- Honor 200 Pro - mobilportré
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch Active 2 - láthatatlan gyűrű
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
Új hozzászólás Aktív témák
-
zetor2000
őstag
válasz
MasterDeeJay #316 üzenetére
Ezen volt valami matrica alul, de leszedtem, mert kezdett leválni. Azon volt midnenféle logó, köztük valami Windows is. Én sem írogattam be kódokat, csak aktiváltnak mutatja magát.
Ami érdekes, hogy csak a TPM izé megléte lehet a siker kulcsa, mert minden másban elmarad a minimum mkövetelményektől. -
hapakj
őstag
válasz
MasterDeeJay #297 üzenetére
Asszem az benne a logika, hogy ezek a CPU-k benne vannak a saját Surface cuccaikban
-
ddekany
veterán
válasz
MasterDeeJay #297 üzenetére
Én ilyen magasztos dolgokra tudnák tippelni, hogy amelyik 7xxx CPU-ból (vagy azt használó márkás konfigból) sok volt felhalmozódva, arra szerettek volna egy Win11 Ready plecsnit, hogy ne ragadjon a nyakukon... de csak ötlet.
-
niof
veterán
válasz
MasterDeeJay #255 üzenetére
Igen, akkor még sokat játszottam, mikor a 7700K repült (valaki itt a HW aprón vette meg), CPU limites voltam. Manapság már keveset játszom, havi pár órát, ha nagyon unatkozom, de mégis észreveszem, hogy bizonyos területeken kevés a 10600K. De ezt a platformot már nem fejlesztem, nincs értelme. Jövőre meglátom mit domborít az Intel, szeretnék PCIe5-re, illetve DDR5-re váltani.
Azért azzal nem értek egyet, hogy C2D-ban látod a minimumot. Inkább én 3rd gen i3-i5-nél lejjebb nem. Nemrég selejteztem a 3.gen I7-es laptopomat, hiába csak böngészős gép volt, Windows-al Mint-el egyaránt lassúcska volt már szegényem."Win11-nek is inkább csak biztonsági funkciók miatt van ekkora minimum gépigénye."
Ez pontosan így van, és szerintem 2023-ban egyszerűen illendő lenne már a felelős júzereknek ezt is figyelembe venni, nem csak azt, hogy "semmivel nem tud többet, mint a 10" meg hogy "most ezért váltsak platformot?"... Nonszensz.#254 ddekany
Itt nem is az a lényeg, hogy egy-egy task-ra többet kell várni, bár az is baromi dühítő. Itt amit tetten lehet érni, hogy teljesen átlagos feladatok is lényegesen lassabban működnek, mint kellene. Akár egy mezei böngészőhasználatnál is lazán érezni. Pláne, hogy több, egymástól teljesen eltérő generációjú géppel van napi szinten dolgom, és mikor egy öregecske gép elé kerülök, hiába a sok RAM meg az SSD, egyszerűen lassabbak. -
ddekany
veterán
válasz
MasterDeeJay #260 üzenetére
Nekem ez jön át, hogy ezt akarják, hogy helyben is fusson, és hogy az NPU jóval hatékonyabb erre, mint a GPU. Szóval lehet, hogy az utóbbival már hardver alapon kapásból buknák az egész "AI PC" dolgot, mert nonszensz fogyasztás társulna egy hasznos szintet megütő "AI" funkcióhoz. Aztán persze erős kétségeim vannak, hogy mi hasznosat tudnak kihozni ebből kliens oldalon az elkövetkezendő években... Egy dolog a számítási kapacitás, amin segít az NPU (korlátosan), de pl. RAM méretett is lehet kilőni a csillagos égbe, mert egy értelmesebb LLM sokszor 10 GB-t simán elfoglal (és persze lehet, hogy tovább tömörödnek, de egyben okosabbnak is kéne lenniük, mint most).
-
ddekany
veterán
válasz
MasterDeeJay #255 üzenetére
Ezért is szeretnék nagyon ezt az "AI PC" dolgot, mert akkor van egy konkrét képesség, ami nagyon lassú és akku zabáló mindenen (ha egyáltalán megy), amit nem valamikor jövő év közepén veszel. Sőt, ezzel majd várhatóan lesz egy gyors fejlődés szakasz, mint CPU téren a 90-es években, csak most NPU-val. Szóval jövőre veszel egy gépet, reményeik szerint rákattansz az "AI" funkciókra (hát... meglátjuk), és egy évvel később azt látod, hogy ismerős új gépén ezek 2x gyorsabban futnak.
-
Chiller
őstag
válasz
MasterDeeJay #146 üzenetére
Ai gyorsítás ahogy tudom videókártyán szokott lenni.
Tegnapi hír:
https://prohardver.hu/hir/amd_varatlanul_felujitotta_mobil_ryzen.html -
ddekany
veterán
válasz
"Ai gyorsítás ahogy tudom videókártyán szokott lenni"
Eddig ez volt, de most elkezdik az Intel meg AMD a CPU mellé integrálni a gyorsítót (NPU-t), hasonlóan mint az Apple teszi M1 óta. Állítólag inference-re ez sokkal energiatakarékosabb mint a mostani GPU megoldások, de nem néztem utána.
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
Kösz a választ! Nem használtam sosem a bitlockert szándékosan. Inkább tartottam tőle. Átlagosnál több merevlemezt használok.
Inkább csak érdekességként írtam az esetem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Diablo IV
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Milyen légkondit a lakásba?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Elektromos cigaretta 🔞
- Gitáros topic
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- BOINC: compute for science
- Facebook és Messenger
- További aktív témák...
- Szép Dell Precision 5560 Slim Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" Xeon W-11955M 32/1TB RTX A2000 4GB FHD+
- UHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 64/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Apple Watch Series 9 Celluláros
- Samsung Galaxy S25 Ultra 12/512GB, Titanium silver
- Nvidia RTX 4070 Gainward ghost Video Kártya
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Bomba ár! Dell Latitude 5480 - i5-6GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest