- iPhone topik
- Egy óra, két rendszer
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Telekom mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Komoly akcióval érkezik Magyarországra a Honor Magic V5
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
Hirdetés
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
bkercso #79088 üzenetére
Ja, ha te azzal, hogy "(a 2. és 3. pontod szerintem ugyanaz)" azt akartad mondani, hogy a buffer meg az output opamp ugyanolyan jellegű feladatot végez, az persze nem igaz, erre a felvetésre nem számítottam, mert teljesen mást csinálnak. (Egyébként általában is más, az én készülékemben meg főleg más, ez nem egy "szimpla" fejhallgatós DAC-amp, hanem bonyolult CD-receiver, beszéltünk már róla - például a fejhallgatókimenete a 8Ohmon 50W-nyi végfoktranzisztorokról kapja a jelet.)
-
törölt tag
válasz
bkercso #79080 üzenetére
Azt már beszéltük, hogy nálam maradni fog a gyári opampos megoldás az I/V-re (minőségi cserével), de a nagyfrekis előszűrésére még lehet, hogy visszatérünk egyszer. Talán-talán az opampok A-osztályúsítására is.
"(a 2. és 3. pontod szerintem ugyan az)"
Szerintem is, és kifejezetten égnek áll tőle a hajam, hogy a gyártók a buffert sokszor nem veszik ugyanolyan komolyan, mint az outputot. -
vtomi2
őstag
-
törölt tag
válasz
bkercso #79071 üzenetére
Elméleti-gyakorlati kérdésem van, talán még nem sokat volt ez a téma. Mi a tapasztalatod, véleményed? (Másoknak is van, mások is próbáltak már ilyet, szóljanak hozzá bátran! - Ba cy lus, csocsoszán, Bodz, hm74, vodkaboy satöbbi...)
Szóval, vegyük azt a helyzetet, hogy erősítőben, DAC-ban háromféle opamphasználat:
1. I/V konverter
2. Buffer-illesztő
3. OutputSokszor látja az ember, hogy gyárilag például buffer helyre gyengébb opampot tesznek, gondolván, hogy oda az is elég. Kinek mi a tapasztalata, kevésbé számít buffer vagy esetleg I/V helyen a minőségi csere, mint output helyen? Másképp hat-e adott minőségi csere a különböző helyeken? Vannak-e tendenciák e téren?
-
válasz
bkercso #78349 üzenetére
Itt nem annyiról van szó, hogy mi mennyire részletező, világos, steril stb? Szerintem nem álrészletezésnek kéne hívni, hanem csak ahogy eddig. Ott vannak azok a hangok így vagy úgy, kérdés, hogy mennyire. Szóval nem lehet ál ha egyszer ott van, és nem az opa generálta. És valószínűleg ha a gyári opákkal vásárolom meg az erősítőt nem tetszett volna ennyire a K712 vele. Valóban dögösebb, szerethetőbb hang, de a gyárival mégis igazibb szerintem, nem csinál minden fejesnek ilyen dögös szerethető hangú karaktert (finalból már - kis túlzással - majdhogynem kraken lett (razer)). Ha a fejes dögös akkor az, ha nem (pl. k712) akkor nem és részletező lesz, amilyennek inkább lennie kéne. Ha megfordítanánk a dolgot a 2209 milyen? 134 "álrészletező" a 2209 " "?
-
csocsoszán
őstag
válasz
bkercso #79021 üzenetére
Kíváncsi volnék a véleményedre: mikor a hangszóró és a keresztváltóból visszafelé indul az energia, (mert ugye tárolja és generálja is!) mihez kezd a kondi nélküli erősítő? Mert ugye a nagyobb visszarúgás 100hz alatti hangok(ott van teljesítmény, és ki tudja melyik energia győz! Visszacsatolni is ezt fogja!!!) amit a kondi jószerivel "megállít". Folytathatnám a tranyók ic-k okozta torzítással, valószínűleg nincs partiban egy kondi okozta hibával. Véleményem szerint. Visszacsatolásról ....az egy szintén nehéz téma. Visszacsatolás nélküli erősítőkről hitelt érdemlő leírást nem találni. Iskolái oktatás: sokszor az oktatja akinek.... Na mindegy.
-
csocsoszán
őstag
válasz
bkercso #79021 üzenetére
Global NFB a local NFB és a No NFB. Ez szintén egy érdekes téma, de az a baj, hogy ebben aztán "vérre" menő viták szoktak lenni. (Ha a kapcsolás engedi, én a no nfb, max a local nfb-t támogatom.) De szerintem ide ez túl nehéz téma. Persze senkit sem kívánok megbántani.
-
Directors
senior tag
válasz
bkercso #79017 üzenetére
Eddig Asus xonar DS-em volt. Csak most új alaplap lesz és abba sajnos már nem lehet beletenni. Pedig abba cseréltem egy igen jó műveleti erősítőt is. Tetszett hogy cserélhető volt benne.
Asus Xonar U7 MKII jó lehet ?
Szimpatikus a X-Fi HD-is. Ezekbe lehet cserélni a műveleti erősítőt ? Vagy ebbe már csak forrasztással cserélhető ? -
IO.sys
őstag
válasz
bkercso #78978 üzenetére
Köszi a felhomályosítást jitter téren.
Tettem a cuccok alá puha gumi alátétet, meghallgatom őket.
Most ettől tökre független, van egy menő gépházam, ami nagyon jó, de van egy típushibája, hogy a vinyót bárhogy rakod bele, búg tőle az egész emelet. Sok mindennel próbálkoztam, végül a tescós mosogatószivacs oldotta meg.Csináltam kábelt, audio boltból való, jó árnyékolt féle:
Lehet, hogy nem elég melegek még a csövek, de mintha a légszerelt mezei próbakábel jobb lett volna, túl sok lett a magas.
-
fehér_ember
addikt
válasz
bkercso #78978 üzenetére
Sajnos ez nem ilyen egyértelmű. Én pl. próbáltam a dac-om alá ilyen nagyon puha szilikon alátétet és egyértelműen rontott a hagzáson. Szerencsére a cd játszónál ilyet nem vettem észre; mondjuk oda ígyis-úgyis kellett volna, mert elég szörnyű hogy annyit fejlődtünk hogy már cd lemezeket sem tudunk gyártani. Némelyik akkorát üt, hogy remeg az egész állvány; mindig parázok hogy előbb utóbb a mechanikát is kinyírják; (köszi BMG
).
-
IO.sys
őstag
válasz
bkercso #78972 üzenetére
Megértésem és megtérésem.
A jitterszűrő még nem jöttem rá, hogy működik, pedig az olvasnivalón már túlvagyok. Az én fejemben olyan, mintha zajos filmből akarnánk csinálni HD-t, de nyilván nem így van.
Kábelből vannak komolyabbak már, jó lenne tudni, hogy a Bodor Feri milyen forraszanyagot használ, gondolom, valami jól térhálósodó fajtát, mondjuk ezüstöset.
Készülékalátétnek kezdetnek jó a parafa? -
Bodz
nagyúr
válasz
bkercso #78935 üzenetére
Pedig még tök gyorsan is válaszoltam.
-
IO.sys
őstag
válasz
bkercso #78766 üzenetére
Én is arra gondoltam, de jobban tetszik az az elgondolás, ami a cikkben is le van írva, hogy megszakítjuk a föld mindkét végét és akkor nem antennázik sehova. After some experiments tényleg úgy van, hogy a GND-t csak handshake célokra használja, ha használja, P9 lite-nak pl egyáltalán nem kell, elmegy 3 dróton.
Tessék feltalálni a blútúszos földet.
-
Bodz
nagyúr
válasz
bkercso #78744 üzenetére
Nem is tudom hirtelen melyik lapnál láttam, hogy csak a fejes vagy hifi (vmi ilyesmi) módot bekapcsolva használja a külön sztereó dac-ot a Realtek helyett, stb, stb. Szóval ha nem is szoftveres szó szerint, de szoftverhez kapcsolódhatnak furcsaságok szerintem.
A gyártók hangzásromboló csodái megérnének egy külön misét, jelen esetben mérést, de szerintem erre még senki sem vállalkozott (vagy csak én nem találkoztam vele).
-
-
Bodz
nagyúr
válasz
bkercso #78714 üzenetére
Komolyan, persze. Már ha nem zavar, hogy szép színes hangja van. Az említett mély(közép) kiemelés, inkább a puhább oldal felé húz úgy általában is, szóval nem egy kemény, technikás, őszinte erősítő. Viszont zenei, jó értelemben érdekes a tere, igen folyékony a közepe, nem stresszel semmivel.
Ennek megfelelően fejestől (meg persze ízléstől) függ a végeredmény.
-
bkercso
nagyúr
válasz
bkercso #78696 üzenetére
No itt is van:
DC Blocker €88-ért EU-ból.
Mi kerül 6 alkatrészen ennyibe, miért nem 2 fillérért adja és hasonlókat hozzá lehet szólni. -
válasz
bkercso #78666 üzenetére
Az ebay-en elég nehéz rátalálni. Ha "DC blocker"-t keresek, bulgár találatokat hoz, csak drága (ahhoz képest, hogy filléres dologra számítottam). A képeket nézve, ott 47000uF-os kondik vannak beépítve, valószínűleg ezek miatt ennyi az ára.
Egyébként a kivitelezés szép, én is hasonló dobozba tenném bele. -
-
-
niof
veterán
válasz
bkercso #78658 üzenetére
Nálam néha a Magni-ban hallani búgó hangot, ilyen gerjedés szerű, 50-60Hz környékén. Van hogy fél percig, van hogy csak pár másodpercig, teljesen rendszertelenül. Néha hetekig nem hallani. Pedig semmi nem megy a házban. Pl. ha a hűtő, vagy a mosógép okozná, azt tudnám, hogy mikor mennek. Azt sejtem, hogy egy fázison van a házunk a tőlük nem messze lévő autószerelőtől, és mikor ő valamit csinál, akkor búg. Hegeszt, vagy ilyesmi... Simán el tudom képzelni, hogy ekkora zavart tol rá a hálózatra egy rosszul működő eszköze... És ugye a Magni tápja hagyományos, nem kapcsolt, ezért érzékeny is rá.
-
Sinesol
veterán
válasz
bkercso #78655 üzenetére
Tippre szerintem azt hallhatja, ahogy a hütöben ki/ be kapcsol a lampa kapcsoloja ajtonyitasnal. Nem ertek hozza hogy müködik az ilyesmi, de gondolom ez is olyasmi, mint amikor valaki pattanasra panaszkodik, amikor ki be kapcsol egy haztartasi eszközt valaki a házban.
-
-
törölt tag
válasz
bkercso #78578 üzenetére
Nem a szép, hanem a nyers és pontos, ami eszembe jut róluk, de igaz, hogy nem összehasonlítható a koncerttel.
Szép lehet a hang anélkül is, hogy pontos lenne, de ha nem szép, magával ragadó a hang, mikor annak kéne lennie, amögött tuti van valami technikai bibi.
Sokszor elég csak bizonyos hangszereket meghallgatni (kevés hangszeres művekben), azokat hogy adja vissza, már lehet következtetéseket levonni, meddig terjednek az eszköz/lánc technikai képességei. Mostanában rákaptam Mozart divertimentóira, melyekben oboa, klarinét, fagott van. Az oboának, klarinétnak azért "illik" szépen megszólalnia, nem csak úgy "ott lennie". Sokkal komolyabb technikai felkészültséget igényel ez egy lánctól, minthogy recseg a zongorista alatt a szék. -
montyx
aktív tag
válasz
bkercso #78597 üzenetére
az SMD méretek megvannak, mert IoTval foglalkozom, így elég sokat forrasztok. a fáziszaj spektrum nincs meg. Audio és RF még nem volt sose téma nálam. Angolul data sheeten mit kell keresni? az AVX KC7050K típusban gondolom a 7050 a méret, ugye? mi az alaptípus? illetve milyen freki kell? azonos a lapon lévővel?
-
montyx
aktív tag
válasz
bkercso #78578 üzenetére
Tudom, a hangváltó egy fekete lyuk. Mindent elemészt
Köszi a kalkulátort, segíteni fog!
Az audioval foglalkozó topikokat a legutóbbi dobozméretezéses tanulmány utam óta félve keresem fel, mert egyről ki is tiltottak. Belémkötött az admin, és finoman elküldtem az anyjába. Azzal nyitott, hogy ilyen kis szarokhoz, amikről én érdeklődöm senki nem ért, mert nem foglalkozik vele. 1000 USD alatt nincs hanszóró. Én meg mondtam, hogy azért hátha van rajta kívül valaki, aki mégis ért hozzá, mert nem mindenki olyan krőzus, hogy 3000 dolláros hangfalpárokat építsen csak magának. Na de mindegy is, még mindig felhúzom az agyam az ilyen sznob barmokon.
Ezért örültem meg, hogy itt értelmesen válaszoltatok a kérdéseimre.Akkor a csipogót jól terveztem, ezt jó hallani. 1cm tömör fal van mögötte, arra van rácsavarozva. Ez pont jó is lesz. Csak a bekötési pontjainál van egy kis lyuk, de azt forró takonnyal ki szeretném majd tömni.
A membrános zárt doboz mindig piszkálta a fantáziámat. Nagyon kíváncsi vagyok az eredményre. Remélem, hogy elég lesz neki egy kis finomhangolás alátétekkel. (Pénzérmékre nem telik)
Hang műszeres mérése horror feladat. Legjobb tudásom szerint pontos mérést csak null dB közeli szobában megfelelő mikrofonokkal lehet elvégezni. Na ezt egy lakásban pont nem lehet sehogy megoldaniÚgyhogy marad a legolcsóbb műszer, a fülem. Az meg elég érzékeny a zenélés miatt.
Koncertekre főleg komolyzenére járok. Akadémia, meg Müpa. Mindkettőnek nagyon jó az akusztikája, bár a müpa az hangosított sajnos legjobb tudomásom szerint.
Viszont nem igazán találok jó USBt, amit mondtál. Mind SMD kritályos. Az öt lábú vacakból meg max 2 van rajtuk. Dobok pár linket, hátha mégis jobb lehet valamelyik:első ezen mintha lenne két ötlábú
második ezen is kettőt vélek felfedezni. profibbnak tűnik, mint az előző
harmadik ez pedig egy full DAC, sok értelme nem lenne a DAC+AMP elé kötni, úgy vélem
negyedik Hát kettő, vagy három látszik, de az egyik valószínüleg nem az, mert csak három lábú. Az inkább valami tranyó, mondjuk áramkorlátozónak néz ki.
ötödik Egész ígéretesnek tűnik az első, és a harmadik eszköz.Van amelyik már jobbnak tűnik ezek közül?
-
montyx
aktív tag
válasz
bkercso #78576 üzenetére
Először is köszi!
Akkor a feladataim:
1. keresni USB-t sok 5 lábú fekete vacakkal
2. utánanézni rendes hangváltónak kondik helyett, és azt vagy megvenni, vagy megépíteni. Tudsz esetleg egy linket dobni, ahol utána tudok nézni a hangváltók méretezésének? Angol is jó, csak nem tudom, mire kell keresni. Az is jó, ha csak keresőszót mondasz angolul, mert googlizni tudok
3. A hangszóró tervezés alapjainak már utánanéztem 1 évvel ezelőtt. Az alapján terveztem a jelenlegi dobozomat. Nem hiszem, hogy jó lesz, de tudni akarom, hogy mennyire szarul számoltam. Ezt tehát majd tesztelni kell.
4. Nekem a dobozban a jelenlegi terv szerint csak a széles sávú mélynyomó, és a membrán lesz. A csipogónak teljesen zárt kis foglalata van a doboz tetején. Annak nem hagytam teret, mert azt olvastam, hogy azt nagyon nehéz méretezni, és kezdőknek inkább a tér nélküli elhelyezést ajánlják, mert akkor a csipogó kifelé sugárzik, így nem kell számolni a mögötte lévő térrel. Nem túl jó, de nem is kritikusEz vajon mennyire igaz?
A reprodukálható minőségű tányérokra most nem volt keret. Új lakás, új hitel, félúton a gyerek. Így inkább azt mondtam, hogy legyen olcsó, legyen valami, amivel el tudok indulni, amin tudok gyakorolni, pl hangváltók készítésével, doboz méretezéssel, hang műszeres mérésével (ilyet még sose csináltam), stb. Így ha kinyírok esetleg valamit, nem fog fájni a fejem miatta. De értem a miértet, és tudom, hogy mire számítsak.
A több milliós keretről meg annyit, hogy sokáig zenéltem szimfonikus zenekarban. Inkább befizetek havi 2 koncertre mai napig, mint hogy 5 milliót költsek egy szettre. Jobban kijövök, és a felvételek minősége pedig akármilyen jó, olyan jó sose lesz, mintha ott ülnél a zenészek között. Egyszerűen azt a dinamikát, és apró élő dolgokat, amit ott hallasz sose fogod semelyik felvételen hallani. A vicces, hogy sok nagyon minőségi cucc, amiket az audiofil haverjaimnál hallgatok, (pedig vannak köztük állatok, akik szobát is építettek zenehallgatásra), egy elképzelt álom minőséget állítanak elő. Ami nincs, nem létezik olyan tiszta hegedű hang, ami azokból kijön. Gyönyörű, fantasztikus, mintha mindenki egy Stradivarin játsztana, csak nem valós. Ezért ajánlom, hogy járjatok koncerte, annál sose lesz jobbAmúgy meg főleg drum and basst, hip hopot, és deep houset hallgatok, ott meg nem számít a tökéletes hangzás
-
montyx
aktív tag
válasz
bkercso #78574 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszokat.
A DAC linkje így se működik?Az USB átalakító költségvetés miatt a lehető legolcsóbb lett, hogy a DACot ki tudjam vele próbálni. Már kinéztem egy ilyet, csak nem rendeltem még meg:
USB -> I2S sitime oszcillátorokat használ. Azokról jókat olvastam a neten.Van hangfal bélelő gyapotom. Vattával szemben ez hosszabb idő alatt hullik szét tapasztalat alapján. Kaptam, ingyen volt
A fejhallgatót már egy haverom felajánlotta. Audiotechnika, de a típusát pontosabban nem tudom. A srác komolyzene függő, úgyhogy valószínüleg elég semleges lesz nekem.
A mély hangváltózásán én is gondolkodtam, csak mivel szélessávú, így nem tudom, hogy ez a karakterisztikáját hogy fogja befolyásolni.
A membrános tervezésről tudom, hogy a legnehezebb, de bármikor fogok tudni nyomni egy új házat, illetve szeretném ezen a kis hangszóró pároson kitanulni az alapokat. Ezt relatÍve olcsón tudom nyomtatni, bármelyik alkatrésze bármikor lecserélhető olcsón, így fogok tudni pl. más karakterisztikájú hangszórókat berakni, a kondikat, és hangváltókat lecserélni, vagy saját hangváltót tervezni, és építeni. Ezért mondtam, hogy nem a hangminőség a lényeg első körben. Az majd alakul idővel. Itt inkább a kísérletezés lesz a fontos, más és más dobozokat, megoldásokat kirpóbálni. De mindenesetre köszönöm, hogy szóltál, hogy szar lesz, én is arra számítottam.
A hangszórók pedig, amiket választottam állítólag ár/érték arányban egész jók. Youtube nézésre, netflixre, és spotifyra remélem bőven elegek lesznek. -
bkercso
nagyúr
válasz
bkercso #78571 üzenetére
A doboz zárt, és az oldalán lesz egy passzív membrán.
Ezt a legnehezebb méretezni. Jól el lehet rontani. Akkor már inkább vagy reflexcső, vagy sima zárt doboz, esetleg egy RC-taggal megEQ-zni az erősítő bemeneténél, ha szükséges.Vagy egy szoftverrel (AudioTester) mérd ki a hangszóró és a passzív membrán TS-paramétereit és méretezz egy dobozt (WinISD-vel pl.). Így talán nem lesz bődületesen rossz.
Ha csak naívan összedobod, amit linkeltél, az szinte biztosan hallgathatatlan, élménymentes lesz, és nem tudom, mit lehet belőle tanulni - szerintem.
-
HUNNIA1920
őstag
válasz
bkercso #78457 üzenetére
Nem írtam semmi olyat, hogy jobbat várok.
Azért kérdeztem, mert pár éve még az Audio-GD-s DAC-oknak elég gyengécske volt az USB része. Tudom, mára ezek már megoldódtak, de pl. pont az R2R 11 DAC az, amit már pár éve gyártanak és kitudja, hogy az 1. példányok nem szenvednek-e ilyen problémával. Gondolok itt a sokadik kéz alatt átmenő darabokra, amelyeknek több gazdája volt már, mint ahány alkatrészből épül fel maga az eszköz.
-
gaben22
senior tag
válasz
bkercso #78441 üzenetére
Valami nem gut az accountommal, random megnyitottam pár threadet és mindenhol ugyanez van
.
De akkor megkérdezem hátha itt valaki tudja. A téma Linux (Arch, Alsa) és DAC. A jelenlegi Topping D30-mal nem csinálok Alsa SW mixinget (dmix...), simán "direktben" megy a stream a hw-be, mégis van volume control, elvileg Topping HW-ből megoldja ezt.
A kérdésem ADI-2 DAC fs + Linux userekhez lenne, volume control működik-e oprendszeren keresztül (továbbra is hw direct stream mixing nélkül)? Tudom, hogy 100% meg ne nyúljunk bele a streambe, de ha hardware-ből van megoldva akkor mindegy (a DSD vonaltól most eltekintek, ha annál nem működik, azt elfogadom). Mindennapokban meg rengeteget használom a hangerő állítást kmixen keresztül, amikor nem zenét hallgatok, hajamat tépném, ha naponta 100-szor kéne tekergetnem jobbra baljra a volume knobot, jóval lassabb és idegesítőbb lenne, mint rácsapni a dedikált gombra a billentyűzetemen.
-
válasz
bkercso #78099 üzenetére
Van belőle rendesen, nem sajnálták (az álrészleteket).
Nem bírom megemészteni, és nem tudok rájönni magamtól mit jelent. Hamis hangok amik ott sincsenek?
De én mégis hallom. És mennyire szépek, sok zene élvezetesebb így, hogy ennyi mindent hallani a háttérben is, ami eddig is ott volt csak valami elnyomta.
És a 2209-nek milyen kiemelése van? Mert képtelen vagyok vele a Sonorous 6-ost élvezni, a 134-gyel teljesen rendben van. A k712-nek tényleg jót tesz a 2209.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Apple asztali gépek
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Az NVIDIA és az AMD leadja a kínai chipeladásokból érkező bevétel 15 százalékát
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- Philips LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- A SAMA jóvoltából konkurenciája jött a Thermalright léghűtéseinek?
- Okos Otthon / Smart Home
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Lenovo T480 i7- 8650u / HU bill! / 8Gb DDR4 / 256Gb Nvme SSD / IPS full HD/ újszerű állapot / Win11
- Dell Latitude 5590 / i5 8350u / IPS FHD 15,6" / 8GB DDR4 / 256Gb SSD / Win11
- Micron 1100 256GB 2,5" SSD-k
- DJI Avata 2 Fly More Combo (szinte új, 3 év garival)
- Új,bontatlan,dobozos, számlás,garanciás 7800X3D CPu.
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Xiaomi 12T Pro 8/256 GB kék / 12 hó jótállás
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i7-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest