Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Az RSR Porsche Design is csatlakozott a Magic8 szériához
- A Nothing történelmet emleget, közben új logót mutogat
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Komoly kihívót küldött a konkurenciára a Honor
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Mobil flották
- Görögök buktatták le a Moto G67-et és a Moto G77-et
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Véreshurka
senior tag
Sziasztok!
Lenne pár kérdésem:
1. Feltettem a 32-es fedora-t a gépre, fel is ment, viszont a telepítés közben hiányoltam a root jelszó megadást, illetve a user létrehozása opciót. A user-t ugye első bejelentkezéskor tudom létrehozni, viszont root jelszót jól gondolom, hogy így tudom létrehozni: sudo passwd root paranccsal tudom? Miért változtattak vajon a telepítésen? Igazából nem zavarna a dolog, ha az előző verziókban nem lett volna ez a lehetőség. Illetve jól gondolom, hogy az első bejelentkezéskor létrehozott felhasználó az adminisztrátor lesz?
2. Igyekszem olvasni a témában, de jól érzékelem azt, hogy sok leírás (akár fedora oldalon lévő doksi) elavult a 32-höz képest? Pl. szerettem volna engedélyezni a VNC-t, de a leírások mind azt írták, hogy a System --> Preferences alatt találom meg a lehetőséget, miközben a 32-őn a Settings --> Sharing alatt van az engedélyezés.
3. VNC-vel kapcsolatban: azt olvastam, hogy a vino app felel fedora alatt azért, hogy be tudjuk kapcsolni a VNC-t, és ennek a bekapcsolásához kell a screen sharing-et engedélyezni. Sajnos nálam nem megy a dolog. TightVNC-vel próbálok felkapcsolódni a rendszerre (illetve MultiVNC-vel próbáltam még android alatt), de "No Matching Security Types" hibaüzenettel kidobnak. Most én csinálok valamit rosszul, vagy valami tényleg nem kerek? Sokaknál olvastam a problémát más verzió esetében is... Vagy kellene keresnem más VNC programot fedora alá?
4. Most egyelőre visszaálltam 31-re. A gnome desktop nem annyira jött be, van bármilyen hátrányom ha Cinnamon-al használom a rendszert?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Arc Raiders
- Tőzsde és gazdaság
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eldiablo: 30 év után szakítottunk, de azért még beszélünk...
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Elektromos autók - motorok
- TCL LCD és LED TV-k
- Az RSR Porsche Design is csatlakozott a Magic8 szériához
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- PC Game Pass előfizetés
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500 XT 8GB Gembird Fornax 500 DeepCool 400W
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÚJ! AKRacing Arctica gamer szék
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest