az egy dolog, hogy kicsi, de egy olyan CPU&GPU kombó van benne, ami fűt is rendesen, főleg 15"-os házban.
-
echterion
nagyúr
válasz
MaxxDamage #58308 üzenetére
Hidd el, 17 után kicsi lenne a 15. Ha nincs olyan 17-esben,ami jó lenne neked, inkább várj, mert a 15 tuti kicsi lesz, meg fogod bánni. Szerintem.
-
echterion
nagyúr
válasz
MaxxDamage #58276 üzenetére
Mégse alapfeltétel, hogy 17-es legyen? 🤔
-
motifator
senior tag
válasz
MaxxDamage #58276 üzenetére
Én speciel 700-at sem adnék érte, de ahogy írtam ha kapja az ívet, akkor az i9-et nem fogja bírni normális hőmérsékletek között tartani. Nem tudom mit értesz karcsú hűtés alatt, ez a heatsink az RTX-es, nincs másik verzió, csak a régerbbi GTX-ből van többféle. Milyen a sokcsöves 17-es hűtése? "Ugyanez" a hűtés van a 775-be. Kdavid23 tavaly adta el a 2080 + i9 P775-t, Ő tud nyilatkozni a hőmérsékletekről, vagy elolvasod a notebookcheck tesztet.
[link]
Ne keverd a X170-el, az totál új konstrukció, a P7xx sorozat már ezer éves, de véleményem szerint nem neked való
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- P16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-12850HX RTX A3000 32GB 1TB NVMe ujjlolv gar
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- LOQ 15IAX9 15.6" FHD IPS i5-12450HX RTX 4050 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Apple iPhone 15 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű karcmentes állapotban! 100% akku! Gyári garis!
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest