Keresés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• interstate76

addikt

válasz santakaloz #8294 üzenetére

Nálam csirkemell van lefagyasztva (felkockázva vagy szeletelve), adagonként külön-külön. Ha másnap ebből ennék és otthon ebédelek, akkor este kiveszem a fagyasztóból és átrakom a sima hűtőbe, reggel bepácolom, délben kisütöm. Zöldségekkel együtt tortillában is finom, de mehet mellé bármilyen köret. 1kg csirkemellet max. 20 perc alatt felszeletelek és lefagyasztok, a pácokat 1-2 perc összedobni, a kisütés szintén hamar megvan. Ja, és hidegen/újramelegítve is finomak, szóval nemcsak akkor használhatók, ha otthon ebédelsz.

Hambi húspogácsa - ez sem csak zsemlével fogyasztható, ha nagyon spórolsz a kalóriákkal, akkor pl. fűszeres zöldségkörettel is nagy királyság! Utóbbit fagyasztott zöldségkeverékből szoktam csinálni, spontán fűszerezve. Ezeket (húspogácsa és zöldségköret) is szeretem, hidegen, ill. újramelegítve is.

Nálam ezek a leggyakoribbak, ha én "konyhatündérkedek". Ezeken kívül bolognai szószból és chilis babból szoktam még olyat összehozni, ami többek szerint is nagyon finom.

• zozzancs

csendes tag

válasz santakaloz #8294 üzenetére

Szia!

Én vegyíteném a dolgot, hogy változatos legyen, mert nyilván az elején még kevés féle dolgot tudsz főzni magadnak.

Saját tapasztalat, level1 egészséges "főzhető" dolgok:

- Tortilla:
    Serpenyőben mindkét felét megpirítod, mehet bele ízlés szerint kb minden: felvágott, saláta, uborka, paradicsom, egyéb random dolgok. Nálunk ez a joker. Mindig van pár csomag tortilla, a bele való meg majd lesz valami, amit találunk a hűtőben.

- Csirkecomb sütőzacskóban:
    Veszel XXL sütőzacskót, abba 6-8 egész csirkecomb fog beleférni. Bepácolod ízlés szerint. Én aldiban kapható grillcsirke pácot használok simán vízzel. Optimális esetben pár órát áll benne, de ha nem, akkor is egész jó lesz. Zacskóba be, sűtő 180 fokra - kb 1 órát hagyod, aztán kivágod a zacskó tetejét, és félretuszkolod a tepsiben, hogy tudjon pirulni a husi teteje. Még vagy 10 percre felső sütésre vissza és kész.
    A combok mellé lehet még bepakolni süthető zöldségeket: répa, cukkini, karfiol whatever.

- Egyszerű Köretek:
    - Random nyers zöldségek. Nálam saláta, ubi, paradicsom az állandó kínálat
    - Bulgur fél leveskockával (valami auchan bio izét szoktam) és fagyasztott borsóvla főzve
    Kb ennyi jut eszembe, hirtelen, amire én is képes vagyok :D

Új hozzászólás Aktív témák