Hirdetés
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- CES 2026: Minden kiszivárgott bemutatója előtt a Motorola új csúcstelefonjáról
- Mobilhasználat külföldön
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Yettel topik
-
Mobilarena
Mi is az a calisthenics?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Optik
újonc
válasz
5150head
üzenetére
Ismételten köszönöm a hasznos tippeket!!!.., és valóban érezhető a torna múlt mögötted, mert kapásból felhívtad a figyelmem jó pár dologra, amiket észben fogok tartani.
Bicska fekvőtámaszt még csak a talajon végzem, és úgy, ahogyan arról jómagad is írtál, tehát – felveszem a megfelelő szöget, fej a karok közé, ujjak előre néznek, majd leengedéskor a fej előre kerül, nem a karok közé, úgy, hogy kb egy jó derékszöget zárnak a csuklók és háromszöget a kezek a fejjel, majd onnan visszanyomás a kiinduló helyzetbe.A karok pedig, mint írtad is, szigorúan a test mellett haladnak. Ha kellően megerősödöm ebben a gyakorlatban, akkor viszem majd tovább, hogy lépcsőre vagy székre állok, és úgy nyomom, meg hozzáveszem az általad javasolt módszert.
A vállállás dolog, az nálam úgy néz ki, hogy van két egyforma teraszi, támla nélküli fa székem, azokat, kis helyet hagyva közöttük egymás mellé teszem, tenyerek az ülőkére helyezve, majd beledőlök annyira, hogy a fejem az ülőkék alá kerül és csak a vállam tartja a súlyom, könyökök sem érnek a testhez és nem egyenes pózt tartasz ki, mint kézenállásnál, hanem inkább ferdét. Próbáltam paraletten is, de ott valami nem tetszett a könyökömnek és maradtam inkább ennél a változatnál.Na és ebből a megtartásból leengedni magad, egyenes testtel és megtartani könyökmérlegbe, vagy majd ha már erősebb az ember akkor (nem tudom a nevét magyarul ) abban a „90 degree hold” - ban.
Erre voltam kíváncsi, hogy ezt a leeresztést hogyan tudod kontrollálni, lassítani, hogy ne csapódjak a talajnak?!Gondolom, itt majd szükségeltetik gyűrűn végezni a gyertyába húzást egyenes testtel, vagy inkább a gyertyából leengedéseket a kontroll gyakorlása miatt, mert eleinte dőlni fogok, mint egy kémény az fix.Másik gondolatom meg a gumikötél használata, hogy először meglegyen az agy – izom kapcsolat, majd hogy ráérezzek a tartásra. Hiába tartom 20 – 30 másodpercig a könyökmérleget, az kevés lesz ehhez a „90 degree hold” - hoz.
És akkor csak a tisztánlátás végett kérdeznélek erről, hogy véglegesítsem illetve megerősítsem magamban ezt a két dolgot : függő mérlegtartásoknál ( back,- front lever például) a lapocka zárásra/közelítésre kell összpontosítani, míg támasz mérlegtartásoknál lapocka távolításra?!
A sárkány zászlót régebben próbáltam, de ami megmaradt belőle az az, hogy kemény volt, de nem szabályos.
Egyébként sárkány zászlónál, ha a fejem mögött kapaszkodom valamiben és úgy engedem le magam gyertyából, a vállak és a lapocka milyen pozícióba kerül? A vállak lehúzva és lapockazárás van, vagy ezt most nagyon rosszul gondolom?Ami videókat megnéztem erről, ott úgy tűnik, mintha bölcsö tartás pozitúrában lenne a kivitelezés.., de simán lehet, hogy benéztem.Én magam a szép, kontroll alatt tartott kivitelezéseknek vagyok a híve, nem vonz a street workout stílusa, de a különféle mutatványok vagy szaltók világa sem. Szeretem a saját testsúlyos edzés adta lehetőségeket, súlyokhoz csak nagy ritkán nyúlok, illetve van pár gyakorlat, ahol látom értelmét, de ennyi. Írtad, hogy nincs annyi időd edzeni, ezért szuperálsz teljes testessel. Annó én is ezt csináltam, de sokat elvett időben, ráadásul az utolsó gyakorlatra/okra már kevesebb koncentráció és szusz maradt, így veszített a hatékonyságából. Nem mondom, hogy másnak ez nem válik be akár évekig, de én nem működtem vele hosszú távon. Most a bemelegítőn/izületi előkészítőn és nyújtáson kívül 2 max 3 gyakorlatra koncentrálok egy edzésnapon, a tőlem telhető teljes fókusszal és szabályos kivitelezéssel. Megvannak a céljaim, ugye a két mérleg - planche és back lever (hozzáteszem nem sok, de években az lesz ), és ezek köré próbálok beintegrálni olyan gyakorlatokat, amelyek elősegíthetik a haladás ütemét. Szerettem volna még bevenni harmadiknak a kézenállást, de az már sok lett volna. És ott vannak még a dinamikus alapgyakorlatok is, amikben szintén jó lenne tartani egy még ha lassú is, de folyamatos fejlődést. Valamint a megszerzett képességeket is gyakorolni, újra elő venni kisebb időközönként. Nem egyszerű, de nem is kell, hogy az legyen, viszont éppen ezért nem akarom túlbonyolítani sem ezer meg ezer féle gyakorlattal.Az nem vezet sehova.
A pihenési időn és az ismétlés számon sem parázok már jó ideje...a szabályos forma mindenekelőtt, még ha nincs is meg a teljes mozgástartomány..idővel meg lesz.
Megint egy kisebb regényt sikerült írnom, remélem ez nem ábrándít ki senkit a diskurzusból.Szép napot !
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen videókártyát?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Napelem
- OTP Bank topic
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Tőzsde és gazdaság
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Spórolós topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- További aktív témák...
- Eladó Nvidia GTX 650 1GB videokártya
- ÚJ BONTATLAN Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Égkék - HUN - mc7a4mg/a 3 év gar
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest