- Yettel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ahogy mondod! Ha szőrt teszel a heatpipe-ra akkor csak a két végére szabad, közepére nem illik, hőtorlódást okozhat és rontja a hatásfokot! Mondjuk erre történetesen nagy ívből sz@rnak a tervezők is amikor CPU-GPU-NB van "felfűzve" egy hőcsőre. A korrekt megoldás; hűtendő periféria -> hőleadó rész. És nincsen közötte semmi más, csak a cső:
Jó:
Nem jó:
-
echterion
nagyúr
Meglátom, mit hoz a jövő.
Most láttam fent aprón 48ezerért egy 7970m-et, az mennyivel gyorsabb / nem gyorsabb a Kepleres 860m-nél? A notebookcheck-es írások alapján én nagyjából azonosra tippelném őket, de nem tudom, gyakorlatban mi lehet a difi (pl 3DMark 2013-ban elég komoly előnye van a 860m-nek). -
echterion
nagyúr
Jah.
Igen, valszeg megégett, de ez mitől lehet?
Illetve egy a hűtő, ami ezen van (egy két hőcsöves cucc) jó lehet egy száz watt körüli vga-ra is? Ezt max 70 fokig melegiti fel, utána kicsit felkapcsol a venti, lemegy 60 körülire, aztán keződik előlről a ciklus. Ha teljesen átmelegedett a cucc (egy-két óra után), akkor olyan 65-68 fok körül tartja stabilan. -
kreten67
senior tag
Szerintem bgás lett a kártya ,csak a mozgatástól most müxik ideig óráig,de ha szerencséje van csak a foglalatnál oxidált valamelyik láb és kontaktos egy picit.
Legrosszabb esetben az van mint a legutóbbi R4-es gépben az alaplap egyszer látta a vgá-t egyszer nem míg végül már teljesen elvesztette (reméljük alegjobbakat)!
-
echterion
nagyúr
Tudom, hogy nem a paszta miatt, azt csak írtam, hogy cseréltem (alaplapnál, memóriánál is jártam már igy asztali vonalon, nem ismeretlen a "method"). Az első képen a csatlakozónál látszik egy kis sérülés. Sajnos nem tudtam elég éles képet csinálni, de azért látszik, hogy van ott egy pici sérülés, az aranysárga csíkok vannak picit sérülve fizikailag. Nem tudom, hogy ez ott lehetett-e korábban, de valószínűleg igen, mivel mióta nálam van, nem volt szétszedve.
Bekarikáztam:
-
Darth_Revan
veterán
-
MurdR
veterán
Asztali BGA? Nem meri meglépni az intel, mert azzal az AMD kezébe adná a kést, ami a torkához van szorítva.
Ettől függetlenül lehet hogy a brand gépek áttérnek integrált megoldásra, vagy asztaliban is lesz integrált alternatíva, de amit Te mondasz, az konkrétan az intelnek a sírja lenne. -
Hát igen. Majd meglátjuk mit hoz a jövő...
Én a BGA-ban látom a perspektívát (most ne azt nézd amit csinálok, hanem szakmai szemmel gondolkodom) az FPGA felett eljárt az idő, hiába a modularitás gondok vannak már régóta a tüskés megoldásokkal; ezért is tért át az Intel anno a LGA-ra, ami meg mobil fronton élhetetlen.
Egyébként ami Clevo notik hozzám befutnak sajnos mind elég gyatra állapotban vannak; lekopott gombok, lötyögő zsanérok, kiszopósodott csatik, felfényesedett egérpad... És én az esetek 90%-ában nem a gép teljesítményét használom, hanem magát a gépet, nekem számít az építési minőség amiben valljuk be jobb néhány más gyártó (kivéve az MSI)
...annak is meg van a miértje,te is tudod ha belegondolsz hogy miért tértek át BGA-ra
Nem hiszem, hogy ez vissza fogja tartani a logisztikai szakembereket az áldásos tevékenységükben.
A BGA a jövő, alacsonyabb TDP, jobb disszipáció, user error kizárása (bár Ursache-t szerintem ez sem fogja visszatartani a kondenzátorok letörésétől)
-
Miért jobb? Mutass egy nem BGA GPU-t
Azért mondod, hogy 10db 751-ből 5db rossz, mert itt a PH-n elég nagy a visszhangja baromi sokat eladtak belőlük itthon és a FurMarkozó hárdkórok nagy része itt csapódik le a PH-n akik panaszkodnak, hogy prime és Furmark mellett a throttling-ol a gép. Az ilyen idióta biztosan úgy vesz autót is, hogy üresbe rakja és egy téglát rak a gázpedálra; azt ha nem lesz hengerfejes egy óra tiltásik dadogó motor akkor azzal már lehet menni Zalakarosig.Ami a lényeg, hogy globálisan a 751 egy sikersztori; kegyetlen mennyiséget eladtak belőle, igaz, hogy relatív magas volt a meghibásodási arány 7-8% de mivel olyan árrést produkált a gép, ez belefért az Asus-nak
A Clevo-ra nincsen igazán rálátásunk, mert itthon nem forgalmazza senki, de kérdezd csak meg a Miklósi családot; a notebook.hu a Clevo itthoni forgalmazásába ment tönkre! Pedig nem volt kicsi cég! (a mostani notebook.hu-nak semmi köze a 2000 előtt alapított céghez, csak a nevet vették meg) -
Jazz
veterán
és (#7196) SimS:
Garival kell venni oszt jónapot. Laptopszalonnál pl. 2+2év gari, +pixelhiba gari, +31-napos azonnali csere gari, meg még ott van az Asus bizalom program is 30nap és 1 év között....mi kell még?
Igaz, BGA-s, de nem is 600k az ára (Schenker (alias Clevo) U705) hanem 400k.Jó dolog az asztali CPU meg az MXM vidkártya, meg a faja Clevo hűtés, de meg is van az ára:
- gariztass németországban
- +200k-t szurkolj le
- CPU-t nem valószínű hogy évek múltán is lehet cserélni, intel jó szokásához híven jön egy új foglalat és hoppá (mint most is).
- MXM-et igen lehet cserélni, csupán 200k-t kell leszurkolni aktuálisan egy 980M-es kártyáért. Meg kitudja mit találnak ki itt is a jövőben, hogy nehogy már kompatibilis legyen majd. Most MXM 3.0b...Nagyon jó azaz U705 (gondolkodás nélkül azt venne mindenki, ha egy árban lenne az Asus-al), de mivel nem is adnak el belőle annyit mint Asus-ból, a meghibásodások visszhangja is jó hogy kisebb. Aztán hogy mi az arány, azt csak a Clevo meg Asus tudja.
-
echterion
nagyúr
Igen, megvan, az F5-ön van, köszi.
A wifi-m meg ez jelenleg:
Killhates tippje alapján lehet, raknék rá egy bordát, csak van rajta ugye az a fém burkolat, arra nem látom értelmét rárakni. Hátha azzal megjavulna. De először sztem kiszedem párom Vaio-jából az övét és azzal próbálom ki. Remélem, abba nem ugyanez van.
Annak a 2250-nek pontosan mi a tipusszáma? Mert a 6300-ast megtaláltam, de 2250-est nem lelek.
U.I.: Amúgy az a műanyag burkolatos kábelvég szerinted mi lehet?
-
echterion
nagyúr
Igen, M17 R5. Az Nv vezérlőpanelen tudok állitani, ez tény. Végül is mindegy, nekem jó ez most igy, inkább a wifi-mmel kell majd valamit kezdenem. Most is restartolnom kellett gépet, mert percenként eldobálta. Lehet, kiszedem a Vaio-ból és megcserélem ezzel, aztán megnézem, mi változik a két gépben. Csak vajban vagyok a csatlakozóval, mert igy néz ki (nem pont ez, ez netes kép, de ilyen a csatlakozó) és nem tudom, hogy kell lepattintani, letörni meg nem akarom.
-
echterion
nagyúr
-
Jazz
veterán
Nono, nem teszt, csak 17perc mellébeszélés a semmiről. A hogy ne készítsünk szakmai tesztet c. fejezet ez.
Felejtős a gép mert totálisan túlárazott, és egy igazi húzóereje van csak, az 1mrd-os színmélység. De mivel csak a 4k-s kijelzőn elérhető, és k.va drága (alapból a gép is), és a 4k meg felesleges is, így buktavári.
Legyen occsóbb a gép, meg FHD-s panelből is legyen olyan hogy 100% Adobe RGB színtérlefedettség, és akkor öröm bódottág.
(#7137) k-adi:
Tökéletes példája ennek a mosógép. Olyan motor van benne hogy 8+év garanciát vállalnak rá (a motorra). Azonban van egy ház ami összeköti a dobbal. Ez olcsó műanyagból van. 3 év után eltörik ha akarod ha nem. Meglehet javítani, de az alkatrész 50ezer Ft (majdnem mint egy új mosógép), a kiszerelése meg szinte lehetetlen, és csak roncsolással lehettséges. -
Pedig technológiailag ugyanaz az alaplap van mindkettőben...
Sajnos ugyanaz a factory-shit az AW is mint a többi notebook gyártó terméke, csak a csomagolás és a support jobb.Az R3-ban és az R4-ben is csont ugyanúgy oldották meg a PCH hűtését;Nem értem, ha gond volt az R3-asokban a PCH hőmérsékletével, akkor az R4-ben miért nem orvosolták, mondjuk az X-bracket anyagának (réz, alu, hőcső) vagy az alakjának (nagyobb, bordázott) a módosításával?
Bezzeg az AW17-ben (R5-ben) már rámozdultak a problémára:
Pedig a HM86 már sokkal kevésbé forró fejű...
-
Na elmentek tik a tőgybe! Ntone azzal jött, hogy behergelted, hogy rendes hűtés kell a PCH-ra! Azon aggódott, hogy torrent közben nyaldossa a 80-at a PCH. Mondtam neki, hogy hivatalosan 105 foktól kritikus, de mondta, hogy így-meg-úgy besza@rnak az AW-kon a PCH-k. Mondtam ámen, oszt felültem a szopórollerre. Mivel az ő M18x-e már annyiszor szét volt szedve, hogy csettintésre széthullik így némi aggállyal szedtem szét. Ami persze beigazolódott, mert hiába a kiemelő csipesz, hiába a sebészi pontosság, az AW-k rendelkeznek az önmálló fóliakábelek legjobban sikerült darabjaival. Most nem a HDD interposer kábele esett atomjaira, hanem a billentyűzet háttérvilágítás kábele. Ami ugyanannyiszor volt kiszedve mint a hagyományos adat kábele, mégis az utálatos sárga kábel vége engedte el magát. Persze mikor jobban megnéztem láttam, hogy eleve ott meg van gyengítve, hogy a kb 20-ik kiszedésre elengedjen
-
Jazz
veterán
Dehogy fog működni! Hogy működne. Ez nem így működik.
(#7026) Fücsök007:
Még az M6500-ba is ha kicseréled a panelt egy másik M6500-ből ilyen "dreamcolor"-ra, külön trükközni kell, meg rgb kábelt szerezni valahonnan.
Ráadásul 10bit-es vezérlő kártya is kell hozzá, mint egy nvidia quadro fx, vagy ati FirePro.(#7028) capulet75:
Nem külsö monitort akarsz venni, hanem a notidban kijelzőt cserélni. Jó esetben ugyan olyanra kitodod cseréltetni.
Nézd meg milyen verziókkal szerelték a notidat, kb. annyi választékod van, ha a vidkarid támogatja.
Én azt hittem már van egy ilyen 2-3 darabos "listád", aztán dilemmázol hogy melyik legyen. Azért mondtam a panel look-ot. -
kreten67
senior tag
Szerintem az 2006-os gép volt!
Akkoriban én is vettem egy hasonlót sulinettel visszaélve -60ezer ft ,pont akkor szüntették meg a sulinet akciót így kapkodva vásároltam.
Egy évig tudtam vele együtt-élni ,majd lecseréltem egy MSI megabook m677x (250 ezer) AMD athlon x2 és Nvidia 7600gt. Nos az Acer(2006-os) még most is mükszik egy ismerősöm nyúzza,de az MSI 3 éves korában hosszú betegeskedés (vga bga) után elhunyt.(nem sírtam,púposra olvasztotta a gépházat az AMD - Nv7600 kombó ,már 1 éves korában nem lehetett lezárni a tetejét úgy eltorzult az ábrázata hogy Quasimodo lett a beceneve)! -
Meg nem is volt félretéve egy F Astra ára notebook-ra!
Amikor "jó" helyen dolgoztam, akkor választhattam céges gépet:
Dell Inspiron 8000-est kértem
1.2 GHz PIII
512 MB RAM
40 GB HDD
1600x1200-as panel
Valami ATI M4 VGA 128 MB-al.
Nettó 640 ezer voltAkkor 900 ezerért egy új FASTRA Sedan-t kaptál!
Azok voltak a szép idők...
-
MurdR
veterán
Még mindig előrrébb jártál mint én, akkoriban még nem csapott meg a notebookok hűtésének halk sustorgásával kísért forró levegő. P2-es Thinkpadem volt
(Mondjuk azt csak sulis tételek kidolgozására használtam)Talán az első értékelhető gépem egy Amilo volt T2xxx procival, nagyon imádtam.
Aztán suli után elkezdtem használt notis/mobilosnál dolgozni, és nem volt megállás.
Mondjuk semmit sem költöttem akkor laposra, mert bent eleget kockultam. -
MurdR
veterán
Tehát igazából önsanyargatás volt azon játszani.
2008-ban is jóféle Clevo gépet tudtál volna venni Magadnak (kb. akkori az Acered ha jól néztem)
-
Jazz
veterán
Erről van szó. Akkor nem vagyok ezzel egyedül. Annyival kiegészítve, hogy eső esetén meg be lett tekerve egy 5ft-os fekete kukazsákba, oszt jónapot.
(#6905) capulet75: Egészségedre, én nem ítélkezek.
(#6902) iszilard: Az oké hogy kell a minőség, csak ez a márka hadjárat....csak lestem. Krumpli, króm, Cl...wtf.
-
MurdR
veterán
Ki más....
Le volt törve két pöcök az aljáról ami megemeli a notit, hogy jobban szellőzzön. Mondtam neki, hogy felesleges rá, mert emelve használom. Nem tudtam meggyőzni, csak ráragasztott két magasítót. Még be sem értem a munkahelyemre, már az egyik leesett, mindegy..
Sub: nem tudtam még vele foglalkozni mert megsütöttem a gépet, most lett kész
-
NTonee
veterán
A HA-n lévő m18x 580m sli-vel megy windows10 alatt. Ha ez az evga-s progi volt fent minden betérdelt gépnél, akkor sanszos, hogy az a ludas. Eddig ez az egyetlen közös pont.
Amúgy engem érdekes módon még mindig nem engedne tovább a frissítő valamiért. "vizsgálják" változatlanul a gépem. :S -
x_o_n
veterán
sajnos az az opció nem választható,csak másik,drágább gépnél,
akkor inkább az a kérdés mennyivel gyorsabb a 970 a 880-nál,és megéri e hogy kisebb a kijelző,a két cpu,között a különbség,dvd hiánya,bövithetőség stb.miatt mondjuk azt választani
Az egyértelmü akkor hogy az első versenyző bár erősebb cpu-val,a gtx 965 2gb,kiesett. -
ako001
aktív tag
Üdv Mester!
Lassan itt a november,megyek haza.
Amiről korábban beszéltünk,hogy át kellene pasztázni a gépet/Mx17R5/ újra,egy olyan villámlátogatás keretében,mint tavaly az megy most is?
+ kellene belerakni egy ssd-t is viszont nem tudom,hogy,milyet kéne vennem bele
Ez pl:[link]A válaszodat előre is köszönöm!
Üdv:Ákos!
-
Oké, de ez totál felesleges lenne egy 35W-os kockára... Nem vitatom, hogy ezt is képes lenne 35W a fehér izzásig melegíteni idővel. Inkább az a szánalmas, hogy a hűtési házirend egy kalap sz@r az MSI gépekben. Anno az MSI 663R-nek sem volt valami acélos a CPU hűtése:
De ha bekapcsoltam a tanga-bugyi üzemmódot akkor kacagva hűtötte ki a 920XM-et is
-
NTonee
veterán
Túl sok poresz van a gépen, nem győzik mindet megnézni ms-ék.
Viszont lassan nálam is újra kellene húzni a windowst és így most nem tudom, hogy mi legyen.
Holnap meg egy jópofa masinával lesz dolgom. A 10 éves gépem visszakerült hozzám, asus z96js (t2390, ati x1600). Arra is windowst kéne rakni. Win10 mit fog hozzá szólni? -
capulet75
addikt
-
-
Darth_Revan
veterán
Az lehet, de sok esetben 1 igazan eros gpu tobbet er mint egy SLI rendszer.
Vopt mar SLI-s Lenovo gepem es nem voltam lenyugozve...grafikai bugok, mikroszaggatas elegge az SLI ellen szolnak.
Raadasul SLI alatt nem hogy nincs GSync, de azert akad jatek ami egyaltalan nem hasznalja vagy pedig bugos az sli profile.
Amig 60 fps folott van a jatek, addig nincs baj, de majd par ev mulva egy 980 40 fps+Gsyncel tobbet fog erni mint egy SLI 980M 55 fps-el. -
Fücsök007
őstag
Ez igaz, de elsőrorban az Oculus Rift-hez készítik, és nem azért, hogy elverjen két GTX 980m-et. Ezek az első notik már 100%-ig lagmentesen viszik a leendő játékokat 2160x1200-as felbontáson 90 FPS-sel, vagy jobban. Ez megapixelben számolva kb. 3,5-szer több képkocka/sec mint egy FHD 60Hz-es monitor esetében.
Ezt a régebbi MXM kártyák nem tudják, és a Rift-hez nem használhatod az SLI-t.
-
Axel pRo
aktív tag
Értem, hát az a helyzet, hogy nem kimondottan gamer notit keresek, egyetemre kell. De a 200k-s keretből próbálok valami olyat kihozni amivel néha néha egy egy régebbi játékot is lehet játszani. A jelenlegi amit váltana az egy Lenovo G580 Pentium B960 CPU-val és GT630m-mel. Igazából ehhez képest várom az előrelépést. Ezért jó az, hogy például nem láttam játékot GTX980-on, mert nem fáj a szívem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Macbook Air M2 8/256 100% akku
- MACBOOK PRO 2021 14.2" M1 PRO (8/14 mag 16GB 500GB, 14 ciklussal, Üzletből ,. garanciával
- Apple MacBook Pro Retina 13" 2020 i5-10.gen 16GB/512GB SSD, Nagyon jó akku, Garancia, üzletből
- Dell Latitude 5521 - FullHD érintőkijelző, i7-11850H (16 szál), 32GB DDR4, 500GB NVME, Geforce MX450
- Új Lenovo LOQ - i7 13650, RTX 4060 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest