- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Egy óra, két rendszer
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- iPhone topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
kerlac #37590 üzenetére
Neked kell tudni, hogy mekkorára lenne szükséged. Csak azért írtam, mert konkrétan ezt a kettőt soroltad, és azt hittem, hogy csak ezek közül lehet választani. Samsungban nincs 480 gigás, csak 250, 500, 1000, stb. gigás.
Ez az Asus ROG GL552 laptop támogat SATA3 SSD-ket a HDD helyén, és M.2 SATA SSD-ket az M.2 foglalatban. M.2 NVMe-t nem támogat egyáltalán. A Samsung 850-es és 860-as szériával nem lesz baja ennek a gépnek, se SATA3-as, se M.2 SATA-s verzióban.
-
ricsi99
addikt
válasz
kerlac #37570 üzenetére
Ha van asztali géped tök egyszerü.
hdd ki ,asztali gépbe be, és "lemezkép készités" vagy valami hasonló menü ...software válogatja...
ssd asztali gépbe be és "lemezkép visszaállitása" vagy valami hasonló menü ...software válogatja...
ssd pepattint notiba és megnéz minden rendben van e... ha igen örül ,ha meg nem akkor software csere ami jól megcsinálja... ebből majd az okosok ajángatnak (én a Paragon-t favorizálom)ehhez nem kell szinte semmi ... tápodon biztos van + sata tápcsati ,a géphez meg fillérekért vehetsz a legközelebbi számtechboltba sata kábelt ha nincs tartalékba.
ui:ha a rendszerlemezt kipakolod usb-s külsö házba és arról inditasz valószínű hanyatvágja magát a win....
-
Frawly
veterán
válasz
kerlac #37562 üzenetére
Mindenképp a 860 EVO 1 terás legyen. Újabb modell, nagyobb TBW. Persze az 850-essel sincs baj, de azt drágán mérik, nem szokta megérni árban.
De azt sem lenne utolsó tudni, hogy pontosan milyen Asus laptopról van szó, mennyire régi, nem lép-e fel a 860 EVO-val inkompatibilitás.
-
zizidor
őstag
válasz
kerlac #37562 üzenetére
Az én javaslatom: A leírtak szerint mindkét meglévő SATA interfészes, simán berakható a HDD helyére, tőled függ, hogy mekkora tárhelyre van szükség.
Én egy USB-s külső meghajtó házba szoktam tenni az SSD-t az OS klónozás idejére, szoftvernek a MiniTool-t használom, az tud klónozni, röptében átméretez ha kell, és a partíciókat is beigazítja. Nyilván a Samsung szoftvere, meg sok másik is használható erre a célra.
Csináltam én is olyat, hogy a DVD helyére raktam a HDD-t, beépítő kerettel, de ha elég nagy kapacitású az SSD, akkor én inkább nem tenném a gépbe. HDD ki, SSD be.
-
Laccoss
addikt
válasz
kerlac #37566 üzenetére
"Asus laptopba szeretnék egy SSD-t rakni, de mielőtt vennék egyet, felmerült a kérdés, hogy az alábbi két SSD közül valamelyik nem volna beleaplikálható"
A "mielőtt vennék egyet", azt feltételezi, hogy nincs még és venni akarsz egyet, ami jó lesz a laptopba.
Mármint miről videó? Hogy kicsavarozol két csavart, kiveszed a vinyót, és ssd-t berakva visszacsavarozod? A dvd meghajtós csere kicsit bonyolultabb, szervizben megcsinálják, ahogy az ssd cserét is.
Tárhelyről tárhelyre teszed át az operációs rendszert, tehát teljesen mindegy, hogy az vinyóról vinyóra, vagy vinyóról ssd-re (esetleg ssdnél el kell végezni az allignálást), hisz ugyanúgy kell csinálni.
Nem azt mondtam, hogy rakd át a pc-be a meghajtót használatra, hanem csak addig, míg a rendszer átrakod a laptop vinyóról az ssd-re, de ha a dvd meghajtó helyére berakod, akkor az asztali gépbe sem kell átrakni.
Vidd el egy szervizbe, megcsinálják, és akkor nem neked kell foglalkozni a dologgal.
-
Laccoss
addikt
válasz
kerlac #37564 üzenetére
Bocs, azt nem néztem, hogy ezek 2,5"es SATA csatlakozós háttértárak. Akkor a vinyó helyére kell beraknod. Az adatmentést meg mondjuk megoldod egy másik számítógépbe rakva mindkét háttértárat.
Mehet a DVD olvasó helyére is, de általában a vinyó helyére rakják az ssd-t, és a vinyót rakják a dvd meghajtó helyére.
Egyébként miért nem m.2-ben gondolkozol?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akciós dokkolók, Lenovo Legion Pro 7 RTX 4080/4090 laptopok, licencek, antivírusok
- HP EliteBook x360 830 G8 Stílus, Erő, Rugalmasság egyben!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest