-
Mobilarena
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
stewe780
őstag
válasz Aryon87 #48696 üzenetére
A téma sokat dob a képeken.
Nem tudom, hogy az automata adta a záridőket, vagy te választottad, de nekem sokszor túl sötétek. Nem a teljesen éjszakaiakra gondolok, azok legyenek is azok, de az eleje is.
A minőségre azt mondom, hogy elmegy. Azért annyira nem tetszik, mert sokat mos, sok részlet tűnik el. Csúcskategóriához nem teljesen méltó, de nem szabad elvonatkoztatni a valóságtól, mégiscsak egy telefonról van szó. Szóval jó ez.
Az utolsó előtti amúgy a Lánchíd.A bug addig bug amíg nem dokumentálják, onnantól feature.
-
ToniSoprano
addikt
válasz moleculez #48693 üzenetére
Köszi csak a onedrive 100 GB-ja ami elég is lenne csak másfél évig ingyenes, utána fizetni kell, viszont nem tömöríti a képeket. A google fotókat próbáltam még, az elvileg korlátlanul ingyenes, de még a 2-3 MB-os képeket is tömörítette kb 40%-kal. A Flickr csinál valami ilyesmi tömörítést amikor feltölti a képeket?
[ Szerkesztve ]
-
Aryon87
félisten
Jön a nagy hajóóó - hamar előkap, amilyen beállításon volt, lőttem automata
Elbújt a nap - Iso50, 1/2500s (akárhogy állítottam, sehogy nem volt jó, mondom jóvanezígy kézből
Erzsébet-híd iso50, 1/1000s - kézből, nem is lett valami jó
Gellért szálló - normal automata
Gellért szálló - wide automata kézből mind2Szent István király szobra és a Szabadság-híd iso50, 1/200s - kézből
Sziklatemplom bejárata iso50, 1/80 - kézből (csak nemtom h ez most manuális, vagy automata-e)
Innentől már állványt használtam:
Szabadság-híd közelebbről iso50, 1/160 s
Várkert bejárata iso50, 1/30s
Szökőkút iso50, 1/8s
Várkert iso50, 1/8s
Lánc-híd - normal iso50, 1/4s
Lánc-híd - wide iso50, 0.3s
Lovas szobros palota iso50, 0.3s - kékebbre vittem a wb-t
Kapu iso50, 0.3s - itt is hűvösebbre állítva
Libegőnél iso50, 0.8s
Alagút iso50, 0.4s
Szabadság-híd iso50, 1s
Parlament iso50, 1s
Belenagyítva nem jók, sztem túltorzítja a Flickr.. Párom miatt amúgyis kapkodós, sietős fotózgatás volt, többet nem fogom elhívni magammal a türelmetlensége miatt.
Majd a srácokkal még lesz egy ilyen túra, akkor már jobb képek lesznek.Hopkins, jó képeket csinál a G5, csak kell neki egy normális, hozzáértő fotós is
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
addikt
válasz daveed #48558 üzenetére
Nagyon jó képek, nálam egyértelműen a G5 nyer!
Utána jön a G4 és az S7...de az S7 fakó a G5-höz képest + mosottabb is. Plusz nekem az S7-nek túl meleg tónusúak a képei, ami nekem nem jön be, nekem inkább a G5 féle hidegebb tónus jön be, még ha néha el is túlozza az automatika.Ma megnéztem a G5-öt a Mediamarktban és nem is olyan rossz fogásra mint lemondták, teljesen jó érzés fogni. Néztem az illesztéseket és és abban sem találtam kivetni valót. Most nagyon elgondolkodtam rajta, mert ez a kamera valami zseniális!
[ Szerkesztve ]
Nexus 5x > Pixel 4a 5G \\ AMD Ryzen 5800X3D - Gainward RTX 3070 Phoenix - Acer ED347CKR Ultrawide \\ Asus Zenbook 14 UM3402YA \\ Playstation 5 \\ DJI Mavic Mini \\ Nintendo Switch Neon v2 \\ Steelseries Arctis Nova 7 \\ Steam/Origin/Epic Games Store/GoG/Ubi Connect: Hopkins955
-
Aryon87
félisten
válasz nünüke1975 #48689 üzenetére
Hm.. Akkor keress ra az octopus tripd nevre, rengeteg van. Van tartofej nelkul is, erre figyelj.
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
moleculez
veterán
válasz ToniSoprano #48683 üzenetére
Jó a OneDrive is, én a fotókat oda is, meg Flickr-re is mentem. Nincs idő limit, 1TB az alap. Meg jók a keprendezgeto eszközei, arra van kitalálva.
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
Aryon87
félisten
válasz BigBlackDog #48690 üzenetére
Akkor kilove ez az opcio, marad a geprol valo linkelgetes..
Kepek jonnek hamarosan
-
TomiJordi
tag
válasz BigBlackDog #48690 üzenetére
Köszönöm,mivel biciklizek elég sokat ezért sok helyre eljutok és azokat meg is örökíttem😊
olympus E-420,LG G4,gitup git2 silver Elnézést a helytelen írásért Slovakia magyarként kicsit nehéz
-
BigBlackDog
veterán
válasz Aryon87 #48685 üzenetére
Nálad ez a direkt képet hozta elő (gondolom igen, mivel csak leellenőrzöd a hozzászólás megírása után)? Most próbáltam, de jelenleg a Flickr oldalra mutatott.
(#48684) TomiJordi: Ez az S5 dinamikatartomány terén még mindig eléggé korrekt, igaz részletességben már nem annyira jó. De összességében mégiscsak tetszenek a képei, ráadásul a helyszínek sem unalmasak!
-
Aryon87
félisten
válasz nünüke1975 #48686 üzenetére
Azt nemtom, hogy lehet-e mas szint is valasztani, nekem kimondottan fekete kellett.
Sztem eleg stabil, multkori fotozason a korlaton volt a telo, masszivan tartotta helyet.Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
Tibee86
nagyúr
Kinek?
Próbáltam a többit is,de végül mindig a dropbox-nál kötöttem ki, nekem az vált be a legjobban. Nyilván ha olyan gond lenne vele amit írsz én se használnám, de én soha nem tapasztaltam hasonlót. Az is igaz, hogy nem sűrűn hassználom a direkt linket, mert leginkább biztonsági mentésként funkciónál. De a kolléga képei se tartanak pár mp-nél tovább.[ Szerkesztve ]
-
Aryon87
félisten
[ Módosította: BigBlackDog ]
-
Aryon87
félisten
válasz mirci18 #48675 üzenetére
Koszi
Igen. Bevittem a G4et szervizbe, mondtak tul sokszor volt bent, adtak csereutalvanyt es 12k rafizetessel kihoztam a G5-t. A husegido es a torleszto maradt a regi.Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
deja vu
addikt
válasz ADAM1337 #48672 üzenetére
Hát ja.
Ezzel már nagyobb mint a fullframe MILC-ek.Iphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan
-
Armatura
tag
lábjegyzet,és kiegészítő mert mégiscsak mobilhoz kapcsolódik.Egy ilyenre azért szivesen szert tennék keret
Péter odaszól Jézusnak: - Pszt, Júdás kérdezi, tudsz csinálni lisztből kokaint?----Képeim: https://www.flickr.com/photos/142115553@N07/
-
BalanceR
addikt
Egy kis RAW vs JPG RedmiNote 2 vel:
Örs JPG
Ugyanaz RAW-ból
Azért van különbség...#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32
-
ADAM1337
nagyúr
válasz BigBlackDog #48663 üzenetére
Honor 6 ba nem lehet záridőt állítani sajnos és ez állvány nélkül volt, igen azon én is meglepődtem, szépen kiégette a tömbházakat sajnos így.
Csak a G4-el löttem állvánnyal, de majd rakok be ugyanonnan képeket, bár nem lehet összehasonlítani a 2-t.
Sokkal jobb a G4[ Szerkesztve ]
-
Aryon87
félisten
válasz BigBlackDog #48663 üzenetére
Nalam pl azert hasznalt a nappaliknal, 3s idozitovel, mert nem rezonal be a remego keznel a kep
-
ADAM1337
nagyúr
-
Aryon87
félisten
válasz nünüke1975 #48655 üzenetére
Innen rendeltem. 3 db van itthon
[ Szerkesztve ]
-
TomiJordi
tag
timelapse
timelapse2
camera mx programal készültek,elég rövidek máskor hosszabbat csinálok
táj
tó hdr
tó hdr2
tó hdr off
tó hdr on
panoráma
árpa
árpa2
s.g.s5olympus E-420,LG G4,gitup git2 silver Elnézést a helytelen írásért Slovakia magyarként kicsit nehéz
-
Aryon87
félisten
Itt úgy fúj a szél hogy lassan lerepülök az ágyról.. Lakásba be van rekedve a meleg, pedig kereszthuzat van, a lakás 3 nagy részén is tárva nyitva minden.
Újabb vihar már nem lesz..[ Szerkesztve ]
-
Aryon87
félisten
válasz sixpak #48648 üzenetére
már lecsendesedett, kb 5 percenként villan még egy nagyot. Időkép szerint Ceglédtől északnyugatra gyűlik egy kupacba a vihar.Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
Aryon87
félisten
válasz sixpak #48646 üzenetére
Életbiztosításom az nincs Amúgy azt se tudom, ki lehet-e menni pl a tetőre, lőnék onnan pár képet (persze nem most )
Most eszik a teló, utána leveszem. 5000K-n van asszem. Az automata.
-
Aryon87
félisten
Szél miatt rezeg a virágláda, mert jobb helyre nem tudom tenni, így a környezet erősen bemozdul, de a villámok a lényeg. Kis ízelítő:
Iso50, 30s záridő, G5
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]Kicsit kajál, hogy a következő fordulatra is jusson energia
[ Szerkesztve ]
-
Aryon87
félisten
válasz TomiJordi #48643 üzenetére
Nem akkora durr, mert erkelyrol "csiiiz"-getek
30s zarido, iso50 ertekkel. Telo fotoz, P8literol irokakcioban a G5
Nemkacag[ Szerkesztve ]
-
Aryon87
félisten
Megy a hossz u zaridos fotozgatas. Olyan villamlasok vannak itt nalunk hogy ihaj
-
T0rnad0
addikt
válasz Just_Reboot #48636 üzenetére
Első három kép nagyon tetszik
kóró=bogáncs -
Just_Reboot
addikt
-
deja vu
addikt
válasz szpeti40 #48633 üzenetére
A ZEISS felirat csak humbuk, manapság minden szarra ráírják mert így többet lehet elkérni érte.
Iphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan
-
addikt
válasz ADAM1337 #48631 üzenetére
Szerintem a bal oldali lumia 640, a jobb oldali 735.
Kamerában kb ugyan ott vannak, az egyikben nagyobb a szenzor, a másik fényerősebb. De szerintem a 6,7 MP az kevés, legalább is nekem az lenne, nem annyira baj ha bele tudsz nagyítani a képekbe.
A ZEISS lencsék nem rosszak, a Windows Phone kamera appja az szerintem jó, de sajnos a rendszer többi része már nem annyira[ Szerkesztve ]
-
Fred23
nagyúr
Amit lehetett, azt talán kihoztam az S5 mini-ből:
1 - Direkt
2 - Direkt
3 - Direkt
4 - Direkt
5 -ez homályos, de szerintem gyönyörű így, ahogy van - Direkt
6 - Direkt
7 -mert szeretek kukákat fényképezni - Direkt
8 -vacak fényviszonyok között, boltban - Direkt
9 - Direkt
10 - DirektKRK szigetén.
Legközelebb kérlek tegyél direkt linkeket (is) a képekhez!
[ Módosította: BigBlackDog ]
-
Aryon87
félisten
válasz stewe780 #48627 üzenetére
Oksa, este feltolom a kepeket amiket csinaltam.
G5-nek ezek vannak opciok, azok nentesitesere nincs lehetoseg
Sorry, oldalasra sikerult..
kepXiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
stewe780
őstag
válasz Aryon87 #48624 üzenetére
Azt nem tudom mitol lesz raw. Valami pro mod kell, es ott a formatuman lehet dng vagy raw vagy valami hasonlot valasztani. Azt a kapott file-t felmasolod a pc-re. Valami kepnezovel, ami megmutatja a raw-ot, megnyitod. Ajanlom az acdsee-t, de sok mas is lehet megfelelo, de en az acdsee-t hasznalom. Megnyitod, mentes maskent, jpeg, ok. Feltolt. Idelink.
A manual focust ne hasznald. Ha nem ad rendes kinagyitott kepet, azon a felhontason eros napfenyben ugysem tudsz kezzel jobban fokuszalni mint a gep. Minden mast allithatsz. Foleg a feheregyensulyt segítheted, sokszor lesz kekes a kep eros napsutesben. Ezt a feheregyensullyal lehet korrigalni.
Juteszembe tulelesites, tulzajmentesites temakor: S7 pro modban van valami egyénileg definiálhato filter. Ott nem lehet a tulelesitest es a zajmentesitest minimalizalni?
Esetleg a G5-nel nincs valami beallitas az elesitesre es a zajmentesitesre?A bug addig bug amíg nem dokumentálják, onnantól feature.
-
Aryon87
félisten
válasz stewe780 #48623 üzenetére
Meg nem, de most meg is csinalom.
A program ami kell az a gepre kell?
Arrol kellene egy kis oktatas, RAWba sose fotoztam[ Szerkesztve ]
-
deja vu
addikt
válasz Vikooo #48606 üzenetére
Az első kép az nagyon jó lett.
Iphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan
-
Aryon87
félisten
válasz BigBlackDog #48620 üzenetére
Valamikor tanitottak ezeket
Szuper kep
Ilyeneket nem fogok csinalni, ekkor fordulok a masik felemreXiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
helixP
nagyúr
válasz BigBlackDog #48602 üzenetére
Hármashatár hegyet, meg Árpád kilátót javaslom nagyon Mindegyik közel van BKV ponthoz és nagyon hálás fotó szempontjából.
Ezen a ponton összeérnek a túra és a mobilfotózós hobbiaim -
Aryon87
félisten
válasz BigBlackDog #48617 üzenetére
Abban a tudatban voltam hogy ha kikapcsolom az auto focust, akkor a távoli képek élesek lesznek, mert ugye nem kell fókuszálgatnia, és nem melléfokuszál. Lehet néha sikerül, mert mintha a távoli vár kép úgy készült volna. Fene se tudja már, de akkor maradok az automatás fókuszos módnál.
Pedig hej, de jó képek lettek volna azok isJövő hét vasárnap éjszakai fotózást akarom, ami a múltkor elmaradt. Bízom benne, hogy szuper képeket sikerül csinálnom. A P8 Lite-t nem viszem,az elvérzik ott
Bár lehet jó képeket csinálna a maga módján, de annak teljesen más a manuális rendszere.
Az ISO minimum 100-as lehet csak.[ Szerkesztve ]
-
BigBlackDog
veterán
-
Aryon87
félisten
válasz Aryon87 #48615 üzenetére
Aha, most látom gépen, hogy jópár képet elcsesztem.. Ahol mosottak a képek, ott az auto focust kikapcsoltam
Inkább nem babrálok azzal, mert az se mindig segít
Viszont azért vannak egész jók is.Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
Aryon87
félisten
-
Bozek
nagyúr
Ha manuális mód alatt a Camera2 API-t érted, akkor a Camera Zoom FX-et ajánlom. Elég jó lett és most akciós is. Vagy a Manual Camera.
-
im492
tag
Galaxy S5-re milyen fotós appot javasoltok amiben van manuális mód? Az asszony S5-ét össze hasonlítanám a P8 Lite-ommal. Előre is köszönöm.
-
ADAM1337
nagyúr
Valahogy pont nem tudtam megfelelő iso és záridőt állítani AE-L-el meg túlexponált és kiég a középső részek.
Még tesztelem egyelőre.Holnap estére: [link]
G4
[ Szerkesztve ]
-
ADAM1337
nagyúr
válasz BigBlackDog #48598 üzenetére
Én holnap akarok felmenni fotózni próbálni a g4-et.
-
Vikooo
addikt
Lencsével még jobb lett volna, de olyan közel kell menni, hogy sajnos addigra elrepül
LG G4
[ Szerkesztve ]
-
TomiJordi
tag
válasz Jack Oneill #48540 üzenetére
Szép és jóképek és élesek is
BigBlackDog:a második kép nagyon tetszik hiába a g4 az g4
bebolint98:kiváncsi voltam ere a telefonra milyen képeket lő és tetszik a sima note 3é nemjönbe de ez nemroszolympus E-420,LG G4,gitup git2 silver Elnézést a helytelen írásért Slovakia magyarként kicsit nehéz
-
Aryon87
félisten
válasz BigBlackDog #48602 üzenetére
Oksa, megbeszeljuk majd a részleteket.
Igyekszem inkabb direktelni a flicr altalXiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
addikt
válasz nünüke1975 #48600 üzenetére
Adobe photoshop lightroom (mobilos és gépes is), meg ha jóltudom a snapseed is kezeli
[ Szerkesztve ]
-
BigBlackDog
veterán
válasz Aryon87 #48601 üzenetére
Valakinek mindenképpen kell szórakozni a Flickrrel. Ha senkinek sincs kedve, akkor mindenki helyett nekem kell. Mondjuk egyelőre még bírom, csak az utóbbi időben kicsit növekvő tendencia lett jellemző, emiatt elkezdtem félni.
Belvárosból elérhető, nálam is BKK játszik csak városon belül.
-
Aryon87
félisten
válasz BigBlackDog #48598 üzenetére
Benne vagyok, bar en bkv-val jarok, es az emlitett helyszineket nem tudom merre van. Tudom, ott a terkep
Amugy zuzo, verofenyes napsutesben lottem a kepeket, sokat nem lattam abbol amit csinaltam
Ejjel meg kesore ertem haza, nem volt erom a flickr-el szorakozni.Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gaming notebook topik
- LEGO klub
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen monitort vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Akciókamerák
- További aktív témák...