Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• kovaax
    őstag

Egyrészt ezt a régi hszt honnan bányásztad elő? Másrészt van az uborkának saját topikja, itt ez senkit sem érdekel.

(#2406) kovaax:

A másik topikban is mondtam, hogy ezt így csinálja. Igen, feature. Valami user spaci izé állítgatja, fedora 9 környékén kikapcsoltam, úgyhogy nem emlékszem. De ha fstabbal fixen felcsatolod, akkor nem fogja removable devicenak venni.

(#2407) kovaax:

Igen, az összesre érvényes lesz.

(#2408) kovaax:

Igen, a rawhide. livna utódja ez, elvileg a régi repó is éldegél még, de nem sok érdekes van benne.

(#2410) kovaax:

A debian partíció elején nincs grub, szerintem ezért nem indítja el. De ha részletesen beírod a paramétereket, ahogy a debian menu.lst-jében látod, akkor lazán behúzza. A cahinloader annyit csinál, hogy keres a partíció elején egy boot managert és elindítja. Az ubununak ott van, azért látod a menüjét. Gyakorlatilag egyik grub indítja a másikat.
    De ezt csak séróból nyomtam, lehet a 13-as hiba az más valami. De erre utal a tünet.
    Egyszer régen játszottam vele, hogy 2 uhu linuxot tettem fel és körbe körbe adtam a 2 grubot egymásnak. :DDD

Addig jó, amíg nem vezetik be a grub2-t. szerencsére tervben sincs. :U

Ennyi? Nincs több kérdés? :DD

Cserélhető: Csak az ezzel a baj, hogy prosztó júzernek ne legyen már köze a többi oprendszer particióihoz (max, ha a root megengedi neki explicit valahova felmountolva, vagy fstab-ban user opcióval, vagy akármi), szal ne rakja már ki default az asztalára (az más kérdés, hogy nem tud vele mit kezdeni, szal még csak ennyi értelme sincs). Ha meg kikapcsolja az ember, akkor kapásból bukja a valóban cserélhető eszközöket az asztalról, aminek ugye azért több létjogosultsága lenne ott.
    Majd megrágom az fstab-ot, hogy mit lehet vele kezdeni.

De lehet az én készülékemben van a probléma, mert én unix felől érkeztem a linuxba, nem pedig vindózerből, szal a rendhez vagyok szopva.

Új hozzászólás Aktív témák