Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• csendes

addikt

válasz totyax #2179 üzenetére

Ububtu 10.04. Szét*ta a partíciós táblát
    Párszor telepítettem már, nálam sosem fordult elő, de valóban bármikor előfordulhat, bármelyik operációs rendszer telepítésekor. Erre mindig figyelmeztetnek: minden adatról készüljön biztonsági mentés, mielőtt hozzákezdesz a telepítéshez

Nem tudok internetes kapcsolatot létrehozni
    Sajnos a NetworkManager még nem 100%-os, bár nekem működik. Ha ADSL-t használsz, a legegyszerűbb feltenni az rp-pppoe csomagot és pppoe-setup-pal beállítani.

Mint fel. Na tényleg, ebben szinte minden benne van ami kell.
    Igen, főleg multimédiát tekintve (ez jogi okok miatt nem lehetséges, például a Fedora-ban és az Ubuntu-ban). Valóban az egyik legjobb Linux kiadás kezdőknek. Egyébként az Ubuntu-ra épül, kisebb változásokkal. A Mint repository-ban (itt) több, mint száz csomag érhető el, jól összeválogatva, ez elég is az alapdolgokhoz. A többit az Ubuntu repo-kból lehet a Mint alatt is letölteni.Régebben volt kisebb zavar amiatt, hogy a Mint a saját és az Ubuntu repo-kat is használja, de mára ez megoldódott. Csak összehasonlításként: a csomagok száma a Fedora és Ubuntu repo-kban is húszezer fölött van.

Összességében, nálam gond nélkül megy a Fedora, Ubuntu, Arch (és még sorolhatnám a többit, amiket kipróbáltam). Minél pontosabban leírod, hogy milyen rendszert használsz (hardver, szoftver) és mi a gond, annál valószínűbb, hogy kapsz választ a megfelelő fórumokban. Az Ubuntu-nak és a Linux Mint-nek (kettő is) van saját fóruma itt is, oda érdemes elküldeni az itt leírt tapasztalataidat; biztos vagyok benne, hogy sokan válaszolnak majd.

Új hozzászólás Aktív témák