- Magisk
- Samsung Galaxy A72 - kicsit király
- MIUI / HyperOS topik
- Ennyibe kerülnek a Huawei Pura modellek Európában
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Képeken az egyik kameráját elvesztő Sony Xperia 10 VI
- Mindent megtudtunk az új Nokia 3210-ről
- Fotók, videók mobillal
- Android szakmai topik
Hirdetés
-
Az Apple megszerezné a klubvilágbajnokság közvetítési jogait
ph A vállalat ezért irgalmatlan pénzt fizetne a FIFA-nak, és ezzel rajzolná át az online streaming platformok háborújában a frontvonalakat.
-
Spyra: akkus, nagynyomású, automata vízipuska
lo Type-C port, egy töltéssel 2200 lövés, több, mint 2 kg-os súly, automata víz felszívás... Start the epic! :)
-
iPaden is vége az App Store monopóliumának
ma Ősztől lehet alternatív alkalmazásboltból telepíteni az EU tagállamaiban.
-
Mobilarena
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
philoxenia
MODERÁTOR
Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...
-
ngabor2
nagyúr
-
adalbert1
veterán
Érdekes, futni én is rühellek, pedig nagyapám tesi tanár volt>apám végigsportolta a fiatalkorát, én imádtam kosarazni/biciklizni/egyebek, de futni sose szerettem.
On : a krumplit hogy lehet jó ropogósra sütni? Hiába aranyszínű vagy barna, néha elég puha marad...
A Rio Mare meg tényleg finom, de olyan áron vegye akinek tényleg nagyon kell... Hozzáteszem hogy az utóbbi 1-2 évben rengeteg tonhalat megettünk volt lakótársaimmal saláta és tészta formájában, de mostanában rá se tudok nézni az ilyenekre.
Néha még unokatesóm szokott Olaszországból hozni itthon ismeretlen márkájú tonhalkonzerveket, na azok nagyon finomak (olívaolajban vannak persze). Viszont azt még mindig nem értem, hogy a kisebb csomagolást hogy gondolják, alig van 60-80g, kb. semmire nem elég (még a tésztaszószhoz is kevés). -
adalbert1
veterán
Igazából szalmakrumpli alakra próbálom vágni, meg is sül ahogy kell neki, de valahogy mégis puha marad... De lehet hogy megpróbálom akkor karikákra vágni.
1-2 emberre én pl. egy nagyobb konzervet szoktam rakni a tésztaszószhoz (tejszínnel, olívabogyóval, citromlével, vöröshagymával és néha 1 paradicsomot is dobok bele), a kisebb konzervből kapásból 2 kell hozzá.
Ha meg natúr eszem citrommal, akkor egy nagyot megeszek, vagy 2 kicsit ha csak ilyen van otthon.
Mindenesetre tényleg sikerült úgy megunni, hogy most egy darabig biztos nem lesz a menün...[ Szerkesztve ]
-
adalbert1
veterán
Igen. Így mondjuk érthetőbb az eltérő mennyiség.
A gyerekek rengeteget tudnak enni... A mai napig nem értem hogy kiskoromban hogy tudtam azt megcsinálni, hogy reggeli otthon suli előtt (kakaó + szendvics), suliban tízórai + szendvicseket is vittem magammal + ebéd menzán (repetáztam is), uzsonna, utána meg otthon még mondjuk simán betoltam 5-7 nagyobb melegszendvicset (úgy a kenyér közepe táján készültből). Oké hogy akkoriban fejlődő szervezet meg minden, de ma kb. jó ha fele annyit eszek egy nap (és jó ha fele annyit is mozgok ). -
-
RedWing
aktív tag
Párom egyébként szereti ezeket a Knorr porokat is, mindig csinál magának belőle kajákat, sőt ezt jobb szereti, mint amikor csinálok pl. rendes bolognait igazi paradicsomból meg fűszerekkel.. Én általában csak tisztes távolból nézem ilyenkor a falatozást..
Nálunk pont fordítva van!
Egyébként pedig:
Gombás-tejszines hal:
Hozzávalók:
-70-80 dkg lehetőleg szálkamentes halfilé
-1 mokkáskanál csemege pirospaprika
-3 evőkanál liszt
-1 közepes vöröshagyma
-10 dkg vaj
-20-25 dkg csipkegomba ( de lehet más is)
-1 dl tej
-2 dl főzőtejszin
- egy kupica konyak ( ez bolonditja meg)
-só
-őrölt fekete borsElkészítés:
A halat kisebb szeletekre vágjuk, majd a pirospaprikával fűszerezett 2 evőkanáknyi lisztben megforgatjuk.A hagymát megtisztitjuk, lereszeljük vagy finomra vágjuk, és a vajjal eggyüt egy mikrohullámot álló edénybetesszük és 600 vattal 2 percig pároljuk. a gombát megtisztitjuk, cikkekre vágjuk, a hagymára dobjuk.Lefedve, változatlan teljesitménnyel 3percig pároljuk.A tejet , a maradék 1 kanálnyi liszttel, sóval, borssal, a tejszinnel mixerbe töltjük és kicsit pépesitjük.Adagonként a gombára öntjük úgy, hogy közben a halat is belerétegezzük. Lefedve, 600 vattal 15 percig pároljuk. Közben egyszer-kétszer a halat óvatosan "emelgetve" megkeverjük, vigyázva hogy ne törjön!! 5 percnyi pihentetés után tálaljuk.Párolt rizs illik köretnek hozzá!
Jó étvágyat![ Szerkesztve ]
Egy mérnökkel vitatkozni olyan, mint bírkózni egy disznóval a sárban. Néhány óra elteltével rájössz, ő élvezi!
-
RedWing
aktív tag
És legalább olyan finom is, mint amilyennek hangzik!
pc-user: ha információim helyesek, akkor főleg a csápjait, de láttam már egyéb részt is...
Finomabb, mint amilyennek kinéz!
Egy mérnökkel vitatkozni olyan, mint bírkózni egy disznóval a sárban. Néhány óra elteltével rájössz, ő élvezi!
-
adalbert1
veterán
Ahhh, a Bertolli szószok nagyon jók! Mondjuk a tasakos kiadásaik nem annyira, de az üvegesek nagyon ízletesek...
Sima paradicsom szószhoz (és bolognaihoz is) én általában passzírozott paradicsomot szoktam használni (néha csak sima hámozottat) ha nem sima paradicsomból csinálom. Valahogy a sűrített paradicsom nekem már túl tömény.Vissza a fejlődő szervezetes témához : mondjuk lehet hogy azért nem eszik annyit mert lány. Annak ellenére hogy mennyit ettem kiskoromban végig vékony gyerek voltam (mondjuk tényleg sokat mozogtam, kb. minden szünetben rohangálás, otthon is rohangálás, a játszótéren foci állandóan + rohangálás, bicajozás (mikor elköltöztünk kertes házba napi 20 km simán megvolt), csak olyan 10 éve (15 évesen) kezdtem el behízni... Azóta viszont nagyjából tartom a 80-85kg-ot. 179 cm-hez ez sok?
A polipos témához : egyszer ettem Görögországban grillezett polipot az egyik étteremben... Hát a mai napig összefut a nyál a számban annyira jó volt.
[ Szerkesztve ]
-
ngabor2
nagyúr
a zab gluténmentes? eddig úgy tudtam, hogy minden kalászos gabona gluténtartalmú.
mod: a google által talált cuccok szerint is glutént tartalmaz. mindenesetre találtam pár rizs, vagy kukoricalisztes receptet.
mod2: kicsit jobban utánanéztem: a zab maga valóban gluténmentes, másféle fehérje van benne. viszont igen gyakran "szennyezett" egyéb, glutén tartalmú gabonával, illetve az ebben található fehérje eléggé hasonlít a gluténhoz, tehát nem ajánlott lisztérzékenyeknek.
marad a kukorica, vagy rizsliszt, esetleg a burgonyapehely. (szerencsére nem nekem kell kerülni a lisztet, csak szeretnék olyan sütit sütni, amit kolléganőm is megehet, aki ebben a betegségben szenved).
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Medence topik
- Autós topik
- bb0t: Gyilkos szénhidrátok, avagy hogyan fogytam önsanyargatás nélkül 16 kg-ot
- Spyra: akkus, nagynyomású, automata vízipuska
- Magisk
- GoodSpeed: Windows 11 PRO FPP (Full Packaged Product) - Retail, Box, dobozos
- Milyen TV-t vegyek?
- Samsung Galaxy A72 - kicsit király
- Helldivers 2 (PC, PS5)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen