- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Realme GT 2 - aláírjuk
- iPhone topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Telekom mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
niof
veterán
Igen, de mi van akkor, ha még nem láttunk mindent? Ezért írtam, hogy feltételezem. De mint a másik hozzászólásban írtam, magam sem gondolom komolyan, hogy igazából HW limitje lenne. De elképzelhető.
Igazából nem tudjuk, mit hoz a 12. Lehet, hogy ezzel az AI marhasággal pont ki fog derülni, hogy valójában miért ez a gen. lett a végső supportált. -
niof
veterán
válasz
hevepapa #282 üzenetére
Ez már többször ki lett tárgyalva, hogy a frissítés továbbra is ingyenes, feltéve, hogy a követelményeknek megfelel a HW. Én továbbra is azon a véleményen vagyok, hogy nem feltétlenül a nyers teljesítmény hiányára kell gondolni. Egyszerűen húztak egy határt, ami nem túl régi, nem túl új, de élhető. Mikor jött ki a 11? 2021? Akkorra a 8.Gen. procik 3 évesek voltak. Egyszerűen úgy kalkuláltak, hogy ez a generáció lesz az, ami teljes mértékben támogatott marad a kezdetektől. Mostanra 5 éves, mire kifut a 11, 6-7-8 éves lesz? Szerintem ez így teljesen rendben van. Sosem volt az kérdés, hogy elfut e a régebbi procikon, mert mindenki tudja, hogy igen. De nem támogatott. Fel lehet warezolni? Fel, csak kérdés, hogy mennyi értelme van.
-
niof
veterán
Pont az említett laptop esetén nem talált a Mint hozzá pár drivert, tehát pl. így a 7730M videókártya teljesítménytöbblete kapásból felejtős volt azon a gépen, be kellett érni a jóval szerényebb Intel kártyával.
Amúgy a TPM megkövetelése miért is nem fontos biztonsági feature? Szerintem az.
Az meg, hogy miért a 8.gen? Feltételezem (tehát nem tudom), azokban látták azt a HW-es teljesítményt, amivel teljesen biztosan működtethető az összes kezdeti és jövőbeni funkció, amit a 11 kapott/kapni fog. Tehát, ez future proof annak a támogatásának a végéig. Az meg mikor lesz? 2026? 2027? Nem cserélnél le már addigra egy közel 10 éves HW-t? Szerintem de. Szerintem a tévédet nem használod 10 évig, pedig a műsorszórás nem igazán hozott új dolgokat az elmúlt néhány évben. -
niof
veterán
válasz
fatpingvin #273 üzenetére
Most mondanám, hogy eladnám, de nincs olyan állapotban. Volt használva keményen, modolva lett a ház és a hűtés is, mert elég forrófejű volt a kicsike. Ilyen egyébként, csak 16GB RAM-al és Intel SSD-vel is pimpelve lett. A Mint még egész jól ment rajta. De pl. DPC problémák miatt a wifi kártya is ki lett belőle dobva, ezért csak LAN-al használható. Akkor még Win futott rajta persze...
-
niof
veterán
Én nem azt állítottam, hogy felelőtlenség használni a 10-et, csak azt, hogy felelős júzer ezt figyelembe veszi, hogy ezek az új funkciók, és ott húztak egy vonalat, ezután csak ez lesz. Ennyi.
A Linux-ot meg hagyjuk már. Már írtam, hogy egy Windows-on szocializálódott felhasználó, amennyiben nem csak minimális médiafogyasztás a cél, meg egy kis böngészgetés, nagyon hamar diszkomfort érzése lesz a használata miatt. Teljesen lényegtelen, hogy egy kenyérpirítón is elmegy, ha egyébként meg az ember nem találja meg a megszokott programjait rá. Mert ugye töredékük elérhető mindkét platformra, és ez tény. Pláne, ha a használt szoftvereinek licencei mondjuk épp Windows-hoz kötik, és azokat nem is lehet átvinni.
-
niof
veterán
Jó, de akárhogy is csűrjük-csavarjuk, valahol meg kellett húzni egy határt. Szerintem a 8. generációs cuccok még a 10 ciklusának a végéig, ha döcögve is, de kihúzzák. Akkor meg már olyan 7 éves lesz nagyjából az a platform, megérett a cserére.
Persze nyilván van mögötte üzleti érdek, sőt, még azt sem zárom ki, hogy a hardvergyártókkal meg is egyeztek, de szerintem szépen kapott mindenki elég átfutási időt, meg hát meddig akarsz egy vasat használni, ami felett eljárt az idő? -
niof
veterán
válasz
MasterDeeJay #255 üzenetére
Igen, akkor még sokat játszottam, mikor a 7700K repült (valaki itt a HW aprón vette meg), CPU limites voltam. Manapság már keveset játszom, havi pár órát, ha nagyon unatkozom, de mégis észreveszem, hogy bizonyos területeken kevés a 10600K. De ezt a platformot már nem fejlesztem, nincs értelme. Jövőre meglátom mit domborít az Intel, szeretnék PCIe5-re, illetve DDR5-re váltani.
Azért azzal nem értek egyet, hogy C2D-ban látod a minimumot. Inkább én 3rd gen i3-i5-nél lejjebb nem. Nemrég selejteztem a 3.gen I7-es laptopomat, hiába csak böngészős gép volt, Windows-al Mint-el egyaránt lassúcska volt már szegényem."Win11-nek is inkább csak biztonsági funkciók miatt van ekkora minimum gépigénye."
Ez pontosan így van, és szerintem 2023-ban egyszerűen illendő lenne már a felelős júzereknek ezt is figyelembe venni, nem csak azt, hogy "semmivel nem tud többet, mint a 10" meg hogy "most ezért váltsak platformot?"... Nonszensz.#254 ddekany
Itt nem is az a lényeg, hogy egy-egy task-ra többet kell várni, bár az is baromi dühítő. Itt amit tetten lehet érni, hogy teljesen átlagos feladatok is lényegesen lassabban működnek, mint kellene. Akár egy mezei böngészőhasználatnál is lazán érezni. Pláne, hogy több, egymástól teljesen eltérő generációjú géppel van napi szinten dolgom, és mikor egy öregecske gép elé kerülök, hiába a sok RAM meg az SSD, egyszerűen lassabbak. -
niof
veterán
válasz
hevepapa #251 üzenetére
Hát, elnézést a kifejezésért, de ez legyen az ő nyomoruk. 2023-ban (lassan 24-ben inkább) a frissítéseken vinnyogni, mondjuk úgy, szánalmas. Még vállalati környezetben megértem, mi is használunk 1 hét delay-t a WSUS-on, annyi idő alatt ki szokott bukni, ha valamelyikkel gond van, de még utána is vissza tudjuk ugyebár vonni, vagy ha nem, akkor a problémás gépeken megcsináljuk kézzel. De idejét nem tudom, mikor volt olyan probléma, ami a felhasználók tömegeit érintette volna negatívan. Olyan viszont nem kevés volt, ami olyan súlyos sebezhetőségeket foltozott, amik világszerte kihasználás alatt álltak.
Szóval, igazából ezek az emberek valószínűleg nem tudnak elfogadható magyarázatot adni arra, hogy ezt miért csinálják. Valószínűleg lusták, és nemtörődömök. És ide persze ne értsük bele a warezolókat, akik pl. emiatt herélik ki a Dózert, hogy ne is frissítsen. Addig, míg párhuzamosan fut a M$-nál a két főverzió, addig még valószínűleg ellesznek vele, de amint a 10 alól kihúzzák a szőnyeget, ezeknek az embereknek is valamit lépni kell majd. Azt is valószínűsítem, hogy 1000 emberből 1 kezemen meg tudnám majd számolni, hogy hányan fognak fizetni a plusz 1+1+1 év supportért.
De 2025 végéig még mindig van majdnem 2 év, szóval addig a 10-et használók vidáman ellesznek, Satya bá' addig fogja a kis kezüket. 2 év még elég idő arra, hogy kitalálják, hogyan tovább. Váltanak az addigra valószínűleg szintén tetszhalott állapotba kerülő 11-re, vagy valamire, ami aztán jön. De ennek meg meglesz megintcsak a HW követelménye. És akkor persze lehet tovább fanyalogni. Szidni a Microsoft-ot, mer régen minden jobb vót!... -
niof
veterán
Húh... Hogy bírod még a 7700k-val? Én évekkel ezelőtt lecseréltem, mert kevés volt a 4 mag már. Lassan a 6 is karcsúnak érződik...
Igazából nem tart senki pisztolyt a fejedhez, hogy váts. Vagy megteszed, vagy nem. De most őszintén. Mi a francot tudsz tenni? Ha egyszer jött egy ilyen döntés (bármi okból), két dolgot tehet az ember. Fejleszt, akár lassacskán, akár instant, vagy addig használod a jelenlegi konfigot, míg kapsz rá frissítést. Ha annak vége, akkor meg eldöntöd, hogy abban az állapotban tovább használod e a vasat, vagy nyugdíjazod az egészet a fenébe. Ha kötöd az ebet a karóhoz, egy idő után akkor is elveszted a szoftveres támogatásokat, úgyhogy, kb. ennyi.
Mondjuk azt sosem értettem, ha valaki egyszer felült a számítástechnikai mókavonatra, annak miért meglepetés az, hogy időnként fejleszteni kell? Ez nem egy konyhai robotgép, vagy egy kanapé, amit egyszer megvesz az ember, és kész. Ebbe tolni kell a lóvét, akár így, akár úgy. Ennyi a történet. -
niof
veterán
válasz
King Unique #233 üzenetére
Szerintem biztos lesz mód a csomagok letöltésére az update catalog-on kívülről is. Tuti lesz valaki, aki megcsinálja.
-
niof
veterán
Amúgy én tudok még mondani pár ilyen fókusz típusú rém idegesítő dolgot.
- Nem lehet eltávolítani az eszközt mert egy alkalmazás használja (pendrive). Nem írja ki, hogy mi használja, hogy le lehessen állítani a process-t, illetve nem ad lehetőséget, hogy force le lehessen választani az eszközt.
- Nem lehet egyszerűen leválasztani a külső lemezeket, mert nem ismeri fel, hogy az külső eszköz, nem jelenik meg az USB tálcaikon.
- Ha le akarom állítani a gépet, ez+az akadályozza a leállítást. Namost, ha én azt mondtam, hogy álljon le, akkor álljon le, nem érdekel, mi fut a háttérben.
És ha nagyon agyalnánk rajta, szerintem még tudnánk ilyeneket. És az a vicc, hogy ezek valószínűleg apróságok lennének fejlesztési szempontból, de óriási QoL jelentőségük lenne. -
niof
veterán
PC Fórum cikk, Fejlődik az asztal és a tálca is bekezdés.
-
niof
veterán
Ismerek "pár" számítógépeket aktívan használó arcot, de ha a melómat is nézzük, akkor a 600+ céges user is hozzá tartozik, mégis kb. egy kezemen meg tudom számolni, hogy hány olyat ismerek, aki máshova szereti helyezni a tálcát, mint az alapértelmezett, de még olyat is nehéz mondanom, aki "eldugdossa" azt. Szóval, meghagyhatta volna a M$ ezt a lehetőséget, de ez annyira rétegigény, hogy hoztak egy ilyen döntést. Most meg, ahogy olvasom, vissza is lépnek majd egyet, mert ezt megint engedni akarják. Vihar a biliben...
-
niof
veterán
Helyben? Nyehhh... Én nem sok értelmét látom. Mondjuk mikor bejött a Bing-es AI, azzal kerestettem az erősítőmbe kompatibilis relét, mert ami benne van, azt már nagggyon rég nem gyártják, és láss csodát, talált is. Beszereltem, működik.
Na nem mintha én nem találtam volna meg, de kíváncsi voltam. Aztán még pár dolgot kerestettem vele, de olyan válaszokat adott, amiket egyébként is megtaláltam.
Talán speckó szoftverekben lenne értelme használni, amit azért már kezdenek is. Képszerkesztő programokban pl. intelligens kijelölés, maszkolás, ilyesmik. Mindig azt mondtam, ha pl. csinálok egy fotót, aminek az egyik részén van egy drótkerítés, és a szoftverbe beírom a megfelelő helyre, hogy "remove fence", akkor annak tudnia kell, mi tartozik a kerítéshez, és egy kattintással oldja meg. Erre és hasonlókra pl. tök jó lenne.
De programozóknak debugolásra is el tudom képzelni. Meg úgy en bloc a programozásban mankóként. -
niof
veterán
Nem értem mi bajod van!... Már 2 éve, hogy megjelent. 2025 október még majdnem 2 év. Ennyi idő alatt nem tudsz összespórolni annyit, hogy le tudd cserélni a konfigodat? Mikor kiderült, hogy nem lesz kompatibilis a géped, ha akkor elkezdesz ezen dolgozni, 2025 végén egy HEDT gépet össze tudnál rakni. Csak mondom.
"Sokan tuti váltanak Linuxra és más alternatívára."
Erősen kétlem. A Linux experteknek való, olyanoknak, akik értenek hozzá. Egy Windows-on szocializálódott júzer nem fog Linuxra váltani, esetleg csak akkor, ha böngészésen és némi médiafogyasztáson kívül másra nem kívánja használni a gépét. Minden egyéb esetben meg puszta mazochizmus. A MacOS használható, könnyen megtanulható, de csak akkor alternatíva, ha tele vagy lóvéval, mint a kutya bolhával, ha nem ódzkodsz kiadni mondjuk 1M Ft-ot egy gépre, ami hosszú távon kiszolgál. Szóval ez csak a gazdagoknak jelent alternatívát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- PlayStation 1 / 2
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Amazon Kindle
- Xbox One
- Windows 10
- Revolut
- Tőzsde és gazdaság
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- További aktív témák...
- Asus ROG Strix G15 G512LW - 15.6" FullHD 240Hz - i7-10750H - 16GB - 512GB SSD - Win11 - RTX 2070 8GB
- Gyári Apple tokok iPhone 12-13-14-15-16pm
- AKCIÓ! GAMER PC: Új i5-14400F (10mag/16szál) +Új RTX 5060 Ti +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Lenovo ThinkPad L590 / Intel CORE i5 / 8gb ram / 256gb SSD / FHD kijelző / Windows 11
- Lenovo Yoga 370 szép állapotú 24 hónap jótállás
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- Bomba ár! Dell Latitude E6230 - i5-3GEN I 8GB I 320GB I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest