- Android szakmai topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Google Pixel topik
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
Hirdetés
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Orgi
addikt
Szia, bár még nincs itt a Sanskrit 10th edition a kezemben, de mennék a Kácsába átalakítani a kábelem, ami az erősítővel összeköti... most a hangkártyába egy nagy jack ment, ez van a kábel végén, ebből kéne gyártatni ugye két kicsi jacket, jól látom a képen? Köszi a választ!
-
Kal-El
senior tag
Sennheiser PC 151 fejhallgató és AIWA CX-NSZ20EZ HiFi
De ha később fejleszteni akarok majd, akkor ez igazából nem releváns. Főleg ha XLR mikrofonra is szükség lesz.Viszont most épp beszélek másik fórumon is valakivel és lehet külön lesz hangkártya a HiFi-nek és külön a fejhallgatónak.
-
Mickey73
csendes tag
A táp képe alapján én úgy látom, hogy a trafó átütött. Gyanús a trafó alatt lévő égés jellegű dolog a 220 feliratnál. A 230 kiment a szekunderre és borított mindent, amit ért. Kiment a házra a tápon és a dacon is. Mivel nem volt védőföld (lásd a szabad forrfület a táp hálózati csatiján) sajnos megütött.
Óvatosan a próbálgatással, mert valószínűleg még mindig kinn van a házon és minden belső ponton a 230.
-
Ixion77
addikt
Szerintem próbálj meg napfénynél csinálni róla egy képet, mert ezen a vakuson nehéz megállapítani mi "egészséges" színű. A panel túloldalára szintén érdemes lenne ránézni. Az biztosnak tűnik, hogy az alulról harmadik narancssárga dolog kiégett. Szerintem az egy 0.1mF-es fóliakondenzátor lehet, de majd megmondják akik értenek hozzá. A nagy kérdés hogy vajon mitől égett ki: maga a kondi volt zárlatos, vagy kívülről jutott rá akkora feszültség amit nem bírt ki.
Nekem úgy tűnik, hogy ez a tápegység kimeneténél van rögtön. Én mindenekelőtt azt nézném meg hogy hova van bekötve és hogy jól kapcsol-e egyáltalán. Ha az rendben van, akkor kiforrasztanám a kiégett kondit, a vele párhuzamosan levő dióda lábát, és a mellette levő másik két hasonló alkatrészt ami a táp másik kivezetésén. Aztán áram alá helyezném, és megmérném hogy hány volt jön ki abból a tápból. Ha az rendben van, akkor megpróbálnék beforrasztani egy új kondit.(#65977) sicc_innen: Ha az USB 2m alatt van, akkor az RCA legyen minél rövidebb. Afölött az USB ne legyen (elméleti maximum 3m), akkor inkább legyen hosszabb az analóg. Még jobb lenne ha XLR analógod lenne, de feltételezem hogy nem az van. Esetleg szóba jön "USB over optical" megoldás, de az meg drága. Ha van IT affinitásod, akkor szintén járható lehet egy dedikált miniPC (pl. Raspberry Pi), hálózaton keresztül távolról vezérelve. Főleg ha a DAC-nak van I2S csatlakozása.
-
Bodz
nagyúr
Hát ez gyors volt némi ráhatásra, pénz rögtön vissza (mondjuk így gyanús, hogy tudta vmi nincs rendben), dögöljek meg, hülye magyar, stb, tartsam meg, blabla. Pedig én tényleg úgy gondoltam, hogy visszaküldöm, aztán megkapom a pénzem. Na mindegy.
De akkor most az a kérdés, hogy ki fog nekem életet lehelni a dac-ba? -
impalaman
aktív tag
Pontosan valami vastagabb és melegebb hangot keresek, talán kicsit kontrolláltabb mélyekkel. Bőven jó az M7-ről is a HD600, meg is lepődtem rajta, nem erőtlen, mélyek is vannak, közép is rendben van, de az egész egy kicsit magasba húz mégis. Érdekes, mert DT770 Pro meg az MDR-7506 se bántó az M7-ről, pedig mindkettő elég világos tud lenni, főleg a 7506. Semmiképpen se sietnék a cserével, egyelőre csak tájékozódok, hogy mit lenne érdemes, aztán mivel az analógosabb hangzást szeretem, így felmerült az R2R-11, mást pedig azóta se találtam amiről egyöntetűen pozitívak a vélemények és elvileg tudja is azt a hangot ami illene a HD600-hoz számomra.
Az is dilemma még, hogy elektronikus zenére mennyire lenne jó, mert arra viszont a 80 ohmos CustomCans Uber DT770-et használom, főleg az ütős mélyek miatt. Nagyrészt nem olyan zenéket hallgatok, de amikor mégis, akkor annak is jónak kéne lennie. Ez utóbbi miatt került még képbe az NFB-11.28, de az meg nem tudom mennyire lenne telitalálat a HD600 alá.Összességében ennyi, tehát leginkább az R2R-11 meg az NFB-11.28 között nem tudok dönteni, na meg fogalmam sincs, hogy mi mást lenne érdemes venni ebben az árkategóriában ami hozza is az elvárásokat, van rajta optikai és USB bemenet is, meg van beépített lineáris táp is.
-
niof
veterán
Hát... Elgondolkodtató, az biztos! A Lotoo-ban is AK chip van, valamint a 1612 "testvére" (1622, hangban nagyon hasonlóak egymáshoz), és annak nagyon szeretem a hangját. Az asztali fejeserősítőmben meg a Cmoy-ban meg jó ideje a 1612, és az is nagyon bejön.
Ráadásul ez távos, lehet váltani a kimenetek közt, ami azt jelentené, hogy egyszerűbben tudnám használni az LSR305 hangfalaimat is. Jelenleg kábelcserélgetéssel hol a fejeserősítő van bedugva, hol a hangfalak, és ez így kicsit macerás. Ha a Spartannak kicsit jobb lenne a fejeserősítője (energiában, hangban teljesen jó), akkor maradna, de ez így elindította a vezérhangyát.Ennél már csak akkor lenne jobb, ha nem line out, hanem balanced out lenne rajta. De így is jó.
Megvárok 1-2 review-ot, aztán meglátom... Esetleg karira... -
Dimaj
aktív tag
Most akkor a spartan a ios kompatibilis? Mert ez nincs feltüntve sehol,pedig néztem. Ha igen mi is kell pontosan hozzá, USB kamera kit azt tudom, de áramot honnan fog kapni, hogy ne az ipad akksijat szívja le? Ami még érdekelne, hangminosegre ez már van olyan jó mint a sokatok által kedvelt tascam 2x2?
-
Dimaj
aktív tag
Sajnos ez nem ios kompatibilis . Most [ezt] nézegetem nagyon, van rajta mfi ,csak egy adat kábel kell ios összeköttetéshez . Kérdés milyen hangja van azért ,ez kicsit olcsóbb . Van különbségek szimmetrikus között is minőségben ¿ Ebben 2x60mw erősítő van 60ohm load mellett, jóval több az átlagnál ,biztatóbb minden esetre.
bkercso ránéznél te is esetleg , hogy ehhez milyen töltő fejet kell venni pontosan¿ Mert ez úgy működik hogy mivel USB ről kapja a powert, USB kábel + a végére kell egy töltő fej , így kapja az áramot ,ha iPad hoz van kötve . [link] 0:57 nel mutatja.
-
Dimaj
aktív tag
Megpróbálom akkor világosan leírni mit szeretnék, mim van, aztán meglátjuk mit lehet kihozni belőle .
Ugye jelenleg egy m-audio m-track 2x2 használok PC vel, és a bx8 van rákötve. Maga az mtrack hangjával én meg vagyok elégedve, csak ezzel szólt ugye a bx8 mivel szettben vettem. Viszont amiben gyenge az a fejhallgató erősítője, rendesen képes torzítani is, nagyon gyenge. Nem ezért akarom most lecserélni ,hanem mert a laptophoz már nem igen nyúlok ,mivel iPad van e kezemben minden nap és este is. Ezért gondoltam hogy veszek egy olyan interfacet ami iOS kompatibilis , van rajta normális 6.3 szimmetrikus kimenet az aktív hangfalak , és van rajta egy jó minőségű fejhallgató erősítő , így az mtrack bol tanúlva. Ezek a lényegesek ,az hogy mennyi MIDI , meg milyen hangszer mikrofon köthető rá, az nem fontos mert ha zenét is készítek ,azt in the box teszem. A fejhallgató egy sennheiser hd25. Erre próbálom kihozni a maxot 55k bol.
Eddig amit néztem az a Roland rubix24 , és Steinberg 242. Csak mind2 elrémísztett a fejhallgató teljesítményéről .Muziker, és hit Space üzleteket néztem ,ott az a 2 modell tűnik a legjobbnak. Nem tudom hol lehet érdemes nézni modellek után .
bkercso Értem . Hat akkor nem tudom mi alapján kene kideríteni melyik interfaceba milyen jó minőségű erősítő van.
-
gianni85
veterán
Jó kis cucc tényleg ez az mdac. Ezt a 35 fontot bőven megéri. Lehet erre mondanák a többiek, hogy tipikus sabre hang...egy kicsit érces, de egyáltalán nem zavaró, nekem legalábbis. Hangerőszabályzó és akksi plusz pont. Sajnos együtt érkezett a Microstreamerrel, és utóbbi nyugisabb, puhább előadásmódja most valahogy jobban adja, így inkább az van terítéken. Gondolkoztam, hogy felteszem apróra, de jó lesz inkább tarcsiba. Az akksi miatt jól jöhet még, és tényleg piti összeg volt.
Lőttem ebay-en olaszból egy explorer 2-t, kíváncsi leszek arra is. Talán még a hiface dac-ra kellene rástartolni... a telós használatot most kicsit háttérbe helyezem...oda mégis jól jönne, ha működne a mikrofon, így lehet kipróbálom valamelyik csoda bt kütyüt. Ha esetleg eszedbe jutna még valami kicsi vonalkimenettel rendelkező DAC a microstreamer,hiface és meridian mellé, akkor ne tartsd magadban -
Tim82
félisten
Oehlbach XXL Ultra DAC - valóban van egy alig hallható "noise floor" könnyen hajtható fejessel (Veho Z8) tesztelve "üresjáratban", bármilyen zeneszám bármilyen hangos részlete mellett nem érzékelem, hogy meglenne - és akkor sincsen jelen, ha szüneteltetem a zenét. Számomra nem zavaró amúgy és nem is hallatszana kifelé, ha nem tettem volna fel a fejest csak így a teszt kedvéért. Nem tudom, hogy az MSR7-tel mit produkált vagy mennyire volt ott feltekerve a hangerő, hogy ott ekkora probléma volt.
Ami mondjuk sokkal jobban zavar, hogy Linux (Ubuntu 16.04 LTS) alatt lefagy a GUI, ha rá van kötve a notira a DAC és úgy kapcsolom be - tehát utána 3-4 másodpercen belül az egeret tudom mozgatni, de kattintani már semmire nem tudok, mert nem reagál az Ubuntu. Az nem gond, ha előbb kapcsolom be és utána dugom rá a notira az USB kábelt. Amúgy ez is standard UAC kütyü lesz, mert a fenti gebaszt leszámítva kezeli a Linux is (ez mondjuk sejthető is volt a hivatalos OS X-kompatibilitásból).
Megnézem még majd másik notin 18.04 LTS alatt is, meg Raspberry Pi 2/Hifiberry Digi+/Volumio és Windows alatt is a hét folyamán, mivel feltételezem, hogy itt valami Linux-kernel szinten meglévő bug okozza a parajelenséget. Android 7.0 alatt ugyanis semmi ilyesmit nem produkál a tabletemmel.
A hangja amúgy teljesen rendben van, azt mondanám, hogy nem egy karakter, de szintre nagyjából egy ligában játszik az NFB-11.32-mmel. Kellően részletes, de nem viszi zavaró módon túlzásba - nem hallgattam még eleget, hogy ennél alaposabban írjam le és még bőven kísérletezgetek, hogy melyik fejhallgatómmal érdemes használnom. A fejhallgatóerősítője gyengébb ugyan, jobban fel kell tekerni a hangerőt, mint az AudioGD-nél, ott meg ugye van low gain-high gain kapcsoló is.
-
sicc_innen
tag
Köszönöm a javaslatot!
Igen, szimpatikusnak tűnik ez a Tempotec Serenade. A leírása szerint DSD-nél csak a 64 bitet és a 128-at tudja. (A Nuprime a 256-ot is). Vannak 256-os felvételeim is.
Közben olvasgattam a külföldi rendelésekről. Azt írják, hogy ez az összeg még vámmentes lehet, viszont a 27%-os ÁFA-t ráteszik M.o-n, amit átvételkor, utólag kell megfizetni. Így már nem lenne annyira olcsó, sajnos.
Nincs komoly, modern cuccom, ilyen értelemben 'retro' vagyok. Yamaha A-500-as erősítő, Orion HS 280-as és Pioneer S-Z94-es hangfalak. (A panellakás nappalijában kis-közép hangerőn kellemes hagzás van.) -
Zoliee
senior tag
Szuper, és köszönöm!
Én is így gondoltam, hiszen ekkor nem játszik a mobil dacja, de inkább kérdeztem, hátha van más szempont is.
Egyébként jól látod, kell neki a kakaó, az S7 sem szereti, ha a tidal mellett egy csomó olyan appot is futtatok, ami a tidal nélkül meg sem kottyan neki. -
Zoliee
senior tag
Szükséges az a kütyü amit linkeltél? Nem elég ha direktbe kötöm a telót a damp usb portjába?
Most is úgy használom, élvezhető a produkció, de ha kapok üzenetet, vagy csak neteznék rajta, nem túl nyerő, ezért lenne sim nélkül egy mobil, amit csak erre használnék.
A tidalnál úgy sem játszik a dsd, stb.
Azzal nem vagyok tisztában, hogy számít-e bármi más a jó üzemidőn, meg az otg-n kívül a mobil kiválasztásánál. -
budo82
tag
Még egy kis plusz infó, akit érdekel:
Aki SMSL cuccot akar rendelni Aliexpress-ről és az a termék megvan az Amazon.de kínálatában is, akkor az Ali-s SMSL Official Store-tól való rendelésnél jelezni kell (Note-ként), hogy a német raktárból kéred a rendelés teljesítését.
(Nem mindegyik terméknél van kíírva, de pl. ennél itt: Countries that can be shipped through German overseas warehouses:
United Kingdom, Spain, France, Czech Republic, Italy, Belgium, Netherlands, Poland, Latvia, Sweden, Germany, Ireland, Greece, Finland, Denmark, Portugal, Austria, Bulgaria, Estonia, Hungary, Lithuania, Romania, Slovenia
If there are buyers from above countries who need to ship through overseas warehouses, please contact SMSL customer service team, we will arrange delivery for you as soon as possibleNekem a Sanskrit 10th-et szépen Amazon-os dobozban küldték, DHL-el. Természetesen se vám, se ÁFA + Ali-n dollárban olcsó és amint Bodz is említette, jön a 11.11-i plusz engedmény. Pl. 79$-t majd bőven megér az SK10, ami fontos, hogy az Official Store-ból történjen a rendelés
Nekem annyi várni valóm volt, hogy amikor rendeltem, még csak akkor szállították át a német raktárba (és nem volt még az Amazon kínálatában se). -
Carasc0
őstag
Tehát nekem a Cerberus után egy letisztultabb részletgazdagabb füles kellene, ami picivel kevesebb (tehát nem tolakodó) basszust kínál, de éles közepet és magasat). Ja és a füles legyen zárt.
Ja és a hallgatott zenék 90%-a elektronikus zene. Rave, techno, house, disco, régi italo disco zenék, meg néhány retro pl. Toto - Africa stb...
-
Carasc0
őstag
Egyszerítsük le!
Ajánlj nekem egy olyan külső DAC/AMP-t, amely:
- 50e és 100e között van!
- A fenti ár/érték arányban szted a legjobban szól!
- Kinézetre kb olyan, mint amiket fentebb említettem.
- Fülesen való minőségibb zenehallgatásra kell.
- Port ellátottság mint a CA-n kb. De ha kevesebb az sem gond.
- Belső hangkártya helyett szeretném használni.
- Várható füles max egy Sennheiser HD600, de inkább gyengébb.
- Minden mástól tekintsünk el. -
Tim82
félisten
Nem tudom, pontosan mire gondolsz "intő jel" alatt. 2-3 Amazon-os értékelést olvastam, ami nem volt pozitív, ezek közül egy volt érdemi gond (hibásat fogott ki a vevő). Volt talán még korai Windows driverre panasz, meg volt olyan, aki szerint nagyon gyenge a fejhallgatóerősítő (ami így, ebben a formában szerintem nem igaz).
Nekem mondjuk azért kellett, mert egy NFB-11.32-nél kompaktabb, tudásban hasonló, csak fejhallgatókimenetes DAC/AMP kombót szerettem volna második rendszernek. A hangjáról pedig nem olvastam rosszakat.
Többet egyelőre azért nem tudok róla írni, mert pár órányi zenehallgatás van benne és pár napja meg "nyaralok" külföldön.
-
Tim82
félisten
65k-ért már beszerezhető.
Mondjuk nekem Linux (Ubuntu 16.04) fagy vele. Ez valószínűleg amúgy szoftveres gond, mert Androidos kütyü + OTG kombinációval megy.
A hangjáról egyelőre annyit tudok mondani, hogy szerintem fun jellegű, nem analitikus hangja van. A fejhallgatóerősítője nem túl erős, az AudioGD NFB-11.32 ebben jobb.
-
icp1970
senior tag
-
nLali
őstag
Kicsit ide illik most. Azt hiszem régebben már írtam az ötletem, hogy dobjuk össze erre-arra, meghallgatja mindenki, aztán kisorsoljuk. Nem volt rá igény. Lehetne. Például egy 30k-s cucc 10 emberrel, 3k fejenként. Cserébe hallgatod 1 hétig mondjuk. Senkit sem vág földhöz, kevesebb kóla, cigi, akármi.
Erről lemaradtam. Bármikor ilyesmi szóbakerül, szólj kérlek. -
-
gianni85
veterán
Azt had kérdezzem meg, a Sabaj Da1 meg az SMSL X4 ugyanaz... a Da2-nek meg az Idea a megfelelője? Akkor SMSL Idol-nak nincs semmi párja, ugye? Csak kíváncsiságból kérdem, az Idol-ról nem éppen jó véleményeket olvastam. Az analogueseduction.fr-nél elég olcsóaz Idol+ , de lehet inkább kihagyom.
-
stemplar07
őstag
Köszi OK megígérem, hogy ha meglesz a teljes Sennheiser gyűjtemény ( mert erre hajtok 600/700/800) akkor mielőtt stabil dac/amp-ot veszek , kikérem a tanácsodat
( hátha addig más lesz a favorit )
addig is elleszek a FiiO Q5-el , jelen pillanatban mindent tud amit kell .,,p76,, szerintem már a FiiO, meg az iBasso főleg nem ,ismeretlen , itthoni importőr , 2 év gari , és egy erősítő specifikációja az azért nem ártana papíron .. mintha egyedi supercar lenne
ott már titkosak a teljesítmény adatok..
-
gianni85
veterán
Minél olcsóbban, de mindenképp 30e alatt. Próbálok most több terméket kipróbálni, aztán később szelektálás után jöhet 1-2 drágább, még az észszerűség határán belül. DFR-t sikerült 35ért lőni, Microstreamert meg 25ért
Specifikációkhoz: engem max a kimenő impedancia érdekelne, de mivel erősítőbe megy a dac, így az se különösebben érdekel. Az viszont előny, ha egy tisztességes line-out jelerősséget ki tud köhögni magából, de az már csak evidens a legtöbb eszköznél.
-
gianni85
veterán
Köszi, rá is repülök
Ami még radaron van: audioengine d3 (ez sűrűn van md-on), hiface dac (van egy aprón, kicsit sokallom most), audirect beam (ez is felbukkan néha md-on picit olcsóbban)
Már nem feltétlen szempont az alacsony fogyasztás, mert lapossal is hurcolnék valamit. -
gianni85
veterán
Ha már explorer2... ha esetleg szembe jön veled egy jó ajánlat, akkor oszd meg légyszi, mert 100font alatt nem igen találok. Próbálok jó áron beszerezni pár pici dac-ot a dfr mellé, hogy legyen összehasonlítási alapom, meg megtaláljam az igazit. Egy microstreamer már úton van
-
stemplar07
őstag
A&K, valóban lehet valamival jobb a hang ,de akkor sem ér 3-5x többet , hallgattam már X7ii vs AK240-et na nem akkora hang minőség különbség nincs, mint amivel többet kérnek érte ..
De akkor maradjunk a 150$ környékén az ES100/FiiOBTR3 sokkal szebben muzsikál és a szolgáltatásai magasan jobbak mint az A&K XB10 ..na megtekintem majd őket ( úgyis lakáshoz köt a takony kór) , ezek közül melyiken van balanced out ?
-
stemplar07
őstag
nosza, mit vennél 100$-ért ? kíváncsivá tettél
Van ennél rosszabb árképzés is nem akarom védeni a FiiO-t ( speciel ezzel a Q5-el meg vagyok eddig elégedve ) ..de pl. Astell & Kern ,ugyanazon ,,építőkövekkel,, DAC/OPA stb, specifikáció és = hangminőség , aztán 3x 5x ár,,.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite / 4GB RAM 64GB / Független / 12 Hó Garancia
- Honor Pad X9 / 4GB RAM 128 GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Samsung Galaxy Tab A8 / 3GB RAM 32GB / Wi-fi / 12 Hó Garancia
- Apple Air Pad 5.generácio / 32GB / Wi-fi / 12Hó garancia
- Eladó Konfig Ryzen 5 3600 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD RX5700XT 8GB!
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- 24 GB-os RTX A5000 HP - garanciával
- Apple iPhone 7 128GB Yettel Függő 1Év Garanciával
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest