Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jahno
veterán
Ráértem
Kiszoroztam utanként, hogy milyen szám jön ki a km/forint opcióra:
158.12, 369.50, 261.36, 216.00, 204.84, 352.90, 224.16, 208.51
Ha jól számolok, akkor 8 utazás alapján 102ezer forintot költöttem 520 kilométernyi utazásra. Ebből egy átlag személyautóval kb. 25ezer pénz lenne a benya, maradék 85ezresből azt hiszem lehetne mit autóra és egyebekre költeni. Még majd alakul a dolog.
Limo szerint továbbra is évi 18ezer km futás alatt bőven megéri Limoval járni. Ha a legkisebb 158 forintossal számolok, akkor 2.371.800 lenne negavonalúan 15ezres évi futással, amiből összevissza kerekítve kb. 750ezernyi a benyaköltség, szóval a 1.5 milliós margóba megint sok minden beleférhet. De számolhatunk nem éppen a minimummal is ami erre levetítve 191.74 ft/km, 18ezer kilométeren 3.451.320 pénz. Ebből 907ezer körül lenne az üzemanyag, ami mellé 2.5 milliót költenénk az autó fenntartására mindenfélével együtt.
Be lehetne dobni még a műszaki tartalmakat, mert a Picantoba nem mindig férnék bele, viszont fenti utak közül volt ami 17 köbméteres nagyvassal ment le, az olyan. Nem érdemes ragozni, 3 év alatt továbbra is kifizetsz egy új autót és lehet tovább kábítani, hogy occsó és jó és ez kell aki "ritkán" használja.
Szóval mindenki bekaphassa, köszönöm a figyelmet, -
Jahno
veterán
Ja, asszony is jött velem, rögtön felvette a kritikus tempót, hogy ez elég kicsi és izé, inkább tartsuk életben a Seatot, ha ezen múlik. Éppen csak azt nem mondta, hogy fos
Autópályán 110 felett már nem sok ereje van, oszt még a motor is szét szeretne esni.Este volt egy kis júzer error, hogy nem nagyon világított a tompított. Nézem a magasság állítót, az semmit nem csinál. Tekerem a forgó bigyót, felfelé refi, lefelé refi, autó állásban refi, végén ködlámpa. Anyád. Megállok, nézem mi van, 2. gyűrű az csak ködlámpa, mindent lekapcsol. Pislogok kicsit, hogy van már 3 reflektor állás, hát a zanyádat, minden rendes autón a kar előre/hátra a ködlámpa és nem 3 állású értelmetlen funkció, Meghúzom, akkor bekapcsol. Forgó gombot eltekerem, lekapcsol és visszakapom a tompítottam, ahogy szerettem volna az elején. Bláááá. Egyéb funkcionális bajunk nem volt, most estére tele is lett Csepel autókkal, mikor a következő 5 napban biztos nem lesz rá szükségem. Napi díját megkeresték rajtam az biztos ráadásul ha én fogyasztom le a tankot és tankolom meg, akkor nem jár ajándék kredit és semmiféle kedvezmény, vagy jóváírás.
-
Jahno
veterán
Na, Limo teszt n+1 felvonás.

Azért vidékre ne ezzel járjatok a nagyihoz rendszeresen, bár olcsóbb lett, mint előre tippeltem. Túl sokat nem szeretnék tesztelni, majd lehet egy utazásonkénti /kilométer vagy összess /kilométer és elmúlt 2 hónap megszorított, csak a legszükségesebb utazásait összeírom km/forintra, hogy tudjuk hol a helyünk és akkor a 2x4 nap családlátogatás nem lesz benne, amihez családból kértem kölcsön autót, kamatokat év végén leisszuk, többi szerintem megfizethetetlen paraméter. HA lett volna autó (de nem volt) akkor az az időszak csak autóval számolva 120ezer pénz környéke lett volna....
-
-szabi-
addikt
válasz
eattila
üzenetére
Cube Aim Pro bringát tekerek, ez a gyártó alsó polcos bringája ebben a kategóriában.
Elől kettő van. -
-
-szabi-
addikt
Mai tekerésnél az első váltó nem akart visszaváltani a nagy fogaskerékre.
Most nézhetek ilyen videókat is a hogyan állítsuk be a tárcsaféket videók mellé.
-
npera
addikt
Óóó...
-
Sipi-
őstag
válasz
Jahno
üzenetére
Továbbra is azt javaslom, hogy ne a kínálat alját akarja megvenni, mert az xar lesz és az is marad. Megveszi 25ért, rákölt 5-öt, majd 5 év múlva eladja 20ért 1-2 év hirdetés után. Vagy vegyen külsőbb kerületben normálisabbat amit vagy ki tud adni vagy könnyebb eladni később.
De ha lehetne koleszos, akkor miért nem akar? Jó buli és töredékébe kerül, mint egy sajátnak a fenntartása. És még takarítani is kevesebbet kell sokkal
-
Jahno
veterán
válasz
npera
üzenetére
Erőteljes, de ez nekem túlzás lenne és hiába szeretem a húst, legyenek arányok és inkább 3 külön burgerben legyen 3x150-180 és némi ropogós saláta.
Hétvégén magunknak csináltunk, szószt már dedikáltan én főzöm idehaza, bár most csak kecsap volt alapnak. Aztán barnacukor, karamellizált hagymán elkezdem, utána borogatok bele mindenfélét ami kezem ügyébe esik. Múltkor jó füstös lett, most azért inkább erősen savanyú, amit édessel felhúztam de nem teljesen értettem mitől savanyú, mert múltkor pár csepp lime minden is ment bele, most meg csak minimál ecet.
Már nem is mondom, hogy tegnap Hoppácskában jártunk és bejelentkeztem november 26-ra is, mert útbaesik. Tegnap meg azért mentünk, mert múlt héten voltam és ezen a héten szolgálatban volt az ős-tag akit ismersz, meg ígértek káposztás kalácsot.
Édes kalácsokat most szépen megkavarták, tele vannak maszkarponéstejszínes fehércsokiskávés mindenfélével és nem csökken a színvonal. Sőt! Körúti lángosos bedobta a törölközőt, de majd keresek valami jobbat. Szóval jövőre ott nem számolunk bicajosokat, de majd azt is máshol.
Visszafelé volt egy pékség a Rádayban, éppen csak kenyérért kellett volna beugrani de már messziről kiszúrtam, hogy van valami pisztáciás habrolójuk. Az is megütötte a szintet, mert akkor már hoztam haza (roló az ott helyben eltűnt) és ilyen volt:
Ez a pékség lehet itt-ott még útba fog esni. Hétvégén meghajtottam a csoda doboz kamerát, aminek a működését sem értettem, nyilván 3 tekercs után néztem meg, hogy egyáltalán milyen záridő és mennyivel exponáltam túl, de ez teljesen jó lett. Műxik, remélem megéri nálam a 100 éves kort és akkor még film is lesz bele valahol. Művekben nyomtam pár tesztet koncepció nélkül:
Teljesen jó a fehér szín is, kéményen van részlet, mindennek örülni kell. Annak ellenére, hogy itt ha kicsit felhősödik akkor nem állítasz csak úgy ISO-t meg záridőt és egyéb hóbortokat. 100mm obi, fél nagy formátum vagy ezt sem tudom milyen formátum, Wikipédia zűrösen homályos.
Zajlik az élet, villanyos ember még nem mondott ajánlatot, azon egy darabig nem aggódom, autóval is kussol a szerelő, most holnapi dolgokat elintézem Limoval, annak a költségét úgyis megírom és ha elkészültünk akkor faarccal mondom majd Neki, hogy ezt a költséget nyugodtan le lehet vonni a végösszegből. Még nem tudom, hogy várjak-e vagy jövő héten basztassam, vagy hétfőn állítsak be trélerrel és hozzam el az autót úgy, ahogy van.
Ez a fotómasina bejött, ünnepnapokon előszedem és néha kattintok párat. Színes kisfilm is olyan mocskos drága lett, hogy yajj...
Vagy karácsonyra meglepem magam egy sörösdoboz kamerával, abból a "gyári" sem olyan drága, igaz 1 kocka kb. 1-2ezer forint, viszont évi két kockánál többet nem nagyon lehet vele csinálni tehát ha idő alapján számolom az ár-értéket akkor zseniális
Most iszom egy orgoványi sört, nem túl rossz, 2 litert 1 ezresért adtak a helyi kimérdében. Ott felbukkan néha prágai vagy zöld sörök, akkor évente kétszer betérek a buszmegállóból.
Nem tudom még mi maradt ki, gyerök talált egy értelmes kis lakást nem rossz helyen, de alacsony és nem fér be. Most morgott egy napig, de ott tart, hogy egy pince is jó lenne csak haladjon már a dolog és hagyják békén :-D
-
npera
addikt
Jahno, kipróbáltuk Luleå városában a 600-grammos börgert. 4x150-es a cucc. Van benne sajt és békön rendesen. Kapsz hozzá egy másfeles üdítőt és gigantikus mennyiségű krumplit.
A bürger lement, a krumpliból maradt rendesen és kábé 1 liter üdítőt ittam meg hozzá öblítésnek.
Most egy ideig nem eszem bürgert
-
blueboi69
őstag

-
Sipi-
őstag
válasz
NauTiLUS_HUN
üzenetére
2-vel indul és utána bízik benne, hogy négyzetesen növekszik a mennyiség. Tehát 40 semmiféleképpen sem tud kijönni

Egyébként lehetne infralámpával is fűteni. Kicsit magasabb hőmérsékletre és nem a leandereket rakod be alá, hanem mást
Keresetkiegészítésnek is jó, csak vigyázni kell a vevőkörrel 

-
zetor2000
addikt
válasz
NauTiLUS_HUN
üzenetére
Szerintem a Gyalog-Galopp-ból.
Ott egy nyúl védte az üreget, itt akkor 2 kellhet az üvegházhoz.
40 nyúl az már mennyiség... cserébe mehet pörköltbe! Finom.
-
NauTiLUS_HUN
tag
válasz
blueboi69
üzenetére
Ez a két nyúl honnan jött? kb 40 nyúl kellene vagy több. Nekem már van ilyenem, nem 1cm-es polikarbonát hanem 6mm. Az egyik fala 3 rétegű üvegajtó (teraszajtó mert egy olyan teraszt zártam be, ahová sosem mentünk ki.
Egy darab 400wattos infrapanel van az egyik falon és egy termosztát a másik falon, -12- 14 fokig 6-7 fokot tart bent, nem állunk térdig az amperben, 3*16A van csak. -
blueboi69
őstag
válasz
Sipi-
üzenetére
Amióta itthon termelem a paradicsomot magamnak egyszerűen a boltit nem bírom megenni annyira ízetlen.
Még nem döntöttem el mi lesz
a 2kW cucc is jó lehet, az a baj, hogy a PTC-s kerámiafűtésekkel semmi tapasztalatom nincs, nem tudom elképzelni, hogy ez mekkora hőt ad le. Mert létezik ezekből kicsi is, pl ez: [link]
De olyan ami ránézésre ugyanilyen csak 12V-os és 180w, de árban meg nem kevesebb... Még nem látom át mi a trükk ebben. De gyanítom ha egy műanyag ventit ráraknak, akkor mégsem olvad el olyan könnyen, tehát mégsem izzik úgy.Amúgy a legbiztonságosabb eddig az a csöves melegítő volt, abban van beépített termosztát ami 90foknál kikapcsolja, így fára is szerelhető.
-
Sipi-
őstag
válasz
Jahno
üzenetére
Olyan alacsonyat is tud?
Keresztapámék régen termálvízzel fűtötték a fóliákat, volt amelyikbe a már "elhasznált" víz ment, az hűvösebb volt. De nekik a kút adott volt, rá kellett kötni (meg persze fizetni a "TSZ"-nek érte).
Azóta sem ettem olyan finom paradicsomot, mint amit Ők termeltek... -
Sipi-
őstag
válasz
blueboi69
üzenetére
2kW ? Aránylag kicsi területen, felügyelet nélkül?
Én inkább a 45 wattosat raknám ki, bár az meg lehet, hogy kevés hidegben akkor is, ha megy folyamatosan.
Nincs más, ki kell vinned a fűtéscsövet a lakásból egy szigetelt csőben és csak megfordul a cső és megy is vissza
Később bővíthető radiátorral, ha inkább elvonulnál oda dolgozni
-
blueboi69
őstag
válasz
zetor2000
üzenetére
A tervezhető költséget felülírja a költségcsökkentés, ugyanis az időzítő alapján akkoris fűtene, amikor nem lenne rá szüksége. Néztem már minimál napelemes megoldást is, akksival. Lehet ezt cifrázni

De sztem végül lesz egy ilyen: [link] Ezt legalább tudom máshol is használni, ha szükség lenne rá. -
zetor2000
addikt
válasz
blueboi69
üzenetére
"Csak sok olyan cucc van, aminek nem elég ha kapcsolgatod a betápját, attól még nem indul el."
Én a legfurulyább hősugárzóra gondoltam, ami akár lehet egy hajszárító, az nem annyira "okos", hogy külön gombot / IP csomagot kelljen neki küldeni...
Sima be/kikapcsolós izéke, azt jónapot.
Ha nem időzítő, akkor valóban, hőfok alapján kaccsolgatni - ez nem annyira tervezhető költség, mint a 20 percenként 10 perc fűtés. -
blueboi69
őstag
válasz
Sipi-
üzenetére
Az alja még kérdéses. Vagy murva, vagy térkő vagy föld vagy xps...
Még nem döntöttem el. Már áll egyébként, előtte lévő kis placcon térkő van lerakva, de nincs szegélyezve vagy ilyesmi, illetve az oldala is 1 sor térkövön van. Egyelőre van benne egy ültetett rozmaring és menta, de ezek kivehetőek, de van itt csepegtetőcső és az áram is a földből itt jön ki -
blueboi69
őstag
válasz
zetor2000
üzenetére
Hátakkó' má' vezérelném bentről a hőfok alapján

Csak sok olyan cucc van, aminek nem elég ha kapcsolgatod a betápját, attól még nem indul el.Most egyelőre ezt néztem ki [link] vagy lehet valami hősugárzó. Csak fára ezt szerelni, nemtudom jó e. Elvileg a belső termosztátja 90fokon kapcsol ki, annyinál még nem gyullad ki a fa.
-
zetor2000
addikt
válasz
blueboi69
üzenetére
Ha van benne áram, akkor valami olyasmi hősugárzó, ami nem olvasztja meg a polikarbonát tetőt, de fűt, meg egy időzítő? Az óránként pár percre bekapcsol, a fűtőtest melegedik, a belső tér melegedik, majd amikor olyan, akkor az időzítő kikapcsol.
Mondjuk 20 percenként 10 perc fűtés... szerintem az akár elég is lehet, de ki kell tapasztalni. -
-NoVa-
veterán
válasz
Jahno
üzenetére
Az a jó, hogy egyáltalán nem használunk olajat, és emiatt az elszívó sem úgy működik, mint máshol. Avagy valamennyit, de múltkor vendég az éves kb 1 liter olajfogyasztásunkat egyben beleöntötte a csirkealkatrészek alá, az döbbenetes kontraszt volt. Úgyhogy belső keringetős szűrős elszívót építettem be, és a kivezetés az csak szellőzőkürtő, felülről lefedve, nem kell zsírra szállt porért aggódni.
-
blueboi69
őstag
válasz
Jahno
üzenetére
Már nagyrészt kész a cucc, még pár napnyi munka van vele, de majd tavasszal szétszedem a felét lekenni lazúrral, mert ilyen hidegben már nem jó kenegetni, sajnos ezzel is megcsúsztam időben. A leanderekből olyan van, ami kibírja, egyre több helyen olvasom, hogy eleve kiültetik, azt kész. Ezek is kibírták eddig, de csak jobb ha még zárt helyen is vannak. Viszont palántáknak jó lesz tavasszal amikor még márciusban is vannak fagyok. Nem a leander a fő szempont, csak ha befér. Már kezdenek nagyok lenni, 3 is van belőlük, baszottnagy kaspóban. A melegház meg kicsi, inkább palántáknak való lesz, meg a kerti kocsit tudjam fedél alatt tárolni
Majd csinálok róla képet amikor készen van.Lehet hozok bele lótrágyát meg némi komposztot aztán az is termel hőt
Csak büdös egy darabig. -
Jahno
veterán
válasz
blueboi69
üzenetére
Egyre melegebb van, nálunk tanyán simán csak körbefóliáztuk a teraszt, hogy ne legyen huzat és ott kibírta az összes cucc, meg fény- és egyéb nélküli melléképületekben, szomszéd épülő házában, mindenfelé szétszórva. Pár ismerős csak becsavarja szalmába és kész, pinyókba ezer éve nem hordjuk le. Nem vagyok benne biztos, de tavaly szerintem kint a kertben is maradt leander. Persze ez nem fog bíztatni, hogy tutira nem fagy el, de már nem olyan vészes. Rá is jöttem, hogy sógorné miért van rányáladzva anyós maradék leándereire, mert nekiadtam a szomszédnak és volt egy kisenagy balhé, hogy az kit illet és azonnal kéri vissza. Akkor mondják itt falun, hogy márkájától függ de simán 50-100ezres vagy drágább tétel egy olyan bokor
Nekem minden csak gaz, de legalább jól nézett ki és nem volt semmi szívás vagy tetű...Polikarbonát alatt télen azért hűvös van, ha kicsit is süt a nap akkor 2 négyzetméter (jövőre már növelni fogod
) hamar melegszik, ilyenek alatt mindig érezhetően meleg van, nyáron meg átesünk a másik felére és levegőt sem kapunk.Termál kutat kellene fúrni, csak figyelj a visszasajtolásra :-D
Szerintem építsd meg, ne küzdj sokat, ha valami lekonyul akkor jövőre okosabb leszel.
-
-NoVa-
veterán
válasz
blueboi69
üzenetére
Én a házból terveztem hasonló alapötletnél csövön kivinni a meleget ventivel huzatva. Avagy ha már úgyis a padláson fut ki a konyhai elszívó csöve, akár tovább is gondolhatom az útját a padláson át. Ehelyett általában a dolgozószobám néz ki télen úgy, mint egy arborétum :)
-
blueboi69
őstag
Vidéki téma.
Építek egy melegházat. Kicsi, arra jó lesz, hogy néhány növény túlélje az amúgy igen kemény telet
Leanderek, tölcsérjázmin, meg akkor már tavasszal palánták is ide mennének. 10mm-es polikarbonát, fa szerkezet. Kb 2.5m2 alapterületű és a legmagasabb pontja 2m.
Namost a szomszéd épület közel is van és árnyékol és ha az nem lenne elég, akkor a kerítésnél a borostyán is árnyékol, szóval szinte csak felülről kap fényt, ami kevés ahhoz, hogy meleg is legyen benne.
Hogyan oldjam meg a fűtést? Éghető parafinolajos dolgot nem szeretnék benne hagyni éjszakára. Áram lesz benne, valami csőmelegítőn gondolkodom, de fogalmam sincs, hogy az mennyire csinál meleget. Esetleg valami autós 12V-os hősugárzó, vagy ilyesmi. Nem kell szauna, csakhogy azért 5fok mondjuk legyen.
Gondoltam arra, hogy belerakok két nyulat, az lead annyi hőt, hogy ne fagyjon meg semmi, de asszony leszavazott, hogy nem akarja a gyerekeknek magyarázni, hogy miért sütjük meg őket nyáron. Szóval bármi ötlet, tapasztalat... -
Jahno
veterán
válasz
Sipi-
üzenetére
Eddig nagyobb volt a költségvetés is, most anyja hisztikézett, hogy egész Pest egy pöcegödör, meg jaaaaj én semmitől nem vagyok elájulva... Tipikus agybaj, ami vicces addig, hogy villamoson pánikol 5 embertől meg minimáltól, de ez már túllihegett rinya.
Most nem azt nézi, hogy mi van a piacon, mik a reálisak, mit adnak mennyiért, hanem azt, hogy odahaza a nappali 80+ négyzetméter és milyen áron mennek falun a lakások, szóval teljesen más kávéház. Tegnapra asszem pár dolgot felfogott belőle, de árfekvében nagyon lekalibrálódtunk 20-30 milló környékére az meg pont valami minimál garzon és nem jóállapotban a Ferenciek tere közepén. Az sem mindegy, hogy Csepelen is vannak csövik, néha akad 1-2 hőbörgés, de rend őrei is meg szoktak jelenni és rendet tesznek. Csepelen ez az úri közönség, nem szarnak oda, nem is kéregetnek, nem hőbörögnek:
Szükséges vele járó rossz, bár kapunk előtti átjáróban a húgyszag az nem éppen a legjobb. Utána elmegy az ember Kőbányára és nem csak az átjáróban van, hanem 200 méter hosszan a fél utca össze van szarva, esetleg Ráday kultúrkörnyéken felváltva a kutyás és emberi maradványok, aztán heló, ha alacsonyodik is a szint, még mindig átlagon felül állhatunk itt Mordor külsőn.Akkor már inkább ez, mint Diószegi (néha mániákusan ghy-valakarom írni, blááá) környéke, ahol sorban találja az occsó lakásokat, bontásra váró házakban oszt mindennaposan mennek ki valami késelések miatt.
-
blueboi69
őstag
-
Jahno
veterán
válasz
zetor2000
üzenetére
Amikor még úgy volt, hogy gyerök nem szeretne koleszba menni (szerintem ezt is az antiszociális anyja találta ki) akkor fél XVIII kert végigmutogatta, ott nem nagyon tiltakoztam volna kb. semmi ellen, de aztán hirtelen változott a terv, felenegyede pénz lett és jajj én sehova nem szeretnék kifelé menni. Majd lehúzom a kölköt egy kávéra és kifaggatom rendesen.
-
zetor2000
addikt
válasz
Sipi-
üzenetére
Kispest (XIX. kerület) nincs annyira kinn. És szerintem teljesen élhető.
Pár igen hangulatos helye is akad, csak ott drágák a lakások / házak. Pl. Wekerle telep.Nemrég nézegettem, hogy ha vennék, akkor abban a kerületben, mert nem lakom messze, cirka ismerem a környéket, meg lehet, pár év múlva lesz annyi zsém, hogy egy kisebb ház beleférjen a keretbe. Van pár olyan, amit simán bevállalnék, ha lenne rá annyim, hogy maradjon még ~5M felújításra, és ne kelljen azonnal költözzek. Igaz, az, amit nézegettem, 60m" körüli házak, és ~55-65M ig. De van, ami 2 lakásos ház, volt, ami mellett volt egy műhelynek való épület stb.
Nekem kéne egy kis kert, ahol lehet grillezni, meg BBQ-t csinálni.
-
Sipi-
őstag
válasz
Jahno
üzenetére
Feleségem kolléganője kb. egy éve különköltözött a pasijától. Ekkor vett egy 40-45 m2-es téglalakást, 30 millió alatt valamivel. Ez szépnek is hangozhatna, de konvektoros fűtésű és felújítandó. Észrevehető összeget rálocsolt már azóta és még nincs kész.
És ez közel sem a belvásorban van, hanem a 19. vagy 20. kerületben, valahol eléggé kint.Kapcsolódik:
Majdnem 17 évnyi átlagfizetés kell egy új lakás megvásárlásához Budapesten -
Sipi-
őstag
válasz
Jahno
üzenetére
Ne is mondd. Amikor (felelőtlenül) elvállalta egy korábbi munkahelyem, hogy a tűzfal mellé csinálunk wifi-t is, akkor a matricás üvegfalú tárgyalóba nem akart a wifi bejutni. Vagyis a mindenféle drága cuccok nem mentek, de az 5ezer forintos asus vagy tplink 2 (4
) antennás fapad router beszórt mindent 
Amikor költözött az ügyfél, akkor mondtam, hogy meg ne prôbáljunk az új helyen a wifi-vel szórakozni, hívjunk céget aki garanciával (és hozzáértéssel) megoldja. Nem tudom mi lett, mert akkor jöttem el onnan
-
válasz
ezittketto
üzenetére
milyen és mekkora betonfal, az a nemmindegy. meg mekkora sebességnek kellene maradnia a produkció végén

a lakás egyik végéből a másikba elér a wifi 5 ghz-en is, de a lépcsőházba már alig jut belőle valami. -
Jahno
veterán
Lesz még itt meglepetés. Kölcsöngyerek ment volna megnézni egy lakást, nyócker kellős sűrűjének a közepe, de lassan már tesóm is felfogja, hogy nem olyan egyszerű az élet. Főleg az árfekvés alján lesz reménytelen, de most Ő akarja eldönteni, hogy maximum mennyit szeretne költeni és az szerintem elég kevés.
Mondja a hirdető, hogy magát a lakást nem tudja megmutatni, mert a tulaj éppen külföldön van, de a szomszédban van egy hasonló, az eladóról meg küld képeket. Küldött sok szép jót, házszámot még nem tudunk, csak kb. az utcát, viszont "ablakon kifotózva" a környék nagyon nem stimmel. Aztán lehet én nem tudok valamit.
Következő áldozat X. kerület, mondja, hogy Tárna utca. Pislogtam kicsit, mert fel mertem volna tenni egy sört, hogy csak néhány ipari egység van és max. kínai figurák laknak egy kupacban mindenféle raktárban és mégis: [link] Kajáért legalább nem kell messze menni.
Kíváncsi leszek a fejleményekre.
-
-NoVa-
veterán
válasz
Sipi-
üzenetére
Chiari szövődmény, avagy ne törd el a belső koponyalemezed nagyon, sok gondot okoz később.
Ez most állami volt, abból a negyedik. Magánból is körbejártuk a választékot, ez volt az első, aki komplex diagnózist nézett, nem tüneti kezelést. Egyfelől neki hurrá, pacsi, a többiek felé kevésbé vagyok lelkes.
-
Sipi-
őstag
válasz
-NoVa-
üzenetére
Bazz. Tudni lehet mitől jött elő? Ez magán volt vagy állami végül?
Én is voltam ma háziorvosnál. Először azt mondta, hogy ennyivel máskor ne jöjjek be (vasárnap óta láz, azóta folyamatos hőemelkedés és köhögés). Aztán megvizsgált és röntgenre meg laborba is elküldött (és antibiotikumot is kaptam).
-
zetor2000
addikt
válasz
ezittketto
üzenetére
Van megoldás, de drága.
TP-Link Omada cuccok... Omada kontroller - ez egy vezérlő, és pár wifi AP, amiket dróttal kell az Omada kontrollerre kötni. A drótnak kell fúrni lyukat.
Cserébe egy wifi hálózatot lát, akármennyi AP lóg rajta, a lefedettség elég jó, "Wifi 6" vagy "Wifi 7" képes cuccok. Vendég wifi is mehet.
A SOTE sürgősségi/traumatológián is láttam, hogy ilyesmi van, ott volt vendégwifi is. -
-NoVa-
veterán
Mai egészségügyi káosz, avagy majdnem forradalmár rovat:
A fiam fél fülére süketül. Azaz rendszeresen panaszkodik fél éve, hogy dugul a füle, és sorra hordtuk fülészetre, mindenfélére, említve a Chiarit, rákérdezve, hogy ok, nem látnak fizikia problémát, de idegi alapú lehet-e. Aztán sorra elhajtottak. Persze mindig megy az idő, újabb és újabb időpontra várás, párhuzamosítva. Ma végre megvizsgálták rendesen, (erre is 4 hónapja kaptuk az időpontot, végtelenül túlterhelt de lelkiismeretes doki, leletírás közben műtétet szervezett megosztott figyelemben) persze hogy idegi alapú, a folyamat ismert, megállítható, tök jó lett volna, ha már fél éve kezdik a gyógyszerezést, de legalább nem a beszédhangtartományból veszített, "csak" a magas hangokból.
Regenerálódásra elméleti matematikai esély van, de közelebb a nullához, mintsem hogy optimista legyek. Szóval ma sem gyújtottam fel semmit, de kedvem az egyre több lenne. -
-szabi-
addikt
válasz
Sipi-
üzenetére
Telefonon kértem időpontot azt mondát visszahívnak de nem tették.
Holnap reggel beugrok személyesen de időpont nélkül nem sok jóra számítok.
Mindenesetre megpróbálok kimért, diplomatikus és udvarias maradni annak ellenére amit belül érzek.Fogzuhany érdekes kérdés olvastam már mellette és ellene is érvet, nekem az maradt, hogy implantos fogat inkább ne.
A gyulladást nekem is mondták, ha megtörténik azonnal menjek. -
ezittketto
tag
Köszi srácok. Sajnos nincs több információm, mert csak telefonon vázolta nekem a dolgokat.
Ráadásul nem egy szerelgetős típus.
Akkor -ha jól értem- csak a kábeles megoldás működhet itt tutira.. -
-
blueboi69
őstag
válasz
ezittketto
üzenetére
Megoldás van, de nem wifinek hívják

-
Jahno
veterán
válasz
ezittketto
üzenetére
Vagy 2 mikrobi kliens 23 dB-s antennákkal, de nem fog Neki tetszeni az ötlet, tesztelni is kellene, általában az egész wifis problémakört nem szokták érteni, dumálhatsz vagy rajzolhatsz bármennyit... Összességében nem de legalább drága, így marad a 8as fúró és a 20 méteres kábel.
-
ezittketto
tag
Sziasztok!
Egy ismerősöm érdeklődik, hogy van-e megoldás arra, hogy 15 méter távolság és 3 betonfalon keresztül, wifin mehessen a net..
Tudtok erre valami megoldást?
powerline elvben nem működhet, mert nem egy áramkörön vannak.. -
Sipi-
őstag
válasz
-szabi-
üzenetére
Ha már berakták az ínyformáló, nagyobbik csavart, akkor azzal viszont nem jó sokat várni. Nekem az első berakás után egy héttel mentem vissza mintát vetetni és addigra már elkezdte benőni az íny. "Farigcsálni" kellett az ínyből
Utána már 3 nap múlva mennem kellett, hogy húzzon, igazítson a csavaron. Bár addigra épp el is készült a korona első változata (a fémváz, mert fém koronám lett). A végleges csavar az egy hegyes tüskére hasonlít, röntgenen is látszott. Ahhoz másik fajta racsnis kulcsot használt (vagyis másik fejet hozzá).Használgatom, de sokszor elfelejtem és emlékeztetni kell rá magam. Egyébként sem jó a harapásom, ez sem segít rajta. Meg az sem, hogy 3 helyett csak 2 fog lett és vigyáznom kell, hogy nehogy "túlharapjak", mert ott már az ínyem van. Fogmosás is nagyon furcsa, mert semmit sem érzek belőle. Fogzuhanyozni viszont ajánlott minden nap. Fogkőre is figyelni kell, valamint, ha begyulladna, akkor sürgősen kezelni.
-
-szabi-
addikt
válasz
Sipi-
üzenetére
Az interneten is azt olvastam, hogy két csavar van és megerősíti amit mondasz, hogy nem az elsőre kell feltenni a koronát.
Olyat is láttam mikor átmenő csavarral rögzítették a koronát azt tömték be de nálad akkor hozzá ragasztós módszert használtak.
Fém kerámia vagy cirkónium korona lett végül?
Ugye lassan 10 hónapja csak egyik oldalon rágok gondolom nálad is így volt. Most hogy kész rágtál már rajta?Bármennyit gondolkodom így félbehagyva nincs orvos aki átvenne, szóval le kell nyelnem a békát és visszamenni. Aztán tettetni, hogy minden ok miközben mérges vagyok, ezt is nagyon szeretem.
-
Sipi-
őstag
válasz
-szabi-
üzenetére
Nekem a 3 hónap várakozás május végén - június elején telt le. Akkor nem akartam belekezdeni (nyári programok és szabadságok miatt, hogy ha bármi komplikáció van, akkor borul a nyári terv). Szeptember is teli volt még programokkal, így október elején kezdtünk neki. De ezt megbeszéltem előre a fogorvossal. Nálam mindent egy fogorvos csinált végig, csak az első lépéshez, a fogak kiszedéséhez hívott a rendelőjébe egy szájsebészt.
Előzetesen azt mondta, hogy csak "kiüti az ínyt, 2 kis lyuk, mintát vesz és pár nap múlva felrakja a koronát". Ehhez képest az első alkalom kb. 3/4-ed órát tartott, mert nagyon benőtte az ínyem (gyanítom a 3 vs. 7 hónap is közrejátszott). Ekkor rakott bele nagyobb csavart és vett felülről mintát (cserepóló jól jött volna
) Egy hét múlva vett alulról is mintát (csavar ki, másik be, minta, csavarcsere). Pár nap múlva mentem próbálni: csavar ki, másik csavar be, próba, csavar ki, csavar be. Újabb pár nap múlva csavar ki, másik csavar be és próbaragasztóval felrakta. Egy hét múlva mentem "véglegesíteni". Ez sem 3 perc volt, mert még húzott a csavarokon (tüskéken), körbetömte és úgy ragasztotta rá.
Végül összesen pontosan 3 hét telt el az őszi folytatás elkezdése és a végleges ragasztás között.
Nekem kb. 2/3-ad 1/3-ad arányban volt a költségben a kezdő beültetés és a befejezés. De nekem 3 fogat (2 régi koronás + bölcsességfog) szedtek ki és kettő implantátumot kaptam, sok műcsonttal együtt. Nem volt standard a beavatkozás.Nálad akkor most hogyan tovább?
-
-szabi-
addikt
válasz
Sipi-
üzenetére
Nálam bonyolódott mert a koronázáshoz visszaküldtek oda ahol az egész kezdődött ahol kihúzták.
Ez nem nagyon tetszett de visszamentem és bemondott egy olyan árat amitől kiguvadtak a szemeim (mindkét orvos keresni akar).
Még rákérdeztem, hogy ez valami prémium anyag lesz és azért ennyi illetve ebből mennyit fedez a biztosításom?
Hideg zuhany: már levonta a biztosításos részt és sima fém kerámia, semmi cirkónium.
Akkor elváltunk egymástól azzal, hogy kértem számolja újra mert ez így sok.
Ez volt szeptember 26-án, azóta is számol vagy le se sz@r, én meg nem akarok hozzá visszamenni.Nálad mikor felnyitották az ínyed te ínyformáló csavart kaptál vagy egyből az implantátum fejet tekerték be?
-
blueboi69
őstag

-
zetor2000
addikt
Napszmek... erre kell kelni? (Tegnap nem volt érkezés hírportálokat olvasnom). [link]
-
Jahno
veterán
válasz
Samott
üzenetére
Pár dolgot néztem, kb. piactér féle, de hát nyilván nagykert és hasonlót fog össze, de ugyanaz van, mint MM, Digitalko, Alza, satöbbi vonalon. Pénzt ki lehet vele szervezni de most !+1 oldalnak, hááát, mall is eladja magát Aleggronak, jó ég tudja, van, mint égen a csillag csak más körítés és keresési ablak. Még rögtön elad vele egy hitelt.
-
npera
addikt
Ha minden jól megy, akkor a napokban átmegy a hitel a "csalós" banktól egy rendeshez. És akkor le tudom végre mondani a régi bankot. Eltartott egy ideig, hogy minden átfusson, de már látszik az alagút végén a vonat...
A legjobb, hogy 7-én csökkentik a kamatot, de mi előtte letudjuk a lépést, így kevesebb büntetőt kell fizetni a régi banknak a kiesett nyereségük miatt. Inner peace, motherf....
-
Jahno
veterán
OPT kör nagyon nyomul ezzel a Zenga/Fizz és hasonló dolgokkal, bár nem tudom minek a sokadik platform rá, pénzt biztos ki lehet belőle csavarni mindenféle vállalkozásoknak. Találtam egy csaló hirdetést, írtam ügyfélszolgálatnak, megköszönték, törölték. Válaszidő: 20 perc. Legalább ez műxik, Jófogásra évek óta csak véletlenül tévedek, trágyadomb az egész, ügyfélszolgálat meg kvázi nincs.
Ez egy "ház" hirdetése volt, 100 négyzetméter, 60ezer forintért eladó, V. kerületben. Rajz nincs, paraméter nincs, szabad szöveges leírása az ingatlannak:

Gyerök meg a Diószeghy Sámuel utcában talált lakást, na mondom egyre hülyébbek vagytok, azzal pont kb. 10 évet kellene várni, mire kicsontozzák a népeket. Valamikor ezen poénkodtam, hogy mikor a Hős utcából oda települtek át a népek és eltűnt a rendőrségi konténer is, hogy biztos ellopták a brazilok. Vagy cuccra cserélték.
-
blueboi69
őstag
Ó megjött a pinecil, gyorsan melegszik

IronOS, amit lehet frissíteni... beszarás
-
-szabi-
addikt
Tegnap később volt időm elmenni tekerni, így sötétben lámpás bringázás lett belőle.
Két alkalommal is megcsúszott a bringa, lámpa mellett nem úgy láttam és kiderült sárosabb volt. Megfogtam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Távol-keleti webshopok OFF topikja (játékok, kuponok, stb.)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Egyéni arckép OFF
- Haditechnika, harcászat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Jogász topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- DJI Mavic 3 Cine Premium Combo - Apple ProRes & 1TB SSD - DJI RC Pro - 3db akku - 2 év garancia
- Asus ROG Scar 18 - RTX 5090 - 64GB Ram 2x2TB SSD
- Bomba ár! Dell Vostro 5620 - i5-1240P I 8GB I 256SSD I 16" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3515 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i5-6GEN I 8GB I 128SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Új Asus Zenbook 14 OLED 2.8K 90Hz HDR i7-13700H 14mag 16GB RAM 1TB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- Lenovo ThinkPad T15 Gen 2 i5-1135G7 16GB Ram 256 GB SSD FHD IPS Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3293
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro 128GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4680
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Autópályán 110 felett már nem sok ereje van, oszt még a motor is szét szeretne esni.

Nekem minden csak gaz, de legalább jól nézett ki és nem volt semmi szívás vagy tetű...

) antennás fapad router beszórt mindent