- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Üdv a Fűnyíró topikban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
den89
tag
válasz
spileraaa #7757 üzenetére
Nem mondtam, hogy nem ajánlott. Nincs vele tapasztalatom. De rossznak nem hiszem, hogy rossz. Úgy fogalmazok inkább, hogy egy polccal lejjebb helyezkedik el, mint a Makita. De olcsóbb is annyival.
3-400 m2-ig elgondolkoznék rajta. Van itt több fórumtárs, akinek van/volt Parkside akkus fűnyírója, majd talán ők elemzik neked a gépet, vagy olvass vissza.
-
spileraaa
senior tag
válasz
spileraaa #5384 üzenetére
ELM4121 sikerült megvegyem jó áron végül
ki is próbáltam viszont a mulcsozo hogy működik? nem hátul kellene kijöjjön a fű?
mert nekem oldalt szórta ki mikor azt akartam használnia másik menyire gond ha nagyon kavarja a port vagyis hószútávon okozhat problémát a sok por?
-
válasz
spileraaa #5384 üzenetére
Életem egyik legnagyobb hatású döntése volt úgy harminc éve, amikor a mulcsozás mellett döntöttem.
Azóta két kertet (plusz az alkalmi besegítés) nyírok mulcsozva, egyébként teljesen szakszerűtlenül. Tény, hogy nem pázsitról van szó, de használható szaladgálós fű.
Már gondoskodtam a szellőztetésről is. Már négy éve megvettem a gépet hozzá, lassan legalább kipróbálom, hogy egyáltalán működik-e...
MaCS
-
Thocy a ZAGY
tag
válasz
spileraaa #5391 üzenetére
Ha rendesen akarod használni a mulcsozó funkciót, akkor jó, ha van adapter, már 3-4 cm-es nyírásnál is látszik a különbseg. Persze ha gyakran nyírod a füvet és egyszerre csak 1-2 cm-t nyírsz, akkor mindegy.
Én eddig gyűjtöttem a füvet, de idén úgy döntöttem, hogy ezt az évet végigmulcsozom. Már beállt, sűrű a gyep, kizárólag szerves gyeptáppal kezelve, átlag havonta szellőztetek. Eddig jól bírja, de a főpróba nyáron lesz, hogy gombásodik-e vagy sem így.
-
-
spileraaa
senior tag
válasz
spileraaa #5310 üzenetére
Kérdéseim:
1. Mennyire fontos a mulcsozó funkció, mert a neten eltérnek a vélemények róla, borzasztó kényelmes nyírni így mert nem cipeli az ember a puttonyt, főleg akkusnál csak menni kell és pikk-pakk le van nyírva, nem kell nyesedékezni, maximum 5-6 alkalommal gyepszellőztetni.
Szóval ragaszkodjak ehhez, vagy engedjem el.
2. Fontos a szénkefementes motor? Mert vezetékesben nem találtam olyat ami mentes lenne, és mulcsozni is tudna. Állítólag kevesebb karbantartást igényel, csendesebb, és jobban húz, tovább bírja a motor, nem nyeklik ki 5 év után. -
Anubis_9
addikt
válasz
spileraaa #1882 üzenetére
Akkor már értem. Egy ár hány négyzetméter? Sajnos nem tudom. Amúgy szerintem felesleges összeadogatni, hogy egy éven összesen mennyit vágsz. Elég, ha azt tudod, egy alkalommal mekkora területet kaszálsz.
Sajnos se Hitachi, se Makita márkáról nem tudok véleményt mindani. Egy biztos, a Stihl és a Husqvarna a legjobb. Ezek után jön az összes többi. Próbálj ezek közül is keresgélni. Szoktak lenni tavaszi akciók, hátha nem késtél még le ezekről. -
Anubis_9
addikt
válasz
spileraaa #1879 üzenetére
Szia! Jól értem, hogy te egy 2 hektáros (20.000 négyzetméter) területet szeretnél kaszálni? Nem akarlak elkeseríteni, de szerintem sokkal drágább és strapabíróbb fűkaszát kell választanod ehhez a munkához. Én 1000-1500 négyzetméteren használom a HUSQVARNA 553RS-emet. 2 éve akciósan vettem 180.000-ért. Ezzel, ha belemegyek a derékig érő gazba, akkor sem tekeri fel a fejre és fullad le. Igaz, nincs bent rezgéscsillapító, de amiben az benne van és ilyen teljesítményű, az olyan 250.000 Ft. Én évekig dolgoztam egy négyütemű Honda fűkaszával. A magam nemében hibátlan gép volt, csak nem bírta a magas füvet. Szerintem nagy munkára nagy gép kell!
-
Archer
őstag
válasz
spileraaa #1746 üzenetére
Azzal a kaszával akarod kitakarítani amit veszel? Mert akkor oda ezek a fingiling kínai gépek (az első link szerintem tuti az) elég harmatosak lesznek. Azért egy hektár csepőtést letakarítani nem kis meló, oda már dikicskés kell, meg gép ami elbírja (nem csak a motor hanem a hajtás is). Szerintem amiket linkeltél, azokkal csak kínlódás. A Maruyama -minőségre- amúgy nem lenne rossz de amennyire tudom, elég nehézkes hozzá itthon az alkatrészellátás.
Vagy hívsz első körben egy traktorost aki leszárzúzózza a nagyját de a maradékot előbb akkor is le kell takarítani.
Ültetsz szilvafákat de azoknak kell jó pár év, mire a lombkoronájuk lefedi a területet és valamennyire visszafogja az árnyékuk a gaz növekedését. Addig viszont az évi kétszeri kaszálás annyit fog tenni -főleg egy esősebb szezon idején-, hogy mindig derékig érő gazt kell vágnod késsel (damillal esélytelen), amiben ha "szerencséd" van, addigra sok lesz az egészen megfásul szárú gaz, oda meg megint kell valami erősebb gép. Szóval értem, hogy nem akarsz/tudsz sok időt és/vagy pénzt a telek fenntartására költeni de én valahogy így látom az elképzelésedet.
Husqvarna 135R alá nem mennék.ANDROID???: Peltor jó nevű gyártó fültokok területén, minél nagyobb zajt véd, annál jobb és annál drágább. Neked kell eldönteni, mennyit ér ez meg neked. Damil Husqvarna boltokban, annál olcsóbb máshol sem lesz szerintem (esetleg jófogás és társai) de van jó fültokjuk is.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Subaru topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Nintendo Switch 2
- Tényleg megbüntette az Apple-t és a Metát az EU, jön a megtorlás?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Ubiquiti hálózati eszközök
- PlayStation 5
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- További aktív témák...
- Eladó KTM női bicaj!
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- Puremate PM505 aktív szénszűrős ionizáló levegőtisztító
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Eladó bontatlan LTT Noctua barna csavarhúzó
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G6 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest