Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Yettel topik
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 17 - alap
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
-
Mobilarena
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
parandroid
félisten
válasz
üzenetére
Lehet sima influenza is, annak is szezonja van. Sőt, most olvastam, hogy tud együtt fertőzni a coviddal, omicron + influenza egyszerre, amcsiknál most ez a menő már.
Én is minden évben januárban elkapom. Asszony hazahozza a bölcsiből, ő már immunis kb mindenre így 20+ év után a hobbitok között, engem meg kiüt.
p
-
Agony
aktív tag
válasz
inf3rno
üzenetére
Vagy ami még szerintem nagyon jó lenne a vega/vegán vonalat megfogni.
Ott sokkan nehezebb összelegózni a fehérje/aminosav dolgokat és lehet sokan ezért nem is állnak bele, mert macerás. Pedig lehet ha le lenne írva, hogy miből tud bevinni megfelelő mennyiségű fehérjét, stb, meg mondjuk az aktivitásához lenne illesztve a napi kalória elosztás, az tök sokat segítene annak aki bele akar vágni.
-
inf3rno
nagyúr
Oké. Igazából van más ötletem is. Sokan pl betegek, és próbálják összerakni a saját étrendüket, amire nem érzékenyek. Ha van napló az ételekről és a tünetek erősségéről, akkor abból statisztikával meg lehet mondani, hogy melyik alapanyagra érzékenyek. Ilyet is akartam már egy ideje csinálni, és igazából összevonható ezzel a méricskélősdivel. Ugyanígy, ha mondjuk edzésen megnő a teljesítmény a cékla létől, azt is ki lehet mutatni, ha számosítva van.
-
Agony
aktív tag
válasz
inf3rno
üzenetére
Meg lehet próbálni először a boltban kapható vitaminokkal is, aztán később bővíteni a természetes alapanyagokkal. Az ENDURAID is asszem úgy ment amikor kipróbáltam próbaverzióban, hogy rengeteg tápkieg volt benne, de ha nem találtad amit épp te használsz, akkor lehetett jelezni és felvitték onnantól meg már azzal is lehetett kalkulálni.
-
inf3rno
nagyúr
Ja hát tuti megkeresnének vitamin gyártók, hogy reklámozzanak.

Amúgy nagyon nehéz ez a vitamin és ásványi anyag kérdés, mert pl zöldség, gyümölcs esetében is hatalmasak a különbségek termesztési terület, technológia, fajta, stb. miatt. Húsnál szintén ez a helyzet. Aztán az állásban, hőkezelésre, stb. bomlanak is a vitaminok, plusz ugye a felszívódás is eltérő lehet. Aztán vannak betegségek, amiknél halmozódás vagy csökkent felszívódás van. Végülis így is irodalmazható, és betippelhető nagy vonalakban, hogy eleget visz e be valaki. Inkább most a jogi aggályaim erősek, hogyha én belekezdek ebbe, akkor dietetikus diploma nélkül nem e vernek oda egy combos bírságot. De végülis elkezdeni el lehet így is az adatbázis építést, aztán mire oda jutok, hogy neki kezdek, addigra lehet, hogy már meglesz a diploma is.
Más téren is tudok hasznos infot adni amúgy, pl omega-3, stb. :-) Bőven van még hova fejleszteni ezeket a szolgáltatásokat.
-
tomcica
Topikgazda
válasz
ígyvanferi
üzenetére
turelmesen kell ilyenkor,nem szabad terhelni...atmozgatni is csak ha kivanod a mozgast...rovideb,kint a aszabad levegon es lazan...akar seta/kocogas,ennyi
-
ígyvanferi
addikt
válasz
tomcica
üzenetére
Hát ez az, 50-55 között kéne lennie.

A stresszgrafikon meg ilyen:
[kép]Útba is ejtem tajgetoszt, nincs mese.
(#58777) HKorn: ja, az is vicces, 12-t mutat. Valahogy ennek megfelelően is érzem magam.

(#58768) Zozo0525: tudtam én, hogy a szputnyikban csak vodka van. Nem véletlen mondta a dokinéni, hogy legalább két napig ne igyak alkoholt az oltás után.
-
Agony
aktív tag
válasz
inf3rno
üzenetére
Kajába nem tudom mennyire lehet újat mutatni meg mondjuk versenyezni a nagy gyártókkal, de sportolóknál (meg átlag embereknél) is szerintem ami baromira üres terület az a vitaminok és ásványi anyagok témája.
Az ENDURAID -el pl frissítést lehet tervezni versenyekhez egy csomó paraméter alapján (időjárás, páratartalom, stb..) és van rá igény, ráadásul havi előfizetéses modellben árulják, asszem valami havi 500-600 Ft-ért. Szóval még ingerküszöb alatti az ára.. gyakorlatilag havi 1 gél.
Szóval ha ilyenben gondolkodsz én lehet a vitamikonra, ásványi anyagokra mennék rá. Egyáltalán, hogy meghatározza hogy adott embernek (életkor, súly, magasság, nem, aktivitás, stb.. alapján) miből mennyire van szüksége, aztán lehetne tenni ajánlásokat.
Felviszed az összes gyümölcsöt, zöldséget, vitamint meg amit akarsz... aztán emberünk kiválasztja, hogy a kedvenc gyümölcse az alma, körte, barack amúgy meg a centrum multivitamint szedi és sok diót és mandulát fogyaszt, akkor miből mennyit kellene ennie (pl. 200 g alma, 25 g mandula) valamint, hogy mi hiányzik még az étrendjéből.
Egy ilyenre én tuti előfizető lennék.
Most gyakorlatilag megveheted a vitamint amibe van valami szabvány mennyiség, de hogy az stimmel-e hozzád vagy sem, illetve hogy az étrendeddel mennyire van pariban... a fene se tudja.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
tomcica
üzenetére
Nekem kimondottan a mezítlábas talajfogás tesz oda. A cipő csillapít, itt viszont a vádli veszi át teljesen a csillapítást, és szakad. Nálam legalábbis. Volt, hogy hónapokig fájt egy-egy ilyen után. Azóta inkább csak kocogok a Vibramban, vagy most már csak gyaloglok, azt is erdőben nagy ritkán.
-
inf3rno
nagyúr
Én akartam nyugalmi pulzust mérni, de az Ambit3R valamiért képtelen elindítani az ilyen teszteket. Kiírja, hogy pulzusmérő keresése, aztán nyivákol egy olyat, amit akkor szokott, amikor nem talál pulzusmérőt, és kilép a tesztből. Edzésekhez viszont simán megtalálja, azért nem értem, hogy mi van.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
ígyvanferi
üzenetére
Nekem az első 2 Pfizer semmi nem volt, a 3. viszont beütött és a teljes hétvégém ráment. Azóta van egy kis nehézlégzés és mellkasi fájdalom néha, úgyhogy valamit gallyra tett, de a pulzuson nem látszik. Inkább arra gyanakszom, hogy a reflux lett erősebb, annak is vannak ilyen tünetei.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
Peterhappy
üzenetére
Ja én is észrevettem, hogy a hús növeli egy kicsit az agressziót. De engem nem zavar, mert egyébként kenyérre lehet kenni.

-
HKorn
veterán
válasz
ígyvanferi
üzenetére
Ilyenkor a Body Battery is szépen mutatja az energiaszintet, nekem ilyen covid/betegség alatt volt, hogy egy 7 órás alvás alatt semmit nem nőtt, 72-es pulzussal aludtam, sőt, volt ilyen eset egy alkoholozós buli után is

-
inf3rno
nagyúr
Ja én is abból indulok ki, hogy viszonylag alacsony a szórása, és van egy állandó hibája, úgyhogy nagyjából jól követhető, hogy most csökken vagy nő e a testzsír. Mondjuk pont most ment tönkre a mérleg, gondolkodok, hogy milyet vegyek helyette.
Igazából üzleti szempontból lenne érdekes nekem, mert akarok valami olyasmit csinálni, mint a kalóriabázis csak sokkal részletesebben, pl zsírsavak, vitaminok, stb. is szerepelnének, amit nagyon sok meló összeszedni. Elsősorban szolgáltatásban gondolkodom, mert ha csak úgy kiírnám, hogy mennyi az annyi, akkor viszonylag könnyű lenne lelopni az adatbázist, nekem meg hónapokba telik mire minden alapanyagra kiirodalmazom, hogy miből mennyi van benne és mondjuk hogyan csökken a vitaminok mennyisége hőkezelésre egy-egy receptnél, stb. Igazán jó akkor lenne egy ilyen szolgáltatás, ha a lehető legkevesebb idő lenne felvinni a napi kaja adatokat, meg ha tényleg lenne valami haszna. Az utóbbit még nem tudom, hogy mi. Mondjuk mosolygós fej, ha rendben vannak a tápanyagok, szomorú fej, ha junk food-al tömte magát az illető egész nap. Van egy jogi probléma is egyébként ezzel, nevezetesen, hogy táplálkozási tanácsadáshoz dietetikus végzettség kell. Nem tudom, hogyha csak úgy összerak automatizáltan egy étrendet a weboldalam, akkor az annak minősül e, de úgy sejtem. Ettől függetlenül szívesen beletennék különböző diétákat, hogy egy kattintásra lekérhető legyen egy étrend receptekkel, ne kelljen kitöltögetni a makro arányokat, tiltott alapanyagokat, eljárásokat, stb. Ez mondjuk már nagyon nem a futós topik témaköre.
Ja szóval igazából csak az érdekel, hogy mire van igény, esetleg van e valami ötleted, ami hasznos lenne, és a konkurencia még nem csinálta meg?
-
Aboutyou-ra van egy márkakuponom, Adidas cuccokból jön le extra 20%. (18 000 feletti összeg felett működik)
Hátha valaki ráugrana egy cipőre és/vagy ruhákra.kheuctq3
Máig érvényes!
-
Chuck Norris
senior tag
válasz
ígyvanferi
üzenetére
Igen de már az egyik barátom használja. Tegnap megérkezett viszont a GT2000-9 trail, amit abban különbözik csak a simától, hogy terepfutócipő talpa van, ezt meg is tartom. Amúgy igen, a GT szériából van aszfalt, terep, és ezek sima és goratex kivitelben is.
-
Zozo0525
őstag
válasz
ígyvanferi
üzenetére
Ó szegény. én 29.-én este kaptam az oltást másnap kora reggel még simán lement a 10 km. azóta kicsit szívok vele következő futás 2. 5km azóta 7-7-7.... izomfáradtság van igaz valamennyit csökken úgy érzem, a szputnyiknál nálam sem volt semmi reakció
Jobbulást neked
tomcica
igazad lehet
megpróbálok majd okosan futni igaz az nálam nem nagyon kivitelezhető 
-
tomcica
Topikgazda
válasz
ígyvanferi
üzenetére
Terheles nelkul,ha 60-on felul van a pulzusa egy "valamirevalo" embernek az mar reg rossz
ott mar van valami. -
tomcica
Topikgazda
Ekozben Zentan zajlik a leltarozas ezerrel

-
-
ígyvanferi
addikt
válasz
Zozo0525
üzenetére
Fú, én tegnap kaptam ismétlőnek pfizert, mostanra elég mosottsz.r lettem. Ma még érdemi munkát nem is sikerült végeznem. Pedig úgy voltam vele, az első kettő szputnyikot egy kis délutáni fáradtsággal túléltem, ezzel se lesz gond, direkt ki is hagytam a tegnapi futást és szundítottam egyet délután helyette. De aztán éjszaka már valószínűleg lett hőemelkedésem, mert vagy vacogtam vagy ömlött rólam a víz, és ezt kb. félórás ciklusokban ismételve. Ez sem segíti a mostani hogylétemet.
Úgyhogy a mai futást is szkippelnem kell sajnos.
Ja, és milyen jó az új kütyü a csuklómon, nézegethetem rajta a stressz szintemet, ami szerinte reggel óta az egekben, és a pulzusom is 75-80 között van, pedig csak ücsörgök. Szóval ez a stressz mérés mégse csak hasraütésszerűen történik. -
ballazol
senior tag
B. Ú. É. K. mindenkinek!
-
archie17
tag
válasz
Peterhappy
üzenetére
pont a hús tette beléd az állatot
-
válasz
inf3rno
üzenetére
Tehát időszakos böjtölsz

Amúgy arany igazság, hogy éhségérzetnél érdemes egy nagy pohár vizet inni és várni tíz percet - a test ugyanis sokszor ekképp jelez, hogy folyadékra van szüksége.
Elképesztő módon csökkenthető a zabálhatnék, ha meg van a napi ~3liter vízfogyasztás (+amennyit még a sportolás után vissza kell pótolni).
Nálam a legnagyobb gond, hogy imádok enni, imádom az ízeket, nekem konkrétan az evés a hobbim
Bár iszonyatosan sokat javult az önkontrollom, mióta vegetáriánus vagyok (a hús hozta ki belőlem az állatot) -
tomcica
Topikgazda
-
Zozo0525
őstag
válasz
tomcica
üzenetére
Szöges sajnos nem ok, idióták a pályát 2 helyen feltörték ott aszfaltos kb 4-5 méteres részen a 980 km-s pálya Annyival másabb cipő nélkül? ma kellett volna kipróbálnom hajnalban 14 fok volt de a pfizer miatt még mindig nagyon nem megy. kezd az agyamra menni ez a vakcina

-
Agony
aktív tag
válasz
inf3rno
üzenetére
A testzsír / izomtömeg / víztömeg?! hármast én is nézem, de nem a konkrét számokat, mert szerintem ezekkel a mérlegekkel nem lehet megbízható számokat produkálni. Még talán az OMRON BF 511 volt, ami közelítőleg jól mért, mert az 8 ponton (kezeken) is csatlakozik.
Szóval a számokkal én nem törődök, inkább a változásokat figyelem. Tök érdekes például ha erőnléti edzés van, akkor másnapra nő a súlyom akár 0,5-1 kg-t is, de a hidratáción látszik, hogy ez nagyrészt vízmegkötés, ami utána 2-3 nap múlva távozik is.
Kaja naplóban szívesen segítek ha van valami kérdésed, nekem mondjuk annyiból van könnyű dolgom hogy nincsenek nagy igényeim.
80%-ban megvan az a termékkör amit váltogatok meg hogy mikor mit eszek, úgyhogy legtöbbször csak az akaraterő (vagy annak hiánya
) kavarhat be. 
-
tomcica
Topikgazda
válasz
Zozo0525
üzenetére
Fuvon kezdj el edzes utan setalni 400-800metert.Kesobb seta-kocogas 800-1200m es jo par hetig hagyd is meg ezt a terhelest
utana johet a kocogas-futas valtogatas tav 1000-1200m par hetig. Ezt meg lassabban szabad csak novelni,mint egy kezdo futast 
Ha van rekontan akkor vegyel egy hosszutavos szogest (aminek van sarka) es abban is tudod erositeni az alkatreszeket,szinten par szaz meter eleg lesz az elejen
-
tomcica
Topikgazda
válasz
benfolds
üzenetére
Nincs itt ido megvarni a megfelelo szinut
szetmegy a cipo jon a kovetkezo best-buy (szin masdlagos,csak a meret legyen jo).
A karbon lap azert van benne,hogy jobb legyen a cipo hatekonysaga,csak ugye azt birni kell labbal is
kemeny feluleten + kemeny a karbonlap is = brutal sebesseg,cserebe kapod is az ivet rendesen. -
inf3rno
nagyúr
válasz
Peterhappy
üzenetére
Ha nagy a súly, akkor diétával viszonylag egyszerű fogyni, mert a sok zsírsejt is mind energiát használ. Ahogy fogynak, úgy kerül szerintem egyre inkább előtérbe a mozgás meg úgy leszel képes újra mozogni, mert mázsa felett ha nincs izomzat és nem bírják az ízületek, akkor elég nehézkes.
Nekem most fogyásnál ami bevált, hogy napi 1x eszek. Igazából nem szándékosan csináltam. Reggel kávéztam egyet, utána már nem volt kedvem enni, mert nagyon feljött volna a savam. Aztán délutánra megéheztem, kajáltam egy csomót. Este meg hát kajálás helyett inkább lefeküdtem aludni. Így egy étkezéssel nem tudsz annyit zabálni egyszerre, hogy hízzál, főleg ha ilyen sav gondjaid vannak, mint nekem. Én alapból nem érzem annyira amúgy az éhséget, vagy ha mégis, akkor várok 5-10 percet, és teljesen elmúlik.
-
inf3rno
nagyúr
Én csak súlyt meg testzsírt mérek, de tök kaotikus. Olyan 5 éve elkezdtem, akkor írtam pár évig, aztán félbehagytam, aztán rá pár hónapra megint elkezdtem. Azt hiszem valami 3-4 excel táblában lehet szétszórva az egész a gépemen. Igazából szinte minden projektet így kezelek, dehát a zseni átlátja a káoszt.
A kaja napló az nagyon melós. Csináltam egy ideig. Esetleg beszélhetnénk privátban, ha van kedved, hogy hogyan lehetne időt spórolni a vezetésében. -
inf3rno
nagyúr
válasz
LanyUs
üzenetére
Én nagyon jól tudok fogyni most. Igazából már ijesztő méreteket öltött, úgyhogy elkezdtem tolni a junk foodot esténként. Csoki, chips, stb. Azzal sikerült megállítani. Most úgy nagyjából rendeződik, meg újra van étvágyam, úgyhogy lassan elhagyom az ilyesmit.
Ma voltam futni egy pár km-t. Ilyen futok 1km-t megállok meditálni 15 percet, aztán megint futok 1km-t vagy átvágok a dizsndán, mert éppen ez jut eszembe. Jó, mert este nincs ott senki, és nem kezdik el mondani a faluban, hogy ez teljesen elkattant.
Egyébként baromi hasznos volt ez így. Sok dolgot helyretettem. -
benfolds
őstag
köszi. én is úgy vagyok vele, mint a tomcica, hogy annyira tetszik, hogy ha nem jön be futáshoz, akkor max jó lesz utcára. az eszem egyértelműen a terepfutók felé húz, sokkal szívesebben futok erdei üzemi utakon. gel trabucónak, fuji trabucónak tetszenek bizonyos színváltozatai, de inkább az 1-2 szezonnal ezelőttiek, sajnos. ugyanígy vagyok a salomon sense escape-pel és a sense ride-okkal is. inkább a kifutott modellek jönnek be, amiket már nem lehet kapni, de azok nagyon. cipőben is ruhában is sokszor van ez, hogy ha nem veszed meg akkor, amikor bejön, akkor lehet, hogy 2-3 szezon, mire újra tetszik valami. elég bosszantó tud lenni.
a karbon egyébként mitől jó? ja, és hol érdemes akciókra vadászni? -
Zozo0525
őstag
átgondolom ezt akkor még

lehet tavasszal praktikusabb lenne? -
Zozo0525
őstag
Annyira más? rekortán van nálunk. egyik nap rápróbálok. az utolsó 1 km pl?
-
-
Zozo0525
őstag
Most nézem a facen valaki feltett egy mai futást barefoot running. mezitlábas futás....
ezen kicsit elgondolkodom, ez mennyire lehet gáz? lehet megpróbálom. ahol kocogok egy futópálya elég tiszta.... vagy hagyjam?
-
válasz
Fred23
üzenetére
" össze kéne állítani minden hó elején annak összes napjára egy egészséges kis "zsírcsomagot" magokból, utána pedig elég lenne arra figyelni, hogy nagyon kerülni minden ezen kívüli zsírt. "
Az ötlet nagyon jó, sajnos a valóságban nem biztos, hogy működik, mert mindenben IS van zsír (és só és adalékanyag és...), főleg ha esetleg gyakran fogyasztasz feldolgozott élelmiszert, félkész ételeket.
Elég lehet akár csak a dobozok hátoldalát elolvasnod első nekifutásra és ekképp választanod pl. két termék közül.
Igazából tényleg nem kell ezt túllihegni, én ragoztam talán túl; elég ha eleinte kétszer meggondolod, hogy az amit épp megenni készülsz, hazavágja-e a nem kevés munkádat, amit futással, súlyzózással beletettél a napba, hogy egészségesebb, sportosabb légy.
És már ezzel sokat teszel magadért.Azt meg mondani is felesleges, ha választhatsz 200 gramm párizsi vagy 50 gramm feketeerdei sonka között, akkor a minőségre menj, ne a mennyiségre.
Szándékosan a sarkított példa és tudom, hogy ez nálad alap, ugyanakkor ez mifelénk "népbetegség" és sajnos nagyon sokan választanák a párizsit.Nem vagyok szent, ma én is csokis kekszet (50 grammnyit) ebédeltem
de ilyen jó, ha évente kétszer előfordul. Ahogy én is szoktam sörözni, de ilyenkor mondjuk havonta egy vagy két alkalommal elbringázunk egy sörfőzdébe és megiszunk 2-3 pohár (minőségi) sört.A mértékletesség a kulcsa mindennek. Ahhoz jó eszköz pl. a kalóriaszámlálás és az időszakos böjt, de sokaknak ezek nélkül is, neked is sikerülhet

-
parandroid
félisten
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Túlpronáló lábbal én a reactot 10 km alatt szétkoptattam, pedig nem is végig aszfalt volt. Pegák elmennek 1000 km-t, és abszolut nem kopnak. Structure lenne nekem elvileg az ajánlott, de sem azt, sem az asics gt -ket nem bírta a lábam. Hólyag, fájdalom, véraláfutás, minden előjött velük. Még a gt2000 vállalható volt valamennyire, de oda kellett rá figyelni, hogy mikor kezd törni. Azokba olyan 800 km belement, a structuret (talán 2019-es modell, nem tudom, az melyik számozás a sorban) nem bírtam elhasználni, a mai napig megvan, jó rég nem volt a lábamon. 300-400 km-t nyűglődtem talán vele, de szar volt.
Persze ez mind nagyon egyéni, ez a borzasztó a cipőajánlásban: ami valakinek bejön, az a másiknak konkrétan sérülésveszélyes lehet.
p
-
tomcica
Topikgazda
válasz
Fred23
üzenetére
Volt az Asics-nek egy jo szar 10eve 2010-tol,amikor volt vagy 2 modell amelyet meg mertem venni a rengeteg kozul
tobbi nehez volt,nyelte a lepest.Egyedul annyi volt bennuk jo,hogy sokaig birtak a nyustolest,mondjuk soha nem voltak olcsok.
A mostani friss vonaluk a Glideride,Evoride...a Blast sorozat mind remek cipok lettek.Karbonos cipoikhez meg nem volt szerencsem. -
"A nem annyira hasznos kapásból megbecsülöm módszert tolom" by LanyUs
Ezt szeretem csinálni én is, de most azért egy hétig számolgatok inkább, hogy jobban képben legyek a kcal bevitel és makró arány témában.Peterhappy: Lehet, Te csinálod jól, de nekem hosszú távon a jegyzetelés inkább lenne extra stressz; inkább bevállalnám még azt is, hogy valamivel kevesebbet egyek a szükségesnél, de elég legyen kábéra megtippelni. "Én soha nem tudtam csak mozgással vagy csak diétázással lefogyni, kizárólag a kettővel együtt." Dettó.
Zsír-szénhidrát-fehérje hármasra most azt találtam ki, hogy össze kéne állítani minden hó elején annak összes napjára egy egészséges kis "zsírcsomagot" magokból, utána pedig elég lenne arra figyelni, hogy nagyon kerülni minden ezen kívüli zsírt. (Ami kis extra fehérje és ch lenne benne, azzal meg nem is nagyon kell számolni.)comegetsome1: Nekem is feltűnt, hogy súly és pulzus alapján számolhat leginkább az óra, és hogy a pulzus legalább annyira számít, mint a súly.
tomcica: Ezek szerint az ASICS is normális márkának számít, köszi az infót! Nem ismerem a cipőiket, de mostantól nézni fogom a kínálatukat. Mikor még nem kocogtam, 3-4 márkán túl biztosan nem néztem cipőknél. Mostanában kezdtem csak el jobban érdeklődni a témában, de még nagyon az út elején járok, azt hiszem.
Reggel 95,4 kilót mértem, behaltam rajta. Tudom, van egy természetes ingadozás, nem számít fel-le egy kicsi, de ez azért fájt. Remélem, holnap lefelé fog ingadozni.
A lábaim viszont szuperül vannak, akár ma is tudnék kocogni. Se vádli, se térd, se semmi apró kis fájás. Szerintem könnyű lesz a holnapi 11 km. -
ígyvanferi
addikt
Asics sok cipőjéből csinál GTX verziót, többet között a GT-2000-ből is (vagy GT-1000), azt vadássz. Aboutyou-n elő szokott fordulni, valaki innen is vett nemrég jó áron, igaz tévedésből ilyet. De ha most kell, akkor passz.
Nike Structure amúgy nem túlépített, sőt. Legalábbis amit most lehet kapni. Hogy régen mi volt, azt nem tudom. Illetve nincs még belőle shieldes verzió. Egyébként az is lehetett volna ajánlott.
-
bajnokpityu
félisten
nike sztem azért jó, mert olcsón megúszod, ha illik a lábadhoz, stilusodhoz
olyan mint bukósisakban a HJC 
de azért vannak akiknek nem jön be. akár pronálás, akár tepsiláb, akár túl snassz szempontból![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
nekem minden shieldes nikem olyan, hogy ha ráfröccsen egy jó adag pocsolyaviz, akkor megérzem, tehát nem vizhatlan, de kettőt lépek, és mintha semmi se történt volna. lehet kimozogja a szivacs a lépéssel?
pega neutrális, tehát nem forgatja a bokádat semerre, nem olyan mint egy saucony guide, de nem is billegsz.parandroid: nekem a react pl még jobban bejött, mint a sima pega. maximálisan megbizok benne, saras leveles lefele döngetés még a 18. kmben se okozott legkisebb problémát se.
-
parandroid
félisten
Reactot semmiképp, az brutálisan neutrális. Pegasus kell neked. Vagy Vomero. Structure durván túlépített, szerintem többet árt, mint használ. Van belőle shieldes trail verzió is amúgy.
Ja, ha széles a lábfejed, akkor valami sondermodellt kell keresned (engem nem érint, ehhez nem értek), mert a lega alapból nagyon szűk. Nekem szűk, magas lábfejhez pont jó, tepsitalpúaknak gond lehet.
p
-
Studi
veterán
válasz
tomcica
üzenetére
A vízlepergető szerintem elég. Pega az neutrális, nem? Annak nagyjából a Zoom Sturcture lehet hasonló stabilban? Vagy van még React Miler Shield. Lefutott a Nike akció, későn eszméltem. Vagyis volt rendelésben egy Skechers az emagról, de rohadt későn jött meg, és nagy lett.
Fel kéne valahol élőben próbálnom a Nikekat, hogy meg tudok-e barátkozni velük. Az Air Maxem utálom.
-
Zozo0525
őstag
válasz
ígyvanferi
üzenetére
Meg is jött az evoride
köszönöm
-
tomcica
Topikgazda
[link]
Ha valaki cipot keres,ez a Novablast kemenyebb kisoccse.40-tol felfele egesz sok meret van,ha nem zavar a szine. Ennyiert jo valasztas lehet
-
törölt tag
válasz
Fred23
üzenetére
Ezt majd a tested jelezni fogja. Amikor van tüzelőanyag, érzed, hogy jól megy a kardio. Főképp akkor igaz ha pengeélen táncolsz, mint én (180+cm/70kg) nincs nagyon tartalék zsír, csak a bevitt taplalek
Amit meg ajánlani tudnék az keresztedzés… Ezek az okosorak pulzus alapján számolják a kalóriát… 21km futás 136bpm pulzussal nekem 1075 körül adott, de egy 144bpm 18km 1050kcal. Evezésből 20km eddig a csúcs 82perces idővel, mérsékelt pulzussal(131átlag, max 137). Mégis olyan éhes voltam utána, felfrissített, illetve többi testrészt is bevonta a kardio!mozgasba, 830kcalnál én többet éreztem. Kerékpár vagy lépcsőzőgép fogyás szempontjából nekem nem vált be… teljesen a lábra ment… csak azt értem el vele, hogy a futás hatekonysaga romlott. -
tomcica
Topikgazda
válasz
LanyUs
üzenetére
3:25-tol mar erzem,hogy ez nem vicces
az a 3:15-3:20-as sebesseg az 4-5km-ig tarthato ki most,szoval ott mar benne vagyok a "tulelo uzemmodban" 
Klasszikus resztavozos edzesnel 3:10min/km kornyeken kell futni a 800-1000m gyorsakat 5db es 30-45mp teljes pihenovel.Ezt a tipusu elezest nagyon ritkan hasznalom mar,talan csak nehany hettel verseny elott,amikor lecsokken a heti km mennyiseg cserebe valamit fokozni kell az intenzitason ugy tud kielesedni a forma.Ez az edzestipus a laktatkuszobtol gyorsabb (kb vo2max) sebesseg felol dolgozik.
A 6 x 1000m/1000m valtogato egesz mashogy mukodik.Ez az edzes a laktatkuszobtol lassabb sebessegrol epitkezik.
Diohejban tul gyorsan hozna formaba a 3:15-3:20-as resztavozas.Ettol masok meg hasznaljak sokkal surubben
A 3:15-3:20-as sebesseget 400-as resztavokkal edzem be,a 200-as resztavokkal pedig 2:50-3:05-os zonat. Ez is lassabb a klasszikus epitkezesnel,ott 3:00-3:05 a 400 es 2:45-2:55 200m sebessege. Epitkeztem ugy is,de akkor sokkal rovidebb tavokra edzettem,meg majd 30evvel fiatalabb test jart hozza
-
válasz
Fred23
üzenetére
Bocs, neked címzem, de általánosságban írom.
Én is csak ajánlani tudom a naplózást, kisebb megszakításokkal én hat éve vezetem a táplálkozásom, előbb a MyFitnessPal-t használtam, most a Kalóriabázist. Ez utóbbi kcsit butácskább, kicsit csúnyácskább, de magyar fejlesztés, és tök jó, hogy pl. az általunk vásárolt élelmiszerek 99%-a benne van a táblázatban, pár kattintás és ki is választottam.
Lehet rögzíteni saját recepteket is, én ezzel nem szoktam szórakozni, általában kiválasztok egy más által rögzített ételt (borsófőzelék, vegetáriánus rakott kel, négysajtos pizza házilag stb.) és kész.Nagyon megéri belevágni. Eleinte elegendő, ha a kalóriára odafigyelsz, de becsülettel kell vezetni a naplót és érdemes hozzá beszerezni egy használható konyhai mérleget, ha nincs (2-3000 forint) és eleinte mérni mindent, hogy nagyjából átlásd, mennyi 15dkg rizs vagy 40dkg főzelék stb.
Én soha nem tudtam csak mozgással vagy csak diétázással lefogyni, kizárólag a kettővel együtt. Nekem az időszakos böjt adott hatalmas lökést, mióta csinálom, a mozgás mellé nem kell a diéta, de arra azért persze odafigyelek, mit eszek. Azóta ment le kb. 14 kiló bő egy év alatt; a rekord 96 kilómról indulva most 82 körül vagyok. De egy kollégám kb. 60 kilót fogyott kb. két év alatt (oké, volt is honnan), egy régi kolléganőm pedig 33 kilót 11 hónap alatt (Ő pl. sikersztori lett a Kalóriabázison).
Eleinte érdemes rászánni az időt a naplózásra, aztán lehet kicsit lazábbra venni (én már csak ex has írok mennyiségeket, nem mérlegelek), elég ha a kalóriára figyelsz, aztán ha már jó vagy, lehet a zsír-szénhidrát-fehérje hármasra is koncentrálni (én most ezen dolgozom, egyelőre nem a legtöbb sikerrel).
A napi egy liter sör garantáltan nem segít
még akkor sem, ha jelképes az alkoholtartalma.Hangsúlyozom, NO OFFENCE, nem feltétlen csak neked szólnak fenti sorok

-
Agony
aktív tag
válasz
tomcica
üzenetére
Boston 10 nekem se jött be, több tesztben írták is hogy a Boston 8/9 volt a sorozat csúcsa és hogy ezzel a 10-el valami nagyon más irányba ment el a buli. Most olyan mintha az RC/SL lenne az Adios, az Adios a Boston, a Boston meg tényleg valami holdjáró.
Az új Takumi Sen-t viszont elég sok helyen dícsérik, csak az inkább 5-10K-s cipő.Én szerintem majd ha a mostani Boston 9 kiesik a pixisből, akkor újra egy Boston 9-et fogok vadászni. Az elég pörgős, viszont kellően megbocsátó.

-
LanyUs
őstag
válasz
tomcica
üzenetére
Vidáman hangzik
A gyors km-nél már előjön Nálad a "bordáimon veszem a levegőt" érzés vagy ez még nem az tempó? Arra akarok kilyukadni, hogy mikor van Nálad a nagyon szenvedek/majdnem légszomj érzés? ( Mint pl. nálam jelenleg a 04:20-30 körüli zóna ).
Még egy dolog: miért probléma, ha túl gyorsra engeded a tempós km-t pl. 03:15-20-on pörgetnéd azt a szakaszt? ( Többet nem kérdezek
) -
tomcica
Topikgazda
válasz
LanyUs
üzenetére
Ez egy folyamatos futas,amelyet megkezdesz 3:50-es elso 1km-el (en mindig a lassabb kilivel kezdek,extra melegiteskent) es ahogy elmorzsoltad mozgasbol porgeted is fel 3:30-ra,ahogy letelt lassitod vissza 3:50-re azon csurogsz "pihenonek" egy kilometert.
A valtasoknak ugyelni kell,van hogy 100-200m kell mire raerzek a masik sebessegre,neha a gyors berombolodik 3:15-3:20-ra mert nem erzed,plane 5-6 valtasnal. Illetve a lassu ha tul kenyelmesre szalad es latod 100meter utan h 3:55-4:00-an mozogsz akkor korrigalsz.
Idovel meglepen jol raerez az ember.
Vidam edzes![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
tomcica
Topikgazda
Apropo Adios,felenk learaztak az Adios 6-ost,meg a Boston 10-et is. Adios 98euro,Boston 102 euro. A Boston nekem mar kicsit holdjaros igy keprol,meg a 9-es meg teszi a dolgat,viszont az Adios keprol talan nem nez ki annyira magasnak (a regitol persze magasabb) lehet megprobalok egyet. Valtogatozni,erosebb tempora gondoltam.
-
LanyUs
őstag
válasz
tomcica
üzenetére
Egy gép mi?

"Megkezdtem en is az evet,tegnapit azt lazanak szamolom.Delutani 17km benne 6 x 1000m/1000m 3:30/3:50 szep iparos munka." -> emberi szövet fémvázon?

Azért tisztázzuk le itt, hogy a 3:50 az milyen szintű "pihenőt" jelent Nálad? Mert fogalmam sincs róla, hogy ez a gyakorlatban mit is jelent. -
Agony
aktív tag
válasz
benfolds
üzenetére
Nekem van Metaracerem, de csak akkor vegyék ha te is találsz valahol ultra akciósan, mert a teli árát nem igazán éri meg. Nagyjon jó könnyű cipő, kényelmes felső résszel, viszont alacsony a talpa, így a karbon lapból kb. semmit nem érezni. Rövid, pörgős résztávos edzésekhez szerintem tök jó, de nem igazán mutat többet mint egy tradicinális racing flat, azokat meg 30K körül kb. bárhol kapsz. Kicsit olyanra sikerült ez mint az első Adizero PRO, abban is már ott a karbonlap, de semmivel nem tud többet mint egy Adios 5, a mostani Adizero Adios PRO 2-kben meg már versenyeket nyernek a Next%/Alphaflyokkal szemben. Metaracer is az Asics első kísérletének tűnik, ami most a Metaspeed Sky-al forrta ki magát.
-
LanyUs
őstag
válasz
inf3rno
üzenetére
Ez nekem is tetszik!
Főleg, amilyen módon leírja a 03:45-04:05 edzéseit. Az is olyan vidáman van megfogalmazva, hogy kedve támad az embernek hozzá 
Olvastam az írásod
( miután norby linkelte )Fred kicsit fölé lövi a napit. Én 1 évig számoltam mérlegen régebben a makrókat és 90 perces súlyzós napon 3500-al tudtam fogyni, de csak havi 1 kg-ot ( 110 kg-ról ). Ha nem volt edzés bizony megálltam 2800-nál, de már nem számolgatok ( idő -és kedvhiány ). A nem annyira hasznos kapásból megbecsülöm módszert tolom
-
benfolds
őstag
asics metaracerrel kapcsolatban tapasztalat? rohadtul tetszik, de a szinte sima talpától tartok.
-
Agony
aktív tag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Ne is mond... én is leszoktam az esti 2 dl rosé / vörösborról, pedig nagyon szerettem, este pont jól ellazított. Aztán rá kellett jönnöm, hogy tök szarul alszok tőle. Az elalvást megkönnyíti, de utána maga az alvás minősége csapnivaló és abszolút nem sikerül kipihenni magam.
Röhej, de az órán tökéletesen lekövethető... ha iszok 2-3 dl bort, akkor kb. 0-30 perc mélyalvás és ugyanennyi REM, meg egy csomó forgolódás. Ha nem iszok, akkor meg 1-1,5 óra mélyalvás és ugyanennyi REM, plusz szinte nulla forgolódás.
Úgyhogy sajnos a piának is mennie kellett.
-
Agony
aktív tag
válasz
inf3rno
üzenetére
Azt hiszem nem teljesen ketogénen vannak, de már régen láttam belőle részt. Inkább valami hasonlón mint a cukorbetegek nap ~ -2-3g/tsk szénhidrát, ami azért 200-300 kg-nál így se kevés, de ez is összetett, minőségi szénhidrátokból, a többi pedig zsír és fehérje.
Régen imádtam ezt a műsort, amikor elmegy az ember a dokihoz, elmondja mit hogy kellene csinálni, aztán hazaengedi, hogy kövesse a diétát aztán 1/2/3 hónap múlva jöjjön vissza és addigra X-et kell fogynia. Aztán visszajön az ember +30 kg-val és fogadkozik, hogy ő ugyan betartotta a diétát és nem érti mi történhetet.
Aztán befektetik a kórházba és a kontrollált diéta alatt, hogy hogynem egy hónap alatt ledob 30 kg-t...
Majd a végén valahogy mindig kiderül, hogy egy kedves rokon hordta neki a gyorskaját, merthát nehogy éhezzen már szegény ember.
Néha azért irigylem azokat akik nagyvárosban laknak... már Szegeden is olyan jó salátázók vannak, hogy baromi jót lehet enni 1500-2000 Ft-ból. Bőven laktató és csupa minőségi összetevőből áll, itt nálunk kisvárosban meg semmi csak sültkrumpli meg gyros.
-
Egyértelműen elrontottam, vállalom. Annyi, hogy nem vészesen, csak a mai fogyásnak lőttek. inf3rno eltalált valamit, a -kábé 20 dkg- sajt nem kellett volna, máris máshogy nézne ki a végeredmény, lett volna egy szép kis mínuszom.
Alkoholból nem fogyasztok sokat, általában napi 1 db dobozos 1,5%-os sör, meg 1 alkoholmentes. Nagy ritkán egyéb is, de olyan havi 1x csak.Legközelebb 11 km lesz a pályán.
-
Zozo0525
őstag
Fogyókúrához csak annyit bármit megehetsz csak ne nyeld le :-)

Szerintem számolj utána ott valami nem jó amikor 90 kg felett voltam akkor sem engedett megenni 2000 calóriánál akármennyit mozogtam.... -
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Nyari K80-ra 6003 kaloriat ir a Runalyze

-
-
Agony
aktív tag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Hát nem tudom... biztos én vagy ódivatú, de bármennyi is a tömegem, ha fogyni akarok visszaveszem a kalóriabevitelt és nem a vélt maximumra próbálok optimalizálni.
Van a TLC-n egy jó műsor "My 600-lb life", magyarul asszem "Élet 250 kg felett" néven fut. Ott 200-300 kg-s pacienseket a doki simán bevág 1000-2000 kalória közötti magas fehérjetartalmú étrendre és pörögnek a kilók.
Szerintem még egy 100 kg-s férfinak se magasabb az RMR-je napi ~2200 kCalnál, ha ehhez hozzámozog 1500 kCal-t, akkor max. 3700-nál jár és -20%-ot ajánlanak fogyáshoz... szóval még egy viszonylag aktív nap se szabadna többet enni 3000 kCalnál.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Fotók, videók mobillal
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- LG monitorok
- További aktív témák...
- Xiaomi Mi Note 10 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
- 27% - MSI MAG 321UPX OLED Gaming Monitor! 3840x2160 / 240Hz / 0.03ms / FreeSync
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4662, 90% AKKSI
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Úgyhogy a mai futást is szkippelnem kell sajnos.
Bár iszonyatosan sokat javult az önkontrollom, mióta vegetáriánus vagyok (a hús hozta ki belőlem az állatot)
az a 3:15-3:20-as sebesseg az 4-5km-ig tarthato ki most,szoval ott mar benne vagyok a "tulelo uzemmodban"