- iPhone topik
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Üdv a Fűnyíró topikban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dudi6
senior tag
válasz
ANDROID??? #1163 üzenetére
Köszi a leírást. Tudsz esetleg egy részletes videót vagy leírást, mivel még sose szereltem szét, fogalmam sincs hogy kezdjek neki...
-
gabor9991
addikt
válasz
ANDROID??? #1159 üzenetére
Holnap jönnek érte
Kicsit még ma is rám akarták beszélni, hogy egy elromlott fűnyírót a tulaj dolga a szervizbe vinni, hisz az nem egy nagy dolog, de végül megbeszéltük, hogy ez nem így van -
Voice24
őstag
válasz
ANDROID??? #1154 üzenetére
Csak az a gond szerintem, hogy az elszállítás nem jószándék meg jófejség kérdése, hanem benne van a garanciális feltételekben. Onnantól pedig nincs miről beszélni. Ha dokumentálva van az első bejelentés, akár még egy fogyasztóvédelmis kört is megérne, valószínűleg felgyorsulna tőle a folyamat
-
gabor9991
addikt
válasz
ANDROID??? #1152 üzenetére
Sajnos igen.Azt gondoltam felnöttek vagyunk, ha valamit megbeszéltünk, az úgy is lesz.☺
16-án reggel, elsö dolgom lesz hívni öket.Jeleztem a husqvarna ügyfélszolgálatnak is,(vevoszolgalat.husqvarna@husqvarnagroup.com) ahogy írtam, nem is válaszoltak.😕 -
gabor9991
addikt
válasz
ANDROID??? #1149 üzenetére
Így terveztem én is, hogy a télen elintézik.
A husqvarna ügyfélszolgálatán ajánlották ezt a szervizt, mert direkt megkérdeztem, hová forduljak, hogy minden f@szán menjen.
Felhívtam őket először novemberben, egyből mondja is a szervizes, hogy tudja miről van szó.A Husqvarnától szóltak neki is, hogy lesz egy kaszaház csere, adjak címet, telefonszámot, hogy tudjanak szólni, ha jönnének érte.
Itt már megemlítette, hogy nem annyira gyakran járnak felém, de, ha beviszem, akkor hamarabb kész lesz...mondom köszi, de garanciális a javítás, majd talán kifizeti a fuvarköltséget a gyártó valahogy, nekem ez oda-vissza 2x több, mint 200km.Jaja, érti, majd akkor jönnek.
Januárban, felhívtam újra, hogy nem vagyok türelmetlen, de két hónap alatt nem jártak erre?Vagy elveszett a címem?Megnyugtattak, hogy nincs probléma, megjött már az új kaszaház, jönnek érte természetesen.De, ha bevinném magam....Most újabb két hónap eltelt, a rozsdás fűnyíró még itt van nálam, ráadásul a kereke is megszorult, hátha ahhoz is alkatrész kell valahonnan a világ másik végéről.Komolytalan.
Ezt a történetet, így, leírtam annak az embernek is, aki a husqvarnánál intézi a garanciát és ajánlotta ezt a szervizt, de nem is válaszolt. -
gabor9991
addikt
válasz
ANDROID??? #1111 üzenetére
A gépen (m46-125r) újabb hiba jelentkezett, a bal hátsó kerék megszorult.
Szezon vége óta várom a szervizt, hogy elvigye kicserélni a kaszaházat, ahogy ígérték, ez alatt az idő alatt a garázsban állt.Ma beindítottam, mert már foltokban kellene vágni a füvet, de a bal hátsó kerék be van szorulva.Csinált már ilyet ez előtt is, de akkor apró előre-hátra mozgatással sikerült megjavítaniMost nem.
Olvastam itt, másik ilyen gépnél is jelentkezett ez a hiba, hogy alacsonyabb vágási magasságra állítva, a kerekek hátrafelé nem forognak, de nekem most mindben ezt csinálja, se előre, se hátra, de csak a bal, a jobb az forog körbe.Ha a hajtást kapcsolom, akkor egyik sem forog.Ez minek a hibája lehet?
Ráadásul a szervizzel sem tudok mit kezdeni, 4 hónap alatt nem voltak szívesek a gépet megjavítani, pedig többször is beszéltem velük, ígérték, hogy jönnek érte.Persze, ha magam beviszem, a saját kocsimmal (oda-vissza 204Km), akkor akár azonnal is meg tudják javítani...Korrekt garanciális ügyintézés. -
Leefty
csendes tag
válasz
ANDROID??? #1142 üzenetére
Kisebbek közül melyiket javasolnád?
-
Leefty
csendes tag
válasz
ANDROID??? #1139 üzenetére
Nem vészesen nagy a terület, kb. 600m2, viszonylag sok kerülgetnivalóval.
-
nyuzso1
csendes tag
válasz
ANDROID??? #1129 üzenetére
Köszönöm, megvettem. Innen már nem bonyolult a feladat, csak a módját kellett tudnom. Az összes lámpát én szereltem fel a házban
-
yoli666
tag
válasz
ANDROID??? #1122 üzenetére
Sajnos valóban a gyártók nem szeretnek hosszú távra tervezni, de azért egy ilyen árú fűnyírótól az ember elvárna jó pár év probléma mentes használatot. De ez a mai világban csak álom...
Közben szervizes az LC356V-t ajánlotta. Véleménye szerint a Honda motorok jobbak, de persze drágábbak is.. Na majd még azt is megnézem azért....
Az új csoda tervezéssel kapcsolatban az is panasz amitől tartottam, hogy ha picit is vizes a fű eltömődik a gyűjtőbe vezető járat és lehet mindig pucolgatni.... -
yoli666
tag
válasz
ANDROID??? #1120 üzenetére
Már néztem mindkettőt és ránézésre szép és jó az MC és a H is.
De már azt sem nagyon értem miért éri meg 2 félét árulni, és hol spórolnak az MC-nél.
Legalább 10 évre venném, tehát számít a minőség, de fölöslegesen többet sem fizetnék ugyanazért persze...
De mondjuk azt sem tudom eldönteni, hogy az új LC353V jobb-e mint a hagyományos LC153S?
Úgy értem motorban, meghajtásban és az a sok műanyag mikor érik el és törik.... -
fgabor87
tag
válasz
ANDROID??? #1111 üzenetére
Ez így van. Ráadásul lássuk be, hogy a gyártóknak nem az az érdekük, hogy olyan valamit gyártsanak, ami aztán életünk végéig kiszolgál, hanem olyat, ami 4-5 évig jó, utána meg mehetsz újat venni. Igaz ez a telefonokra, mosógépekre, autókra, és hát a fűnyírókra is.
A négyütemű gépeknél tovább nehezíti a helyzetet, hogy nem lehet rendesen megdönteni, oldalára borítani, így nehezebb kitakarítani.
Az enyémnek már az első év után rozsdásodott az alja, akkor felületesen lett kezelve a dolog.
Most 5 éves, idén teljes felújítást kap. A motorral már végeztem, tank, karburátor, szívócső, égéstér, szelepek takarítása megvolt.
Most tartok magánál a fűnyírónál, kaszaháznál. Minden le lett szedve róla, motor, kerekek, minden. Helyenként látszott, hogy rozsdásodik, de egy rövid csiszolás után világossá vállt, hogy a festék alatt is rozsdás, így le lett maratva az egész festés. Csupa rozsda volt alatta. Pedig nem sűrűn találkozik kővel.
Pár helyen, pl műanyag idomok alatt le sem volt festve.
Valószínűleg a festék, amit gyárban használnak, nem is alkalmas az ennyire erősen igénybe vett részek védelmére. Most autó alvázvédőt fog kapni, kíváncsi vagyok, hogy ezzel meddig bírja majd. Remélem, tartósabb lesz.Ha az ember azt akarja, hogy valami tartós legyen, néha a saját kezébe kell vennie a dolgokat.
-
gabor9991
addikt
válasz
ANDROID??? #1108 üzenetére
Egy szezont használtam, tavasszal itt érdeklődtem, milyen fűnyírót vegyek, mert a régi al-ko szétporladt
Ez se készült sokkal jobb minőségben sajnos, bár bíztam benne, hogy nem így lesz.
Nem volt napi használatban, egy kertes háznál a kertben, és az utcán dolgozok vele, amikor megnő a fű, nyáron, volt amikor hetekig nem volt eső, akkor nem is vágtam vele füvet.
Szerintem teljesen átlagos üzemidőt ment, olajat sem cseréltem benne, csak az első 5 óra után, azt követően úgy számoltam, hogy elég lesz tavasszal az új olaj.
A festéket már a legelső mosás alkalmával sikerült leszednem a kaszaházról a kerti slaggal...akkor már bántam egy kicsit, hogy ezt vettem meg.
Kollégámnak megtetszett a gép, amikor megvettem, vett ő is egy sima m46-125-öt persze arról is válik a festék.
Beszéltem a szervizzel, elvileg garanciában kicserélik a kaszaházat, de sajnos azt mondták, hogy lehet, amit kapok, arról ugyanígy lejön a festék.Gondoltam sebaj, majd cserélnek akkor minden évben. -
Butcher82
senior tag
válasz
ANDROID??? #1091 üzenetére
Nincs jobb ötletem
, igen egyszerű az olajazása
-
vizimento
senior tag
válasz
ANDROID??? #1085 üzenetére
Köszi!
És az első kis hajtott kerekekben is tudsz segíteni? -
Butcher82
senior tag
válasz
ANDROID??? #1073 üzenetére
Igen, még egy-két pucoktúrást megfogok vele skalpolni mire lecserélem.
-
Butcher82
senior tag
válasz
ANDROID??? #1069 üzenetére
Köszi. 110000 lesz a vége, egy kis segítséggel
. Jó lesz az 1 sebesség. Délután megyek is érte...
-
xGP
csendes tag
válasz
ANDROID??? #1051 üzenetére
Az ára még épp megfelel, jónak is tűnik így kívülről és a leírása alapján, de az a kérdés, hogy ha belsőségesen nézzük akkor jó-e. Csak mert olvastam olyan kommenteket, ahol gagyi műanyagra panaszkodtak, ezért is érdekelne a véleményetek.
-
süti5
őstag
válasz
ANDROID??? #1044 üzenetére
A 10 centit olvastam, még sulykolom szülőkbe
-
süti5
őstag
válasz
ANDROID??? #1042 üzenetére
Kissé gyors lesz az öregeknek ez a tempó ahogy nézem, nem egy lassú menet.....
Csak annyit lehet, hogy húzod a kart vagy sem? A kar húzás erőssége nem számít? Én mintha úgy éreztem volna, hogy számít.
-
süti5
őstag
válasz
ANDROID??? #1040 üzenetére
Igen, 5 év garit mondtak fateréknak és benne van a rugó is.
Ja, nem néztem alá milyen van benne, fater alányúlt, azt mondta érzésre életlen
A hajtás sebességét ugye lehet szabályozni ha jobban húzod gyorsabb, ha kevésbé lassabb? -
Voice24
őstag
válasz
ANDROID??? #1036 üzenetére
Persze, tudom, hogy a leírás szerint sincs benne tömlőcsatlakozó, sem központi magasság állítás, sem állítható tolókar. Csak ez azért furcsa, mert ezek úgymond plusz kényelmi funkciók, és a kisebb és olcsóbb m46-125R-ben mégis benne vannak, míg a nagyobb és drágább m51-140F-ről hiányoznak. Ebből a szempontból nem látom a cég logikáját.
-
Voice24
őstag
válasz
ANDROID??? #1034 üzenetére
Mármint a gépre gondolsz? M51-140F
Ha a késre gondolsz, a honlapon az enyém MB0026, míg a px3-as az MB0067. -
Voice24
őstag
válasz
ANDROID??? #1030 üzenetére
Ahogy feltetted a képeket, gyanús volt, hogy az enyémen nem ilyen a kés kialakítása. Megnéztem, és nem tévedtem. Eleve csak kettő bemarás van, és a "fülek" nincsenek elfordítva sem, teljesen vonalban állnak. Most akkor mi ez? Hány fajta mulcsozós kést csinál a McCulloch? Vagy az enyém ebben is kicsit fapados, ahogy a felszereltségében is? (nincs tömlőcsatlakozó, nem állítható a tolókar, nem központi a magasságállítás stb.)
-
vizimento
senior tag
válasz
ANDROID??? #1023 üzenetére
A gép szimpatikus! Csak az ára nem...
-
süti5
őstag
válasz
ANDROID??? #1022 üzenetére
Köszi.
-
süti5
őstag
válasz
ANDROID??? #1019 üzenetére
Köszi, igyekszem
Olajból mennyi is kell bele? -
balbekk12
tag
válasz
ANDROID??? #1010 üzenetére
Én az M46-125R-t vettem, az egyik oka az volt ,hogy az egész telkem egy domb. Ez a gép hátsó kerekes,így tolja magát vagyis szalad felfelé. Hibátlan!!! Csak ajánlani tudom.
(Első kerekest nem mertem venni, mert szerintem azok elforognának,mert nincs elég súly rajtuk...) -
Ed Parker
nagyúr
válasz
ANDROID??? #1010 üzenetére
Nekem kb az egész 30perc, de eloször csinált ilyet, ezért is gondoltam dugulásra.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
ANDROID??? #1008 üzenetére
Ezt jó hogy mondod mert párszor dadogott, amit nem tudtam mire vélni.
Gondolván 190cm3 azert bírja, néha megtorpant, mintha dugulás lenne a karbiban. -
Ed Parker
nagyúr
válasz
ANDROID??? #1001 üzenetére
Ez a mulcs nagyon jó dolog, előtte gyűjtöttem az utóbbi 4-5vágásnál már nem és tök eredmény van, nem kell a kosarat burogatni
-
süti5
őstag
válasz
ANDROID??? #1004 üzenetére
Telefonban javított ki a faszi, hogy ami náluk van, az wr, de majd meglátjuk, elküldöm faterékat
-
süti5
őstag
válasz
ANDROID??? #1001 üzenetére
Jöhet akkor
Most jött a boltba szállítmány, van jó pár darab, öregek lecsapnak rá hétvégén.
Gondolom kell venni olajat hozzá, mennyi kell bele? -
süti5
őstag
válasz
ANDROID??? #997 üzenetére
Szerintem ez lesz
Mcculloch m46-125r, van is a bauhausban, felhívtam őket, viszont úgy mondta, hogy m46-125VR, ez valami más verzió?
-
Fancy-boy
addikt
válasz
ANDROID??? #993 üzenetére
Még nem próbáltam ki a "trükköt", majd a jövőhéten körbenézek.
-
Fancy-boy
addikt
válasz
ANDROID??? #988 üzenetére
Köszi a tanácsot.
Egyébként mi a tapasztalat, ezek a 90 körüli gépek jó minőségűek, vagy mindenki 100 felett vásárolt? -
Fancy-boy
addikt
válasz
ANDROID??? #986 üzenetére
-
Fancy-boy
addikt
válasz
ANDROID??? #984 üzenetére
Lehet jobban járok, csak nem vagyok benne biztos, hogy kereket meg berántó szerkezetet találok hozzá...
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
ANDROID??? #975 üzenetére
Ha a tengely sérült excentrikus lesz, azt érezni fogod minden fordulaton.
-
VIPowER
őstag
válasz
ANDROID??? #975 üzenetére
Ne aggódj, tudni fogod milyen amikor valóban ilyesmi történik veled. Amúgy igen, de leginkább a markolatnál érezni hogy "ráz", ha főtengelyferdülés van. De ha a kés görbül akkor is "ráz", de azt le lehet ellenőrizni azzal hogy leveszed a kést, és úgy járatod a motort. De Nálad mint írtad, nincs probléma.
-
VIPowER
őstag
válasz
ANDROID??? #973 üzenetére
Nem kell aggódnod ha nincs változás. Ha baja lesz a főtengelynek azt biztosan érezni fogod, én éreztem.
-
Bigemperor
senior tag
válasz
ANDROID??? #940 üzenetére
Egyébként ez a miniszippantó mi a tökömnek? Ha elfordítom és kiöntöm a benzint, olajat (nincs leeresztő), ugyan mi baja lesz?
Több helyen olvastam ilyen ajánlást, hogy nyugodtan mehet, és szvsz nem nyeretlen kétévesektől...
-
Voice24
őstag
válasz
ANDROID??? #943 üzenetére
De van, írtam is, csak rosszul emlékeztem a mennyiségre. Megnéztem, a 125, 140 és 150 ccm-es motorokra egyformán 0,44 litert ír olajtérfogatnak (nagyobbak nincsenek a könyvben). Ellenőriztem, a pálcán kb. 2 mm-rel a maximum szint felett van az olajszint a gépemben, de nem fogom leönteni róla a felesleget.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
ANDROID??? #945 üzenetére
Passz, sztem nincs.
De ha felette is van kicsit, azt még elbírja.
Nekem 190cm3 a motor lehet hogy abba több kell, mint neked. -
Ed Parker
nagyúr
válasz
ANDROID??? #943 üzenetére
Èn is 0,6l borítottam bele, semmi baja, gondolom azert van igy porciózva.
-
ropogós
tag
válasz
ANDROID??? #938 üzenetére
Az f@sza, akkor önthetek ki az olajból...
Az infót nem találtam sehol, öntögettem bele, egy darabig nívópálcáztam, aztán meguntam...
Ha az olajból ki akarok önteni, a benyát is le kell engednem hozzá?
Király, ügyesen összehoztamAmúgy meg bekaphatják...nem hiszem, hogy olyan bonyolult lenne ezt feltüntetni valahol az elején...
Azt nagy betűkkel kiírták, hogy MILYEN olajat tegyek bele. -
ropogós
tag
válasz
ANDROID??? #935 üzenetére
Aban sem leltem, hogy mennyi az olajigény, csak a nívópálcázásra tért ki...
-
ropogós
tag
válasz
ANDROID??? #929 üzenetére
Esküszöm, keresztbe kasul átböngésztem, de nem találtam olajszükségletre vonatkozó adatot!
Legegyszerűbb, ha felhívom a forgalmazót!
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
ANDROID??? #927 üzenetére
Tavaly vettem 5l benzint, idén is kétszer tankoltam a gépbe és még nem üres a kanna, szvsz elhanyagolható
-
Bigemperor
senior tag
válasz
ANDROID??? #920 üzenetére
várj, gondolkodom rajta.
asszem megtartom. -
Ed Parker
nagyúr
válasz
ANDROID??? #920 üzenetére
Ez ám a visszautasíthatatlan ajánlat
-
Bigemperor
senior tag
válasz
ANDROID??? #916 üzenetére
Nagyon örülök neki, ne értsétek félre!
Csak furcsállottam, ennyi. -
Ed Parker
nagyúr
válasz
ANDROID??? #916 üzenetére
Már kezdtem furcsállni és elbizonytalanodni, hisz nekem is 625 szériás a motor, viszont 190cm3, az első két linkedbe viszont mindkettő 150cm3
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
ANDROID??? #900 üzenetére
Akkor idén még kihúzom ezzel
Sok rövidtàv, város, gyári olaj, márkaszervizből, 15000 az előírt periódus.
Kihúzom a nívót és arany színű az olaj. -
Ed Parker
nagyúr
válasz
ANDROID??? #898 üzenetére
Jó, ennyire azért nem majrézok
Csak ilyet, eddig az autómban szoktam meg 15000km után, nem egy fatengelyes fűnyíróban -
Ed Parker
nagyúr
válasz
ANDROID??? #896 üzenetére
Nem persze, van is itthon olaj, csak van e értelme?
Sztem nincs benne 50óra sem, egy nyírás kb fél óra max, 100x nem nyírtam tavaly, ez is biztos.
Kb 20-30 alkalom max, még ha hetente is vágom a füvet.
A lényeg hogy kopás nincs. -
Ed Parker
nagyúr
válasz
ANDROID??? #894 üzenetére
Más
Ma ránéztem az olajra, amit tavaly cseréltem és hát erős meglepődés volt.
Az olaj tkp kristálytiszta, kentem az ujjamra és szürke vagy más sötétebb árnyalat,ami fémre utalna, nem volt benne.
Szted cseréljem? Egy idényt ment. -
Tin
veterán
válasz
ANDROID??? #890 üzenetére
azért az önjárót néztem, mert annak központi a magasságállítása, a simának viszont nem. az önjáró funkció tényleg nem szükséges, de van két darab 3x20 méteres terület, azokon azért végigmennék úgy vele, kényelmesebb.
a villanyos verzióhoz: na, erről van szó, 65 alatt sehogy sem tudom kihozni, de ez is már 75 így szettben, és nem lehet olcsóbban megúszni.
32-essel szerinted se kínlódjak, vagyis ne akarjam egy olcsóval elodázni a dolgot jövőre?
-
Tin
veterán
válasz
ANDROID??? #870 üzenetére
köszi néztem, sajnos csak 1 év garit látok. bár még korábbi hsz-ekben írtak 2 évről is.
-
Tin
veterán
válasz
ANDROID??? #868 üzenetére
pont ezen gondolkoztam én is, visszaolvasgatva a fórumot, de inkább a 46-oson. azzal a nagyobb területtel gyorsabban végzek, a kicsin pedig a szűk helyekre a 40-es sem fér be.
még azért az önjáró változatot nem vetem el, néztem, hogy kb 5e-el drágább, és a 10-20m hosszú területeken simán rá lehet segíteni vele.
valami megbízható boltot tudtok, ahol jóárasítva mennek ezek, és rendes magyar gari van, esetleg nem csak 1 év?
-
Tin
veterán
válasz
ANDROID??? #866 üzenetére
semennyit
ahogy láttam, a legolcsóbbak 50 körül kezdődnek, tehát olyan 70-80 körül.
-
Voice24
őstag
válasz
ANDROID??? #860 üzenetére
Oké, ln úgy értettem az írásod, hogy a gyári sebességénél lassabban engeded csak menni, holott az gyorsabban szeretne.
-
Voice24
őstag
válasz
ANDROID??? #857 üzenetére
Na itt jön az, hogy nem is kell visszahúzni, ha megfelelő a beállított sebesség. Én továbbra is úgy vélem, hogy az enyém kicsit gyors. ez a sebesség inkább "fazonigazításhoz" van tervezve, azaz amikor alig nőtt meg a fű, és csak végig kell rajta szaladni. Tudom, erre az a válasz, hogy nyírjam sűrűbben, de ez nem mindig megoldható.
-
kateb
tag
válasz
ANDROID??? #850 üzenetére
Ááá, csak másfél.. Sűrű napom volt, örültem, hogy ennyire ki tudtam menni. Viszont a fele majdnem meglett! (már amit nyíróval lehet, ugye)
És rájöttem, hogy kell nekem az önjáró funkció (mert majdnem olyat vettem, ami ezt nem tudta). Estefelé, az egész napi hajszától kibukott állapotban már nem túl hepi dombnak felfelé tologálni a 32 kilót. -
bozoli
tag
válasz
ANDROID??? #838 üzenetére
Nem kérdeztem, nincs rá már gari.
-
bozoli
tag
válasz
ANDROID??? #836 üzenetére
Azt nem tudom, nem értek hozzá.
De felfelé hajlik a vége, és lyukak vannak benne. -
bozoli
tag
válasz
ANDROID??? #834 üzenetére
Ez lesz az utolsó útáni ötletem.
De viccnek jó volt! -
kateb
tag
válasz
ANDROID??? #828 üzenetére
5 óra jó lenne!
A Husi 323R-el reggeltől estig nyírtam...ahhoz képest ez megváltás lesz (remélem)
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
ANDROID??? #828 üzenetére
Meg merném kockáztatni hogy 100cms traktorral sem biztos hogy meglenne 1 óra alatt, ha csak a matekot veszem
-
balbekk12
tag
válasz
ANDROID??? #821 üzenetére
odab@sz!
Kettőt fordulok és kész is van a kert!
-
balbekk12
tag
válasz
ANDROID??? #819 üzenetére
Ezt valóban elfelejtettem,hogy a karral ki lehet kapcsolni!
-
balbekk12
tag
válasz
ANDROID??? #816 üzenetére
Persze. tudom,hogy nem mondta senki.
De én nem tervezem,hogy itthon fogok majd nekiállni azokat gatyi kerekeket csapágyazottra cserélni, meg a vázat erősebbre,stb...
Azt valóban nem tudom,hogy a 4-5 kg, mennyire számít, ezt csak tesztelve tudnám meg, de igyekszem a legkönnyebbet venni, mert tényleg lejtős a terep...
A Makitát pont amiatt gondolom fordulékonyabbnak, hogy kisebb. A 41 cm szélességgel könnyebben lehet ide-oda forgolódni,mint egy 5kg-val nehezebb és 53 cm széles géppel,ami még esetleg önjárós is. (Azt meg ugye még hátra felé sem lehet húzni,mert nem szabadonfutó.)
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
ANDROID??? #812 üzenetére
Azt nem tudom, de ezek nem pro gépek, sokkal inkább hobbi, ami nem azt jelenti hogy nem bírják a nyúzást, viszont nem véletlen van ez az ajánlott nm megadva,szerintem.
Persze csak a főnökömből tudok kiindulni, nála nagyon bírják a gépek a ridegtartást
Mert ő aztán tényleg lesz@arja az ilyen olajcsere, meg karbantartás, ápolás nevű dolgokat
A gépek télen is az udvaron vannak és működnek!!!! -
Balli
őstag
válasz
ANDROID??? #806 üzenetére
Köszi szépen, csak az asszony már közbeszólt, hogy maradjunk csak 100k alatt
Ha masszivságban azonosak akkor a M51-140F tűnik legjobb Á/É aránynak, de könnyebb súly és kisebb test miatt (irányithastóság) inkább már 46mm-re szavazok lásd lenti hsz-t... bocsi, nem vagyok egy határozott tipus -
Balli
őstag
válasz
ANDROID??? #803 üzenetére
Nagyon köszönöm! Áttanulmányoztam és végiggonoltam, a mostani elektromos 48cm (MTD) és annál már inkább nagyobbat választanék.
Igy marad ez illetve ez. Igazából kép alapján nekem a M51-140F nem tűnik annyira masszívnak, s a másik ránézésre jobban bírná a strapát. Szerinted? Sajnos nem lesz módomban élőben megnézni.
Egyébként ezek a MCCULLOCH gépek jobb ár-érték aránynak tűnnek mint a Makita, jól gondolom? -
Balli
őstag
válasz
ANDROID??? #801 üzenetére
Igen önjárón gondolkodtam, hogy jó lenne főleg a kinti 200m-es egybefüggő szakasz miatt ami ejtős is, bár az meg jól megdobja az árat...
Ez pl egész jónak tűnik, ami márkát szoktál ajánlgatni -
ropogós
tag
válasz
ANDROID??? #787 üzenetére
Én csak arra gondoltam, maga a cég korrekt-e a garanciális ügyintézésben...a mindenkit érintő jogszabályok nyalván rájuk is vonatkoznak, még sem egyformán kezeli ezt minden cég...
Természetesen köszönöm, hogy írtatok!
-
balbekk12
tag
válasz
ANDROID??? #783 üzenetére
MA nyílt Fehérváron OBI talán még akció is van?!
Milyen gépet láttál ott 40e-ért?Akkor a Makitánál csak a márkát fizeti az ember?
-
balbekk12
tag
válasz
ANDROID??? #781 üzenetére
Ezt találtam ami még nem túl vészes árban (80e):
Makita PLM4110
Tetszik ez is.
Amúgy az önjáró funkció asszem nem is lényeges,mert szerintem nem tudom kihasználni. Szinte nincs 10 méter ahol egyenesen kell csak menni és ne kelljen fordulni vagy kerülni...Összehasonlítás
Valószínűleg az fog dönteni,hogy melyikre mennyi garancia van illetve,hogy milyen a szerviz háttér (Székesfehérváron van-e). -
balbekk12
tag
válasz
ANDROID??? #779 üzenetére
Értem, köszönöm! Akkor ez megy a levesbe...
Jelenleg egy kölcsön géppel vágom a füvet (Mtd smart 38 e)
Nem tervezek nagyot venni, mert a telek picit kisebb mint 800 m2 és emelkedős, sok fával,bokorral és kerülgetni valóval (kevés az egybefüggő füves terület). Szóval egy kicsi, fordulékony,megbízható és fűgyűjtős gépet szeretnék, lehetőleg 30kg alatt. De benzinest,mert a zsinór rángatástól megőrülök.
Ezeket is nézegetem:
gépek -
balbekk12
tag
válasz
ANDROID??? #776 üzenetére
Esetleg ez: Fieldmann FZR 4010-B
Valakinek tapasztalat?
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
ANDROID??? #767 üzenetére
De nem romlik el
Az akksi túléli az autót, nekem is már lejárt a gari tavaly márciusban. -
Ed Parker
nagyúr
válasz
ANDROID??? #765 üzenetére
A hybrid drágább mint a sima, viszont az üzemeltetése olcsobb.
Nem beszélve a környezettudatosságról -
Franky2Ster
senior tag
válasz
ANDROID??? #759 üzenetére
Mit ajánlanál ? Akkus kell mert benzinest nem akarunk. Kábel meg felejtős...
olx-en találtam 45 000ft-ért nem 280 euro. -
ropogós
tag
válasz
ANDROID??? #754 üzenetére
Esetleg ez a járgány?
-
ropogós
tag
válasz
ANDROID??? #754 üzenetére
Köszönöm!
Az Al-ko saját motorjai problémásak?
Mi a véleményed a bauhaus nyújtotta garanciáról?
Ott most kapható a McCulloch M46-125R 76900 ft-ért, 5 év garanciával. -
Ed Parker
nagyúr
válasz
ANDROID??? #745 üzenetére
Persze, de ez csak a nyírás gyakoriságától függ.
1200nm nem egy nagy terület, én arra nem biztos hogy vennék fűkaszát, szegélynyíró van, de az más.
Ha ez egy telek és csak ritkán megy ki az ember, akkor hamar megnő, de ha ez a házkörüli udvar, akkor azt könnyű karbantartani.
Az én gépemnél, ha nagyon alacsonyra van állítva a vágás és a mulcsozóbetét fent van, dolgozik rendesen a motor, full gázon, viszont a fű szinte eltűnik. -
Zs83
újonc
válasz
ANDROID??? #741 üzenetére
Köszönöm! Minőség szempontjából lehet-e valamilyen rangsort felállítani közöttük? Ez lesz az első fűnyíróm. Nincsen semmilyen tapasztalatom sem fűnyírók sem egyén kerti gépek tekintetében. Azt tudom, hogy mind a három Brigs motorral megy, de az egyéb alkatrészek, összeszerelés, tartósság vonatkozásában lehet nagy különbség közöttük. Erről lehet tudni valamit?
Zs
-
gabor9991
addikt
válasz
ANDROID??? #717 üzenetére
Remekül működik a gép.
Tapasztalatok az első használatot követően:
Első indításkor 3. rántásra indult, könnyű tolni a fűben, az önjáró sebességet sajnos eléggé gyorsra sikerült beállítani a gyárnak, kicsinek találom a fűgyűjtőt.Legalacsonyabb állásban ezen is akad a kerék, ha húzom hátrafelé.Röviden ennyi.A garanciát tényleg elektronikusan intézik?
Nem kaptam jótállási jegyet, csak a számlát, elvileg valahol regisztrálják majd, hogy megvettem, a gyári szám alapján és akkor 24 hónap lesz a jótállás.
Garjegy nem is kell, ezt mondta a kereskedő.
Én megnéztem a Mcculloch oldalát, de nem találtam olyan lehetőséget, ahol regisztrálhatnám a gépet.
Ezzel kapcsolatban tudsz pontosabban valamit? -
ribizlikutya
újonc
válasz
ANDROID??? #730 üzenetére
Köszi!!!
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
ANDROID??? #733 üzenetére
Igen valóban nem a legolcsóbb, és ez akciós ár.
De nem is az volt a cél, hiszen volt egy hoki partner, aminek a torka véres volt, így gondoltam egyszer kell jobbat venni és az kiszolgál pár évet. -
Ed Parker
nagyúr
válasz
ANDROID??? #731 üzenetére
Nekem ez a gépem, ma direkt megnéztem a használatit és semmit nem írt az olajcseréről
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
ANDROID??? #727 üzenetére
Nekem konkrétan akciós volt mert kifutó model.
De azert olcsobb mint a husi,viking,stiga,honda...
Érdekes ami a használatiban le van írva.
Különösen azert mert a b&s-nek erre van külön cél eszköze.
Ettől független gondolom voltak ebből már gondok és ezért az elővigyázatosság.
Persze mindenki is oldja meg ahogy akarja. -
ribizlikutya
újonc
válasz
ANDROID??? #724 üzenetére
Huhh! ezer kérdés! reggel már azt hittem döntöttem, erre tessék!!
Szóval nincs sok kerülgetni való, néhány fa és magas ágyás, nincsen emelkedő sem.
A kertész azt mondta, hogy ne vegyek túl drágát, mert az sem fogja 5-6 évnél tovább bírni.
Időnként biztos szeretném összeszedni a füvet és azt olvastam az anyagos gyűjtő jobb, nekünk egy másik helyen műanyaggyűjtős van, de száll a por meg nehéz kiborítani, állítólag az anyagos ebből a szempontból jobb.
A mulcsos funkció biztos kellene, mert akkor talán, nagyobb szárazság idején sem égne meg a fű, bár van öntözés, de csak hétvégén vagyunk ott.Árban nekem eddig 100 környéke volt az elképzelés.
Na, erre mondta valaki, hogy miért nem elektromos, mert már azok is sokkal jobbak, mint régen!
Miért van ilyen sok fajta? lenne kettő könnyen választanék, de így, kb azt veszem amelyik szép és jól néz ki a weblapja ))))
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
ANDROID??? #725 üzenetére
Nézd ha erre van egy párezer forintos egyszerű megoldás, akkor a töknek emelgessem vagy keressem meg a retekbe a leeresztő csavart?
Egy szezont elmegy fél liter olajjal az én gépem, 190cm3 gyűjtős makita, nekem eddig bevált.
Halk, erő van benne,annyi hogy nem önjáró, de ez is csak a lusták kiváltsága,csapágyasak a kerekek, tehát könnyű tolniAmi a husqvarna és a honda-t illeti, sztem durván túl vannak árazva.
Nekem ugyan stihl gépeim vannak, a fűnyíró az egyedüli makita, de volt szerencsém az említett két márkához és nekem nem éri meg a 30-50%-os többletet.
Kiváló erős gépek, de nekem nem érnek ennyit -
Ed Parker
nagyúr
válasz
ANDROID??? #720 üzenetére
Ez is jó biztosan, nekem a gyári b&s van, ezt kaptam.
Nem, én a magam esetét mondom, hogy ha a gép meghibásodna mert oldalrafordítva borították ki belőle az olajat és nem pumpával vagy a leeresztő csavar segítségével, azért a makita nem vállal felelősséget.
A partner traktor hengere konkrétan tele volt olajjal, ez meg tapasztalat.
Tudsz egy leírást vagy linket mutatni ahol ezt a b&s ajánlja? -
gabor9991
addikt
válasz
ANDROID??? #715 üzenetére
Megrendeltem a Mcculloch m46-125r-t.
72000 + 1990 forint valami regisztrációs díj és így van 1 + 1 év garancia.
Olvastam, hogy neked is ilyen géped van, plusz adtál egy-két tanácsot már, ezért is érdekelne a véleményed.
Milyen olajat rakjak bele?
Gyári briggs vagy valami más is jó?
Kerekek tengelyei ugye nem csapágyazottak, szükséges ezeket valamivel karbantartani?
Nem szeretném, ha ez is gyorsan elpusztulna, mint az al-ko...
Esetleg van valami tapasztalatod, amire érdemes odafigyelni, de nincs benne a leírásban? -
gabor9991
addikt
válasz
ANDROID??? #713 üzenetére
Garancia váltózó, van ahol egy, van ahol kettő évet írnak rá.Majd holnap megkérdezem a forgalmazótól, az a biztos.
Van még pár napom átgondolni, melyik legyen.
A házam előtt, egyszer 20 és egyszer 50 méteres hosszban, árokban is kell használnom a gépet, és nem tudom a briggs motor mennyire érzékeny arra, ha enyhén oldalra dőlve tolom az árokban?
Az al-ko erre megadja, hogy 20 fokos dőlés esetén 60 percig, 30 fokos dőlés esetén 3 percig gond nélkül használható.
A briggs 450e-motorja kibírja ezt? -
SkyS1gn
félisten
válasz
ANDROID??? #706 üzenetére
McCulloch lesz 99%
-
SkyS1gn
félisten
válasz
ANDROID??? #697 üzenetére
Épp ezt gondoltam hogy maradhatnék 1 márkán belűl, még passzolnak is.
Meg ez is Husquarna elvileg.
Én e kettőt néztem így hirtelen:
Husquarna 122C
McCulloch B26 PSTavaly újonnan első rántásra indult 3 szivatóval, idén kicsit több kellett neki
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Metal topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen TV-t vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Yettel topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 G1 - i7-10GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÚJ Lenovo Yoga 7 2-in-1 - 14"WUXGA - Ryzen 7 8840HS - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Samsung Galaxy A04s 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- HP ZBook 15 G6 i7-9850H 16GB RAM 512GB SSD NVIDIA Quadro T2000 15.6 FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest