- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
Új hozzászólás Aktív témák
-
cigam
titán
válasz
King Unique #6112 üzenetére
No és a"Lab" verziói közül hányat tudtál rátenni egy USB meghajtóra?
Be is jelentettem neki: [link]
-
cigam
titán
válasz
King Unique #6109 üzenetére
Persze megoldható másik programmal, ugyanakkor a Fedora-nak elég nagy blama. Eleve a MediaWriter-t ajánlja fel letöltésre, és nem az ISO fájlkat! Persze ott vannak jobboldalt apró betüvel, de a nagy zöld letöltésgombbal a MediaWriter-t lehet letölteni.
Meglepne, ha a Windows lenne a hunyó. Egy uptodate legális verzió, semmi más program nem volt még telepítve.
-
cigam
titán
válasz
King Unique #6106 üzenetére
-
cigam
titán
válasz
#29810176 #6101 üzenetére
Nem átlag Pista nem használ külső tárolót? Attól, hogy van időm, nem fog megjavulni a Szoftverek külső tároló kezelése. Pont az egyszerűsége tetszett, és hogy jelezte a frissítéseket is, a telepítéssel megvárta a kikapcsolást. Így minden kikapcsoláskor automatikusan frissült a gép (ha akartam).
A Writer nem csak a CU után problémázik, 8.1-en sem megy. 1 hete A 26 megjelenésekor próbáltam.
A Windows Áruházat próbáltam, használom (telefonon)is. Nem értem az analógiát.
Vladi
Jelenteném én, ha tudnék külföldiül! -
cigam
titán
Elbeszélünk egymás mellett. Vagy nem tudom jól szavakba önteni a dolgot.
Az, hogy kiadnak egy gnome felülettel összecsiszolt(?) rendszert, azt miért csak az alap rendszerrel tesztelik le? Senkinek nem jut eszébe egy új repository-t hozzáadni? Sőt továbbmegyek. Nem Fedora-t használnak mindennapi munkában, szórakozásban? Nem tűnt fel senkinek, hogy össze fossa magát az alapértelmezett szoftverkereső? Milyen minőségbiztosítási rendszerrel dolgoznak? Vagy ha egy program elindul, nem akad ki, az már sikerként van elkönyvelve, a helyes műkés nem elvárás?
Mint felhasználót pont nem érdekel, hogy a yumex kinek a gyereke. Nem ezt használja az alapértelmezett rendszer. Ha ennyire rossz a Szoftverek, miért nem váltanak yumex-re? Pont nem érdekel mi illik a gnome-hoz. Én használni akarom a rendszert, nem legózni vele. Nem azzal akarok napokat tölteni, hogy kisakkozzam mit b..tak el a fejlesztők.
Ez éppen olyan dolog mint az IntelGMA965-ös kernel(?) összeomlást nem képesek letesztelni, és több mint egy éve a "high priority" hibabejelentések dacára b..nak kijavítani. Naná hogy kinyílik a bicska a zsebembe, mikor a LinuxMind-os videóban fényezi a linux-ot, hogy nem kell hónapokat, éveket várni egy hiba kijavítására.A FedoraMediaWriter miért nem képes elindulni Windows alatt? Linux alatt miért nem létező linkről akar letölteni iso image-eket?
Mikor fogja a készítő észrevenni, hogy a /pub/fedora/linux/releases/26.... nem jó elérési út, hanem a /pub/alt/releases/26....?Csupa olyan nevetséges hiba amitől el megy az ember kedve. Nem csak a Fedora-tól, hanem az egész linuxtól.
Mekkmester különb rendszert hozott volna össze.
Ne vedd magadra! De ez ki kívánkozott
-
-
cigam
titán
Az mitől lehet, hogy a Szoftverek nem listázza az RPM Fusion programjait? A menüben mutatja, hogy hozzá van adva mint szoftverforrás, és nincsenek alkalmazások telepítve abból a tárolóból.
Vagy a a Szoftverek csak mutatja a + forrásokat, de a forrás csomagválasztékát nem veszi át, nem is keres bennük?
Vagyis csak a Yum Extender(DNF) telepítésével férek hozzá GUI-n a külső források programjaihoz?
-
cigam
titán
"korrektúrázásra vár"
+lehet hozzácsapódik még egy oldal a Tiltott elemek wiki-ből.
Igazából egy olyan egyszerű módszert keresek, hogy hogyan lehet automatává tenni a codec telepítést. Persze rengeteg helyen elérhető, egy megoldás csomag, pl
dnf install gstreamer{1,}-{ffmpeg,libav,plugins-{good,ugly,bad{,-free,-nonfree}}} --setopt=strict=0
De nem lehet megoldani, hogy csak az éppen szükséges csomagokat töltse le? Ráadásul automatikusan, a terminál használata nélkül?
Az nagyon elvenné a kedvüket(?!), hogy pl. az oldal forráskódjából kotorja elő az mp4 fájl linkjét, és ezt letöltve már kap 1-2 tippet mit telepítsen.
-
cigam
titán
A 26-os megjelenésének apropóján elkezdtem egy logout cikket írni. Akinek kedve van lektorálni, véleményezni, az legyen szíves keressen meg privátban!
A segítséget előre is köszönöm!
-
cigam
titán
Azért ebben nem vagyok biztos. Vagy nem olvastam el az apró betűs részt.
Már másodjára járok úgy, hogy Windows mellé tettem fel. Előtte csináltam 60GB üres helyet. Erre az egész lemezből lvm kötetet gyártott úgy, hogy a két Windows partíciót is bele szuszakolta.
Miért nem csak az üres területre fészkelte be magát?! -
cigam
titán
Vesszek meg, ha ezt értem. Ma megint nekifutottam a telepítésnek, és most natív felbontással megy. Bár a Grafika: Ismeretlen kicsit nyugtalanít.
-
cigam
titán
válasz
csendes #5852 üzenetére
Nekem is a VESA ugrott be, hogy talán azon keresztül próbálja meghajtani a VGA-t, csak fura volt ez a gallium név. Amúgy integrált intel VGA van benne, és pont ezért furcsa, hogy eddig szinte mindegyik distro szerette, kapásból működött, most meg mostoha gyerek lett.
A 25-ös még xorg-ot használ? Nem Wayland-et? Debian pöc-röff elindult. Majd belekukkantok a xorg.conf.d alá, hátha van egy inteles fájl hozzá.
Köszi a tippet!
-
cigam
titán
Fedora 25 nem ismeri fel a laptop (D630) kijelzőjét, 1024x768-ban hajtja. A "Részletek" szerint, a grafika:
Gallium 0.4 on llvmpipe (LLVM 3.8, 128 bits)Ez micsuda? Hogyan lehet finomítani, hogy natív felbontáson fusson?
-
cigam
titán
Telepítéskor magyar nyelvet választottam, és mire a felhasználó létrehozására került a sor, már a magyar bill. kiosztás élt. A gép szerint. Bár működtek a nemzeti karakterek, de pl. a jelszó beírásánál már nem tudtam beírni a per jelet. Az ALTGR+Q-ra nem írja be a "\"-t, hanem semmit nem ír be.
Ez bug vagy feature? Hol lehet az ilyen bosszantó dolgokat jelenteni?
+ a kernel állandóan kiakad, és ezt egy kis buborékban jelzi, de hol tudom elolvasni, hogy pontosan mi a hasfájása? -
cigam
titán
Felimádkoztam a 25-ös verziót, hát nem volt egyszerű. Most barátkozunk...
Csak engem tisztel meg azzal, hogy teljesen sztoasztikusan grafikus felületen, ill. terminálon keresztül kéri be a titkosított partíció jelszavát?Ilyenkor a fedora logo sem jelenik meg, hanem csak 3 pont a képernyő bal felső részén.
Ez normális? -
cigam
titán
-
cigam
titán
-
cigam
titán
Moonlight?
Ölég régi tuti jó lesz? Tudom, próbáljam ki. De elötte még kipróbálnám a centos-t...
naazilyenszaroktólleszagyatlanulszarawebböngészés.Hát a horizon.tv megköveteli, így igazodnom kell hozzá. De ez a jobb kezemmel megvakarom a bal fülem ez nem tetszik.
-
cigam
titán
A pipelight installja egy opensuse repo-ból jön?
Ez remélem komoly, mert viccnek kicsit durva. (Mondjuk eleve az a megoldás amit használ..., inkább pityergek mint nevetek) Máshonnan/máshogyan nem lehet felvarázsolni a silverlight-ot?
-
cigam
titán
Az openshot videószerkesztő progi nem igazán szuperál. pl. amikor bemennék a beállítások-ba, kapok egy hibaüzit, hogy a csomagban hiba található, és már bejelentésre került.
Mikor javítják ki?Gondoltamkipróbálok egy másikat, a shotcut-ot. Ott meg az a probléma, hogy nincs belőle csomag. Legalábbis a yum search nem találja. Jelenleg ezek a repo-k vannak beálllítva:
Betöltött bővítmények: langpacks
tároló azon tároló név állapot
adobe-linux-x86_64 Adobe Systems Incorporated 2
fedora/21/x86_64 Fedora 21 - x86_64 42.816
rpmfusion-free/21/x86_64 RPM Fusion for Fedora 21 - Free 470
rpmfusion-free-updates/21/x86_64 RPM Fusion for Fedora 21 - Free - Up 206
rpmfusion-nonfree/21/x86_64 RPM Fusion for Fedora 21 - Nonfree 178
rpmfusion-nonfree-updates/21/x86_64 RPM Fusion for Fedora 21 - Nonfree - 150
updates/21/x86_64 Fedora 21 - x86_64 - Updates 8.686
repolist: 52.508A program készítőjétől le lehet tölteni egy tömörített fájlt, de a nevében debian7 szerepel, ill lövésem nincs hogyan kéne telepíteni.
Ötlet tipp ajánlat? -
cigam
titán
A zároló képernyőt (háttér +középen a pontos idő) hogyan lehet kiiktatni?
Szükség lenne arra, hogy egy idő után kikapcsolja a képet/monitort, és egy billentyű leütésre felébredjen, ne csak az enterre.
Az már csak hab lenne a tortán, ha egy gorgy stílusú vekker lenne a képernyővédő.Mik a lehetőségeim?
-
cigam
titán
válasz
Blum1866_2 #4741 üzenetére
Nem lehet, hogy csak hangosabb? (Ami hangosabb, azt szokták jobbnak hallani)
-
cigam
titán
válasz
Blum1866_2 #4739 üzenetére
Milyen hangkártyát használsz?
-
cigam
titán
selinux esetén alapból enforcing-ra van tekerve, vagyis betartja a szabályokat. Na de milyen a "megengedő" mód? Annyit olvastam róla, hogy így is figyelembe veszi a szabályokat, de hibaüzenetekkel tűzdelve(?). Ez azt jelentené, hogy valahol listázza , hogy mit miért tiltott? Na de ez miért "megengedő"? Tuti csak ez a difi?
Azért "valahol", mert bár a manuel ezt írja: grep "SELinux is preventing" /var/log/messages , csakhogy nincs ott messages fájl.
(Igen, megint elővettem a boinc klienst, és a virtualbox-ot) ugye ha enforcing-on ál, akkor "nem látja" a virtualbox-ot. Ha tiltom akkor látja. Most megpróbáltam "permissive" módban, és így is sikerült beröffenteni, de nem nagyon látom át mitől. -
cigam
titán
válasz
Shrike7973 #4593 üzenetére
Köszi, nem a youtube az érdekes, hanem a linuxakadémiás előadások. A youtube csak egy teszt, hogy a (flash)videostream hogyan működik.+ ha egy beágyazott youtube linket találok azt a böngésző dolgozza fel.
-
cigam
titán
Sokadik újraindításra megemberelte magát. 60-80% körüli proci használattal 25-30fps alapból a youtube lejátszás, teljes képernyőn már "csak" 18-20fps. Onnan tudom ilyen pontosan, hogy a flasg-ban találtam egy fps kijelző bekapcsolót
Érdekes, hogy a CPU használat nem változik teljes képernyős módban.A firefox nem tudom mivel, de lejátssza a videókat. Cserébe ragaszkodik a 360p-hez, pedig direkt HD videón próbáltam ki.
-
cigam
titán
A "beállítások"ban kikapcsoltam a hw-es rásegítést, és már látom a videókat. Bár ne látnám ...
Alapból még egész jó, de meg-meg akad picit. Amint átkapcsolom teljes képernyőre, slideshow-vá válik, tippem szerint 5 alá zuhan az fps.
De már ez is előrelépés.Nux nix. Eddig még csak azt a 2 tárolót vettem fel amit írtam. Most rákerestem lehet ez is kelleni fog.
+ valahol olvastam egy fél mondatot, hogy készítettek egy nyílt forráskódú flash lejátszót, ami szinte csak a videós portálokat támogatja. A slusz poén hogy állítólag azt használva nincsenek pl reklámok a Youtube videók elején. Abban lehet HW-es támogatás?
Vagy a FireFox-on próbáljam bepöccenteni? Nem ragaszkodnék én a chrome-hoz, csak néha belekuksiznék a linuxakadémia adásaiba.Ott meg valami flash alapú biszbaszt használnak ami csak a chrome-os flashban van. Mondjuk már az is fura, hogy egy linux-on nem, vagy alig támogatott rendszerrel sugároznak linuxosoknak, linuxról. -
cigam
titán
Hát, hogy használok, az túlzás, még csak ismerkedünk, és minden nap tanulok valami apróságot.
Eddig megküzdöttem azzal, hogy alapból nem ismeri az ntfs-t, ezért a grub2-be nem tette bele a Windowst.
Az epel tárolóból feltettem az ntfs-3g-t, a grub2-be visszavarázsoltam a windowst. Felvettem a gogle-t is mint repo-t, aztán feltettem a stabil (39-es) chrome-ot. Egészen addig tudtam örülni, amíg nem akartam youtube-ot nézni. Itt viszont megintcsak megakadt a tudományom, és a neten keresgélve sem lettem sokkal okosabb. A VGA nálam egy Intel 965 express inegrált csoda. -
cigam
titán
Chrome-ot használ valaki? Beszereztem, mondván ebbe mindég a legfrissebb flash, van, de vmi nem smukkol. Youtube-on elindítok egy videót, erre a kép elmegy, de a hangot lejátssza. Szóval nem lefagy, csak a grafikus rész mond búcsút e világnak. Reset után kernel modulra, és a VGA-ra panaszkodik. Máshol is olvastam erről, de megoldást nem találtam rá. 1 helyen írták, hogy a flags-el hívjam elő a spéci beállításait, és ott tiltsam le a webgl-t, de nem használt. Ugyanúgy elmegy feketébe az egész kép. Per pillanat science linux 7 van fent, ha ez számít.
-
cigam
titán
Hát nemtom. [link] Ez linux?
Bezonyám egy W7-et használ:
Current configuration
Lenovo ThinkPad X220 Tablet (2 copies)
Intel® Core™ i7-2620M CPU @ 2.7GHz
Intel® 150Gb Solid-State Drive 520 Series
Windows 7Speech Synthesizers (3 copies):
Manufacturer - Speech Plus (Incorporated 1988, Mountain View, CA)
Model - CallText 5010 -
cigam
titán
Akkor rosszul kerestem rá...
Ezt a centos leírást is olvastam, de nem értem miért csinálják. Miért hoz létre egy új distribet, ahelyett, hogy elszegődne a RH-hoz, vagy csak úgy szorgalomból, elküldené nekik a hibajavításokat? Pláne úgy,hogy már RH alkalmazottak?!
A fermi lab miért csinál egy új distribet, ahelyett, hogy a centos-t vagy fedora-t támogatná? -
cigam
titán
Nem értem ezt a kismillio distrib dolgot.
Ugye a RH fizetős. Viszont erősen támogatja a Fedórát, ami ingyenes. Ugyanakkor a Fermi pedig a Scientific-be tolja a pénzt, ami szintén a RH kódjára épül. Plusz még ott van kakukktojásnak a centos, ami mögött egyetlen(?) ember ál.Valahol ez ki van tárgyalva, hogy melyik miért lett, ha egyszer ott a másik.?
-
cigam
titán
Hát nem örülök neki.
- Ha veszi a fáradtságot, és figyel, megtilt, az lenne a minimum, hogy rámkrágok: Nem engedem, mert ütközik ezzel meg azzal a beállítással.
- Találtam egy Selinux hibakezelőt ami arra panaszkodik, hogy ki van kapcsolva. Oké visszakapcsolom. Bootkor vmit nagyon átnézett, és most be is van kapcsolva. De nincs mit keresni, a számolás rendben elindul.Nem furcsa?
-
cigam
titán
Ööö.... Olvasgatom mijaza selinux. Azóta visszatettem a 64bites W7-et. Számolni akarok, nem linux guruvá fejlődni. Kíváncsiság képpen feltettem volna Virtualboxra, de furi dolog történik. Bejön a Fedórás boot menü, pár mp-ig olvassa a CD-t, oszt nem történik (látszólag) semmi más. Végül lecsippentettem egy kis darabkát, és arra húztam fel egy alap 20-ast. és ....
Maga egy zseni!
Kikapcsoltam, újraindítottam, és már szipkázta is a számolni való csomagot.
- Értem én (na jó inkább sejtem) hogy jó dolog az selinux, de miét nem sikitozik?
- Mit és hogyan állítsak be, hogy visszakapcsolva is pöpecül működjön?Viszont még mindég nem kerek a történet. Ahogy ubuntu alatt is, amint nekikezdene, egyből jön az üzenet: Futtatásra vár(Ütemező vár: Detection of VM Hypervisor failed)
Mivel az rpmfusion csak a legfrissebbet ajánlotta fel, ezért felvettem a virtualbox repo-t, ami felajánlott egy 4.2-est is. Feltettem a leírás szerint, és ezzel már a számolásra is hajlandó volt.Minden ekkora szo..ás linux alatt?
-
-
cigam
titán
Köszi a tippet, de nem csomag probléma lesz (szerintem)
Akár a virtualbox repóból rakom fel, akár az rpmfusion-ról, mindég azt mondja:
VirtualBox version: WARNING: The vboxdrv kernel module is not loaded. Either there is no moduleAmi hihetetlen, mivel az lsmod |grep vbox kimenete:
vboxpci 23194 0
vboxnetadp 25670 0
vboxnetflt 27613 0
vboxdrv 378772 3 vboxnetadp,vboxnetflt,vboxpciVagyis be van töltve a vboxdrv, de a boinc és/vagy atlas nem látja. Ez "picit" frusztrál.
Azóta tettem 1-2 tiszteletkört, de a pc-bsd közölte, hogy ez a project nem támogatott bsd-n. (Eddig ez volt a legkorrektebb). A scientific linux-al jól felsültem. Nem találtam meg azt a repo-t, amiben ez benne van. Persze lehet nem a most megjelent 7-est kellett volna letölteni... Opensuse 13.1 alatt még csak a 6-os boinc van a repóban, "állítólag" a 10 nap múlva megjelenő 13.2-ben már fent lesz a 7-es. Az ubuntu 14.04-ben már addig eljutok, hogy letölt minden csomagot, de pár másodperc számolgatás után Detection of VM Hypervisor failed üzent jön, és csak vár az idők végezetéig.
-
cigam
titán
A live usb creator csak a 18-at ajánlja fel. Azért mert olyan régi, vagy mert a LTS kiadás?
A virtualbox-on is a 18-hoz való kiadás van a 4.2.16-ból, ami nekem kellene.
Az sem világos, hogy az rpmfusion-ból hogyan teszek fel egy régebbi verziót, és hogyan kötöm ki, hogy eszébe ne jusson ezt frissíteni? -
cigam
titán
Nemtom. Van nekem olyan?
Próbálom felvenni a ritmust, magamba szívni az infót, de számomra minden fedora/linux specifikus dolog új.(Vagy nem is tudtam, vagy elfelejtettem az évek múlásával. Öregszem na.)Gondolom attól se essek (nagyon) kétségbe, hogy az rpmfusion telepítésekor/felvételekor panaszkodik az aláírás hiányára, és a nem aláírt csomagokra.
Ez sem túl bíztató: -
cigam
titán
Hát ez a KDE spin sem az igazi. Szokni kell. Bár a telepítő ugyanaz a példásan egyszerű magyar felület, a feltelepült KDE angol lett. Sőt a System Settings-»Locale-»Languages fülén sincs ott a magyar. Csak az american englisht lehetne betenni a prefered listába.
A telepítés leírása azt tanácsolja a djam ki a su -c 'yum groupinstall <language>-support' parancsot.
Igenám, de a yum grouplist parancs nem magyar nyelvtámogató csoportot. Sőt látszólag semmilyen nyelvtámogató csoportot nem mutat.
Vagy ezt a leírást köcetve 1esével tegyem fel a hunspell, hypen, kde-l10, mythes, texlive... csomagokat? Mindegyiket? Lövésem nincs mit csinál a texlive...Én bénázik, vagy ez az "apró" infó tényleg hiányzik a https://spins.fedoraproject.org/hu/kde/#support oldalról?
Ismeri vki az oldal karbantartóját? Rá lehetne beszélni ennek a pár mondatnak a beszerkesztésére? -
cigam
titán
Aha! Nálam nemnincs rpmfusion hozzáadva. Csak az alap rendszer van fent+ugye hozzá lett adva a virtualbox.
Mondjuk ez nem magyarázza meg, hogy nálam miért nem megy. Na majd nekifutok úgy is, csak elötte megsasolom a KDE spin-t. -
cigam
titán
Közben a fórumon kaptam egy tippet, hogy nézzem át a naplót milyen verziót küld az atlas-nak a boinc, és ezt találtam:Virtualbox version: WARNING: The vboxdrv kernel module is not loaded. Either there is no module
pedig a service vboxdrv setup rendben lefut:
Stopping VirtualBox kernel modules ok
Uninstalling old VirtualBox DKMS kernel modules ok
Trying to register the VirtualBox kernel modules using DKMS ok
Stating VirtualBox kernel module okMost akkor van is meg nincs is?
-
cigam
titán
Önnálóan nem indítható, a boinc kliens tölti le, és futtatja (gondolom paraméterezve meghívja a virtualbox-ot megadva neki a futtatási paramétereket, és magát az image fájlt)
Mivel a boinc kliens nem találja megfelelő verziójú vbox-ot, el sem indítja. +hiába találnám ki hogyan kell terminálból futtatni, sem a le sem a feltöltés nincs megoldva, hisz a boinc nem kap infót a számolás állapotáról.A boinc kliens a fedora repo-ból származik, és a verziószám alapján ugyanaz mint ami a honlapról elérhető (7.2.42 x64) A virtualbox- meg a virtualbox repo-ból lett felszenvedve. Azóta kipróbáltam 4.3-ast is, de azzal sem röffen be.
-
cigam
titán
Fent van, és külön-külön működnek is. Csak valahogy a kettő közötti kapcsolat problémás. Az Atlas problémázik hogy 3.2-nél nagyobb VirtualBox-ot akar.
Az atlas fórumán csak ennyit írtak a problémámra: I am using 4.3.12 on both Windows 8.1 and SuSE Linux 13.1. This is the last recommended for vLHC@home.Az nem lehet, hogy fedorán máshova kerülnek bizonyos fájlok, mint más distrók esetén, és ezért nem ismeri fel a vbox verziószámát?
-
cigam
titán
Külön-külön mindegyiket sikerült elindítani. Van 1-2 projekt ami nem csak egy egyszerü kliensprogramot futtat, hanem egy virtualbox alatt futó "komplett gép" a kliens. Én az Atlas@Home-ot szeretném futtatni, és ahhoz kell a virtualbox.
A Dell D630-as gépemen a W8.1 alatt a 64bites grafikus alrendszere (vmi directx-es vga dll miatt gyakran dobott egy hátast, és nem volt stabil) Gondoltam linux alatt több szerencsém lesz, és sikerül stabilan beröffenteni a 64bites verziót, merthogy az is feltétel az Atlas-nak. -
cigam
titán
Köszi a gyors választ! Maga a virtualbox elindul, de a boinc még mindég panaszkodik rá, hogy neki 3.2 vagy nagyobb kell.
Azért 4.2 mert fórumokon azt írták 1-2 problémára megoldás lehet (ha már fut). Én addig még nem jutottam el.
Ez már a 3. distró ami nem képes - nem hogy pöc-röff, hanem sehogy - futtatni. -
cigam
titán
Próbálom felküzdeni a virtualbox-ot, de ...
Az álmos könyvek leírása alapján ezeket kell csinálni:
yum update
cd /etc/yum.repos.d/
wget http://download.virtualbox.org/virtualbox/rpm/fedora/virtualbox.repo
yum patent
yum install binutils gcc make patch libgomp glibc-headers glibc-devel kernel-headers kernel-devel dkms
yum install VirtualBox-4.2.x86_64
/etc/init.d/vboxdrv setupDe nincs az /etc/init.d/-ben vboxdrv, így annak a "setup"-ja sem tud lefutni.
Az uccsó usermod -a -G vboxusers username természetesen lefut hibátlanul.Ennek ellenére a boinc tovább hisztizik, hogy neki 3.2 vagy nagyobb verziójú virtualbox kell.
Ötleteket kérnék merre induljak tovább!
-
cigam
titán
Megint nekifutottam a rendszernek, hátha...
Mindjárt belefutottam az első problémába. A notiban két merevlemez van. Az elsőn maradt a W8.1, a másodikon csináltam egy kis helyet, oda települt. Viszont a telepítő kérdés nélkül az sdb-re tette grub-ot. (A boot menübe szépen felvette a w8-at is) Hogyan tudom a grub-ot áttenni sda-ra?
-
cigam
titán
Felment egy AMD C50-es netbook-ra. Viszont nem nagyon segít be a videók dekódolásába a VGA. Szinte minden (pl. youtube) videó akad, miközben a proci 100%-on pörög.
Hol tudom megnézni milyen drivert használ, és hogyan tudom bekapcsolni a HW-es gyorsítást?
-
cigam
titán
válasz
rokefeller #1970 üzenetére
Tyűha! Eddig azt hittem, hogy az vmi kelgyó
-
cigam
titán
Lejárt a mod. idő.
Ugyanitt alul a device sincs lefodrdítva (...kiválasztva, összes: 4 devices(s)
Egyáltalán irogassam ezeket ide, vagy kinek küldjem? Angolul nemtok, de gondolom van a magyar lokalizációnak felelőse/fordítója.
-
cigam
titán
Értem. Letöltöttem a telepítő DVD-t, és már erről írok.
A Telepítőben máris találtma egy elgépelést. Mikor ki kell vállasztani, hogy Sima háttértárra, vagy Különleges eszközre telepítem:
SAN (Storage Area Aetwork)
gondolom Network akart lenni.Mikor kiválasztom a merevlemezt, akkor a (merevlemez) gyártó oszlopnak miért Fedora a neve?
A csatolófelület nem lett lefordítva (Interconnect) -
cigam
titán
Fedora 13beta azt írja, hogy van benne iPhone támogatás, és ez jó.
Viszont miért csak KDE-ből van liveCD? Gnome miért csak DVD-re fért?
Ha felteszem a bétát, simán frissíthetek a fullos 13-ra? -
cigam
titán
válasz
rokefeller #1962 üzenetére
Az csak VNC-re jó.
+1 gond: Megy a lejátszás a banshe-ben. Megnyitok egy mp3 mappát a Nautilussal, és ráklikkelek, akkor elkezdi lejátszani a Nautilus amire ráklikkeltem. De ekkor igen erősen elkezd kattogni is. Mitől? Hogyan lehet megszüntetni? A hangbeállításokban semmi piszkálhatót nem találtam.
-
cigam
titán
Megint én
rdesktoppal próbálkozom, de a hang vmiért nem jön át
feltettem a tsclient-et, be is lépek, de hang az nincs
probáltam terminálból az rdesktop felparaméterezését, de elakadtam
ha -r sound: oss van megadva, akkor sikitozik, hogy nincs /dev/dsp
ha -r sound:ALSA van megadva, akkor meg WARNING: Initializing sound-support failed!ötlet?
-
cigam
titán
válasz
rokefeller #1958 üzenetére
Hu, köszi, már teszem is fel
A sys-admin.hu oldal nem jön be (Internal Server Error)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Antivírus szoftverek, VPN
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Eladó ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy A05s 4/64GB ezüst / 12 hónap jótállással!
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged