- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
assemble
addikt
válasz
persil #67327 üzenetére
Ugyanolyan fulesbol egy vezetekes csak jobb lehet, mint egy vezeteknelkuli, es altalaban jobb is. Airpods-nal hogy egy 50+ezres fules nem szol sokkal rosszabbul, mint az epp hogy elmegy kategorias vezetekes fulesuk, az nem sokat jelent onmagaban, amikor egy xiaomi vagy vsonic vezetekes fules tized annyi penzbol tonkreveri hangminosegben.
sheratan: elhiszem, hogy viszonylag vallalhato hangminosegben es aksiban az a Sony, de tegyuk hozza, hogy a kis doboza, az onmagaban akkora, mint nemelyik mp3 lejatszo, szoval erre a fulesre azt mondanak, hogy nem valodi wireless. Ennyi erovel ugye egy aksis laptopra is rakothetsz egy vezetekes fulest, amire tudsz bluetooth-on csatlakozni es zenet kuldeni ra, es kesz a vezeteknelkuli fules
Sokan meg azokat a fuleseket sem hivjak valodi wirelessnek, ahol nincs is ilyen kulon egyseg, csak egy kabel megy a ket fules kozott, ami meg praktikus is, hogy kevesbe veszitsd el oket es nyakbaakaszthasd.
Szoval valodi wirelessnek csak azokat hivjak annak, ahol tenylegesen nincs semmi vezetek, es en foleg ezekrol beszeltem.
Ott pedig ugye mindegyik kis fulesbe kell kulon bluetooth adapter, DAC, aksi - ekkora meretben aksik jelenleg nagyon gyengek, a fuleseket is tul konnyu igy elveszteni, es mivel ennyi mindent kell belepreselni, sokkal nehezebb elfogadhato hangminoseget produkalni ekkora meretben, es pokoli draga is. Kesobb valoszinuleg lesznek sokkal jobb ilyen cuccok, sokkal olcsobban, de ma ennyit tud a technologia..Jarok mobilos reszlegbe is eleg sokat, de tenyleg osszesen egyszer remlik, hogy ilyet olvastam itt. Mondjuk az iphone-os temakba pont nem szoktam jarni, mert abszolut nem erintenek, elkepzelheto, hogy pont ezekben a szuk korokben tenyleg elterjedt ez a rovidites. Nemzetkozileg ezek nem letezo roviditesek, de mas magyar forumokon se lattam meg ilyet szerintem.
-
Tulku
veterán
válasz
persil #67327 üzenetére
Végig próbálgattam pár BT megoldást (fülessel egybeépítettet és külön vevőegység-"high-end" füles kombót is) és a következő megállapításaim keletkeztek a témában:
A BT hang kétféle...az egyik megpróbálja lemodellezni az egész spektrumot, ez rendre úgy sikerül neki, hogy visítós, bizonyos idő után hallgathatatlan hangokat kaptam. A másik (ez a profibb) úgy dolgozik, hogy bizonyos tartományokat kiemel, bizonyosokat elnyom (itt ne egyértelműen a V és U hangképeket keressük, bár az olcsóbb vállfajnál ez is fellép)...ezzel rendszerint a BT átvitel zavaró hibáit igyekeznek kiküszöbölni...ugyanis hiába az APT-X, vagy CD "minőség, bitráta" a BT rendre erősen csal....főként középmagasban, magasban vannak hallgathatatlan ügyek, a közepek irtó visszavágásával, de sokszor középmély brummot hallunk csak mély energiák helyett. Na most ezeknél a megoldásoknál gyakorta nyomon követhető bizonyos hiányérzet, mégis hosszan hallgatható, emészthető valamit kapunk.
A tér rendre jócskán beszűkül, elmarad egy átlagos dap-vezetékes füles szélességétől. De most jön a minden eszközön hallott furcsaság...a tér mélysége hiányzik, minden zenész egy sorban zenélget, ki balra, ki jobbra, de közelebb-távolabb viszony szinte nincs, még igen drága ügyeknél sem.
Természetesen ezek főként jazz és vokális, klasszikus műfajokon törnek elő, illetve még az APT-X HD átvitelt nem próbáltam, de tapasztalatom az, hogy nem APT-X átvitelű kütyü is le tud alázni APT-X-est.
Ami számomra hosszan hallgatható zenét produkál az a Sennheiser Momentum wireless fejese, de rock és modern zenén rendre elvérzik rendesen...érződik mire hegyezték ki....
Persze ez az én véleményem....
-
törölt tag
válasz
persil #53804 üzenetére
Szerintem a Sony MH1/MH1C, attól függően, hogy milyen lejátszóhoz, telefonhoz veszed. Ez az egyetlen lapos kábeles füles, amire emlékszem, hogy ajánlható.
BDave: Az is lehet, hogy eltömődött a vetőcső, ki kellene tisztítani. Ha nem segít, akkor driver, elég valószínűleg. Illetve ha másik fülessel is fennáll a jelenség, akkor halláskárosodás.
ad4m1337: A Re400 szerintem is marha kényelmes, illetve még a VC1000 is nekem nagyon bejött. Illetve kényelem szempontjából a Sennheiser fülesek is elég jók, nagyon kellemes puha szilikonból vannak az illesztékek. Illetve hasonló megfontolásból a Klipsch S4 is kényelmes.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Kikristályosodik a Razr 60
- Sorozatok
- Házimozi belépő szinten
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Facebook és Messenger
- Futás, futópályák
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Brutál ERŐMŰ! Lenovo P710 / 2x Xeon E5 (44 mag!) / 384GB DDR4 / 2x 512 SSD / 8TB HDD, ASUS 1660 6GB
- Asus ROG X13 Flow 2in1 Touch WUXGA 120Hz Ryzen9 5900HS 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 3050Ti Win11 Garancia
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Lenovo Legion Go 512GB.SSD. MAKULÁTLAN/KARCMENTES,GARANCIÁS. CSERE IS,OLVASS.
- HP, Dell és Lenovo BIOS jelszó eltávolítás, 1 hét próba garival
- Bomba ár! HP ZBook 15 G3 - i7-6820HQ I 16GB I 256GB SSD I Nvidia VGA I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest