Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Yettel topik
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 17 - alap
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
-
Mobilarena
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
heavygrip
senior tag
Sziasztok.
Nem rég vettem egy Kingston uv 500 ssd-t, 480 gbosat.
Az lenne a gondom, kérdésem,hogy mért nem érzékeli a Windows? BIOS lássa,hwinfo lássa,de a saját gépbe nincs ott. Op rendszer Windows 7 ultimate.
Előre is köszönöm a segítséget. -
kerlac
őstag
válasz
Frawly
üzenetére
Igen, igem, a Samsung 500-as. Hát igazándiből ez a minimum aminek manapság értelmét látom, tehát ez az alap. Talán a dvd helyére a legértelmesebb megoldás, mert külső rackban a hdd macerásnak tűnik mozgatáskor nekem... Illetve ha jól látom M.2 Sata Samsung 500-as SSd sem túl drága, 20k körül megy, ebben az esetben pedig minden alkatrész marad, csak be kellen pattintani...
-
m0rd0k
senior tag
Sziasztok!
Az első hszben található leírás alapján megcsináltam az SSD-n a tesztet.A gyári sebesség adatokkal összehasonlitva kicsit kevesellem,főleg a 4Kib Q1T1-es mérést,bár nem vagyok benne biztos a gyári adatok ezt irják -e. Rá tudna nekem nézni valaki mennyire jók az értékek a mérésemen? Csatolom a sebességtesztet és az SSDOK képet is.
Köszönöm.
-
B@ldrick
aktív tag
Gigabyte AORUS RGB M.2 NVMe 512GB: Phison E12, 3D TLC ToshiBa BiCS3. Ötödik és egyben első nvme ssd-m, és bordásat akartam. Satához képest semmi gyorsulás winben. Nem teszteltem agyon, de ezek reális értékek? Eddig max 46 fok volt.

-
Frawly
veterán
válasz
kerlac
üzenetére
Neked kell tudni, hogy mekkorára lenne szükséged. Csak azért írtam, mert konkrétan ezt a kettőt soroltad, és azt hittem, hogy csak ezek közül lehet választani. Samsungban nincs 480 gigás, csak 250, 500, 1000, stb. gigás.
Ez az Asus ROG GL552 laptop támogat SATA3 SSD-ket a HDD helyén, és M.2 SATA SSD-ket az M.2 foglalatban. M.2 NVMe-t nem támogat egyáltalán. A Samsung 850-es és 860-as szériával nem lesz baja ennek a gépnek, se SATA3-as, se M.2 SATA-s verzióban.
-
Bodz
nagyúr
Mai szerzemény. Patriot Viper VPN100 512GB
Kellemesen hűs is, alapon 35 fok, kínozva sem megy 56 fölé.
-
ricsi99
addikt
válasz
Armagedown
üzenetére
Megy. Bármi sata csatin elindul.
Egy régebbi via-s lapon ,(még 472-es cucc) szórakoztam a tuningal és egy 30-as ssd-vel volt megtámasztva
A trim meg egyéb fimomságok ,oprendszer függő. -
Dragon3000
nagyúr
válasz
Raymond
üzenetére
Az lemaradt, hogy ettől még nem megy tönkre, csak eléri a garanciában megadott értéket

(#37580) Met
Nekem 90 nap alatt 4,72TB íródott az ssd-mre így 98%-on van, a Te 60 nap alatti 1,16TB-od nem valami sok, de nem kell vele foglalkozni, előbb meghal a vezérlő bennük, mint hogy ilyen használat mellett a cellák haljanak meg vagy előbb lecseréli az ember nagyobbra. -
Armagedown
őstag
Lehet, hogy hülye kérdés, de egy retró rajongót érdekelhet, hogy egy mai ssd kompatibilis-e a régi nForce4 és nForce5 chipsetes alaplapokkal?
Működni fog-e velük a trim és egyéb, ami ahhoz kell, hogy ne nyírodjanak ki idő előtt? -
ricsi99
addikt
Te döntesz...
Ha a gyorsabbat választod akkor mindenféleképp nézd meg ,hogy a lapod támogatja e... rengeteg probléma van vele ,hogy elmész ,megveszed ,bepakolod a lapba aztán nem klappol.
Ha lassabat akkor meg osszák az észt ,hogy a másik gyorsabb lett volna.Privát vélemény az ,hogy ez a technológia még gyerekcipőben jár
-
Met
nagyúr
Adata SU800 250 GB
62 nap működési idő alatt 1,16 TB írással 99% kondíció. Ez normális? -
tomic
addikt
Beírom ide is hátha itt hamarabb kapok választ.
Lenne egy láma kérdésem mivel sajna összezavarodtam.
Volna egy [link] alaplapom amibe vettem egy Crucial MX500 M.2 sata SSD-t.
A lapom adatlapját nézve ebbe vehettem volna NVMe PCIe M.2 SSD-t is.
Jól értem,hogy ezt a két fajta SSD-t ugyan oda kell a lapba csatlakoztatni?
Ha igen jobban jártam volna egy PCIe-el mint egy Sata-al? Gyorsabbak ezek?
Van még 14 nap elállási időm ha esetleg ki kellene használni. -
ricsi99
addikt
válasz
kerlac
üzenetére
Ha van asztali géped tök egyszerü.
hdd ki ,asztali gépbe be, és "lemezkép készités" vagy valami hasonló menü ...software válogatja...
ssd asztali gépbe be és "lemezkép visszaállitása" vagy valami hasonló menü ...software válogatja...
ssd pepattint notiba és megnéz minden rendben van e... ha igen örül ,ha meg nem akkor software csere ami jól megcsinálja... ebből majd az okosok ajángatnak (én a Paragon-t favorizálom)ehhez nem kell szinte semmi ... tápodon biztos van + sata tápcsati ,a géphez meg fillérekért vehetsz a legközelebbi számtechboltba sata kábelt ha nincs tartalékba.
ui:ha a rendszerlemezt kipakolod usb-s külsö házba és arról inditasz valószínű hanyatvágja magát a win....
-
Frawly
veterán
válasz
kerlac
üzenetére
Mindenképp a 860 EVO 1 terás legyen. Újabb modell, nagyobb TBW. Persze az 850-essel sincs baj, de azt drágán mérik, nem szokta megérni árban.
De azt sem lenne utolsó tudni, hogy pontosan milyen Asus laptopról van szó, mennyire régi, nem lép-e fel a 860 EVO-val inkompatibilitás.
-
Frawly
veterán
válasz
üzenetére
Ez egész kulturált. Egyébként a BX500-zal nem lenne baj sebesség terén, csak ha eléred vele azt a pontot, ahol betelik rajta a NAND cache, de ez csak nagy írásoknál jön elő, mikor sok gigát tolsz rá (vagy nagyon csurig van az SSD adattal). Normál, mindennapi írási felhasználási mennyiségeknél nem lassul be, mert ilyenkor az apró 4K random írások vannak többségben, és a szekvenciálisak is pár giga alatt maradnak, az olvasás pedig egyáltalán nem érintett. Ráadásul ez a 480 gigás egy nagyobbik modell, minél nagyobb modell, annál gyorsabb. Még a Crucial SSD Executive-ban a Momentum Cache-t is be lehet kapcsolni, hátha tovább gyorsít az SSD-n.
-
kerlac
őstag
válasz
zizidor
üzenetére
Köszi Mindkettőtöknek!
Nyilván ha nem szükséges, elsősorban kerülni akarom a szervízelést, pláne ha nem veszek SSD-t, a csak munka mindig drágább, ha valami elba**ik a máshonnan hozott nem garis cucc a hibás...
Ez utóbbi megoldás eddig a legszimpibb, ezt én is meg tudom talán csinálni, HDD helyére be az SSD, régi HDD megy külső usb házba, rendszert meg átklónozom vagy másolom vagy akármi...
Asztaliban pedig úgyis érett egy teljes friss rendszer újrarakás, megy az új 1 TB-s SSD-re a win frissen. ez csak idő kérdése....
-
zizidor
őstag
válasz
kerlac
üzenetére
Az én javaslatom: A leírtak szerint mindkét meglévő SATA interfészes, simán berakható a HDD helyére, tőled függ, hogy mekkora tárhelyre van szükség.
Én egy USB-s külső meghajtó házba szoktam tenni az SSD-t az OS klónozás idejére, szoftvernek a MiniTool-t használom, az tud klónozni, röptében átméretez ha kell, és a partíciókat is beigazítja. Nyilván a Samsung szoftvere, meg sok másik is használható erre a célra.
Csináltam én is olyat, hogy a DVD helyére raktam a HDD-t, beépítő kerettel, de ha elég nagy kapacitású az SSD, akkor én inkább nem tenném a gépbe. HDD ki, SSD be.
-
Laccoss
addikt
válasz
kerlac
üzenetére
"Asus laptopba szeretnék egy SSD-t rakni, de mielőtt vennék egyet, felmerült a kérdés, hogy az alábbi két SSD közül valamelyik nem volna beleaplikálható"
A "mielőtt vennék egyet", azt feltételezi, hogy nincs még és venni akarsz egyet, ami jó lesz a laptopba.
Mármint miről videó? Hogy kicsavarozol két csavart, kiveszed a vinyót, és ssd-t berakva visszacsavarozod? A dvd meghajtós csere kicsit bonyolultabb, szervizben megcsinálják, ahogy az ssd cserét is.
Tárhelyről tárhelyre teszed át az operációs rendszert, tehát teljesen mindegy, hogy az vinyóról vinyóra, vagy vinyóról ssd-re (esetleg ssdnél el kell végezni az allignálást), hisz ugyanúgy kell csinálni.
Nem azt mondtam, hogy rakd át a pc-be a meghajtót használatra, hanem csak addig, míg a rendszer átrakod a laptop vinyóról az ssd-re, de ha a dvd meghajtó helyére berakod, akkor az asztali gépbe sem kell átrakni.
Vidd el egy szervizbe, megcsinálják, és akkor nem neked kell foglalkozni a dologgal.
-
kerlac
őstag
válasz
Laccoss
üzenetére
Igaz átgondolva a dolgot, a legracionalisabb az volna ha az asztali gepemben lévő 480-as 2,5"-os menne a laptopba ahogyan írod, vagyis dvd helyére a hdd és hdd helyére SSD. Erről is van esetleg videó? Ebben az estben van valami program vagy mód amivel a telepített jogtiszta win10-et át tudom rakni mindenestül a ssd-re?
Az asztaliba meg menne az 1tb-s. Ebben is kellene atrelepites -
Laccoss
addikt
válasz
kerlac
üzenetére
Bocs, azt nem néztem, hogy ezek 2,5"es SATA csatlakozós háttértárak. Akkor a vinyó helyére kell beraknod. Az adatmentést meg mondjuk megoldod egy másik számítógépbe rakva mindkét háttértárat.
Mehet a DVD olvasó helyére is, de általában a vinyó helyére rakják az ssd-t, és a vinyót rakják a dvd meghajtó helyére.
Egyébként miért nem m.2-ben gondolkozol?
-
kerlac
őstag
Sziasztok!
Asus laptopba szeretnék egy SSD-t rakni, de mielőtt vennék egyet, felmerült a kérdés, hogy az alábbi két SSD közül valamelyik nem volna beleaplikálható?
Samsung SSd 850 EVO 500GB EMT02B6Q
Samsung SSD 860 EVO 1TB RVT01B6QHa igen, az Asus rog GL552VX típusú laptopba mennyire bonyi beszerelni, illetve mlyen programmal vagy egyáltaln hogyan lenne arra mód, hogy a HDD-n lévő jogtiszta win10 és minden program átkerüljön az új SSD-re.
előre is köszönöm a segítséget.
-
Ciccuka
veterán
Samsung 970 Pro 512 GB Review
Samsung M.2 SSD evolúció: terítéken a 970 EVO Plus1TB:
Samsung 970 Pro MLC 1GB DRAM 5 év 2018-as modell [link]
Samsung 970 EVO Plus TLC 1GB DRAM 5 év 2019-es modell [link] -
szepsy
senior tag
Hali!
Melyik a gyorsabb, jobb?
Samsung 970 Pro 1tb 3500/2700 mb/s
Samsung 970 evo plus 1tb 3500/3300 mb/sEddig azt hittem a pro a leggyorsabb...
-
törölt tag
Egy új Crucial BX500 480GB sebességtesztje.

-
-
kisgeee
tag
Úgy tűnik megvan a probléma forrása, a pci-e be egy hangkártya csücsül (szintén ASUS), és láss csodát, ha ezt eltávolítom akkor megszűnik az lassú betöltés, 3mp alatt megvan a post screen. Próbáltam másik helyre átrakni de ott is lassú boot, áttanulmányoztam a kézikönyvet, az x1 portok osztoznak a x16 második PEG porton, de nincs második videokártyám...

A BIOS-ban csak auto, vagy 4x módot lehet választani, x4 módban pedig az x1 portok nem mennek.
Az egyetlen életképes megoldás, hogy a második x16 portban van most az x1 hangkártya (hisz a leírás szerint kompatibilis a x4 x2 x1 eszközökkel). Jobban örülnék ha x1 portban lenne, talán ha lesz új BIOS frissítés akkor megoldják ezt, de azért jelzem majd a gyártónak.
Szóval végül kiderült, hogy nem az m.2 okozta a problémát, ahogy elöször gondoltam.Köszönöm a segítséget, ha valakinek ilyen gondja van akkor érdemes lehet ezt megpróbálni.
-
-
Sátán44
addikt
WD Blue 3D 250 GB ssd-t vettem és a bios nem látja. Asrock h61m-u3s3 6 éves lapom van. Létezik, hogy a lap nem támogatja? A legutolsó bios update is fent van.
-
kisgeee
tag
Köszönöm az ötleteket, megnéztem ssd nélkül, úgy is ugyan ez a helyzet, sőt sima sata ssd-vel is.
Közben sikerült az uefi beállításokkal javítani a helyzeten, a windows boot idő kb. 6 sec.
Előtte viszont míg megjön a post screen, 10 sec eltelik, nagyon úgy fest hogy az alaplap tuning beállításokat teszteli, hiába nincs húzva. Próbáltam a MEM OK - ot is kikapcsolni, de nem változik a dolog, szóval valami biztonsági teszt lehet. Bios-ban gyári értékeket hasznátam. -
kisgeee
tag
Sziasztok,
a következő a konfigom:
Alaplap ASUS TUF Z390-PLUS GAMING
Processzor i7 9700K
SSD: m.2 Samsung 970 EVO PLUS
Memória Corsair Vengeance LPX 16GB (2x8GB) DDR4 3000MHz
Táp Chieftec A-90
A következő lenne a "problémám". A gép boot ideje meglepően nagy: maga a Windows gyorsan betölt, de a gépet bekapcsolva 12mp után tölt csak be a bios képernyő, addig monitor sem indul. Úgy tudom ez az m.2 -vel van összefüggésben, valaki találkozott már ilyesmivel, van rá megoldás?
Amit próbáltam:
UEFI mód pipa, CSM letiltva, minden usb eszköz lehúzva, minden sata eszköz lehúzva, bios és SSD fw frissítve...Köszönöm előre is, üdv.
g

-
Frawly
veterán
válasz
ricsi99
üzenetére
Igen, ilyen egyszerű. Az SSD-ket úgy kell elképzelni, mintha egy külön fájlszerver lenne. Egy különálló számítógép, van rajta proci (vezérlő), RAM, háttértár (NAND). A te géped szabványos protokollon kommunikál vele, de nem Ethernettel, hanem ATA, AHCI vagy NVMe utasításokkal. Ezért a gépednek nincs sok ráhatása az SSD-re, az vagy működik (válaszol a neki küldött parancsokra), vagy nem, egy önálló hatáskörű eszközként él az SSD a saját világában.
Az SSD üzembe helyezését pár ponton el lehet cseszni, pl. rosszul klónozza valaki a régi OS-ét rá, vagy nem stimmel a partícióeltolás. Esetleg IDE módban használják az ideális SATA-AHCI helyett. Lényegében egy SSD ugyanúgy működik a gép felé, ahogy egy HDD. Még a partícióeltolásban sem különböznek, mert az már modern HDD-knél is fontos. Az SSD egyedül annyiban speciális, hogy mennie kell a TRIM-nek (ez is csak SATA SSD-nél fontos, NVMe-nél már meg van oldva máshogy), meg nem kell rajta töredezettségmentesíteni. Ennyi.
Persze ennek ellenére előfordulhat, hogy egy SSD rendesen használatba véve nem megy, pl. gyártáshibás termék, vagy szállításnál sérült, vagy csak inkompatibilis a SATA vezérlővel, esetleg valami szoftveres gikszer van, mert valaki gányolt OS-telepítést akar rajta futtatni.
Egyébként félre nem érts, nem a Samsungot akarom éltetni. Pl. elég drágák az SSD-ik, meg eléggé unszimpatikus, ahogy a gariidővel is gyártanak, hogy 5 év garis modelleket 3 év garisan tolják ki, és ha nem 5 év garis partnertől veszed, nem tudod rá érvényesíteni az 5 évet, ez pl. ritka nagy disznóság.
-
Frawly
veterán
Tényleg furcsa. A problémás rendszeren milyen NVMe drivert használsz?
(#37524) Dragon3000: elég sok embernél hullanak a 840-esek. Nyilván nem egyformák a 840-esek sem, lehetnek belőle jobban sikerült szériák is, nem tudnak mindent teljesen egyenletes minőségben gyártani. Lehet kifogtál egy jobb darabot. Vagy továbbra is időzített bombán ülsz, és csak idő kérdése, hogy beadja a kulcsot. Viszont a megjelenése óta jó sok év eltelt, ha holnap tönkremenne, már bőven kiszolgálta az árát. Tehát ez sem volt annyira tragikus széria, csak a szokásos Samsung minőséget nem hozta. Szerencsétlen időszakban született termékvonal, akkoriban a Samsung frissen állt át a planár MLC-ről a planár TLC-re, és még nem volt kellő tapasztalatuk a témában, így ez a széria gyenge lett.
Ugyanez van nálam most egy Adata SU650-nel. Sok hullott, sok embernél, nekem is van egy, de annak semmi baja, eddig jól szolgál. De ennek ellenére továbbra sem merem senkinek ajánlani.
-
szepsy
senior tag
Hali.
Van valakinek tapasztalata dimm.2 (m.2 ssd megybele) foglatú lappal?
Asus Rog Maximus XI Formula (ebbe nincs) vagy Maximus Extreme XI (ebbe van) lenne a kiválaszott.
Mennyivel gyorsabb ha dimm.2be rakom az ssd-t?
Kinézetre jobban teszik a formula a (takaró) felületek miatt, de ha jobb a dimm.2 akkor egye fene... -
HIJ
őstag
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni, hogy mégis hol kezdjem keresni a hibát. A gépemben egy NVME SSD van PCIe átalakítóval. Amikor beletettem minden csodás volt, de most hogy ráméregettem a sebességre, tapasztaltam hogy az írás messze elmarad a várttól. Ellenőrzés képen lefuttattam egy WinPe (sterlec) alól is és ott hozta a tőle elvárt R/W sebességet.
WinPE:
Windows:
Ez még istenes, de gyakran mérek 200 alatti írási értéket...Vmi windows (esetleg driver?) gebasz lehet, de nem tudom hogy hol kezdjem...
-
Moleman
addikt
Sziasztok!
2 db M.2-es SSD van a gépemben, egy 1.5 éves SATA Micron 1100 256GB (3 tera történelem, 99% kondíció, 60% szabad hely) és egy új NVMe Intel 7600p 1TB.
A régin van a Win10, nincs vele semmi gond. Érdemes kizárólag a sebességbeli különbség miatt klónozni a C meghajtót, vagy ne piszkáljam, hadd zabálja fel a Micron lelkét a vindóz?

Teljesen újrahúzni nincs lelkierőm, millió dolgot kellett kiirtanom, hogy Win7 jellegű legyen a UI, és már nem emlékszem, hogyan csináltam.
Köszi!
-
King Unique
titán
válasz
herdsman12
üzenetére
Az SSDOK alapból nem kezeli az USB-n csatlakoztatott SSD-ket, tehát annál nem meglepő ez. Ahogyan az SSD-k gyártóinak saját szoftverei sem minden esetben, ami leginkább a programok függvénye. Például nemrég Kingston SSD-t tesztelgettem több, USB-s külső házban, amit a Kinston SSD Manager gond nélkül kezelt is, ellenben a Kingston SSD Toolbox már egyáltalán nem, az csak a SATA-n csatlakoztatott SSD-t ismerte fel.
Amúgy meg van Windowsra számtalan egyéb program, amivel megoldható akár az USB-n csatlakoztatott SSD-knél is a SMART, hőmérsékleti stb. adatok kiolvasása. Ilyen pl. a CDI, HDS, SSD Life, SSD-Z stb.
-
Frawly
veterán
Az A400-nál a 99% nem jelent semmit, ezek a százalékok nem lineárisan esnek. Ez nem azt jelenti, hogy még egyszer annyi nap után már csak 98%-os lesz, lehet a következő százalék esésére kell várni több tera írásmennyiségre.
(#37515) herdsman12: a legtöbb SSD-s szoftver nem kezeli az USB-n keresztül csatlakoztatott SSD-ket, mivel a SATA vezérlőn próbálnának vele kommunikálni ATA-AHCI utasításokkal, míg az USB-re kötött SSD meg csak az USB-t érti, esetleg a jobbak még az UASP-t, ez amolyan SCSI over USB protokoll. De nagyban függ attól is, hogy milyen USB-SATA konverterchipen csatlakozik, mert 1-2 támogatja az UASP-t, TRIM-et meg a SMART lekérdezést. OS-től is függ, meg szoftvertől is. Több csillag együttállása kell hozzá, hogy menjen.
-
Frawly
veterán
válasz
ricsi99
üzenetére
Ott valami user error van, ha 2-3 órát kellett szórakozni vele, de végül ment. Az SSD-kkel nem kell szórakozni. Beszereled, összedugod, és használatba veszed, vagy inicializálás-particionálás-formázás szenthárma, vagy húzod rá fel az OS-t. Meg arra figyelsz, hogy SATA SSD-t AHCI módban használj és menjen a TRIM.
A régi alaplapok meg sajnos ilyenek.
(#37511) Dragon3000: a 840 EVO hibáját javították új firmware-rel. Amit viszont kerülni kell, az a sima 840-es, azok néhány év múltán elkezdtek tömegesen dögleni, a vezérlő.
-
válasz
herdsman12
üzenetére
-
válasz
herdsman12
üzenetére
Igazad van. Az SSDOK nálam sem megy usb-n keresztül, a Magician-om is csak a Trim-et tudja ellenőrizni, de firmet frissíteni már nem, de a HDS rendesen kiolvas mindent.
-
válasz
herdsman12
üzenetére
Eszközkezelőben nézve scsi alapú a külső ház..?
(ha nem akkor a trim sem megy) -
herdsman12
őstag
Külső, USB házban lévő ADATA SP920 állapotát nem mutatja az SSDOK és a gyári SSD Toolbox se.
Rendben van ez így vagy a külső ház a bűnös? -
ricsi99
addikt
válasz
Dragon3000
üzenetére
Főképp laptopok kerülnek hozzám..
Win reinstall /hdd csere /ssd csere.
Tök vegyesen ilyen olyan cpu/chipset....sima sata vagy m.2 /e-sata vagy usb3box...
És ugye előre meg kell egyezni a kuncsaft-al ,a hozzávetőleges árban...Nah mind1 én nem védem /nem átkozok egy márkát sem... mindenki vegyen olyat ami neki tetszik.
Mint pár hsz-el irtam... privát vélemény
Telefonból dijazom a samut ...de akkor se vagyok fan ,egy gyártó termékével sem....
Kivétel régen a Plextor

-
Dragon3000
nagyúr
-
ricsi99
addikt
válasz
Frawly
üzenetére
Mint irtam kinek mi a tapasztalata....
Lehet a csillagok együtállása ,vagy a szél merről fúj... csak ugye a samu nem tehet róla....
Tökmind1... PL ha 5 db, ami persze tök különbözö tipus / méret... és akár egy ssd beüzemelésével elszórakozol +2-3 órát... mert épp valami nyűgje van akkor már más a leányzó fekvése.
Ha magadnak veszek évente 1-2 db-ot és eljátszol vele ,hogy jó legyen akkor oké.
Pl Ha a kocsid szervizbe viszed ,hidd el a szerelő is a számára legmegbizhatóbb legegyszerübben beépithetübb alkatrészt ajánlja.. .Cégem jelmondata:
Gyorsan ,olcsón ,pontosan dolgozom.... Ön ebből kettöt választhat.
Lehet szidni a kinai cuccot... higyjétek el a felhasználok 80% pont lesz@arja mi van a gépébe és a 1/2 - 2/3 árba kerül a chajna verzió akkor rávoksol... eleve ha fejleszt hdd to ssd vagy nagyobb méret (ami kurva ritka ,inkább +hdd amit javaslok a linux isók tárololásához)... és pont tesz rá nagy ívben, ha 2-3 év múlva tönkremegy ,mert a facebookjelszavát /banki belépőjét tudja fejből...
És kb virtuális erekciót sem okoz neki ha az adott gép nem 9s alatt kell fel hanem mondjuk 11s....
Amúgy a hanyatló nyugaton a garancia is másképp mérhető... vagy kicserélteted azonnal (vagy cash vissza) ,vagy fizetsz extra pénzt és ha hiba van 2 éven belül akkor gyorsan kiküldenek egy másikat de ,meg majd 2 héten belül küld vissza a régit aztán majd megnézik ,hogy tényleg rossz e... -
Frawly
veterán
válasz
ricsi99
üzenetére
Pedig a Samsungok mindig a legmegbízhatóbbak, legjobbak között voltak SSD fronton. Egyedül a 840-es széria lett gyenge, de az sem vészes a sima (nem EVO, nem Pro) 840-est leszámítva.
Az tény és való, hogy a Samut néhány régi alaplap SATA vezérlője nem szereti, de ilyen inkompatibilitás bármelyik modern SSD-vel felléphet, nem a Samsung sara.
A QVO-val nincs eddig túl sok tapasztalat, ami van, az sem rossz, de nem szoktuk ajánlani, mert már a teszteken látszik, hogy tartós írásnál belassul 100 MB/sec környékére, de ez megint nem a Samsung hibája, hanem a QLC NAND ilyen minden SSD-n. Néhány ezressel drágábban kapni jobb 3D TLC-s SSD-ket, amik nem lassulnak be.
A noname kínai cucc mindenképp kerülendő. Márkát ajánlani SSD téren nem nagyon lehet, minden gyártónak voltak, vannak gyengébb szériái. Az Adata pl. vehető, de az SU sorozat rizikós. A Kingstonnál meg típusa válogatja, hogy mennyire ajánlható és hogy épp kinek. WD, Sandisk szintén vehető SSD-ket kínál.
Persze ismeretlen cuccot is be lehet próbálni, csak ne noname kínai legyen. De mondjuk egy Patriot, Apacer, Verbatim, Gigabyte, HP simán bepróbálható alap felhasználásra, játékokhoz, stb., ha árérzékeny valaki.
Egyébként ezeknek az ismeretlenebb márkáknak, mint a fentebbi bekezdésben soroltak, meg a most nemrég szóba került Hynix inkább a terméktámogatás a gyenge pontja, lásd, a SMART-tot sem olvassa már ki semmi normálisan, néha még a saját szoftverük sem.
-
ricsi99
addikt
Kb 8-10db fordult meg a kezeim alatt... vagy firmware-t kellett frissiteni ,vagy az alaplap nem volt rögtön compatible vele vagy valami nyűg mindig volt.....
Adata , kingston ,vagy noneme kinai cucc ,amit én ajánlok a vevő pénztárca fügvényében.
Nekem az a lényeg ,hogy pöccre menjen ,amit összerakok.
Persze ha vevónek speciálisan az kell akkor egye fene ,ha fizeti a +melót vele ,ha nyűg van. -
Laccoss
addikt
válasz
Raymond
üzenetére
Miért lenne lényegtelen? Ha a gyártó úgy számítja az "elavulást".
Mondjuk maximum 30 TB (gyárilag megadott érték mondjuk) adat írható rá, akkor 3 TB-ot már elhasználtál, így 90%-on áll. Vagy olyan mint a HD sentinel a vinyóknál, hogy kiírja, hogy x év, hónap és nap múlva tönkre fog menni a merevlemez. Semmi jelentősége, de ad egy megközelítő adatot.
A kérdés az, hogy ha lecsökken 10% alá, vagy 0-ra, akkor az ssd lekorlátoz e minden féle írást, vagy sem?
Ezt az ssd-t még a gyártó oldalán sem lehet megtalálni szóval...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Fotók, videók mobillal
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- LG monitorok
- Monitorkalibráló eszközök
- További aktív témák...
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 Fe
- Lenovo ThinkPad L13 Gen 3 13,3" - i5 1235U, 16GB RAM, SSD, jó akku, magyar bill. - számla, 6 hó gar
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játákok garanciával hibátlan működés
- ÚJ - MACBOOK PRO 16" M5 MAX 18C CPU / 40C GPU / 48 GB RAM / 2TB + 3 ÉV APPLE Care PLUS + ÁFÁ-s
- Thermalright Aqua Elite 360 V3
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Pyttawrx