- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Telekom mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Komoly akcióval érkezik Magyarországra a Honor Magic V5
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
Hirdetés
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
chrisnagy13
senior tag
Nem lehetett, vezettem...
~380k-ért elvárnám, hogy legyen meg a wow fakror. Egyszerűen nem indokolja semmi ezt az árkülönbséget a saját DAC-omhoz képest. Hát az a doboz is vicc a One dobozáshoz képest. Szám indításnál lehetett drukkolni, hogy vagy elindul, vagy nem. Vicces dolgok ezek ennyiért. Sőt, ha jól emlékszek meg is egyeztünk Pityuval, hogy mélyekben még ki is kap a One-omtól.
-
vodkaboy22
addikt
Hmm a második nem is tűnt rosznak
Külső táp most már egyre jobban elvárás nálam DAC-oknál. Unom, hogy ha 5-10 percet nem megy zene mer leragad valahol a figyelmem akkor rosszabb USB portról a dac-ok alapzajt produkálnak.
Vagy lehet akksit kéne rakni a dobozba? Külső töltővel? Hmm -
SOAD19
addikt
Nem mondom szép kis pack, csak sajna nem lenne helyem hova raknom...
Meg nem vagyok pofátlan magammal szemben, két hónapja vettem "új" fejest, most egy darabig nem költök fejes projektre.
Én tovább paszolom a labdát stranger28-nak, anno Mdac-ra fájt a foga, hátha megtetszene neki. Meg úgyis van lehetősége légypiszok nagyság kamatú diákhitel felvételére...Bár, többen is vannak itt, akiknek szintén rendelkezésére áll, ez a lehetőség...
-
guppy
őstag
-
csƵ
addikt
Hm...
Korábban kérdezték tőlem privátban, hogy ez van az E10-e a jobb. Emlékezetből azt tudom, mondani, hogy a Fiio. Főleg magasban vettem észre ezt és a mélye is észrevehetően jobb.De azért meghallgatnám őket közvetlen egymás után.
más: ennél a készüléknél és az E10-nél is észrevettem, hogy miközben tekerem a potmétert, akkor recseg/serceg a hang egy ideig. Ez mért van?
-
Vasinger!
nagyúr
Erre gondoltál? Ezen csak 1 kimenet van, amivel végül is kibékülnék, ha a hangminősége tényleg jó, de ugye nincs fizikai hangerőszabályozó rajta, amit ha jól tudom elég nagy hátránynak tartottatok nemrégiben. Azt írja egyébként S/PDIF kimenete van, ami ha jól tudom optikai, nem igazán jack. Jól értem?
Az Audinst HUD-mini Hi-Fi az 30k környékén van, kicsit az már sok, főleg így ha bukok az E10-en is...
Az Audiotrak Prodigy Cube szimpatikus, 22-ért már meg lehetne venni külföldről.
Persze ez megint zsákbamacska, kérdés, hogy most ezek mit tudnak a valóságban. Én mint teljesen laikus megbíztam ugye bennetek, másodjára alaposabb leszek mindenképp.
-
bajnokpityu
félisten
Nem használom az usb csatolóját. nem borzalmas,de a fw, és a tabla mellett esélytelen.
Hangfalas láncom,most olyan,h nem keresem benne a hibát. vágyok rá,h leüljek elé. Ha lesz időm,építgetem tovább a dacot,de ha igy marad, is kategóriákal jobb,mint mytek. nem 100%? nem érdekel, hány százalék.
-
bajnokpityu
félisten
Magam részéről útálok variálni, ez inkább belső kényszer, mert valami nem 100%osan kerek. 3 éve megvan a diy dacom, és az pl egy teljesen fix pont.
Amikor elkezdek építeni egy új láncot, fejemben előre összeáll,miből fog állni (nyilván jóelőre rákészülök, hallgatózok). Ezeket megveszem, és ennyi. Kerülöm a plusz köröket, ha valami nem áll össze, de azért általában szerencsém van.
Magam részéről kukáznám azokat az eszközöket, amiket menet közben állítgatni kell, számnak megfelelően, ez amatőrség. Myteket lassan belakom, nem kell menet közben állítgatni. El kell fogadni,hogy mi az ő határa, miben jó,miben nem, és úgy alakítani a környezetét, hogy kerek egészet tudjon alkotni. Ez nem szerelem, de nekem a bolti dacok sajnos ilyenek. Tudom, diy eszközökkel mit ki lehet hozni egy chipből, és túlzottan spórolnak a gyárak.
-
-
bkercso
nagyúr
Tényleg nem olvastam.
Még szerencse, hogy minden erősítőjének Corda a neve...
Grahan Slee inside. Hangra nem tudom, milyenek.
-
Vasinger!
nagyúr
Na igen, ezt megtaláltam én is, csak ez is olyan, hogy most találd ki melyik mihez van...
Lehet inkább E10 lesz ebből, azzal biztos nem lesz ilyen probléma ezen a téren, még ha 02-nél gyengébb is hangban.
szerk:
ATH-M50S-hez lesz, jelenleg, de ha ne adj Isten váltanék, ne kelljen megint cserélni, tehát hosszútvára kéne. Meg persze hangfalhoz is kell valami normális, ami szintén esedékes egy cserére. Persze nem lépnék át más kategóriába, csak max magasabb impedanciájút vennék, teszem azt egy DT770 90 OHm-ot.
-
Vasinger!
nagyúr
Köszönöm, ez nagyon hasznos volt, hogy leírtad.
A Musiland-okkal csak egy bajom van, a Driver mizéria. Nem lenne baj, ha minden gond nélkül tudnám használni Win 7-8-9 64 bites rendszereken gond nélkül. Fiio E10-nél ilyen probléma ugye nem lenne, mert ahhoz nem kell driver.
Egy rendes letöltési linket se találni a driveréhez, csak ilyen-olyan oldalakról, amiről fogalmam sincs hogy milyen rendszerhez jó...
-
Vasinger!
nagyúr
Ezt kifejtenéd kicsit jobban? Nem nagyon világos. Hogy érted, hogy "csak" DAC-ként nézve?
Úgy érted, hogy a Fiio-ban van fejhallgató-erősítő, így ezért jobb? Elvileg a 01 is jól megbirkózik a nagyobb fejhallgató jack kimeneten az izmosabb fejhallgatókkal egészen 300 Ohm-ig. -
Vasinger!
nagyúr
Igazából 02-ből csak ilyenre lenne pénz mondjuk, dragon már tényleg sok lenne, bár kétlem, hogy ezt sikerülne elcsípnem 20k környékén valahogy, de megpróbálom.
Ha nem sikerül, akkor marad az E10. De ha E10 és 01 között kéne dönteni akkor mindenképp inkább az E10 a jobb választás, ha jól értem.
-
Bodz
nagyúr
Musiland Monitor 01 Mini
Füles: ECCI PR200 MKIIJópofa kütyü, nagyon pici, noti mellé el tudom képzelni egy alacsonyabb impedanciás fülessel. Kb. 10-11e forintért beszerezhető a kínaiaktól. Semmiféle alapzaja nincs, rögtön jár is a piros. És itt véget is ért a hasonlóság a Liloval. Egyszerűbb szerkezet, USB be, 3.5mm-es jack ki. Más nincs. A vezérlőpultból kikerült az összes "felesleges" dolog. Hangerő, sample rate állítás (44.1, 48, 88.2, 176.4, 192 kHz), sample rate mode (precision vagy fast - előbbivel jobban szól szerintem), asio buffer maradt.
Jobb hangja van a Lilonal. Persze ez sem tökéletes, de ennyiért nem is várható el. Tetszik, kifejezetten testesnek mondható hangja van, de úgy összességében nem mondanám, hogy nagyon kiemelne kifejezetten egy tartományt. Marha jó páros a fülessel.Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy kaptam kölcsön egy Xonar U3-at is a két Musilandhez. Egyikkel szemben sem választanám azt. Ott indul a dolog, hogy van egy hallható alapzaja, innentől nincs is miről beszélni.
Kérdezték privátban, hogy miért egy olcsó fülhallgatóval meg erősítő nélkül próbálgatom ezeket. Rém egyszerű, aki 10-11e forintért keresgél, az nem valószínű, hogy utánakötne egy kb. 650 eurós erősítőt, vagy több tízezres fejhallgatókat.
-
bkercso
nagyúr
AD797BR van adapteren, eBay-es. Nem tudom, eredeti-e, de nagyon tiszta hangú, viszont untam. Az asztali 2.1-emben (saját fejlesztés) az OPA Green is hozta azt a tisztaságot, de izgalmas vele zenét hallgatni. (Ilyenkor mindig védekezhetnékem van a hazabeszélés ellen, de talán nem így ismertek
. Greenből önmagában amúgy se ment még el db se...
)
Viszont a 797 nagyon (!) kényes, mert gyors. Érteni kell a kapcsolás-,és NYÁK-tervezéshez, ha sználni akarjuk. A Greent úgy terveztem, hogy szinte bármibe bele lehessen tenni utólag is, és csak 1 MHz-es, erősítése 55 dB. Ezért is szereti a nagy linearitású áramköröket, de én szűrőkben, diff-fokozatokban és hangváltóban is használom.
Viszont meg kell említenem, hogy az Opa Sun és Moon-t hasonlították egy külföldi fórumon a 797-hez, és a 797 nyert. Azokat nem hallottam, de jónak tűnnek rajz és tesztek alapján. Amellett a hang kapcsolás-, rendszer- és ízlésfüggő is, mint tudjuk.
-
vodkaboy22
addikt
Nehh 2.7khuf-ért hmm akkor már kicsit többet fizetek és veszek discret opa-t bkercso kollégától
Az skálán mérhetően is nagyobb különbség lenne hangban muhahahaha
Najó viccet félre téve tényleg gondolkodom discret opan és mivel nincs se felszerelésem (jó páka vagy forró levegős állomás) ezért nincs kedvem ilyen kis dolgot forrasztgatni smd-t.
De kösz a tippeket ha találok ólcsobban akkor lehet szerzek egy párat. -
hennessys
tag
Mert az asszony kinyir...
Meg mar tul sok dolog hevereszik korbe a fulesek miatt... Jobb lenne le csokkenteni a koltsegeket.
Ettol fuggetlenul, amikor bekapcsolom a v100at -forras nelkul- semmit sem hallok, mintha nem lenne ott. A Benchmarknal sem volt megmagyarazhato zaj, de tudtad, hogy ott van.
-
contaxg
veterán
Nem elemeztem ki, már csak azért sem mert még bejáratos (ezért van nálam).
A lényeg, hogy jó legyen az egység és így nagyon kellemes!
A felbontásával nem nyűgőz le senkit (de elégséges), viszont dinamikában és tonalitásban egész jó. Szóval egy ügyes kompromiszuma a szépségnek, a funkcióknak és a hangnak. Egy hálószobában fogják használni iPadról hajtva, NAS-ról sztrímelve, 90%-ban klasszikusok hallgatására. Erre tökéletes lesz!!
(#20129) schawo
Elvileg tudok szerezni egyet... -
Brumi
senior tag
Köszönöm még egyszer a segítséget mindenkinek, remélem, hogy sikerült végleg kiküszöbölni a kattogást, recsegést!
Egyre jobban agyalok viszont egy olyan NAS megoldáson, ami le tud játszani zenét is. Néztem, hogy a Synology NAS-okon van egy Audio Station nevű weben keresztül irányítható lejátszó, minden értelmes formátumot támogat. A hangot USB-n keresztül ki tudja tenni DAC-ra (leírás alapján az MS II kompatibilis vele). Szerintetek milyen lehet egy ilyen megoldás? Az MS II-nek van NAS-hoz való firmware-e, tehát elvileg optimalizálták ilyen felhasználásra is.
Egy 112 vagy 212j-t vennék 2 terrás vinyóval. Van tapasztalata ilyen rendszerrel valakinek? -
Brumi
senior tag
Kipróbáltam a progikat, jónak tűnik, az output latencyt még be kell lőni, hogy ne akadozzon, de a gép terheltsége szerintem már nem lesz gond. Egyébként ez a fidelizer meddig hat? Vagy ha már nem kell hogyan lehet hatástalanítani? Vagy ezt mindig el kell indítani zenehallgatás előtt?
Mindenkinek köszönöm a segítséget!
-
chrisnagy13
senior tag
Áh, pedig kezdem örülni, hogy küldtél nekem egy M-DAC-ot, ha már a 2. találkozásunk se jött össze.
De a tali végkimenetétől függően is lesz egy használt One a piacon valamikor, mert attól függetlenül, hogy nagyon jó ár-érték arány van azért van föntebb. M-DAC persze kilőve, az túl kis lépés lenne.
-
Deadzone41
őstag
igen ez a headzone ilyen, meg ha jól értem még valami fejkövető rendszer is van benne. biztos jó lehet, kipróbálnám. az asus meg a creative megoldásával az a bajom, hogy belekever egy kis reverb-et is a hangba, és egy idő után rohadt idegesítő lesz szerintem. kb mintha egy üres, nagy szobába hallgatnál valami gagyi 5.1-et. [link]
-
Bodz
nagyúr
Ja, hogy ezt már régóta tudom.
Akkor a kábel kizárva.
-
guppy
őstag
WOW
, nagyon csini lett, áráról tudni valamit ?,
én így tippre 1000$-ra mondanám, de azt is el tudom képzelni, h 700$ így td versenyezni a Yulong D18-al, bár az meg nem tud DSD-t ...- ezt a honlapot olvasgatva inkább 1500$ a tippemezt a szerencsétlen házat viszont a lehető legpazarlóbban gyártják...
most nézem h ez tud DXD-t is, ez a valami számomra még új, utána is nézek
-
Dave™
nagyúr
Na, haladunk, köszi
Erősítő mondjuk abszolút nem kellene rá, mert minek, csak a digitális jel jöjjön ki. Ahhoz egy kicsit soknak tűnik a 16k, de egyelőre még ez a legolcsóbb eddig, köszi
Olyan is eszembe jutott, hogy HDMI-n megy a jel a TV-be, azon van optikai kimenet, és azt tovább lehet vinni essence one-ba
Tudom, elég barbárnak hangzik, de pl. az xbox így lesz rákötve, mivel azt máshogyan nem is nagyon lehet. Kérdés ez rosszabb lenne-e, mint a közvetlen USB. Nekem így nem tűnt rossznak, az opamp csere szerintem jobban hallható lesz, de ez csak tipp persze, nem tudom mennyit változik.
baluka: tekintettel arra, hogy ez egy entry level szerver (legalábbis erre pozicionálták), egészen biztos
Alaplapi hang úgy egyáltalán nincs, talán így jobban el tudod helyezni a dolgot
-
donpe
aktív tag
Érdekes cuccnak tűnik! Jó lenne összevetni egy alaplapi koaxal. Tényleg, mikor csinálunk már egy vidéki fejestalit?
Nekem bejött a nyíregyházi buli.
(#19572) chrisnagy13 - Sajna nincs nálam az M-DAC, tehát csak emlékezetből tudok rá valamit mondani. Egyenlőre még szoknom kell a Myteket. (Emlékezetre) felbontásban hasonlók, prezentálásban mások. A Mytek-nél a részletek jobban összeállnak eggyé, a zene, nem nagyon precízen prezentált hangok sokasága, hanem egybeálló valamiként érkezik, mondhatni hömpölyög brutális részletességgel. Egyenlőre egy fél éjszakát hallgattam csak és főleg lágyabb, vokálisabb dolgokkal. Ezekkel a zenékkel nagyon tetszett. Az énekhangok nagyon emberiek, élők, és olyan közel tudnak jönni, hogy szinte érzed az énekes leheletét. Ebben hátborzongatóan jó és jobbnak érzem az M-DAC-nál.
Mindenesetre úgy tűnik, hogy érzékeny arra mivel eteted, mert elsőre ugyanabban a felállásban (Gotham GAC-1 spdif) lágynak, fedettnek tűnt. A kábelt Furutech Alpha ezüstre cserélve sokkal jobb lett az összkép, eltűnt a pici fátyol előle. Az M-DAC a Gotham-ről is jó volt emlékeim szerint.Más - Próbálgattam még tegnap Audioquest Diamondback összekötőket. Hát nem igazán győzött meg. Eltűntek a részletek, mosott volt picit. Vagy csak megszoktam a jót a kölcsönkapott
Zu Gede kábelekkel???
(#19578) SOAD19 - Tegnap elkezdtem már nézegetni az AVX-en a hangdobozokat.
-
Deadzone41
őstag
még csak padavan.
Pityu: eddig még úgy volt, hogy nwavguy mondta meg, hogy az o2 a legjobb, most már tyII mondta, hogy az e10?
Vasinger!: ha pesti vagy, menj el fizik-hez a hangbarlangba, ott meg lehet nézni, szagolni, tapizni, tekergetni, hallgatni. a lehetne szélesebb sztereója részt már szerintem szívesen kisatírozná a cikk írója
egyébként írj neki privátot, biztos segít a jack aljzat, és hangerő kérdésében.
-
bajnokpityu
félisten
Legkisebb torzítás? wtf?
AB esetén, ha nem Otala,akkor kapásból plusz torzítási forrás az intermodulációs torzítás.Biztosan jól szólnak a viok,de a múltkor is felsoroltál 4 v 5 érvet a gyártótól, miért jó a cuccok, de ebből volt két ellentétes
Vio tulajok közül Chrisnagy véleményére tudok alapozni,miszerint kevesebb fejeshez jó a vio, mert szinez. De amihez jó, ott nagyon.
Ha szinez, akkor a lineris torzítás nő meg...
bkercso: ismerjük, milyen ha valakinek pénztárca van a füle helyén
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Milyen videókártyát?
- Fogyjunk le!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A SAMA jóvoltából konkurenciája jött a Thermalright léghűtéseinek?
- Hardcore pizza és kenyér topik
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Linux Mint
- Debian GNU/Linux
- Azonnali játékos kérdések órája
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Lenovo T480 i7- 8650u / HU bill! / 8Gb DDR4 / 256Gb Nvme SSD / IPS full HD/ újszerű állapot / Win11
- Dell Latitude 5590 / i5 8350u / IPS FHD 15,6" / 8GB DDR4 / 256Gb SSD / Win11
- Micron 1100 256GB 2,5" SSD-k
- DJI Avata 2 Fly More Combo (szinte új, 3 év garival)
- Új,bontatlan,dobozos, számlás,garanciás 7800X3D CPu.
- Xiaomi Redmi Note 9Pro 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Apple iPhone 13 Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest