- Yettel topik
- Kezünkben a Honor Magic V5
- iPhone topik
- Mobil flották
- Megérkezett a Pixel 5 és 4a 5G
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
s4tch
veterán
válasz
margithid #80845 üzenetére
Zircont lehet venni, 10$ körül még mindig jó kis mélykiemelt fülesnek számít.
Én az Ezaudio D4-et is merem ajánlani. Két apró szigszalag-darabbal kiegészítve tudja a kellemes mélykiemelést, de nem olyan erőszakosan, mint ahogy a Zircon. Viszont ezen a mélyek keményebbek, és a közepei sokkal szebbek. Ez sem világmegváltó, de messze a legjobb nagyon olcsó füles, amit hallottam.
-
s4tch
veterán
Én úgy szoktam járatni, hogy rádugom a frissen kibontott fülest a dapra, elindítom végtelenítve az isotek cd-t, ráteszek egy párnát (vagy eldugom az ágyneműtartóba, hogy ne zavarjon senkit a zizegés), és ránézek egy nap múlva. Onnantól általában lehet már zenét is hallgatni a fülessel.
-
s4tch
veterán
válasz
f4lcon #80399 üzenetére
"(mit fog kapni s4tch ha mégis sz@r
)"
érzem a nyomást
Biztos van az a szög, ahonnan nézve rettenetes, pl. a K3003-ra nyilván csak külsőre hasonlít. De a 10 dolláros mezőnyből szerintem simán kiemelkedik. Pl. a sima Fiio F9 így emlékezetből objektíve rosszabb hang volt. Ennek van tere, koherens hangképe, nincs bosszantó hibája, és fing az ára. No mindegy, majd meglátjátok, legfeljebb a büdös életben nem hallgat rám senki.
-
s4tch
veterán
EZAudio D4
Lőttem egy ilyet a review-k alapján. A csomag tartalma elégséges: egy méretes tok és 3 pár szilikon a füles mellett, és ennyi. A felépítés fasza, kicsit emlékeztet a dizájn a K3003-ra, egyelőre nem esett szét.
A kábel az L alakú jacktől az elágazásig szövettel borított, az elágazástól sima plasztikba burkolt drót; nem gubancolódik vészesen. Nem mikrofóniás. Könnyű, normál méretű füles, jó viselni, elalváskor sem nyom, nincs driver flex.
A hang az érdekes ebben. A head-fi review-k jellemzően erősen túloznak egy-egy újabb 10 dolláros üdvöske kapcsán, de most úgy érzem, van is némi alapja a hype-nak. Ez egy jó fülesnek tűnik. Kb. 20 óra lehet benne. A dobozból kivéve tragikusan sziszegős volt, aztán rádugtam ~10 órára a lejátszóra, raktam rá egy párnát, hogy ne zavarja otthon a halakat
, elmentem dolgozni, és mire hazaértem, egy tök jó hang fogadott. Az ilyen olcsó bizbaszoktól élettelen, mélykiemelt mocsárra vagy éktelen visításra számít általában az ember, ez meg nem idegesítő. Kezdjük ott, hogy a magas a járatással kisimul, miközben marad benne prezensz. És ennek van közepe, hangszer-szerű hangjai, ami különösen váratlan ennyiért. A mélyek sem buhognak, sőt, kifejezetten visszafogott az alja, viszont olyan ~40 Hz-ig nagyjából le is megy. Nem lineáris, de közelebb van a kiegyenlített hangzáshoz, mint az általam eddig hallott, 10-20 dolláros fülesek (leszámítva az akciósan vett RE400-at). Ráadásul egész szép kerek tere van, elsősorban szélességben. Az ízlésemnek még egy csipetnyi basszus nem ártana, de ezért az árért nem tudok nagy vehemenciával belekötni. 10 dollárért eddig jó szívvel a Zircont tudtam ajánlani, az egy őszinte basszusbomba annak, aki azt keresi; ez meg egy majdnem kiegyenlített, hangszeres zenéhez is használható, kényelmes füles, amit ha a további járatás nem vág agyon, akkor melegen ajánlok bárkinek, aki ~10 dollár befektetéssel szeretne zenét hallgatni.
-
s4tch
veterán
válasz
Adrián0419 #79768 üzenetére
Hajrá, várjuk. Mondjuk vehetnél egy rendesebb lejátszót ennyiért; írok a szaktopikba.
-
s4tch
veterán
válasz
kemcso #79752 üzenetére
BT earbud problémára esetleg workaround lehet egy bt-s mmcx drót + egy mmcx csatis earbud, mint pl. a topikban is többször emlegetett Senfer PT15.
-
s4tch
veterán
válasz
Adrián0419 #79746 üzenetére
"ha túl sok hangot kell kiadnia megzavarodik, pörgősebb rock vagy metálzenéhez gyenge"
Ezt én írtam, és tartom, azzal a pontosítással, hogy a vélemény bejáratás előtt született. Bejáratás után sem lesz egy hipergyors füles, de legalább nem gyenge gyors zenékhez. Az olcsóbb dinamikusak ilyenek, ahogy a többiek írják, vagy néhány armatúra, vagy valami drága dinamikus driver kell ahhoz, hogy sebességben jelentősen gyorsabb fülest kapjunk. Egyébként ez a forráson is múlik: ha telefonról hallgatsz zenét, akkor nem biztos, hogy pont a füles lesz a szűk keresztmetszet. Az AF100 jó cucc az áráért.
Az Orivetit tényleg nem ismeri senki, úgyhogy igazán megvehetnéd.
-
s4tch
veterán
"Ezt mindenkinek el kéne mondani, hogy a saját preferenciádat találd meg."
Jaja, 100%-ig egyetértek. És ebben benne van a hangzás mellett a praktikum, a kényelem, a dizájn, meg nyilván az anyagiak. Még annyival kéne kiegészíteni, hogy a próbát, meghallgatást semmi nem helyettesíti, illetve az audio nirvánába vezető út általában meglehetősen rögös, valamint a preferenciák, hallás, körülmények változása miatt sokszor végtelen, és mehetne is a témaösszefoglaló elejébe csoportterápiás meghívó gyanánt.
Amúgy neked nem hiányzik az apex modul?
----------------------------
MEE audio Pinnacle P2 @ massdrop. Szállítással is befér 50 dollár alá, ennyiért elég jó lehet.
-
s4tch
veterán
A maximumra hajtásra reflektálva és egyben a kolléga kérdéséhez visszakanyarodva: adott a forrás, neki van egy V30, ami a telefonok között jónak számít. Mit vegyen mellé?
A verzió: Bosshifi B3, amit nagyjából borítékolható, hogy kihajt a telefon.
B verzió: T20, amit nem.Én a B-re szavaznék... Aztán ha egyszer meghallja a T20-at fasza forrásról, akkor úgyis elindul a vezérhangya.
-
s4tch
veterán
Na igen, ez már érintőlegesen szóba került valamelyik nap. A HP50 könnyen hajtható, de szépen skálázódik, egy meglehetősen drága forrás fogja kihajtani. Ezek szerint drága forrás alatt nincs élet?
Én szívesen hallgatom az N40-et és a HP50-et telefonról is. Nem hajtja ki a telefon egyiket sem, de már arról is baromi jó mindkettő. Asztali erősítőről vagy bármelyik hordozható dacról persze még kellemesebbek. Mondjuk bármihez hamarabb vennék HP50-et, mint RHA T20-at.
-
s4tch
veterán
válasz
Barthezz2 #79560 üzenetére
Az F9 szerintem áráért egy gyenge füles volt. Mindenképp hallgasd meg vásárlás előtt. Állítólag a Pro a kellemesebb, itt a topikban is írtak róla többen.
(#79564) Barthezz2: általában azért mennek ezek. A Mi3 is fogadja a 2 otthoni usb dacot, és ment anno a Denon DA300 USB-vel is. Viszont a Q1 nem egy világverő cucc...
(#79565) sheratan: persze, a meghallgatást semmi nem helyettesíti, ezen nincs vita.
-
s4tch
veterán
válasz
#16820480 #79558 üzenetére
Persze, az alap kéne, hogy legyen. De a hallgatózás sem helyettesíti a huzamosabb együttélést. Aki már hallott tucatnyi rendesebb fülest, az is lyukra tud futni hosszabb távon.
Amúgy a kinézett RHA nagyjából univerzális hang, és elmegy telefonról is. Lehet azon agyalni, hogy mennyivel szebben szólna a füles egy jobb forrásról (az N40-et is Tulku valamelyik atomerőműve hajtotta ki rendesen), de ez nem zárja ki, hogy egy telefonról is élvezhető legyen. Nem kell csak azért elvetni a beszerzést, mert nyilvánvalóan vannak jobb források egy telefonnál.
-
s4tch
veterán
válasz
Landon #79530 üzenetére
"iPhone X, pont ezen gondolkodtam, hogy a nyuves atalakito mennyire szol majd bele a minosegbe."
Annyira, hogy a telefon ebben az esetben csak futóműként működik, konkrétan a nyüves átalakító csinál a lejátszáson kívül mindent: ott történik a d/a konverzió és az analóg erősítés is.
Ha nem tetszik a hang, attól még a füles jó lesz. Ekkor jöhetnek a képbe a bt-s vagy a lightning csatlakozós d/a konverterek, erősítők.
Amúgy a X-et még nem hallottam, de miután ugyanaz az átalakító van minden csomagban, ezért az iPhone 7-tel szerzett tapasztalatom talán releváns. Az meg gyakorlatilag úgy szól, mint a 6s, tehát telefonhoz képest jó, dedikált eszközhöz képest nem túl jó. A T10 klassz lesz, szerintem is azt vedd, de nem fogja kihajtani az iPhone X és a gyári dongle.
-
s4tch
veterán
-
s4tch
veterán
válasz
Sefter #79020 üzenetére
Ha árban nincs konkrétum, akkor legyen a Bosshifi B3: olcsó, jó, hangra pont az, amit körbeírtál. Ezt megveheted látatlanban, nem fogsz csalódni. Ha drágábbat szeretnél, akkor tényleg lődd be valamennyire az árkategóriát...
Szerintem az Audiofly sorozat is tetszene neked, bár azok között van fül feletti.
-
s4tch
veterán
válasz
Piftuka #78846 üzenetére
Szerintem vedd meg nyugodtan, nagyon jó cucc, és már nem is gyártják. Ja, és innen vedd meg, ugyanis ez biztosan eredeti. Egy időben rengeteg hamisítvány keringett belőle.
Keverni, stúdiózni szerintem hangfalon ajánlott. A fejesek, fülesek legfeljebb kontrollra jók, annyira sajátos a hangzásuk.
-
s4tch
veterán
válasz
stemplar07 #78725 üzenetére
ES100 tudtommal nem fully balanced kiépítés, csak praktikus okokból van rajta a szimmetrikus kimenet. Bármilyen fülesnek ugyanúgy kellene szólnia mindkét aljzatról.
(Nekem a sima F9 nagyon nem tetszett, Vincze1 szerint a Pro kiküszöbölte a hibáit.)
-
s4tch
veterán
válasz
kislaci #78637 üzenetére
Ahogy a többiek írják: olyan zenét vigyél, amit gyakran hallgatsz és ismersz. Nekem van egy "nyúzószett", amit pont ezért állítottam össze, és le lehet belőle venni a térleképzést, alapvető tonalitást, kiszúrni a rikító magasakat, stb. Ezeket a nótákat annyira ronggyá hallgattam, hogy a nagyobb hangi hibákat percek alatt ki tudom szűrni.
-
s4tch
veterán
válasz
milkabrams #78614 üzenetére
A RE-400 sokaknak mélyszegénynek tűnhet. Én imádom, árához képest meglepően pontos hangszerhangok jönnek belőle, a tere is jó, nagyon tiszták a magasai. Azt számold bele, hogy a kábele hitvány, jó eséllyel pár hónap alatt tönkre fog menni. Az enyémet Darvinya kolléga javította, azóta hibátlan.
A Vivo XE800-at hamisítják, szerintem képtelenség belőle teljes bizonyossággal eredetit venni. A harmadikat nem hallottam.
A jó zajszigetelés alapvetően az illesztéken múlik. Senki nem fogja megmondani, hogy lesz-e olyan illeszték a gyári csomagban, amivel jól szigetel a füles, és neked is megfelel. Lehet, hogy ki kell próbálnod több illesztéket is.
Amit még megnézhetsz, az a Bosshifi B3, ami a leírásnak megfelelően tényleg enyhe V, egyébként egy kellemes, természetes, semmilyen szempontból nem idegesítő hang. Nem basszusbomba, nem vonyít, nem hiányzik a közepe, nem nehéz hajtani. Jó füles az árához képest, nehezen tudom elképzelni, hogy valakinek egyáltalán ne tetsszen a produkciója. Én a helyedben ezt venném akkor, ha a RE-400-at nem sikerülne meghallgatni. (Egyébként tudok RE-400-at mutatni.)
-
s4tch
veterán
Meizu EP51: $20 a gearbesten. [link]
-
s4tch
veterán
válasz
RocknRoller #78378 üzenetére
A fentebb is tárgyalt Rock Zircon tök jó elektronikus zenére, és mikrofonja is van, párom telefonján (valamelyik Redmi 3 verzió) tökéletesen működik headsetként.
-
s4tch
veterán
válasz
Destroyer91 #78268 üzenetére
Szerintem nem másik füles, hanem egy EarStudio ES100 kell neked, a brit amazonról.
-
s4tch
veterán
A forward2me-t, pont azokra a helyzetekre találták ki, amikor az eladó nem szállít, csak angol címre. Többen használtuk számos alkalommal, egyszerű, megbízható szolgáltatás.
-
s4tch
veterán
Meizu EP51 gearbesten 20 dollár. Ennyiért ingyen van.
-
s4tch
veterán
válasz
#00784640 #77692 üzenetére
Nekem is megfikkant pár hónapon belül a jack. Hitvány szar, de szerencsére javítható. Nekem @darvinya kolléga kicserélte a komplett kábelt, azóta hibátlan a füles. Szerintem megéri a macerát, ez a hangkarakter nagyon nem jellemző ebben az árkategóriában. (Nekem van egy Fostex TE02n is, az is elég kiegyenlített karakter, de ezt képtelenség beszerezni.)
Ha érdekel a RE400, és Gyöngyös-Gödöllő-Bp vonalon előfordulsz, szívesen megmutatom.
-
s4tch
veterán
Monti megmutatta a Massdrop x Nuforce EDC3 fülesét. Akinek belefér a keretbe, és szereti a feszes, gyors, mégis izgalmas, tonálisan nagyrészt kiegyenlített hangzást, az bátran ugorjon rá. Nekem mocskosul tetszett, úgy szól vele a metál, ahogy kell. \m/
-
s4tch
veterán
Warehouse deal AF100C-re: [link]
-
s4tch
veterán
Hifiheadphones-nál a Final termékekre 50%-os akció van: [link].
-
-
s4tch
veterán
válasz
wolfman #76834 üzenetére
Sheratannak volt, biztos írt is róla ide. Egyszer én is hallottam egy szűk negyed óra erejéig. Kicsit kemény hangú, gyors, jó felbontású, leginkább kiegyenlített, kényelmes, minőségi füles, érdemes meghallgatni. Forrásra érzékenynek tűnt a teteje, úgyhogy vidd magaddal azt, amivel hajtanád.
Szerk:
-
s4tch
veterán
@Bodz, talán megvan, miért kedveled tömegközlekedésen az AF100-at. Épp buszon ülök, az itteni zajok elsőre a zene alját tüntetik el. A Trinity Vyrus csöndes környezetben klassz, itt eltűnik a mélye, az AF100 viszont buszon jobb, mint otthon.
-
s4tch
veterán
Hány éves vagy, herceg?
Meg lehet úszni a vámeljárást, szó se róla, de már évek óta átvilágítják a csomagokat. Telefont sem rendelek már Kínából, kollégáknak elege lett belőle, hogy a csomag - amire a kínai ráírja, hogy 11 dolláros kerti szerszámot tartalmaz
- itt van egy hét alatt, majd a posta hosszú heteket ül a vámkezelésen. Vagy kérdezd meg mondjuk Bodzot, fizetett-e vámterhet a Magaosi K3-ra...
A lényeg, hogy arra kell készülni, hogy amit a postás drágábbnak sejt, mint a vámmentes értékhatár, arról megnyilatkoztatják a megrendelőt. Ha a cucc olcsóbb, mint 37 euró, akkor legfeljebb várakozni kell, de fizetni semmiképp.
-
s4tch
veterán
válasz
PpenoO #76727 üzenetére
Köszönöm a helyesbítést, tévedsz.
De hagyjuk ezt, csak simán fogadd el, hogy mind a posta által közölt tájékoztató, mind a kapcsolódó tanácsi rendelet a "vámmentes" szót használja az elhanyagolható értékű (=tanácsi rendelet alapján 150, áfa törvény alapján 22 euró alatti értékű) küldeményekkel kapcsolatban, illetve az áfát is vámeljárás során állapítják meg, így import esetében a vám és az áfa szorosan együtt mozognak. A lényeg, hogy ~37 eurónak megfelelő érték alatt nem kell semmit fizetni, sem áfát, sem vámot.
-
s4tch
veterán
válasz
PpenoO #76725 üzenetére
Ha a vámmentes értékhatárból jött a 22 dollár, akkor gondold újra a kereted, ugyanis egyrészt a vámmentes értékhatár 22 euró, másrészt 10 euró alatt nem kell megfizetni a vámtételt, szóval kb. 37 euróig nyugodtan lehet rendelni, nem fogják megvámolni-megáfázni.
Témaösszefoglalóban nem találtál szimpatikus típust?
-
s4tch
veterán
-
s4tch
veterán
Egy hétig volt nálam Meizu EP51, olcsó bluetooth füleshez képest jó hang. Nekem annyi problémám volt vele, hogy egyik gyári illeszték sem volt túl kényelmes. Ez normál esetben nem gond, az itthon lévő néhány tucat illesztékből mindig akad egy kényelmes darab, de az EP51-nek baromi vastag a vetőcsöve, csak a saját illesztéke passzol rá.
Hallottam Tennmak Prót az aptx Tennmak kábellel, sőt, arra a kábelre (vettem belőle én is) rátettem az N40-et is, és állítom, a Meizu kiegyenlítettebb, tisztább hang, mint a Tennmak + N40 páros. Ennyi múlik a bt egységen, illetve a kábelbe épített d/a konverzión, erősítésen...
-
s4tch
veterán
válasz
Krill77 #76332 üzenetére
Írtam 3 bekezdést, de értelmetlen szószaporítás lett volna. Röviden: RE400-nak nincs kiemelése, a Bosshifi enyhe V hang. A B3 fun, a RE400 neutrális.
A RE400 a legtöbb népszerű füles után mélyhiányosnak fog tűnni, pedig szép lineáris és gyors mélytartománya, árához képest egészen csodálatos, légies, részletes közepe van - csak épp a mélykiemelt fülesek után heréltnek fogod találni a hangját. Szerintem nem ez a szent grálod.
-
s4tch
veterán
Ma egyedül dolgozós napom volt, az N40 maradt itthon, 3 fülest vittem az irodába. Kb. óránként cseréltem, mindegyik többször a fülemben volt a nap során. Hasonló árkategória mindhárom, és gyökeresen más karakterek. Forrásként az XD05 volt nálam, tidal hifiről ment a zene.
- Hifiman RE400: ezt biztos sokan ismeritek, mint a "kiegyenlített füles" szinonimáját. Gyárilag kaki a kábel, darvinya tett bele egy puha, korrekt drótot, a hangja semmit nem változott. Enyhén mélyhiányos, kristálytiszta, szellős, transzparens hang. Szerintem kívánja a szivacs illesztéket, ezzel képtelen sikítani. (Úgy emlékszem, szilikonnal tud sziszegni, de azzal régen hallottam, nem esküszöm meg rá.) Egyedül ez reagál jól az XD05 bass boost-jára; a másik kettő már eleve boostolt
Popzenére közepesen jó, viszont a hangszeres muzsikákkal messze ennek van legjobb hangja a 3 közül. Metált is bírja, van némi tere is. Pici, könnyű, kényelmes, könnyen hajtható, nagyon finom hang, ez még a kábelcserét beleszámítva is nagyon megérte a röhejes, 20 dollár körüli akciós árát.
- Audiofly AF100c: erős V, nyugis, lassú, meleg hang. Nagyon kényelmes ez is, mint minden Audiofly, amit eddig hallottam. Tömege gyakorlatilag nincs. A kábel hosszabb az átlagnál, engem kicsit zavar, valakinek lehet, hogy pont ez kell. A tokja világbajnok, masszív, könnyű, elfér benne 4 füles. Vékony a vetőcsöve, úgyhogy ezt csak a gyári, egyébként bőséges illeszték-választékkal tudom használni. (A többi fülesemnek 5mm körüli vetőcsöve van.) Hangra visszatérve, popzenével büntet, gyorsabb zenéknél összezavarodik. Ennél kell legjobban megválogatni, milyen zenét tol bele az ember: klasszikusra, gyorsabb metálra szerintem gyenge, középtempóig popzenére, lassabb rockra, bluesra, jazzre, akusztikus zenékre viszont - nyilván az ár figyelembe vételével - isteni. A sebességet és a sok hangszert nem bírja, viszont szép ennek is a magasa.
- Fostex TE05: cserélhető kábel, fém ház, mágneses kis műbőr doboz, minőségérzetre messze ez a legjobb. Hangban az AF100-hoz hasonlít kicsit, viszont ez csak enyhén mélykiemelt, és nem folyik úgy az alja, mint az AF100-nak. Ennek a csapott magas a hibája: bármelyik után hallgattam a másik kettő közül, ezt kellett legtovább szokni, annyira hiányzott elsőre a csillogás. Viszont a mélye több, mint a RE400-é, és feszesebb, mint az Audiofly-é. Kiemelés itt inkább a mélyközép tartományban jelentkezik. Ennek kell a legtöbb kakaó, bár ezt sem nehéz hajtani. Számomra a 3 közül ez a legtovább hallgatható, ugyanakkor leginkább "semmilyen" hang: 10 perc után megszokom a csapott magasakat, és maradhat akármeddig. Szerintem ez ment a legtöbbet.
Hülyeség sorrendet felállítani, ezért természetesen nem hagyhatom ki.
- mély minőség: TE05 > RE400 > AF100
- mély mennyiség: AF100 > TE05 > RE400
- közép: RE400 > TE05 > AF100
- magas: RE400 > AF100 > TE05
- tonalitás az én ízlésem szerint: abszolút hangulat és zene kérdése
- fun factor: AF100 >>> RE400 > TE05
- kényelem: AF100 > RE400 > TE05
- izoláció: csendes az iroda, fogalmam sincs
- minőségérzet: TE05 > AF100 > RE400Mindegyik nagyjából másban jó és másban pocsék, mint a másik kettő. Ha csak egyet lehetne megtartani az N40 mellé, az a RE400 lenne. Ha csak egyetlen fülesem lehetne, és a 3 közül kéne választani, akkor sorsolnék a TE05 és az AF100 közül.
-
s4tch
veterán
Hát istenem, így sikerült lefordítani az airflow control portot. A "szellőző lik" biztos kicsit snassz lehetett.
-
s4tch
veterán
válasz
roka.32 #76041 üzenetére
Olcsó kiegyenlített fülesek:
- Fostex TE02n, ha találsz belőle valahol
- akciós Hifiman Re400, ha hajlandó leszel kábelt javíttatni
- talán ez, bár még nem hallottam: https://www.alphandelta.com/product-page/alpha-delta-d3Lehet, hogy jobban jársz, ha rendelsz még egy Zero Tenore-t.
-
s4tch
veterán
-
s4tch
veterán
Ez klassz lehet.
-
s4tch
veterán
Most kevés fülest néztem, de pl. a Magaosi K3, a Tinaudio T2 vagy a Zircon a megszokott árhoz képest olcsóbbak.
Itt a hifiheadphones tavaszi akciója is: [link]. Ha valaki ismer ezek közül olyat, aminek nem szúr a magasa, feszes a mélye, és megfelelően agresszív torzított gitárokhoz, ne tartsa magában.
-
s4tch
veterán
válasz
RetepNyaraB #75885 üzenetére
Ha Bp-n vagy, holnap fussunk össze, adok egy párral, addig kitart, amíg megjön a rendelésed.
-
s4tch
veterán
válasz
RetepNyaraB #75882 üzenetére
Vetőcső: nozzle.
-
s4tch
veterán
Isotek ment éjjel, erre tartom a Benjie-t.
Amúgy jó lesz ez, kétségtelenül van benne bugi. Járatás után kíváncsi lennék, hallasz-e valami különbséget a nem mikrofonos verzióhoz képest.
Monti:
Öcsém máris csípné valóban. Még nyers az egész, az igazi hangja majd előbújik egyszer. Viszont ez a vékony műanyag kábel botrány, az AF56-é sokkal kellemesebb volt.
-
s4tch
veterán
Hááát, egyelőre úgy üt, mint egy qrvanagy vattapamacs
Van itt mély, de lágy, kicsit terjengős, olyasmi, mint az AF56 volt. Remélem, kicsit felkeményedik, meg jön bele némi közép is később. Illetve jut eszembe, a Comply van rajta gyárilag, lássuk csak a szilikonokat...
Annyi biztosnak tűnik a harmadik Audiofly füles próbája után, hogy a komfortot nagyon érzik a fiúk, mindegyik baromi kényelmes volt.
-
s4tch
veterán
Használtan lőttem, "miért ne ezt dugjuk a Tennmak mmcx kábelre" alapon, illetve azért, mert a TE-02n kistesót meglehetősen csípem. Hétfőn jött meg, pár órát hallgattam, gyors benyomások jönnek.
Felépítés, csomagolás: zsír. Fém, masszív, pihekönnyű, jól is néz ki. Apróság, hogy a füles háza teljesen szimmetrikus, így mindegy, melyik házat rakod a kábel bal, illetve jobb végére. A ház maga nincs is jelöléssel ellátva. Nekem a fekete verzió van, a barna is klassz lehet. Nekem a régebbi kivitel jutott, ehhez pofás, ízléses, mágneses fedelű kis műbőr dobozkát adtak. Az újabb verzióhoz (ebay) csak egy szövet szütyő jut, ez lényegesen prosztóbb megoldás, mint a doboz, amit már csak a TE-07 (mostani Fostex flagship iem) kap meg. Van hozzá 4 pár szilikon illeszték 4 különböző méretben. Puha, tapadós, vékonyka falú harangok ezek. Nekem egyik sem zár tökéletesen; Spiral Dot, Spinfit, kínai szivacs mind jó, ezekkel meglehetősen jól kizárja a külvilágot. A ház egyáltalán nem simul a fülembe, alváshoz kizárt, hogy ezt a fülest válasszam; ezt leszámítva kényelmes, nagyon könnyű cucc. Driver flexet nem tapasztaltam.
Kábel: a kézikönyv (pdf) szerint OFC kábelt csomagolnak. A drót 1,2m hosszú, a végén egyenes jack. Az mmcx csatikon érdekes a jelölés: a bal oldalon ott az L, a jobb oldalon csak egy narancssárga izé van; szokható, de sötétben a szimmetrikus házaknak köszönhetően megkülönböztethetetlen egymástól a két oldal. A kábel csak nagyon enyhén mikrofóniás. Kicsit merev a madzag, lehetne puhább, amúgy könnyű, ránézésre tartós.
Hang: egy szem dinamikus driver, az árkategóriára jellemző előnyeivel és hátrányaival. Egységes a hangkép, és bár olvastam róla, hogy gyorsabb zenéknél szétesik a muzsika, ilyen nem jött szembe. A frekimenet enyhe mélykiemelés után kisimul, a középtartomány szépen egyben van. Magas csapott, aki érzékeny a visítós fülesekre, azt nem fogja semmi zavarni. Most kínai szivacs van rajta, ezzel sötét V a hangja, úgyhogy majd vissza fogom tenni rá valamelyik szilikont, azokkal van magas is. A mély egyébként nincs széttaknyolva, ahogy sok olcsó dinamikusnál, és még némi reális textúrája is van, jazz felvételeknél ügyesek a basszusok. A tér nem mesterséges, nincs széthúzva, de nem is koncentrálódik egy pontra. A füleshez nem kell erőmű, bár a telefonomról halkabb, mint az N40.
Tl;dr: középutas, biztonsági játékos, enyhén meleg hang, sima, talán kicsit csapott felső tartománnyal.
És a cumi: az mmcx csati nem kompatibilis a Tennmak kábellel.
-
s4tch
veterán
válasz
MineFox54 #75735 üzenetére
Ez se lesz egyszerű menet
Szóval: fül fölötti kábel, 30-35 dollárba férjen bele, legyen kiegyenlített, magas kiemelés nélkül. Nézzük:
- KZ ZS5: magasa tud szúrni, neked ilyen feltételrendszer mellett nem ajánlom
- Hifiman RE400: kiegyenlített, de nem fül fölötti, és pocsék a kábele
- Zero Tenore: szép sima magasak, hagyományos kábelvezetés
- Soundmagic E10: szerintem csípnéd ezt is, de ez kicsit mélykiemelt, és hagyományos a kábele
- Tennmak Pro: kicsit mélykiemelt, de a többi feltételednek megfelel
- Einsear T2: ez is szúrhat kicsit, amúgy nagyjából kiegyenlített hang, hagyományos kábel
- BGVP DN-1: ezt még nem hallottam, de a head-fi népe szerint ez egy kimondottan sima hang, és ha ez igaz, akkor nagyjából megfelel a feltételeidnek -
s4tch
veterán
válasz
AMDFan #75702 üzenetére
Jó lesz egynek. Az olcsó füles sajnos sosem igazán kiegyenlített, és ráadásul sokszor telefonról hallgatja az ilyet az ember, ami súlyosbító tényező. A Bosshifi jó kompromisszum, ezen kívül a Hifiman Re400 vagy a Fostex TE02 jut eszembe, ami azért kiegyenlített hang, de a Hifiman kábele fos, a Fostexet meg nem nagyon lehet már kapni.
-
s4tch
veterán
válasz
AMDFan #75685 üzenetére
A témaösszefoglalóban úgy emlékszem, van szó ezekről. Az első linken lévő füles a Hybrid Pro HD, ez pont a szelídíthetetlenül szúrós hangú verzió. Ha költenél 8-10 rongyot, akkor inkább Bosshifi B3-at nézd (első gugli találatot linkeltem, lehet, hogy máshol pár dollárral olcsóbb, bár ritkán van 30 usd alatt), ez egy általános ízlés közepébe célzó, meglehetősen jó füles.
-
s4tch
veterán
Én is lőttem belőle egyet a biztonság kedvéért.
Egyébként az érdem megint a keepa nevű árkövető oldalé: mikor írtál az angol akcióról, láttam az ártörténeten, hogy ez a füles már járt 30 font alatt is, úgyhogy beállítottam rá egy árfigyelőt az európai amazonokra, és már jött is a mail a spanyol akcióról. Piszok jó az az oldal.
Én még nem köszönöm meg a tippet, majd ha jó lesz a hangja.
Ja, és ahhoz képest, hogy az N40-en kívül nem hallgatok más fülest, lőttem még egyet, nem csak az AF100c van úton: jön egy Fostex TE05 is. Kíváncsi leszek a hangjára.
-
-
s4tch
veterán
Én a gyári M mérettel próbáltam, az pont kellemes volt. De ha neked nem passzol egyik sem, akkor kezdj el próbálkozni, mert az, hogy a te fülednek mi a komfortos, nem más tapasztalata alapján fog kiderülni. Nálam amúgy az N40 összes gyári illesztéke érintetlen, egyik sem szigetel, és a JVC Spiral Dot a kedvenc szilikon harang, ez sokaknak bevált már. Illetve úgy emlékszem, Tulku az egyik csilliárdba kerülő fülesét valami filléres hama illesztékkel használta. Ha lesz tali, és jön vincze1, tőle érdemes lenne Sony harangokat kérni próbára, múltkor abból is találtam nagyon jót. Mások egy Sennheiser készletet rendeltek közösen. Nagy a választék, ez jó hír, viszont nincs tuti recept...
-
s4tch
veterán
válasz
-FreaK- #75341 üzenetére
$3,29 a szállítás, így az egész csomag $103,28 lenne. Ha a posta vámkezelés alá vonja, akkor erre 27% áfát és 3 eFt vámkezelési díjat kell fizetni. Ez mai árfolyamon kb. 36-37 eFt lenne. Ha vámkezelés nélkül megkapnád, akkor valahol 26-27 eFt körül állna meg a történet.
(#75342) Krill77: csak bejelentkezett massdrop fiókkal láthatóak az árak.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Yettel topik
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- EAFC 25
- Titan Quest II
- Kerékpárosok, bringások ide!
- ASUS routerek
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- További aktív témák...
- DELL Precision 5560 i7-11850H 16GB 512GB T1200 FHD+ 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- HIBÁTLAN iPhone 11 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3032, 100% Akkumulátor
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest