Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-igu-
veterán
#dragaszagaink
Keychron K10 Max (barna kapcsolokkal)
Keychron M7egyelore annyit tudok elmondani roluk, hogy mukodnek
-
eattila
őstag
Nekem a notimat kell majd cserélni olyanra, ami kisebb, de erősebb. Előbbi azért fontos, hogy a kanapén is tudjam használni kényelmesen. Utóbbi meg mert kell a fejlődés.
-
válasz
-NoVa-
üzenetére
az a csúnya, hogy a saját raw nem olyan nagyon sok, munkák nyersanyagait meg fél vagy 1 évig tárolom legfeljebb.
mondjuk lenne mit takarítani így is, viszont ha bővül az egész, lehet hogy a filmjeimet is beköltöztetem a nasba.mondjuk így belegondolva a filmek is egy nyolcterás hdd-n laknak, azt lehet, hogy átköltöztetem a másik három mellé...
-
Jahno
veterán
válasz
-NoVa-
üzenetére
Én a mostani melós nyerseket el sem rakom. Minimál saját részre fotózott anyag van közte, a többi átadottból csak egy kisebb felbontású JPG-t tartok meg. Többivel csináljon haversrác, amit csak akar. HDDre kicsapva teszi szekrénybe, de ott meg is térül valamennyire és elég ritkán kell visszanyúlni érte. Éppen tegnap számolgattuk, hogy ha az év végi fotózások lemennek, akkor dec 20ig meg lesz a 400ezer expó.
-
-NoVa-
veterán
válasz
qnadam
üzenetére
Na, most szerencsésnek érezhetem magam, hogy a háztáji adatmennyiségem nem munkából archivált RAW meg videó hegyekből áll, a hobbit meg elbírja egy 4tb-os akármi is. Na abból van 4 a Synologyban, de eltartott egy hétig, mire egyesével lecserélgettem a sok évet futott lemezeket, és kivártam a szinkronizélést. Persze hoztam a mázlifaktorom, azaz ahogy megrendeltem a maradék 3-at, másnapra esett az áruk egy ezrest. Annyiért nem küldtem vissza csak azért, hogy újrarendeljem.
-
válasz
Jahno
üzenetére
ha ránézel a hardverapróra, a balaton szeletnél mindenképp erősebb az árfolyama.
persze vehetnék 2x24-es drive-ot is, csak az sokkal drágább produkció lenne.a backup nasban van egy húszterás hdd, de az 2 éve 130e volt, most meg 180.
mindehhez esetleg jöhetne egy gyorsabb nas is. esetleg az se lenne baj, ha le tudná állítani a lemezeket, ha nem használom, de ilyen szerencsém úgyse lesz...
-
válasz
Jahno
üzenetére
most van 3x8, azt kellene felbővíteni. de utánanézek, hogy a qnap miképp kezeli a nem egy forma méretű lemezeket raid5-szerű felállásban.
megnéztem, nyilván a legkisebb mérete az irányadó.
mondjuk lehet, hogy annak is lenne értelme, ha simán bedobnék még egy nyolcterást az üres slotba, aztán rendezgesse el magának.
-
Jahno
veterán
-
zetor2000
addikt
Crucial termékeket se kell venni már...
-
blueboi69
őstag
válasz
WiZARD
üzenetére
Ismerem az érzést, elég dühítő

Még fiatalon volt ilyen, akkor az aqua-ban vettem pár így alkatrészeket és nem működött a config. Akkor még bkv-val mentem el a boltba, cserélgetni egyesével a cuccokat. A szervízes srác kérdezte, hogy miért viszek oda jó alkatrészt nekik? Mondom vittem ezt meg ezt meg ezt és nem tudom melyik a rossz, de garanciába cserélik/bevizsgálják. Vágta a pofákat, de nem tudott mit mondani. Mondtam, hogy nekem sem jó 1-1alkatrésszel buszozni 1órát, hogy visszahozzam, de valami nem jó az alaplap-proci-ram hármasból. -
Grillo
őstag
válasz
2-More
üzenetére
Ja, elsőre én is a VGA-ra gyanakodtam, de volt kéznél másik, és azzal is ezt csinálta, másik gépben meg mentek. Aztán akkor jöttem rá, hogy olvastam is ezt pár hónapja, készültem is a BIOS frissítésre, csak elfelejtettem. Úgyhogy még volt egy köröm a közértbe is, mert itthon nem volt, csak egy adag zsír, azt meg ugye elhasználtam az első körben.
-
zetor2000
addikt
-
Grillo
őstag
válasz
WiZARD
üzenetére
Ismeri az alaplap az új procit? (máe ha ez a felállás is játszhat?)
Én is megszívtam, hogy elfelejtettem előtte frissíteni a BIOSt, aztán egy folyamatos rebootba állt a cucc.Reggel megvolt a vérvétel, vittem pisit is, tegnap tüdőszűrő, ha szerencsém van az eredmények alapján csak simán elhúzódó torokbigyó.
-
zetor2000
addikt
válasz
WiZARD
üzenetére
Ismi is így járt. Valam újgenerációs i7 (asszem) meg vmi Asus alaplap. Aztán párosításkor nem ment. Vett másik ramot (valami olcsóbbat), azzal meg ment.
Esetleg olyat próbálhatsz még, hogy a CPU-hoz közelebbi / távolabbi slotban működik e? de szerintem jóeséllyel nem fog menni.
-
Jahno
veterán
válasz
-igu-
üzenetére
Vincsit nekem majd kellene, most egyelőre gyárba is viszek be egy normális töltőt mindenféle kábellel, idehaza asztal mellé is kibogozom aztán ilyen aprólékokkal haladok előre. Kínai cuccokat kiszelektálom, terhelést sem bírták és néha nem külön dokkolóban töltöm az akkut, hanem a fotógépekben, amiről lehet le kellene szoknom mert jobb ha nem pont ott pukkan el.
Fotós hevederem is megadta magát, most vettem megint egy 10ezer forint alatti átlagosat és meglátom meddig bírja a szezont. Előző az 5+ évet, csak munkaórában és rá lógatott tömegben mérve is kjóval kevesebbet ment. Ha lassan amortizálódik az nem zavarna, csak benne van az is, hogy földhöz csapom a fotómasinát, akkor az olcsó lesz a nagyon drága. Viszont az sem a legjobb, ha minden bevétel egyből kifolyik ilyesmikre, mert 8ezer és 70ezer közt nincs sok választási lehetőségem. Januárban megszámolom a forintot, aztán kitalálom ezt is.
Listán van még egy laptop, éves Adobe + MS előfizetés, esetleg valami közepes objektív nem is túl drágán, amivel jobban saját vassal saját lábra lehetne állni.
Körbenézek mennyit ér egy használt, kb. 4 éves 16 terás HDD. Ha még valamennyiért el lehet adni akkor 20 fölé másznék annak a bővítésével is. Utána meg kellene csinálni ugyanezt egy 18assal.
Van mit variálni és 2 szakajtóval szórni a nem létező pénzt.
-
WiZARD
veterán
Ügyfélszolgálatos nagyon meglepettnek tűnt hogy egy plusz processzort bejelentek és nem keresek rajtuk semmit. kb mintha nem is tudna mit kezdeni ezzel, jelzi kollégának és majd visszajeleznek

Most jöhet az izgulás hogy win10 mit szól ahhoz hogy kicserélek alatta mindent.
-
Grillo
őstag
válasz
-igu-
üzenetére
Ja, így én is rendben vagyok egy időre, RAM bővítve, CPU fejlesztve, SSD betárazva, majd szórakozok vele a szünetben.
Még utána kell néznem, hogy az aprón vett WIN10, amiből gond nélkül lett win11 hogy megy majd rá az SSD-re, de legalább nem unatkozom. Ha meg nem megy rá, akkor nézek egy másikat. -
Sipi-
őstag
Azon lepődtem meg, hogy csütörtökön rendeltem puzzle-t, pénteken feladta a bolt Egerben egy GLS-nek és vasárnap este fél 11-kor jött az üzenet és email, hogy átvehető a kért automatából a csomag.
-
zetor2000
addikt
válasz
WiZARD
üzenetére
Én két hete rendeltem, valamikor hét elején, hogy majd másnap átveszem.
Másnap reggel / délelőtt jött levél, hogy sry, megcsúsztak, másnap istibizi ott a cucc, és kaptam vmi szállítási kedvezményt év végéig, ha vennék még valamit. De nem tervezem.
Amikorra mondták, hogy ott lesz, akkorra viszont ott volt -
Jahno
veterán
válasz
WiZARD
üzenetére
Nekem volt megrendelés amit január 13-r igazoltak vissza. Egyik memóriakártyámhoz keresek párt, elsőre a világhírű szlovák Cdrmarket boltból rendeltem, ahol október 20 körül mondták, hogy 2-3 hét is lehet a szállítás, azóta csend van, szóval megrendeltem a Mediaplaza.eu-tól is. Nincs sok reményem, max. annyi, hogy ne hamisat küldjenek. Persze a cucc több helyen szerepel 1-2 napon belüli szállítással, raktárról. A legelső bolt aminek írtam az legalább levette készletről is. Ott előre kérdeztem, mer volt kitől. Többinél csak beraktam kosárba. Most várok
Közben lehet a sokadik cégnél valóban lett volna elfekvőben raktáron, csak ez sosem fog kiderülni.
-
WiZARD
veterán
Terveztem hogy megírom milyen megbízhatatlan lett az alza és a másnap reggelre ígért csomagjaik.
Elmúlt napokban volt 3 db rendelésem, egy a múlthéten nem volt itt másnapra. Sorry késik, +1 nap
Tegnapelőtt volt 2 db rendelésem, egyikben alaplap+cpu, másikban a lefelejtett hűtőpaszta.
Tegnap reggel várom kódot hogy mehessek érte. Semmi. Később jött email hogy sorry késik majd holnap. Délután jön SMS hogy az egyik rendelés egy része átvehető a dobozban. (az alaplap)
Ma reggel jön sms hogy a másik rendelés (hűtőpaszta) átvehető.
CPU-ról semmi infó, csak hogy dolgoznak rajta és késik.Odamentem, átvenni. Egyik dobozban alaplap, 181ezer ft, kifizetem, legalább CPU is ki van fizetve, majd jön.
Másikban paszta, 1800 ft. Kinyitom, kiveszem, nem is néztem, kocsiba beülök. A paszta zacskójára rá van ragadva még 1 zacskó, az öntapadós rész kilógott és összeragadtak. Megnézem mi van benne. Nicsak egy 245K, pont mint amit várok. 1800 forintért jó vétel volt a pasztával együtt
Legalább ma meglett minden

(Írok nekik, gondolom futártól/raktárostól vonnák le...)
-
Sipi-
őstag
Köszi a tippeket. Végül úgy tűnik mégsem kell. Eredetileg reggel 7-re kellett volna az infóparkba eljutnom vagy a Népliget környékére negyed 8 körül. De végül az Üllői úton is fel tudnak venni, az meg gyalogos távolság már

Asszony nem tudna elvinni az infoparkba, mert 7:25-kor indul a gyerekkel a suliba teljesen a másik irányba. -
Jahno
veterán
válasz
Sipi-
üzenetére
Annak ellenére, hogy rendőrök sűrűn előfordulnak én nem merném ott hagyni az biztos. Vannak ott fura alakok (pld. én :-D), bár ilyen hidegben már lehet nem olyan mennyiségben. Ahogy néztem pár buszos cégnek a környéken van találkapontja, azok miatt is parkolnak ott páran okosban hosszabb távra, az is vonzza a rosszarcú népeket.
Mester utca felőli vége az autókereskedés és egyéb tömegköz miatt meg mindig tele van. Az barátságosabbnak nézne ki, portás is jó fej.
-
Sipi-
őstag
9. kerületben az MVM Dome mögötti rész (Fék utca) meg attól kicsit visszafelé a Rákóczi híd felé, a Ferencvárosi vasútállomás mennyire gázos környék? Ott merjem hagyni a Yarist 2 teljes napra hétköznap vagy nem annyira ajánlott? A kocsi egy teljesen átlagos nagykorú, lemezfelnis szürke Yaris.
-
blueboi69
őstag
gyááj jött egy 90ezres gázszámla, túlmentünk az éves fogyasztáson
érződik, hogy sokáig volt hideg még tavasszal -
Grillo
őstag
MI a legegyszerűbb módja egy proci Mohácsra küldésének? Posta, valamelyik utcai szekrényes cucc, futár?
Soha nem küldtem semmit levél méreténél nagyobbat. -
-szabi-
addikt
Ma szóba jöttek nemzeti ételek, mondom nálunk mindenki gulyást eszik reggel, délben este és még fogat is azzal mosunk.
#166586 Jahno
A térkép google de mi rögzíti az utat és mi ábrázolja az útvonal adatokat? -
Sipi-
őstag
válasz
blueboi69
üzenetére
Más neked vagy nekem a fél centis hajammal (már amennyi még van
), mint asszonynak a középhosszú hajával. Ő is utólag mos hajat, a kádba behajolva.
Fogat nálunk mindenki utólag most, nem is tudom hogyan lehet zuhanyozás közben. Lecsapnám fürdés közben a fogkefét, fogkrémet (nálunk is mindenkinek van saját, és hozzám gyűlnek az "üresek", amiből én még 2-4 napig fogat mosok, mert annyi van még bennehagyva). -
blueboi69
őstag
válasz
eattila
üzenetére
Jahogy saját fogkrééém, azt a buzsuj mindenit
Hogy lehet úgy hajat mosni, hogy nem fürdés közben? Ezt először sógorlánytól hallottam, de neki elég sok furcsaság van az életében, de értelmes magyarázatot nem tudott adni, úgy hogy csak szánakozva legyintettem. De ezek szerint másnál is van így. De ezt végképp nem értem, ha már megfürdik akkor miért nem mos hajat is egyben? Ez kész.
-
blueboi69
őstag
válasz
eattila
üzenetére
Jobbulást!
Én hétvégén voltam baromira levert, asszony meg 2nappal korábban. Azóta kis köhögés van meg olyan általános fáradtság. Szar ügy, ez az utóbbi években inkább január-februárban szokott előjönni

A hányós hasmenőssel szívás tud lenni, mert végigmegy az egész családon, lehet felkészülni.
-
eattila
őstag
Na, a lányom küzdött, de elesett. Szombaton már fájdogált a torka. Vasárnap dettó, de templomba kellett menni, fogadalomtétel volt. És okosan behívták azokat akik kibírják a szertartást, de amúgy otthon voltak tartva hányós vírussal....
Tegnap még ment suliba, mert ma meg akarta írni a dolgozatot, meg csütörtökön összefoglalnak. De ma reggelre rosszabbul lett. És a torokfájás, takony mellé még hányingere is lett. Good job...
-
blueboi69
őstag
válasz
eattila
üzenetére
Hát nálunk 1 fogkrém van, tehát ha valaki beviszi a zuhany alá akkor a többieknek is ott kell keresni. Itt van pár lépés a mosdó és a zuhanykabin közt.
2lépcsőben? Gondolom nem a lépcsőházban mosnak hajat, de akkor sem tudom megfejteni ezt.
Ma nagyon fura szokásokat hoztok fel
-
eattila
őstag
-
blueboi69
őstag
válasz
eattila
üzenetére
Ez ördögtől való dolog és kész. És mivan ha úgy akarsz fogat mosni, hogy nem akarsz zuhanyozni? Nekem ahhoz be kéne mennem a zuhanykabinba. Vagy akkor így kényszerítve van minden családtag, hogy ott mosson fogat. Áhh nem tudom
Ez nekem túl sok logisztika és use-case meg kérdés meg akármi. -
blueboi69
őstag
válasz
2-More
üzenetére
Háde... folyik a víz a fogkrémre meg mindenre. És ha valakinek nem ott kell a fogkrém? Vagy viszed mindig magaddal? Nem tudom elképzelni. Zuhanyzás közben hol tartod a fogkefét addig? Meg én naponta minimum 2x mosok fogat, de ennyiszer nem zuhanyzok.
Nemtudom, nekem nem életszerű, hogy ilyenkor a kád/zuhanykabin/mosdó közt keressem hol van éppen a fogkefe, fogkrémtubus
-
2-More
aktív tag
válasz
blueboi69
üzenetére
Ez ugyanolyan sületlenség, mint amikor a cégnél elnevezik a kaját a hűtőben. Múltkor is ettem egy szendvicset amit Péternek hívtak. Én simán csak leveszek egy fogkefét a polcról, megpucolom vele a pisztolyt, óracsoportot, alaplapot, aztán visszateszem, mindegy, kié. A sajátomat úgyis külön tartom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Yettel topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fűnyíró topik
- Battlefield 6
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Windows 10
- Egyre meghatározóbb az internetes életben a Reddit
- További aktív témák...
- Asus ROG Scar 18 - RTX 5090 - 64GB Ram 2x2TB SSD
- Bomba ár! Dell Vostro 5620 - i5-1240P I 8GB I 256SSD I 16" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3515 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i5-6GEN I 8GB I 128SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i5-4GEN I 8GB I 750GB I 15,6" HD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- iPhone 14 128GB 100% (1év Garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple - 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3702
- Bontatlan! PlayStation 5 Slim Digital + kontroller 2 év garancia 2028.04.09-ig, számlával!
- LG UltraGear 45GS95QX-B OLED Monitor! 45" 3440x1440 / 240Hz / 0.03ms / G-Sync / FreeSync! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest