- Mobil flották
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tulku
veterán
Csak gondolkodom...
Mi lenne ha kiderülne egy ilyen darabról hogy k...a jól szól...
Hogy menne az ajánlás? Minyont pattintsuk le?
Ajánlásra pedig minden válasz így kezdődne: Na neee...mááá -
Tulku
veterán
válasz
#16820480 #56991 üzenetére
HiHi...W4R vetőcsöve vastagabb mint a W30-40-é...
Nagyon kicsi a difi de van...ami rácsusszan a W30-ra az csak igen nehezen megy rá a W4R-re (persze a foam kemény műanyag részével tesztelve, szilikon gumi részénél nem igazán érezni a különbséget....
De pl a W4r gyári szilikon illesztéke képes lecsúszni a w30-ról...és benne marad a fülben...
-
Tulku
veterán
Azért a délelőtti agymenésemhez néhány adalék...
(Westone W30 vs W40)A két tesztelt füles elég felső kategóriás (aki esetleg nem ismerné) és nem szeretném senki érzéseit, választását megbántani...
Tehát mindkettő nagyon-nagyon jó fülhallgató, ennek megfelelő árazásuk is (4-500 dollár) tehát nem lealacsonyítani akartam őket, megsemmisítve ezzel gazdáikat...Szerintem 100 emberből 80 a W40-et választaná...én mindig a megosztó kategória szerves része voltam...
Huhh ezt le kellett írnom mert Bucsher megint nem áll velem szóba egy hétig, pedig közös órarablást tervezünk...
-
Tulku
veterán
válasz
laca71 #56922 üzenetére
Wesztonok...
Mottó: "Adjátok vissza a hegyeimet" (Wass Albert)
Előre bocsátom hogy gondban vagyok...egyrészt egy bizonyos minőség fölött, már nehéz szinteket megállapítani, másrészt olyanok vagyunk hogy semmi nem tökéletes, mindennél szeretnénk egy kicsit jobbat, nem ismerjük az "elég" szót, legfeljebb az igei értelmét...persze nem beszélek többes számban, hiszen magamról írok...remélem senki nem ismer magára és mindenki háborog...
És persze két ilyen füles (Westone W30 és W4R) már bőven elegendő minőségre a népesség majd egészének...tán sok is...Nem a tudásuk, hanem hiányosságaik alapján teszek különbséget közöttük...
A közös tulajdonságaik, a - fülesekhez képest - hatalmas tér, részletes, megnyerő, sokáig hallgatható hangkép, és egyfajta westone-os testesség (nem mély kiemelés).
A hiányt mindig akkor érzem ha az egyikkel végighallgatok egy lemezt, és felteszem a másikat.
A W30-ból kissé hiányzik az a részletesség amit a VC1000-ben is megszoktam és a W4R-nek is sajátja. Talán úgy a legérzékletesebb, ha a zongora hangjainak felső kicsengését említem, itt a w4 nagyon precíz, pontos, nem maszatol. Minden apró zörej, köhintés, suhogás kínzó részletességgel hallható a w4-ben, ezen a téren ő van otthon. Ez nem azt jelenti hogy a w30-ban nem hallom ezeket, csak háttérben vannak, nincsenek előre tolva.
A W4R-ből hiányzik a testesség, az a közép mély térérzet, ami a w30 sajátja, ami egy olyan hangszínpadot varázsol elénk ahol rezeg a levegő, benne vagyunk a folyamatban. Jó eminens módjára a W4r mindent visszaad, de ez a lelkiség kizárólag a w30 sajátja. A W4r kissé élettelen a w30-hoz képest, de rendkívül precíz..A W30 színez? Lehet...
De úgy érzem, hogy itt valami többről van szó, nem szimplán egy buszon ülünk és be van valami dugva a fülünkbe...hanem ott vagyunk a koncertteremben, vagy stúdióban és Lisa Gerrard mély orgánuma rezeg előttünk a térben...Ilyenkor azt gondolom, hogy jöhetne a w30 terének alja és a w4r terének teteje..vagy más szóképpel, ha egy zongorát kettéosztunk , akkor a w30 az alsó felét jeleníti meg gyönyörűen, a w4r pedig a felső traktusokat...az előbbi egy régi Bösendorfer, az utóbbi pedig egy high-end pianinó.
Tehát kéne a kettőből egyet csinálni...vagy megválni valamelyiktől...
Talán ez a színesség jobban bejön...nekem...majd valaki jól jár az egyikkel...
-
Tulku
veterán
Nincs valakinek véletlenül 3,5-es impedancia adaptere ...100 ohmos?
-
Tulku
veterán
Én csak annyit tennék hozzá - senkivel nem vitatkozva, netán megsértve - hogy bátran találkozom vállalkozó szellemű emberkékkel, át is teszem a gyárit majd vissza, és ígérem senki nem fogja azt mondani hogy nincs különbség...
De ez egy lineáris felépítmény...én nem azt mondtam hogy 500 forintos wqaklrp fülesen (ami nem is cserélhető, de tételezzük fel) is ilyen markáns különbségeket tapasztalunk, de ahogy a lánc elemei egyre "drágulnak", inkább mondjuk azt hallhatóan javulnak...az összeköttetés minőségén is hallható, ha más kábelt teszünk be...
Ezzel a polémiát befejeztem, mindenki véleményét respektálom, tiszteletben tartom, ha privátban vki megkeres, be tudom mutatni miről beszélek...
-
Tulku
veterán
válasz
kemcso #56863 üzenetére
Nem igazán értelek...ennek az analógiának mentén DAP és DAp, sőt füles és füles között sincs különbség, hiszen mindegyikben vmilyen dac+amp van, és akármilyen kábellel összeköthetem készüléken belül és kívül a zajkeltőket, a hangkép abszolúte nem változik...
Mondjuk ezen analógia mentén kondenzátorok is csak töltés felvételében különböznek, DAP-ok max hangerőben...persze ez messzire mutat...
Nyilván egy hangkép szubjektív megítélés, de szerinted annyi hülye van a földön aki hallja a különbséget x és y rendszer között, amelyek hasonló vagy olyan elemekből állnak, de más karakterisztikájú vezetőkkel, elemekkel építettek...ez elég erősen hajaz számomra a Huxley-i szép új világ elméletre...de nem vitatkozom...
Darvinya: ezek a fizikális részletek, bár ebben is erősen vezet az utángyártott, hiszen ezüst és 3x vastagabb anyagból van, de szerintem nem feltétlenül ez alapján alkot más hangképet...nem hangosabb, erősebb...más...hallhatóan más.
-
Tulku
veterán
Hangszóró vezeték kérdéskörhöz...
Beszereztem egy fülest, amihez a saját kábelén kívül egy 100 dolláros Effect kábel is járt. "Cégnév" mindenhol rajta van (dugó, elosztó, füles csatlakozó) tehát nem egy kókány otthoni buhera kinézetű, az illesztéseken nagyítóval sem találok semmi kivetni valót (ellenben a gyári Westone kábel jack végénél a kábel felőli részen sorjás
)
Anyaga sprőd, elszakíthatatlan, tökéletes választás gengszter filmekhez zsinóros kivégzési jelenetekhez.
Jack dugója L alakú és olyan hosszú hogy majdnem átéri az AK tetejét. illetve szétcsavarozható, szerelhető.hangja nagyságrendekkel jobb mint a gyári, ezt persze bizonyítani csak úgy tudom, ha egy gyári vezetékkel rendelkező W4 vagy W40 tulaj veszi a fáradtságot és kipróbálja paralel módon mindkettőt ugyan arról a forrásról...
Miben más?
Minden hangszer nagyobb, minden hangjegy, karakter jobban érvényesül, egységesebb, jobb hangkép...Az általam leírtak a saját véleményemet tükrözik...
-
Tulku
veterán
válasz
darvinya #56712 üzenetére
Én sem hittem, de....valamit csinál...
Tény hogy sokkal természetesebb a hang mint poweramp-on...bár lehet ez is csak placebo a telefonok felépítését elnézve, de én elég szkeptikusan töltöttem le a próbaverziót (mert megvettem a poweramp-ot, tehát arra már nem kellett költeni) de kevés hallgatás után megértettem miért szeretik...
-
Tulku
veterán
válasz
gipsztigris #56691 üzenetére
Fiamnak, feleségemnek olyan - általam már nem hallgatott - fülest, fejest adok használatra amit bátran a fejükre, fülükbe adok, tehát előbb kipróbálom...nem mindegy milyen hangkeltőn cseperedik fel az a kiskölök...nem fogom megerőszakolni rossz darabbal, ráadásul a világképét is meghatározhatja a normális zenéhez való hozzáállás... fiam most AKG-t nyúz (asszem 518) feleségem pedig egy AT C9k-t...persze a zenei világuk miatt a V erősen ajánlott
-
Tulku
veterán
Mindent a topikért...
Ostry KC06
Tetszetős papírdoboz, 2x6 tip (6 szűkebb a végén, mindegyik szillikon) plusz egy referencia a dobozban fent...én ezzel használtam legtöbbet, talán ezzel a legkiegyenlítettebb. Gumiborítású kábel, kissé rugalmasabb mint a GR07-en. Fül mögött elvezethető, kábelzaj így nulla, de amúgy sem zajos a gumi miatt.
Izolációja nem eget rengető, légkalapács mellett ne használjuk. Jack aranyozott, nagyon vékony teste van és nem döntött.A füles még állítólag bejáratós, ment az eladónál 5-10 órát, tehát egyes tartományok akár finomodhatnak is, de sehol nem éreztem karcosságot, visítást.
Na szóljon a zene:
V karakter, de tip-ekkel hangolható. Nem zavaró, de inkább elektronikusra, rockra, modernebb műfajokra ajánlanám. Meghajtottam azért zongorán, hegedűn is, gond nélkül vette az akadályokat.Mélyek: Vannak, nem lehet panasz. Ha elég termetes illesztéket használunk (én a sony puha közepeset), akkor hihetetlen mély energiák törnek elő...nekem ez sok...berakom a ref. tip-et, jócskán csökken, de azért odapörköl ha a bőgőre ráteszi a kezét Pedersen.
Közép: Kissé hátrább,de tisztességes. nem tudok belekötni, teszi a dolgát, semmi kirívó. Zongorája jó, van teteje és teste is. Hegedű kissé karcsú de megvan mindene.
Magas: Szűk tip-pel visszavesz, ekkor talán a közép előbbre kerül, persze ekkor is tisztességes. Ref tip-pel nagyon kellemes magas tartományt kapunk, ekkor középmagas hangok kerülnek kissé előtérbe, de klasszikusnál nagyon jól jön, a ekkor sokkal kontrolláltabbak.
Tér: közepes, tisztességes, kontrollált. Nem túl széles, és nem túl mély.
Összesítés: Nagyon jó mindenes, nem tudom a GR07-hez közvetlenül viszonyítani (megteszik ezt helyettem Head-fi-n a jóskapisták szép számmal) de jobbak a magasai, nem sziszeg, ott és annyi van amennyi kell. Közepe a GR07-nek kissé tágasabb, mélye pedig mindkettőnek van ugyan, de az Ostry dögösebb, inkább könnyebb, modernebb műfajokra ajánlom, talán a jazz is fekszik neki.
Egy nagyon könnyű, dögös, jól hajtható fülest ismertem meg, bátran ajánlom modern műfajokra, metálra, rock zenére, elektronikus zenére!
-
Tulku
veterán
válasz
kemcso #56652 üzenetére
Én azt hiszem GML saját hibridjeivel hallgattam...és persze nekem a w30 és VC1000 a viszonyítási alapom...szóval lehet kicsit túlzóak az elvárásaim...de nekem tompa volt...nem annyira mint a 425, de hiányzott valami...
Nagyon kíváncsi vagyok mit mondasz a VC1000-re ha meghallgatod X5-tel...
-
Tulku
veterán
válasz
mettyuz #56648 üzenetére
Magasakban valahol van egy lyuk nekem, emiatt dob és az ezen a frekik környékén megszólalóhangok tompák....nálam konkréten Diana Krall kisasszony énekelt, de a dobos kiment cigizni, a bőgős maradt..egyébként olyan nyugodt hangúnak titulálnám...nem bosszantja fel az embert...
Rockhoz ne...
VC-nél pedig lehet az zavarna, hogy olyan feszes a basszusa amiegy basszusgitár, dobszóló esetén kiölné a lelket a metálból, rockból...bár nekem a metallica tetszett vele, de pl az ONE-nál elég feszes a donritmus, ahhoz passzolt...
Meg kell hallgatni...
S6-ra poweramp helyett rakd fel a neutront...nem fogsz csalódni...egyszerűen jobb lesz...
-
Tulku
veterán
válasz
chubii #56643 üzenetére
Szerintem az 1-el jársz a legjobban, mert úgy látszik könnyebben tekeredik, hajtható mint a többi...van közöttük olyan amelyiket össze sem tudtak tekerni...ezekkel óvatosan, mert a fül mögötti elvezetésnél sokat számít mennyire idomul (persze vannak ezek a merevítők, de azok meg -nekem - annyira irritatívak, hogy szóba sem jöhetnek.
-
Tulku
veterán
válasz
Frenky89 #56633 üzenetére
VC02-nek sokak szerint nem egyenértékű a hangzása a VC1000-rel de a GR07-tel sem említhető egy lapon...
Ha még hozzáadjuk hogy nem kapható akkor fogas a kérdés....
Bodz:Aurvana nem lenne jó neki, próbáltam a héten, zavarná sztem a mérete...a VC vonalat azért erőlteti, mert egy csövet kis illesztékkel majd a dobhártyájáig dughat
Nevetségesnek hat de így van...legjobb basszust akkor értem el VC1000-rel amikor a legkisebb legpuhább sanyi illesztékkel úgy bedugtam, mint egy igazi füldugót...na akkor van olyan izoláció, hogy tátog mindenki, nem hallom mit beszélnek...bár a szivaccsal még keményebb, csak az felpuhít mindent és szétfolyik...
-
Tulku
veterán
válasz
kemcso #56543 üzenetére
Egyet kell értsek...a GR07 nem az izolációról híres...
Szivaccsal jobb a helyzet, de jelentősen befolyásolja a hangképet, magas és középtartományban...
Bucsher: Mikor állomás előtt besorol a szerelvény és váltók sorain megy keresztül...akkor csak a forró ólom izolál megfelelően...
-
Tulku
veterán
válasz
superecneB #56461 üzenetére
"Illetve rámegy rendesen erre a vékony vetőcsőre?"
...elvesztettem a fonalat...pontosan melyik füles vetőcsövéről beszélünk...én mintha egy GR07 harang kérdésre reflektáltam, ezek arra jók, de nem tudom milyen vékony vetőcsőről beszélünk? ...Illetve én a piston vetőcsövét nem láttam soha (ha arról van szó)
És amiről én írtam az nem ilyen (a linked) fehér ugyan de gömbölyded , nem félgömb alakú...nagyon puha és kellemesen bent marad a fülben...sokáig hordható....
-
Tulku
veterán
válasz
superecneB #56425 üzenetére
Feleségemnek a sony Z3 compact-jához adott headset szilikonjait tudom ajánlani mindenkinek (gondolom más sony headset-ekhez is ezt adják manapság) nagyon puha, kényelmes és gömb formájú, nem esik ki a fülből...
VC1000 eladója meglepődött mennyire jó kis illeszték, személy szerint ezt használtam a Vsonic-okon (GR07 és VC1000) meglepően jó eredménnyel, transzparens hangzással.
Tipp:
meg kell nézni rosszfogáson az eladó sanyi füleseket, én speciel láttam 500-1000 forint körül is már...rá kell kérdezni hogy milyen harangok vannak hozzá és megvenni a fülest...vagy esetleg sanyi szervíz... -
Tulku
veterán
válasz
#16820480 #56313 üzenetére
Háát igen...GR07 egy igazán jó mindenes.
Na most egy időre megérkeztem füles ügyben...ellenértéket illetően mindenképpen.
Weszton hazudik, keményen de jól csinálja...meg fogom hallgatni megfelelő illesztékkel a W40-et is, és ha teljesen más hangképet kapok (kétlem esetleg kis változások lehetnek) akkor revidiálom pamfletem amit róla írtam.W30-ról azonban - 3 nap hallgatás után - teljes képem van. Nem bántam meg, de a VC1000 nagy érvágás volt...nagyon szerettem. Viszont a wesztonnal teljes spektrumot fedek le, nem is akárhogy.
Sajnos nagyon hiányzott az orgona, bőgő és zongora teste...most van.És minden gyártónak kötelezővé tenném hogy ilyen kábelt csináljon....
-
Tulku
veterán
Na meghallgattam egy Shure 425-ös fülest...szubjektív benyomásaim:
Leszögezem, hogy középtartományt ilyen minőségben és térérzetben nem hallottam eddig.
Mélyei teljesen megfelelőek, optimális esetben klasszikus és jazz muzsikán nem kell iobb-több.Mivel színpadi fülmonitornak készült, így a magas tartomány van erőteljesen visszavéve, azt hiszem zenére igen korlátozottan megfelelő, talán egyetlen esetben tudunk vele együtt élni...ha csak ezt hallgatjuk, nem hasonlítgatjuk, beleszokunk...előbb-utóbb más tartományban (közép) találjuk meg a teljességet. A bökkenő az állandó megvonással való együttlét,ami bármilyen más hangkeltő meghallgatása esetén azonnal lavinát indíthat el...én bevallom nehezen adnám rá a fejem, hogy együtt éljek egy magas vágott hangkeltővel...sokkal inkább elfogadó vagyok a mélytartomány megszabdalásával, főleg ha nem minőségi hanem mennyiségi a hiány...
Itt viszont nem beszélhetünk magasak minőségéről, a tervezők az esetleges zavaróhatások miatt (nem hallom mit beszélek előadás közben a fülmonitor magas tartományától) levágták ezt a részt....
Klasszikusokon korlátozottan, talán bizonyos elektronikusra ajánlott...
-
Tulku
veterán
válasz
Cranium #56254 üzenetére
Jól izolál, sporthoz is jó, ne dobozhangú, magyar garos...10 ezerért...kemény menet lesz...
Főleg ha megfelelő vezeték is kritérium.
Nem szabadna, de nem az enyém: Hardveraprón van fent egy cserélhető kábeles moxpad füles baromi olcsón, azt meg kéne próbálnod...ott nem fogyna el sport közben a mélyenergia...
-
Tulku
veterán
Kérek javaslatokat kábelcserére alkalmas kábeltípus javaslatot, esetleg linkkel...az sem baj, ha itthon beszerezhető, de beszerzem külföldről...
VC1000 fenomenálisan szól de a kábele szörnyű...és lehet hogy a hangkép is javulna vmi szuper kábeltől...bár így is rendkívül jó...
Esetleg a kevésbé merev kábel miatt a kábelzaj is halkulna...Válaszokat köszönöm!
-
Tulku
veterán
válasz
szentkuti11 #56179 üzenetére
Már nem...nagyon jó füles, nagyon szeretem, de ha felrakom a vc1000-et akkor...az más...
A GR07 egy nagyon szerethető, kiegyenlített füles, ha klasszikust hallgat, nehogy RHA körül nézelődjön.
Annálmár sztem a piston is jobb klasszikusra...
(nem azt írtam hogy jobb füles...) -
Tulku
veterán
Melyik tarthat tovább...az armatúrás vagy a dinamikus?
Egyelőre mindkettővel rendelkezem...
-
Tulku
veterán
Nno..eddigi tapasztalatok (Vsonic VC1000)
...először is csak megerősíteni tudom, hogy lejátszók low gain állásban (DX90 is, bár Age-T más hangzást részesít előnyben) sokkal kiegyenlítettebb hangot produkálnak. Miért írtam le ezt az elcsépelt szlogent? Mert a DX90 meghallgatásakor T. átkapcsolta high-ra és úgy maradt..ez - mint ma kiderült - adott neki egy közép mély-magas kiemelést, amitől előbb utóbb elfáradok....és persze terjengős, másra ráülő hangokat hallok...tegnap úgy feküdtem le ugyanis, hogy szép-szép, de túl hangsúlyos középmagas és középmély, ami hosszú távon fejvakarásra ad okot. Ha mindemellett beleszámítom az armatúra "más" hangzásvilágát, könnyen visszatáncolok a GR07-hez, ugyanis a kicsike igen kiegyenlített, mindenhol jómunkásember, igen hallgatható hosszú távon (bárkinek ajánlom a GR07-et, nagyon hallgatható füles az áráért - reklám helye).
Viszont low gain-en megváltozott a helyzet, helyreállt a hangkép, most vált kiegyenlítetté a VC1000 és érdekes módon egyre jobban hasonlít a GR07-hez (transzparenciában különösen).
Két jelentős eltérés a mélyek és a közép magasak "erejének" felcserélése illetve a középtartomány hangjainak részletessége...persze ezt kerestem, de most sokkal közelebb érzem az előző füleshez, így még jobban fáj hogy eladom, de egygazdás kutya vagyok, nem hallgatok két fülest... -
Tulku
veterán
válasz
BigBlackDog #56049 üzenetére
Igen ez pont úgy szól mint 15 éve a K501-em...az lesz neked jó...
-
Tulku
veterán
válasz
BigBlackDog #56047 üzenetére
Hú bakker...otthon kicseréltem egy nagyobb sanyi hibridre az illesztéket, ezzel alig van kábelzaj, viszont joban áll a fülemben, és elevenebb a közép...dúsabb de nem azt csinálja mint dinamikusnál a nagyobb ileszték (tompává teszi) mert megmarad a test, csak kicsit megnő...hát ez jó...
És ki mondta hogy ebben nincs basszus?
Diana Krall-nál, vagy Dave Brubeck-nél olyan pontosan peng a bőgő, hogy sírok...Majd kérlek írd meg, hova mentél tovább, mert kíváncsi vagyok...mit lehet ezen überelni...
-
Tulku
veterán
Na ez VC1000 lett...most csak döbbenek...ilyet is lehet csinálni armatúrásból?
Ez isteni!
Végre meg tudok szabadulni (mentálisan) a GR07-től...
-
Tulku
veterán
Urak!
Van valakinek Pesten meghallgatható GR01 vagy VC1000 fülese?
Köszönöm a válaszokat! -
Tulku
veterán
válasz
darvinya #55888 üzenetére
Szerintem gondold át a vállakozási stratégiádat, elmentél venni nekem két jack dugót (egyik a képen, már a fejesén van a kölöknek) aztán megcsináltad a két fejest és kértél az egészért vagy 500 forintot...ez vagy munka szerelem, vagy csőd előbb-utóbb
Köszönöm a munkát, kiváló lett!
-
Tulku
veterán
Ha erőteljesen v karakter van jelen - eddigi tapasztalataim szerint és ez nem a pistonokra vonatkozik - akkor gyakran előfordulhat beszédhang torzulás is, különösen bariton vagy annál mélyebb férfi hang esetén.
A robbanásról azért nem beszélek mert az általában egy színezett középbasszus kiemelt atombomba, ami elnyom mindent, valószínű ha egy high-end láncon 20 milliós hangfallal hallgatnánk meg egy 30 grammos semptex ajtórobbantást, akkor nem térnénk magunkhoz egy ideig...de itt másról van szó...színez, tehát bizonyos hangok el lehetnek nyomva...én erről beszéltem...és persze ha mindegy akkor a kérdés is érdektelen, de a kérdező valószínű szintén erre célzott...
-
Tulku
veterán
válasz
danee576 #55872 üzenetére
Ebben a topikban AKG-k közül csak a k3003-ről olvastam jókat..de az nem ez az árkategória
Jellemzően túlárazottként van számon tartva a brand...amit csak alátámasztani tudok.
Hasonló sajnos a másik német nevű füles gyártó márka is...ebben az ársávban Piston-ok mindent visznek jó eséllyel. (Piston 3 túlárazva is olcsóbb Magyarországon) -
Tulku
veterán
válasz
#16820480 #55660 üzenetére
Egyértelmű...és főleg nem a topik (nagyszerű, összeszedett) összefoglalóján akartam élcelődni, csupán az a furcsa, hogy megcsinál LI-Hao egy ilyen GR07-et (ez már nem koppincs, nem jappán nóhau) gondolom nézi a nemzetközi visszajelzéseket, oszt fapapucs...semmi nem történik. Mi lehet ez...egy kísérlet?
Nem szidva más gyártók termékeit...ez (GR07) nem 100 dolláros kategória...hangban biztos nem...ha egy súúr csinál(na) ilyet az 300 dodó körül lenne biztosan. Tehát a kérdés továbbra is az, hogy mi nekik ebben az üzlet?
Mert az tiszta sor ha Jörg elviszi az ákágé nóhauját, gyártási technológiát, és sok kis nindzsát összeszednek majd legyártják a szükséges 2 milliós mennyiséget az megéri nekik, de mit akarnak a saját kúfővel, ha nem terítik, nincs marketing? Nem akarnak konkurrenciát? Csak háttérből megmutogatni oroszlánkörmeiket? Valami lehet...
Te talán jobban rálátsz..ott vagy a "dzsungel" közepén...
-
Tulku
veterán
válasz
#16820480 #55650 üzenetére
Felvállalhatná már végre egy magyar cég is ilyen márkák forgalmazását...szerintem meglovagolnák azokat a usereket, akik nem zsennhejzerákágébejerdinamik egyenvilágot szeretnének (persze itt is vannak kiváló fülesek de több a marketing) és a külföldi tesztek alapján kipróbálnánakl ezt-azt.
Arról nem is beszélve, ha itthon meghallgatható lenne némelyik (mindegyik?) akkor máshogy állnának hozzá a hifisták is bizonyos termékekhez...
Csak ajánlani tudom az ilyen kezdeményezést...
Gyanítom hogy igen átformálódna a topik ajánló is
-
Tulku
veterán
válasz
takacsbotond #55601 üzenetére
518 van itthon (fiamnak) nem nagy szám...puffog, közepe alig...ha az tetszik inkább előbb meghallgatnám a Pistont...
-
Tulku
veterán
válasz
darvinya #55586 üzenetére
Szerintem is botrány a kábel...vastag, fül feletti elvezetésnél a kisebb eláll (az a spirál minek rá?) a fülemtől, annak a hangja sem eu konform (in ear-emnél talán kicsit jobb...de egyformán nem életszerű) a nagyobb társa finomabb, de nem az igazi.
Azt aláírom, hogy elektronikusra mindkettő kiváló... -
Tulku
veterán
Tegnapi kálváriám a GR07-tel jelentem megoldódott!
Részletekről nem szeretnék beszámolni, de rajtam kívül álló okok miatt módosítanom kell véleményem a fülesről és elnézést kérek a tulajoktól ha degradáltam készüléküket.
Tehát igen...van benne mély, nem is akármilyen, pont ott és pont annyi...nekem a több már zavaró (Szentkuti kolléga jóvoltából egy 60 és egy 70 ezres RHA fülest hallgattam, de számomra hallgathatatlan ez a brummogás amit produkálnak. Egyedül a Westone-nak bocsátom meg a mélyenergiáit, mert azok precízek, de ott is ellennék kevesebbel.
Visszatérve a GR07-re...nagyon hallgatható, szép terű, viszonylag precíz...de a lényege az összkép, na az nagyon szerethető. Nem elektronikus zenére termett, érzi az emberfia mire tervezték...ő a hangszereken érzi jól magát...
Kiváló ár-érték arányú (bár a dollár egekben és Szentkuti is meglepődött hogy nem 20 környéke már újonnan) melegen ajánlható füles...az izolációja is megfelelő számomra...X3 II-vel jó párosításnak tűnik...de majd füles találkozón meghallgatom más lejátszóval is.
-
Tulku
veterán
Erre gondoltam én is..illetve mi van ha a vetőcső annyira rövid, hogy bármilyen illesztékkel kiesik a fülemből menet közben (eddig egyetlen füles sem csinálta ezt)...meg is jegyeztem Bucsher-nek hogy egy hosszú szivaccsal meghallgatnám...
Ez lehet a fül kialakításom "hibája" is..persze W40-nél ugyanaz az illeszték szuperált rendesen a mély energiákon.
Forrással, lejátszóval nincs baj...
-
Tulku
veterán
válasz
Ear001 #55547 üzenetére
"...elég csak két eltérő geometriájú házba tenni, pláne ha azok nem is zártak, hogy más fázist, frekvencia átvitelt és torzítást mérjél, vagyis a hangjuk, a terük is nagyon más legyen."
Mint laikus pont ezt érzem én is...és ezért lehet más egy fejes mindig mint egy füles (minden más hatás mellett)
-
-
Tulku
veterán
Urak!
Ki hallgatott már együtt GR07 sima és Bass Edition fülest?
A bass edition-ban valóban több basszus van?
Kissé szarkasztikusan: Abban érezhető bőgő, dob...stb jelenlét?Köszönöm a válaszokat!
-
Tulku
veterán
Volt Panerai is...meg sem közelítette a Sub-ot...sem hordhatóságban, sem pontosságban, sem megbízhatóságban...mégis csak egy ETA az is még ha hozzá is nyúltak az olaszok.
Akkor 7-8 kilóért mentek a használt subok, ma gondolom 1 fölött vannak...életem legjobb órája volt, véstem, kalapáltam benne, de járás eltérése nem volt...Jaegert, Dubuis-Deprazt alázta rendesen...És persze igen...egy 7750 is magasan jobb bármilyen noname szerkezetnél...persze a kaszni sem mind1...
Na de ez erősen off...majd törölnek...
-
Tulku
veterán
-
Tulku
veterán
válasz
#16820480 #55458 üzenetére
"Inkább az szól bele a tér méretébe, hogy nem a füledben (hallójáratodban) szól a driver, hanem mellette pár centire. De ez csak egyéni elképzelés, nem biztos, hogy tényleg így van."
Végre valaki leírta...tegnap óta nem mertem lányos zavaromban ezzel bombázni a nagyérdeműt, mert...
Tehát ha ketten így látjuk, akkor nem dilemma...legfeljebb már két rossz konklúzió lesz az éterben.
Van ugye a fejes membránja - ami jó esetben majd fülkagyló méretű - és itt már kapcsolódhatnánk a membrán méret > nagyobb tér elmélethez, de szerintem inkább a membrán és a befogadó rész (kalapács-üllő) közötti tér rezgése, felharmonikusai, késlekedése adják a fejesek terének savát-borsát...és ezt 1 cm3-nyi térrel versenyeztetni nem ildomos.Szerintem már ezért lehet(ne) nagyobb terük az earbud-oknak, illetve az iem-ek terét vmilyen más módszerrel turbózzák (még az is megfordult a fejemben, hogy párba válogatják a gyors-lomha membránokat, hogy az egyik fülben létrjövő késleltetés nagyobb teret eredményezzen, de tudom hogy ez merő agyalágyultság)...
-
Tulku
veterán
válasz
lacko6 #55409 üzenetére
Az a furcsa hogy az 5 számjeggyel van...a többi cirill betűvel
Egyébként 22 x (5-10) végeredményére kíváncsi...csak ne árképzésnél alkalmazd, mert te fizetsz :-)
Kemcso: Írtam, hogy nem az összefoglaló hiányossága, inkább terelésképp lehetne...persze tudom; felnőtt emberek látogatják....meg más is a hangsúly...
-
Tulku
veterán
Szerintem....
Leírásba kéne egy külön: Mobiltelefonokhoz ajánlott fülesek kiegészítés.
Nem az összefoglalót akarom degradálni és nem is a kérdezőket elkergetni...egyszerűen csak más réteg, más igényekkel, akik mobilról tökéletes megelégedettséggel hallgatják zenéiket, csak épp pl jobb izolációjú, erősebb kábelű, kényelmesebb füleseket keresnek...persze az árhoz képest a legjobb hanggal.
Itt nem lennének viták a középtartomány fátyolosságával, a transzparenciával, sziszegéssel kapcsolatban, más elvárások fogalmazódnak meg...de ezek is fülhallgatók...
szerintem...
-
Tulku
veterán
Új harangok (keményebbek, egy Audio Technika tartozékai) és további bejáratás...alakul ez...sokkal jobb tér, minden szépen különül el...
Még kipróbálnám szivaccsal...nem tud valaki eladó szivacsot itthon?
Nekem anno nagyon bejött, nem jött ki a fülből, kényelmes, jobb az izoláció...csak a basszust erősíti nekem...de egy próbát megér...
-
Tulku
veterán
válasz
#16820480 #55350 üzenetére
Igen...ízlések..persze a hordozhatóságot is figyelembe kellett vennem, ezt tökéletesen eltalálta ebből a szempontból az S, ám az izolációval nem számoltam...
Na sebaj, ha ez sem jön be, ez volt az utolsó fülesem, majd veszek egy ilyen batárt de zártat, az ráül a fülre és izolál valamelyest...
-
Tulku
veterán
válasz
#16820480 #55347 üzenetére
A testvére nekem igen jó...megvan az az érzet, amit egykoron hallottam a nagyoktól (HD 580-600) még ha nem is tökéletesen az...de élvezet vele zenét hallgatni.
Vsonic-tól fázom, volt egy, ami egy hét alatt lett kontakthibás, illetve olvasva, a kábel és tartóssági faktor nem az erősségük, nekem pedig gyűrhető kell, utcára...itt jönnek a kompromisszumok...írtam is.
Momentum-nál az a hivatalos komment, hogy nagy hangot kap az ember fia kis pénzért, ehhez illeszkedő anyaghasználattal...legnagyobbnál sikerült, középső nekem tetszik (30-ért vettem használtan, újszerű állapotban, azt a pénzt megérte bőven) ez a kicsi majd elválik...
-
Tulku
veterán
Sikerült "olcsón" (20) hozzájutnom egy Sennheiser Momentum in ear füleshez...jókat írtak a külföldi "szakik" (Joker is), illetve használom nagytestvérét (on ear) és nagyon szeretem a hangját, terét, hozzáállását a zenéhez, csak abszolút nem szigetel, így utcán-tömegközlekedésen hallgathatatlan.
Beüzemeléskor a WOW faktor azonban erősen negatív irányba csapott át; Hol van Biondi Guarniériének alja? Ilyen drága hegedű és nem vigyázott rá? Vagy Vivaldi elfelejtett szóló hegedűt biggyeszteni hegedűversenyébe? De a nagy testvérnél még volt... Na és a zongora...Perahia csépel valamit ami talán Bach (magasak miatt érzem hogy van ott valami) de az nem zongora...valami búgó és éles hangkeltő...áááá értem, hát nincsenek középhangok...
Bosszúsan adtam neki 8-10 óra Oakenfoldot (hadd szokja) olyan hangerőn ami hosszú távon halláskárosodást okoz...és reggel újra hallgattam...kő leesik...nem megy az apróra...most már más...ennyit jelent egy kezdeti bejáratás?
Hegedű megjött, nem akkora a teste mint a nagy testvérnél, de hallom, elkülönül, hallgatható.
Zongora teteje érezhetőbb mint az on ear-nél de ezt az enyhe magas kiemelésnek (még a hallgatható tartományon belül van) tudom be. Azért itt még van mit csiszolni...Tér szélessége épp elfogadható (X3-nak sem ez az erőssége) na de a mélysége? Az igen csekély. Őszintén szólva hallgattam pár fülest (Audio Technika, Brainwavz, Sanyi, ...stb) de térmélységet eddig nem tapasztaltam...biztos van 50 felett..
Tehát zenészek hátrébb...vagy nekem nem sikerült előre jegyet szereznem...sebaj villamoson, buszon ez van...még járatom 3x, 4x ennyit, aztán majd finomodik...meg én is alakulok hozzá...A bejáratás tehát esetenként egy füles megmaradásának létkérdése...úgy gondolom.
-
Tulku
veterán
válasz
BigBlackDog #55253 üzenetére
Válaszokat köszönöm...ez megfontolandó...
Külföldi fórumokon azt írják jobban sziszeg a 07...ettől félek de Szentkuti kolléga felajánlása mindent megold majd...csak legyen időm...
-
Tulku
veterán
válasz
#16820480 #55250 üzenetére
Sheratan: Hát hogy nincs...gondolom ha kapcsolatba lépnek az eladóval meg tudja mondani, mikorra várható a szállítás..no én biztosan itthon venném meg, már a gar miatt is...de az én vagyok.
Más:
Épületes kérdés...Ki hallgatott már GR06-ot és GR07-et egyaránt?
Hogy viszonyul a 2 füles karaktere, tere, hallgathatósága?
Tkp...mennyivel rosszabb a GR06 mint a nagy testvér? -
Tulku
veterán
válasz
honfoglalo #55246 üzenetére
Igen csak nem X3 volt a meghajtó...és persze nem arra koncentráltam...de valami visszaköszön...
Majd Szentkuti polgártárs fülese feleleveníti...te nem adod el a tiédet?
Bepken: szivaccsal (mittudomén mi a szakszava a füleseknél...memóriaszivacs) próbáltad? Az izolál sztem a legjobban és nálam ott van a legtöbb mély ilyen agybadugósnál...
-
Tulku
veterán
válasz
szentkuti11 #55243 üzenetére
Mennyi segítőkész ember!
Köszönöm, élek a lehetőséggel rövidesen!
Szentkuti11: Roppant jó rábeszélő képességem van
-
Tulku
veterán
válasz
kemcso #55240 üzenetére
GR07 túl semleges...fázok tőle...
Mi van ha a felső tartomány túl feszes lesz az X3 II-n és egy idő után hallgathatatlan?
750 mélybe húz, magasakat nem hangsúlyozza ezt írják...Hol lehet (GR07) MO-n meghallgatni?
És valaki árul vc1000-est 30 ért arra is kíváncsi lennék...
-
Tulku
veterán
válasz
Dottore #55187 üzenetére
Ha nem bítszről lenne szó, még fel is háborodnék kissé...membrán fejlesztés, kísérletezés...stb amik nem súllyal, formával mérhetőek...de azért ennél a brand-nél elbizonytalanodom...
Tényleg miért látok a jófogáson 100 ezer bítsz eladó fülest?
Annyira rossz, vagy annyi embernek van egyszerre akik meg akarnak válni tőle, mert megszorultak anyagilag? -
Tulku
veterán
válasz
darvinya #55178 üzenetére
Szerintem városi bringázáshoz minden elterelő hanghatás életveszélyes lehet - ettől függetlenül elképzelhető hogy sokaknak ez nem jelent gondot, de én személy szerint nem gyakorolnám hosszú időn keresztül.
Ha már zenét hallgat valaki akkor azt - mint írtad is - ne olyan készülékkel tegye ami teljesen kizárja a külvilágot...sajnos még gyaloglásnál sem javasolt...
-
Tulku
veterán
válasz
#16820480 #55146 üzenetére
Az elme "fejlődés története" épp erről szól és ezzel nem is kívánok vitába szállni.
Igazán az általános - pragmatista, célszerűséget és gyors megvalósítást igénylő - kérdések vannak halálra ítélve (és persze azt gondolom rendre jogosan) e fórumon, hiszen itt sok jellemző mellett a hang, megszólalás, zenei élmény pregnánsabban érvényesül (ismétlem jogosan) mint egyéb szempontok (persze egy 50 ezres fülesnek azért illik hordhatónak lennie, nem 2 hét alatt megszakadnia...stb).
Itt tehát két világ találkozik, azt hogy merre indul el a célszemély a fogékonyság megléte vagy hiánya határozza meg...
Nagyon sok esetben az ellenérték előteremtése (akár 50-100 ezer forint) másodlagos, hiszen a mérgezett egyén kábán rácsodálkozik minden jóra (jééé ez így is tud szólni...) és a föld alól is össze kaparja (tisztelet a kivételeknek, és ez a fórumtagokra is vonatkozik) csak azt az érzést bebetonozza...hogy aztán egy másik - hasonlóan vagy másképp - gyönyörű hangzásvilág oltárán áldozzon tovább...
Sokan nem a zenét hallgatják hanem a készüléket (magam is egykoron), s mindig van újabb szűk keresztmetszet amit fejleszteni lehet...ez pedig már egy újabb "fejlődés történet"....
-
Tulku
veterán
Abból a szempontból érthetőek az ilyen kérdések, hogy ha nem audiofil zenehallgatásról szól a történet, rögtön előtérbe kerülhetnek más szempontok, gondolok itt az építési, használati dolgokra, magyarországi szervíz háttérre...
Én semmi esetre nem ajánlanék "hétköznapi" embernek vsonic-ot pl mert beszerzési, szervizelési nehézségek léphetnek fel (Brainwavz dettó) például kábeltörés esetén úgy járhat mint én, akinek ott porosodik az R2 az asztalfiókban...
Tehát hangban valóban nem világszám a Sennheiser füles, de - ahogy láttam - kábele elég strapabíró...hasonló szerintem a Sony is, bár itt-ott azért látok ajánlott modellt is belőle. Nyilvánvaló egy ilyen hozzáállás - nem audiofil back end - esetén betér az első-második múszaki áruházba (jobbára MM) és a polcról szeretné leemelni az ajánlott terméket (hiszen ezt látja, ott nincs Shure, Vsonic, 1946-ers...stb)
Sajnos kis hazánkban annyira a tömegcikkekre álltak rá a forgalmazók - jogosan hiszen rendkívül kicsi a felvevő piaca a minőségi dolgoknak - hogy elég nagy utána járás valóban minden szempontból minőségi termékeket vásárolni...így van ez a fülesekkel is.
És persze az is érthető, ha az ide tévedő kérdező és fórumtag véleménye alapvetően eltér egy adott készülékkel kapcsolatban.
10-15-ért nézhet már Sony-t ami a mobil telefon adottságait maximális mértékben menedzseli, nem az lesz a szúk keresztmetszet....
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Brutál ERŐMŰ! Lenovo P710 / 2x Xeon E5 (44 mag!) / 384GB DDR4 / 2x 512 SSD / 8TB HDD, ASUS 1660 6GB
- Asus ROG X13 Flow 2in1 Touch WUXGA 120Hz Ryzen9 5900HS 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 3050Ti Win11 Garancia
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Lenovo Legion Go 512GB.SSD. MAKULÁTLAN/KARCMENTES,GARANCIÁS. CSERE IS,OLVASS.
- HP, Dell és Lenovo BIOS jelszó eltávolítás, 1 hét próba garival
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest