- Huawei Watch GT Runner 2 – óra a futóra?
- Ez most a legjobb robotporszívó. Kérdőjel? De nem olcsó. Pont.
- Áprilisban érkezhet a OnePlus Ace 6 Ultra, közben új tabletek is készülnek
- Oppo Pad Mini néven készülhet a gyártó új, kompakt, prémium táblagépe
- Új Xiaomi Mijia etető érkezik 5 MP-es kamerával és éjjellátással
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Android szakmai topik
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Íme az új Android Auto!
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Véreshurka
senior tag
Sziasztok!
Lenne pár kérdésem:
1. Feltettem a 32-es fedora-t a gépre, fel is ment, viszont a telepítés közben hiányoltam a root jelszó megadást, illetve a user létrehozása opciót. A user-t ugye első bejelentkezéskor tudom létrehozni, viszont root jelszót jól gondolom, hogy így tudom létrehozni: sudo passwd root paranccsal tudom? Miért változtattak vajon a telepítésen? Igazából nem zavarna a dolog, ha az előző verziókban nem lett volna ez a lehetőség. Illetve jól gondolom, hogy az első bejelentkezéskor létrehozott felhasználó az adminisztrátor lesz?
2. Igyekszem olvasni a témában, de jól érzékelem azt, hogy sok leírás (akár fedora oldalon lévő doksi) elavult a 32-höz képest? Pl. szerettem volna engedélyezni a VNC-t, de a leírások mind azt írták, hogy a System --> Preferences alatt találom meg a lehetőséget, miközben a 32-őn a Settings --> Sharing alatt van az engedélyezés.
3. VNC-vel kapcsolatban: azt olvastam, hogy a vino app felel fedora alatt azért, hogy be tudjuk kapcsolni a VNC-t, és ennek a bekapcsolásához kell a screen sharing-et engedélyezni. Sajnos nálam nem megy a dolog. TightVNC-vel próbálok felkapcsolódni a rendszerre (illetve MultiVNC-vel próbáltam még android alatt), de "No Matching Security Types" hibaüzenettel kidobnak. Most én csinálok valamit rosszul, vagy valami tényleg nem kerek? Sokaknál olvastam a problémát más verzió esetében is... Vagy kellene keresnem más VNC programot fedora alá?
4. Most egyelőre visszaálltam 31-re. A gnome desktop nem annyira jött be, van bármilyen hátrányom ha Cinnamon-al használom a rendszert?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
- Starlink
- Google Pixel topik
- Linux kezdőknek
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Villanyszerelés
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Crimson Desert
- Battlefield 6
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ubiquiti hálózati eszközök
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- The Elder Scrolls Online Imperial Collector s Edition
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Samsung Galaxy S21 Ultra / 12/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF Gaming RTX 5090 32GB GDDR7 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI B760 i7 12700K 64GB DDR4 512GB SSD RX 7800XT 16GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Playstation 4 FAT 1 TB kontroller 6 hó garancia, számlával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest