- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iOS alkalmazások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Magisk
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Google Pixel topik
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
-
Mobilarena
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dwatti
addikt
kengyel bazilika belső képek jók lettek.
urutaq, w333 ,Dimond, palee69G - jók a tavaszi képek.
r0by - cicc jó lett
Aryon87 Jó képeket hozol de nem kell minden fát lefotózni
Mozzarella Mióta P9-ed van sokkal jobb témát hozol
(#60120) gixxergabi Az első kép tényleg jó lett.(#60139) Viper26 -szép a honor tok nélkül ,de úgy meg nagyon sérülékeny még tokban is kopik a fém keret festése.
-
Dwatti
addikt
Honor 8 vs Huawei P9 Camera teszt
Szerintem nem nagyon vehető észre különbség.
Honor 8 hátránya a csúszós törékeny készülékház.Előnye: infraport +1GB RAM -
Orgi
addikt
Sziasztok,
kicsit offtopic talán, de éppen telókat nézek és állandó túrázás közben sokat fényképezek (így tört össze a mostani is), a Honor 8 és a P9 a két jelölt, jól érzem, hogy elnézve a képeket egy lehellettel talán szebb képeket csinál a P9? Kérdezném tőletek, mint szakértőktől... -
natë
nagyúr
válasz
mindthecrap #60129 üzenetére
-
Dwatti
addikt
Sziasztok srácok !
Aryon87
Quqesz
w333
Drakmusz
rlaci2
bebolint98
Napok óta elég jó képeket hoztatok mindannyian ! (bocsi ha valaki kimaradt )
Sajnos most nekem nem enged feltölteni szerver hiba miatt.
Felső kategóriás készülékek hozzák a szokásosat, színek, élesség kevés zaj .
Honor 8, P9 meg árának megfelelően jó.... OIS hiánya nagyon meglátszik a többiekhez képest.
Többiek meg jó témát hoznak meg van hozzá érzékük. -
natë
nagyúr
válasz
Dr. 444Hertz #60025 üzenetére
Nem karcoltam szét, azonnal tokba került, de a kamera lencsén keletkezett egy hajszálkarc, és a hátlapon is. Azalatt az idő alatt, amíg a tokot megvettem és ráraktam az üveggel együtt.
Ipari környezetben dolgozom, a P9 makulátlan. -
gaben1000
tag
Sziasztok
Telefont szeretnék venni hosszú távra, az elsődleges szempont a kamera, azért is ide írok.
S7-et akartam, de nézegettem a P9-et, arról is sok jót írnak. Megéri a felárat kamera szempontból az S7, vagy nincs lényegi különbség, a P9 azért jóval olcsóbb. -
Tekergő82
tag
w333 Nekem az a problèmám az S7-es kèpekkel, hogy egyrèszt erősen túl van èlesítve, másrèszt a színek sem olyan termèszetesek. Esti körülmènyek között olyan sárgás az összes kèp. Persze jó lát sötètben, de a P9-nek 2 kamerával sokkal termèszetesebb színei vannak.
-
Tekergő82
tag
Csak úgy, egy kis kedvcsináló :-) Huawei P9 Android 7.0
[link] -
Tekergő82
tag
Huawei P9 hosszú záridő ISO100 20s
[link] -
Tekergő82
tag
Huawei P9 este hosszú záridő
[link] -
Drakmusz
addikt
Érdekes amit mondasz,én ezt fajta és egyébként sokszor megemlített túlzott élesítést nem látom.Inkább csak a fókuszpont körüli terület,amire rátol az automatika egy kicsit.Bizonyos fényviszonyoknál pedig szerintem egyáltalán nem érezhető.
Például itt.
Nálam is az első pillanattól fogva bekapcsolva,mondjuk nem is hiszem hogy van olyan Nexus/Pixel tulaj aki nem így használja.Na mindegy,egyébként jó ez a P9,bár az utódjától többet vártam kamera terén.Talán majd az S8 megmutatja! -
cicaslany86
aktív tag
Az mitől lehet, hogy a P9 fotói sokkal élesebbnek, élettelibbnek tűnnek a mate 9 fotoival szemben? Pedig hivatalosan az utobbinak kellene jobbnak lennie, hisz az a tovabbfejlesztett valtozat.
-
Drakmusz
addikt
Jók lettek.Kiváncsi lennék a véleményedre!A múltkor egy kedves kolléga a P10 tesztnél megemlítette hogy mivel a HDR+ nappal csak ront a képeken,egy P9 biztosan jobb mint az előző telefonja.Egy 6P-ről váltott.Neked ha jól emlékszem volt olyan is,hogyan látod ezt a problematikát??😀
-
Tekergő82
tag
Huawei P9
[link] -
Tekergő82
tag
Huawei P9 Android 7 Kézből
[link] -
ThorsHUN
őstag
válasz
Dr. 444Hertz #59384 üzenetére
Sztem kb a p9-el lesz egy arban. 150 kornyekere tippelnem.
A honor 8 jo aru, de most megvenni es ha kijon az uj eladni... na ugy nagy lenne a bukta rajta sajnos. Bar ki tudja. Egyelore a mi5s is hasonlo arban van.
Honor nagyon arerzekeny.
A masik lenyeges viszont, h kap e OIS-t, nagyobb kamerat, jobb lencseket. -
-
castiels
addikt
[ Módosította: Ricardo ]
-
castiels
addikt
-
b1sti
senior tag
Sziasztok!
Van olyan ismert telefon, ami a P9-hez hasonló képeket tud készíteni?
-
ToniSoprano
addikt
Nem tudom mikor melyik rommal lőtted ezeket? Ezek tényeleg nem túl jók.A 6.0 utolsó verzióknál g vezió, szerintem javítottak G4-nél a kameraszoftveren valamit. Pl. ezeken a képeken már nem éreztem a digitálisságot HDR-ben és a HDR nélküli fotókon is megszűnt a mosás, csökkent a színzaj: Pl itt [link] vagy itt [link]
Az Lg G4 5.1 legutolsó (h) verziójával sem volt már annyira zavaró a túlélesítés szerintem, bár néhány képen fellelhető: hullám nyaralás szerk: ja itt még a HDR fotóknál jellemző a digitálisság tényleg.
Szerintem lehet a G4-gyel is jó képeket lőni, sőt távoli táj és természetfotózásban kiemelkedőt is, de a Honor 8, Huawei P9 sokkal kiegyensúlyozottabb, minden körülmény között megbízhatóan, jól teljesít.
-
falijja
őstag
Messze álljon tőlem nem vitatkozni szeretnék, de szerintem max a g4 szintjén van de őszintén még ott sem nagyon..BigBlackDog
Megnéznék egy ugyan abban az időben ugyan azt lefotózva egy g4 és egy p9/h8- at, de a tippem a g4 nyerne, és akkor az még nem is v10. -
Xaels
félisten
válasz
*RLaci* #58935 üzenetére
Tapasztalat. Jól bánik a RAM-mal, az Akkuval, gyors nem fagy. Nem csúszik, recseg stb a burkolat. Szoptam LG Nexussal, S6-al és a páromnak van P9 Lite-ja. Előtte HTC-im voltak és a 10-el szemben vettem ezt. Van sztereó előlapi hangszóró, IP68... Gondolom egyértelmű, hogy nem Juliska mama véleményét írom le.
-
japy
őstag
-
ToniSoprano
addikt
válasz
hacki87 #58836 üzenetére
Szép képek, különösen az első kettő. miquci (#58843) ez is jó lett, kell a kis napfény ebbe az időbe.Jó ez a G4, kellemes képeket csinál.
Én a P9-es és a Honor 8 között most nem látok különbséget, lehet a P9-es is megkapta már a szoftverfrissítést amit a Honor 8 korábban már megkapott. Sőt nekem most a P9 képei most még jobban is tetszenek a Honor 8-nál, de lehet csak azért mert most Mozzarella használja aki azért elég jól fotóz.
(#58823) danee992: jó képnek tűnnek de a direkt linkeket is fel kéne tenni, mert így nem látni a teljes képet.
(#58825) bebolint98: kellemes képek, jó ez a dng lehetőség, a gyári kamera ennél rosszabb. Szép hely ez a Duna és Göd ott mindig van jó téma. (Nekem most nincs normális témám, sem időm, kocsim is összetörték, talán hétvégén kigyalogolok a horgásztóhoz ha jó idő lesz)
-
falijja
őstag
P9 szvsz max ugyanolyan képeket, de rosszabbat semmiképpen nem csinál a h8-nál..
Elég erősek most ezek a h8/p9 kamerák, bár azért szvsz elmaradnak még így is az általam legjobbnak vélt S7/6p/v10 től, nyilván nem annyival mint az árkülönbségből adódik.
És még mindig várom az mi5s képeket, mert videókon sok helyen hozza még a pixel minőségét is.. -
natë
nagyúr
-
Tybike81
őstag
válasz
Aryon87 #58814 üzenetére
A H8 szerintem kamera terén sokkal de sokkal jobb mint a P9. Anno megörültem mikor nagyon jó áron vettem a P9-et, hogy meg marad (90 ezer volt egy hetesen, független 3 év gyártói garival). Elkezdtem használni, a rendszer nagyon jó volt de a kamera nagy csalódás volt. 3 napot teszteltem, anno a P9 fórumba tettem fel képet hogy nem tetszik, és azonnal ment a jófogásra 125be egy órát volt fent
-
Aryon87
félisten
-
ToniSoprano
addikt
Nagyon jó ez a makro, meg a korábbi céges kép esőben. Érdekes mások nem tudtak ilyen jó képet lőni a P9-cel. Vagy lehet azóta javítottak a szoftveren. Nagyon tetszenek a P9 képei természetesen kellemesek.
A P9 is kék színű?Tybike81: ne izgulj lehet 1 hónap múlva már lehet S8-a lesz, elég gyorsan cserélgeti a telefont.
-
Tybike81
őstag
Megfogod bánni. Volt P9-em és a levesbe se volt az S7E-hez képest. Makróban nagyon király teló, de ez a dupla lencsés hókuszpókusz szart se ért a P9-nél én este nem nagyon vettem hasznát. Este nagyon fos képeket csinált automatán és manuál módban is. Ha volt fény akkor se tetszett a minősége, túl kontrasztos volt, illetve az OIS nagyon is hiányzott. Volt pár készülékem de eddig a Samukban nem csalódtam, illetve Lg G3 és G4 ami nagyon bejött. Én a helyedben meghagytam volna az S7-et és inkább meg vártam volna az Lg G6-ot.
-
natë
nagyúr
-
bollizolee
tag
válasz
Aryon87 #58808 üzenetére
Nálam ez P9-en úgy működik hogy fényképezek egyet nem monokrómban hanem simán, utánna rámegyek a szerkesztés opcióra és ott a locsoló funkciót választom. A szines képből feketefehér lesz és itt ki lehet választani melyik szin domináljon. Szerintem hasonlóan van a honor 8 -nál is. Egy próbát megér.
-
Aryon87
félisten
Igaz-igaz.
Kicsit irigykedek a P9 egyik funkciojara, sajnos a H8 azt nem tudja.
Monochrome modban keszitett mep modosithato a szinkezelesben. Lefotozol egy jacintot monochromeban, es a jacint szinet vissza tudod allitani ugy hogy a kep tobbi resze nem modosul. Nagyon komoly. Facen van egy poszt, nem 1 ilyen kepet latok, es fuh -
Dwatti
addikt
válasz
bollizolee #58532 üzenetére
Jó lett ! Tiszta Horror
Végre van P9 kép is.
-
bollizolee
tag
-
moleculez
veterán
válasz
enginev3.0 #58436 üzenetére
Nekem a P9-hez pont elég erős, és Alin 1,5£-ért vettem, az év üzlete. Nem semmi mit kihoztok a telókból... Elég körülményes számomra ide normálisan(!) linkelni, úgyhogy akit érdekel a mobilfotós Instámon megtalálja őket. (@abusalempictures)
-
ToniSoprano
addikt
Jó csak a Samsung garanciát is ad beázásra, vízállóságra. Míg a P9-nél ha elszíneződik a fehér papír pirosra buktad a garanciát. Van amit meg vízállónak hirdetnek, nem adnak rá garanciát erre lásd Iphone 7 és sokaknak egy sima lemosástól behal a taptic engine. De lehet csak párnak fordul elő és lehet javítják gariban.
rlaci2: köszi a tied is nagyon jók a Pixel XL jó kamerában, kár hogy kicsit drága.
-
PuMbA
titán
válasz
ToniSoprano #58369 üzenetére
"És a vízállóság mint funckió elég fontos."
Azért YouTube-ról kiderül, hogy sok telefon, amit nem hirdetnek vízállósággal valójában vízálló
(#58371) Aryon87: Azokról nem tudok semmit, de a Huawei P9 például jól bírja. Fél percet víz alatt meg esőt meg bármilyen telefon kibír, ez a legfontosabb igazából.
-
-
Aryon87
félisten
Gyors reagalas kene: kameraba?
P9, Honor8, vagy HTC10? -
Dwatti
addikt
válasz
bollizolee #57997 üzenetére
Szia , jó képek Honor 8 a nugát alatt jobb lett , most szerintem közel azonos a P9 minőségével ,bár itt egész jó színeket hoztál..
De majd napsütésben kiderül mert ott H8 nem igazán remekelt. -
PuMbA
titán
válasz
kacsa7 #57676 üzenetére
A H8, P9-nek még mindig van és lesz egy nagy problémája. A felvett videók hang és képminősége ratyi. Körülbelül a 40k-s telefonok szintjén van, de a hangminőség még ezt is alul tudja múlni. Már majdnem vettem én is egy Honor 8-at, de ezt hogy rontották el ennyire...teljesen ellentéte a fotók minőségével
-
kacsa7
őstag
Ha tudtam volna, hogy a H8-P9 gyorsan kinövi a kezdeti problémáit, ami a fotós képességet is érintette (sokan panaszkodtak a fórumban, hogy a 2 kamera képét rosszul rakja össze pl, torz a kép stb.), az S7 helyett azokat választottam volna. Nekem az S7 egyéb tulajdonságai teljesen feleslegesek és egy Full HD kijelzővel beérném. Mondjuk a kezem nem túl stabil, így nem biztos, hogy rosszul döntöttem az OIS miatt
Amit az S7 nagyon jól tud, és nem tudom a másik 2 tudja-e. Sorozatfotó. Az S7 tökéletes fókusszal lő 1s alatt kb. 10 képet HDR-ben is. Ez gyors dolgok (pl. pici gyerek) fotózásánál óriási előny. Így ki lehet választani a megfelelő képet. -
moleculez
veterán
Sziasztok! A P9-ből a JPEG képek automatikusan mennek GDriveba. Meg lehet oldani azt, hogy a Pro módban készült .DNG fileok is felmenjenek a jpeg-gel együtt?
#57379 nálam ok minden verzió.
-
*RLaci*
addikt
válasz
bajzal #57058 üzenetére
Igen,de talán az állandó fényviszony változásnak is köze van a színhőmérséklet belövéshez.Pont a hetesnél látszik,hogy a közeli monitor teljesen más fényt szór a P9 pluszra.Persze ez csak egy laikus megállapítása.
#57055 Burt1793 Persze,ezért nem is állt szándékomban az összehasonlítás.
#57056 Tonisoprano A víz színére gondolsz,vagy a fodrozódrásra? Iszonyatosan fújt a szél,alig bírtam tartani a telót.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung S25 Ultra 256GB Csak kipróbált!! Jótállás: 2028.06.19.-ig
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest