Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Szakbarbár

aktív tag

válasz lanszelot #9033 üzenetére

Nem gondoltam, hogy ekkora darázsfészekbe nyúlok a kalóriaszámlálással. Nem volt célom egymásnak ugrasztani senkit.
    A kalóriaszámlálás nekem is segített fogyni tavaly, szóval én ebből indultam ki. Mivel csak a saját tapasztaltomat tudom megosztani, ez másnak persze nem biztos, hogy bejön. Persze ezt is lehet ész nélkül csinálni ahogy az összes fogyókúrát. Igazából a bevitel számolását látom a legfontosabbnak a számlálásban. Sokan szerintem nincsenek tudatában mennyi energiát tartalmaznak az ételek és mennyire lenne szükségük. Igen, tisztában vagyok vele, hogy nem pontosak a táblázatok és az emberi test sem egyforma. Nekem pl. 1500-1600 kcal körül van a BMR, így az 1800-1900 környéki bevitellel tudom tartani a súlyomat ha nem sportolok semmit. Az első pár héten csak hiteles ételnaplót csináltam, hogy lássam mennyit eszem. Sokan szerintem itt rontják el, hogy nem írnak be mindent. A zacskó M&M is 0 kalória ha szemenként mérem mert 5 g alatt nem mér a mérleg.
    “A mérleg mutatója nem cél.” Lehet az is, de ha elérik, nem szabad abbahagyni. Nekem a célom az volt, hogy beleférjek a Covid előtti nadrágjaimba, mert nagyon utálok ruhát vásárolni :DDD

Új hozzászólás Aktív témák