- iPhone topik
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Yettel topik
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
BoB
veterán
válasz
Véreshurka #6955 üzenetére
curl https://getfedora.org/static/fedora.gpg | gpg --import
-
BoB
veterán
válasz
Véreshurka #6953 üzenetére
SHA256:
# Fedora-Xfce-Live-x86_64-31-1.9.iso: 1472069632 bytes
SHA256 (Fedora-Xfce-Live-x86_64-31-1.9.iso) = e2b05ee78dc5e4c39258d2d068a5c891366de02440ebcd7bcedf1fa31d15354esha256sum iso-fajl
-
kovaax
őstag
válasz
Véreshurka #6930 üzenetére
Az a baj, hogy a szervert nem én üzemeltetem, csak a klienseket telepítem, így elég limitált a tudásom szerver oldalon...
-
kovaax
őstag
válasz
Véreshurka #6927 üzenetére
Szerencsés esetben az agent-tel nem kell mást csinálni, ezzel a konfiggal megtalálja a szervert, és ott kell beállítgatni mindenfélét. Bonyolultabb mérésekhez az Include könyvtárba kell rakni újabb konfigokat, redhaton példaként userparameter_mysql.conf van ott, bele kell nézni, hogy hogyan is néz ki egy ilyen.
-
Vladi
nagyúr
válasz
Véreshurka #6921 üzenetére
"Kérlek jelezzétek ha inkább a Linux kezdőknek fórumban próbálkozzak! "
Isten őrizz! Itt sokkal jobb arcok vannak.
-
kovaax
őstag
válasz
Szia,
A zabbix agent-nek nagyjából ez kell a konfig fájljába (/etc/zabbix/zabbix_agentd.conf):
PidFile=/var/run/zabbix/zabbix_agentd.pid
LogFile=/var/log/zabbix/zabbix_agentd.log
LogFileSize=0
Server=zabbix_szerver.valami.hu
ServerActive=zabbix_szerver.valami.hu
Hostname=zabbix_kliens_gep.valami.hu
Timeout=30
Include=/etc/zabbix/zabbix_agentd.d/
-
válasz
Én terminálból próbálnám. Simán net-snmp-gui és enter
Vagy ha nem ez a neve akkor net-snmp és nyomkodnám a tab-ot, h kiegészítse
-
cigam
titán
válasz
Véreshurka #6908 üzenetére
1. Beállt a többi mögé, le van tiltva a root? Nem adminisztrátor, csak automatikusan bekerült a sudoers-be, vagyis kiadhat emelt szintű parancsokat a sudo segítségével.
2. A W10-hez hasonlóan a Gnome-osok is keresik mit hova kellene csoportosítani a beállításokon belül. Nekem az új elrendezés logikusabbnak(kézreálónak) tűnik.
3. A VNC egy megfejthetetlen állatfaj. Kereső első találata a hibára: Kapcsold ki a titkosítás megkövetelését.
gsettings set org.gnome.Vino require-encryption false
4. Nem értem a kérdést, átfogalmaznád? -
válasz
Véreshurka #6899 üzenetére
Hát a raspbian-tól minden biztonságosabb...
Ahogy olvasom elég komoly rendszer a qubes - bár szerintem felesleges ennyire secure os, de hajrá. Majd számolj be, h fut a pi-n a fedora, kíváncsi lettem -
válasz
Véreshurka #6897 üzenetére
Egyébként miért kell neked fedora pi-re? Azért kérdem mert a "saját" rendszere (Raspbian ami most már Raspberry Pi OS) nagyon jól rá van szabva a kis gépre - igaz debian alapú...
-
Vladi
nagyúr
válasz
Véreshurka #6894 üzenetére
"akkor mire fel kér jelszót ssh-n?"
rootra. Mert az tuti van, mint user.mod:
azé kicsit olvass már utána, lehet 10 perc alatt megvan a válasz.
-
Vladi
nagyúr
válasz
Véreshurka #6892 üzenetére
Valami alap usert és jelszót túrjál a leírásokból. Vagy bootold be monitorral és úgy, single userbe ha még hajlandó elindulni. vagy üres jelszó? Vagy root és root valami triviálisat.
Egyébként
ssh user@ipcím
így próbáld. -
Vladi
nagyúr
válasz
Véreshurka #6890 üzenetére
rpira nem csak rádugnak egy sd kártyát és kész? Vagy gui nélküli fedorát akarsz?
Van grafikus felület nélküli futási szintje még? Oda váltasz és kész.
-
Vladi
nagyúr
válasz
Véreshurka #6838 üzenetére
"epel és az rpmfusion"
Az epel az centos tároló (vagy bármi enterprise linux, red hat, vagy scientific) az rpm fusion pedig fedorás.
"ezzel a paranccsal"
Vigyázz, mert az a parancs több részből áll, egy része komment!Ilyenkor az a nehéz, hogy a kérdező tudásszintje milyen.
Ebbe azért beavathatnál, hogy kűggyelek -e el tárolókról olvasni, meg ilyenek.
-
Vladi
nagyúr
válasz
Véreshurka #6836 üzenetére
Ekkora katyvaszt.
nahát jó ismerkedést.EGyébként az a leírás annyit monda, hogy epel és rpmfusion tárolókat kell használnod, azokat nyugotdtan.
Valamint némi systemd beállítás van. Elvileg ez jó.Jahnem csak a tűzfalat állítgatja. Ha van hivatalos csomag, akkor az általánba minden fontos beállítást megcisnál neked.
-
Vladi
nagyúr
válasz
Véreshurka #6834 üzenetére
Hasonló lesz. De ez mindig majd "attólfügg".
Akkor az alap os-ed az mi? Ha van centos leírás, akkor kell legyen fedorás is. ha tudod mi az alap os, pl: f31, akkor ahhoz keress leírást!
-
csendes
addikt
válasz
Véreshurka #6831 üzenetére
Az Unifi nem szabad szoftver, vagyis nem illik bele a Fedora filozófiájába, de az rpmfusion nonfree-ben elérhető: [link] Inkább Ubuntu-t vagy Mint-et használnék ilyesmire.
Nem feltétlenül jó az amit CentOS-re találsz, valószínűleg a friss Fedorához képest elavult lesz. Jobb, ha az adott Fedora kiadásra keresel rá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest