Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- T mint tavasz: képeken a közelgő Xiaomi 17T
- Yettel topik
- One mobilszolgáltatások
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Fotók, videók mobillal
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
Új hozzászólás Aktív témák
-
blueboi69
őstag
válasz
-igu-
üzenetére
Nekem van/volt több csőfogóm, acélcső eléggé megetti a recéit/fogait és néha egy fogó nem elég. Szóval úgy voltam vele, hogy ha épp egyet kell venni és nem Jahno féle készlethalmozás van akkor miért ne? Nyilván komplett műhelyet csettintésre nem rendezek be ilyennel. De valójában pár ezressel volt több, mint az ami régebben meg szétment.
De hogy tényleges funkcióban is többet tudjon, ennek rögzül a nyitása, nem mászik el, ha lerakod/ledobod/szétnyitod. Ezt persze más is tudja, elolvastam egy halom külföldi fórumot is, ahol szerelőknek van knipex és rothenberger is és mindneki egyértelműen a knipexet ajánlotta, olyanok akik naponta ezzel dolgoznak. Én elhiszem nekik, 1 fogónál nem annyival több és egyszerre nem kell több szerszámot venni.
Én azért használtam is, anyámnál is, apámnál is, itthon is és anyósnál is kellett volna, csak ott nem volt nálam. -
Jahno
veterán
válasz
blueboi69
üzenetére
Jójaza knipex, csak mikor egy Stanley is felébe kerül, vagy hasonló szintet hoz a Yato/Extool, addig oldalvágóban bőven jók a mindenféle mások is. Elektronika fogóból az Alis is hozza a szintet, csak a szigetelés csúszik el 300 forintért. 800 forintosnak már a nyele is jó
Inkább az a nyűg, hogy van 15-20 (?) fogóm mindenfélére ami így sem volt olcsó, az Knipexből simán 200ezer pénz lenne. Ugyanez csavarhúzó készletben is, Yato 3ezer, Knipex az 20as körül. Nehéz ügy, van Hager készletem meg mindenféle egyéb, de így sem merném az alap ládám értékét összeszámolni, hát még ha Knipex vagy márkásabb cumókból állna. -
npera
addikt
válasz
blueboi69
üzenetére
Én Hornbachban vettem egy combosabb WGB fogót, amikor a tusban cseréltem (otthon, nem uszoda) a csapot.
A WGB-ben azt szeretem, hogy a szlogenjük "Das Werkzeug", ami engem meggyőzött
-
blueboi69
őstag
válasz
qnadam
üzenetére
Nem tudom ez neked miért lett kedvenc, de apám pont múlt hétvégén hozott egy japán munkafüzet félét, amiben részletesen van ábrázolva, hogy hogyan kell írni, a tradicionális kézírás, ecsettel, milyen sorrendben történik a vonalak húzása és milyen irányban. Elképesztő egy művészet ez. Én nem ismertem a japán nyelvet, de mesélt róla pár dolgot, hogy el lehet makogni az ilyen haiku szintű szótagokkal, de ez kb az ovodás szintű beszéd
műveltebb japán az ismer párezer szimbólumot. Elképesztő egy népség. -
blueboi69
őstag
válasz
npera
üzenetére
Amióta van knipex csőfogóm, azóta knipex fan vagyok. Ami a képen van, olyan kellene nagyobba, de még gyűjtök rá. De vélhetően ez is jó kisebb dolgokra, de ez szaniter cuccokhoz való, ahol nem akarod, hogy a krómbevonat sérüljön a csaptelep környékén. Szóval nem mindenre jó, elég spéci dolog.
Viszont a knipexnek van csőfogója, meg olyan is, ami egyenes és ilyen nagyon kicsi, azt szokták amúgy szeretni.Eleve a csőfogót azzal reklámozzák, hogy kézzel rászorít a csőre, majd elengedi és rááll a csóka és nem tekeredik el
Engem meggyőzött, bár ilyen nem fordulhat elő a valóságban, alattam a cső törne el. -
npera
addikt
válasz
eattila
üzenetére
Szerintem a vizesblokkos szerelés /év KPI az én esetemben annyira minimális, hogy elengedem a kis fogót.
Viszont!
Ha a kempingsütögetést elkezdem, akkor vélhetően (érted, lebegtetem a témát picit) muszáj leszek venni Skeletool CX-et a jobb pengével és abban van fogó is! Akkor a felszeletelt paprikát és hagymát a fogóval tudom berakni a serpenyőbe, hogy ne kelljen kézzel fogdossam
-
2-More
aktív tag
válasz
Piftuka
üzenetére
Én tizen-huszadik éve mondogatom, hogy nem eshet mindig. Pedig de. És nem vigasztal, hogy a szaharában sosem esik, ha az ember a monszunövben lakik, röghöz kötve. A lényeg, nem szabad abbahagyni a taposást, mert akkor tuti elsüllyedsz, meg figyelni van e valamerre part, vagy legalább valami amire rá lehet állni. A többi úgyis a szerencsén múlik. Kitartás.
-
2-More
aktív tag
válasz
hobizoli
üzenetére
Hollandot magadnak nyomtatod ki, igen, vagy a helyi tokmányiroda kenderpapírra, de nincs belőle merev/műanyag tudtommal. Minden más meg olyan, mint amit Jahno mond, jogilag hamisítás, árokba lövés, stb, gyakorlatilag meg a rendőr helyben eldönti megbasz e vagy sem.
Ugyanis, ha elveszted a rendszámot, akkor azt le KELL jelenteni, haladéktalanul, de, dobpergés, nem ám bárhol, hanem a területileg illetékes rendőrségen. Azaz, ha reggel elveszted Tornyosnémetiben, de te helyileg Csengersimán laksz, akkor ott kell lejelenteni, de ha a kettő között megfognak, akkor megbasznak érte, hisz nincs lejelentve, és hiába jelented le Tornyosnémetiben, mert te Csengersimához tartozol. És tippelhetsz, honnan tudom ezt....igen, basztak már meg ilyenért. -
2-More
aktív tag
válasz
npera
üzenetére
Ezekkel a knipex-ekkel úgy vagyok, mint a fűrészhátas bozótvágóval, hogy rágtam rajta a gittet két évig, most is kerülgetek ilyen szarokat, de már vettem 2 pákát meg egy halom faszságot a héten, plusz a japán pakk megérkezett 80 nap alatt a föld körül egy 22 ezer vám+áfával, úgyhogy most stratégiai nyugalomra intettem magam.
-
Piftuka
veterán
válasz
-szabi-
üzenetére
"Jah tényleg aztán mi ez a nagy kihagyás?
"
Még véletlenül sem akarlak elszomorítani benneteket, de rendes tőletek az érdeklődés, így megpróbálom a lehető legrövidebben összefoglalni.
Év elején beszélgettünk itt újévi babonákról, jókívánságokról, majd leírtam, hogy mi mindenen mentem át tavaly, és megfogadtam, "mostantól minden évem mindig jobb lesz"... Sajnos másként alakult!
A Húsvét utáni hónapokban édesanyám kétszer került kórházba és életveszélybe egy komoly betegség miatt. Szerencsére túlélte. A kórházi kezeléseket otthoni lábadozás, ápolás követte az azt követő hetekben, hónapokban. Jó dolog, hogy tudtam segíteni neki.
Vele egy időben szintén kórházba került a legjobb barátom is. Szegény már sok éve küzdött a rákkal, ám ezúttal sajnos nem sikerült felülkerekednie!
A halála pótolhatatlan veszteséget jelent.Mindezek mellett is több változás, és negatív esemény történt. A munka világában is, valamint számos nem tervezett anyagi kiadás is akadt, ami persze sose jön jókor... közel egy időben érkezve pláne nem.
Igaz, a materiális dolgok kapcsán hiszem, és mindig mondom, hogy "Ami bejön, annak időnként ki is kell mennie". Ez egy törvényszerűség.
Még véletlenül sem szeretném az anyagi dolgokat, az emberi dolgokkal "súlyukban" összemérni. Mert tudom, csak az utóbbi (szeretteink, egészség) számít. Ám hipokrata volnék, ha azt mondanám, az anyagi kihívásokat könnyű megélni.
Bárhogy is... A fentiek jegyében telt el aztán a nyár, és az ősz java is.
Ám továbbra is igyekszem a hitemet nem elveszíteni, és bízni abban, hogy már csak jobb jön ezután.
Az utunkat, itt a földi létben úgyis megírták már. Arra nincsen hatásunk. Csak arra, hogy mihez kezdünk az idővel, ami megadatott.
A történtek miatt nem voltam aktív a fórumon az eltelt ~fél évben.
Az elmúlt hetekben viszont - mindig amikor volt egy kis időm -, a legutóbbi itteni jelentezésem óta mostanáig született összes (3100+) hozzászólást elolvastam, hogy érdemben tudjak hozzászólni az itteni további beszélgetéshez...
Írok még hamarosan, addig pedig a legjobbakat kívánom Mindenkinek! -
Jahno
veterán
válasz
npera
üzenetére
Sajna ha a sajátját firkálja oda akkor sem ér, egyedi azonosító jel és hatósági jelzés meghamisítása (rendeltetésszerű használatát .jogszabályhoz köti, kötelezi, nyilvántartja, satöbbi) amihez még odatartoznak a mindenféle matricák, sorozatszámok (tipikusan alvázszám és lőfegyver sorozatszámával szokott baj lenni). A könyvtár tagságid az nem hatósági, az magánokirat, ezért azt sem érdemes átfirkálni.
Olyankor jön az ügyvéd, aki szádba adja, hogy csak éppen elvesztetted és nem is tudtad, hogy a 4 éves gyerek megsajnált, rajzolt egyet (azóta elveszett, nem lehet megvizsgálni) és ezt csak este tudtad meg odahaza anyukától az alvázszámot meg nem is tudod, de pár hete fennakadtál egy piramison (és még kétszer) az
flexelreszelte ki akkor is, ha a szélvédő alatti élre nyomták gyárilag
A nagyon harcosok úgyis bemondják, hogy OPT UCC és mindenki más a törvénytelen
-
npera
addikt
válasz
-NoVa-
üzenetére
Ha az autó eredeti rendszámát "képezi le", akkor gondolom csak szabálysértés vagy hasonló tétel. Igazából nem is tudom, hogy mi a konkrét mondás a rendőr részéről ilyen esetben. Tutira nem csak szemöldök felvonása.
De ha más kombó, akkor az komolyabb problémát is okozhat.
-
-NoVa-
veterán
válasz
npera
üzenetére
Kellett a léleknek. Én racsnis ollós emelőt rendeltem, kerékkulcsot, háromszöget meg elsősegélydobozt tegnap vettem.
4 havashegyes M+S (mocsár meg sár) TS870P felrakva. 4 db 17" kerék simán befér a csomagtartóba állítva, az jó dolog. Tavasszal majd centíroztatom a másik szett felnit, aztán pár évig nem igénylek gumist.Autó ezzel kész, már csak tankolni kell. Meg rácsodálkozni a külvilágra azaz ponyvára ákombákom filccel írt rendszám az ér?

-
npera
addikt
válasz
-NoVa-
üzenetére
Bőrember T2 meg lett véve. Minden csavar IS meg lesz húzva
Most nézem, hogy kell egy Knipex XS is vélhetően. Hogy tudjak "fogni"....
Ez a lapos fogós dupla áron fut, de szerintem a lapos fogó pont hátrányos, ha csapot akarok meghúzni az uszodában. Mint gyakran megtörténő és releváns corner-case
-
npera
addikt
A csávó aki a mosógépet és a főzőlapot bekötötte "németbe" volt villszer.Csak úgy jóindulatból megjegyezte, hogy"németbe" az ilyen vízszerelőket azonnal elzavarják és nagyon reméli nem lett kifizetve ez a minősíthetetlen munka és engedélyt kért, hogy egy képet készíthessen róla
-
eattila
őstag
Jobbulast mindenkinek!
-
npera
addikt
Jobbulást minden jobbulni óhajtónak!
-
zetor2000
addikt
válasz
npera
üzenetére
Nemkülönben....
Ami "rákos gyászkoporsó átok" rám lett terhelve, az levert.
Láz, 39.7, nem vicces. Torokfájás tegnap volt egy harákolás, azt ennyi. Általánpos gyengeség, levertség, stb.Hazafelé voltam boltban, szóval a rumnapló újabb epizóddal bővül...

Papa's Pilar Rye Whiskey Barrel Fi(n)nish. Komoly anyag, csak mostg van bontva másik, Demon's Share...

-
npera
addikt
-
npera
addikt
válasz
hobizoli
üzenetére
Kábé 140 méter emelkedés van meló felé. Lefelé meg ugye le kell jöjjek a dombról. Van pár meredekebb emelkedő/lejtő. Ott fékezek, mert ha elengedném a féket teljesen, akkor alighanem a lejtő végén nem maradna ép csontom.
200 mm előre igazából móka lenne, felőlem lehetne akkora is.
És tényleg 203 mm, te minden számra emlékszel
-
hobizoli
nagyúr
válasz
npera
üzenetére
kollega most vett vmi bicajt azon 203mm(?) s fek van elol, 4 dugos hidros
lehet nem 203mm, de vmi picivel 200 feletti mm-ben
ne legyel hang, neked is kell akkora
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
van meg 220mm-s is ahogy nezem, gondolom az a montikra
póverjúzernek az valo
----------
vagy ha igazan arc vagy, akkor ket oldalt ket 160mm-st hasznalsz, mint a speedmotorokon is az elso tengelyen szokas
az ugy nagyobb hutofelulet, mint a 203 vagy 220mm-s lenne es nyomatekra sem terheli a tengelyt felre
-
npera
addikt
válasz
-igu-
üzenetére
Ah, én mindig belefutok selejtes darabokba, ez a karmám. Vagy csak túl alaposan tesztelem és validálom
Igazából lennének tippjeim a gyártónak, hogy miként lehetne javítani a konstrukción:
- Excenteres feszítő a szíjnak vagy valami robosztusabb csavar, mint a motorkerékpárokon
- 180 mm-es fék minimum. A 160-as fék komolyabb lejtőkön elfogy seperc alatt a hőtől
- picit jobb QA a vázraEgyébként nagyon patent az egész, szép is a dizájn és kellemes a geometria tekerni 14-15 km-t.
-
npera
addikt
Ah. A Bafang hajtókar csavarokat tartalmazó csomagom eltűnt Hollandia és Svédország között. De a bolt jó fej és küldenek egy újabb csomagot trackinggel. Akkor azt csinálom, amiben a legjobb vagyok: várok.
Ugyanitt mancold. Maradok itthon a héten.
-
-NoVa-
veterán
válasz
Grillo
üzenetére
Ha megnézed a használtpiaci árakat, meg az állapotokat, akkor hamar összeáll, hogy 3 millió forintból vagy a romra fogsz költeni, vagy valami még régebbit kezdesz el nézegetni, nem újabbat.
Avagy azért is áll a Volvo a ház előtt ridegtartásban, mert jövőre lesz 20 éves, de még mindig megbízhatóbb, mint egy 10-15 éves olyan, amit még hajlandó lennék kifizetni azért a funkcionalitásért, hogy autó legyen. Az olajfogyasztást, idővel katalizátorcserét meg lehet worst case scenarioban számolni, és még mindig nagyon sokkal sokkal kevesebb, mint amennyivel drágább egy 10 éves bármi.
-
blueboi69
őstag
válasz
Grillo
üzenetére
Igen, ez örök dilemma, hogy egy ismert előéletűt cseréljen az ember egy lutrira vagy ne.
Én első körben kérnék rá valami ajánlatot, hogy tudd kb mennyiből lehet kipofozni.
Ha van más érv a csere mellett, pl már ez unalmas/gyenge/hangos/kicsi/sokateszik/kelllmajdrákölteni/jó lenne valami újabb, akkor az megint más. Ha egyébként jó az autó az olajevésen kívül és szerettek benne utazni, akkor én megtartanám.
Csak hogy saját példát mondjak, at 5-ös bmw-ben imádtunk utazni, mégha műszakilag elő is jöttek gondok, attól még imádtam vezetni és utazni is jó volt benne.
VS
A kia ceed hiába műszakilag tökéletes (nyilván, hisz pár éves) attól még bármikor szabadulnék tőle, mert minden bajom van tőle, fáj a térdem benne, nem látok ki, kicsi is, stb stb. -
Grillo
őstag
Na de itt a szomszéd településen fotózásról is eszembe jutott, adjatok tanácsot autó ügyben, mert bár itt kibicelek vagy 20 éve, tudatlan maradtam.
Adott a 2010-es princmotoros C4 Pikacsu, aminek egyrészt lejárt a műszakija (de amúgy az rendezhetű, szokásos olajevés, de nagy gondja nincs, karban volt tartva), másrészt a jobb eleje meg lett kicsit nyomva, nem vészes, de pont annyit kapott, hogy az A-oszlopot kicsit meg kéne rántani, mert az ajtók már szarul csukódnak. Szóval összetettnek tűnik a helyzet ebből a szempontból.
Van emellett mondjuk 2,5, nagyon max 3 millió forintom.
Érdemes lehet ebbe beleönteni most akár sok százezer forintot, mert gondolom a lakatos munka inkább efelé fogja vinni, meg a az olajcsere, műszaki sem lett olcsóbb, tehát Jahno stájl.
Vagy edjam el, amennyiért elmegy, és nézzek egy 5-6 évvel fiatalabbat, amire persze megint kitudja mennyit kell költeni, de legalább nem a biztos gazdasági totálkárba öntöm a pénzt.
Ha másikat néznék, akkor igazából bármire nyitott vagyok, szeretem az egyterűt, de a két gyerekkel nem alapvetés, ha sokat kell cuccolni, akkor arra az évi 2-3 alkalomra meg lehet nézni tetőcsomagtartót, vagy bármit. Mondjuk esztétikailag inkább kombi, mint szedán, 5 ajtós a kettő között. Évi futás az átlagos 10 ezernél nem több, kétharmada inkább város. -
Grillo
őstag
válasz
2-More
üzenetére
Jaja, pár hét alatt elszabadult minden, lassan közép meg felső kategóriás VGA árban van egy normális KIT. Nekem is a 2x16 GB DDR4 már 35k volt (használtan sem találtam s nagyon olcsóbban), de másfél hét alatt már 45k azonos eladónál. Nyár elején ez fele ennyi lett volna. De a DDR5 nagyobb méretű modellek sok helyen már nem is vásárolhatók, olyan gyorsan változik az ára.
Majd kipukkan ez is, de karácsonyra nem ezt kell venni a gyereknek, az biztos. -
2-More
aktív tag
Baz+, én kómába estem és a jövőben ébredtem fel? Mi a here van a ram árakkal? Hogy a bánatban kerülthet 2x8 giga ddr5 100+ EZER forintba?
-
Jahno
veterán
válasz
blueboi69
üzenetére
Ez jutott eszembe, itt kódorogtunk én éppen úgy voltam, hogy fenének hoztam megint ennyi ruhát ebbe a szép tavaszi időbe:

Még zöldült is bőven november végén:
Utána ismerősöknél este láttam a képeket/videókat, amin alul hó, felül atom jég és dér, kb. ugyanott voltunk csak a többiek pár 100 méterrel fentebb:
-
zetor2000
addikt
válasz
npera
üzenetére
Mi annak idején beültünk a Final Fantasy filmre.
Úgy, hogy annyi megvolt, hogy ez egy kultjáték bizonyos körökben, csak mi abban nem voltunk benne. Járatosak sem. Nagy nehezen túltettük magunkat rajta, de most sem értek belőle semmit, mert előtte volt ~9-10 játék, meg azóta is jött ki 2-3-x.
Ha az anime annyira nem is, a hentai is érdemel 1-2 szót...
Csak ez felnőttebb téma. -
npera
addikt
Nem vagyok anime tekintetében tájékozott, de például Ghost in the Shell eredeti rajzfilmet láttam, valamint pár nagyon szépen megrajzolt képregényről is olvastam. Van valami tankos anime, ahol kiscsajok tankot vezetnek, vagy ők maguk a tankok (?). Azt nem láttam, de olvastam róla még régen.
Most feljött teljesen out of the blue sky egy rövid animáció, ahol egy kiscsaj egy Phalanx. Sosem gondoltam volna, hogy az anime és a Phalanx keverhető, de láthatóan igen. És a hangja egész realisztikus
-
zetor2000
addikt
Ha semmi sem segít a javításkor:
-
-igu-
veterán
válasz
NauTiLUS_HUN
üzenetére
Kontrollerrel nyomod?
-
npera
addikt
válasz
NauTiLUS_HUN
üzenetére
Óóó
-
-igu-
veterán
válasz
npera
üzenetére
en penteken vittem be a vasat generalra meg akkor mar rakattam fel szoges gumit is
erre visszajott az osz...
szerelo ember teljesen orult maganak, amikor mondtam neki, hogy a szij feszesseget hogy tudja beallitani
a fekbetetek cserejet is kertem, de azt mondja, alig latszik rajtuk a hasznalat (5 es fel ev)
hiaba no, a fek a gyengek fegyvere, kulonben se attol gurul a bringaartipp johet (ilyet ugyse szoktam)
- 2db 1.95"-os szoges gumi, szerelessel
- altalanos general szerviz: csapagyak ellenorzese, forgo alkatreszek zsirzasa, fekbetetek ellenorzese -
npera
addikt
Asszony bringáját megcsinálták 1 nap alatt
Tudom, hogy egy rendes szerelő rendes szerszámokkal kábé fél óra alatt megcsinálja, de amikor a kerekét kellett centírozni, akkor bőven 1 hét felett volt egy másik helyen.
Ha kész lesz a sufni, akkor egy csomó mindent én is meg tudok majd csinálni, már nagyon várom....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DDR5 8GB / 16GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- ASUS TUF Gaming F16 Laptop! i7-14650HX / RTX 5060 / 16GB DDR5 / 1TB NVMe! BeszámítOK
- HP EliteBook 830 G8 13,3" i7 -1185 G7, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Értem én ezt. Vettem flexet, de 1 alkalommal kellett használni csak 
Inkább az a nyűg, hogy van 15-20 (?) fogóm mindenfélére ami így sem volt olcsó, az Knipexből simán 200ezer pénz lenne. Ugyanez csavarhúzó készletben is, Yato 3ezer, Knipex az 20as körül. Nehéz ügy, van Hager készletem meg mindenféle egyéb, de így sem merném az alap ládám értékét összeszámolni, hát még ha Knipex vagy márkásabb cumókból állna.
Engem meggyőzött, bár ilyen nem fordulhat elő a valóságban, alattam a cső törne el.
A halála pótolhatatlan veszteséget jelent.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
és még tömeg se volt.
mostanában ilyen szétszórt vagyok