- Nubia Red Magic 10S Pro - újratöltve
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Most a Galaxy S25 FE megjelenésére tippelnek
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
dgyuri0123
nagyúr
-
törölt tag
válasz
bkercso #54540 üzenetére
Diákmunkásokat alkalmaznak főleg; ezzel a munkával ennyit lehet keresni. Aki ért valamihez, az nem hiszem, hogy ide menne.
Ez részben igaz, mert nem csak diák munkásokat alkalmaznak. Illetve ha normálisan megfizetett - képzett eladók lennének, akik szivesen eldumálnak veled mire van szükséged, szerinted nem térülne ez meg többszörösen a MM-nak (vagy bármelyik más boltnak) ?
Az alapvető felfogással van gond, hogy erre bármelyik ember képes, ezért adjunk nekik minimumbért - nos tessék, meg is van az eredménye!
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
bkercso #54561 üzenetére
A sípolása zavar a legkevésbé (míg le nem ég
), inkább a mély hangok "túltengése", pontatlansága az, ami miatt lineáris tápra váltanék (meg még pár apró dolog), vagy legalább kipróbálnám. Az elosztóval is azért "szórakozok", mert legutóbb is elég szépen belenyúlt a hangba, de akkor még DA300-am volt, meg másik erősítőm, tehát az elosztó nem mindenben tett jót, bár volt hiányérzetem, mikor kivettem.
-
dgyuri0123
nagyúr
-
törölt tag
válasz
bkercso #54494 üzenetére
Mit várok el egy bolti kiszolgálás során?
Nos, ennek valahogy így kéne kinéznie:
1) Miben segíthetek Uram?
2) Értem és pontosan mihez használná ezt az eszközt?
3) Jöjjön kérdezzük meg az illetékes kollégát, hogy ő mit tud javasolni.
Eljön velem (nem előre rohan vagy vaktába küldözget) közben pedig tájékozódik(!). Az pedig h nem röhögnek ki miközben ők a "sötétség" pedig a minimum. -
.DLL
veterán
válasz
bkercso #54534 üzenetére
Biztosan, mivel ma már mindent ilyen szutykokkal árulnak, bár nálam már a hangdoboz erősítő lett a fő táp zabáló, ami picit többet kér.
A gyári tápja egy elég gagyinak tűnő 19V 5A-es "laptop táp" itt írtam róla, amire lecseréltem az pedig 3,5A-s csak, mégis kevésbé melegszik, meg nálam nincs is csúcsra járatva a hangerő, de ennyit azért jó a tud a táp. Szóval egy 60W körüli jó szűrésű lineáris audio táp az nem két fillér lenne. -
Bodz
nagyúr
válasz
bkercso #54494 üzenetére
Az általános termékleírásból maradt ott, ebből az 5 voltosból (5117) csak regulált van.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
bkercso #54496 üzenetére
Ó, köszönöm.
Ezt meg fogom próbálni. Mármint az érdeklődést 20V felől...
Jellemző, hogy trimmert sehol nem látok, de mondtam is, hogy 0 szakértelmem van ezen a fronton.
A kapcsolás, amit mellékeltél, valóban egyszerű, de akkor sem tudom, mi micsoda és hogyan tudnám integrálni.
-
Batyulda
tag
válasz
bkercso #54480 üzenetére
Semmi,félreértettem valamit.
érdeklődnék: Próbálta,használta már valaki a kisdac_a 1.2 t amibe ugye PCM2706-os USB-vevő van ,androidos otg kepes telefonnal összekötni? LG g3 6.0 androiddal működhet a dolog? Ilyenkor a tápellátás hogy működik,pl egy kisdac+compositeamp párosnál? Dac az áramot a compositeamp tápjábol kapná, vagy a dacot ilyenkor az a feszültség táplálja amit kap a telefontól, mint olyan esetben ha egy saját tápnelkuli dacot kötünk a telefonra? Pl dragonfly red.
-
dime27
őstag
válasz
bkercso #54451 üzenetére
Ez ekkora lökést adna a logilinknek ettől jobb minőségűnek hallanám a zenét mint most?!
A mellé adott táp se sokban különbözik igy első bliccre....Mondjuk egy jobb minőségű 1M-es RCA-ra ill usb kábelre meg akkor egy tápra költenék ugy egy 20ast max tudtok esetleg ti "szakik" linkelni erre a 3omra példát?!Akár használt is jöhet avx-ről!Előre is köszi!
-
szaszayanou
aktív tag
válasz
bkercso #54361 üzenetére
Ha poz. regulátort használsz neg. ágban, akkor nem ednia kellene áramot, hanem nyelnie. Negatív félperiódusban természetesen adnia kellene a GND-felől, és a GND-je nyelne, viszont poz. félperiódusban nyelnie kellene, hiszen a GND-ágba kötötted! Ezt csak úgy tud, ha előterheled, és ekkor a nyelést az előterhelés fogja végezni.
Hasonló megoldásra 2db negatív regulátor esetén is szükség van?
[Itt] van pl. egy kapcsolás, ami tps7a3301-et használ, de nem alkalmaznak előterhelést.
-
bkercso
nagyúr
válasz
bkercso #54361 üzenetére
Az LC-szűrő is lehet a tápod külön paneljén.
RC-szűrő; elírás![Itt] pl. azt írod, hogy az LC szűrő nem ajánlott.
A tápodban alkalmazott trafós szűrőnél viszont - amit korábban javasoltam -, a trafónak mint induktivitásnak van pár ohm soros ellenállása is, így az elegendő csillapítás lehet, bár elfér még mellé mondjuk úgy 5 ohm/2W. Csillapítatlanul az LC-szűrő a rezonanciafrekvenciáján leng, ami f=1/(2pi*gyök(LC)). 10mH (kistrafó) és 10000uF esetén ez 16Hz, vagyis nem szól bele a hangba vészesen. -
szaszayanou
aktív tag
válasz
bkercso #54333 üzenetére
elnyelni nem tud áramot
A kumisához készítem ezt a tápot, nem tudom, hogy ott ez probléma-e. De ha jól emlékszek ez a K-multira is igaz.
Mindig azt kell meggondolni, merre és milyen áramok folynak.
Ez olyan dolog, amit még nem látok egy kapcsolás alapján sajnos.
Viszont én valami jobb tápot építenék, mert egyrészt 100 kHz-en már nem sokat ér az LM1086
K-multival ellentétben a Cap multihoz nem láttam layout-ot a neten, ezért azt most nem erőltetem.
Azonban játszottam a CLC-CRC szűrőkkel ltspiceban, és a kettő között nem sok különbséget mutat a program, viszont az utóbbival sok helyet lehet spórolni a nyákon. Érdekelne ezeknek, és a k-multinak a viszonya, hogy egészítik ki egymást. [Itt] pl. azt írod, hogy az LC szűrő nem ajánlott.
Van egyébként olyan lineáris regulátor, ami referencia kapcsolással hozza a fenti minőséget?
(#54338) Ribi
Köszönöm neked is a tanácsokat.
-
robi-k
őstag
válasz
bkercso #54239 üzenetére
Van más megoldás is USB vevőre: a nyákra integrálod az AT Mega chipet, és veszel hozzá licencet az Amanero-tól - nagy darabszámnál jelentős kedvezményt kapsz. Én ezt tenném.
És még1: az új trend a hálózati lejátszó képességgel felvértezett DAC, ezt is megfontolnám. Piacot hódítani innovatív, jó minőségű és sok tudással felvértezett termékkel lehet.
-
bkercso
nagyúr
válasz
bkercso #54221 üzenetére
Tökéletesen megértem - és én is szembesülök vele -, hogy egy XMOS-t vagy hasonlót kifejleszteni speciális tudást igényel, külsőleg beszerezni meg nem nyújt egységes képet, valamint drága is, így nem is gondolok semmi rosszat arról, egyes hogy - többek között magyar - gyártó(k) USB1.1-es vevőt tesznek a 150-200 ezres DAC-jukba, de én ezt nem tudom meggyőződéssel csinálni. Szerintem inkább ne legyen USB, minthogy arról lényegesen rosszabb legyen a DAC, mint a többi bemenetéről.
Vélemény?SA9023 és hasonló vevőkre forrás keresése még mindig egy fokkal elfogadhatóbb opció, de azok se hozzák egy XMOS szintjét...
-
robi-k
őstag
válasz
bkercso #54215 üzenetére
Jó példa lehet számotokra is az Audio-gd, egy noname DIY építőből (Kingwa úr) nőtte ki magát egy világszerte elismert HiFi gyártóvá úgy, hogy alig van hivatalos képviselete (összesen 4 az egész világra) és majdnem mindent az online boltjukon keresztül adnak el (igazából semmit-sem költve reklámra, brand építésre, helyettük ezt megteszik az elégedett vásárlók).
Nem lesz könnyű dolgotok, és nagyon sok buktató van. De sok sikert kívánok! -
Ear001
addikt
válasz
bkercso #54217 üzenetére
A piac nem ilyen. A Weiss, ML, Wadia mind igen komoly múlttal rendelkező márka, és a legritkább esetben veszik meg őket úgy, hogy jónapot, wnnék egy márklevizon dakot, mennyi lesz?
Te, ahogy írtad 100-150 000-ért akarod adni, vagyis a kiskínai cuccok ellen fogsz versenyezni, amik szép fényes csillogó mindent tudó dolgok. Ennyiért bizony kell rá távirányító-kijelző-hangerőszabályzó-USB-atomóra-csillagszóró-műfenyő-szépdoboz. Vagy ha nem, akkor készülj fel egy hosszú-hosszú brandépítési folyamatra.
-
-
krichd1
addikt
válasz
bkercso #54206 üzenetére
Olcsó DAC-ot persze keresnek ilyesmihez, mint kisDAC, viszont drágább DAC-ot nem fog venni szinte senki TV-hez, konzolhoz, az már egy másik szint. Tudod te is, hogy a magyar piac eléggé árérzékeny. Erre legjobb példa a Presenter, sok jobb erősítőt csináltál nála, mégis a Presenter maradt a kínálatban magasan a legtovább, mert az a legolcsóbb.
-
krichd1
addikt
válasz
bkercso #54194 üzenetére
Pedig egy mai modern DAC-ba már egy jó USB rész alap, viszont az optikai bemenet szinte felesleges.
(#54199) .DLL: Pedig amelyik DAC-nak van legalább egy szabályozható kimenete, az már előerősítőnek is minősül. A külön aktív vagy passzív előerősítőnek is az a legfontosabb feladata, hogy szabályozza a hangerőt. Hangerőt szabályozni manapság persze lehet nagyon sokféle módon.
Aktív monitorokhoz elsősorban szimmetrikus kimenetre lenne szükség. Illetve hasznos funkció lehet azoknak, akik nem akarnak integrált erősítőt, mert úgysem használják ki a plusz szolgáltatásokat., hanem csak egy végfokot. Viszont utóbbinál kellene egy kimenti feszültség kapcsoló, mert vannak régebbi végfokok, amik max. 1,25V-ot szeretnek. -
törölt tag
válasz
bkercso #54194 üzenetére
Ha aktív hangfalak elé akarja valaki tenni, akkor mindenképpen kell szerintem a szabályozható kimenet
De ha az belefér, akkor olyat is csinálhatsz, hogy egy pár szabályzott, és egy pár fix (vagy kapcsolható valahogy, mint mondjuk az UD301-en, csak az gondolom nehezebben megoldható).
-
-
Batyulda
tag
válasz
bkercso #54155 üzenetére
Ez pontosan így van ahogy írod
Tulku: igen a dragonfly red új microchipet kapott,aminek hatasara 77%-al kevesebb áramra van szüksége a rendes működésére,így tökéletes egy megfelelő telefon a működtetésére. Ezért is van hivatalos android és ios támogatása. Dap erős korlatozottsagaval szemben, telefonhoz ,tablethez erdemes hasznalni. Meg persze PC-n otthon.
-
Tulku
veterán
válasz
bkercso #54155 üzenetére
Ezek szerint a telefon kiad akkora tápot, ami egy dac-ampot meghajt?
Biztosan így van...ez az új módi akkor, már lighting kábelek vannak (audeze új fülese is kapott ilyet) de én nem vagyok benne biztos, hogy azt az energiát adja le,mint számítógépről kapott jel esetén...de lehet hogy tévedek...Tehát a kérdés, hogy mekkora energiát tud kiadni egy telefon usb-n keresztül egy dac-amp meghajtásához?
Mondjuk másodlagos kérdés, hogy ez mennyi ideig tartható egy telefon akku esetében...
Vagy legyünk engedékenyek és legyen odafogatva egy power bank is?...nem jó mert a telefon usb-je ilyenkor foglalt, épp úgy mint a dac-amp usb-je... -
Dorien
veterán
válasz
bkercso #54057 üzenetére
Szerintem ezt fejese válogatja. Én az AD500X alá nem költenék 40k-t forrásra... Legalábbis akkor már a fejest is lecserélném mondjuk egy AKG K612 Pro-ra - ez sokkal jobban skálázható fejes. Mondjuk mások meg el voltak hűlve, hogy az AD500X milyen jól szólt közvetlenül a Denon DA300 USB-ről, szóval nem egyértelmű a helyzet.
-
Bodz
nagyúr
válasz
bkercso #53948 üzenetére
Inkább az erősítő. Az usb tápszűrő okozta több kategóriányi ugrásban én nem nagyon hiszek, ahhoz talán már a dac-nak is elég szarnak kell lennie alapból. Persze ezzel nem azt mondom, hogy nem okozhat némi javulást, ami akár megérheti azt a durván 15000 forintot, amibe a nemrég linkelt bigyók kerülnek.
Ha már erősítő, akkor itt egy jóféle V90.
-
-
Cronerator
tag
válasz
bkercso #53838 üzenetére
Köszönöm a gyors reakciót.
Nem szeretném még a fejest lecserélni, teljesen jó állapotban van (azon kívül, hogy a bal részén levő hangerőszablyzót kiiktattam). Egész napos viselet mellett is nagyon kényelmes.
Lényeg az, hogy medtudtam, amit szerettem volna. A kételyek eltűntek 😊.
Még egyszer köszönöm. -
Cronerator
tag
válasz
bkercso #53835 üzenetére
Értem. Köszönöm.
Azt tudtam, hogy a hangkártyában van DAC, csak azt nem, hogy milyen minőségű és a fejest teljes mértékben ki tudja e szolgálni. Szerencsére nem vagyok audiofil, de a kor előrehaladtával (31:p) növekszik az igény a jobb iránt.
Amúgy meg vagyok elégedve a hangzással, csak tudni szerettem volna, hogy az adott eszközök a képességeik maximumát adják-e. -
-
krichd1
addikt
válasz
bkercso #53782 üzenetére
Szerinted az vadászgépes iPower "aktív zajtörlése" elvileg működő technológia, vagy csak marketing fantázia szülemény?
(#53795) .DLL: Annyiért ott a Tangent Ampster BT is, ennek kevésbé van "digitális erősítő" hangja, vagy 200€ a BC Acoustique EX-202.2, ami már azért komolyabb ezeknél.
-
krichd1
addikt
válasz
bkercso #53747 üzenetére
Van már ilyen a Schiitnél, lehet frissíteni a régebbi Bifrostot újabb chippel és körítéssel.[link]
A DA-M1 modul külön is kapható.(#53748) .DLL: A Vinnie Rossi is esélyes.
(#53749) Areturus: Most megint elkövették azt a hibát, hogy hasonló áron van háromféle DAC. Ráadásul a 2016-os Master 7 és a NOS 7 azonos áron, pedig az utóbbi fejlettebb szoftveresen.
-
.DLL
veterán
válasz
bkercso #53747 üzenetére
Ha valaki ezt meglépné, az a Schiit lenne, ők szeretik a részegységek cserélgetését.
A.GD.: Maguknak így is, úgy is össze kell rakni a DAC-ot ami most egy cserélhető nyák-on van, nem lkerülne sokkal többe (a HighEnd árkategóriában?
) ha SMD alkatészek helyett saját SMD hibrid chip-et készítenének adott létező architektúrákból. (pl. kapcsolók és ellenállások egymás mellé építve) A kérdés, hogy lenne-e értelme/előnye hangban, ha nem, akkor tényleg fölösleges.
-
atoka1
tag
válasz
bkercso #53730 üzenetére
Tudnál esetleg mutatni olyan kínait amivel érdemes lehet foglalkozni?
Ha mégis erre esne a választásom, akkor szívesen konzultálnék hozzáértőkkel a megépítéséről és az esetleges változtatásokról. Nem vagyok műszerész, de szívesen foglalkozom vele. Az összeszereléshez a technikai feltételek adottak. -
törölt tag
válasz
bkercso #53696 üzenetére
Ez is olyan, hogy nem általában van valahogy. Akku és akku kötött óriási különbségek vannak, eszköz és eszköz között is óriási különbségek vannak. Sok hifi eszközt készítenek kifejezetten akkus táppal, persze nem véletlen, hogy ezek jellemzően kis áramigényű eszközök. De egész hifi rendszerek táplálására is készítenek robusztus hifi tápakkukat, közel sem melléfogásból - vannak erényei és hibái, van aki szereti, van aki nem. Tökéletes táp nincs, még szinuszjelgenerátorral se, de az akku nagyon jó tud lenni hifi tápláláshoz - DAC-okhoz, fejhallgatóerősítőkhöz kifejezetten.
Persze lehet, hogy itt nem akksit akartál emlegetni általában, hanem például power bank-et. -
jippa
aktív tag
válasz
bkercso #53673 üzenetére
Köszi a válaszokat mindenkinek. Ebben a hirdetésben minden adat benne van. Azt írják, hogy 5V felett tönkre megy.
Egyszer valaki azt mondta nekem, hogy csak az akku viselkedik ideális tápként, semmi más. Én meg azt hittem, hogy a power bank akksiként viselkedik, pont ezért vettem hozzá. De akkor a power bank ebből a szempontból baklövés sajnos. Először akkor erre keresek megoldást.
Egyébként egy GDHS224 szól róla bent
Köszi
-
Ear001
addikt
válasz
bkercso #53431 üzenetére
Elég sok mindent.
Nekem főleg a karamellás jön be.
-
korpicschess
veterán
válasz
bkercso #53335 üzenetére
Annyi, hogy a Macbookon a hangerőállítási lépések sokkal kisebb léptékben megtehetők, mint Windows alatt, így a kis hangerő mellett is könnyebb beállítani értelmes hangerőt (Windowsra is van talán valami tool hozzá).
Egyébként azt is érdemes figyelembe venni, hogy már ez a 3. generáció az adott eszközből. Mondjuk a fw update-elhetőség elég jó funkció az ilyesmi problémák miatt.
Amúgy nagyon különbözőek vagyunk, egy haverom szerint a Sony XBA-2-őmnek tök szar hangja van például.
Meg teljesen más elképzelése van a dolgokról, mint nekem. -
törölt tag
-
korpicschess
veterán
válasz
bkercso #53327 üzenetére
Pont ezt írta ő is, meg ezt is igyekeztem átadni... Szerinted miért furcsállom, ugyanezt a felállást használom az 1.2-es verzióval is, aminek nagyobb a kimeneti feszültsége. Szóval Windowsos szoftveres gubanc van talán a dologban...
Nyilván emiatt nem cserélek fejest.
Szóval gyanúsan nem olvastad el amit írtam, vagy csak alapvetően kötekedni szerettél volna, de elég egyértelmű többedszerre is elolvasva, hogy a nagy hangerő problémát okozza az érzékeny alacsony impedanciás fejes. -
krichd1
addikt
válasz
bkercso #53234 üzenetére
Csak még nem elég folyékony hangú, kissé műanyagos, éles is magas tartományban. Annál mindenképp érdemes valami jobbat használni. Én nem szerettem a régebbi Presenterben, Emotiva XDA-2-ben, Asus Essence One-ban, stb... sem. Persze kiindulási alapnak jó.
(#53241) Bodz: Folyamatosan.
(#53243) arcsi84: 15eFt-ért pedig csak belső hangkártyák vannak, azokat viszont jobban ismerik a hangkártyás topikban. A külsők 30eFt-tól kezdődnek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- BestBuy ruhás topik
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Gaming notebook topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nubia Red Magic 10S Pro - újratöltve
- PlayStation 5
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Renault, Dacia topik
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad Yoga 2in1 Touch Laptop! AMD Ryzen 7 PRO 7730U / 16GB 3200MHz / 256GB NVMe
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3147
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3146
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3145
- Nitro ANV15-52 15.6" FHD IPS i9-13900H RTX 5050 MaxQ 32GB 1TB NVMe gar
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G7 - i7-10GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Ritkaság! Hibátlan Prémium felsőkategóriás LGA 1700 Alaplap! Asus Rog Strix Maximus Hero Z790 Wi-Fi
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! (vapor chamberrel)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest