Hirdetés
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
Új hozzászólás Aktív témák
-
a hangszerkesztés pont olyan, mint a videó, csak nincsenek benne videósávok, meg egy kicsit más.
mondjuk azt is megjegyezte valaki jogosan, hogy ilyen minőségű nyersanyagot elrontani nehezebb. valami félreeső zugban megvan nekem is sávonként, ha nagyon sok szabadidő esne rám , azért majd megpróbálom. -
npera
addikt
válasz
-NoVa-
üzenetére
Ah!
Én nem sz*roztam az 5"-os géppel. Belecsűrtem a plafonba, majd meglepődött pofát vágva vártam a csodát, ami sosem történt meg. Inkább fejjel lefelé leesett a betonra. De feltámadt poraiból, mint a főnix madár! Hogy kapcsolódjak a verebekhez és egy szép alliterációval (vagy metafora?) fejezzem be a hozzászólást...
Most elámultál, mi? Az irodalmi érdeklődésem kivillant egy pillanatra. Sékszpír és Puskin, meg az egész banda. Vagy Prúsz, Vittmen és az egész banda????
-
-NoVa-
veterán
Ipari FPV repülés történt, fészekkezdemény volt a légkondi tetején. Plafon alatt 20 centivel van a kültéri teteje, azt repültem át, hogy megnézzem, van-e fészek, tojás, stb. Szerencsére hagyták a verebek is a problémás helyszínt, és félbehagyták az építkezést, csak némi sár és száraz fű. Majd takaríthatom le. 3" géppel stabilan antennákkal a tetőt súrolva megvolt elsőre.
-
npera
addikt
válasz
qnadam
üzenetére
A teljes munkafolyamatot csak sejdítem, mint macska az esőt, de vélhetően maximális respect, amivel egyáltalán kezdhetem a kommentárt. Ugyebár?
Amikor az editorban művészkedett makk alatt, akkor az hasonlított a Sony Vegasra, de csak nyomokban. Túl sok volt a hangsáv és kevés a videó

-
zetor2000
addikt
válasz
halapidori
üzenetére
Holnap utána kérdezek... ma már nem zavarom a komát, de nem felejtem el. -remélem.
-
zetor2000
addikt
válasz
halapidori
üzenetére
Én voltam vagy 21-22, amikor manyup és önkéntes nyp. tag lettem. Elfogadtam a kollegák érveit, hogy ez jó lesz. Sok kis pénz hosszú idő alatt sokat tud fialni. Manyup nincs, az önkéntesbe meg nem nagyon adakoztam, de összejött benne tisztes lé. 10 év után 1x kivettem mindent, abból hiba nélkül lett konyha a lakásban, gépekkel. Most megint eltelt 10 év, és most már kicsit többet tettem bele, de nem sokkal, most van benne megint annyi, hogy már lehet vele számolni. Mostanában valami 10 ropi megy bele, a biztosítás infláció követő, az ~11-12E valahol. 10 ről indult, valami 6-7 éve. Abban is akad ~800E-1M, asszem. De a kezdeti idő a neheze, az első 10-12 év. Utána elérsz egy rendes tőkét, ami már hoz rendesen.
Annyit elárultak, hogy az önyp.-nél ki kell venni a hozamot (csak azt) 10 év után, mert az mindenmentes. Másnap meg befizetni. Ezzel 2 dolgot érsz el:
-kimaxolod az adókedvezményt -jövőre ide kapsz egy szép adójóváírást.
-megemeled a tőkét.
Azt mondják, hogy a tőke és a kamat elkülönül valahogy, azaz a kamatok nem feltétlen íródnak jóvá, mint tőke. Ez lehet, önyp-je válogatja, amiben én vagyok, ott ezt kell csinálni. Év vége felé kell lépni, akkor jár le a 10 év, ami után ezt lehet. -
Samott
addikt
válasz
halapidori
üzenetére
Magyar remake a Bricol girl's-bol?

Kemeny melo az amugy, hivjatok szakembert hozza.
-
npera
addikt
válasz
halapidori
üzenetére
Azt hittem ismeted a videót. Elsőre picit erős

-
és akkor valaki nekiállt egy klasszikust újrakeverni, igazi vasakon. valaki a kommentekben rá is kérdezett, hogy az a nagy laptoptartó miért világít ennyire.
-
ncc1701
veterán
válasz
halapidori
üzenetére
Nem is érdemes leírni őket.

-
zetor2000
addikt
válasz
halapidori
üzenetére
Ismerős tavaly tetetett fel Lindab lemez tetőt. 2-3 szaki volt nála, 2 nap alatt megoldották, talán 3, de ebben benne volt, hogy elmentek anyagért is. Ittak, de módjával, és csak akkor, amikor a FŐNÖK is engedte. Nem csodálom, mert ~40 fok volt lenn, fenn meg ~70, tetőtérben voltam, de nem odafenn. Nem beépített padlás, de fel lehetett menni cuccokért.
Ha kell, elkérem a MESTER elérhetőségét, azt legfeljebb nem ők lesznek azok, akik. Szerintem mindegy nekik, hogy lemez vagy cserép, ha megfizetik, megcsinálják.
Panaszt nem hallottam rájuk. -
ncc1701
veterán
válasz
halapidori
üzenetére
Az a baj, h ha egy jó része már leveles tészta, akkor a maradék ex/has 25%-ot nem érdemes megtartani, mert ki tudja, h mennyi ideje van hátra? Pláne, ha valakivel csináltatjátok, az úgyis egy akkora számot fog mondani önmagára a munkára, h amellett már nem érdemes azon filózni, mi maradhat, és mi nem. Ma már a cserép gyártók simán vállalnak 30 év garikat. Azaz ha most kicserélitek, akkor jó eséllyel már nem a ti problémátok lesz a tető.
-
halapidori
tag
Félretett pénzből én idővel ingatlant vásárolnék, nem tárolgatnám. Abból lehet bevétel.
Amúgy nemrég még a fizetési papírom is feltettem ide, hátizé, abból a pénzből mást sem lehet csinálni, csak spórolni
Öröklésen kívül olyan nagy persprektívák nincsenek előttem, majd alakul, nem aggódom.
Nincs mese, be kell indítani a fürdőruhás tetőfedőbizniszt. -
npera
addikt
válasz
halapidori
üzenetére
Úgy érted, hogy kidugott nyelvvel kalapálni a szöget és közben riszálni munkavédelmi szemüvegben??? Too much detail.....

-
npera
addikt
válasz
halapidori
üzenetére
Őőőő, pont ilyenkor kell elkezdeni spórolni.
Ha havonta valamennyit tudsz félrerakni, akkor nyugdíjra lesz valamennyi.
És természetesen ahogy az angol mondaná your mileage may vary...
Én most vagyok 43 éves, de szerintem 60 körül elvisz a szivem vagy simán csak az ideg. De ha spórolok erősen, akkor asszony és a gyerekek majd kapnak valamit. Én már tutira nem fogom "kiélvezni" a nyugdíjt. Bár nem tudom a mi élvezet van azon, hogy az ember rozoga, gyenge és lassú....
Most megkaptad a motivációs fröccsöt, hajrá fiatalok, empower the teams....

-
válasz
ncc1701
üzenetére
mindig van az a vihar

a panel tetején betoncserepek voltak, egyik vihar után találtam egy felet az erkélyünkön. valószínűleg az erkélykorláton tört ketté, ahol nyomot is hagyott a zártszelvény korláton. elég nehéz holmi, két centi vastag volt, és az a fél darab se volt sokkal kisebb, mint egy a4-es lap.
ha a másik fele fejbenyom valakit az utcán 8 emelettel lejjebb, azt már nem nagyon kell kórházba vinni. -
ncc1701
veterán
válasz
halapidori
üzenetére
Az online közvetítéshez majd linket pls.

Olyan nincs, h egy tetőre csak egyféle cserép mehet. Keressetek plö egy bramacos szakit, azok még ki is jönnek, és megmondják mi kell. Nekünk kijöttek. Valami 1500db cserép került fel, ebbe 1200db csavar került, biztos van akkora szél, ami leviszi, de az a tetőt is viszi. A tetőben meg 50%-al több fa, meg vas anyag van, mint ami elvileg kellene, eléggé tutira mentem.
Ha kis mákotok van, akkor még a lécezést sem kell bántani. Bár én lindabot tennék fel most már, azt a fajtát, aminek a belében fém lemez van. Azt vigye át a jég, ha tudja. A tető szélességét kell még megnézni, de az sem vészes, max minden oldalra kell még tenni gerendát, rögzíteni a jelenlegiekhez, h kiadja vízszintben az egész cserepet. Én baromira paráztam tőle, de amikor elkezdtem belegondolni, h mi-merre, akkor rájöttem, h egy egyszerű nyereg tetőhöz nem kell semmiféle szaki.
-
válasz
halapidori
üzenetére
oszt amikor megemlítettem úgy két éve, hogy ez mintha nem lenne az igazi (pedig hatéves korom óta panelházban élek, igaz nagyobbrészt betoncseréptető alatt), akkor megkaptam, hogy dehogyis, az ilyen és kész, nincs semmi baja.
-
halapidori
tag
válasz
ncc1701
üzenetére
opcióként adott, hogy nekiállunk...Bár attól tartok, hogy a legtalpraesettebb tetőszerelő ember a családban jelenleg én lennék, nincsenek illúzióim hogy mennyire lennék sikeres. (NOTE: vállalkozás ötlet: barátnőkkel fürdőruhában tetőszerelés, övbe dugott ácskalapáccsal, online stream, PROFIT)
Most nézte szakembör ismerős a tetőt, és már a telefonba is megmondta, hogy a 35 éves békéscsabai cserepünk hibás széria, szeletekben málik szét, szétfagyott, örüljünk, hogy eddig tartott, szarul is van felrakva. Olyan szépen szétfagyott, hogy a letöredezett darabok eltömítették az ereszcsatornát. Nagyon sok cserepet kellene cserélni, és ugye ugyanilyenre lehetne - ami nem nagyon soká ismét cserés lenne. Szóval erősen opció az új cserép. A lécek és a fólia 18 éve lettek cserélve, annak nincs baja, minőségben is okénak tűnik. -
ncc1701
veterán
Ja, hasam teljesen ok. Vagy begyógyult a sérv, vagy nem az volt. Szerintem ez utóbbi.

-
ncc1701
veterán
válasz
halapidori
üzenetére
Cserepeket sk le tudjátok cserélni, nem nagy történet. A léc osztásra figyeljetek, illetve ha mondjuk 20 éves megvan a tető, akkor érdemes lenne párazárást lecserélni, illetve újralécezni. Gerendákat elötte nézzétek meg, h rendben vannak-e.
Nálunk a tetőt 6-an 4 óra alatt lehordtuk, kettő pakolt lent, csúszdán mentek le a cuccok, 4-en bontottunk fent pajszerekkel.
Akció elött egy hónap kellett nekem ahhoz, h a gerendákat szépen befaragjam, haverral ketten egy hétvége, vagy 4 nap alatt eljutottunk oda, h állt a tető+fólia+lécezés. Utána két lány segített kiadogatni a cserepeket, szintén 2 nap alatt felkerültek a tetőre.
Ha valaki bevállalós, és szokott építeni ezt-azt, az meg tudja csinálni maga is (ja, meg egyedül megbírja az ~50-60 kilós gerendákat, de ez nálunk adottság volt már akkor is). Itt valamelyik szomszéd átjött később gratulálni.
-
Jahno
veterán
válasz
halapidori
üzenetére
Ha minden igaz a kertszomszéd az, csak már lassan tavaly óta nem ittunk egy rendeset.
-
-igu-
veterán
-
ncc1701
veterán
válasz
halapidori
üzenetére
Pedig pont jó korban vagy arra, h elkezdj félretenni.
-
halapidori
tag
Oszt jóféle tetőfedő ácsot ismer-e valaki?
Szentendrén hozzá kell nyúlni a 200nm tetőhöz, jó esély van a cserepek cseréjére... -
halapidori
tag
válasz
zetor2000
üzenetére
28 évesen még nem igazán szeretnék nyugdíjon gondolkodni
majd. Egyszer. Bőven elég a tudat, hogy nem kell rá számítani.
Asszem a magánnyugdíjpénztárakkal és félretett pénzekkel szemben amúgy is jobban hiszek a több saját ingatlanban, amit bérbe lehet adni. Valahogy biztosabbnak tűnik. De mondom, nem igazán gondolkodtam rajta
-
zetor2000
addikt
Nekem ilyeneket ne mondj, mert nem értek hozzá. Fogalmam van róla, de ennyi. Jogsim sincs, csak osztom az észt, meg szívom magamba a tudást. Hátha egyszer lesz jogsi, meg verda. Eddig - 45 éves koromig - nem éreztem szükségét sajátnak, pláne, hogy én vezessem. Megoldottam amit kellett haveri segítségekkel, bérautóval, akárhogy. Ja, Taxi! ki ne hagyjam.

-
Sipi-
őstag
Mikor lesz eladó a Verso?

Szüleimnek kormányváltós, kétütemű Wartburg 353W -ja volt, kombi, sárga. Vezettem sokszor, szerettem. Tök jól lehetett vele tolatni, fal mellé 3 centivel be lehetett állni, stb. Igaz néha kiszakadt a hátsó lengéscsillapítója, de azt megheggesztette Apukám az udvarban
Volt a kerék helyére felcsavarozható házilag készített eszköz amivel az oldalára lehetett fordítani a kocsit (kb. 45 fokig). Úgy lehetett a kiszakadt felfüggesztést megjavítani.
Motorja mindig indult egyből, bal kézzel kulcs fordít, jobbal szívató kihúz majd lassan vissza. Leállításnál meg először közepes gázfröccs és utána kulcs elfordítás.
-
Sipi-
őstag
válasz
Gabibácsi
üzenetére
Asszonyék cégénél is managerek maradtak 40 órában (heti, tehát normál munkaidő), van amelyiket átvették a még nem haldokló másik céghez. Adminisztratív munkakörök és mérnökök munkaidejét és fizuját meg levették 40-50%-ra. Volt aki el sem fogadta a többiek meg állást keresnek természetesen. Én folyamatosan piszkálom asszonyt, hogy ne dolgozzon, hanem pályázzon normálisan állásokra. Nem kell azokat a túlórákat gyűjteni, amit úgysem fizetnek ki.
-
npera
addikt
válasz
zetor2000
üzenetére
Igazából az lehet vidám, amikor neked kell állítani az előgyújtást, meg a lambdát. És nem szinkronizált a váltó és még pár finomság.
Emlékszem, hogy a Wartburg 353W (már padlóváltós, de még 2-ütemű) esetében a hidegindítás teljesen mást jelentett, mint manapság. Ott a szívató és a ténylegesen with wire (nem by wire) gázpedál megfelelő kezelése hozta el a sikert. Párszor persze túlszívattam és akkor jött a küszködés. A Warnyúval szinte sosem önindítóztam, azzal begurultam (mint Bud Spencer). Modern kocsival azt sem illik. Meg nem is lehet egyik-másikkal.
Ehhez képest most elfordítom a kulcsot és a hangján hallom, ha hideg van. De kábé azonnal fúj meleget és ha nem érdekelne a gép lelkivilága akkor kábé azonnal elkezdhetném "taposni", ahogy kell. De igazából be szoktam melegíteni és le is szoktam hűteni hajtás után.
Ez mondjuk én vagyok, lehet csak túlspirázom az autótartást...
-
hobizoli
nagyúr
válasz
zetor2000
üzenetére
ja par honapja betalalt egy eletbiztositos, hogy fizessek ilyen onkentes nyugdijat, vagy mit, mert allami nem lesz, es mert az yo
kiszamolta mennyi az annyi, aszondta -fog meg erosen az egeret....Gabibacsi ket oldalt a tablet szelet
-, hogy havi 220k-val kezdve kene fizetnem a kovetkezo huszonsok evben, es 3%-s indexalassal a 3 ev mulva mar 250k lenne az, a futamido vegen meg mar havi(!!) 480k lenne a befizetes, es 330k korul kapnek en akkor, amikor lejar... ami akkor lehet egy sima hetvegi bevasarlasra sem lesz eleg
7%-s indexalassal meg vegen lenne 790k havonta a befizetes es utana 430k lenne vhogy a kifizetes
mikozben mar vhogy a 7-8. evnel annyit fizetnek bele, mint amit majd ok kifizetnek ugy, hogy meg majdnem husz evig folyamatosan tobbet vonnak le annal
mondtam neki, hogy nehari, de ennel leteznek jobb nyugdijszeru befektetesek is, ami nem fogy el egy szamlarol, mint ez, mert ez egy gyujtoszamla csak kb, amit ok "kezelnek" addig, de igazabol kamat az lof.sz sincs ra (vmennyit "kamatozik", de rohejes szintut, meg kezelesi koltseg is van)
aztan majd havonta visszacsorgatjak 20-25 ev alatt, amig le nem fogy, szoval a penzedet kb 40-45 evig naluk tartod fika haszonnal
ha meg lefogy es meg mindig nem raktam le a szemelyit addigra, akkor annyi volt
erre aszondja, hogy nagyon sok ilyet kotnek most... mondtam is neki, hogy orulok, ha ilyen jol kereso ugyfelei vannak, akik most havi 250k-t erre a temara ki tudnak kohogni csuklobol, es annyira gyogyok melle, hogy nem tudnak mas jobb "befektetest" ennel a nyugdijas korukra
-
npera
addikt
A Versóban a kolduslámpa kábé (!) 30 km-nél kezd el világítani, de lehet annál kevesebb is. És az bizony a porszáraz tankig tart, tehát nem 30+100 km van már csak hátra. Hanem kábé 30. Vagy 25....
Amikor Német(h)ben mentem, akkor a 2 pöcök elérésekor (10 pöcök van szintjelzőnek) átraktam a bórdkompjútert (és a sibedát) megtehető maradék távra, aztán elkezdtem optimalizálni a következő tankolást.
Normál üzemben tipikusan 70 km körül megtankolom, de néha leengedem sárga lámpáig, hogy az üzemanyag modul potméterei (mert ugye kettő van) ki tudják futni magukat "teljesen".
Jó móka egy gépjármű üzemeltetése, a különféle komponensek és alrendszerek boldogsága és jóléte a megfelelő rituálék eljátszásával biztosítható. Múlt héten például megjárattam a klímát is. Bekapcsoltam, felfuttattam, aztán jól kifúvattam.
Néha az ablakokat is leeresztem teljesen és felhúzom.
Meg induláskor húzok 3-at a kéziféken, hogy az is meg legyen járatva.
-
-
Jahno
veterán
Na, világít a lámpa, hogy éhes az autó aztán próbáltam hosszabban fékezni, meg lejtőn kifuttatni hátha sikerül visszatermelni, de aztán valahogy mégsem jött össze.
-
Jahno
veterán
válasz
halapidori
üzenetére
Szükség mindenhol lenne rá, de cégeknél is elakad már az első ponton. Aztán szoktam mondani a HResnek és a főnöknek is, hogy úgyis látják tudják mi a baj, akkor mi a kérdés? Ha szólsz az a hiszti, ha nem szólsz akkor meg miért nem beszéltél róla. Persze beszélni sokat lehet mindenről. Értelme? Na, az nem lesz. Esetleg jó, tudjuk, DE...
-
zetor2000
addikt
válasz
halapidori
üzenetére
Ezt a "20 percet kibírni szopás nélkül" dolgot a munkahelyemen is be kéne vezetni néhanap...

Ja, egyetértek az előttem szólóval, hogy a nyugdíjra valót most kezdd el félretenni, mert nem lesz. Énnekem van önkéntes nyugdíjpénztári akármi, meg egy nyugdíjbiztosítás. Durván 20-25E / hó, még van ~20-22 évem nyugdíjig, az talán elég. Manyup is volt, de azt... szóval az már nincs. A fentiek mellé jön majd az állami alamizsna -ha lesz még / megérem azt a kort. -
halapidori
tag
Ez a "jelentés" az óvodavezető "mi újság, kislányok" kérdése.
Pedagóguséknál más nem nagyon van. Szerintem lenne rá szükség, főleg, ha értelmes emberek értelmes dolgokról értelmes emberek részére írnának, ami alapján értelmes változások történnének, de pedagóguséknál ilyen sincs. Én mondjuk elvagyok így is. -
Jahno
veterán
válasz
Gabibácsi
üzenetére
Attól függ milyen gyors a történet. Békeidőben volt aki nálam 2 napon belül ugrált és siessünk, aztán inkább hetek mentek el. Akad ahol januárban volt első kör, 1 hónap múlva még kettő és akadt ahová szeptembertől keresték munkást. Alapban bármi van 1+ hónap akármi kerekitéssel elmegy. Persze meló nélkül van idő ezzel foglalkozni. Én is minnyá írom az adatlapot és adom a tesztet.
-
-NoVa-
veterán
válasz
Gabibácsi
üzenetére
Nálunk kirúgták azt a fejlesztőt, aki most elsején kezdett volna. Meg pár Ukránt . Viszont termelünk saját durvább vírusokat, mert ez gyenge, úgyhogy az épületben nincs szellőztetés, teret adnak a legionellának kicsit. Lootért beosonó stalkerek fura ismeretlen eredetű átható bűzt emlegettek, illetve a növényzet helyét a gombák veszik át majd.
-
eattila
őstag
Ma hosszabb időre is hazakerül a lányom
Már nagyon nem akart visszamenni anyámhoz vasárnap. De a feleségem pont úgy tudta tologatni a HO napjait, hogy a héten már nem kell bemennie, és elhozzuk. Nagy jóság ez, mert március óta kb 1-2 napra látjuk csak. Pénteken meg jön az asztalos, és lebontja a régi konyhabútort és berakja az újat. Vasárnap meg a vizes jön bekötni a mosogatót meg a mosogató gépet. Az izgalom a tetőfokára hág!
De még meg kéne szabadulni az ebédlő asztaltól, ami kör alakú és fehér. Meg kéne nyugtató is, mert rosszul viselem a magas kiadásokat
-
npera
addikt
Nálunk van egy belső rendszer, ami egyfajta pályázó és CV-rendszer akar lenni. De egy fos az egész. Az interfész iszonyatosan rossz, nehéz menteni benne és senkit sem érdekel az egész.
Egy ideig úgy próbálták reklámozni, hogy a LinkedIn az annyira 2018, bezzek az X-Y rendszer mekkora királyság. Meg külön cikkek valami szerencsétlen HR-es csajjal az intraneten, hogy miként lehet "killer profile" az X-Y rendszerben. Erre valamelyik jóképességű beírta, hogy a gyilkosok nem kedves emberek és nem kellene ezzel reklámozni. Akkor lett "kick-ass profile", de erre is húzta a száját valamelyik mimóza.
A vicc az, hogy vélhetően nem vették elég komolyan a témát a zemberek (!), ezért elkezdték mérni és hajtani a témát a felsővezetésből. És kiderült, hogy a hajtásláncos emberek sz*rnak igazán az egészre, így őket fókuszáltan ostorozták, hogy ki kell tölteni és gyerük, indul a csapat. Empower the teams és szokásos.
Én az elsők között töltöttem ki, mert szerintem vicces, annyira használhatatlan. Sajnos a profilom sosem lesz 100%, mert meg kellene adni az összes létező szociális kontódat is, ami egyrészt nekem nincs is, meg nem is adom meg. Nem twittelek, nem instázok, meg hasonlók.
Igazi value add ez is....
-
npera
addikt
válasz
ncc1701
üzenetére
Számomra egy furcsa jelenség, de el tudom fogadni, hogy van olyan szelete a valóságnak, ahol pont ez jó.
Engem sokkolt, hogy mennyire szűk belül és a műszerfal is durván ütött. Mondjuk közben a Prius III műszerfalát nagyon komálom, szóval vélhetően nálam sem teljesen van rendben minden az ízlés területén....

A Prius IV műszerfalától mondjuk meghülyülök, a pianólakk, a fajanszot idéző fényes fehér műanyag és a rettentő bibircsókos gombok a kék LED-el kicsinálnak. Azóta sikerült ezt beleerőltetni a RAV4-be, az Aurisba és a Corollába is. Egyedüli menekvést csak a Land Cruiser nyújt...
Én a régi matt műanyag gombokat szeretem, amik méretükből adódóan mozgó autóban is megnyomhatóak.
Lásd:

Most megnéztem a Camryt, mert elbizonytalanodtam, hogy ott mi is van. És ott is a bibircsókos körömmel nyomható gombok lettek a pianólakkon. Ááááááá.....

-
Jahno
veterán
válasz
halapidori
üzenetére
És ezek a jelentések érnek is valamit, vagy hümmögnek és dobják a fiókba? Cégeknél is ezért nehéz komolyan venni, mert általában iszonyat nagy az arconpörgés és nyomni kell meg magunkat, céget jellemezni, fejlődési terv, akármi, közben képletes formaság az egész. Legjobb a Systemaxos volt, ahol minden beadtuk betűről-betűre ugyanazt, majd ütöttek, hogy fejlődjünk és nézzünk tanfolyamot aztán ahogy leadtam senkit nem érdekelt :-D
-
npera
addikt
válasz
eattila
üzenetére
Megint belázasodott. Próbáltuk altatni, de nem alszik. Most kelt fel és evett. Enni eszik, de jó mély gödrök vannak a szeme alatt. Szerintem ma este hamar vége lesz.
Kis grillezett tarját sikerült benyomni neki rízzsel, csak ilyen harmatosan eszik.
A fiamat elképesztő küzdelem árán leraktuk aludni, 2x kellett visszaküldeni. Aztán elaludt. Közben front is van, a fejem kettényílik mindjárt. Szóval jól vagyunk...
Most 4-től 5-ig van asszonynak egy telekomja, akkor ki kell menjek velük, hogy tudjon beszélni. Az is jó móka lesz.
-
eattila
őstag
Csak nézem, hogy mintha megakadt volna a tű a YT lemezén. Gyanúsan sokszor ment ugyan az a dallam. Megnézem, erre nem egy 10 órás mix került a többi közé?

-
eattila
őstag
npera, hogy van a lányod?
-
npera
addikt
válasz
FőDudu
üzenetére
Ampera mire jó? Az olyan hobbi, mint a Lotus? Kevés van az úton és az a jó benne?
Belül Corsa, kívül Vectra méretnek tűnt nekem, amikor vezettem. A fel-le ugráló energiabogyó pedig lezsibbasztotta az agyamat.
Akkor már inkább Prius. Nem a PHEV, hanem sima.
Nekem a PHEV kocsikkal az a bajom, hogy ha ténylegesen kihasználja a töltést az ember, akkor egyfolytában a kábelen lóg. És akkor már BEV. Biztos van olyan, akinél gyakran kell olyan messzire menni, hogy nem menne árammal. De akkor meg cipeli magával a dögnehéz elektromos rendszert, ami egy kompromisszum ismét.
Most küzdik fel a jó drága PHEV masinákat közel 100 km hatótávra. Ciklusban annyi. Akkor az a valóságban mondjuk 2/3-a. Ami lófütty. Bejárni agglomerációból lehetséges. És akkor otthon is kábelen lóg, meg a melóban is.
Ennyi erővel lehetne egy értelmes akksis kisebb BEV is, aminek a kabinja nem túl pici. Gyorsan menni azzal sem lehet. Egy PHEV teljesen elektromos üzemben tipikusan még éppen tud autópályán külső sávban menni 110-el. Utána már nagyon közel van az a pont, hogy beindul a belsőégésű motor.
-
eattila
őstag
válasz
halapidori
üzenetére
Pontosabban ők nem.
-
npera
addikt
válasz
halapidori
üzenetére
Ilyenkor picit nekem is futkos a hátamon a szőr. Pont ez a kérdés szokott a fejemben cirkálni, amikor a mai fiatalokat (ovisokat is beleértve) nézem, hogy ők fogják a nyugdíjamat kitermelni?
Cifra egy nyugdíj lesz ebből....
Új hozzászólás Aktív témák
- Napelem
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- LEGO klub
- Vezetékes FEJhallgatók
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Lightyear - befektetési app
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Autós topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
- Intel Core Ultra 7 265KF 20-Core - használt, garancia: 2028.11.17 Firstshop
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4239, 100% Akksi
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3818
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- RTX 5090-es, 5080-as stb... GAMER laptopok + dokkolók + licencek
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest