- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Véreshurka
senior tag
Sziasztok!
Lenne pár kérdésem:
1. Feltettem a 32-es fedora-t a gépre, fel is ment, viszont a telepítés közben hiányoltam a root jelszó megadást, illetve a user létrehozása opciót. A user-t ugye első bejelentkezéskor tudom létrehozni, viszont root jelszót jól gondolom, hogy így tudom létrehozni: sudo passwd root paranccsal tudom? Miért változtattak vajon a telepítésen? Igazából nem zavarna a dolog, ha az előző verziókban nem lett volna ez a lehetőség. Illetve jól gondolom, hogy az első bejelentkezéskor létrehozott felhasználó az adminisztrátor lesz?
2. Igyekszem olvasni a témában, de jól érzékelem azt, hogy sok leírás (akár fedora oldalon lévő doksi) elavult a 32-höz képest? Pl. szerettem volna engedélyezni a VNC-t, de a leírások mind azt írták, hogy a System --> Preferences alatt találom meg a lehetőséget, miközben a 32-őn a Settings --> Sharing alatt van az engedélyezés.
3. VNC-vel kapcsolatban: azt olvastam, hogy a vino app felel fedora alatt azért, hogy be tudjuk kapcsolni a VNC-t, és ennek a bekapcsolásához kell a screen sharing-et engedélyezni. Sajnos nálam nem megy a dolog. TightVNC-vel próbálok felkapcsolódni a rendszerre (illetve MultiVNC-vel próbáltam még android alatt), de "No Matching Security Types" hibaüzenettel kidobnak. Most én csinálok valamit rosszul, vagy valami tényleg nem kerek? Sokaknál olvastam a problémát más verzió esetében is... Vagy kellene keresnem más VNC programot fedora alá?
4. Most egyelőre visszaálltam 31-re. A gnome desktop nem annyira jött be, van bármilyen hátrányom ha Cinnamon-al használom a rendszert?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
- Friss előzetes érkezett az új Mortal Kombat II filmhez
- Házimozi belépő szinten
- VR topik
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Milyen okostelefont vegyek?
- BestBuy topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Projektor topic
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Fallout 4 Pip-Boy Edition eladó
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- LG Gram 14 WUXGA IPS i7-1360P 5.0Ghz 12mag 32GB DDR5 1TB SSD Intel Iris XE 10óra Akku Win11 Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B660M i9 13900KF 64GB DDR4 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Zalman Z10 Plus Seasonic750W
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Lenovo ThinkPad T14S Gen1 Ryzen5 4650U Refurbished - Garancia
- BESZÁMÍTÁS! 64GB Kingston Fury Renegade 2666Mhz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest