- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mi is az a calisthenics?
Új hozzászólás Aktív témák
-
kolosanyi
veterán
Papírnehezék, billegős asztal lába alá tenni, ha megtámadnak, hozzávágni a támadóhoz...
A marokerősítők jók, csak nehéz olyat találni, amivel ténylegesen erősíteni tudod a szorításod, nem ilyen százakat kell belepumpálni, hogy megérezd (ugye ez mindenre jó, csak erősítésre nem). Mássz kötelet, gyűrűzz, zászlózz, csinálj nehezített húzódzkodásokat, kézállást, támaszmérleget stb. Ezeknél hatásosabb szorítóerő növelő nincs. Amit érdemes még csinálni, az egy érdekes gyakorlat, most a videót nem találom, de a lényeg, hogy fogsz egy pici, de erős gumit (például összefogsz egy csomó befőttes gumit), összecsukod az ujjaid úgy, mint amikor az ember az indexet, világítást, blablablát mutatja, ráhúzod a gumit az ujjaidra és kinyitogatod az ujjaid. Tehát a szorításnak pont az ellentétes irányába fejtesz ki erőt. Ez azért jó, mert többnyire a szorítással erősíted az alkarod, ezzel a módszerrel meg a másik irányt is, ezáltal kiegyensúlyozottabb lesz a fejlődés. Segít megelőzni a teniszkönyököt is ha így jársz el.
-
GabN73
addikt
Szerintem a Myproteinre gondolsz.
Gyúrós topicban van egy tag, csak nem ugrik be a neve sehogy ... -
westcoastog
veterán
Nekem rendesnek tűnik, ez az edzés direkt ilyen köredzés szerű, x fekvő, x huzi, x dip, ebből pár kör.
Xione pedig nem ma kezdte.
(#9812) Bannani
Szerencsére nekem sincs pálcika lábam.Hasonló kipusztulós edzéseket szeretnék csinálni.
Mikor kondiparkba csináltam egy 100 ismétléses dip menetet, a vége felé már elég nehezen nyomtam ki magam, mintha nyakamba ült volna két ember. -
emiki6
veterán
Én igen, eddig nem volt vele bajom, vidzont most fura íze van a fehérjémnek, de az lehet azért, mert nem hűvös, hanem inkább meleg helyen tartottam/tartom, az elején nem volt fura íze. Tegnap edzés után ittam, aztán olyan műanyag szerű ízt böfögtem fel.
Remélem a következő csomag nem lesz ilyen ízű, de azt már hűvösebb helyre teszem majd.
Amit veszek még tőlük: dextróz, Alpha Men (multivitamin), mogyoróvaj (100%-os), max joint izületvédő (benne van ami kell de nem igazán vettem észre, hogy jobb lenne tőle, szóval lehet felesleges, de jól fog jönni, ha valamelyik izületem könnyebben megsérül) multivitamin port is vettem, de nem veszek többet, rettenetes az íze és nem olyan összetett, mint az alpha.Barisj rendel a héten (15% kedvezménye van mindenre
), ha érdekel adok elérhetőséget vagy itt ph-n barisj néven keress rá.
-
kolosanyi
veterán
Nagy baj nem lenne belőle, mert úgyse fogod bírni.
Komolyra fordítva a szót, egyszerűen ha rendesen leedzed magad, képtelen vagy ekkora mennyiségű edzésmunkát fenntartani. A legjobb ha csinálsz magadnak egy tervet, amibe belepakolsz szépen nyújtott karos és hajlított karos elemeket is. Példának itt az enyém ebből kiindulhatsz:(#9733) fmx válasza
Azt a fajta hátsó függőmérleget felejtsd el, semmi köze a szabályoshoz. Én is éppen így voltam, próbálgattam, aztán azt hittem, hogy milyen fasza vagyok úgy. Utána kérésre lefényképeztek és mindjárt rájöttem, hogy mi a baj. Ha nem egyenesíted ki a csípőd, ne csináld nyújtott lábbal, mert még gyenge vagy hozzá és ezen nem fog segíteni ha görbe háttal csinálod, csak megszokod ezt a tartást és később iszonyatos erőfeszítések árán tudod kiegyenesíteni. Csináld szépen zsugorban, meg a szabályos progressziós lépésekben, amíg eljutsz a teljes, zárt lábas verzióig. Hosszú menet, sokszor évek munkája egy-egy ilyen elem elsajátítása.Ez a húzódzkodó terv meg elég keveseknél működik a gyakorlatban, ahogy a GTG is (ezt Paveltől nyúlták, ő meg még régebbről, nem mai találmány). Egész egyszerűen az emberek 99%-ának nincs ideje egész nap húzódzkodni. Persze, alkalmanként csak pár ismétlés, belefér. Ja, de ki ne mozdulj otthonról, mert ott már nincs az ajtó felett a rudad, nem tudod végezni a programot...
(#9735) troller
Nekem is ez van, bár én nem a sima tartást nyomom, hanem a múltkor leírt haspréses változatot, de ugyanaz a hatás végülis. Hozzá csináltam még pár sorozat arched body tartást, hát 3 napig nem mertem tüsszenteni meg röhögni.(#9736) Rabbitf_24
Ez már ingoványos talaj. Ha erőedzést csinálsz és nem szállsz el a volumennel, akkor lehet ilyesmi programot összehozni, de akkor meg állóképességi edzés nem kell, mert csak hátráltat az erőedzésben. A profik specializálódnak, egy-egy mozdulatot, gyakorlat elemet erősítenek nagyon. Ők azért tudnak ennyit edzeni, mert egyrészt tízen éve ezt csinálják, másrészt tényleg szétaprózzák az edzésüket, harmadrészt nem csak erőnléttel foglalkoznak, azt ők se bírnák folyamatosan. Nagyobb részt technikai edzéseket tartanak (ami nekünk bőven csúcsterheléses erőnléti lenne), meg nyújtó, mobilizáló gyakorlatsorokat csinálnak (dettó).
-
emiki6
veterán
Napi 2 ?!? Szerintem az is sok, ha minden nap egyszer edzel.
Csináld a zsugort is. Eleinte csak pár másodpercig megy, később az fejlődni fog, aztán (vagy a kezdetektől) már csináld hátrafeszìtett vállakkal, mert az a szabályos.
Ja és nyújtott karral, ameddig megy.
Csinálj felváltva alapgyakorlatos edzést és rávezetős edzést, ha gondolod. Pl: rávezetős edzés: front és back lever, planche, ülőtartást.
-
kolosanyi
veterán
Sokan szokták mondani, hogy húzódzkodás és tolódzkodás az alapja mindennek, de ez nem egészen igaz. Ezek hajlított karos gyakorlatok, míg a mérlegszerű tartások nyújtott karosak, jellegüknél fogva egész más szögből éri az izmokat, kötőszöveteket a terhelés, amíg ehhez nem szoktatja magát hozzá az ember, addig nagyon nehéznek fogja érezni. A dolog ott válik trükkössé, hogy a nyújtott karos erőnövekedés elenyésző mennyiségben javítja csak a hajlított karost és ez fordítva is igaz. Tehát csak úgy fogsz tudni nyújtott karos gyakorlatokban erősödni, ha elkezded csinálni és minél többet gyakorlod.
A neten fellelhető tutorialok többségével az a baj, hogy a zsugorral kezdik, illetve a nyújtott karral történő emeléssel, ami mindig a legnehezebb. Először meg kell tanulnod a lábaidat felfelé juttatni a rúdhoz, de egyáltalán nem úgy történik, mint a lábemelésnél. A legkevesebb erőkifejtéssel úgy fogod elérni, mintha ice cream makert csinálnál, csak zsugorban. Feljutott a lábad a rúdhoz, akkor kezdd el leengedni minél lassabban, próbáld megtartani vízszintesnél. Olyan 30 másodperces vízszintes tartás már jó, léphetsz a következő szintre.
(#9724) GabN73
Hollow body hold. Bután néz ki, de brutális. A teljes, nyújtott karos-lábas verziót olyan 3-4-szer 60 másodpercig ha ki tudod tartani, az már jó alap törzserő. Sajnos nekem még nincs meg, pedig azt hittem erős a törzsem. -
SkyS1gn
félisten
Igazából szeptember óta esett szét nekem minden, nyáron szépen fejlődtem, ment a csirkemell rizs, zöldség, gyümölcs... de aztán bejött az egyetemi élet, idő semmire, edzés is először kijártunk itt szfehérváron erzsébet térre, most már csak itt vagyunk a kóteros kondiban lennt, nincs paralell bar, huzódzkodó is eléggé nehézkesen megoldott, a rendszeres evés felbomlott, pékárú mellőzése megborult, össze vissza ettem stb...
Tegnaptól visszaállok a régi kerékvágásba, rendszerezem napjaim, többször kimaradt az edzés is szeptember óta, újra mindennapos, kajára is odafigyelek megint...
Vállra sokat erősödtem viszont, kézenállásból karhajlítással próbálkozok most, kézenállásból nem felejtettem hál isten... menni meg megállni is megtudok. Falnál szoktam még kézenállásból fekvőzni...
(#9662) GabN73
-
kolosanyi
veterán
Na ez egy korrekt írás. Bunny egyébként - merthogy szerintem ő az a Jerk álnév mögött - nem buta ember, sőt. Kifejezetten okosnak és jó üzletembernek tartom és ez az írása tetszik, mégpedig az utolsó bekezdésért leginkább. Leírja, hogy ha nem akarsz extra izomtömeget, nem célod az sem, hogy szálkás legyél, mint egy keszeg, csak simán egy picit sportosabb életmódot folytatnál, akkor nem kell annyira odafigyelned ezekre, csak tartsd számon, hogy mennyit eszel és mozogj továbbra is.
(#9653) itouchfan
Ezeket ismertem, de a csípőhajlítókat nem érzem annyira tőlük, mint a hollow body tartástól, illetve az abból kiinduló biciklizésből, egyéb törzs gyakorlatokból. Egyébként egyszerű fizika, a csípőhajlítók felelnek a láb felemeléséért és ha hanyatt fekve megemeled a lábad, akkor ahogy közeledsz a függőleges sík felé, úgy lesz egyre kisebb a terhelés, egyre kevesebb dolga lesz a munkát végző fő izomcsoportoknak. Hanyatt fekvésben a csípőhajlítók akkor vannak a mechanikailag legelőnytelenebb helyzetben, ha elemeled a talajtól, de ennek a mértéke a lehető legkisebb.Függeszkedésben éppen fordítva van, ott a derékszöghöz közeledve nő a terhelés, azt elhagyva meg csökken. A magas ülőtartás nem azért nehezebb a sima vízszintesig húzottnál, mert a csípőben nagyobb erő szükséges hozzá, hanem mert ott már az extra hajlékonyságnak is szerepe van, illetve mindenképpen hátra fog billenni a felsőtest is, amit karból és vállból kell megtartani.
Az étrend meg persze, világos, csak szívózok.
(#9654) -Solt-
Szerintem hasznos, ha ezek a dolgok előjönnek. Csak a megfelelő stílusban kell megvitatni, ami jelen esetben megvalósult. -
kolosanyi
veterán
Nem csak annak, de többek között igen.
(#9571) Dobi 562
Christopher Sommer dolgozott ki hasonló rendszert a Building the Gymnastic Bodyban, nagyon igényes mű, érdemes elolvasni ha megvan hozzá a nyelvtudás (sajnos hazai fordításban nem jelent meg). Ő azzal indokolta ezt a rendszerezést, hogy az erőnövekedés akkor a legoptimálisabb a megfigyelései szerint, ha egyszerre próbáljuk meg az egész testet leedzeni.Nekem ez a függőleges-vízszintes felosztás nagyon bejön, már egy éve erre alapozva edzek és nagyon tetszik.
-
Dobi 562
addikt
En arra tippelnek a torzsizmaid nem eleg erosek, hogy stabilizaljak a tested fekvozes kozben.
Ezen az oldalon talalsz jo kis torzs-has edzeseket. En minden torzs-has edzesem ezzel az 5 perces plank-el kezdem:
-
Bannani
tag
Kedd: toló mozdulatok (vagy mell-váll-tricepsz, nálam egy kutya
)
Csütörtök:húzó (avagy hát-bicepsz)
Szombat:láb, muscle up rávezető, fogáserősítés.
Otthoni lehetőségekhez mérten használok plusz súlyt(egyenlőre táska) és súlyokat. Januári tervem, hogy haverommal csináltatok tárcsákat, kézisúlyzókat, veszek húzodzkodóövet és tervbe van még egy guggoló állvány is. -
itouchfan
senior tag
én most sehogy, mert arcüreggyulladásom van, és lázam volt, remélem ma már nem lesz
egy hónapja kondizom, mert sérült a térdem(egyébként focizom), és Telkiben az MLSZ edzőközpontban ahol edzünk, fullos kondi van úgyhogy élvezem lehetőséget.
Ősszel-tavasszal heti 4 edzés, és hétvégén meccs. Az hozzátartozik, hogy általában csak háromra tudok járni, de nem is feltétlen hátrány, profi már nem leszek, csak szeretem nagyon az egészet. De így is heti 4 edzés (ebből 1 meccs ugye) már meg van, szóval időben és energiában is elég szűkösek a lehetőségék, de ahhoz képest heti 3-4 erőedzés is bele szokott férni. Én is a vízszintes-függőleges elv alapján osztom fel a gyakorlatokat. A 4 fő gyakorlat nekem az a húzódzkodás, invertált evezés, és a fekvőtámasz és a tolódzkodás. Viszont itt van a különbség Sanyiéval: Egyik edzésnapon van húzódzkodás, invertált evezés, meg egyéb statikus tartások (tuck front lever, lefüggés gyűrűn, stb.) gyakorlása, a másik edzésnapon pedig fekvő és/vagy tolódzkodás(és varjútartás, ill. L-ülőtartás). Ha meg nagyon szar idő van, akkor általában bent törzserősítés, fekvő, esetleg kézi súlyzókat is használok. Megpróbálom inkább izomcsoportokra szétbontani az edzést, mert általában egymás utáni napokon tudok edzeni, és ugye nem szerencsés ha ugyanazok az izmokat dolgoztatom meg, még ha más szögből is. Illetve 1 bő hónapja minden héten 2-3x megcsinálom [ezt] a gyakorlatsort törzsre. És vezetek edzésnaplót, mert nagyon hasznos dolog!
És ezzel a gyönyörűséges hosszú írással kívánok mindenkinek boldog Karácsonyt! -
emiki6
veterán
Én most lazábbra vettem a figurát, mivel otthon kell edzenem.
Tegnap volt ez, amit fentebb írtam: fekvő, huzi bukásig felváltva, 3 perces pihenőkkel, mindig más fogással, tartással. 5-6 sorozat fejenként.
Van hogy ezt csinálom: mellső-hátsó függőmérleg rávezető, gyűrűn tolódzkodás, hasonló nehéz gyakorlatok.
Másik napon törzs napot tartok: hídtartás, hollow body hold, stb közül kiválasztok egyetkettőt, ami lefedi az alsó hátat, az egyenes és a ferde hasizmot, stb, azaz a törzset. Addig csinálom, ameddig el nem fáradok.
Lábammal mi van? Konkrétan nem nagyon aggaszt, hanyagolom, ráérek még edzeni rá, majd ha jó idő lesz talán futok, addig hépe hóba beiktatok majd arra is egyegy edzést.
-
kolosanyi
veterán
A fél egykezes fekvő sehol sincs még nehézségben mondjuk egy támaszmérleghez képest (ez ugye nem a plank, ez utóbbi az elülső hídtartás). Én kb a teljes egykezes fekvőt érzem olyan nehéznek, mint a pseudo planche pushupot, ami az első rávezetője a támaszmérlegben karhajlításnak.
A tisztán erőedzés mindig arról szól, hogy a lehető legnehezebb variációból (legnagyobb terheléssel dolgozol) csinálsz keveset, sok pihenőidővel. Az általad leírt fekvős program egy erő-állóképességi edzés. Erőedzésnél nem szokás 5*5 fölé menni és azt se bukásig tolni, de olyan nehéz gyakorlattal, amiből max 6 menne.
-
kolosanyi
veterán
Jó, mert ilyen adottságokkal kb ez a reális cél neked izomtömegben. Előny, hogy könnyű vagy, így abszolút erőben nem kell nagyon durva szintre eljutnod, hogy megtanulj (jól mondtad, mivel legalább ennyi múlik a technikán is) elemeket. Ha jó vagy angolból, ajánlom Christopher Sommer könyveit, sokkal profibb megközelítésűek, mint a fegyenc vagy a Rúdra fel!, Al Kavadlo könyve (bár ez utóbbi tényleg nem rossz, illetve a fegyencnek is megvannak a pozitívumai).
Viszont ne "max nyárig" akard megtanulni, mert az irreális. Azok az emberek, akik a YouTubeon ezeket a gyakorlatokat bemutatják, jó eséllyel éveket szántak erre és az edzésedet elnézve te még az alapozó szakaszban vagy. Félre ne érts, nem bántásból, de ezek nehéz gyakorlatok, nem úgy lehet velük haladni, mint a fekvőzéssel meg a lábemeléssel.
-
kolosanyi
veterán
Mi a célod ezzel? Mióta edzel?
Én most vizsgaidőszakban eléggé minimálra vettem a figurát, erő-állóképességre megyek rá egy egyszerű lineáris progresszióval. Egyre többet és többet csinálok fekvőtámaszból (egy 20-40 kiló között változó ellenállású gumiszalaggal csinálom), kézállásban karhajlításból, húzódzkodásból, evezésből (mostanában a gumiszalaggal nyomom, mert ilyen kedvem van), támasz ülőtartásból és hídból, valamint bicikli hasprésből és törzsemelésből gimnasztikai labdán. Meg ugye a korábban említett elülső - oldalsó hídtartás edzés. Lábra meg csinálok futást, illetve egylábas guggolást, egylábas lábujjhegyre állást. (Az eddig csinált zászlót, kötélmászást, tolódzkodást, lólengést, saslengést, illetve kézállásban egyensúlyozást és erre variációkat és a kötelező tesiken csinált köredzéseket kivettem.)
Ez úgy néz ki a gyakorlatban, hogy többféle irány szerint lehet felosztani a gyakorlatokat. Vannak húzó és nyomó gyakorlatok (húzódzkodás és tolódzkodás mondjuk), valamint vízszintes és függőleges síkban végrehajtottak (fekvő és kézállásban karhajlítás). Emellett vannak nyújtott karos és hajlított karos gyakorlatok (mellső függőmérleg és evezés mondjuk). Én minden edzésen csinálok húzó - nyomó gyakorlatokat, illetve dolgozok törzsre is. Van egy "vízszintes" napom, meg egy "függőleges". Vízszintes napon csinálok támaszmérleg és mellső függőmérleg rávezetőt, fekvőt és evezést, valamint bicikli hasprést és törzsemelést. Függőleges napon megy a kézállásban karhajlítás, húzódzkodás, támasz ülőtartás, híd, egylábas guggolás és vádli. Van még heti 2-3 futásom, akkor bemelegítésnek még megy ez a plank cucc. Ennyi fér bele jelenleg. Így leírva nem egyszerű értelmezni, de egyébként tök logikus és követhető szerintem. Nyilván nem saját találmány, Christopher Sommer rendszerére épül ez, ő edzi hasonlóan a tornászait, csak nyilván sokrétűbben.
-
kolosanyi
veterán
Jó az, toljad neki.
(#9485) Woodslave
Jeff Cavalierenek volt kint egy videója, ahol azt boncolgatta, hogy miért hülyeség az egyszerre csak 20-30 g fehérje dolog. Ettől függetlenül teljesen felesleges ilyen 50 grammokat bevinni porból, márcsak azért is, mert úgyse lett még izmos senki a fehérjétől. -
emiki6
veterán
Én szoktam. Edzés után fehérje + gyors felszívódású szénhidrát, valamint a reggeli zabkásámba szoktam még tenni.
Ezen kívül szedek még multivitamint.Sanyi szerint felesleges szedni proteint (ami igaz is, ha be tud vinni az ember elég fehérjét kajával) és ő is szed multivitamint.
-
kolosanyi
veterán
Nem. Erős az erőedzéstől leszel, amit a küzdősportosok is rendszeresen végeznek. Amúgy attól nem fogsz megtanulni ütni, hogy veszel egy zsákot. Én fél évig jártam jiu-jitsura, minden edzésen volt harc, de baromira nem tanultam meg úgy ütni, mint egy olyan ember, aki régóta csinálja. Evidens, de mégis mindig rá kell döbbenni, hogy abban leszel jó, amit sokáig csinálsz.
-
emiki6
veterán
Ja, viszonylag kontrolláltan, lent mellkasommal megérintem a talajt, majd teljesen kinyújtom a karom, törekszem a minél szabályosabb végrehajtásra és nem gyorsan csinálom, lefele nem leejtem magam, hanem leengedem. A sima fekvőnél a tricepszem a gyenge pont.
Huziból kb nyolc megy. -
emiki6
veterán
Sanyi is meg én is próbálgattuk, ő talán még most is csinálja a Tuck Planch-et, de én beláttam, hogy még alapozni kell. Eső Krisz mondta, hogy mielőtt a haladó gyakorlatokba belekezdesz válj az alapgyakorlatok mesterévé. Egyet kell értsek vele részben. Az átlaghoz képest jól megy a húzódzkodás, mivel az átlag húzódzkodni se tud, de az átlaghoz képest gyengén megy a fekvőtámasz (15), ezen javítanom kell.
Az összes tartásnak a váll megfelelő pozícionlása az alapja, ha ez nincs meg, akkor okozhat vállfájást, stb a gyakorlat végzése. Nekem most az a bajom, hogy kattog a kulcscsontom gyakorlat közben, mert valószínűleg nincs megfelelő pozícióban a vállam, szóval most arra kicsit rámegyek, hogy jobb legyen.
Ha elég karaj vagy, akkor a zsugor-támaszmérleget talajon is meg tudod csinálni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Milyen légkondit a lakásba?
- EAFC 25
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3042, 94% Akkumulátor
- AKCIÓ! Dell Latitude 5550 notebook - Intel Ultra 7 165U 16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- DELL Latitude 7340 i7-1365U 16GB 512GB 13.3" FHD+ TouchScren 1 év garancia
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest