Hirdetés
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Telekom mobilszolgáltatások
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Ilyen a Huawei Watch 5 és új érzékelője
-
Mobilarena
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Viszlát
addikt
Roma: talán a legfontosabb tudnivaló ezzel a filmmel kapcsolatban, hogy mindenképpen érdemes rákészülni a megnézésére. Merthogy a mindennapi rohanásból a kanapéra huppanva kiszakadva, mintegy háttérzajnak betéve szinte garantált a kudarc, nem fog működni. De többet is érdemel ennél, szvsz elengedhetetlen a nyugodt környezet, az osztatlan figyelem és koncentráció, és akkor egy igazán remek és ritka filmélmény valósulhat meg.
Persze még így sem garantált a siker, merthogy ez egy "művészfilm", ami alatt nem azt értem, hogy elvont lenne valami nehezen vagy éppenséggel kihámozhatatlan mondanivalóval. Egyszerűen csak egészen más eszközökkel operál mint a legtöbb film, nincsenek reklámfilmszerű gyors vágások, kompakt, egysíkú, egy-két tulajdonságra, jellemzőre kihegyezett funkcionális karakterek. Helyette gyönyörűen fotózott hosszú, vágatlan jelenetek, a kamera csak pásztáz és pásztáz, miközben mind a cselekmény mind a karakterek lassú, komótos tempóban bontakoznak ki a néző előtt. Nagyon is határozott, semmi tétovaság, de számomra egyértelmű volt, hogy az író/rendező ezt egy bizonyos formában és ritmusban akarta elénk tárni és semmiféle kompromisszumot nem kötött azért, hogy kiszolgálja az Y vagy Z generáció 5 másodpercesre apadt koncentráló-képességét.
Tényleg csak szuperlatívuszokban tudok róla beszélni, nekem nagyon nagy élmény volt. Kifogástalan technikai, színészi teljesítmény, magával ragadó, érzelemdús, gyengéd és kőkemény egyszerre. Még talán annyit, hogy nem árt tisztában lenni bizonyos körülményekkel a 70-es évekbeli Mexikóval kapcsolatban, van néhány utalás amit én csak utólagos utánaolvasással értettem meg.
Megmentette a 2018-as évet 10 pontos szempontból is, épp a minap summáztam magamban, hogy most először nem volt számomra max pontos alkotás egy évben, de szerencsére korai volt az összegzés.
#értékelés
[ Módosította: vond ]
Új hozzászólás Aktív témák
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! H310CM i3 9100F 16GB DDR4 120GB SSD 1TB HDD GTX 1660S 6GB Fractal Design Focus G 400W
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest