Új hozzászólás Aktív témák
-
Raveman
tag
válasz
Csiborbogár #1779 üzenetére
Szerintem annak van igaza aki meg nem is jatszotta a jatekot,sott meg PCt sem latott
Ne civodjatok mar ezen ejnye.
A Vsync-rol meg feljebb megirtam mire van, semmi koze se a MAX,FULL se semmi ezzel kapcsolatoshoz.
A jatek grafikai reszehez meg kuvara semmi koze.
Vsync = Vertical Synchronization
Akkor van ra szukseg bekapcs, ha a monitor altal meg nem megjelenitet kepek osszeutkoznek a VGA altal kuldott keppel, es igy lepcsos hatas lesz a vege.Mintha futnanak a csikok fel-ala.
Ez azer lassitja a 3D alkalmazasokat mert a VGA mindig a monitorbol erkezo kepre var, igy lelassul az egesz.Pl. ha a monitor 85Hz-en mukodik akkor a VGA is csak 85kepet kepes masodpercenkent kuldeni, meg akkor is ha a VGA kepes lenne sokkal tobbre.
Tehat a tisztazas kedveert a Vsync-nek semmi koze a 3D grafikus modellek megjelenitesehez. Szoval a jatek vele se nelkule nem lesz szebb egy pixelnyivel sem.
Ebbe is nyugodtan bele lehet okoskodni, meg van engedve.Ettol ez meg igy marad a gyakorlatban. -
Csiborbogár
őstag
válasz
Csiborbogár #1778 üzenetére
Most olvasom, hogy
Pixel Doubling: On
DX8 Shaders: On: ezek minőségcsökkentő beállítások.
Ezt a kettőt elismerem, hogy benéztem. -
Okoska2
aktív tag
válasz
Csiborbogár #1769 üzenetére
A V sync et felejtsd mar el.
Ha 60 herz en megy a monitorod soha a nem fogsz nagyobb Fps-t kapni mint amennyi a monitorod frissitese. Tehat max 60 fps. Erdekes neked is annyi a max. Azert megneznem azokat a az embereket akik tesztelik a videokartyakat bekapcsoljak-e a V sync-et. Hehe.. Megis azt irjak Full graf -on tesztelnek. Bar lehet te mindenkinel jobban ertesz hozza. A masik 1 Giga rammal elfelejtheted a tesztelest a FEAR-nel. Van hogy megakad 1-2 masodpercre es ez bizony beleszamit a vegeredmenybe. Tesztelni csak 2 gigaval erdemes. Masik. Nem a jatek beepitet tesztjerol beszeltem hanem arrol hogy jatek kozben nekem kb milyen fps-el megy. Multiban. Normalisan beallitott Oprendszerrel. Ugy probaltad? Merthat ha teszteket szeretsz nezni akkor hajra de en jobban orulok ha a jatek kozben lathatom hogy igen eleg remekul fut. Meghat meg lehet nem irtam de azert szerintem beleszamit hogy egy San Diego 2700 Mhz-en szinkronban fut 2 giga rammal dualban. Magyarul eleg gyors a gepem is. De a lenyegen nem valtoztat: A FEAR egy igen jo jatek.
Ja es irtad te ertesz hozza. Ezt irtad max beallitasra. Idezet toled:
Pixel Doubling: On
DX8 Shaders: On
Screen: 1024/768 (32bit)
Shaders: Maximum
Vsync: ON
En erre azt mondom: MUHAHA
Legalabb lenne valami fogalmad arrol hogy ezek mit jelentenek. De tenyleg minek vitazol? Mar majdnem elhittem ertesz hozza. Merthogy irtad....
5 opciobol 3 hibas..... ehh meghat ugye az FSSA a Soft shadows -hoz.
Szoval maradjunk annyiban hogy en legalabb tudom mi az a max beallitas a FEAR-ben. Nem ugy mint te. Vegezetul valami nagyon nem jo nalad mert ezek rendkivul alacsony eredmenyek.
[Szerkesztve] -
Lord Zero
addikt
válasz
Csiborbogár #1769 üzenetére
ez nem tapasztalati kérdés - az aa és a soft shadows nem megy együtt
a readme-ben is benne van -
Raveman
tag
válasz
Csiborbogár #1755 üzenetére
Problema nelkul es barmifele nagyotmondasi szandek nelkul megosztom a meg emlekeimben valamennyire elo beallitasokat.
Amire tisztan emlekszem, hogy a Volumetric Light Detail az (medium), Shadows Detail (medium), AA 4x, AF 8x, ezen kivul amire emlekszem az minden (high) 1024x768ban. Ha pontosan tudnam mik voltak meg a beallithato dolgok akkor felfrissulne az emlekem , demar jo reg nyomtam. Ami biztos hogy a felsoroltak szivatjak legjobban a VGAt.
En informatikaval foglalkozom mar 18eve, es nemvolt sosem szandekom hulyeseget beszelni.Altalaban segiteni szoktam es nem forditva.
En mindig a maximumot probalom kihozni az adott hardwarebol.
Aki nemhiszi jarjon utanna. -
Okoska2
aktív tag
válasz
Csiborbogár #1755 üzenetére
A FEAR egy olyan jatek ami zablja a ramot. 1gigaval akdozik kettovel meg szepen fut. Tok mindegy milyen videokartyad van. Tehat mar itt kezdodik hogy egy gyengebb kartya lehet jobban megy 2 gigaval mint pl egy 30% erosebb 1el. A masik ne a jatekban talalhato tesztel nezd mit tud a kartyad. Menj be jatszani. Mivel a palyak ugy vannak megepitve hogy altalaban kisebb tereken, folyosokon, maszkalsz es ritkan van nyitott nagyobb ter a videokartyadnak sokkal jobb dolga van. Pl a gyerekem gepe is 3200 A64 6600gt vel. Mondjuk o 800x600 ban nyomja medium es minimum kozott van szinta minden de neki is eleg gyors. Ha jol emlekszem neki is nyomja a 100 fps atlagot igy. Ha a Campuson kimegy kozepre leesik kb 40re de bent a folyosokon kb 100fps de ha csak nezi a falat felmegy 200-300 ra is.
Amit eszrevettem hogy a soft shadows fogja le nagyon a gepet de viszont ha rarakod az elsimitast akkor kikapcsolja a soft shadows. Szoval ha igy nezzuk akkor nincs is max beallitas.
Termeszetesen csak amultirol irok mert mint mondtam a single reszel nem igazan jatszottam.
De hogy kicsit beszeljunk az eletrol is.
Nem nagyon tetszik hogy olyanok okoskodnak es vonjak ketsegbe a masik szavat akiknek meg sincs ez a jatek. Akkor honnan is tudnak hogy hogy megy? Talan a tort verziobol? Muhaha. Mar az 5ik frissitesnel jarunk. Multizni nem is lehet csak eredetivel. Meghat volt mar itt egyszer beszelgetes arrol kinek van meg itt a game. Szoval akkor honnan is veszitek azt hogy pl a multiban nem megy annyival amennyit irok? (Szoval hazudok) Ja olvastatok a tesztekben?
Meghat vannak am olyan dolgok hogy van aki kulon oprendszert rak fel a jatekok kedveert es talan ert is hozza hogy lehet minel tobbet kihozni belole. Pl nekunk is igy van.
Ja es megneztem 1024 ben ha minden be van kapcsolva kiveve elsimitas merthat ugye akkor lekapcsolja a softshadows-t ha szembe allok a fallal akkor 300-400 fps-t nyom. Nem is 150et.Szoval mondhatom azt hogy 1024 ben minden bekapcsolva (kiveve elsimitas) kb 40 es 400 kozott megy a game. Es meg csak nem is hazudok. (Campus-on neztem) De en csak azt mondom hogy jatek kozben atlagban igencsak a 100 fps kornyeken mozog. Persze pl a Deadwood-on leesik 20 kornyekere. Szoval igencsak palya fuggo.
Bar mindenkinek el kell dontenie ha mar o nem tudja kiprobalni vajon kinek fog hinni.
Mindenesetre nem szep dolog folenyeskedni es a masikon vihoraszni ugy hogy fogalmad nincs mirol beszelsz. Csak magadat jaratod le.
Termeszetesen amit irtam adatokakat nem kell elhinned. Kulonosebben nem erdekel mit gondolsz. Csak leirtam nalam hogy mennek a dolgok. -
Lord Zero
addikt
válasz
Csiborbogár #1741 üzenetére
te a vsync-et csak azért kapcsolod be, h minden max legyen? ha anélkül nincs látható/érezhető képi probléma, akkor minek benyomni?
én tft-n játszom, 4ms, az igaz, teljesen jó, utánhúzás nincs, de a kép hajlamosabb a szétcsúszársra, mint a crt esetében (így tapasztaltam legalábbis), így kvázi ''kénytelen'' voltam vsync bekapccsal játszani (és lévén tftről szó, a max fps a max frissítésnek megfelelően vsync mellett 60-ban korlátozódik) -
Okoska2
aktív tag
válasz
Csiborbogár #1741 üzenetére
Muhaha Vsync.... Nem hasznalom.
Minek hazudnek? He?
Amugy elfelejtettem hogy en csak multizok fogalmam sincs Single ben mennyin menne. Max ha negyed orat nyomtam vele. De amugy a honlapunkon (En infomban bentvan) lathatsz kepeket es videokat is aztan donts nyugodtan. Hitetlen. -
Dilikutya
félisten
válasz
Csiborbogár #1362 üzenetére
Akkor a demó az szar. Én egyetlen testrészt sem lőttem le, ellenben amikor érintésnyi közelről a shotgunnal belelőttem a kommandósba, szinte elszublimált
.
-
emery2
tag
válasz
Csiborbogár #1324 üzenetére
Kipróbálom.Kösz. Amúgy hány pályából áll a játék? Jelenleg a hatodiknál járok.....
-
Silencer83
addikt
válasz
Csiborbogár #1308 üzenetére
erre akartam kilyukadni!
nekem spec még jobban bejött vna a Far cry, ha pl csak ''humán''
eredetű az ellen, és nem mindenféle zombi&szörnyecske! sry az offért
egyébként haveromnál láttam elég sok részt a F.E.A.R.-ből, neki a konfigja:
MSI K8N Neo akármennyi, s754 3000+ Sempron 64bit, 768 Mb ram, 6600GT --> meglehetősen szépen futott rajta, nem is hittem volna
! eszméletlenül összerakták ezt a motort sztem, olyan ''húú bazze hol az állam'' szinten..
-
SLYM
veterán
válasz
Csiborbogár #1295 üzenetére
ebbe a topicba tök normális emberek vannak! bárhova bemegyek azt hallom ''vazza mi a faszt oltogatod a Far Cry-t mi? te hülyevagy?''
hallod 100%-ban igazad van! tényleg nem lehet összehasonlítani! és tényleg nem lineális a játékmenete. Látod ez sose jutott volna eszembe, hogy az újrajácchatóságon is kell gondolkodni. Jó, hogy mondod. -
Nimda
addikt
válasz
Csiborbogár #1295 üzenetére
Én most éppen ott tartok,hogy álcsúcson löttem azt a vérespofájú emberevö barmot...megette Alice-t..
...
...na de mindegy...folyt.köv.majd holnap..
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- 24" Eizo FlexScan EV2146W, 1920X1200 szép, hibátlan nélkül
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged