- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
RetepNyaraB
veterán
Na népek, elvesztettem szeretett nocs ns800 fülesemet. Szimpla armatúrás, rendkívül kicsi (kifejezetten utálom a böszme füleseket és nyomnak is többnyire), nagyon jól szigetelő, strapabíró, bármeddig kényelmes kis cucc volt, a jobban sikerült egy-armatúra sorozatból, kb. 120 euró értékben.
Mondjatok nekem valamit, amerre érdemes ma indulnom. Akár használt. 30k forint fölé nem mennék, nem vetem el a dinamikusat sem, de ne legyen nagy, kövér dög.
Sajnos mindent hallgatok. Precíz hang előnyben, nem kell, hogy a basszus letépje a fejem, de a magas legyen minél inkább rendben; öregszem és süketülök.
Ja, telefonról vezérelhetős is előnyt élvez, bocsesz. -
RetepNyaraB
veterán
válasz
szakibá... #66634 üzenetére
Hmmm...
Kicsi a gyakorlati ismeretem a hangszóró membránok mozgásáról. A fa nyilván elég jól megfelel "membránként" hangszerek rezonáns lapja esetében, csak itt talán komplexebb mozgást kell végeznie, miközben maga az anyag sokkal vékonyabb. Ha pedig vékony, akkor mitől merev?
Najó, ma nem leszek okosabb. -
RetepNyaraB
veterán
válasz
kemcso #66623 üzenetére
Ezt a képet én is megtaláltam, de nem nagyon megy a fejembe, milyen fából lennének képesek 4mm átmérőjű, mondjuk tized milliméternél vékonyabb membránt készíteni, ami rezeg is, meg a csillapítása is jó és nem is törik el (vonós-pengetős hangszerész az egyik szakmám, még ha nem is praktizálok).
jah, furnér
Írtam már, hogy hangszerész vagyok? LOL! -
RetepNyaraB
veterán
Oké, akkor nem kell körmöt rágnom és többször gondosan elolvasni az egész thread-et, vajon érdemes-e belevágni. Kösz.
Bár alaposan részletezik mit implementáltak és hogyan, tehát vélhetőleg átgondolt az egész, csak kérdés mennyi az értelme.
Folytatva a totál offot én a v4a convolution beállítását is hosszasan próbáltam megszokni, állítgatni, kerestem a mintafájlokat net-szerte; de aztán az a meggyőződésem alakult ki, hogy nagy bullshit az egész. Egy értelmes lehetőség volna saját .irs fájlok elkészítése (persze "fülre", mert fülhallgató bemérő mikrofon/szoftver-re költsön az akg), de pont az igazából nem működik, pedig sokat túrtam utána. Az általam talált szoftverek nem igazán win10 kompatibilisek és pont a mentésnél disznóságok derülnek ki. Na. Bocsesz a mellébeszélésért -
RetepNyaraB
veterán
válasz
schawo #66357 üzenetére
http://forum.xda-developers.com/android/software/r-s-e-sound-systems-auditory-research-t3379709
Ez az? Majd írj róla valamit, ha felnyomod. Látom a viper4 névvel takaróznak, de abból eddig csak az eredeti volt jó, az atmos, maxx, beats és hasonló tákolmányok nélkül. Értem, hogy ez más, csak gyanaxom. Potyára nem nagyon akaródzik...
-
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
pulutodurumo #66276 üzenetére
Rendesen felvett, hangszereket is tartalmazó zenénél jó eséllyel meghallod pedig a különbséget (de istenments flémelni róla
). Viszont manapság már legalább ne fizetett reklám mp3-mat használj (szerintem), hanem mondjuk rosszabb marketingű, de sokkal modernebb algrotimussal dolgozó ogg-ot, pl. max bitrátával. Ott már valóban kicsi a különbség és még mindig egyharmaddal kevesebb helyet foglal, mint a flac.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
szakibá... #65908 üzenetére
Vannak nevek, melyeket keverek. Lásd Vörösmarty tér és Móricz Zsigmond körtér. A barátnőm a vonósnégyes és a magasles szavakat cseréli rendszeresen. Ettől még hallottam a BW-ket, elég alaposan. Erre Kammerer talán emlékszik, mert a P5-ben egyet értettünk, a P7-ben nem annyira. Kötözködni is kár velem, csak véleményt mondtam én csakúgy, mint te. A Veho-t pedig biztosan nem ékszereztem fel a BW-kkel szemben, sőt. Lényegre: a P5 mondjuk annyira szigetel, mint egy Piston2. Az nem sok
-
RetepNyaraB
veterán
A B&O P5 egy eléggé érdekes hangképű on-ear fejes, egyáltalán nem mindenkinek jön be. Hangszigetelése nulla. Ebből a kékfog verziót nem ismerem, de egészen bizonyosan nem jobb, mint a kábeles. Drágább az lehet. A H8 egy kis ékszer és ezzel vége is az előnyöknek Ráadásul szintén on-ear. Inkább idd el, amit erre költenél. Jobban jársz az in-ear E80-nal, ahogy mondják a tudorok. Persze lehet 100 ropi felett is fejhallgatót használni telefonhoz, ha van rá pénzed. Szépen fog szólni (ha jól sikerül a vétel és passzol a telefonhoz), csak marad benne rengeteg tudás, ami nem jön ki. De utcára ezeknek nem sok értelmük van. Meg kell határozni a fő felhasználást és ahhoz venni eszközt.
-
RetepNyaraB
veterán
A Veho, vagy mi a neve sosem lesz elég zárt egy in-earhoz képest. Utazáshoz ezt vedd figyelembe. Amúgy a cikkel elletétben inkább B&O P7 koppintás, mint Sennheiser. Mivel egyiket sem ismerem (csak a B&O-t; az mélykiemelt, de nyugodt, szép hangú cucc, jól túlárazva), hangról nem tudok mit mondani. Telefonhoz 100 euro feletti fejes eléggé felesleges szerintem, de ezt egyénileg kell eldönteni. Annyi viszont nyugodtan lehet akkor is, ha hagy benne kraftot.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
BigBlackDog #65866 üzenetére
+jó randa. De óccó is!
-
RetepNyaraB
veterán
Én vagyok a Péter?
Ismerjük egymást? My pleasure!
A lényeg azonban, hogy de, telefonon hallgatok zenét, jellemzően útközben. Otthon hangszórón.
De - amellett, hogy egyáltalán nincs pénzem hifire - igyekszem nem elkezdeni a lejtőn gurulást. Minél minimálisabb ráfordítással próbálom a .zenét. hallgatni.
Az aztán már teljesen off, hogy évtizedek óta úgy kell vadászni a hallgatható felvételeket (ld. Loudness War). Kár a pénzért, ha 99% master=rosszabb fajta mp3
Komolyzene dettó, mintha a hangmernokok elfelejtették volna a szakmájukat.cskv@ spec. az on-ear fejesek nem nagyon bántják a szemüveget (40 éve hordok), de over-ear verziókból is van kényelmes. A plüss párnás Beyerek, ill az x-wing kialakitasu AudioTechnicák pl. ilyenek. Fülest meg majd mondanak
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
PR0JECTNR56 #65621 üzenetére
Egy éve nem hallottam az AT A900x-et, mert exnejemnél hagytam (mint mindent). Most újra; és hát igen. Széles volt a vigyor a fejemen, armatúra ide, vagy oda 😬
-
RetepNyaraB
veterán
Earbud fanok:
-without flame-
véletlenül életemben először hallottam egy ájfón fülest; eléggé büntet. Ha fizetnének se kéne. Vagy van valami, ami a fülben tartja minimálisan, csak nem tudok róla? Ha benntartom, akkor simán szovjet táskarádió. Anélkül viszont hallhatatlan is.Ui.: csak azért furcsállom, mert szoktátok javallani olyanoknak, akik ragaszkodnak az earbudhoz.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
pulutodurumo #65481 üzenetére
Értem én, csak mint vásárló ezt nem szophatom az ujjamból és nem is jelezték a balga kínaiak az oldalon. Nem baj, lebasztam őket értékelésben
-
RetepNyaraB
veterán
Megjött a KZ HDS1, szept hatodikán rendeltem banggood-ról.
1800 forintért egyértelmű best buy.
Alja üt, de nem mászik rá a többire, meglepő módon teteje is van, méghozzá nem a sziszegős fajta.
Persze az egész hangzás inkább kemény jellegű és nem is mondanám túl részletezőnek, de üdítően kellemes csalódás.
Kialakítás: vékony, bár elég hosszú test, valószínűleg mindenkinek kényelmes, ez nem fogja nyomni a fülporcotKábel elég merev, de nem viszi a hangot és a merevség miatt nem is hajlamos tekeredésre. Szerelési minőség ezen az árszinten rendben van. Ami azt jelenti, láthatóan olcsó műanyagok, ház bemártva festékbe, pici, occó. Nem baj, nem tűnik szétesősnek.
ui.: az oldalról nem derül ki, de három illesztékkel jön. Tehát feleslegesen rendeltem még extra harangot. Viszont ha már rendeltem, elég ciki, hogy a saját termékük nem passzol. Leesik wazze
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
#16820480 #65345 üzenetére
Rendben, nyilván privát véleményt írok, pénzt se kapok sajna semelyik cégtől
Akkor csak merő szubjektíven írom le, hogy nem veszek több dinamikus meghajtójú fülest, mert a nagyjából max.100 euróból, amit ilyen célra hajlandó vagyok szánni, én találtam számomra minőségi ugrást jelentő 1BA cuccost. Akkoriban nem találtam elérhető áron több armatúrásat, az is igaz. A hangképen lehet vitatkozni, nekem bejön a hidegebb (negatívan fogalmazva: érzéketlen), ám precíz hangzás. -
RetepNyaraB
veterán
válasz
scukp78 #65329 üzenetére
Op3+poweramp+viper4android, esetleg poweramp 4.0 beta3 (ha nem crack a progi, akkor csatlakozhatsz béta teszternek és a 4.0 motorja új, jobb a réginél). Ezzel egy single armature is jó lesz, kis basszus emeléssel. Cserébe szebb középhangokat és jóval tisztább (noha hűvösebb) hangképet kapsz, mint egy dinamikussal (nyilván egy árkategóriában értsd a kettőt).
Ennyit az offolásról. Meg kell hallgatni lehetőleg minél több aspiránst, vagy visszaküldhető helyről próbálkozni. -
RetepNyaraB
veterán
válasz
topjoyy #65298 üzenetére
A Geniusnál jobb lesz. Meg "más" is. Nem, egy fülhallgató nem úgy szól, mint egy fejhallgató. Leginkább egy zárt fejhallgatóra hajaz elméletileg. Azért elméletileg, mert ez jó sok egyéb változótól is függ.
Ha fontos az itthoni beszerzés, akkor jó a füles is. Amúgy Kínából ezért a pénzért jobbakat kapsz; persze egy hónap várakozással. Fórumtársak majd tolnak konkrétumot, én azt inkább nem vállalom -
RetepNyaraB
veterán
@ah Bodz beelőzött
A headset fícsör sokat nyomott a latban (a borravaló mellett, nyilván).
Az on ear Marshallok elég hergyák szerintem; meglepő következtetés azok alapján. Nem beszélve a low budget csíkszeműekről, akik ennyi léből már elég komoly dolgokat tudnak összerakni
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
pulutodurumo #65204 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek!
-
RetepNyaraB
veterán
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
pulutodurumo #65196 üzenetére
Megnéztem. Csinos, olcsó. Egy db szilikon haranggal szállítják. Ha veszek extra KZ kiegészítőt is, akkor az tuti jó lesz rá?
Ezen kívül barátnőm hajlamos komolyzenét hallgatni (Bartók rádió futás közben, no comment). Vállalható lesz? Tudom, ennyi pénzért, meg a szutyvadt Nokián ne legyenek elvárásaim, de van füles, amelyen fájdalom vonószenekart hallgatni, nemhogy rezeket.
ui hegyek: néztem még az ED9-et, amely jóval komolyabbnak tűnik, illetve az ATE S nevű sportverziót (fül fölötti kábel). Mint KZ. Vélemény?
-
RetepNyaraB
veterán
Sziasztok népek!
az összefoglalóban lévő MEElectronics M6 még mindig ajánlott futós füles, vagy van 10k forint alatt alternatíva?
Köszi
ui.: fontos a fül fölötti kábel; a barátnőm az évszázad legkisebb füleivel rendelkezik
ui2.: itthoni beszerzés nagy előny, kivéve, ha Csíkszemisztánban fele az ára.
-
RetepNyaraB
veterán
119dB?? Én nem is láttam még olyan érzékenységű fülest; jellemzően a 90-95dB elterjedt. Állítólag a 90 már érezhetően halkabb sok embernek (ha a ratyi erősítő nem tudja rendesen meghajtani - ezt custom firmaware-rel elég valószínűen orvosolni lehet, ha valós a gond). Valószínűbb azonban, hogy kicsit le kell adni a bomboltetve zenét hallgatásról, mert a füled meghálálja.
Egy jobb hallokeszulek drágább, mint egy high-end fülhallgató... -
RetepNyaraB
veterán
válasz
monti0222w #57540 üzenetére
Jahm közben észrevettem
Rootolatlan Z2 elég alája? Remélem... -
RetepNyaraB
veterán
Hali, a lányomnak beruháznék egy Piston 3-ra; kikötése volt, hogy ne legyen nagy. Szóval nagyobb az előző verziónál? Őt nem zavarta a hordó forma, csak ne lógjon ki a füléből...
-
RetepNyaraB
veterán
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
darvinya #56877 üzenetére
Nem jártam már tegnap erre.
Szóval összefoglaló megvolt többször eddigi pár évem alatt
A füles headset része almát vezérel, még egyszer mondom. Ez nem a jack kiosztás kérdése, hanem a benne levő kis mikrofonos-gombos baszaké. Rosszul gondolom?
Zenelejátszás alatt a középső gomb (a háromból) működik ugyan, tehát tud léptetni, pause/play is megy. Azonban bejövő hívást többnyire nem vesz fel, vagy ha véletlenül mégis (ezt nem is értem, akár az is lehet, hogy a ready dialer szórakozik), akkor én hallom az ellenfelet, de ő engem nem. A régebbi telefonomon is így volt. Ez meg kvázi felsőház, kizárt dolognak tartom az ilyen szoftverhiányosságot. Szerintem ez az alma miatt van és azt kérdeztem át lehet-e szerelni android headsetté, vagy felejtsem el.most olvasom a többit
(#56884) arnd@ linkelsz egy ilyen átalakítót légyszíves? - nem kell mégsem, ez nem az a kérdéskör...update: milyen szép kis flém keveredett egy slampos kérdésből
Akkor térjünk a lényegre: ERobotot, Taskert és társat sosem használtam, lövésem sincs róluk. Valaki képezne kicsit akár privátban, hogyan lehetne ilyen appon át megmagyarázni a füles vezérlőnek, hogy tegye a dolgát? -
RetepNyaraB
veterán
Hali!
Egy alma kiosztású headsetes füles vezetékét át lehet androidra varázsolni? Pénz kifizetésétől sem riadok vissza...
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
tpeter77 #51294 üzenetére
Pedig a Pistonnak elegge dögös basszusai vannak
A magasai ellenben nem fogjak kivinni a dobhartyad
Meg kenyelmetlen is a tömzsi hordo formaja. Valamint nem szigetel elegge utcai hasznalatra, csak ha nem felted füleid a hangerötöl. Persze nem is draga csereben es a konkurencianal igy is jobb. Minden relativ.
Hosszu tavon szep hangzasert sajna magasabb kategoriaban kellene nezelödni... -
RetepNyaraB
veterán
Mivel a lanyom kitarto aknamunkaja celba ert, kapott arckönyv, Utyub es vaccapp hasznalatra
egy Xperia Z2-t (mentsegemre hasznaltan).
Namost kiprobaltam a hozza adott MDR NC31E-t, mely neveben rejlöen zajszürös.
Akkora darab, hogy felrebillen a fejem töle.
Hogyan tuszkolja ezt be egy kisebb fülü egyen a hallojarataiba??
De ez csak egy kicsiny reszlet, mert sirva teptem le a fejemröl kettö perc utan.
Semmikepp, nevermore!
Hatalmasra fujt, dühöngö basszusok (mindazonaltal gyanus, hogy 100Hz alatt meghalnak), kellemetlenül vödör közep es teljesen jelentektelen, keves, hatterben piszmogo magasak. Borzaszto.
Ha esetleg szoba kerülne valakinek a 10k alatti kategoriaban, akkor nagyon gyorsan felejcse el -
RetepNyaraB
veterán
válasz
contaxg #50407 üzenetére
S persze egy erősítő kimeneti impedanciájáról csak macerás guglizás után lehet információkat gyűjteni (ha egyáltalán). Érdekes, hogy egy szemlátomást ennyire fontos paraméterről miért nincs szabvány még ma sem (ha kihagyjuk az ősi 120 Ohmos félhivatalos cetlit), meg információ legalább annak, akit érdekel.
szerk.: az én szinén 1BA Nocs800-am szintén gyengélkedik telefonról, trükközni kell. A Fityó E17-ről (melynek emlékeim szerint legalább a kim. impedanciája igen alacsony) pedig jóval dinamikusabb.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
honfoglalo #50140 üzenetére
ez legyen a legkomolyabb gondja a kerdezönek
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Zsiráfnyál #50108 üzenetére
Barmi lehetseges, föleg, h csak te latod a kütyüidet, aztan elmondod nekünk; mi van.
Viszont a Piston szerintem is sibilance-os, bar nem nagyon erösen, csak kisse zavaroan. Nekem ugyan nincs tul jo magas halllasom mar sajna de igy is eszlelhetö. Jaratassal javul az egesz magas hangkep, de ez eltünni nem fog teljesen. -
RetepNyaraB
veterán
Az a bünös gondolatom tamadt, h esetleg az összefoglaloba lassacskan bekerülhetne egy "abszolut nem ajanlott" kategoria.
Sajna alapvetöen SENKI nem olvassa a kerdeses iromanyt, de aki (felteve de nem megengedve) megiscsak, az eztan nem jönne a CX300, Beats vonal es tarsaival. Igy mindig elölröl kell kezdeni az egesz magyarazkodast.
Illetve persze akkor is lenne nyilvan, aki probalkozna: "de mér nem jo a zenhejzerem, mikor a Laca Bíccét letoltam vele a Metron multkor, meg töksokat olvastam es mindenki nagyon dicserte a vateran is?"
Hatha kicsit segit. Ennyi az ötlet.Mas: a mi-szol-jobban kerdeskör azert mocskosul nem eldönthetö egy legyintessel, meg azonos arkategoriaban sem. Rengeteg rossz FEJhallgato es jo FÜLhallgato szaladgal nagyjabol egyforma arban. Prioritasok vannak, amelyeket szemügyre veszünk vasarlaskor. Ennek alapjan döntünk, kinek epp mire van szüksege es kerete. Lehet szemet forgatni bölcsen, hogy egy HD800 meg egy tudomisen Westone W60 közül melyik jobb es miert nem, de ez a valos elettöl igen elrugaszkodott összehasonlitas föleg, ha az erdeklödönek van többnyire max 30K forintja es akkor mar gazdagnak szamit mai kis hazankban...
Eh pl egy Invotone HD2000 szebben zenel, mint egy Piston, ez mondjuk nagyjabol igaz es eg arban vannak. Otthonra, fotöjbe, tv ele, gephez. De meg ez sem feltetlenül igaz, mert en pl a szemüvegem miatt gyakran az IEM-et hordom itthon is es nem az A900X-et. Prioritasok es szüksegletek.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Ati1979 #49974 üzenetére
A "transzparencia" ugye, amit a fejes topikban is emlegetett valaki, mikor DLL jött az ISY fejessel, h milyen olcso es mennyire jol szol es meg dizajn is. Es akkor, hogy abban a kategoriaban a dizajnt keresö emberek altalaban vasvillaval kergetik a treanszparenciat elfele. Ez igy lehet
Nekem ezek utan nem kell a dinamikus. -
RetepNyaraB
veterán
válasz
lenrok #49971 üzenetére
Ha kisebb jellegü fülkagylod van (föleg a luk) akkor nyomhatja a fülporcot. Nekem is nyomja hosszabb tavon, mert eleg testes hengere van. A szigetelese sem nagy szam; nem neztem de nyilvan szol kifele is a luknak köszönhetöen a feneken.
A basszusa viszont inkabb sok, mint keves es nem is pontos.
Ha Neked nem eleg, akkor itt az ideje atallitani a füledet a nagyothalloknak szant skullcandy-röl.
Ezt az is alatamasztja, hogy a Piston magasai a tapasztalt többseg szerint eleg szükek terben es jellegben is.
No offenseS ettöl meg az arahoz kepest meg jo minösegü, hosszan halllgathato hangja van (megint csak a tapasztalt többseg szerint).
(#49966) bucsher@
csak messziröl ugatok bele a temaba, de single armature friss birtokoskent azert megjegyzem a magasak nem kevesek, söt. Egy (altalam ismertek közül) dinamikus a kanyarban sincs treble minöseg teren .
A mely izles kerdese, bar egyertelmüen karcsu (natural bass).
Megfigyeltem viszont, h jol kevert elektronikus zenen (nem sokat halllgatok ilyet, de pl. Röyksopp, Emika, Massive Attack, Black Eyed Peas) teljesen eleg a mely, tehat ki kell kapcsolom azt a 3-5dB kiemelest 50-125Hz között, amit mondjuk rock, vagy altalanosan gitar alapu zene eseteben rateszek.edit.: ja es egyertelmüen profital az erösitesböl, nem keveset. Armaturashoz kijelenthetjük keves egy telefon. Szol, csak nincs meg a dinamika, ami egy asztali rendszerröl, vagy akar egy DAP-rol (DX50..?) kijön.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
dragonfx #49809 üzenetére
Te egy igazi konzum-junkie vagy, abbol is a megvezethetöbb fajta, mert nem ertesz a (nem marketing cellal) leirt szobol.
Vedd meg lecci a "markas, tehat jobb" termeket es igazan öszinten kivanok sok sikert hozzaOFF, de hatha fenyt gyujt sötet helyeken:
Az elet barmely területen egy termek nem attol lesz jo es "markas", mert remes összegeket költenek reklamkampanyra, es annak tanulmanyozasara, hogyan is lehetne a vasarlok egyeb gatlastalan cegek altal mar egekbe ingerelt erzekeit hatasosan rairanyitani a sajat fos termekünk megvetelere.
Ha valami jo, az egyreszt elterjed, masreszt ha nem latod a fat az erdötölakkor ott vannak a tapasztalt, független favagok, akik elmeselik, hogy ne tölgyfabol akarj hegedütetöt faragni, mert arra ott hatul az az ismeretlen es nem is tul attraktiv lucfenyö jobb akkor is, ha a tölgyfa mellett ott all az Erdötarsag fizetett favagoja vigyorogva es szines tablazatokkal bizonyitja, h kurvajo hegedü lesz belöle, mert mongyuk az André Rieu is tölük vasarol (csak azt nem közli, h nem a tölük "vasarolt" hegedün huzza a koncerten - bar töle meg ez is kitelik, viszont elegedetten figyeli a szamlajara befolyt összeget "erdötarsasag, köszönjük az együttmüködest" felirattal
)
-
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Fredo78 #49352 üzenetére
Bocsesz nem neztem meg milyen fülest linkeltel
Altalaban az agybadugok többseget lehet fül felett vezetni es ugy stabilabbak is. A Pistonnak sajna nincs ilyen kabelösszefogo kis gyürüje, amelyet behuzol az allad ala es szorosra zarod vele a füledböl klogo madzagot; csereben ha fül mögött vezeted eleg rövid a kabel es kb a torkod aljan/szegycsontod tetejen er bele a headset vezerlöbe, tehat eleg stabil. -
RetepNyaraB
veterán
válasz
Fredo78 #49350 üzenetére
HA rendesen ül, akkor nem esik le, nem mozdul el, mint a fejen hordott. En spec nem szeretem, hogy ha rendesen izolal, akkor olyan a visszacsatolt lepes zaj, mintha a sajat fejemen ugralnek - de ez szubjektiv.
Igy pl jo lehet a Piston 2, mert az nem erös szigetelesü, ezert a visszacsatolas nem zavaro.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
wasya87 #49313 üzenetére
A kis cimke QR kod? Annak kell lennie es ha jo, akkor fel is küld a kinai oldalra jol. A szaga semmikepp sem kellemetlen (persze ez szubjektiv). Nekem volt hamis, az bünösen rosszul szolt (sehogy, de igazan) es büdös müanyag szaga volt. A vetöcsö racsa is eleg objektiv, egyertelmü a megmunkalasi különbseg.
Szolni meg ugy szol, ahogy. De rosszul semmikepp, az arahoz kepest. Tehat nem kene fancsali abrazatot ölteni, out of the box sem. Ha megis, az kicsit gyanus... -
RetepNyaraB
veterán
Nem is a kinezetere ertettem, hanem a hangjara. Ez alapvetöen (föleg egy füles, amely nem latszik a hajadtol - ha van) zenei eszköz, ha marha jol szol akkor elnezem neki feltehetöleg, ha nem tul szep. Ha marha szep, de egy fos (mint a Momentum) akkor meg vehetek Biiccet is, amitöl gerjednek a lanyok es sargulnak a fiuk.
-
RetepNyaraB
veterán
@Ati1979, kemcso
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Ati1979 #49230 üzenetére
Pedig szerintem megtartom
Annyira szepen szol (nem vadul, nem fejletepöen, nem extravagansan es harsanyan, hanem szepen). Ahol kell ott ratolok par decibelt az aljara es kesz. De jazz-akusztikus-klasszikus vonalon erre nincs szükseg, inkabb csak at kell allitani a füled. A Piston pl. brutalis emberevö orrszarvu egy akvariumnyi riadt guppi között ehhez kepest
Valamint toltam vele kis dubstepet, il. triphopot es ott erdekes modon nem feltetlenül igenyli a többlet basszust. Cserebe nagyon kulturalt. Ahol keveslem, az inkabb hagyomanyos rock-blues. Ott megy ra kicsi eq es kesz. De majd körbekilincselek nov elejen, hatha valaki a fejemre akaszt ezt-azt. -
RetepNyaraB
veterán
Folytatom füles tesztelö amokfutasom (mikor van fülestali legközelebb?).
Most epp cegnel maradva a nocs ns800 van soron, mely egy single armaturas darab. Ilyenem nem volt meg es asszem Kemcso valami negy armaturas szörnyetegen kivül nem is hallottam a stilusbol.
Baromi pici es elegans töltenyforma, fülbe nyomva gyak. eltünik. Sajna a feher madzagos volt kaphato, de ez csak a külcsin. Allitolag kevlar madzag, hiszem ha kibir par evet. Nekem nagyon kis gagyi zsinornak tünik.
Egesz mas elmeny, mint egy dinamikus driver. Örületesen attetszö magasak, nagy reszletesseg es szellö. Meglepö "ter" egy agybadugotol! Elmeny az enekhang es altalanossagban föleg az akusztikus zene. Csereben a basszus kisse gyengelkedik, ez allitolag a single armature hatranya. Nekem muszaj az 50-110 herzig terjedö savot felhuzni kb 3-5 dB pluszba (foobar, naja sajna egy fos az eq-ja) es igy meg nem rondit bele annyira a hangkepbe, viszont megjön a punch.
Szivesen megmutatnam valami hozzaertönek nov elejen Pesten; addig nem jar le az egy honapos elallasi garancia -
RetepNyaraB
veterán
válasz
Fitzgerald #49196 üzenetére
A Maxellos, kicsit "kikeremmagamnak"- szagu összehasonlitas mar szerencsetlen kezdes, majd a "mennyivel jobb" folytatas is az.
A Maxell azert, mert fele annyiba kerül; nyilvan rosszabb akkor is, ha nem ismeri a kerdezö. Mar ranezesre is
A folytatas pedig oly szubjektiv, hogy a kerdest igy feltenni nem is erdemes.
A "miben lehet jobb" egy megfelelö fogalmazas. Ezert gondolom hülyenek a kerdesfeltevest, de ezzel senkit sem akarok megbantani -
RetepNyaraB
veterán
válasz
nzsolti #49032 üzenetére
Lepontozhatod az eladót, ebben az esetben feltehetőleg a taknyán fog csúszni engesztelésül, mert az Ebay figyel a vásárlói elégedettségre. Így talán a postát is állja, különben az simán lesz újabb pár ezres...
Sokan szoptunk már ezzel és megvan a néhány tuti bolt, ahol eredetit kapsz. Picit kell ELŐTTE olvasni
-
RetepNyaraB
veterán
Ehm persze irreleváns, mert senki se ismeri, otthon meg nem kapható, de ma grafomán vagyok:
26 óra break-in után felpróbáltam a nocs ns500-at. Lapos vezeték, droidos gombok, aluminium test; az egész kicsit olcsó hatású, de ez nem mond semmit a tényleges minőségről, csak jelzem, hogy kérdéses. 75 euróért már mindenképp.
-nagyon jó izoláció, meglehetősen kényelmes viselni, asszem hat pár fültöpszli, más-más formában, hordtáska, klipsz.
-levegős, jól meghatározott és pontos hangzás, komoly, széles méllyel, Nem tolakszik, de lemegy, színezetlen és szép,
-A nagy gond a felső-közép magassal van (nekem, pedig elég süket vagyok 15k herztől...). Betörve is kifejezetten kemény. Metálon egyszerűen fáj. Akusztikus zenén viszont szép. Sibilance nincs egy csepp sem, egyszerűen bántóan kemény. Jazzben a cinek kiütik a szemed, rezes felvételelm most nincs, de elképzelhetően az is hasonló. Dubstep alja nagyon rendben van, ha sok az elektronikus cincogás, az itt is fáj. Nagyon furcsa hangkép egy dinamikus fülestől. Nem tartom meg. -
RetepNyaraB
veterán
Ez a Piston kettő, ezüstben. Legalább is külsőre, ill a tartozékai alapján.
szerk.: a témához tartozik, hogy hosszabb távon mocorgatni kell a fülben, mert igen vastag, ugyanakkor tömzsi a fülhallgató test. Ha rendesen fülbe van tolva, nekem nyomja a fülporcot időnként (fáj). Ez persze személyenként változó lehet, de a kialakítás miatt általánosnak érzem.
szentkuti11@ a mély erősen színezett és felfújt, ezt még a tali előtt is írtam. Közben nem megy igazán mélyre. Viszont hallgatni meg igazán jó, ezért a pénzért. Nagyon meleg és barátságos hangképe van, betörés után a szúrós magas is eltűnt. Persze az innefidlity diagramjából látszik, hogy nincs is sok magasa neki, hanem konyul erősen; mégis van benne egy kicsit sibilance-os felhang. Az árért nagyon redben lesz a felhasználók többségének.
-
RetepNyaraB
veterán
Próbából vettem egy nocs ns500-at.
Bele se hallgattam, rádugtam a laptopra had' menjen egy napig. Volt pár napig nálam két éve egy ns200, az alapdarab és tetszett a maga huszonegynehány eurójáért. Egyben volt. Ez elég drága már (75 euro) ahhoz, hogy legyenek elvárásaim. Pl a Pistont pisálja körbe.
Aztán tervben van még az armatúrás kipróbálása.
Úgyis visszaküldöm mindHa az öccázas mégis nagyon bejön, akkor az épp, hogy be se járatott Piston 2 eladó
-
RetepNyaraB
veterán
Sziasztok, ket kerdes igy alvas elött:
-a driver: balanced armature kifejezes csak annyit takar, hogy nagyon figyeltek a fiuk a szerelesnel, avagy armaturas füles ertendö alatta?
-Dual Dynamic fülest hallott mar valaki szolni? Ennek lenyege gondolom az, h megörizzük a dinamikus elönyoket es növeljük a tisztasagot. Konkretan ket egymas tetejere szerelt driver talalhato benne.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
kemcso #48553 üzenetére
Ach soo, tehat mint egy mtp device? Erdekesen hangzik, bar a gyakorlatban igy is erös fenntartasaim vannak a tamogatas fronton. A Droid egy hatalmas kaosz (nem letezö) szabvany vonalon. Igy ez kompatibilis nehany röhejesen draga HTC es Samsung termekkel, meg pesze az almaval. Igazan megfülelnem...
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
kemcso #48546 üzenetére
Jack kimenetről?! Azt nem is értem hogyan...
Aha latom usb. Az alma egyértelmű, a droidok közül azokaz támogatja, amelyek dedikáltan usb audio képesek. Tehát a többinél marad a kernel hegesztés, ha engedik. Ez marketing bullshit, bár a márkanév garancia a tisztes minőségre.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
f4lcon #48534 üzenetére
A telefonra dughato erolkodo marginalis elonyt ad (ha egyaltalan), mert nem kerül meg semmit, hanem csupan a jacken kijovo jelet erositi tovabb. A kitkatban tamogatott usb audio a tuti, ha a telo kernele is tudja, akkor komplett a DAP adja a hangot es a telefon a forras. De ez még mindig zűrös. Általában root+spec kernel (ha nyitott a bootloader)...
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Hopo82 #48381 üzenetére
Ez itt teljesen off. De: ha rootolt a teló és/vagy a rom támogatja a beállításokban az alapértelmezett effekt-vezérlő beálítást, akkor oda beikszeled a Viper4Androidot és akkor a lejátszó őt használja meghajtónak. Innen kezdve mindegy milyen lejátszó, csak neked legyen szimpi; illetve ha külön támogatja a dsp effektek kezelését, az jó. Ilyen pl a poweramp, neutron, de talán a MusiXmatch is.
Filmre én Mx Playert használok, de ez is ízlés dolga. Az Mx szerintem nagyon sokoldalú lejátszó. Nem árt hozzá a vas, de ez mindenre igaz droid vonalon...(#48387) siletto@ Panda rendben van, 6-8000ft alatti dolgok hamisítványok
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3037, 96% Akkumulátor
- Samsung Galaxy S24FE 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3063
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest