Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Vladi
    nagyúr

Mostanság én se szoktam frissíteni, újrahúzom az egészet (a /home megtartása mellett)
    Tegnap meg is volt, már a 22 figyel otthon. Egy problémám volt - amit nem értek, h jött össze. Valami oknál fogva telepítés után a gallium (open szósz) driver került indításra. Ezzel csak annyi a probléma, h nem "látta" a noti monitor (display port) kimenetét - amit mindig használok. Sehogy nem tudtam eltávolítani. :W Valaki elmondhatná, h mi a csomag neve az intel vga drivereknek... Persze kerestem yumex-ben de nem jöttem rá. A nyílt és a zárt neve is érdekelne.

HÁny gpu-d van? Jah fedorán történik ilyen. Most épp a galliumot köll fejleszteni, azt kapod, kész. ;]

xorg-x11-drv-valami a nevük. Nem hinném, hogy ezt is átvariálták. Mindig is ilyen nevük volt. Fura, hogy ezekben a végletekig automatizált időkben nem is tudnék neked ötletet mondani arra, hogyan válts drivert. Jó egyiket leszeded, másikat fel.

Régen volt ilyen, hogy system-config-display na ott drivert is váltottál, hogy vesa, vagy radeonhd, vagy radeon, vagy fglrx.... persze kmod kavarodás ott is lehetett, de azt meg blacklistelted. kész.

Egyébként intel gpu-ra nincs zárt driver, csak és kizárólag nyílt. Ha ez is kérdés.

Új hozzászólás Aktív témák