- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Android szakmai topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
Hirdetés
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Abdallo
csendes tag
Bodz volt szíves átküldeni a NAD D1050 fw-ket, így leírom én is a tapasztalatom. Vegyétek figyelembe, hogy Bodz-nál biztosan sokkal-sokkal kevesebb mindent halottam, és valószínűleg nem rendelkezem olyan kifinomult halással sem, mint ő. Ráadásként ez az első írásom melyben a témáról próbálok értekezni, meglátjuk, hogy sikerül-e.
A lánc: NAD D1050 - Schiit Valhalla 2 - T90 és DT770(600 ohm).
A legfrissebb 2.7-es fw és a head-fi-ről származó fw között alig hallok ki különbséget, a 2.7-esnek valóban kevésbé erőteljes a mélytartománya, de kevésnek azért nem nevezném, a többi tartomány, valamint a részletesség és tér terén én nem igazán hallok ki különbséget.
Az eredeti fw(amelyről a legtöbb teszt is született a neten) esetén már kottázható a különbség, és ez lett a befutó nálam is. A részletesség kisebb mértéke nem jelentős a fülemnek, és nincs is hiányérzetem miatta, viszont a szűkebb tér már érzékenyebb veszteség. A mélytartomány érezhetően erőteljesebb, a középtartomány jobban előtérbe kerül, melegebb hangzást hozva, az énekhangok például élettel telibbek lesznek. Egyúttal dinamikusabbá válik az előadás. Egy szóval összefoglalva tehát: szórakoztatóbb. Ráadásul a T90 az újabb fw-kkel időnként hajlamos "sziszegésre" egy-két számnál, ezt az eredeti fw kiküszöböli.
Érdekességképp az eredeti fw-s NAD-ot összehasonlítottam a Marantz Cd6005-tel, melyben szintén ugyanaz a dac chip(CS4398) operál. A részletessége a NAD-nak picit jobb, viszont a tere szükebb valamivel. A Marantz mély tartománya kevésbé űtős, viszont jobban textúrázott, és mintha mélyebbre menne. A magas tartomány élesebb hatást kelt a Marantz esetén. A legnagyobb különbség a középtartomány esetén áll fenn, a Marantz-ra váltva a NAD-ról hiányérzetem támad, mert érezhetően háttérbe szorul ez a tartomány. A NAD pezsgőbb. A Marantz megfontoltabb.
Összeségében minden változattal élveztem a zenéimet, de az eredeti fw-s NAD a győztes nálam. -
vodkaboy22
addikt
AKG sextett k240 600Ohm-jával különösen szenvedett.
DT770 & DT990 600Ohmját imádja.
Kis orosz Smela TDS 16-40-el jól elvan (orto)
Inkább a nagyon érzékeny kis impedanciások között válogatós. Srh440-et nem szereti de Pioneer SE-A1000-rel jól meg van, míg soundmagic e30-at imádja. Érdekes. Ugye 10Ohm a kimenő impedanciája. Szerintem legjobban a 250Ohm-os Beyerekkel tudna muzsikálni. de 60Ohm felett már majdnem mindennel meg van.
K701-et nem próbáltam lehet hogy attól elsírná magát. Nem tudom. Ha jól emlékszem az orto Yamaha HP-1 is nagyon határon volt meghajtás tekintetében. -
sipi83
aktív tag
Az a baj, hogyha nem fog tetszeni a hangja, akkor nem igazán látok alternatívát portable iCuccos dac+amp vonalon.
Talán az év végére ez a Denon. De ennyiért megint kérdéses!Vagy ez talán ?!?
-
Ribi
nagyúr
Tegnap megint megnéztem musti, hogy mit csinál win hangokkal és működik. Az lehetett a gond, hogy ha valami, mondjuk foobar-aiso fogja, akkor a win hangok nem mennek és fordítva. Ha mondjuk valami film megy, akkor a foobar-aiso nem tudja használni. Valószínűleg ebbe futottam bele első tesztnél is és gyorsan elkönyveltem, hogy nem megy.
Szóval user error
-
atika88
senior tag
Köszi srácok, kellemes darabnak tűnik az összes linkelt DAC....
Apropó: most ismét kicsit kétséges a dolog, az SMSL Sanskrit nagyon bejövős, de most akkor ugye itt megint kétes a dolog: OS X támogatott-e vagy sem...ha igen sztem meg is veszem, de hát így
Audinst HUD-mx2 nagyon bejön, ha 35-be odaadná a srác akkor vinném is....rá is írtam és OS X ügyben is véleményét kértem.
-
atika88
senior tag
Maradnék a 30ezres lélektani határnál továbbra is (plusz mínusz még belefér).
Persze nem szeretnék általánosítani, de jó kis plusz kört csináltam most ezzel
És igen, egyértelműen OS X szerető DAC kellene
Ui: szemeztem egy kompakt megoldással: NAD DAC 1....igaz több mind a keret...de állati praktikus lenne egy laptopnak és az erőstő közé. Sztetek?
-
atika88
senior tag
Nagyon szépen köszönöm a segítségedet!
Mostmár nyilvánvalóan látszik, látom, hogy nem szereti a kicsi kínai a nagy amerikát
Kénytelen leszek megválni a DAC-től...mostmár csak annyi kérdésem: milyen más alternatíva lenne az esetemben a legjobb? Mac marad, ez biztos....csak egy avval kompatibilis DAC-re lenne szükségem.
-
Strapáciusz
csendes tag
Én sem értem. Nem tudom mit kellet volna még beállitanom. A Dragon-t csak simán a kapott kábelekkel kötöttem össze USB3-on. Raktam fel foobar-t, WASAPI-t, ASIO-t. A fejes egy Takstar 2050-es. Néztem CD-t, .flac-et , de nem érzek valami nagy előrelépést. Vagy süket vagyok, vagy hülye, vagy mindkettő.
-
atika88
senior tag
Köszönöm szépen srácok a szuper gyors segítséget!
Még egy utolsó kérdés: mivel többnyire laptopról megy a muzsika, és az erősítő messze van legalább 3 méterre....így a DAC-nek az USB vagy az RCA kábele legyen legalább ilyen hosszú? Nem szeretnék nagyon feleslegesen minőséget rontani emiatt...
-
bkercso
nagyúr
Nem hallottam még, csak jért nálam a srác, aki csinálja. Jó nagy dumás, de alap dolgokkal, alkatrészek hangjával, tuningok hangjával stb. tisztában volt, értettük egymást. Füle is van, és milliós rendszert hajt otthon, meg nem ma kezdte azért. De tény, hogy nem hallottam, és reklámozni sem szeretném. De úgy látom, több lehet talán egy ökör módre turbózott kínai vacaknál (reméljük).
Mezga Aladár: Ha az a kérdés, mi alapján döntsd el, hogy mely DAC-okat hallgatod meg vásárlás előtt, akkor a beltartalmat nézd: hény db trafó van benne, milyen tápstabilizátorok és mennyi, van-e benne ASRC (nem csak upsampling, hanem újraórázás) stb. USB-t pedig XMOS-szal vegye, ha lehet. Vagy Cmedia is jó tud lenni. Úgy tudod megítélni az USB-vevő komolyságát, hogy van-e benne 3db óra. (Ez így leírva elég vicces, de kb. ez van.)
-
bkercso
nagyúr
-
gabo01
őstag
Lehet, hogy Neked annak tűnik de ez nem noname és pláne nem tuningolt DIY dac!
Külföldön ismert és elismert több országban köztük nálunk is hivatalos viszonteladóval rendelkező valóban kínai manufaktúra kiemelkedő garanciális feltételekkel!
Kicsit olvass utána mielőtt ledegradálod! -
quint
aktív tag
A #31724-hez képest túl sok újdonságot nem tudok mondani: az USB és a fülem közé kellene valami 100k nagyságrendben, ami lényegesen jobb, mint a DSP-500.
Mindig mindent lineárban hallgatok, szeretem, ha az Amused to Death - Late Home Tonight Pt.1-ben a bal fülem mögött csöpög a víz, vagy egy szimfónikus zenekari műben nem mosódnak össze a hangszerek, de az sem árt, ha a kiscsajom által lekendezve átküldött dubstep műalkotás nem csak látszólagos, hanem valódi hányingert vált ki
Zenehallgatás közben senki sincs a közelemben, így a füles nyitott is lehet. A használt sem okoz lelki gondot, ha a várható maradó élettartam vállalható. Viszonylag gyakran szoktam külföldről vásárolni, így ilyen forrásból származó tippek is jöhetnek.
-
.DLL
veterán
Lehet hogy kéne neki 2-4 Ohm kimeneti impedancia, K701 is száraz volt vele (igaz ez csak 12V-os verzió, de kapott még kétszer annyi puffert a táp így árammal bírnia kéne a 60Ohmot) viszont rádugva a Musiland 03-ra (10 Ohm körüli kimeneti imp.) megjött a mélye, de feszes maradt (ez meg a fejes sajátja, alapból is gyors).
Szerk: most nézem, hogy 120 Ohm-os a K501, akkor akár 10 Ohm kimenő imp. is okés lenne hozzá damping faktor szerint.
-
mexel
veterán
Hopp, ez az Audinst hud-mini már tetszik így elsőre
Mondjuk nem roskadoznak a boltok polcai ettől, de biztos beszerezhető. Meg kell nézni miket írnak róla, mit tud, de ha jól látom 30ezer körül kezdődik valahol az ára.
Közben találtammég:
Nuforce ICON-UDAC2
Audioengine D1Kérdés milyenek és mennyiért. Egyiken sincs viszont + bass kiemelés, néha ez jól jön az E10-nél, mondjuk ez nem feltétel.
-
bkercso
nagyúr
A DAC ára alapján lett kimondva, hogy nem éri meg a jó külső táp hozzá, nem a tudása alapján. Sokat dob egy jó táp nagyon. Amellett máshoz is használható később.
A Voltcraft-okkal nekem jó tapasztalataim vannak, de a tied belesípolt kb. 8kHz-el a fülembe a kis SapII erősítővel. Biztos Voltcraft volt az?
-
akela91
addikt
Igen, volt is róla szó, de drágábban jönne ki mint a dac maga, tehát felejtős. Ilyen 5-7k körül gondoltam, talán ennyit megérne, de ezek szerint vagy a gagyi kínai, vagy 20k+. Bár megkérdőjelezte bkercso, hogy kell-e "ekkora" táp ennek a dacnak. Valószínűleg nem... (tápszűrő miatt volt téma, mert 300mA felett elfüstöl)
szerk: Igen van tápszűrőm, viszont mint írtam(szerkesztve), nem bírna el ekkora tápot. De tud készíteni persze ehhez is, csak magasabb áron gondolom. Ha lesz tali, majd elviszem.
-
.DLL
veterán
Ezt cáfolnám (natív lejátszást) mivel a D/A konverter ami ezekben a "kicsi" Musilandokban van nem tud 32 bit / 384kHz-et átalakítani.Szerintem annyi, hogy tudja fogadni, ha van Mulink akkor azon ki tudja küldeni (csak minek?), illetve szerintem a spártai Xilinx átalakítja belül a zenét a D/A chip számára még feldolgozható legnagyobb értékre. Ezzel mondjuk lehetne kísérletezni, hogy így van-e, és ha igen, melyik a jobb a belső, vagy a szoftveres lekonvertálás.
Szerk.: Rosszul emlékeztem a DAC típusra. o_O(#31226) Gomisan: A fejhallgatód felett nagyon eljárt az idő, és megjelentek sokkal jobb fejesek (akár olcsóbban is), én is ezt váltottam le egy éve, most visszanézve olyan, mintha akkor egy monó fejhallgatót hallgattam volna párnán keresztül. Egy jobb fejessel elkerülhető az EQ, mert adott arányok, (általad választott karakter) mellett mindenképp tisztább hangot kapsz, így hallassz "mindent" nem kell ekuval kiemelni. Szerintem nézz be ide.
-
Ekkosh
tag
Nehéz megmondani hogy mennyit hozott, nem vagyok egy gyakorlott hallgatózó. Egy Musical Fidelity v90 re kötöttem, Kimber DV30-al. Egy sima USB-t cserélt le. Majd még fogom cserélgetni oda-vissza hátha meghalok valamit, mindenesetre 6-8 óra járatás után éjszaka leültem zenét hallgatni és nagyon elégedett voltam az összeképpel.
-
BigBlackDog
veterán
Most így ezt olvasva - tudom, ne olvassak, hanem hallgassak (DAC-ot)
- kezd tudatosulni bennem, hogy itt is érvényesül a "kis eszközből minőséget nem lehet kihozni" elv. Valahogy azért a DAP-oknál is megoldják, bár nem tudom, hogy összesítettben, asztali DAC-okhoz képest mennyire számít jó hangúnak egy DX50, vagy AK120 lejátszó DAC része. Megpróbálok a közlejövőben pixelnézőbe menni, az lesz a legjobb szerintem...
-
BigBlackDog
veterán
-
bkercso
nagyúr
Ráadásul jól is van megépítve! Az a bemeneti csatolókondi nagyon jó hangú. Kissé élénkét a középmagas-tartományon, ahogyan a végtranyók (BD139/140) is ezt teszik, ez a karakterük. Szerintem ezért tetszett jobban a készítőjének az NE5532, mint az OPA2134, mert utóbbi szintén ebbe az irényba húz és már sok lehet.
Ha nyugisabb hang kell, akkor a bemenetre a mostani ARCO MKT-k helyett mehet Wima MKS2 (1u/63V), végtranyók helyett meg MJE243/253. Egy jobb opamp esetleg kellhet bele, pl. OPA2134 vagy LM4562 (két tápláb közé 2,2u tantál kondival, mert gyos opa, gerjedhet!).
További tuningpotenciál, ha a végfokot kivesszük a visszacsatolóhurokból, vagyis a visszacsatolást az opamp kimenetére kötjük. Ekkor a kimeneten a DC-t mérni kell hidegen és járatás után melegen is, de push-pull erősítőnél nem szokott elbillenni. Bár a stabilizálatlan táp zajának elnyomása így kérdéses, hogy elég-e... -
vodkaboy22
addikt
-
Bodz
nagyúr
Vagy másik példa. SMSL sApII. Kölcsönadtam bkercsónak, belenézett, műszakilag nem egy átgondolt (elcseszett amúgy) megoldás, de mégis igen jól szól azért a kb. 10000 forintért, amit elkérnek érte a kínaiak.
Szerintem továbbra is az a lényeg, hogy nuke7 elmegy, meghallgatja a Micromegát, aztán eldönti, hogy elkölt-e pár tízezer forintot a kisdac leváltására.
Félreértések elkerülséve végett megjegyzem, hogy nem volt még szerencsém hozzá, lehet tényleg vacak.
-
vodkaboy22
addikt
Attól még fából nem lesz vaskarika
Az meg hogy milyen fizetett honlapon ki mit ír rohadtul nem evidens... user test is befolyásolt tud lenni nemhogy a "fizetett hirdetesek"illetve usereknél nagyon nem mindegy hogy mihez képest mond véleményt valaki. Pl alaplapi utan minden király
-
Kékes525
félisten
Igazad van, sokkal jobban függ a felvétel körülményeitől (pl. a hangmérnökök tudásától, mennyire akarnak belenyúlni a felvételbe, milyen berendezést használnak, stb. Remasterrel például nagyon el lehet szúrni, persze ha jól csinálják sokkal jobb is lehet. Mindkettőre lehet példákat mondani.
Összegezve minden formátumban lehet rossz és jó is.
Ja, és a fület és a lejátszó apparátust ki is hagytam...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- PlayStation 5
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Újabb videón a Mafia: The Old Country
- Bluetooth hangszórók
- Vezetékes FEJhallgatók
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- GIGA AKCIÓ!!! AKTIVÁLATLAN iPad Air M2 11" WiFi + CELLULAR 512GB!!! KÉK
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natura Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3008, 97% Akksi
- Eladó Karcmentes állapotban levő Samsung A40 4/64GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest