- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
Új hozzászólás Aktív témák
-
Muerte
Topikgazda
válasz
spyduck #12965 üzenetére
Az kérlek alássan egy speciális sima szigetelőszalag csíkokra vágva
A procin körbe meg celluxot használtam
Érdemes rajtahagyni,nem aggat ott semmit és legalább biztosan nem tud sehova rossz helyre eljutni a "folyékony vas".
A lényeg hogy nagyon-nagyon keveset vigyél fel a cuccból,a kapott kis ecsetkével szét kell kenni,de nem lesz egyszerű mutatvány majd meglátod miértTulajdonképpen ha az optimális mennyiség van fent akkor nem tud csöpögni vagy folyni,mert attól jóval kevesebb mennyiség kell.
Ami még nagyon veszélyes az amikor ki kell varázsolni a tubusból,azt tényleg nagyon óvatosan,mert hirtelen meg tud lódulni.Ha forrasztott CPU/GPU-ról van szó hatványozottan figyelni kell a lap fölötti munkával,mertegy pillanat alatt tele lehet a lapot fröccsenteni vele és megvan a baj. -
kreten67
senior tag
válasz
spyduck #12940 üzenetére
Tapasztalatból írom,hogy nem egyformán öregszenek a különféle paszták.
A régebben forgalmazott Mx4 ami a préselt műanyag csomagolásban volt és ezüstös-színű volt rajta a címke nos az még egész használható,de amit most vásárolsz papírdobozost szürke fehér címkéset,na az valami hihetetlen szar. Gtx880m vgá-t raktam össze ezzel az új gagyi Mx4-el és 2 hónap használat után,amikor kiszedtem a kártyát a gépből nem hittem a szememnek. Olyan foltokban szürke,de nagyrészt színtelen olajszerű réteg maradt a mag és a hűtő között. Előtte egy AW-nek javítottam a 780m kártyáját és mivel éppen jobb nem volt kéznél az Mx4-el raktam össze, majd visszaküldtem a tulajnak(lejárattam magam vele). Kb: 2-3 héttel később hívott az AW gazdi,hogy egyre jobban melegszik a vga (szétszedték és ő is azt a színtelen olajos foltot találta a paszta helyén). Újrapasztázta a 780m-et Ic diamond 7 carat-tal és azóta nincs gond a gépel.
-
-
kreten67
senior tag
válasz
spyduck #12933 üzenetére
Egy igazán értékes teszt szinte megvalósíthatatlan,mert a paszta és paszta közötti különbség az idő elteltével 2-3 hónap és gyakori magas terhelés után jelentkezik. Az 500ft-os fehér trutyi VS Mx4 frissen pasztázva csak néhány fok különbséget hoz,de 6 hónap és jó-néhány extrém terhelés (far cray 4 3 óra naponta) hozza ki a valós különbséget közöttük.
Mondjuk az Mx4 jelenlegi kapható formájában nem egy jó példa,mert kifejezetten rosszul teljesít hosszútávon,akkor inkább a régebbi Mx2-t ajánlom a középkategóriából. -
Pocok256
veterán
válasz
spyduck #12926 üzenetére
Thermal pad nagyon összetett dolog nem mindegy milyen vastag kell és, hogy hova.
Fujipoly mint márkát szokták nagyon ajnározni, de azt hiszem az Magyarországon nem szerezhető be. Itt okosabbakat kéne megkérdezni, mit ajánlanak gap padnál, de szerintem nem érdemes ebbe belemenni, mert nagyon sok mindenen múlhat a dolog.
Liquid metal amúgy nem egy súlycsoport a többivel nincs olyan gél alapú paszta ami képes lenne csak megközelíteni is azt a teljesítményt amit azzal lehet elérni.
-
Pocok256
veterán
válasz
spyduck #12922 üzenetére
Egyik legjobb na meg kérdés akarsz e foglalkozni a liquid metal történettel
-
Pocok256
veterán
válasz
spyduck #10452 üzenetére
Őszintén én azt vallom, ha gamer gépet vesz valaki akkor az aránylag friss csúcshardverrel legyen szerelve, máskülönben ugyan mindegy mit vesz. Ebben az esetben pedig 300 alatt nem talál semmit, de még 400 alatt is épphogy. Amik kis hazánkba nehezen beszerezhetőek, de én személy szerint ki vagyok éhezve rá azok az Aorus és XMG márkák esetleg a Razer laptopok. Ezek mind prémiumok simán megütik az alienware minőségét. Számomra pl ez a gép instant buy lett volna, ha anno mikor vettem a asusom, elérhető lett volna magyarországon.
-
Muerte
Topikgazda
válasz
spyduck #10450 üzenetére
Nem tudom hogy milyen új készülékekhez akarod viszonyítatni ( Lenovo talán? ) a használtakat,de annyi a lényeg hogy hatékonyabb a hűtése az Aw,Clevo és egyes Asus ROG gépeknek,ezenkívül az Aw anyaghasználatban a legjobb 2010-2014-ig bezárólag,de ez miatt tök felesleges venned gépeket szerintem.
-
Pocok256
veterán
-
Muerte
Topikgazda
-
x_o_n
veterán
válasz
spyduck #8848 üzenetére
1) lentebb ha visszakeresel van pár link i7-4xxx+gtx 880m+16gb+ssd 950eu
(3) Ha megveszi az ügyfél a 300k-s Clevo-t, akkor hová viszi szervizbe? Mennyibe fog kerülni?
eun belül megoldott az alkatrész és a gép szervizelése futárral,és segitőkészebbek mint a Lenovonál..amik szervizeiröl ,szervizeléseiröl,gyakorlatilag horror sorozatot lehet késziteni...sajnos nekem is volt dolgom velük valamint több tipusnál fórumonként lehet huncutabbnál huncutabb sztorikat olvasni...
(#8845) x_o_n: Ezt kifejtenéd? Érdekelne.
elég csak át turni a g580 forumot,anno belépö..na nem teljesen gamer de majdnem annak nevezett agyon ajánlott gép volt,best buy,stb stb.. és 6-8 hónapig valóban az is volt...csak aztán jöttek a hibák hegyekben....
azt hiszem olyan nincs is amelyik tökéletesen müködött.... de abban igazuk volt hogy a klaviatura az király volt,és dacára annak hogy lassan szét morzsolodik,imádom azt a gépet,de hogy vennék e még?NEM
de ezt követte több más modell is... -
Muerte
Topikgazda
válasz
spyduck #8862 üzenetére
Figyelj szerintem ne fussuk a fölösleges köröket,már el lett magyarázva a múltkor minden,mindenki érvelése megvolt,döntsön mindenki a saját fontossági szempontjai szerint hogy mit vásárol,felőlem bárki vehet Lenovo-t,nekem aztán édes mindegy hidd el,nincs semmiféle üzleti érdekeltségem a laptop piacon
Számomra még mindig nem az lényeg hogy 300k legyen és új!,hanem 300k legyen és megbízható.
Ezért a pénzért én Clevo-t vennék kétkörös hűtéssel,vagy használt AW-t.A cikkre visszatérve,senkit nem gyanúsítgatok,de még egy laikus is kapásból vágja hogy mennyire elfogult és szinte tolja az arcunkba az Y700-at...Szerk.: Olvasta amit írtam? Mond neki hogy az csak egy "hüjegyerek" ne törődj vele,vegyé hama gépet
Vagy keress meg egy üzleti ajánlattal hogy promózzam -
capulet75
addikt
válasz
spyduck #8855 üzenetére
Kérlek szépen én vettem egy használt Clevot 240e hufnak megfelelő összegért. Ezért cserébe kaptam egy 17-es workstation házat, 16GB ramot, 250GB SSD-t, egy I7-es procit, és egy 4GB-os GTX780-at és egy rendes hűtést. Ez már több mint fél éve volt, kutya baja sincs azóta sem, nem is látom okát miért lenne. Semmilyen játék alatt nem megy 55 - 65 fok fölé sem a VGA sem a CPU, és akkor már minden a maximum beállításokkal üzemel. Ilyen hőmérsékletek mellet a rendszer élettartama örök élet + egy nap. Amikor vettem akkor még az alternatíva új gép fronton az Y50-70 lett volna, ami egy hulladék, ráadásul egy 860-al szerelt romhalmaz, de úgy vélem ez az öreg vacak simán lenyomja az Y700-at is mint a bélyeget, bármilyen mérésben vagy technológiai paraméterben. Ha majd kevés lesz a 780, belepattintok egy 980-at úgy 10 perc alatt, vagy még 16GB ramot mert ugye ez fejleszthető. És ott tartunk hogy 70k-val volt olcsóbb mint a Lenovo. Biztosan tök jó egy új Y700-as, de majd meglátjuk intenzív használat mellett mikor kezdenek ezek is széttörni, meg lehalni mint az elődeik. És ha abban bármi lehal, és lefog, akkor csere az egész lapot. Ahogy öregszenek ezek a gépek, úgy lesz egyre komolyabb értékvesztésük, én az enyémet árában el tudnám adni, lehet még felette is.
Én tökre elhiszem hogy neked van boltod, meg szervized, értelemszerűen az az érdeked hogy pörögjön az üzlet, de úgy vélem akkor sincs igazad, és pont nem a megfelelő közegben hangoztatod ezt.
-
Muerte
Topikgazda
válasz
spyduck #8855 üzenetére
Az indulatokból egy picit visszább lehet fogni
Heti szinten visznek hozzátok AW M17xR3/R4-et? Az egész országban nincs állítom tán még 100db sem,szóval ezt hagyjuk már légyszives... Nem is egy pusztulós fajta normális ember kezében szóval...
És igen,egy 3-4 éves jól karbantartott R4 amiben van mondjuk egy 780M/ ivy I7 proci messze-messze többet ér egy új 300e ft-os Lenovo-tól számomra és azok számára is akik egy kicsit is képben vannak a témával kapcsolatban.A laikus usereket meg továbbra is lehet az orruknál fogva vezetni,mint eddig is... -
Fücsök007
őstag
válasz
spyduck #8851 üzenetére
Arról nem a noti tehet ha nincs rendesen karbantartva. Az autónak se jó ha nem cserélnek benne olajat. De aki jártas a témában, annak lehet ajánlani használt ASUS/Clevo/MSI stb. gamer notit szériától és minőségtől függően. Nyilván csak olyan gépekre gondolok, amikkel nincs gond ha karbantartják őket, a repedős/horpadós szériás notikat én sem ajánlanám senkinek.
-
Angel2014
addikt
válasz
spyduck #8714 üzenetére
Élesben azzal keztem win 10 -el tiszta telepítéssel utána ment vissza a win7 . Köszi ismerem voltam már nála várom az ő válaszát is....
Esetleg arra nem tudsz válaszolni a HDMI-be lehet életet kelteni szabványos VGA adapterrel és az ati HDMI driverrel? ? Esetleg elég egy Catayst-egy VGA driver nélkül feltenni? Lehet az megoldaná? Kép kijön szépen csak a hang nem....
-
Jazz
veterán
válasz
spyduck #8644 üzenetére
G751JY, gyári pasztával, CPU 8 mag stressz teszt + Furmark 1920x1080-ban 4xAA-val, 85° fölé nem akar menni.
HW info ment folymatosan, 85°-nál CPU venti fordulatszám 3250. GPU venti még mindig csak 3000. Hangja alig van. Billentyűzet hideg.Emellett a CPU folyamatosan turbo 3300Mhz-en! Egy dekát nem esett, nem hogy 2500-on throttlingolna, de még 3300-on sem!
Szerk.: közben felment 86°-ra. GPU venti rákapcsolt 3000-ről 3500-ra, egyből visszaesett a hőmérséklet 85°-ra. Ez a vége. És visszább vett a GP venti is 3000-re. Ez a vége. És még bőven van benne tartalék is!
-
->Raizen<-
veterán
-
Pocok256
veterán
válasz
spyduck #8648 üzenetére
Mert asusnak is van minden igényt kielégítő gamer gépe
Amúgy teljesen jó a teszt és a gép is jó a saját kategóriájában, viszont a topik a prémium gamer gépek szegmenséről szól kb. (mert hát valljuk be egy gamer gép teljesítménye kb 970m és fölött kezdődik) Nem pedig azokról amikkel lehet játszani
Ettől függetlenül megsüvegelendő az y700 teljesítménye ha tényleg képes turbo mentes órajelet és turbo mentes gpu órajelet tartani végig. Ilyen vékony kaszniba és aránylag egyszerű hűtéssel szép munka.
-
Muerte
Topikgazda
válasz
spyduck #8644 üzenetére
Alienware kapható itthon,árat meg nem írtál kikötésnek
Amúgy viccen kívül,már kibeszéltük szerintem ezt a részét:kétkörös hűtés,vastagabb gépház az való tartós játékra és én személy szerint csak olyan gépet fogok ezután is ajánlani bárkinek is ami megfelel a kritériumoknak.Írtad hogy nem szoktál,vagy nem szeretsz játszani lényegtelen,de én már elég régen kijártam azt az iskolát mikor vagy a proci órajel miatt vagy a vga órajel csökkenése miatt olyan FPS droppok vannak hogy sírni tudnál annyira élvezhetetlenné tesz mondjuk egy multi FPS-t vagy autós játékot,ezért a magam bőrén megtapasztalva csak olyan gépet fogok ajánlani ami megkíméli a leendő tulajdonost ettől az "élménytől". -
Muerte
Topikgazda
válasz
spyduck #8636 üzenetére
Az adatok azt mutatták amit írtam... azaz 744MHz-re throttlingolt a CPU prime+furmark alatt,a többiek által linkelt,mások által elvégzett tesztek alapján is 800MHz-re esett vissza erős terheléskor az órajel.Most akkor mindenki téved? Vagy ami nálad van gép az egy kivételes példány
(Amúgy meg ez itt nem a reklám helye csak halkan mondom...) Azt meg ne várd el légyszives hogy olyan gépet ajánljon itt bárki is komoly játékra ami nem tudja tartani az órajeleket biztonságosan nyáron is akár órákon keresztüli nyüstöléshez.Ha csak a turbo-t hajítja le,részemről már akkor sem ajánlott kategória.
-
Sárpac
nagyúr
-
Sárpac
nagyúr
válasz
spyduck #8571 üzenetére
Ezt a képet nem értem.. Olyan mintha akkor indítottad volna el a primot és rögtön fényképeztél volna.
Laptopmedia pedig nem igazén szokott ferdíteni.
Itt 800Mhz alá esik a cpu. -
Muerte
Topikgazda
válasz
spyduck #8577 üzenetére
De itt ebben a topikban nem az a lényeg hogy 300k / 15" hanem hogy értelmesen lehessen rajta játszani.Ennek alapfeltétele a Hatékony hűtés.El lehet játszogatni a Lenovokon túlmelegedés nélkül az tény,mert leveszi a turbo-t,és be van állítva hogy droppoljon a vga órajel ha eléri a 7x fokot.Érted ugye mit akarok ezzel kifejezni?Van 2010-es AW M15x felupgradelt vga-val pl. 680M 100W TDP-vel (a 960M-et megeszi reggelire)= büdös életben nem fog droppolni,15"-os 3-4 évvel ezelőtti Clevo-k dettó nem fog droppolni soha.És miért nem? Mert vastagabb a ház és kétkörös normális hűtést kaptak,ennyi a titok semmi más.
-
Muerte
Topikgazda
válasz
spyduck #8571 üzenetére
Hát itt megint nem tiszta kép,de mindegy
Egyszerre ment az AIDA stressz teszt mindenestül,meg FurMark+Prime95 és ilyen hőfokok lettek? Ne már...
Lényegtelen végül is,mert a turbo-t levette,meg le is veszi az még játék közben is majd és még a nyár messze van,az plusz 10°C-kot fog jelenteni annál a vékony gépnél.Kicsit ránéztem most erre a gépre jobban mert felkeltetted vele az érdeklődésem,az a baj hogy ilyen vékonyra csinálták a házat,pár perc játék után már eléri az üzemi throttlinghatáros hőfokot,a billentyűzet felső része pedig 50+ fokig felmelegszik.Látszik hogy sokat javult hűtés terén ez a széria az elődökhöz képest,de a fizikát még mindig nem lehet meghazudtolni ezután sem hiába erőlködik sok gyártó rajta.
A legolcsóbb helyen néztem,normális felszereltség mellett pl.8GB ram+SSD,Oprendszer nélkül ~330-340k.
Ez így sok érte sajnos,mert az AsusG751,980M G-synch verzió ára 2-3 hónap múlva be fog esni 400k alá.
És hát azért az tuti nem fog 1 év múlva szétesni (lehet az Y700 sem) ,rendes garija van háztól-házig és kb.3x-os videóteljesítménye van egy 960M-hez képest.
Az előbb volt itt a barátom és lefuttattunk egy 3D11-et,nagyon laza abszolút nem terhelő tuninggal lásd hőfokok (a proci 74°C volt a max)+135/500MHz-en,Graphics score:15008.A 960M nagyjából 5200-5500 grafikus pontot ér el ebben a tesztben összehasonlításképpen. -
Pocok256
veterán
válasz
spyduck #8550 üzenetére
Az a baj amit eddig láttam játékot és kopra toltam a gépem az a DIVISION volt :d ami ugye még nem elérhető. De elég jó teszter game lesz bvbelőlle mert még életembe nem láttam, hogy játék mind a 8 szálat 100% on terhelte volna és a gpu t is megette volna, ez pedig elég sűrűn eljátszotta
Talán még witcher 3 volt az ami szeretett kajálni a gép erőforrásaiból
-
Muerte
Topikgazda
válasz
spyduck #8546 üzenetére
Van olyan játék és a jövőben még sokkal több lesz (DX12) amikor ilyen szintű terhelést fog kapni a gép,légyszives mellékeld hozzá majd a GPUz+HWiNFO adatokat is ahogy én is csináltam a tesztet
Ha nem lesz sehol sem órajelvesztés (bár kétlem) akkor ajánlott kategóriába is léphet az Y700.
x_o_n: Milyen vita?
Ha lenne is ilyenből,akkor is értelmes módon lehet vitatkozni,érvelni dolgok mellett vagy ellen,elfajulni meg nem fog
-
x_o_n
veterán
válasz
spyduck #8539 üzenetére
Minden bizonnyal,de erre a g580-at tudom ismét felhozni 4-5 hónapig a top gép volt..aztán egyszer csak hopp...hiba hegyek,túlmelegedés(nem kicsit és i3 cpu...),reped,porlik a müanyag és sorolhatnám.
Megértem hogy tartanak az emberek a garitól(na de a lenovo körülményesebb és katasztrófális amit művelnek...De az biztos hogy ennyiért lehet venni egy P177SM-A-t ami reggelire megeszik a Lenovot,minden téren,jó persze nem IPS és az i7-4xxx es sorozst ugye nem a legfrissebb se a gtx 880 8gb,de ettől még gyorsabb,játékban pláne,a hütése,szellőzése sokkal jobb(és ez enyhe kifejezés)bövithetőség,csatlakozási lehetősége mint egy asztali gépnek.Egyszerüen a olcsó,megfizethető gamer árkategóriában best buy.
27c szobában szarrá terhelve cpu 61 vga 66c volt,ami az i7+880gtx-nél elég jó.
ami negativ számomra ,nekem nem jött be ez a matt boritás,és nem tetszik a hifi hang kijelzés,amit nem lehet deaktiválniÉs multkor igaza volt a kollégának,jó ez az Onkyo ,én voltam a hülye,nem használtam az xfi center erre vonatkozó beállitásait.....
-
-
capulet75
addikt
válasz
spyduck #8542 üzenetére
Azért ugye nem várjuk el az átlag usertől hogy szétszedjen és újrapasztázzon egy notit? Az user a felelős??? Ha már autós példa, a gyártók nem véletlenül adnak meg olajcsereintervallumot, vagy kötelező szervizperiódust. A notigyártóknál én nem látom hogy oda lenne írva bárhova hogy pasztáztass 6 havonta.
-
capulet75
addikt
válasz
spyduck #8532 üzenetére
Ami engem érdekel, azt nem tudod letesztelni. Nevezetesen hogy a gép élettartama hogy alakul. Ezért kedvelik itt oly sokan a masszív hűtéssel és erős felépítéssel rendelkező darabokat. Alienware, Clevo, stb...
Persze a throttling is fontos szempont, de hogy fél év múlva szétmálik a gép az még fontosabb.Ezekkel az Y szériás "gémer" notikkal mindig baj volt. Megértem hogy ennyi sok problémás széria után aki tehet elkerüli jó messzire. A Lenovo magyar szervize meg ugye legendás. És nem jó értelemben.
(#8537) spyduck : Egy gyors kérdés: honnan van a 700-as?
-
x_o_n
veterán
válasz
spyduck #8532 üzenetére
Akkor valószinüleg több százan hazudnak,vagy egyszerüen ök pont egy rossz szériát fogtak ki.
Felesleges fényezni a Lenovot,a g580-al ugyanez volt,én azon szerencsések közé tartoztam 100-ból 1 akinek nem volt semmi gondja vele,nem kellett rögtön ujra pasztázni stb,bár a többi betegség megvolt...
De a mai napig használom és szeretem azt a gépet,de a büdös életben nem vennék többet olyan gépet aminek egyben van a hütése és vékony konstrukció.
Eygszerüen irreális az ára ahoz képest amit esetleg más gyártó terméke biztosit,rendes hütéssel,kézmelegitő funkció nélkül.Egyszerüen meg kellene érteni,a vékony kivitel,egybe hütő,alkalmatlan a gamer kategóriára,még ha 1-2 hónapig csudijó....is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Lenovo T14 Gen4 AMD R5 7540U/512GB/16GB/14" 2240x1400 2.2K felbontás IPS
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP EliteBook 855 G8, 15,6" FHD, Ryzen5 PRO 5650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Dell Precision 5520, 15,6" 4K/UHD Touch, I7-7820HQ CPU, 32GB DDR4, 512GB SSD, M1200 4GB VGA, WIN 11,
- Dell Precision 3561, 15,6" FHD, I7-11850H CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, T600 4GB VGA, WIN 11, ( olvasd
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Samsung Galaxy A06 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest