Új hozzászólás Aktív témák
-
cigam
titán
Van valami hivatalos módja annak, hogy a telepített rendszer lvg nevét úgy módosítsam, hogy megmaradjon a működő rendszer?
A sudo vgrename jelenlegineve újneve tuti nem jó, mert utánna már a kikapcsolásba is belehal
-
cigam
titán
Ez minimum költői túlzás.
Az hogy 1-2-10 hónapja felfedezett biztonsági probléma nincs kijavítva, nem azt jelenti, hogy ne zárja az ajtót. Nagyon sok függ az a konkrét hibától! Egyáltalán nem követem, de nem rémlik hogy mostanában a Linux-al kapcsolatban olyan általános, sokakat érintő hibák derültek volna ki(pl. SSH heartbleed), amik azonnali intézkedést, frissítést igényeltek volna.
A hibák kiaknázásához általában helyi hozzáférés kell. (Tipikus Albán vírus (Légyszi indíts el!)) Távoli kódfuttatáshoz pedig előbb a tűzfalon(routeren) kéne átjutni, vagy a böngészőt (vagy bármi más klienst)rávenni valami huncutságra. Ami javítható, ahogy mutattam. Attól, hogy a Fedora nem adja ki pl. a Firefox új verzióit, attól még "telepíthető", futtatható 26-on amiben már kijavították a csorbát.
Kicsit túl van misztifikálva a támogatás vége. (Meg a sebezhetőségek kiaknázása) -
cigam
titán
És melyik Fedora-n vagy most?
Persze a pakliban benne van az is, hogy pár ezresért lecseréled a hangkártyát. Ha más problémád nincs vele, akkor még jó pár évig nem kell gépet cserélned.BoB
Akkor ott a centos. 2020/24-ig frissítve karbantarva, 3.10-es kernellel. Ugyanakkor lehet ezt a driver "hibát" is visszaportolták rá, szóval elöbb egy live verzióval kellene kipróbálni.Az early 2008-as iMac-emen is csak az OS X 10.11(El Capitan) fut, és "Unsupported as of August 2018. iTunes support ends next year." Mégsem rohantam a boltba új gépért(Persze elkezdtem spórolni a következőre). Nem érzem, hogy kevésbé lenne biztonságos mint 2 hónappal ezelőtt. Persze ha kiderülne valami nagy probléma, vakarnám a fejem.
-
cigam
titán
-
cigam
titán
Amíg van áram. Nálam egy 10 év körüli Dell D630-on fut. Egyedül a beépített videó kimenetet kell letiltani egy boot (kernel?) paraméterrel, de amúgy minden működik rajt.
Az MS-el ellentétben nem vezetnek be minden páros évben egy új driver modellt, Nem akadályozzák szándékosan az újabb procikon a régebbi rendszer használatát, és fordítva.Szóval ha valamelyik frissebb kiadás mégse menne fel, attól még évekig használható lenne az utolsó működő rendszerrel. Hiszen a kliens programok (böngésző, office,...) ugyanúgy futnának a támogatási ciklus után is, akár az újabb (szabványokat) támogató verziók is. Pl. az XP 2014-es támogatási ciklus befejezése után 3 évvel még kiadtak rá friss Firefox-ot.
Egyedül a videó lejátszás lehet necces, mert a felbontás (és a tömörítésre használt kódekek erőforrásigénye) az évek teltével nőni fog.
-
cigam
titán
Sok víz folyik addig még...
"My friend is working at RH. He's an old-timer. As per his guess you can peek into RHEL 8 around the time Fedora 29 is rolled out, and the final GA of RHEL 8 coinciding with Fedora 30. So, it's at least 1 year from now. Expect RHEL some day in June 2019. But even that's not written on stone. The GA date may slip even further." -
cigam
titán
Ezekszerint nem olvastad.
-
cigam
titán
Ugye Te sem gondolod, hogy majd mi egyenként levadásszuk helyetted?! Megnézted a ajánlott oldalt?
Általában licencelik a játékmotorokat(godot, unity,unreal,...), ritka, hogy egy csapat sajátot fejleszt. + Ott a steam-en feketén fehéren a gépigény, pl a MastersofOrion 1. esetén:
AJÁNLOTT:
Op. rendszer: Ubuntu 14.04, Linux Mint 17
Processzor: 2.0 GHz
Memória: 1 GB RAM
Grafika: 256 MB VRAM, OpenGL compatible
Tárhely: 161 MB szabad helyNem hinném, hogy létezik olyan játék, ami elindul nVidia-val, de AMD-vel nem. (Hacsak nem valami exkluzív fityfene) Érdemes a https://www.gamingonlinux.com oldalon, ill. annak fórumán is szétnézni.
-
cigam
titán
Nem komplikált, csak az a meglepő, hogy alapból nincs bekapcsolva. Ahogy csendes írta, csak egy parancsot kell kiadni és kész.
Azért megy a hisztizésem, mert más disztrókban még ennyit se kell vele törődni (pl. most néztem, hogy pl. ubuntu-ban is alapból be van kapcsolva). -
cigam
titán
Na most jön a nagy kérdés: A Worstation sem teszi oda a discard opciót, csak a default van ott alapból, és az fstrim.timer is disabled. Vagyis látszólag ki van kapcsolva a trimmelés.
A deafults biztos csak a rw suid dev exec auto nouser async paramétereket jelenti, vagy valahol megadható, hogy a discard is benne legyen?
A findmnt -O discard sem ad eredményt.
-
cigam
titán
Rápillantanál? Nem szívesen telepíteném csak ezért a Workstation-t, és vissza az xfce-t.
Mert egy fórumon azt írják, hogyA legtöbb ember egyszerűen hozzáadja a "discard" opciót az /etc/fstab fájlba. Ez azonban azt jelenti, hogy minden alkalommal, amikor törölsz egy fájlt, az operációs rendszer valós időben jelzi az SSD-nek, hogy mely blokkokat foglalta el az adott fájl, és már nem használja őket. Az SSD-nek egy töredezettségmentesítést és törlést kell végrehajtania azokon a belső tömbökön, ami sok időt igényel. Annak érdekében, hogy az SSD teljesítményét optimalizálni lehessen, nem javasolt hogy a TRIM műveletet valós időben (amikor a fájlt törölted) végezze el, mert az SSD felesleges többletmunkát végezne. Más szóval: Az fstab-ban nem szabad engedélyezni a "discard" opciót.
Ehelyett azt javasolják, hogy rendszeresen futtass egy szkriptet, ami megmondja az SSD-nek, hogy mely blokkokat szabadíthatja fel az fstrim parancs. Ezt a művelet elég naponta vagy hetente elvégezni. Így a TRIM miatt sem veszítünk teljesítményt a fájlok törlésekor, és rendszeresen tájékoztatjuk az SSD-t a szabad blokkokról.Most akkor hol az igazság?
(Tudom, tudom, az odát van)
-
cigam
titán
Természetesen, Részlet a linux-os HDSentinel riport fájból:
SSD Features
Data Set Management : Supported
TRIM Command : Supported
Deterministic Read After TRIM : Not supported -
cigam
titán
válasz
csendes #6378 üzenetére
De én nem piszkáltam ,nem is akartam kioszk módba tenni!
Nem tudom hol lehet ez. Az /etc/xdg/xfce-ben nincs kiosk könyvtár, és a find / kiosk sem talál ilyen nevű fájlt/könyvtárat.
Most meg minden bejelentkezés után feljön egy ablak, hogy "Nem található a(z) xfce4-panel futó példánya"
-
cigam
titán
XFCE alatt egy fura hiba jött elö: Felfüggesztés után eltűnnek a panelek. Újraindítás után, minden rendben, megjelennek. Tipp, ötlet?
-
cigam
titán
Ez nagyon fura: Eddig úgy tudtam, hogy a Fedora a Wayland-et erőlteti, most meg már a második spin-ről derül ki, hogy az X11 hajtja (LXQDE, XFCE). Ennek van valami különösebb oka, vagy még "nem nőttek fel" a Waylandal való együttműködéshez?
-
cigam
titán
Hát ezaz, hogy ha virtualbox repo-ból telepítem, akkor nekem kell forgatni:
/usr/lib/virtualbox/vboxdrv.sh setup
Tippem szerint minden kernelfrissítés után le kell futtatni, ésaz RPMfusion sem egyértelmű számomra. Mijaza akmod?
Megtaláltam egy 2015-ös válaszodban: "Az akmod az elvileg boot közben fordít neked kernel modult. "csendes
Köszi!
-
cigam
titán
Kb az a lényege (ha jól értettem), hogy ha háttértárként csatlakoztatod, akkor a PC kap dedikált hozzáférést a háttértárhoz, és az Android rendszer nem fér hozzá, egészen addig, amíg le nem választod. Ráadásul a FAT licence problémái(és korlátai) miatt Android már ext4 fájlrendszert használ, ami alapból nem olvasható Windows alól. Ezért kitalálták az MTP-t (Media Transfer Protocol) ami nem fájlrendszer szinten dolgozik, hanem (mint egy fájlkezelő) írja/olvassa a fájlokat/könyvtárakat, és a háttértár kezelése végig az Android kezében marad.
csendes
Köszi! Csak még nem tiszta ,hogy a hozzá való kernel modul hogyan frissül. Mert ha jól tudom az csak az adott kernelhez van lefordítva, másik kernelhez újat kell forgatni. -
cigam
titán
Miért nincs benne alapból a virtualbox OSE verziója? Vagy olyan már nem létezik?
-
cigam
titán
Amilyen hibamentes volt a 27, olyan bugos a 28. Szűz rendszer lefrissítette magát, reboot, majd a Discover-ben ha rányomok az "Alkalmazások" gombra, dob egy hátast. A hibanaplót nem küldi el, mert "A generált összeomlási információ valószínűleg nem lesz hasznos."
Ez most komoly? Össze se tudom számolni mi minden nem működik rajta.
-
cigam
titán
Le kellett volna fotózni a képemet, mikor a boot menüből eltünt a W10, és a KDE 4 jött elő
-
cigam
titán
Ez csak a felhasználó létrehozásának elhagyására magyarázat. Viszont nem rémlik hogy a GNOME-os "első képernyő" lehetőséget adott volna a gép elnevezésére. Ami még csak hagyján, de ez nem magyarázat arra, hogy KDE alatt miért van engedélyezve a root, és a felhasználó miért nem lesz tagja a wheel csoportnak. Azért ez elég nagy difi. Attól függően milyen ablakkezelőt választasz más gyökerei lesznek? Nonszensz.
Szerintem ez a 28 túl hamar jelent meg, vagy túl keveset tesztelték, vagy nem értem a koncepciót. A fentin kívül, mindjárt az elején, a nyelv választó ablaknál rányomok a "következő" gombra, és több mint 40 másodpercen át látszólag nem történik semmi!
KDE alatt fedora_gépneve lesz az LVM neve, GNOME alatt meg fedora_localhost-live, mivel kivették a hostname állítási lehetőséget. Oké, csak optikai tuning, de akkor is.
Se KDE, se GNOME alatt nem tudok videókat lejátszani a böngészőben (pl. Apple.com), pedig feltettem az rpmfusion-ból a libav-t. 27-nél ez elég volt, hogy a videók beröffenjenek.
-
cigam
titán
Vettem egy nagy levegőt, és kíváncsiságból tiszta lappal indultam. A telepítő kicsit megváltozott.
- A telepítés elött már nem lehet megadni a gépnevet (hostname).
- A fájlok másolása közben nem kéri se a root jelszavát, sem az új felhasználót.
- A felhasználót "utólag", az első újraindítás után megjelenő varázsló végén kell megadni. (A valódi névből új logika mentén kalkulálja ki a felhasználónevet. Sőt, a legördülő listából lehet választani pár permutációt is!, és mindjárt felajánlja a vállalati (domain) belépés lehetőségét is. Bár nem írja, de a wheel csoportba is beteszi, így lehetősége lesz sudo-val emelt jogosultságú parancsokat is kiadni.) -
cigam
titán
Megvan bocsájtva, de ha megoldást, segítséget vársz tőlünk, a problémát is konkretizálni kell. Mert ez a leírás a kocsmában a haveroknak még elmegy, de szakértő segítséget csak a problémád pontos leírása alapján lehet adni. Ennyi infó alapján előbb mondom meg a holnapi lottószámokat, mint a megoldást.
-
cigam
titán
Pontosan mit akarsz eltekerni, és miért nem engedi? Értem hogy te tudod, mit és hogyan szeretnél, de mi nem vagyunk távolba látók, gondolatolvasók, stb ...
Tehet a kérdés helyesen úgy hangzik, hogy
- ezt és ezt szeretném csinálni
- ezt és ezt a parancsot adtam (ide meg oda kattintottam), és addig el is jutottam hogy ...
- de a rendszer megmakacsolta magát, és a válasza az volt hogy ... -
cigam
titán
válasz
Neil Watts #6304 üzenetére
Annyira lekötött a 1803, hogy el is feledtem. Viszont itt a remek alkalom egy tiszta KDE-s telepítésre...
-
cigam
titán
válasz
rokefeller #6293 üzenetére
Túl sokáig tart ez a Waylend-es móka(áttérés). 10 évnyi fejlesztés után azért ennél nagyobb stabilitásra, támogatásra számítanék.
Próbaképpen feltettem az xfce spin-t. Elképzelhető, hogy összekeverték/rosszul számolják össze automata partícionáláskor a méreteket? 64GB üres helyet adtam meg neki, és a telepítőre biztam a többit.
Fájlrendszer Méret Fogl. Szab. Fo.% Csatol. pont
devtmpfs 2,0G 0 2,0G 0% /dev
tmpfs 2,0G 0 2,0G 0% /dev/shm
tmpfs 2,0G 1,4M 2,0G 1% /run
tmpfs 2,0G 0 2,0G 0% /sys/fs/cgroup
/dev/mapper/fedora-root 39G 3,8G 34G 11% /
tmpfs 2,0G 60K 2,0G 1% /tmp
/dev/sda3 976M 176M 734M 20% /boot
/dev/mapper/fedora-home 19G 45M 18G 1% /home
tmpfs 394M 12K 394M 1% /run/user/1000Ebből adódik a következő kérdés: LVM-en belül mivel tudok átméretezni, tili-tolizni a partíciókat?
-
cigam
titán
Már a 26-on elkezdte, és a 27-en folytatja a segfault-olást a Gnome desktop. Maxi gáz, hogy véletlenszerűen kilép, és bezárt minden futó programot. Csak engem tisztel meg, vagy Ti (már) nem Gnome-ot használtok?
-
cigam
titán
válasz
csendes #6287 üzenetére
Meg is jött a válasz, és nem örülünk neki:
A dnfdragora fordítása a Mageia linux része. itt lehet fordítani: https://www.transifex.com/MageiaLinux/mageia/
A dnfdragora nincs kész. Teljes átnézésre van szükség.
Egyébként a komplett Mageia honosítást megszüntettük és feloszlott a Magyar csapat a blackPanther Nagy Magyar OS hülyeségei miatt. -
cigam
titán
Rosszul fordítok, inkább fedrdítek, és havi 10 órát tudok beletenni. Hol kell jelentkezni?
Hogyan működik? Hogyan épól fel egy nyelvi csomag? Az alapokat (ablakkezelők, és programjaik) fordítását felülvizsgálat nélkül átveszik? A Fedora specifikus anyagok fordítása hogyan történik? -
cigam
titán
Frissítettem a BingWallpaper script-et. Már LXDE-n is működik.
-
cigam
titán
válasz
King Unique #6189 üzenetére
Naná, hogy FMW-t használok
Én kedvelem, mert a kiválasztott verzió iso-ját le is tölti, ill. "észreveszi" a ha Pi-hez való image fájlt adtam be neki.
Csak az a fránya USB eszköz lista ... -
cigam
titán
Nekem se gyere be, de ízlések és ficamok. Gnome alatt nekem nagyon bejön a NASA-s háttérképcserélő. Minden nap egy új fotó, és egy kis leírás is hogy mit is látok.
Na szóval az első kávé előtt ne csinálj semmi fontosat! Nem figyeltem oda, csak "next next finish", és nem a pendrive-ra írtam ki az image fájlt, hanem egy 500GB-os külső merevlemezre
Mekkora esélyem van az adatvisszaszerzésre, mondjuk egy testdisk-et elindítva? Vagy van jobb adatmentő program? (1db NTFS partíció volt rajt)
-
cigam
titán
distributed.net kliens. De csináltam ellenpróbát, hogy nem raktam fel rpmfusion-t, csak a szűz rendszert használtam. Egy idő után (míg felrakta az összes frissítést) előjött, és sorra jöttek a váratlan összeomlások. KDE-t használtam pár napig, azzal nem volt semmi gond.
Lehet tényleg el kéne engednem a Gnome-ot?
Mondjuk nekem még csak C2D procim van. Már a boot paraméterekkel is trükközni kellett (video=SVIDEO-1:d), hogy ne dobkon hátast a kernel. Arra is gondoltam, hogy valami új procikon használatos utasítás(?), kavar be. Mondjuk az is elég gáz, hogy ezt a videókimenetes hibát beleépítették, és azóta sem javították, pedig jópár kernel megjelent azóta.
-
cigam
titán
Ez a gnome-shell kilépegetéssel nem akarnak valamit tenni?
K..a idegesítő, hogy véletlenszerűen kidob, és bezárja az összes programot. Ez most nagy csalódás. -
cigam
titán
Létezik, hogy Fedora ARM-ra nem fordították le a Kodi-t?
Találtam egy 25-ösre kiadott verziót, de a
sudo rpm -ihv /mnt/Medion/temp/kodi-17.0-0.5.fc25.armv7hl.rpm
Parancs, egy kilométeres függőségi listát generált. Miért nem teszi fel magától?
Esetleg a 25-öshöz kiadott rpmfusion-t kell hozzáadni, és akkor megjelenik a csomaglistában?
Nem okoz ez galibát? -
cigam
titán
Hogy mentem el a tűzfalszabályokat?
Hozzáadom a samba-tsudo iptables -I INPUT -p udp -m udp --dport 137 -j ACCEPT
sudo iptables -I INPUT -p udp -m udp --dport 138 -j ACCEPT
sudo iptables -I INPUT -p tcp -m tcp --dport 139 -j ACCEPT
sudo iptables -I INPUT -p tcp -m tcp --dport 445 -j ACCEPTItt azt írják szerkesszem az /etc/sysconfig/iptables fájlt, hogy leálláskor, és újrainduláskor mentsen. Olyan nincs de van iptables-config, és ip6tables-config, hasonló bejegyzésekkel. Ezt átírtam, de de állandóan az alap beállítás jön vissza.
Feltettem a system-config-firewall-tui-t is ,de nem szeret:
sudo system-config-firewall-tui
Traceback (most recent call last):
File "/bin/system-config-firewall-tui", line 28, in <module>
import fw_config
File "/usr/share/system-config-firewall/fw_config.py", line 22, in <module>
locale.setlocale(locale.LC_ALL, "")
File "/usr/lib/python2.7/locale.py", line 581, in setlocale
return _setlocale(category, locale)
locale.Error: unsupported locale setting -
-
cigam
titán
KDE alatt nincs semmi megosztási lehetőség? SMB, SSH, DLNA,...
Kerestem, de annyit találtam csak, hogy be lehet állítani, hogy SMB hálózati megosztásra milyen paraméterekkel jelentkezzen be. Megint nem látom a fától az erdőt? -
cigam
titán
Nálatok nem szok összeomlani a gnome-shell? Nem tudom melyik frissítés óta, de naponta több alkalommal is "kidob".
GPareted nem megy wayland alatt? Xorg-al indítva megy, de ott meg a PulseAudio dob egy hátast. Kezd szétesni? Mitől? -
cigam
titán
Próbálgatom az LXQt-t, de pár dologban elakadtam.
- A QupZilla-nak létezik multimédiát (jobban)kezelő verziója? A Youtube videók mennek, de se az apple.com videóit, se a Digi online tv streamet nem játsza le.
- A Chromium mellé telepített chromium-libs-media-freeworld csomaggal már elinulnak az apple.com videói, a Digi online videók hoz kell a gstreamer1-libav is. A UPC-s DRM megoldását nem komálja. Elméletilg a widevine kiegészítő(?) kéne hozzá, de valahogy nem sikerült telepíthető nyomára bukkannom. Fedora doksi csak annyit ír, hogy támogatja, de nem tartalmazza. A Firefox, Chrome alatt megy a horizon.tv is.
Mi kell ahoz, hogy Chromium alatt is beröffenjen? -
cigam
titán
válasz
csendes #6146 üzenetére
Köszi!
Milyen jó lenne tudni külföldiül ...A Packagekit tulajdonképpen egy kapocs az ablakkezelőhöz tartozó "Szoftver áruház", a linux-hoz tartozó csomagkezelő között?
+ most olvastam, hogy a yum extender(DNF) fejlesztése abbamaradt, ezért a áttérnek a dnfdragora-ra? Az LXQT Spin-ben már az a csomagkezelő.
-
cigam
titán
Friss Fedora 26 KDE Spin. Mikor hozzáadnám az RPMfusion-t, akkor a "Szofverközpont" hibás PGP kulcsra panaszkodik. Terminálból hozzáadva simán lefut.
Mit csinálok rosszul?
-
cigam
titán
válasz
#29810176 #6129 üzenetére
Biztosan blokkol. Alapból egy "Workstation" nevü zóna beállítás aktiválódik. Ott pedig nem sok minden van ki/be engedve: ssh,samba-client, mdns, dhcpv6-client, és slussz. Ha kiveszem a pipát az ssh elöl, akkor nem enged csatlakozni: ssh: connect to host magic-d630 port 22: Connection refused
Ennek ellenére megtaláltam a megoldást. A 41399-es portot használja a dav. De, hogy ezt hogyan érik el kívülről?
-
cigam
titán
Most meg a fájlmegosztásokkal küzdök.
- A WEBDAV-os megosztás nem igazán működik. Helyben simán megnyitja a Fájlok, de hálózaton keresztül, már nem akar menni:A Médiamegosztás dlna szervert jelent? (ez sem látszik nálam)
Egyedül az SSH engedélyezése, tiltása működik úgy ahogy kell.
A tűzfal blokkolná ezeket? Egyedül az ssh volt bepipálva, se (web)dav-ot, se dlna-t nem találtam a worstation szolgáltatáslistájában.
Ja és a system-control-samba is eltünt, a dnf sem találja.
-
cigam
titán
válasz
King Unique #6122 üzenetére
Azért írtam, így mert így időtálló. Ha kijavítják a hibákat, vagy másnál elinudul az fmw, elég hülyén nézne ki hogy én meg arra panaszkodom, hogy sehogy nem megy.
Nem véletlen vannak linkelve a Labs programjai. Úgy vélem, hogy aki kíváncsi rá, az rákattint, és a Labs oldalán már az ISO-t ajánlja fel letöltésre.-------
Új fejlemény a Szoftverekkel kapcsolatban. Megint jelezte, hogy frissítések vannak. Elképzelhető, hogy bár ellenőrzi, de nem jelezi azonnal a frissítéseket, és csak bizonyos számú/prioritású(?) csomag után jelez? Esetleg csak bizonyos idő eltelte után jelez? pl. hetente egyszer ad jelzést. Bár nem értem ez miért jó. A súgót nem találtam, se a menüben, sem F1-re nem jött elő.
-
cigam
titán
válasz
King Unique #6120 üzenetére
Az egyszeri felhasználó meddig olvassa a weblapot? A nagy zöld letöltés gombig, vagy célirányosan az ISO-kat keresi? Én is egyből a nagy zöldre kattintottam, és csak utána szembesültem azzal, hogy ez nem az ISO.
Oké, tegyük fel hogy az én Windows-omban van a hiba. Pontosan mi?
Hiába indítottam parancssorban a -d paraméterrel, a C: meghajtó gyökerében nem keletkezett log fájl. (Miért nem maga alá akar petézni, miért akar a C: gyökérbe írni?
Tudom nem te írtad, nem tudhatod.Te hoztad szóba, hogy más platfomot használok, és egy képet is linkelték, ahol az OS X-hez passzoló kiadást ajánlja fel.
Mégis melyik topik lenne alkalmasabb egy Linux letöltő, telepítő pendrive készítő program kitárgyalására?Nagyságrendekkel nagyobb az esélye, hogy itt már találkozott ezzel a programmal valaki, mint egy általános Windows topikban.
A Fedora cikk írása közben is jöttek elő ezek a problémák. A cikkel a kedvet szerettem volna meghozni a használatához, és nem elvenni azt. Ha oda téved egy amatőr csillagász, vagy egy robotikával foglalkozó, hogy hű hát kipróbálom hiszen az én eszközeimet is kezeli, alapból fent vannak az általam is használt programok, nem kell utólag bűvészkedni vele. Kipróbálom. Tudom optimista vagyok...
Ha jól tudom egyedül a Fedora-nál van ilyen tematikus telepítő választék. Más esetekben önáló disztibúciót építenek valamelyik alap rendszerből (pl. UbuntuStudio).Ragozhatjuk napestig, nem fogjuk egymást meggyőzni.
-
cigam
titán
válasz
King Unique #6118 üzenetére
Nem baj ha nem tud jobbra igazítást a szövegszerkesztő, mert ingynen van, és az emberek úgy is balra igazítva szoktak szöveget írni.
Ha egy program felvállalja, hogy tudja a, b, és c funkciót, akkor tudja mind a 3-at, és ne legyintsünk hogy a c-t úgysem használja senki. Nem akarom bemesélni, hogy mindenkinek a C-re van szüksége, de a program minőségéről sokat elárul, hogy még a beleépített funkciók sincsenek letesztelve. Ha vette volna a fáradtságot, hogy végigmegy a menüpontokon- ami kemény meló, kb 5 percet vett volna el az életéből - egyből kiszúrta volna, hogy jópár ISO-t rosszul linkelt be. Azt is aggasztónak találom, hogy mivel ez a Fedora közösség aktívan használja, hiszen a Windows-os macOS használóknak eleve ezt ajánlja fel a WEBoldaluk. Vagyis maga a Fedora sem nézte át mit művel, hogyan működik, működik-e minden porcikája. Akkor milyen minőségű lehet a többi program?! (A Szoftverek-ről vannak konkrét tapasztalataim, hogy hogyan nem képes megbírkozni a külső tárolókkal)Már ne is haragudj, de majd én eldöntöm, hogy nekem mi a fontos és mi nem. Neked az apróság, nekem igenis nagy dolog.
Honnan veszed, hogy én milyen platformon próbálgatom a Fedora-t? Miért zavar, hogy van egy imac-em? Egyrészt arra is telepíthető a Fedora, másrészt ne zavarjon, hogy itt üldögél mellette egy Dell D630-as laptop, amin Fedora(is) fut. De még ha nem is így lenne. Csak a Linux-ot használók írhatják le a véleményüket? Ha csak a macOS elött üldögélek egész nap honnan tudok a rendszer ennyi hibájáról? Persze olvashattam is róla, de ezeket mind megtapasztaltam!
a 4.1.0-s verzió rendben működik
Mondja kérem write only üzemmódba kapcsolt? Legyen szíves visszaolvasni! Windows-on el sem indul, és a github-os hibabejelentő topikjában is láthatod, hogy ez nem az én egyedi problémám. A többi tapasztalás pedig a Fedora platformon futó verzióval történt.Tessék bejelenteni, aztán majd javítják. Mégis hogyan? Ahogy a szerző nem tud magyarul, úgy én sem tudok az ő nyelvén. Akkor?
És itt halkan megemlíteném, hogy a kernelben kb. egy éve jelen levő hibát sem javították még, pedig szinte mindegyik GMA965-ös chipset-tel előjön. -
cigam
titán
válasz
King Unique #6116 üzenetére
Az, hogy ingyenes, az nem jelenti azt hogy kissebb elvárások lennének a működésével kapcsolatban, mint egy fizetős esetén.
Már miért ne telepíthetnék Lab verziót?Tehát van egy program aminek az a feladata, hogy a Fedóra különböző verzióit letöltse, és kiírja pendrive-ra. Igaz, csak a 2/3-át tudja letölteni, (már akinél elindul), és ez nem súlyos hiba?
Na ez a nevetséges, és nem a homokozós-építkezős, értelmi szinthez kötős hasonlat. -
cigam
titán
válasz
King Unique #6114 üzenetére
Milyen nagyvonalúan/elnézően átlépsz az alapvető hibáin
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Gyermek PC játékok
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest