- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Magisk
- Mit tudunk a Pitaka márkáról, és milyenek a kiegészítőik?
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S10 és S10+ duplateszt
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pikkolo^^
addikt
A flipes set top box-al nem lehet felvenni, ennyi a korlátozás a rendes T-hez képest. Egyébként pedig nem értem ezt a két távirányító hisztit. A flipessel is lehet ki-be kapcsolni, hangerőt állítani stb..
Nálunk digi van és váltani fogok mivel most sincsen hűségem és a jövőben sem szeretnék így ez a legolcsóbb és lesz végre Discovery Science
-
dugynok
senior tag
válasz Stauffenberg #92 üzenetére
Nyugodjàl màr meg ember... Senki nem mondta, hogy nem hìvom fel. Azért van a fòrum, hogy lehessen akàr kèrdezni, nem? Inkàbb ne szólaltàl volna meg, hasznosabb lett volna.
"Mielött megszólalsz gondolkozz el, szebb e amit mondani akarsz, mint a csend, amit megtörsz"
[ Szerkesztve ]
-
trec12
addikt
Remélem Győrben is lesz flip ahol van Digi mert itt a Digi szerintem felszippantotta az előfizetők igen csak nagy hányadát. Eddig csak pár címet találtam sajnos ahol most elérhető de ott van Telekom is. Van még a ViDaNet (kábelen szolgáltat amúgy Telekomos cég és területi akcióban is drágább a Digi legkisebb listaáras 3Play szolgáltatásánál). Szóval jöhetne a flip mert akkor a Digi itt is kénytelen lenne akciózni....Szerintem a Telekomnak csak xDSL-e van városszerte, így talán műszakilag a Vidanet hálózatán tudna frankón menni a flip. Persze ez gazdaságilag, jogilag, műszakilag járható út-e azt nem tudom.
[ Szerkesztve ]
-
viktorhu
veterán
válasz Stauffenberg #94 üzenetére
Csak itt az ügyfélszolgálatos is ezt az adatbázist használja, nincs az, mint a telekomos rendszernél, hogy ha hibás a neten, az ügyfélszolgálat mégis tud intézkedni. Sem hibára nem tudja jelenteni, sem utánajárni nem tud, semmi lehetőségük nincs egyelőre (még emailt sem küldhetnek). Ettől függetlenül felhívhatja természetesen, nem tudom, milyen alapon kéred, hogy ne tegye.
-
Stauffenberg
nagyúr
Ugyanaz a címkereső adatbázis működik mindkettő mögött.
Mindegy, felőlem ne hívja fel (sőt, most már kifejezetten arra kérem, hogy ne telefonáljon, hiszem Ti megmondtátok neki a választ).
Mi történt volna, ha felhívja őket? Felveszik és:
a.) Kap választ a kérdésére pár percen belül.
b.) Nem kap választ a kérdésére és erre elment pár perce.Ehelyett inkább itt kérdezi meg azt, hogy telefonáljon-e és fél nap is rámegy arra, hogy fórumozók azon vitatkozzanak, hogy tényleg érdemes-e telefonálni. Tényleg belehalt volna ha felhívja őket...
-
viktorhu
veterán
válasz Stauffenberg #92 üzenetére
A Flipről beszéltünk, nem a normál Telekom szolgáltatásról. Amit neked nem enged megrendelni, azt nekik sem, pl. nálam a szerelő szerint mehetne a gyorsító opció, de a webes felületen nem engedi megrendelni, ahogy az ügyfélszolgálat sem tudja.
-
Stauffenberg
nagyúr
Nekem Telekom van és a Telekom weboldala szerint semmilyen szolgáltatás nem érhető el a címemen, holott be van kötve és használom de telefonon érdeklődve már meg tudják mondani milyen csomagok érhetők el.
dugynok: A weboldaluk szerint bármikor hívhatók. De felőlem ne hívd fel őket. Beírni a számot a tárcsázóba és megpróbálni 1 perc, ehelyett itt kérdezősködsz, hogy érdemes-e felhívni őket és fél napja vársz valamilyen válaszra.
-
4Grider
nagyúr
válasz Stauffenberg #88 üzenetére
Nem sok értelme lenne.
1., Az ügyfélszolgálat telefonos szintje nem sok minden pluszt tud a weblapokhoz képest.
2., Ahol a Telekom az elmúlt néhány évben épített ki optikát és nincs normális konkurencia, hülyék lennének maguknak konkurenciát csinálni. -
dugynok
senior tag
válasz Stauffenberg #88 üzenetére
7végén?
-
mcfly82
tag
-
Feriboy2
aktív tag
-
dugynok
senior tag
Üdv,
Ràkerestem cìmünkre, sajna azt ìrja nem elèrhető a Flip. Szomszèdba T-s 1000mbit net van, gondolom optikàn... Kerteshàzas övezet Törökbàlinton. Ez lètezhet, hogy a Flip meg nem elèrhető? Èrdemes telefonon is èrdeklődni, hàtha mègis? A hűsèg nèlkülisèg lenne a fő szempont.
-
yetmanus
tag
Na ezen felsírtam egy csöppet mindenesetre hirtelen elhatározásomban ránéztem én arra a flip ászf-re a honlapjukon, és nincs ilyen díj. Persze, ha a kisfiad/lányod leönti forró kakóval a routert és megpurcan, azért ne csodálkozz ha bármelyik szolgáltató felszámolja az árát. De ha 'belebújik a kóboráram', és 'magától' szenderül jobblétre a szolgáltató eszköze, azt javítják alapból (kb mint a T-nél). Munkatársam is flipet kötött, koaxon, ugyh kikérdezte a szerelőt
Bármerre is jársz, soha ne feledd, hogy ha a folyó bármely partján állsz is, mindig a tulsó oldallal szemben van az innenső
-
Feriboy2
aktív tag
A flip rendesen rálépett a digi tyúkszemére
Ma voltam bent a diginél szerződést bontani kérdezi a csávó, hogy miért, mondom azért mert jobb ajánlatot kaptam a fliptől.Először kinevet mondja, hogy az nem jobb. (egyébként de, 3 ezer forinttal olcsóbb nekem) majd mondja hogy ha valami elromlik akkor majd a flip aszf szerint fizetnem kell (nem akartam mondani, hogy pont mint a diginél, ott is fizetnem kellett volna azért, hogy megcsinálják a digitális adást.)
Aztán jött azzal, hogy a 10 mbit feltöltés nem elég utána meg azzal, hogy miért nem váltottam kisebb digis csomagra nekem úgyse kell a 100 mbit feltöltés (most akkor kell nekem a sok feltöltés vagy nem? nem érezte az ellentmondást )
Végül azzal zárta, hogy akkor menjek jobb lesz nekik is meg nekem is. Ezen mondjuk rohadtul felháborodtam, 12-13 éve fizetek a diginek mint a katonatiszt erre azt mondja csávó, hogy menjek a francba.Kicsit lenyugodva rájöttem, hogy ez olyan volt, mintha a csajommal szakítottam volna kb. mintha azt mondta volna, hogy "menjél csak az új ribancodhoz nem olyan jó ő mint ahogy te azt hiszed, jobb lesz így nekem is meg akkor neked is te köcsög"
[ Szerkesztve ]
-
titán
-
viktorhu
veterán
válasz Stauffenberg #79 üzenetére
Össze lehet videózni, de azért nem minden nap jellemző. Egy alkalommal készítettem egy nap több mint öt gigányi videót, de észre sem vettem este, amikor feltöltötte - mindenki használta a netet, ahogy máskor, aztán egyszer csak szólt a onedrive, hogy 5 gigát fel tud szabadítani a telefonon, mert azt már feltöltötte - egyáltalán nem zavarta be közben a voipot, a youtube-ot stb. És ez több mint harminc percnyi felvétel volt, máskor max 10-20 fotó készül, ami pillanatok alatt felmegy így is.
Szerk: a feltöltés mindig problémásabb a kábelmodemekkel, mint a letöltés - nem tudom, hogy a lefelé sávszélességből mennyit kellene átcsoportosítani felfelé irányba, hogy megduplázódjon a feltöltés - de ha mondjuk a letöltési sebességet felezni kellene, hogy duplázhassák a feltöltést, azt nem biztos, hogy szeretném.
[ Szerkesztve ]
-
mcfly82
tag
válasz Stauffenberg #79 üzenetére
Másik szobába kellett a box :-) de tök jó, hogy nem nyúltak a kiépített rendszerhez, így egy box van, a többi tévénél meg ugyanúgy jön az a kódolatlan digitális kb 30 csatorna.
-
Stauffenberg
nagyúr
Ha azt nézed, hogy mondjuk a telefonod ennyi adattól egy órán át izzad, akkor nem olyan jó. Ennek a többszörösét is össze tudod fotózni-videózni viszonylag könnyen. Na az milyen király, mikor egy család hazaér a nyaralásról és három-négy eszköz is nekiáll szinkronizálni...
Nem mondom, hogy élhetetlen (van akinek ennyi sem jut, mégis boldogul) de aránytalanul kevés a 120 Mbit/s sebességhez képest.
mcfly82: Miért volt szükség fúrásra, ha volt már kiépített Telekomos szolgáltatásod?
[ Szerkesztve ]
-
mcfly82
tag
Sziasztok! A mai naptól én is beléptem a flipesek táborába. Kedden rendeltem meg a szolgáltatást, ma jöttek szerelni. Kb fél óra alatt megvolt minden, még egy lyukat is simán fúrtak a 40-es födémbe. A legtöbb idő az volt, amíg a HGW-t és a boxot regisztrálták a rendszerben. Mondjuk oszlopnál semmit nem kellett szerelni, ugyanis élő Telekom előfizetés helyett lesz a flip. Ugyanazt kapom, mint a jelenlegi csomagomban, csak 6500 helyett 4000-ért.
A szerelők kedvesek, kommunikatívak voltak (3-an jöttek).
A szolgáltatás semmit nem változott, eddig sem volt gondom vele, most sincs.
Az IPTV-hez egy másik boxot hoztak, arról nincs tapasztalatom, mert a telekomost sem én használtam a családban, és ezt sem én fogom
Egyelőre ennyi, ha lesz újabb tapasztalatom, vagy valakinek van kérdése, írok -
viktorhu
veterán
Én is tartottam tőle, de egyelőre észre sem veszem. A fotókat és a videókat a telefon a háttérben tölti fel, a onedrive nem lett lassú, a letöltés pedig határozottan gyorsabb lett. Ha a gyorsító opciót lehetővé tennék a kábelen, akkor még akkor sem csábulnék vissza a digihez, ha bekapcsolják itt is az optikát, amit pár hónapja szereltek itt a lépcsőházban, aztán kb. itt is felejtették
-
4Grider
nagyúr
válasz Stauffenberg #74 üzenetére
10 Mbps-al egy óra alatt kb. 4.2 GB fényképet vagy videót tudsz feltölteni valahova. Hogy ez most sok vagy kevés, az viszonyítás kérdése.
-
margithid
veterán
válasz Stauffenberg #74 üzenetére
Mit szóljon az akinek lefelé 10 mbit/s?
-
Stauffenberg
nagyúr
A 10 Mbit egyébként pocsék lassú, nem is értem, hogyan gondolják ezt még 2017-ben. Sokan azt hiszik, hogy egyébként nincs is többre szükségük, mert csak a lefele irányt tartják fontosnak, de ma már annyi adatot (főleg képek és videók formájában) hoz létre minden Átlagos Jóska, hogy nagyon nem mindegy.
Azért legalább a 4:1 arány legyen már meg az internet sebességében (szóval 120 Mbit-re jusson 30 Mbit felfelé... minimum).
Jól jártál azzal az 50 Mbittel. A 10 Mbit egy szívás (tudom, mert most költöztem és ebben a lakásban még csak ennyi van, remélem nem sokáig már).
-
Feriboy2
aktív tag
Bekötötték a flippet. A net sebesség speedtest.net szerint 115 mbit lefelé és 50 mbit felfelé! A feltöltésnek csak 10-nek kéne lenni. Valaki tapasztalt hasonlót?
-
pinnacle
nagyúr
válasz Dark Archon #68 üzenetére
Köszi! Nekem is írták, hogy "Levelét továbbítottuk illetékes munkatársaink részére, válaszukig szíves türelmét kérjük." Nálunk van, UPC, DIGI, Telekom. Ez kellene mindenhova, talán ettől lenne verseny. Mondjuk a UPC-vel nem tudom mi lesz, DIGI-s, Flipes területeken. Mintha olcsóbb lenne.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Kertes háznál onnan, hogy van egy RCS & RDS feliratú doboz az oszlopon Panelnál nem tudom. De itt a kertes házaknál a padlásig megy az optikai kábel és ott csatlakozik az ONT-re. Onnan osztódik aztán koaxra (TV) ill. net & telefon (UTP).
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
pinnacle
nagyúr
válasz Dark Archon #66 üzenetére
Köszi! Honnan lehet tudni, hogy hol van a Diginek optikai hálózata? Lehet, hogy a Diginél van az, hogy a házig optika van, onnantól meg koaxon megy tovább. XIII.kerületben lakom, DIGINet 1000 rendelhető.
-
addikt
Igen, 4800Ft és a kábeles ÜFSZ-ra írtam. Onnantól kb. egy hét múlva hívtak, előtte meg írtak egy mailt, hogy várjak türelemmel. Két előfizetésem is van (más-más címeken) és mindkettőre megadták a kedvezményt.
viktorhu: nálunk eleve optika van, meg nem akartam set-top boxot. Sz'al azt a +800Ft-t már bőven megéri, meg a feltöltés mégiscsak az ötszöröse, ami manapság nem mindegy.
[ Szerkesztve ]
-
viktorhu
veterán
válasz Dark Archon #63 üzenetére
Engem ez majd akkor fog érdekelni, amikor végre az optikát is beüzemeli a digi, amit jó ideje leraktak. Addigra hivatalosan is új előfizető leszek, addig pedig jobban tetszik, amit most a fliptől kapok.
-
pinnacle
nagyúr
válasz Dark Archon #63 üzenetére
4800Ft? Annyiért én is maradnék. Mennyi idő után válaszoltak? Hova írtál, én a Kábeles ügyfélszolgálatra.
-
addikt
válasz Dark Archon #49 üzenetére
Nos, a Digi hívott, hogy biztosítja nekem ugyanazokat a kedvezményeket, mint az új előfizetőknek, újabb 2 év hűséggel. Nem mondtam nemet :-) Szóval hülyeség, hogy nincs ügyfélmegtartás, csak, aki nem is próbálkozik...
[ Szerkesztve ]
-
Stauffenberg
nagyúr
A DVB-C és CI+ támogatás digitális kábeltévénél jön jól, az IPTV meg egy teljesen más protokoll. Bár technikailag megoldható lenne, hogy közvetlenül a TV-be dugd az Ethernet kábelt, de itt a set-top-box fogadja az adatcsomagokat és alakítja át HDMI-n kimenő videojellé. A szolgáltató részéről meg nincs meg az akarat, hogy kihagyhasd a set-top-boxot (na meg amilyen nyomik tudnak lenni még ma is az okostévés rendszerek, talán jobb is így... egyelőre).
-
yetmanus
tag
No igen, először zavart engem is, de meg lehet szokni. Mindenesetre ha a szolgáltató ad eszközöket, akkor mindenhez adjon sajátot. A jövő nem a lineális tv-zésé, ebből a szempontból a telekom és a upc előrébb van, persze (téka, hbo go, tv go/horizon, stb), de ha nem akarsz kötöttséget meg simán csak tv-zel netezel, akkor a diginek méltó vetélytársa, kellett vmi amivel kicsit élesedik a verseny Hívd fel őket sztem, és majd mondanak valami okosságot
Bármerre is jársz, soha ne feledd, hogy ha a folyó bármely partján állsz is, mindig a tulsó oldallal szemben van az innenső
-
Feriboy2
aktív tag
Köszi az infókat!
Beltéri egység zavar egy kicsit de ahogy olvasom IPTV-nél kötelező, hiába tudja a tv a dvb-c meg a CI+ot[ Szerkesztve ]
-
yetmanus
tag
válasz margithid #58 üzenetére
no, alapvetően rézen is elindultak, ugyh nagyobb volt az adhatósági keresztmetszet, de emiatt nem mehet a dolog sok helyen, remélem csak ideiglenesen
[link]Bármerre is jársz, soha ne feledd, hogy ha a folyó bármely partján állsz is, mindig a tulsó oldallal szemben van az innenső
-
margithid
veterán
válasz mbalint987 #56 üzenetére
Inkább adnának mindenhol 50 mbit-et, elég lenne az is nekem!
Csak ugye az a francos fejlesztés...
Vicc, hogy senki se mozdul meg, se digi, se telekom, se upc. Ahol van gyors net ott van, ahol nincs azok meg nem is kapnak.[ Szerkesztve ]
-
yetmanus
tag
válasz mbalint987 #56 üzenetére
Hát egy másik topikban kibeszélték hogy az nmhh beleszállt a márkába, azóta dsl-en befagyasztották a flipet, de koaxon és optikán megy akadálytalanul. Se a Telekomnál se a Flipnél nincs adatforgalmi korlát. A használati útmutatójuk szerint ez a 2 hgw/ont van: koax: Sagemcom F@ST3686AC és optikán a Huawei HG8245H típus. Előbbiről tudok nyilatkozni, 2,4 és 5GHz wifi frekvenciasávja van, elégedett vagyok vele. Van mellé egy másik gigabites routerem, de nem gond a kettőt együtt használni!
apropo: koaxon 120at, optikán 250 megát adnak lefeleBármerre is jársz, soha ne feledd, hogy ha a folyó bármely partján állsz is, mindig a tulsó oldallal szemben van az innenső
-
mbalint987
aktív tag
A tapasztalatok jók a szolgáltatással, ahol a Telekom hálózata rendben van, ott a Flip is simán fog működni.
Az Internet attól függ, hogy milyen technológián érkezik: ha szükség van arra, hogy a vezetékes sávszélességed kiegészítsék egy 4G-s SIM-kártyával, akkor napi 10 GB után a sebességed az eredeti (csak kábeles) sebességre lassulhat vissza. Tehát ha a vezetéken kapsz 50 Mbps-t, a 4G-s SIM hozzátesz még ~60 Mbps-t, akkor a sebességed addig lesz ~110 Mbps, míg az adatforgalmad a 4G-s csatornán túl nem haladja a 10 GB-ot. Miután ez megtörtént, a sebességed visszalassulhat 50 Mbps-re.
„Így száll hát sírba a szabadság... tapsvihar közepette.” /Star Wars Episode III/
-
Feriboy2
aktív tag
Sziasztok!
Most rendeltem meg a flip előfizut mert lecserélném a digi-t. (több mint 7 ezer forintot fizetek ugyanezekért a szolgáltatásokért).
Milyen tapasztalatok vannak eddig? A net forgalmi korlátos? (remélem nem mert akkor vissza a digihez ) -
pinnacle
nagyúr
Köszi! Fura, hogy nincs a DIGI-nél ügyfélmegtartás. Lehet majd lesz. DIGI kábelén megy a Flip vagy újat kell behúzni? STB mindenképpen kell? Nem is értem, hogy miért nem megy DVB-C tunerren. UPC-nél is utáltam az STB-t, ott szerencsére egy idő után média carddal is ment. Telekomnál is bevezethetnék.
-
viktorhu
veterán
Nekem itt digiből 100-as a max csomag, a flip érezhetően gyorsabb, főleg nemzetközi hálózaton.Wifin is hozza a 125/11 körüli értéket (nálunk koaxos a hálózat).
Tévét keveset nézek, szerintem a hd adások tökéletesek, de az sd is oké, stabilitási problémák (akadás pl.) nem voltak. A vezetékes telefon hangja jobb, mint a digié (azonos készülékkel).
A digi nem próbált megtartani, bár megkérdezték a felmondás okát, de mondták, hogy ezt kötelező kérdezniük, csak jelöljek be valamit (szolgáltatóváltás).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Resin (gyantás) 3D nyomtatás, tervezés, profi festéssel
- Razer Viper Ultimate, kábel nélkül
- Xbox One S 500GB, 2 kontroller+játékok!
- HP Pavilion 15,FHD 15.6",AMD Ryzen 5 3500U,16GB DDR4,512GB SSD,2GB VGA,WIN11
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest