- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Mobil flották
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
bkercso #61619 üzenetére
Na ha ez torzítás, akkor nagyon ügyesen csinálja.
De valahogy csak lehet különbséget tenni. Amúgy nem mondanám, hogy magasba húz, egyszerűen definiáltabb meg valamelyest több a teteje. De nem érzem, hogy akár a zongora, akár a fuvola, vagy a kórus hangját elvinné, nagyon valósnak hat. Természetesebb az egész, nem olyan darabos.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
bkercso #61604 üzenetére
A 91dB SNR-re mit mondasz a Sabaj D3-nál? Azt írják, hogy 95dB felett már nem hallható a különbség, 90 körül meg nagyon fülelni kell. Azért a többinél mindegyiknél 110 körül van, úgyhogy én problémának érzem. Egyébként kinézetre nekem az jön be a legjobban. Lekerekített, szép a pot rajta, meg nekem fekete kellene, mert minden más elektronika is az.
-
s4tch
veterán
válasz
bkercso #61521 üzenetére
Hááát, tudtommal nem egységes a mezőny... Pl. az egyik legnépszerűbb iPhone-hoz is csatlakozó dac/amp, az Oppo HA-2 simán fogadja a sima lightning-usb töltőkábelt, a gyári csomagban is egy ilyet adnak (rövid, kb. 10 centis verzióban). De van olyan iPhone-kompatibilis dac is, amihez cck (camera connection kit, az otg iPhone-féle megfelelője) kell.
-
bkercso
nagyúr
válasz
bkercso #61460 üzenetére
Különben szimpi, amit a fejlesztő ír erről az OPA1622-ről. Ami nem tetszik benne így elsőre adatlap alapján, az az, hogy kis impedanciát nem hajt jól: 16ohmra 0,5Vrms-nél, 32ohm-ra meg 1,3Vrms-nél kezd el torzítani (adatlap, 17. ábra). Ez rendre 15, ill. 30mW-ot jelent, ami bár a legtöbb fejeshez/füleshez elég (füleshez biztos), de azért nem sok a többi IC-hez képest.
(Ez a torzítás <80mAp mellett jelentkezik, és 100mA-ig 0,1% alatt marad 32ohmra, vagyis a >100mA kimenőáram érthető, de azért ne tévesszen meg senkit így elsőre; többet sugall, mint amit ez a csöpp IC tud!)Ráadásul nem is olcsóbb a jó öreg TPA6120-asnál, és abból is van már kicsi tokozású USB stick méretű eszközök számára...
Meg kell hallgatni, mert lehet, hogy ez az új fajta lineáris kimenőfokozat tényleg jobb hangot ad és így van létjogosultsága, végül is a teljesítménye a gyakorlatban elegendó kisimp-ra is!
-
sssirius
tag
válasz
bkercso #61354 üzenetére
Egy Presenter 3-al már szemeztem akkor is, amikor még se füles, se DAC nem volt. Gondoltam kivárom, hogy megjöjjenek és először meghallgatom őket. Pl. egy olyan OPA-val ami erősebb mélyben gondolom segítene. (valahol találtam pár napja egy OPA tesztet, de most hirtelen nem bírok visszatalálni oda)
-
citkar
addikt
válasz
bkercso #61308 üzenetére
Adaptert is néztem, de azokat tölteni kell néha, legalábbis amiket én találtam.
A jelenlegi régi erősítőmre rátehetném, de macerás. Kényelmesebb lenne egy olyan, ami kezeli a laptopot vezetékkel (néha ezt is vezeték nélkül) és a telót vezeték nélkül, amik között könnyedén szeretnék távolról váltani (a mostani Onkyo valószínűleg több évtizedes, nincs hozzá távirányító). -
csocsoszán
őstag
-
macera2
aktív tag
válasz
bkercso #61252 üzenetére
A bemenet DC csatlakozna az op amphoz, a terhelés csatolója pedig az alsó határfrekit határozza meg. Képlet ismert. Így az op amp, tápfesz szűréssel leválasztva a „teljesítmény” fokozatról, gyakorlatilag terhelés nélkül, elszeparálva dolgozna, és hozza amit a katalógus ígér. Az elv legalább is ez, aztán majd meglátjuk.
Persze az igazán profi megoldás az lenne, hogy +- táp, teljes, de csak DC visszacsatolás, és a kimenő kondi elmarad. -
törölt tag
válasz
bkercso #61123 üzenetére
Amit én nem értek ezzel a most már nem látható rangsorral kapcsolatban, az az LM4562 és LME49860 közti drasztikus különbség. Egyik 6., másik 73., pedig a kettő között hangban számomra alig van különbség, sőt, nem vagyok benne biztos, hogy egy vakteszten átmennék velük. Halványan definiáltabbnak, szikárabbnak érzem az LME49860-at, az LM4562-t meg kicsit mosósabbnak, lágyabbnak, unalmasabbnak, de tényleg alig valami, vakteszten ezzel nem mernék kiállni. De mondjuk OPA2134 és az említettek között bármikor kiállnék egy vaktesztet is szerintem, az relatíve az LME49860 és LM4562 közöttihez képest egy jelentős különbség.
Szóval kb. olyan különbséget hallok, ami max. néhány hely eltérést indokolna szerintem, de semmiképp sem full alsó, illetve felső kategória közti különbség. -
macera2
aktív tag
válasz
bkercso #61249 üzenetére
A Gugliba rákeresve a (B)diamond buffer(/B)-re sok szimpatikus, nem teljesen ismeretlen kapcsolást találtam. A komplementerek alkalmazását inkább teljesítmény igény esetén látom indokoltnak, ill. akkus táplálás esetén. Nálam, hogy 100, v. 200 mA a nyugalmi áram, szinte mindegy. Egy ilyen, kicsit feltúrbózott emiterkövető paraméterei önmagukban is közelíthetnek egy elég magas szinthez. Keresztezési torzítás pl. eleve kizárt.
-
csocsoszán
őstag
válasz
bkercso #61241 üzenetére
Én most úgy hallgatózom, a note 8 fülhallgató kimenetére dugom a hd600-at, aztán beiktatom a körbe az összedobott füles erősítőt a2604-el +-9V! Tehát az úgymond "semmihez" képest mit változtat a hangon. (A hangerőt egyformán tartva) Kicsit tompább a "semmi" kicsit húsosabb, de nem érzek nagy különbséget.
Olyan dual ic kék ami legközelebb áll a "semmihez". Jó lenne az a kis különbséget is letudni. -
Tim82
félisten
válasz
bkercso #61179 üzenetére
bkercso:
Így este ennyit tudok kihozni (OneDrive-hivatkozás a képekre).
Szerintem a Téged érdeklő oszcillátorokat pont takarja a BT modul, de próbálkoztam egy olyan fotót is lőni, ahol - valamennyire - olvashatóak a rajtuk lévő feliratok.
Ha ez nem jó, akkor sajnos csak hétvégén lesz alkalmam normális természetes fényben (= nappal) újrafotózni, egyszerűen nem leszek előbb nappal itthon, mesterséges fénnyel meg kb. ez az eredmény.
csocsoszán:
Közben az jutott eszembe, hogy a Téged érdeklő DAC/amp valószínűleg a "CMD-18" néven futó modell, az enyém pedig a BT-vel bővített "CMD-19". Mindkettőt láttam már eBay-en, AliExpress-en mind Douk Audio, mind Leaf Audio szitázással is.
A CMD-18-ból biztosan van kínai raktárról számottevően olcsóbban, csak épp, mint mindegyiknél, nem igazán kihámozható, hogy XMOS vagy Amanero van bennük (termékmegnevezésben egyik, leírásban másik van...).
-
J.C.G.
aktív tag
válasz
bkercso #61144 üzenetére
Nem tudom, h bele vágjak-e. Még a fülem a kérdés számomra. Most majd tesztelgetem, ma adták postára a csomagom. Picit fura nekem a kártyás fizetés hiánya, elég régi cég. Emlékszem amikor kijártam bolhára, akkor távirányítót tőlük vettem, meg az erősítőbe az alkatrészeket.
-
niof
veterán
válasz
bkercso #61159 üzenetére
"Még jobb lenne, ha építenél egy rendes erősítőt."
Ezt kérdeztem pár napja, hogy van e valmi komolyabb, bevált DIY fejeserősítő (hordozható és asztali egyaránt érdekelne), amit érdemes is megépíteni, de nem válaszolt senki...
Külföldi topikokban van néhány, de inkább itthoni véleményekre támaszkodnék, azokat szinte lehetetlen ellenőrizni, infót gyűjteni róluk.
Nyitott vagyok a javaslatokra. Építési tapasztalat van, tervezési kevésbé (egyedi áramkörökre gondolok), azzal nem foglalkoztam, de "szabadforgalmú" DIY elektronikákat utánépítettem már párat.Amúgy a CMoy meg egyszerűségében nagyszerű, nem véletlenül töretlen a sikere az amatőr pákászok között. Én az eredeti tervet kopiztam, nincs benne a BassBoost, mint a JDS és egyéb gyártók darabjaiban. Annyit variáltam vele, hogy minőségi alkatrészekből van összerakva, és néhány műveleti erősítőt kipróbáltam benne. Még az is passzol, hogy cukorkás dobozba van szerelve
, csak nincs külön kapcsoló (ALPS kapcsolós potit kapott), és a ki és bemenetek és a poti is egy oldalon vannak.
-
niof
veterán
válasz
bkercso #61151 üzenetére
És hordozható eszköznél a folyamatos A osztályú működés mekkora többletterhet jelent a tápra?
Csak mert a CMoy-om 2*9V-al üzemel, és így a használati szokásaimmal elmegy egy hónapot kb.
A hatásfok romlás mennyire tetten érhető? (@Speeedfire, ha már a Wikipédiás szócikk van bemásolva, említsük meg a negatív jellemzőket is!)
Hátránya:- Ideális esetben maximum 50% (a gyakorlatban még ennél is kisebb, kb 33%) a hatásfoka.
- A folyamatosan nyitott tranzisztor miatt a disszipációja és az áramfelvétele sokkal nagyobb, mint a "B" osztályú erősítőké. -
niof
veterán
válasz
bkercso #61123 üzenetére
Na igen. Ebből is látszik, hogy mennyire szubjektív műfaj ez, amit csinálunk. Mennyire számítanak a használt berendezések, fülek, lelki állapotok, stb...
Az OPA2134 után az OPA1612-t mindennek mondanám, de nem harsány, kemény hangúnak. Ezért is érdemes mindenkinek sokat kísérletezni, és ami a legjobban tetszik, annál maradni. -
hm74
aktív tag
válasz
bkercso #61107 üzenetére
Tudom, nagyon láncfüggő, meg nekem nincs olyan jó DAC-om (még!), meg egyéb más ...
Szóval én leginkább a dinamikabeli fölénye miatt szavaznék a 2134-re a 2209 ellenében. A hangképe és egyensúlya hasonlóan jó a két opának. Nálam a 2209 túl óvatosnak, visszafogottnak tűnt. Ezen a 2134 pont annyit javított, ami már ideálisnak tűnt.
Ezen én is csodálkoztam. Ezt az OPA2134-et a CK2 III erősítőből "vettem kölcsön". Még a Presenter2 idejéből voltak emlékeim az OPA2134-ről és akkor nem tűnt annyira különlegesnek, de ez a 2134 mintha valamitől jobb lenne. Több olyan opánál is jobbnak hallom, amikkel a Presenterben összevetve alul maradt.
Lehet, hogy az OPA2134-ek közt is valami különbség? -
J.C.G.
aktív tag
válasz
bkercso #61101 üzenetére
Értem, köszönöm a kimerítő választ. Már le adtam a megrendelésem a HQ-nál és ott is megtalálhatóak ezek az OPA-k, igaz pár forinttal drágábban. Ezt az RC4559P ha hozzá csapom és a 2111Kp-t, akkor te mit szednél ki a 2134 mellett még?
Ha belegondolok a boroknál (nem nevet, senki.) nekem a telt, selymes, lágy ízek jönnek be és gondolom a hangoknál sincs ez másként. A karcos hangzás biztos zavarna ahogy a boroknál is a karcos íz. Szóval egy telt, selymesen lágy hang ezek közül lehetséges? RC4559P, 2111Kp, LM6172IN, OP275GP ezeket tervezem megrendelni.
-
J.C.G.
aktív tag
válasz
bkercso #61078 üzenetére
Köszönöm a választ & hm74.
Ezt az OPA1662 csak másmilyen, fentebb látható pók szerű -nem THT- lábakkal találtam, azt meg forrasztanom kéne. Többi elméletileg csak kiveszem és berakom módszer? Behelyezését elronthatom, úgy mint a lábak rossz oldalon való beillesztése? Vagy mindegy melyik oldal?
Berendelek egy csipeszt és pár IC-cét. LM6172IN, OPA2134PA, OP275GP a HQElektronikáról, mert itt találtam meg őket. Van olyan amit még érdemes lenne meghallgatnom? -
-
J.C.G.
aktív tag
válasz
bkercso #61068 üzenetére
Magát a cserét és a berakását, hogy melyik láb hova. Így gondoltam.
Jelenleg sokallom a 2209 mélyeit ezzel a fejessel. Többet is kipróbálnék, hogy tudjak viszonyítani.
ezek közül pl bármelyik? -
J.C.G.
aktív tag
válasz
bkercso #61054 üzenetére
Szia.
Ha belefognék az OPA cseréjébe, akkor (nem én csinálnám, nem értek hozzá) mit tudnál ajánlani a P3-hoz? Jelenleg egy enyhe mély kiemelésű van beszerelve, és egy könnyen hajtható (35ohm), kiegyensúlyozott ATH-AVA400) hangú fejesem van. KisDAC benne van az erősítőben. Mindezt egy műszaki analfabétának kéne elmagyaráznod. Melyik OPA ajánlott, honnan (HQ) és valami foglalatról is volt szó anno? Valamint a bekötésről mit kell tudnia annak aki csinálja majd? jól szűrtem rá?
Ez az opa a nyák tetején van egy kis torony szerű foglalatra forrasztva vagy a nyák alján található amit most nem néztem meg? -
Frawly
veterán
válasz
bkercso #61002 üzenetére
Ja, nincs órajelgenerátor, cserébe a lejátszás helyes és egyenletes sebessége nehezebben biztosítható, mert hiába írják, hogy a direkt meghajtásos lejátszóknál nem jelentkezik ez a probléma, de igenis jelentkezhet ott is, nem csak a szíjas hajtásúaknál. A bakelitnek csak hátránya van, nem is értem miért jött újra divatba, sok elvakult hifista meg isteníti. Egyedül egy olyan esetet tudok elképzelni, akinek hangminőségtől függetlenül megéri, pl. ha valakinek sok lemeze van hozzá, vagy olyan régi albumokat hallgat a 50-80-as évekből, amit nem digitalizáltak be, nem jelentettek meg CD-n, nem tölthető le sehonnan, streamszolgáltatóknál sem érhető el, és emiatt csak eredeti bakelitlemezről lehet őket hallgatni.
-
Tin
veterán
-
-
jolti
senior tag
válasz
bkercso #60889 üzenetére
Bodz
Köszi fiúk a valaszt!Tudom, hogy a little dot nem beyer klón. Külön beszéltem róluk. De, ha az A2 is fos, akkor a klónja is fos, akkor viszont hagyjuk.
[link] erről beszéltem amúgy. Kinézetre elég jól összerakottnak tűnik amúgy.
Ez meg a little dot, ami nagyon tetszik:
[link]
Persze egyelőre csak a kinézete alapján, mert hallani egyiket sem hallottam.
Most csak nézelődök, hogy mire vásárlásra kerül a sor, addigra letisztuljon a kép.
A Dt-880 - on is egy hónapig agyaltam. 😁
Az a baj, hogy en Kisújszálláson lakom, az 150 km-re van a nagy falutól, igy nehéz hallgatózni'. Ritkán járok arra (akkor is mentővel és akkor meg nem lehet tekeregni), így az lesz, mint a fejhallgatóval, hogy megbízom bennetek, hogy jót ajánlotok és nem bánom meg. Mint ahogy a fülest sem bantam meg! -
Tin
veterán
válasz
bkercso #60891 üzenetére
akkor azt még megvárom
de valószínű itt már én vagyok a szűk keresztmetszet
AK4490 + CM6632A, illetve AK4390 + CM6631A
"sima" CD flac-eket játszom le, de az egyetlen hallgató különbség, hogy a magic mélyebbre lemegy. de még az is nüansznyi. szinte tök ugyanúgy szólnak, és még csak azt se mondanám, hogy az egyik jobb, mint a másik, egyszerűen leheletnyi a különbség. mindkettő jól szól.
az érdekes, hogy a jobb kábelezésnél a magic hallhatóan szebben szól, ha viszont megfordítom a kábelezést, fej fej mellé kerülnek. szóval...
na mindegy, adok ennek pár napnyi hallgatózást, hátha csak ez a fáradtság és fejfájás tart vissza attól, hogy meghalljam.
-
Tin
veterán
válasz
bkercso #60889 üzenetére
kipróbálom akkor így is.
a magic hangján sokkal többet dob a jó kábel, mint a sanskritén. és az mélyebbre lemegy. a tisztaságot megoldotta a kábelcsere, de a magic hangja még mindig valahogy "teljesebb", vagy testesebb.
nagyjából mennyi egy DAC bejáratási ideje? mikorra áll be a hangja? mert azt gondoltam, ez ilyen max 1-2 óra, nem több.
-
jolti
senior tag
válasz
bkercso #60884 üzenetére
Szia/sziasztok!
Ajánlanád egy Beyerdynamic DT 880-ashoz is?
Nemrég vettem egyet, meg Fiio A3-t, de rájöttem, hogy az kevés a Dt880-hoz.
Jövő hónapban akarok venni valamit olyan 20 ezer körül. Max 30-35, esetleg 40ig is felmegy, ha annyival jobb, csak akkor még várni kell és gyűjteni hozzá ( kicsi píz', kicsi zene... 😀).
Tetszik még (a leírások alapján) a Dorien Sense V1-e is, meg egy-két ebay-es ajánlás is az ajánlott cuccokból.
Van az avx-en is egy srác, aki csöveseket csinál, na azok piszkosul tetszenek, de az már sok nekem.
Van egy csöves
Little Dot MKII ami nagyon tetszik még, meg egy Beyerdynamic klón (feltéve, ha azok jók).
A tiédben nagyon tetszik, hogy moduláris.
Most megveszem az erősítőt, ha lesz penzem, akkor megveszem hozzá a dac-ot,lehet cserélni az opa-t (ha jól írom)...
Kicsit faragni kéne a magasakból, a mélyeket meg megtámogatni. Kb ennyit kéne a hangjával bűvölni. Amúgy nagyon szeretem ezt a fülest. Az első komolyabb (nekem) fülesem. -
-
korpicschess
veterán
válasz
bkercso #60844 üzenetére
Muszáj leszek majd venni egyszer egy értelmesebb kábelt, ha nagyon nem jön szembe velem egy használt, akkor talán ez a Cordial lesz.
Mit értesz olcsó rendszeren?
Pl. nekem szerintem nem túl olcsó van, de kissé szkeptikus vagyok, hogy az olcsó Hama jack-RCA-mhoz képest hangban hoz-e érezhető javulást egy jobb kábel. Kontakthibával nem volt még problémám, illetve direktben hallgató bajt sem hallok. -
macera2
aktív tag
válasz
bkercso #60821 üzenetére
Kösz az infókat, nagyon jó a nyom. A kérdésedre: - „Kár hogy W10-et nem támogatja. Miért nem?” csak idézetet tudok csatolni a leírás részből:
USB Support System: WIN7 / WIN8 (not support android)
A WIN10-et is odaírhatták volna. A leírással kapcsolatosan, kicsit értetlenkedni fogok, szorri:
- „Programme: SA9027 + ES9023” Ez szoftverek száma, v. IC típusszám? Mert az ASIO driver résznél meg az „SA9023 USB receiver” szöveg szerepel.
- A kimenő ellenállás 10 kOhm, a kimenő szintet valahogy nem találom. Vagy csak nagyon késő van.A fentiektől függetlenül azért tisztul a kép.
-
macera2
aktív tag
válasz
bkercso #60818 üzenetére
A belinkelt USB-s DAC szimpatikus. Kb. ilyenekre gondoltam. Nincs kedvem felületszerelt alkatrészeket forrasztgatni. Kár hogy W10-et nem támogatja. A csatolt képernyő kép kísértetiesen hasonlít a Realtek hangkezelőjéhez.
A 94 kHz nem kevés mintavételnek? Gondolom e.k., beültetési rajzokat, anyaglistát szoktak mellékelni.Egyébként a szisztéma homályos. Jelenleg, ha letöltök egy zeneszámot az aBay-ről, és van rá lehetőség, dönthetek, hogy Mp3-ba, FLAC-be, stb. mentsem. Aztán VLC m.player, és az alaplapi hangkimenőjén ott a műsor. Ezt a jövőbeli külső DAC-ot, pl. W10-hez, külön installálni kell? És nem csak DA konverziót végez, hanem a formátumokat is tudja kezelni? Vagy ezt a Formátum Kezelést a PC végzi?
A témával kapcsolatosan tudnál ajánlani v.milyen oktató, felvilágosító anyagot?
-
macera2
aktív tag
válasz
bkercso #60816 üzenetére
Zenehallgatásra kellene. Egy Sennheiser HD 590-es, v. hasonló szintű fejhallgató lehetőségeit ne korlátozza. Hogy aztán 1 v. több darab, milyen driver, szinte mindegy. Az elektronika nem áll messze tőlem, egyébként meg szeretek barkácsolni. Ha ezen az úton anyagilag jobban jövök ki mint egy késztermék vásárlása esetén, akkor megpróbálnám.
MP3 lejátszóként a SanDisk Sansa Fuze-t hallgatom, ill. a hangkártyám, amíg fejre nem állt, az Asus Xonar DG volt, jelenleg, alaplapi Realtek HD.
-
Bodz
nagyúr
válasz
bkercso #60775 üzenetére
(#60777) bkercso: Mármint abban a cégben bízol aki tervezte és gyártotta, ami nem az Oehlbach volt...
Egyébként érdemes róla átnyálazni az Amazont, nem tűnnek a vásárlók boldognak. Ettől még lehet jó, én most nem olvastam a véleményeket végig...
Az viszont tény, hogy a benne lévő VIA usb és a Win10 viszonya nem túl baráti. -
törölt tag
válasz
bkercso #60773 üzenetére
Te vagy ti mit ajánlanátok? Ami talán fontos lenne az a thd és pár csatlakozó. Teló(otg), ps4, pc.
Ezzel szemezgetek Használtan láttam már 50 körül bár ez sem rizikó mentes.
Hozzá spórolás szempontjából jó vállasztás lehet egy breeze 2.0? -
emiki6
veterán
válasz
bkercso #60733 üzenetére
wat
Terheld le a kihúzott csaornát 33ohmmal és mérj jelszintet és torzítást a másikon!
Hogy, mivel?
RMAA, AudioTester, ARTA progik pl. jók erre, de akár egy jelgenerátor is spektrumanalizátor is megteszi, amikből vannak ingyenesek.
Hogy mérek programmal ilyet?
"Én különben egy fejeselosztóval kettéosztanám a kimenetet és RMAA-val megmérném, bedugott fejes mellett. Az mér áthallást is."
Milyen fejeselosztóval? Mi az RMAA és hogy mérek vele bármit?
Amúgy minden rendben. -
emiki6
veterán
válasz
bkercso #60731 üzenetére
Foobarban a stereot lekonvertáltattam monoba, hogy a csatornák megegyezzenek és beállítottam egy maximális hallgatható hangerőt.
EQAPO-ban az egyik oldalt 100 dB-lel lehalkítottam (némítottam), a másikat kihúztam a fejesből, majd azt hallgattam, hogy mennyit kell halkítanom (eq-n belül) a nem halkítottból, hogy a nem kihúzott oldalon ne halljak semmi zenét. Eq-ban ez a monosított zenével -2 dB, hogy a bal oldalba ne hallódjon át és -18 dB, hogy a jobba ne. (ha hagyom sztereo-ban a zenét, akkor ez a két érték -5 és -14).
Remélem most érthetőbben írtam leEz egyáltalán nem sok, mert a beépített crossfeednek töredéke és a beépített crossfeed sem olyan erős (ami egy jó dolog, mert az pont elég, ha kell).
"de, amikor letekered annyira, hogy a másik csatornán ne halld, és aztán visszadugod az aktív csatornát a fejesbe, akkor nagyon hangosnak kell lennie."
Hallgathatóra állítottam előtte, de igen, az áthallás nagyságrendekkel halkabb.Közben megnéztem úgy, hogy ha a korábbi módon: "EQAPO-ban az egyik oldalt 100 dB-lel lehalkítottam, a másikat kihúztam a fejesből, majd azt hallgattam, hogy mennyit kell halkítanom", de itt már nem eq-n belül csináltam a másik oldal halkítását, hanem az amp potiját tekertem le addig, míg az áthallást már nem hallottam. Ez a bal oldalra áthallás esetén pont az volt, amin általában hallgatni szoktam zenét, szóval az pont optimális, nem szólhat bele a zenébe, de a jobb oldalnál az áthallás csak akkor szűnt meg, ha nullára tekertem, így ott már beleszólhat a zenébe.
Persze ez nem jelent semmit, mert nem életszerű, hogy az egyik oldal, illetve tesztelni kéne másik daccal, amppal, kábellel, fejessel.
Másik kábellel majd egyszer fogom.
-
emiki6
veterán
válasz
bkercso #60726 üzenetére
Monosítottam, beállítottam max hallgathatóra. Így az EQ-ban a második preamp bal csatornára (-11 helyett) -2-öt, megcserélve a némítást és kihúzást, a jobbra pedig -18-et kellett állítanom, hogy ne halljam a szöszmötölést. (monosítás nélkül -5; -14 volt a jó) (a driverek érzékenysége nem igazán tér el, mert próbáltam kábelcserét.)
Azt nem értem miért van ekkora áthallás különbség a két csatorna között. Majd ha lesz másik kábel letesztelem azzal is.
-
bkercso
nagyúr
válasz
bkercso #60721 üzenetére
Kis kutatás után válaszoltam a másik topikban.
-
bkercso
nagyúr
válasz
bkercso #60720 üzenetére
Nem mindent jó ötlet azért megvenni.
-
impalaman
aktív tag
válasz
bkercso #60684 üzenetére
Köszönöm, megfogadom a tanácsot.
Esetleg valami javaslat, hogy mi illene alá? A keret legyen mondjuk 45-50 ezer Ft, használt is jöhet, sőt, előnyt élvez. Az Audinst-et szeretném megtartani DAC-ként mindenképpen, olyan téren teljesen elégedett vagyok vele.
@Bodz: Akkor jól sejtettem, hogy érdemes lenne előbb rákérdeznem.
-
törölt tag
válasz
bkercso #60677 üzenetére
Összevissza beszéltek - mármint hm74 és a kérdező migabi kivételével. Hogy jön ide a CD, meg a számítógép?
Migabi lejátszója jelenleg a tévéje, azon játszik le Youtube-ot, MP3-at, FLAC-ot, feltehetőleg az erősítője DAC-ját használva DAC-nak, nem a tévé DAC-ját. Tehát a tévéjét mint futóművet és jelkiolvasót kellene kiváltani, ahhoz képest alternatíva, hogy jobban járna-e a (nem ismert) erősítője DAC-ja helyett egy külső DAC-kal. Médialejátszóról volt szó konténeres hangfájlok lejátszására, hogy ne a tévé legyen a futómű és a jelkiolvasó, hanem egy arra hivatott hifi készülék, azaz médialejátszó a saját tárolójáról vagy pendrájvról vagy külső merevlemezről... Migabi fel is hozott két példát, én meg azt mondtam (hm74-gyel egyetemben), hogy igen, valami olyasmire lehet szüksége, mert megéri a tévé futóműve és jelkiolvasója helyett egy dedikált hifi készülék jelkiolvasóként - gondolom, a "futómű" az esetében leginkább pendrájv vagy külső merevlemez, amit ezután egy dedikált hifi lejátszóba fog dugni, nem a tévébe, illetve a tévének is lehet saját tárolója, meg a leendő médialejátszónak is, ez esetben az a "futómű": Én (és hm74) tehát megerősítettem migabit, hogy a tévéje nyilván pocsék futómű-jelkiolvasó, márpedig ez nagyon sokat számít, azaz digitális lejátszó esetében is sokat számít a DAC előtt levő rész, azaz a jel kiolvasása az adathordozóról. Mert ezt kérdezte migabi.
No és mivel migabi a jelek szerint nem bízik eléggé az erősítőjében levő DAC-ban, abban is reménykedik, hogy a kinézett médialejátszóban levő DAC-kal is nyer, így két legyet üthet egy csapásra, míg egy külső DAC-kal legfeljebb egyet (bár persze lehet, hogy az az egy légy egy nagyobb légy, mint a másik kettő összeadva). Én és hm74 megerősítettük migabit, hogy lehet értelme a jelöltjei szintjén levő médialejátszóban gondolkodnia, a tévéje helyett, mert számít a forrás (DAC előtti része), ami most a tévéje, és mint ilyen nyilván alapminőségű. Számít, hogy a tévéje mint futómű-jelolvasó csak alapminőségű. Esélyes, hogy jobban jár egy ilyen Pioneerrel, Bluesounddal, mint ha csak az erősítőjében levő DAC-ot váltaná ki, megtartván a tévét forrásként. Az persze csak esély, hogy melyik megoldással jár jobban, de mindkét megoldás értelmes, ebben erősítettük meg migabit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gyúrósok ide!
- Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Sorozatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - Újszerű, Karcmentes,256GB
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Edge Használt, újszerű állapotban 12 GB RAM / 512 GB tárhely
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Edge Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 512 GB tárhely
- iKing.Hu -Xiaomi 14T Pro Titan Gray Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 512 GB tárhely
- iKing.Hu - Samsung Galaxy Tab S8 Graphite Használt, karcmentes állapotban
- Xiaomi Redmi 14 C 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy Watch 4 Classic, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ÚJ Asus TUF Gaming F17 FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 -3 év garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 5480 - i5-6GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest