- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- OnePlus Nord 2 5G - észak-északkelet
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Melyik napszakban merül majd le az iPhone 17 Air?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dave™
nagyúr
válasz
bkercso #16055 üzenetére
Ha most gonosz lennék, azt mondanám, hogy inkább a szebb dobozt kérném plexivel, mint egy fröccsöntött feketét
Persze a beltartalom melletted szól, de nem is lehet összehasonlítani a kettőt semmilyen szinten, egyszerűen nem engedheti meg magának az igénytelen megjelenést egy nagy gyártó. Ugyanez van az olcsó Sennheiser, AKG fejesekkel, szépek, látszólag igényesek, csak gyengén szólnak.
-
attila666
tag
-
attila666
tag
válasz
bkercso #16015 üzenetére
Sajnos csak annyit látok driver hiba miatt, amit a képen mellékeltem. Hiába tettem a digitális kimenetre, se frekvenciát se feszültséget nem mértem a coax kimeneten, így csak usb vagy optika marad (az utóbbi kérdéses).
Holnap keresek néhány DAC-et és belinkelem, hogy a lehető legjobbat válasszam ki. -
istvan_06
csendes tag
válasz
bkercso #15884 üzenetére
Én is azt hittem amíg nem hallottam a Rakk DAC-ról.
Aztán meg egy pesti barátom kipróbálta a PCM1794A-t passzív trafós kimenettel. Szuperül működött. Azóta már magamnak is csináltam egy ilyen PCM1794A-s DAC-ot.
Itt van róla egy leírás:
http://www.raleighaudio.com/passive_output.htmVagy itt is egy teszt:
http://www.audiodesignguide.com/DAC_final/DacFinal.htmlA mérhető torzítás természetesen növekszik az aktív konverzióhoz képest és még bejön sok minden (terhelésfüggő frekvencia menet stb)...
-
bajnokpityu
félisten
válasz
bkercso #15823 üzenetére
Nemtom. Human audio uj erősítoje.
hülyeséget nem akarok mondani, de sok jo opa van benne.
Ez is olyan, h megfelelő lancban igényes embernek nem tűnne elhanyagolhatonak la diffi. Usb spdif is sajatjuk, dacuk meg a nagyobbik volt. Azért az a Dac mar brutaljo.
De olyan rossz osvenyen nem jarhattam.
-
Alpee
aktív tag
válasz
bkercso #15808 üzenetére
Sőt, ha tovább gondolom a dolgot, az SPDIF is (jelen esetben) egy szükséges rossz... Ott is dupla átalakítás van...I2S -> SPDIF - SPDIF -> I2S
ideális lenne direkt i2s a DAC-ba, mondjuk úgy, h egybe (vagy legalább egy dobozba) építeni az usb átalakítót a DAC-al egy nagyon jó master órával, lényegesen kevesebb lenne így sztem a jitter.... -
bajnokpityu
félisten
válasz
bkercso #15808 üzenetére
Sztem nem..
De erositoje biztos!Alpee: asrc vel nem lehet szarbol varat építeni.asrc melletti orajel ne legyen szűk keresztmetszet. Ennyi.
Inkább szükséges rossz.
Olcsó usb átalakító szarul szólt nalam is.Olcsó dacban pl semmi értelmet nem látom, h az alacsony tervezési koltsegbe betuszkoljak.
-
Alpee
aktív tag
válasz
bkercso #15805 üzenetére
Azt egy szóval sem mondtam h tisztább...azt próbálom fejtegetni, hogy egy árban megegyező, különálló Transzport + DAC kombó lehet (nem tudom, mert nem próbáltam, de viszont erre lennék kíváncsi, hátha valaki már próbálta, ha meg nem, akkor ötletként) h jobban (transzparensebb pl.) szól mint mondjuk egy ugyanannyiba kerülő átalakító + (ASRC-s) DAC kombó, csak a forrás itt mondjuk egy, a DAC tizedébe kerülő átalakító.
Az ASRC miatt, ha jól sejtem, bizonyos fokon érzéketlenebb lessz a DAC a forrásokra. Úgyértem, hogy nem fog annyit profitálni egy jobb forrásból, illetve egy bizonyos szint felett akár gátat is szabhat neki...
Nem fikázni akarom az ASRC-t, félre ne értsetek, gyengébb források hangján olcsóért sokat javít, de nem ebben látom a megoldást egy láncon belül...
Szerintem a DAC-hoz már eleve alacsony jitteres jel kellene érkezzen, legyen az SPDIF vagy bármi egyéb, ahhoz h a DAC igazán transzparens maradjon. Nyilván a dolog a forráson áll vagy bukik...Hiába na, sz@rból nem lehet várat építeni...Én most csak az USB-sekre értem...
-
Alpee
aktív tag
válasz
bkercso #15786 üzenetére
Egy picit utánolvasva a dolgoknak szerintem jó forrás után nem kell(ene) ASRC ... csak beleszól valamilyen szinten a hangba...
tudom, tudom, mondjak egy jó forrást...de akkor is...Szerintem az ASRC csak elnyomja a roszabb források, transzportok hibáit, nyilván azoknál megéri, de egy eleve alacsony jitteres forrásnál lehet h felesleges...
Mostani tudásom szerint kb 1:1 arányban kellene legyen árban az USB/SPDIF (netán I2S) átalakító és a DAC egy kiegyensúlyozott láncban... -
Tonyo
őstag
válasz
bkercso #15777 üzenetére
DIY kábel!
Annó kiskínaival ezzel nem játszottam. Gyanítom lenne különbség. Kell egy bizonyos szint, hogy kijöjjön a különbség. Nálam és Pityunál is egyértelmű volt. Nem kellett feszengeni, hogy meghalljuk. Ha szavakkal kellene körülírni..nem csak részletesebb, hanem egy húr pendülésnél sokkkal hosszabb lecsengése van, élethűbb, nem tévesztendő össze jitterrel,Azóta szeretnék erre magyarázatot kapni, kérdezgetem is Pityut, hogy ez mitől van? Hogy nevezzük ezt?!
-
bajnokpityu
félisten
-
bajnokpityu
félisten
-
hm74
aktív tag
válasz
bkercso #15760 üzenetére
Sajnos ezenkívül egyáltalán nincs ilyen USB-kábel teszt, ami magyar piacon kapható madzagokat vet össze.
Korektebb lett volna más gyártók kábeleivel összevetni egy árkategórián belül.
(talán a KÁCSA sponzorálta ezt műsort)
Hát persze, hogy ua. a gyártó több pénzért jobb hangú portékát kínál. -
bajnokpityu
félisten
-
Bodz
nagyúr
válasz
bkercso #15664 üzenetére
Jól (koaxról még jobban). Csak a DAC részt nézve a Yulong feltörli vele a padlót, de DAC/AMP kombóként ez jobban egyensúlyban van. Élvezetes hallgatni, nincs kényszerem erősítőt kötni utána.
FIGYELEM, ELVONT RÉSZ KÖVETKEZIK! Van valami "parasztos" a hangjában, odalöki eléd a zenét, hogy nesze hallgasd, ez ilyen!
Nem finomkodik, kicsit morcos, nem is hű de brutál részletes, mosottnak azért nem mondanám.
Egy rendszer része ez a DAC amúgy. Van cd lejátszó és erősítő is hozzá. Gondolom így együtt derülne ki, hogy mit is szerettek volna igazán a tervezők. -
bajnokpityu
félisten
válasz
bkercso #15620 üzenetére
Nem vagyok sorozatgyarto,de alkatreszek kb olyan hatasuak mint kabelek.
Te nem hiszel ebben, nem figyelsz ra,de ettol meg letezik.
Ahogy Usbnek is van hangja. Nem minden kapcsolas erzekny ra, de champ pl nagyon.Krichd: olyanok csinaljak akiknek tudom h van fuluk es tapasztalatuk, bizonyitottak mar.
Dave: csak hangszinekrol beszelsz. Ehhez gyorsan hozzaszokik ember, nem ezen mulik hogy sokaig hallgathato e.
Contaxg: igy van. En is volt h olcsobbra csereltem dragat, mert az illett a kapcsolasba. Ez ugyanugy resze kene legyen a tervezesnek.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
bkercso #15615 üzenetére
Hat eloszor a champot kene legyozni.
Haromszor abztunk, haromszor volt jobb presinel etanal diszkret opastol. Azoknal jobb a panda.
Kumisz miert lenne jobb mint panda? Joval dragabb cuccokbol all a panda.
Tenyleg valakinek panda olcsoert? Jlhnal jobb, ahhoz hasonlit. Orakon at tudtam hallgatni, es nem bunteti a felvetel hibait.
Es most jonnek a feltorekvok. Tobb projektrol tudok, amik verni fogjak a champot.
-
guppy
őstag
válasz
bkercso #15571 üzenetére
Én pont ezen gondolkoztam mostanság, érdemes lenne e egy dokkolóba beruháznom h kihozzam a koax jelet a laptopomból, nem tudom mennyit rontana pluszba a dokkoló a hangon..., jah, és nézegettem a dokkolókat, de nem tudtam rájönni melyik csatlakozó hivatott a koax jelet leadni
(thinkpad R500 laptopról van szó)
-
bajnokpityu
félisten
válasz
bkercso #15568 üzenetére
Es a chip is mas. Kiskinai 8740, majd opaval osszegez. Kisdac integralt,ha jol tudom..
Bkercso: essencenek felbontasa nagyobb. Mas hibai vannak, de koaxrol kb egal a ketto. Ez izles dolga.
Viszont essence bolti, igy kb haromszor annyiba kene kerulnie. Plusz gyarilag eleg fos opakeszlete van, azt mondjak nagyon visszafogja.
-
Ear001
addikt
válasz
bkercso #15563 üzenetére
Azt hiszem tényleg be kéne már fejeznem azt a posztot, ami arról szól, hogy mi digitális és mi nem mondjuk egy CD játszás folyamán....
Addig idéznek egy kicsit: Az elektromos jelek megbélyegzése analóg vagy digitális jelzővel egy filozófiai döntés. Az előbbinél folyamatosan, utóbbinál csak bizonyos időközönként vizsgáljuk a jelet. És amíg az előbbinél maradéktalanul elfogadjuk a mért értéket, utóbbinál el kell döntenünk – bizonyos szabványok, saját meggyőződések – alapján, hogy a kétféle lehetséges elvi állapot közül melyikhez soroljuk a tényleges adatot.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
bkercso #15563 üzenetére
Ettol meg a kiskinai es a kisdac ugyanolyan szinten maradtak, gyakorlatilag nem vokt elonye a kiskinainak. Ezek az usb vezerlok is minimum 300as jittert tudnak, es joval zajosabbak is.
Kiskinai meg hallgathato egy jobb opaval koaxrol. Kisdac nemtom ott milyen. Nyilvan az is jobb.
Ehhez nem kell szazezres dac. Mondtam mar sokszor,h ezen a szinten felejtos az usb. Megvezet fejlesztesben. Azt fogod jobbnak hallani, ami jobban mos.
Usbrol ezek sztem gyengebbek, mint nexus s voodooval, neutronnal.
Es nem terben, savszelessegben buntetnek, ami megvezeti az embert, hanem zeneietlensegben.
A 75/80 hullamimpedancia nem csak a lezarast jelenti. Ha igy lenne, nem lenne difi. Csatinak, vezetonek sem art.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
bkercso #15527 üzenetére
majd elmeséli,de ugy tudom saját.
hm74:mind az optikai,mind az olcsó USB alapvetően hibás dolog,és erősen limitálja a végeredmény zeneiségét. ha rám hallgatsz, elfelejted.
drága, és jó USB köröket ver az optikaira.olcsón csak azt tudod megoldani, hogy kivezeted az alaplapod koax kijáratát.
contaxg: kaptam imént egy nagyon jó féligmeddig DIY USB kábelt. minden más visít utána. persze nem olcsó USB vevőkön kell próbálgatni.
EAR: a jobb cat kábelekben érpáronként sodorják, és árnyékolják.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
bkercso #15522 üzenetére
mondtam,h állok elébe.ha jobb,akkor rendelek.(bár pistiét azért előtte bevárom)
hátha a negyedik próba másképp zárul
titkos az alkatrészek összértéke? statisztikám szerint ez sokat elárul.contaxg:azért komoly dolgot kell csinálni az USBvel, hogy elérje akár az alaplapi koax kijárat szintjét. hallottam már ilyet, de az nem ennyibe kerül.
-
válasz
bkercso #15485 üzenetére
Jogos. Ezzel egyébként teljesen egyetértek. Nem látom okát, hogy az IP adatátvitel beleszóljon a hangba. Még utána történik elég sok minden azokkal a bitekkel.
Dave: Viszem az AD900-at, az ETA200 nem az enyém, de megpróbálom elkérni. Egy O2-őt is tudok vinni, meg természetesen a sokat emlegetett DACPortot.Az időpontról majd írok még pü-t, de még sajnos nem tudom pontosan.
Contaxg: Valahogy a canampet én sem tudom elképzelni hozzá, meg csöveset sem nagyon. Olyasmit szeretnék, amit Dave is mond. A legfontosabb, hogy felül nem emeljen semmiképp, és ne nagyon mosson.
Bkercso: csináltál még valami módosított klónt Ntomkának, ha jól emlékszem, ami nem erősít annyit, meg talán más opamp is volt benne. Hogy is volt az? Nem pont egy AT fejeshez? -
válasz
bkercso #15474 üzenetére
Ez így van.
Pityu: a jittered nem hinném, hogy kisebb lett, legfeljebb a zaj.
Ott még adatcsomagonként megy az adat IP alapon, TCP-vel vagy UDP-vel, semmi köze nincs még a D/A konverzióhoz.
fattyu: Ha UDP, akkor is legfeljebb elveszik egy csomag, és megszakad a zene, de a jittert ez nem befolyásolja, mivel semmiféle órajelet nem tartalmaz Egyébként ha UDP-t használnak, akkor a normális cégek meg raknak rá valami saját átvitelvezérlést pluszban. Ha meg ez egy helyi hálózat, akkor azon a távolságon, egy routeren keresztül amúgy sincs miért elvesznie az adatnak. -
bajnokpityu
félisten
válasz
bkercso #15474 üzenetére
a kismegszakitó sem volt közös. azaz egyik routerrel közös volt., de 5 méterről odébb levő konnektorból jött a cucc. a másik router másik megszakitón van.
contaxg: nem olyan pici a különbség, hogy ne legyen újabb söröm ABre. kicsit el is bizonytalanodtam,h el fogom-e adni a logit.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
bkercso #15397 üzenetére
Közben beinditottam.
Elsőre,ahogy nagykönyvben.Első szivinfarktuson is túl vagyok.
Véletlen max hengerővel kapcsoltam be,és kissé remegek pár néhány perce. Brutális hangereje van.Amúgy nem rossz. Ha elsőre így szól a champ, nem kezdem tuningolni. Nyugodt, folyamatos, egész jó felbontású. Simán jó végleges erősítőnek.
Ezt tudja 10perces járatással.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
bkercso #15337 üzenetére
Vigyazni kell. Valodi high endet kinaban nem rakjak kitkent ebayre, de a mi also kategoriankban kincsek vannak.
Kisebb-nagyobb modokkal mindenki talalna olcson jo hangu erositot. Ha meg leellenorzi, foleg.Egyebkent tekintve a panda alkatreszmennyiseget, azt sem tudnam itthon ennyibol kihozni.
-
-
bajnokpityu
félisten
válasz
bkercso #15012 üzenetére
Ilyenkor nem jut eszébe a TESZTelőnek, hogy nem biztos,h az erősítő a gyenge láncszem?
Egyébként tetszik újabban a beta22. Olyan is eszembe jutott, hogy elsőre csinálni kéne egy asszimetrikusat, és ha alapvetően tetszik a stílusa, akkor még két panel építésével lehetne szimmetrikus.
Vagy nem jól gondolom?ui:hangerőszabályzást meg 4utas potival kéne? Jó olcsó projekt...
-
szaszayanou
aktív tag
válasz
bkercso #14919 üzenetére
Én kezdtem el építeni első projektként. Így utólag inkább valami IC-s kapcsolást kellett volna választanom, azok kevésbé összetettek
99%-ban kész van az enyém, csak eddig semmi kedvem nem volt forrasztani kánikulában.
Melyik változatot építed meg? Az eredeti headwize-os cikk alapján, vagy ahogy az AMB-s srácok módosították?
-
bajnokpityu
félisten
válasz
bkercso #14833 üzenetére
tudom én, csak elméleti felvetés volt,h el lehessen itt is indulni a lejtőn.
egyébként meg szerintem tényleg így működik a kábelesdi.kutató barátom szerint(nem hifista) bizony van a kábeleknek hangja, torzítása,stb. néhány sör mellett megszületett a tökéletes gép, ami kiméri a lin és nem lin torzitását a láncnak, kábeleknek,stb, és egy beiktatott proci ezt szépen kompenzálja.
ami ez el nem készül(sok sok sör alatt jól megbeszéljük), addig marad a kábelezés, és a kondik, ellenállások, tranyók hangjának tapasztalati úton való ellenőrzése. számomra legalábbis.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Motoros topic
- RTX 3060 TI játék csúnyaságok (Stalker 2, Manor Lords)
- Milyen videókártyát?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- alza vélemények - tapasztalatok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Házimozi haladó szinten
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- DVB-T, DVB-S (2), DVB-C eszközök
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5414 RUGGED Core i5-6300 Touch "katonai" kivitel 6 Hónap garancia, áfás számla
- PS4 Slim 11.00 GoldHEN 500GB - Telepített játékokkal
- Samsung Galaxy S23 128Gb Phantom Black SM-S911B/DS
- Macbook Air M1 98%-os akksi, makulátlan állapot
- Lenovo T480S Touch (érintő képernyő) Intel Core i5-8350, 16Gb ddr4, 12 hónap garancia, áfás számla
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3073, 100% Akkumulátor
- Új MSI Katana 15 Gamer FHD IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB 512GB Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 17ACH6H Gamer notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN11
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest