- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Magisk
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Megérkezett a Pixel 5 és 4a 5G
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
-
Mobilarena
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
hanee
senior tag
válasz
pc-user #1597 üzenetére
Szia!
Én olyat is csináltam már, hogy kikevertem egy palacsinta-tészta szerű masszát, de sokkalta sűrűbbre, mint a palacsinta esetén. Ezt ízesítettem fahéjjal, illetve adtam hozzá édesítőszert (én UD1-es lisztből csináltam de nyilván sima fehérlisztből is jó), és ebbe forgattam az előtte karikákra vágott, kimagozott almát. Ezt pedig forró olajon sütöttem ki. Nagyon finom volt. és jól is nézett ki, mert a karikák közepe lukas volt
hanee
-
ladybug
őstag
válasz
pc-user #1593 üzenetére
Igen. Kivágom a belsejét, és töltök bele lekvárral vagy mézzel összekevert diót. Beteszem a sütőbe és megsütöm.
De szoktam kompótot is készíteni. Megpucolod, kockára felvágod az almát (szeletelni is lehet), fazékba teszed. Felöntöd kevés vízzel, cukorral fahéjjal ízesíted és megfőzöd. Kb 20 perc alatt kész. Utána még hűlni kell hagyni.
-
hanee
senior tag
válasz
pc-user #1580 üzenetére
Szia!
Szerintem kb. ugyanannyiból, mintha megvennéd, kivéve ha valami spécit sütsz (pl. hagymás kenyér, vagy burgonyás, vagy magokkal, stb..).
Tulajdonképpen kell hozzá liszt, esetleg sikér vagy kovász, élesztő, cukor, tej, víz, olaj.. meg só.. csak a lisztből kell meghatározó mennyiség, a többi filléres (kivéve ha drága biomagokat veszel pl.).
hanee
-
hanee
senior tag
válasz
pc-user #1568 üzenetére
Szia!
Azért, mert jópofa dolog, van egy csomó fajta kenyér és ha valóban jól sikerül, sokkal finomabb mint a bolti.. ráadásul tudod, hogy mi van benne (pl. nem teszel bele szinezéket meg tartósítószereket). No meg valami jó teljes kiőrlésű kenyeres receptet keresek, ami nem féltégla, de egyelőre sikertlene a projekt
hanee
-
adalbert1
veterán
válasz
pc-user #1546 üzenetére
Hello!
Én általában így csinálok tonhalas tésztát:
1 fej hagymát apróra szelve pirítok olívaolajon. Erre jön a tonhalkonzerv, kicsit pirítom együtt őket, ízlés szerint az olívabogyót is lehet pirítani velük együtt. Esetleg szintén ízlés szerint mehet bele egy apróra vágott meghámozott paradicsom. Erre egy főzőtejszín, kicsit forralom, öntök hozzá egy kis citromlevet + fűszerek (általában tengeri só, bors, oregánó meg amit még épp jónak látok).
Utána lehet rárakni a tésztára sajttal vagy sajt nélkül. -
hanee
senior tag
válasz
pc-user #1561 üzenetére
Szegény polipok, én annyira sajnálom őket. Én nyulat sem eszek, mert volt nyulam, akit Gézának hívtak. Mondjuk polipom még nem volt semmilyen furcsa névvel sem, de amikor Görögországban nyaraltam akkor láttam nem egy kis aranyos polipot a sekély tenger fenekén, ahogy édesen szemezgettek és uszikáztak.. a szívem szakad meg értük kb.. olyan szeme van, mintha ember lenne. Amihez kötődök érzelmileg, azt nem eszem meg, épp ezért nem vagyok hajlandó végignézni egyetlen disznóvágást sem, meg semmilyen más egyéb hasonlót, mert tuti nem ennék többet disznóhúst (igy inkább nem veszek tudomást róla hogy a hús élt).
hanee
-
hanee
senior tag
válasz
pc-user #1546 üzenetére
Szia!
Ja, az nagyon egyszerű.
Fogtam egy tonhal konzervet, meg egy natúr joghurtot. Ezt egybe öntöttem, tettem bele fokhagymaport, snidlinget, fehérborst, meg valami zöldet még amit találtam és egy kis tengeri sót, összekevertem UD1-es tésztával és megettemNem lett olyan rossz, de olyan hűde jó se, de jólesett azért.
hanee
-
hanee
senior tag
válasz
pc-user #1534 üzenetére
Szia!
Igen, szeretem, de ritkán veszek az utóbbi időben.. kicsit többet kéne dédelgetnem ilyen halas kajákat asszem
Kár hogy anyósomék nem tenyésztenek halat, csak disznóik vannak
. De egyébként annyira felcsigázott tegnap a téma, hogy ma tonhalas joghurtos tésztát eszek (UD1-es tésztát persze) ebédre
hanee
-
hanee
senior tag
válasz
pc-user #1529 üzenetére
Szia!
A Rio Mare az konkrétan pl. Lengyelországban készül ha jól emlékszem. De lehet, hogy rosszul, nemtom.. csak ez rémlik..
Mindig elnosztalgiázok, milyen szép is volt az, amikor 6-7 évvel ezelőtt a Metro-ban a Rio Mare csak 240 Ft volt / doboz
Ehhez képest most 690 Ft
Persze akkoriban még nem volt ekkora márka itthon. Szerintem amúgy Lengyelországból tuti jönnek más márkák is, mert Lengyelországból jön minden
hanee
-
hanee
senior tag
válasz
pc-user #1525 üzenetére
Hát ez az! Ezért is nem vettem azóta, én nem szeretnék hal-fejeket meg ehhez hasonlókat enni. Ráadásul az az állkapocs sem hasonlított a tonhaléra.. inkább valami mini méretű krokodil jutott róla eszembe
(brrrrr
)
Azóta csak drágát vettem ha megkívántam, úgy voltam vele, hogy abban legalább bízhatok, hogy az van benne, ami rá van írva.hanee
-
ngabor2
nagyúr
válasz
pc-user #1494 üzenetére
mindenképp kell bele só, anélkül ízetlen. persze nem sok, csak annyi, hogy kihozza az ízeket. aki olvasta az általam beírt receptket, az tudhatja, hogy igen kevés sót használok (kb. 1 év kellett, mire elfogyott az első kiló... igaz, nem mindennap főzök). az odaégés ellen kell intenzíven kavarni. a cukortól könnyebben barnul, és abból se marékszámra kell tenni, csak egy keveset.
azért konyharuhával kell letakarni és nem fedővel, mert a fedőre a pára lecsapódik visszacsöpög. a konyharuha meg magába szívja, és nem hagyja elmenni, de nem vizezi össze.
hanee: köszi a tippet... de ezekben a norbi update cuccokban nem igazán hiszek. több bennük a marketing, mint a tudomány és az igazság.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
pc-user #1487 üzenetére
én úgy szoktam csinálni, hogy egy lábasba öntök kevés olajat, felforrósítom, bele a gríz, kevés só, meg cukor. addig pirítom, míg egyenletes halványbarna nem lesz, ehez igen intenzíven kell kevergetni, kapirgálni. mikor elérte ezt az állapotot, akkor középre kaparok bele egy kis lyukat a lábas aljáig, és kb. 1-2 dl hideg vizet öntök oda, és gyorsan elkeverem az egész grízzel. további vizet adok hozzá, mindaddig, míg majdnem összeáll... ehez gyakorolni kellett egy párszor, bár a gyakorlásnál túlvizezett se lett rossz. aztán addig keverem, míg ismét szét nem esik. végig közepes lángon, lángelosztóval kell melegíteni. a vége fele lehet kóstolgatni a sósságát/édességét, nomeg a puhaságát. ha kész, le kell vnni a lángelosztóról és konyharuhával letakarva hagyni kihűlni, hogy ne száradjon meg.
nagyon szeretem a grízestésztát lekvárral, csak sajnos most nem ehetek
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Tőzsde és gazdaság
- Autós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Videós, mozgóképes topik
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- SkyShowtime
- Asztalos klub
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
- További aktív témák...
- YEELIGHT Cube Smart Lamp spot + base moduláris RGB okoslámpa
- Dyson Airstrait nedves-száraz hajvasaló (Prussian Blue/Copper)
- Gyeon Q2 autó kerámia bevonatok TOP Áron! + ajándék
- Eladó autós gyerekülések, Römer és Peg-Pérego márkák
- Saeco Gran Baristo Avanti HD 8977 I FRISSEN SZERVIZELVE I VÍZKŐTELENÍTVE I GARANCIA I BESZÁMÍTÁS
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Robbanj a jövőbe egy új Ryzen 7 5800X-szel! Kamatmentes rèszletre is!!
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged