Hirdetés
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 17 - alap
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Motorola Moto G06 Power – nagyfater új zakót vett
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Jahno
veterán
válasz
npera
üzenetére
Ezek még békebeli cuccok, nem púposodik annyira, de attól függ melyik fajta akku, az élénél a műanyag fárad el és reped meg. Én kidobtam belőle a cellákat, aztán ne legyen lukas a gép alja. Másikat még kicsit faragnom kell, mert csuklótámaszos akku van benne, ott egyelőre lóg a fél bele
-
blueboi69
őstag
válasz
Samott
üzenetére
Pontosan így látom én is!
Kicsit azért könnyebb, hogy nincs a nyakamban az autó és lassan már tényleg csak nevetek az egészen. A másik tag, aki pereskedni akar, neki még ott az autó, ő frusztráltabbnak tűnt.Viszont jó döntésnek érzem, hogy leírtam a csoportban a story-t, hátha előkerülnek mások is.
-
blueboi69
őstag
#smax
Fú skacok.. tegnap este rámírt az a valaki, aki annak idején ajánlotta az eladót. Nagyon nagyon próbálta bevédeni, csomó részletet tudott a dologról, és gyanús volt, hogy ugyanúgy használ írásjeleket szóközzel, mint az eladó, valamint miután elköszönt, az eladó is online lett a messengeren pár perccel később

Erős gyanúm van, hogy ugyanaz a személy. Szóltam adminnak is, ő mondta, hogy a csoportnak van ügyvéd partnere és segít.
Bazzeg, pedig azt hittem vége lesz...
-
Sipi-
őstag
Allianz nem akarja asszony Yarisát biztosítani. Az idei 24ezer/év (B9) díj után 44ezerről (B10-ben) küldtek értesítőt (május közepi fordulónappal). Megadtam a km adatot, így már lement 38ezerre. Másik biztosítónál ugyanez 27ezer, 11ezer forintot megér nekem néhány kattintás.
-
npera
addikt
válasz
hobizoli
üzenetére
Ha elkezdik a cellák szétnyomni a pakk házát, akkor azt már nem tárolnám a lakásban. Ha a 100% töltöttségről igen rövid idő alatt bezuhan alacsonyra vagy csak simán kikapcsol, akkor legalább egy cella bedájolt már.
Onnantól kezdve az az egy viszi magával a többit is tipikusan.
-
npera
addikt
válasz
qnadam
üzenetére
Sajnos már van egy fotós/videós részleg, ahol elég komoly cuccokkal nyomulnak a jóemberek. A fenti tevékenység drónos felvételeket is magába foglal. Ráadásul olyan kategóriás cuccokkal repülnek, ahol már külön személyzet van a gépre, a gimbalra és természetesen szpotter és "rendező" is áll mellettük.
-
zetor2000
addikt
válasz
-igu-
üzenetére
Igazából a Wiki felületen és a fórum első pár oldalán se találtam érdemi infót a korsóról, meg a haverjaikról. Lehet kérni valami egyéni rangot egy adott felhasználói kaszttól, de azt kérni kell, és azt tudná az ember, hogy kérte. A korsó nekem is van, de nem látnám, hogy a meghívottaim bármire is előfizettek e vagy ilyesmi. Úgyhogy passz...
-
npera
addikt
Offtopic, vigyázat. Ráadásul marketing anyag is. De talán érdekes. Átlátszó házban osztómű kenése különféle olajokkal.
Nem mondom, hogy ilyet láttam élőben, de nem is tagadom.
Ehhez nagyobb 3D-printer kell

-
-igu-
veterán
válasz
zetor2000
üzenetére
Én meg az utóbbi 3 évben csak havi 1-2 dolgot töltök le, de valamire kaptam a korsót, ami az én esetemben a 10 db-os hit and run szabályt kilövi, viszont nem tettem érte semmit, és semmilyen értesítést nem kaptam se a változásról, se az okról. Ezért kérdeztem úgy, hogy a semmire kapta-e.
És a 8.5 TB se az utóbbi 3 napban jött össze, bár benne vagyok az első 310ezerben vele...
-
válasz
zetor2000
üzenetére
de legend eddig is voltam, bizbasz viszont nem rémlik, hogy lett volna a nevem mellett.
egyébként annyira sokat nem osztottam vissza (200 tb 17 év alatt, az szerintem nem olyan sok), szerintem inkább az életben tartott régi torrentek számítanak sokat. meg a seedben lévő 560 torrent, ami most engem is meglepett.
-
zetor2000
addikt
válasz
-igu-
üzenetére
Valszeg a nem semmire.
A "Legend" rangot az kapja, aki... és akkor ott a Wiki...
"Követelmények:
• Több, mint 52 hete regisztrált
• Legalább 1 TiB feltöltött adatmennyiséggel rendelkezik
• Havi helyezése jobb, mint 3 000,
VAGY
• 10 TiB feltöltött adatmennyiséggel rendelkezik
• Havi helyezése jobb, mint 3 000.
Előnyök:
• Láthatja más felhasználó futtatott torrentjeit annak profiljában
• Használhatja a könyvjelzők funkciót
• Használhatja a kiterjesztett keresést (opciók: Címben, Leírásban, Feltöltő nevére, Címke)
• Kérhet új torrentet a kérések menüben
• Használhatja a felhasználó keresőt
• Küldhet meghívót
• Igényelhet egyéni rangot
• Wiki cikkeket hozhat létre
• Láthatja más felhasználó pontjait, feltöltési adatmennyiségét és helyezését annak profiljában
• Hozzáférhet a nyilvános log-hoz
• Opcionálisan kikapcsolhatja a reklámokat az oldalon
Korlátozások:
• Naponta feltölthető torrentek száma: 30
• A feltölthető torrent mérete: nincs minimum
• Havonta elkövethető hit'n'run-ok száma: korlátlan
Lefokozás:
• Ha a hónap végén a helyezése rosszabb, mint 3 000, automatikusan átkerül Elite rangba.
• Ha a hónap végén a helyezése rosszabb, mint 50 000, automatikusan átkerül Tag rangba.
A rangot minden hónapban újra kiosztjuk az éppen aktuális hó végi lista alapján.
A havi helyezést minden hónap első napján, a lista lezárásakor (00:01 - 01:00) nézzük, és a rangot a következő hónapra osztjuk az összes feltételt teljesítő felhasználók számára."Azaz valszeg jó sokat osztott vissza... Én Elite vagyok, az azt jelenti, hogy nem osztottam annyit vissza. De nem a "semmire" kapja a T. felhasználó. Nem csak letöltés van, hanem vissza is adunk a népnek. Én jelenleg a top 25K ban vagyok, qnadam meg a top 3K ban.
-
-igu-
veterán
Enkóron lett egy söröskorsóm minden ok nélkül.
Nem fizettem elő VIP-ra, és értesítést se kaptam, hogy valamelyik, általam meghívott tag előfizetett volna. Nálatok hogy van ez? Valamikor az utóbbi 3-4 napban történhetett. -
Bujdy81
aktív tag
Amúgy már meg is érkezett a válság.

Ismerős autóipari beszállítónál dolgozik, kérdeztem, hogy tudnának-e olyan menekültet alkalmazni, akinek 8 általános végzettsége van, szalag mellé. Bármikor, bármennyi jöhet. Mondta, hogy persze. Ha magyarul ÉS ukránul beszél, az bónusz. Nos ez volt hétfőn este. Ma délelőttre kiderült, hogy létszámstop lépett életbe a cégnél...
Amúgy a három műszakos droid melóért kb. annyit fizetnek, mint egy pályakezdő diplomás tanárnak. Annyi eltéréssel, hogy a droid megkapja a túlóradíjat is pluszban...
-
WiZARD
veterán
Most írt emailt egy kedves amerikai vevőm, hogy ugyan rég vett már tőlem szíjat, de most beugrott neki hogy én Ukrajnában vagyok és ugye minden oké, blablabla...
-
Jahno
veterán
-
blueboi69
őstag
Pilkingtonnak már írtam, meglássuk mit mondanak.
30+20 az reális pénz lenne. Carglass annyit mondott, hogy gyári minőségű üveg, de Ford logo nélkül.
Az smax csoportban az IR,fűthető mindenszenzoros szélvédő volt 300k körül....
-
Vodike
tag
válasz
blueboi69
üzenetére
Igen, ha jol remlik akkor is 30 volt az uveg es 20 a szereles. Amugy baromi szepen megcsinaltak.
carglasst csak azert valasztottam akkor, mert egyreszt cascora inteztek, masreszt 1 nappal az eladas elott repedt meg az uveg, igy keszen kellett lenni masnapra amikor jott a vevo es el is vitte vegul.
Felhivtam oket es 1 ora mulva mar ott is voltam a cserere.
-
blueboi69
őstag
carglass igencsak drágán dolgozik. 100pénzért cserélnék a szélvédőt a fiesta-n
-
blueboi69
őstag
válasz
Bujdy81
üzenetére
"Amelyik autót a kereskedő nem engedi el szervizbe, azt nem is kell a telepen nézegetni."
Maximálisan egyetértek ezzel. Ebben a konkrét esetben az autón nem volt rendszám, egy próbakörre mentünk el, ahol nem volt semmi forgalom, így kicsit bajos mozgatni másik városba, ugyanis Gyulához legközelebb Békéscsabán van ford szervíz.
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
blueboi69
üzenetére
Nem kell semmilyen független ember, el kell vinni márkaszervizbe, kifizetni a 8-10 ezer Ft-ot a felmérésért és akkor van papírod, hogy milyen a kocsi.
Amelyik autót a kereskedő nem engedi el szervizbe, azt nem is kell a telepen nézegetni.
Anno a bringát is úgy vettem, hogy otthagytam letétben az árát és másnap, mikor a szerviz mondta, hogy minden ok, akkor felhívtam az eladót, hogy minden ok, akkor nem letét, hanem vételár... Pedig az csak egy bringa volt...
-
blueboi69
őstag
válasz
WiZARD
üzenetére
Admin kérdőre vonta, mert már annyian akarták tudni a nevét. Meglátjuk, hogy magyarázkodik-e még.
Egyébként felmerült az is, hogy korábban értelmes volt, de kb 1éve valami félrement az eladónál nagyon csúnyán és azóta ez van.
Másik srác konkrétan fenyegette navval, mindennel. -
blueboi69
őstag
#smax
Csoportban megtalált egy fickó, ugyanebben a cipőben jár mint én. Azt mondja, hogy próbál még károsultakat keresni és indítsunk pertársaságot és fingassuk meg ezt a parasztot.
Azt mondta, hogy ha nem írom ki a post-ot, akkor lehet benyelte volna ő is, de így látja, hogy mások is lehetnek ugyanebben. -
Sipi-
őstag
Nem szeretem a 16-át, ilyenkor mindig sokkal szegényebb leszek
(ekkor mennek a rendszeres utalások és ekkor jut eszembe az egyéb számlákat is befizetni, közös költséget átutalni, stb.) -
blueboi69
őstag
válasz
-NoVa-
üzenetére
Az smax-ot amikor megnéztem, akkor még nem volt rajta rendszám

Alvázszám alapján próbáltam carvertical-t, de nem lettem okosabb, vissza is kértem a pénzemet és vissza is kaptam.
Márkaszervíz csak tulajnak ad ki infót, olyankor már késő bánat.Lehet legközelebb veszek egy olcsóbb festékvagstagságmérőt mielőtt használtautót veszek.
-
Jahno
veterán
válasz
-igu-
üzenetére
Én múlt héten szintén nekiálltam Euróban számolni, mert úgyis az húzza a piacot és így lehet egyszerűbb idehaza és Ebayen is. Fotós motyóból 700+ euróért ki bírnék árulni egy csomó mindent, aminek múlt héten nekiugrottam, bezuhant pár érdeklődő. Kurrens áruk múlt héten el is fogytak. És logisztika, ha olcsón nem szeretném eladni, de nyakamon se maradjon, meg mi az amit elvisznek magában, vagy mi az amit csak obival. Kemény dilemma, pedig csak3 soros az Ekcel táblázatom, abból egy sort már hosszabb távra is lehúztam
Rövid távú terv lett, hogy kb. 500 euró egy objektív, akkor havertól kevesebbet kell kölcsön tarhálni ha valami munka-szerű esik be. Aztán mivel jómunkás cucc egyből meg is van a hátránya, hogy városban cipelni kicsit nagy és félteném is...
Hosszabb távon 1ezer Euró körül mozgolódott a váz amit felírtam magamnak, az mindennek is függvénye, de kb. 2 éven belül jó lenne egy combosabb 2. saját motyó abból is.
Erre ha már Euró, akkor kb. 680-ért kidobtak egyet a piacra. Mellékesen van hozzá 100 eurós videós licensz kiterjesztéses csoda, ami igazából jól jön, gyakorlatban nem költöttem volna rá, de arányaiban érdemes vele számolni, nekem növeli az értékét az biztos.
Kicsit hajtva volt, csávó is inkább el akarja adni és nem sokáig árulni, szóval még nincs rá keret, de ma megnézem :-D Cserébe valamelyik lefoglalt kiárulós cuccom visszamondták, a többin meg megy a kavarás, hogy ki viszi el és milyen konstrukcióban.
Ezek mellé meg a nagy matek: csak a bevételt írtam a képzeletbeli noteszembe, a kiadást már nem, mert egyből ment ide meg oda, meg autószerelőhöz és most kicsit el vagyok kámpicsorodva, hogy ez üzletileg nem elfogadható viselkedésmódszertan
-
-NoVa-
veterán
válasz
blueboi69
üzenetére
Ja, én a sóderes kereskedésnél már azelőtt mindent tudtam a Volvoról rendszám alapján a márkaszerviztől, mielőtt kijött volna a kereskedő a bódéjából. Aztán azóta is mindent tudok róla. Nem is eladó

Azóta szerintem a GDPR ezt jól ellehetetlenítette, pedig haszna volt. Jó Subarut első tulajdonostól?

-
blueboi69
őstag
válasz
Jahno
üzenetére
" Én meg továbbra is így vegyek majd használt autót"
Ja amúgy a kereskedő leszarta. Az első még végignézte rétegvastagságmérővel, a többi már nem. A harmadik mondta, hogy a küszöbsérülést azt megcsináltatná, aki végül megvette, nem csinált semmit csak kitakarította az autót és meghírdette.
Konkrétan 5p alatt nézte körbe az autót, mondta, hogy agyal az áron várjak kicsit amíg guglizik. 10p után megkérdezte, hogy a felnikupakok nincsenek-e meg, és mondta rá az ajánlatot.
Namost ettől függetlenül vannak jó kereskedők, hiszen akiktől apám vette az ioniq-ot, azok normális minőségű fiatal autókat hoznak be. Tehát 7-8M alatt nincs is autó náluk és mind hibrid vagy villany és Sztyopával nézetik át.
Szóval én azt mondom, hogy ha egy független szervízben átnézik, az elég tuti képet ad. Ott van a VargaTibi féle állapotfelmérés is, ők kimennek az autóhoz.
Feltéve, hogy nincs az ország olyan eldugott szegletében, mint ahol az smax volt, mert oda nem mennek ki. Az autón meg nem volt rendszám, ahhoz, hogy elvigyem olyan helyre ahol megnézik. -
blueboi69
őstag
válasz
Jahno
üzenetére
Volt neki műhelye, meg ottani emberei.
Ja kiderült amúgy, hogy a bal hátulja eléggé össze lehetett törve. A küszöbön láttam ugye egy gyűrődést, meg később az ablaknál is láttam, hogy vannak apró festéknyomok amik utólagos fényezénsél jönnek elő, de akkor már leszartam a dolgot

Ez van, végülis netto kb 200ezret + átírást buktam a dolgon, még sztem olcsón meg is úsztam. Ha úgy vesszük 8 hónapig béreltem egy kényelmes és tág autót amivel mentem 13ezer km-t.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- LEGO klub
- NVIDIA® driverek topikja
- Elektromos autók - motorok
- World of Tanks - MMO
- Láncfűrész topik
- Jelentősen meglazítja a gyeplőt a Windows 11 frissítéseknél a Microsoft
- Parfüm topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Vostro 5620 - i5-1240P I 8GB I 256SSD I 16" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3515 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i5-6GEN I 8GB I 128SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i5-4GEN I 8GB I 750GB I 15,6" HD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 3190 - Intel N3350 I 4GB I 64-128SSD I 11,6" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Acer Nitro V 16 AI Gaming Laptop! Ryzen 260 / RTX 5060 / 16GB DDR5 / 1TB NVMe! BeszámítOK
- eShark Karuta Gaming Egérpad - XL eladó 90cmx40cm
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB kék / 12 hó jótállás
- 27% - Samsung S32DM700UU Smart M7 Monitor! 3840x2160 / 4ms / 60hz / 4K
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

(ekkor mennek a rendszeres utalások és ekkor jut eszembe az egyéb számlákat is befizetni, közös költséget átutalni, stb.)